מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת ריאותנחמה13/03/2013
יש מחקר שיותר מ 50% מהתינוקות סובלים מקוצר נשימה אסתמה ברוכיניטיס
או דלקת ריאות
מה הסיכוי שיחלו שוב בהמשך חייהם?
והאם תינוק שחלה בדלקת ריאות (חצי שנה) יחלה שוב בגיל 2-50?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/03/2013קיימים מחקרים המעידים על שכיחות גבוהה של אסתמה בהמשך החיים לפגים או לילדים שסובלים בקטנות מארועים חוזרים דמוי ברונכיטיס ונשימה עם ציפצופים. לא קיימים נתונים מדעיים לגבי שיעור זיהומים בדרכי אויר וריאות באלה שחלו בדלקת ריאות בגיל קטן ואין מדובר במחלה ריאתית כרונית באנשים האלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אדים קריםחנן12/03/2013
שלום,
לאחר שרכשתי מכשיר אדים קרים, נוכחתי לדעת כי יש צורך בתחזוקה רבה שלו (ניקוי וייבוש יומי + ניקוי יותר רציני פעם בשבוע) עקב מחלת הלגיונרים.
1. אני בן 24 בריא לחלוטין והשימוש שלי במכשיר אינו מסיבות בריאותיות (אוויר לח לעבודת יצירה מסוימת), האם אני צריך לחשוש מזה?
2. במידה ואיני צריך, האם יכול להיות שאני אדביק אנשים אחרים (מבוגרים, ילדים) עם מערכת חיסונית חלשה יותר? אציין שבעיקרון רק אני אמור להיות בחדר עם המכשיר אדים כשהוא פועל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/03/2013חיידק לגיונלה יכול לשהות תקופה ממושכת במים הנמצאים במערכות קירור/מיזוג . שכיחות של מחלה זיהומית בדרכי אויר ע"י החיידק הינה יחסית נמוכה כדי לדרוש תנאיי תחזוקה מיוחדים. כמו כן , ספרות קיימת מדברת על מגיפות המחלה באיזורים ציבוריים (גנים, משרדים, בתי החולים) ולא בבתים פרטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת תפקודי ריאותאייל12/03/2013
שלום ד"ר,
מצורף תדפיס הבדיקה. אני מעשן כקופסא ליום. פניתי לבדיקה לצורך הערכה כללית של מצבי הריאותי. גיל 39, זכר, כושר גופני לא גבוה במיוחד, ערכי שומנים בדם גבוהים וכולסטרול מעט גבוה מהטווח התקין. בצילום רנטגן התוצאה היתה ב.מ.פ.
אודה לך לפינוח המצ"ב.
אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/03/2013בדיקה בגדר הנורמה . מומלץ להפסיק לעשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ גופנימיכל11/03/2013
בני לפני גיוס -
בני עומד להתגייס בזמן הקרוב ליחידה קרבית
בגיל חצי שנה היה לו קשיי נשימה (אביו חולה אסתמה)
מאז הוא בחור בריא ללא כל בעיות
האם המאמץ הגופני יכול לגרום לנזק בגלל הקשר לאביו
או שאין קשר ? האם הוא יכול לחלות שוב בגלל שאביו חולה (משאף)??
הילדים האחרים (29.26.24) בריאים
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/03/2013במידה ולבן אדם ישנה אסתמה, היא יכולה להתבטא בזמן מאמץ ניכר . במידה ואין מדובר באסתמה , לא מדובר בסיכון כלשהוא לפתח אסתמה בשל מאמץ גופני . במידה ולועדה רפואית יהיה ספק האם אכן מדובר בחולה אסתמה קלה , לפי שיקולם ניתן לבצע בירור (בדרך כלל כולל תפקודי ריאות, מבחן תגר מאמץ ויעוץ רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהגילה11/03/2013
מילדותי סבלתי מאסתמה קלה ואני מעשנת כקופסא ביום
במשרדנו בוצעו שיפוצים כחודשיים עם כל מיני צבעים וחומרים
מאז האסתמה הוחמרה
האם יש עילה לתביעה או ההחמרה בגלל הסיגריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/03/2013גירוים חיצוניים כגון עשן מכל סוג שהוא (כולל סיגריות), חומרים נדיפים עם ריח חזק יכולים להיות סיבה להחמרת אסתמה. בדרך כלל טיפול תרופתי להחמרת אסתמה וניתוק מגורם המגרה מביאים להטבה נשימתית וחזרה למצב הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנותמיכל05/03/2013
מאחר ובני נבדק ע"י שלושה רופאים וכל אחד קבע שם של מחלה אחרת
איך אפשר לקבוע בוודאות מה סוג מחלת הריאות? ולתת לו את הטיפול המתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחנות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/03/2013שלום,
אין לי מושג מה האבחנות שנקבעו ועד כמה הן שונות. לעיתים אין אבחנה ברורה אלא אבחנה מבדלת ויש צורך לשלול או לאשר כל אבחנה אם על ידי בדיקות נוספות ואם על ידי טיפול מכוון. נכון בד"כ להצמד לדעתו של המומחה מבין הרופאים השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמהתלמה03/03/2013
האם יש קשר בין ברוכינטיס בגיל חצי שנה לאסתמה בגיל 40??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/03/2013שלום,
יתכן קשר במידה ואותה ,ברונכיט" הייתה למעשה אסתמה. מה שרופאי ילדים כינו בעבר ,ברונכיט ספסטית, במקרים רבים הייתה אסתמה. אסתמה שמופיעה בילדות עשוייה להעלם בהתבגרות (שליש מהמקרים) אך גם לחזור ולהישנות במועד מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סי או פי דיכהן מזל03/03/2013
שלום לכם ליפני כשנה הפסקתי לעשן נהיה לי החמרה קשה מאד
אני חולה סי או פי די ריאות חסימתית קשה לי מאד לינשוום [
אני לוקחת תרופות ספריבה נוברס ובכל זאת לא עוזר לי כל מאמץ קל אין
לי אויר ניחנקת אחוזים 34 אני עושה פיזיוטרפיה קשה לי חי יום יומי חסימה
קשה מאד עזרה בבקשה יש לי הפניה לבלינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולה סי או פי די - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/03/2013שלום,
צר לי לשמוע על סבלך. אם יש לך הפנייה לביח בילינסון אני בטוח שטיפלו בך שם היטב.
הרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות נשימה בשינהמיכל03/03/2013
שלום !
אני בן 42 סובל מאסתמה קשה
עקב שימוש ממושך בפרדניזון(20-60 מ"ג) ביום כבר קרוב ל 3 שנים שמוש יום יום
בבדיקת במעבדה נמצא שאני סובל מדום שינה בצורה קשה
האם יש קשר בין הפרדניזון להפרעות השינה ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/03/2013אין קשר ישיר בין פרדניזון להפרעות שינה . חלק גדול ממטופלים בסטרואידים סיסטמיים עולים במשקל באופן ניכר . קיים קשר בין עודף משקל לתדירות וחומרת דום נשימה בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד דלקת ריאותענבר28/02/2013
שלום,
לפני חודש בערך רופאת המשפחה הכריחה את אמי בת ה 65 לעשות חיסון נגד דלקת ריאות. אמי אמרה לה שאין צורך (היא החילפה רופאת משפחה) ואף פעם לא עשתה חיסון נגד שפעת ודלקת ריאות כי היא מאוד רגישה ולא צריכה.
מאז החיסון , אמי לא מפסיקה להשתעל שיעול ממושך עם ליחה , יש לה כאבים בחזה , צרידות , לפעמים נעלם לה הקול , אני מאוד מודאגת ממצבה הבריאותי , היא מאוד חלשה , יש לה קריסה של המערכת החיסונית.
הרופאה שלחה אותה לבצע צילום חזה שיצא תקין, נתנה לה סירופים , ראקוד , כדורי מוקוליט ואנטיביוטיקצ אוגמנטין שלא הועילו.
אנחנו חסרות אונים מה ניתן לעשות , בימים האחרונים השיעול שלה נוראי ויש לה חום
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/03/2013חיסון PNEUMOVAX (חיסון נגד זיהומים ע"י חיידק פנאומוקוקוס) הינו חיסון סינטטי ולכן לא אמור לגרום לתופעות שתוארו כאן . חיסון נגד שפעת יכול לגרום לתסמינים דמוי זיהום ויראלי אך לא PNEUMOVAX .
לפי מאפיינים , מדובר בזיהום ויראלי או חיידקי בדרכי אויר שקרה בסמוך לקבלת חיסון אך אין בינהם קשר ככל הנראה.
טיפול במחלה היא לפי שיקום רופא המטפל ולפי הכתוב הינו הגיוני במידה ואכן קיימת מחלה זיהומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךאלונה28/02/2013
שלום
לפני כחודשיים קבלתי חיסון שפעת וגם חליתי בשפעת עם חולשה, שיעול עם ליחה (התקפות שיעול שהגיעו לקוצר נשימה שגברו בחדר ממוזג). השפעת חלפה אחרי כשבועיים והשיעול נשאר. זה שיעול שמתחיל בהרגשה כאילו קני הנשימה שלי חסום או יש עוויתות בו והשיעול פותח אותו. גם כעת באויר יבש של שרב או חדר ממוזג יש התקפות שיעול רבות ובעיקר כשאני מדברת או שרה.
השיעול יבש !!!
רופא המשפחה טוען שהשנה יש וירוס שגורם לשיעולים מעין אלה לאנשים רבים שחלו בשפעת.
עברתי לפני כשבועיים CT ריאות ואין ממצא חדש בריאות או בקנה.
ה-סיטי בוצע כמעקב המשך בעקבות גילוי קשריות / גושים בריאות ונעשה ללא חומר ניגודי ובקרינה נמוכה.
סיטי קודמים בוצעו ללא חומר ניגודי אבל עם קרינה רגילה.
יתכן שיש איזה ממצא שלא ראו בגלל קרינה נמוכה?
האם יתכן נגע בקנה הנשימה שלא ראו בפענוח ?
השיעול בדיבור או שירה מטריף אותי ומאד מציק ומפחיד.
מה לעשות?
אגב אני בת 55, סכרת 2 מאוזנת, ללא בעיות אלרגיה עד כה.
על תשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/03/2013זיהומים ויראליים או חיידקיים בדרכי אויר יכולים לגרום לתהליך דלקתי בריריות ועקב כך שיעול לתקופות ממושכות . מבחינת רגישות לממצאים ריאתיים היכולים לגרום לשיעול ממושך, CT קרינה נמוכה אינו יורד מCT קרינה רגילה.
במקרים ששיעול נמשך מעל חודש אחרי זיהום ויראלי , ניתן להעזר בבדיקה ויעוץ רופא א.א.ג וביצוע תפקודי ריאות עם יעוץ רופא ריאות , כל זה כמובן לפי שיקול רופא המטפל לפי ממצאים אובייקטיביים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן שיעול הנגרם ע"י תרופה ללחץ דם
אלונה04/03/2013האם יתכן שהתרופה שאני נוטלת נגד לחץ דם גבוה גורם לשיעול היבש הכרוני ??
אני נוטלת וקטור 160 אחד ביום וחוץ מזה קרדילוק 5 מ"ג
בזמנו כשנטלתי טריטייס היו לי שיעולים ולכן החליפו לי תרופה.
יש לציין שוקטור 160 כבר לא עוזר לי כל כך ולח"ד חזר להיות גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן שתרופות נגד לח"ד גורמות לג
אלונה04/03/2013האם יתכן שתרופות נגד לחץ דם גבוה גורמות לכל מיני נגעים וגידולים בריאות (כמו שיש לי ואני במעקב CT כל כמה חודשים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/03/2013תרופות ממשפחת מעכבי ACE (תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, לדוגמה, טריטאס) יכולות לגרום לשיעול כרוני . לא ידוע על תופעות לוואי ריאתיות אחרות של תרופות אחרות הניתנות לטיפול בלחץ דם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול עם ליחה ירוקההילה26/02/2013
שלום רב,
אני בת 39 ובשבועיים האחרונים יש לי בבקרים שיעול עם ליחה ירוקה ובשאר היום יש מין אי שקט בבית החזה שגורם לשיעולים יבשים... לא היה לי חום ולא היתה לי שפעת ...
הייתכן וזה קשור לכך שהבניין שלנו בשיפוצים בשבועות האחרונים (הרבה אבק) או לכך שיש רטיבות בקירות ליד המיטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/02/2013גירוים סביבתיים כגון לחות או אבק מזיק יכולים לגרום לשיעול לתקופה לא ממושכת גם ללא נוכחות מחלה ריאתית או גירוי לשיעול בדרכי אויר עליונות . במידה ושיעול נמשך יותר מחודש ללא הטבה , מומלץ לפנות לרופא המטפל לצורך בדיקה והחלטה על המשך בירור וכיוונו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטשירז25/02/2013
נבדקתי על ידי רופא משפחה לאחר שהתלוננתי על הצטננות של נזלת והקאות מרוב ליחה שהפריעה לי. הרופא בדק אותי על ידי הסטטוסקופ בלבד הוא קבע שיש לי ברונכיט ורשם לי אנטיביוטיקה רוקסו 150מג פעמיים ביום. (נ.ב. אני בת 55)
שאלותיי: 1. האם על ידי שמיעה בסטטוסקופ בלבד ניתן לקבוע כי יש ברונכיט?
2. מה זה ברונכיט? האם זה דלקת ריאות?
3. האם רוקסו מתאים לברונכיט?
4. במידה ואין לי ברונכיט האם האנטיביוטיקה רוקוסו עלולה להזיק לי?
תודה מראש לתשובתכם בהקדם האפשרי.
שירז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2013ברונכיטיס הינה דלקת בדרכי אויר , יכולה להיות חלק ממחלה זיהומית ויראלית או חיידקית, או דלקת ללא זיהום. במקרה המדובר במדובר בדלקת סימפונות חריפה . קיימת גם מחלה כרונית עם תסמינים של שיעול עם או בלי כיח וקשיי הנשימה . ממצאים אזנתיים של ברונכיטיס הינם אופייניים ואם קיימים מספיקים בדרך כלל לאבחנה. רוקסו הינה תרופה אנטיביוטית שייכת למשפחת מקרולידים , נותנת כיסוי סביר לחיידקים הגורמים דלקות בדרכי אויר (גם דלקת סימפונות וגם דלקת ריאות ) . תופעות לוואי אפשריות של התרופה: חולשה, כאבי בטן , בחילות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה ועישון
דניאל שרבטוב14/03/2013שלום
יש לי אסטמה קלה ואני באמצע טיפול מונע
אני מעשן עד 10 סיגריות ביום
רציתי לדעת אם זה פוגע בי בקשר האסטמה ואם מותר לי להמשיך לעשן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/03/2013עישון מגרה דרכי אויר ולכן מזיק לאיזון אסתמה . מומלץ להפסיק לעשן באופן מוחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני ימשיך אז מה יקרה?
דניאל14/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/03/2013סבירות גבוה שאסתמה תזדקק ליותר טיפול מאשר היה קורה ללא עישון . כמו כן גם סבירות להחמרת מחלה בעתיד גבוהה יותר אצל מעשנים מאשר אצל אנשים שלא עישנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני יעשן עד 5 סיגריות ביום?
דניאל17/03/2013שלום,
בעשן של כל סיגריה יש 4,000 כימיקלים שונים מהם כ 40 מסרטנים והאחרים מגרים חזקים של דרכי הנשימה. מכוון שאסטמה מאופיינת ברגישות גבוהה מאד של דרכי הנשימה לגירויים הרי שכל סיגריה מגרה את הסימפונות במידה מיותרת וגורמת לנזק מצטבר גם אם אין התקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואם אני יעשן עד 5 סיגריות ביום? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/03/2013שלום,
בעשן של כל סיגריה יש 4,000 כימיקלים שונים מהם כ 40 מסרטנים והאחרים מגרים חזקים של דרכי הנשימה. מכוון שאסטמה מאופיינת ברגישות גבוהה מאד של דרכי הנשימה לגירויים הרי שכל סיגריה מגרה את הסימפונות במידה מיותרת וגורמת לנזק מצטבר גם אם אין התקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct חזהחזי21/02/2013
שלום
בן משפחה בן 62, דמנטי.
היה מאושפז עקב חום למרות אנטיביוטיקה, בהמשך החום ירד ולא נמצאה סיבתו.
כחלק מהבירור עבר ct כלל גופי, ללא ממצאים שיכולים להסביר את החום.
בפענוח:
קונסולידציה קטנה סמיכה מעט מוארכת באספקט אחורי של בסיס הריאה השמאלי.
הלב מוגדל, שינויים טורשטיים בעורקים הקורונריים.
מהו הממצא בריאה ? האם יש לכך משמעות ? האם זה דורש טיפול/מעקב/ייעוץ ?
והלב המוגדל קשור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
חזי21/02/2013בהמשך למשפט :
"קונסולידציה קטנה סמיכה מעט מוארכת באספקט אחורי של בסיס הריאה השמאלי."
נכתב - "ללא תפליט פריקרדיאלי"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2013לממצא ריאתי שתואר אין אבחנה חד משמעית. דבר יכול להיות דלקת ריאות וגם שינוים צלקתיים ישנים . סבירות לתהליך שאתי נמוכה אך קיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני20/02/2013
שלום ד"ר,
אני בת 31, חליתי לפני כשנתיים בסרקואידוזיס וטופלתי בסטרואידים במשך מס' חודשים (לא נוטלת כבר סטרואידים).
אני מעונינת ליטול גלולות למניעת הריון (עד עכשיו לא נטלתי גלולות), רופאת הנשים ביקשה ממני לבדוק עם רופא הריאות האם ישנה בעיה ליטול את הגלולות זאת בעקבות מחלת הסרקואידוזיס שחליתי בה בעבר. האם קיים סיכון כלשהו?
בנוסף, האם ניתן לקבל את החיסון לצוואר הרחם (כנגד וירוס הפפילומה)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2013סרקואידוזיס הינה מחלה דלקתית כרונית כלל גופית עם מעורבות ריאתית ברוב המקרים. עד היום לא ידועה סיבה למחלה ולא ברור מה הגורמים חיצוניים שיכולים להשפיע על מהלכה (גם לטובה וגם לרעה). אין נתונים שהורמונים נשיים (גלולות ) או חיסון מכל סוג שהוא יכולים להחמיר מצב של סרקואידוזיס , לכן אין מניעה לקבלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)