פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום סיטי copd
    רן
    27/09/2013

בהמשך לשאלותיי אשמח לקבל הסבר מפורט ככול האפשר לגבי צילום הסיטי ועם יש צורך במעורבות ניתוחית בתודה וחג שמח
    רן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום סיטי copd

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום סיטי copd - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/09/2013

שלום,

על פי פענוח ה CT מדובר במחלת ריאות אמפיזמטית (נפחת) שהגורם העקרי לה הוא עישון (גם לפני שנים). הטיפול במחלה זו הוא בעקרו לא-ניתוחי. יש לפנות להערכה ריאתית שתכלול תפקודי ריאה מלאים וייעוץ רופא ריאות. במקרים קשים במיוחד (על פי תפקודי ריאה מלאים) יש מקום לשקול טיפול ניתוחי ל "הקטנת ריאה" למי ששמתאים על פי קריטריוני הדמייה נוספים. במקרים גבוליים ניתן לשקול "הקטנת ריאה, ברונכוסקופית (ללא ניתוח) אך אמצעי זה הוא עדיין ללא קונצנזוס רשמי, מומלץ לעשותו במסגרת מחקר ויש לבחור את המקרה המתאים על פי קריטריונים ידועים של תפקודי ריאה ובדיקות הדמייה נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• copd

רן
    27/09/2013

ד''ר שבתאי ורסנו
    ראשית תודה רבה על התגובה המהירה עד כמה חמור המצב ואם ניתן להימנע מאשפוזים עקב מצב זה הכוונה לקוצר נשימה וכאבים עזים בחזה בצדדים אשמח עם תתייחס לתרופות שאני מקבל סימבקור320, ספריבה ,וינטולין ,אירובנט באנלציה תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרן

עאדל
    29/09/2013

לרן בוקר טוב,
    אני חולה כמוך באותה מחלה ומשתמשת בחמצן,במיוחד
    כשאני בפעולה כל שהיא, זה עוזר לי מאד.
    בקשר לכאבים בצדדים, אני פשוט שמה בקבוק עם מים חמים,רותחים.

בקשר לתרופות, לפי דעתי לכל אחד מתאים משהו אחר וצריךלנסות,
    אני כרגע משתמשת בתרופות:
    seebriבמקום ספריבה, formoterol פעמיים ביום ,beclometason
    לי האנילציה לא עוזרת.
    בברכה עאדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעאדל

רן
    29/09/2013

תודה לך על מענה מקווה שדברים יראו אחרת ונרגיש טוב יותר
    שיהיה לנו אחלה יום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• copd - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/09/2013

שלום,

החומרה נקבעת על פי תוצאות תפקודי ריאה, שכיחות וחומרת הסימפטומים ותכיפות החמרות במשך השנה המצריכות שינוי בטיפול . עליו להבדק אצל רופא ריאה לצורך כך. כל התרופות שציינת מקובלות במצב זה. יש לטפל בהחרפות בד"כ ע"י תוספת אנטיביוטיקה ולשקול פרדניזון. יש לקבל חיסונים במועד. רצוי לפנות לסדנת שיקום נשימתי הנמצאות בד":כ בבתי חולים. יש צורך במעקב תקופתי של רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור ורסנו

עאדל
    29/09/2013

לדוקטור ורסנו,
    צודק בהחלט במה שכתבת.
    יש לי גם אנטיביוטיקה בבית למצב חירום וכן קוטיזון.
    אני גם מייעצת לרן מנסיון, ללכת למכון ספורט,
    שיקום ריאות גם מאד טוב.
    יום טוב לכולנו עאדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה והמשך טיפול

copd רן
    29/09/2013

ד''ר שבתאי ורסנו
    שוב תודה לך על המענה המהיר
    אני קיום משתמש בפרדיזון 40 מ"ג למשך 3 ימיים עם ירידה הדרגתית של 5 מ"ג כול 3 ימיים כיום אני עומד על 30 מ"ג אני פשוט התנפחתי כמו בלון ואני לא מרגיש שינוי משמעותי עדין קשה לי לנשום ואני גם משתמש עם ביפפ ואני מרגיש כמו גוש בגרון מעין הצטברות של לחה צמיגית מאוד אני משתמש בראולין אך זה לא עוזר כמו שצינת אין לי בעיה להוות מודל לטיפול מחקרי כזה או אחר לשיפור מצבי הבריאותי כמו כן אני עושה פיזיותרפיה נשימתית ושיקום נשימתי בקהילה זה מיטיב איתי במקצת אשמח לקבל סיוע או היצע לטפול כזה או אחר
    בכבוד רב רן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• copd
    רן
    26/09/2013

נ.ב
    כמו כן רציתי לציין שהיום לאחר האשפוז קיבלתי קורטיזון במינון של 40 מ"ג וכול שלושה ימיים אני יורד ב5 מ"ג ובנוסף הוסיפו לי כדור ויאפקס נגד חרדות עקב מצוקות נשימתיות אני לא מטופל בחמצן .

לקביעת תור
    סגירה
    copd

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/10/2013

ראה תשובה לחלק הראשון של השאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• copd
    רן
    26/09/2013

שלום רב
    אני בן 50 סובל ממחלת ריאות כרונית עישנתי עד שנת 2011 במשך 26 שנה ממוצע 2 קופסאות ביום מטופל בסימבקורט 320 ,ספריבה משאף אירובנט וכמובן אנלציות של ונטולין ואירובנט כמו כן משתמש בביפפ עם לחות עקב דום נשימה אושפזתי החודש כ5 פעמים עקב קוצר נשימה לאחר טיפול בסטרואידים ואנלציות שוחררתי לבתי ביצעתי צילום סיטי אשמח לקבל חוות דעת במידה וצריך התערבות כירורגית ניתוחית .
    בתודה מצפה לתגובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    copd

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/10/2013

לצורך החלטה על המשך/שינוי בטיפול יש לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות עם כל חומר רפואי רלוונטי כולל מכתבי סיכום מאישפוזים, צילומי חזה/CT חזה וכו" .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו
    לימור
    25/09/2013

אני סובלת מפרוזיס ריאתי.כמה זמן עלי לא להתקרב למי שחוסן?חודש או חודש וחצי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו

הוספת תגובה

• חיסון פוליו - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/09/2013

שלום,

אני מניח כי התכוונת לפיברוזיס ריאתית. פיברוזיס ריאתית לא משפיעה על מערכת החיסון הכללית, אלא בעקר על המערכת ההגנה הריאתית. לא צריכה להיות בעייה בחשיפה למי קיבל וירוס מומת. לגבי המוחלש, למי שניתן בעבר חיסון של וירוס מומת לא צריכה להיות בעייה. לגבי מי שלא חוסן (יש כזה?) אני מציע לברר בפורום מחלות זהומיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך אבל חששתי

לימור
    28/09/2013

החשש שלי הוא בגלל התרופות שמחלישות את המערכת החיסון.אני מקבלת פרדיזון ואימורן.האם עדין אין בעיה אם מי שחוסן? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך אבל חששתי - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/09/2013

שלום,

אני לא יודע איזו מחלת פיברוזיס ריאתית יש לך. במידה ומדובר ב IPF הרי שכבר לא נהוג לטפל במחלה זו בפרדניזון ואימורן בשל אעדר תועלת מחד וסיכון יתר מאידך. לגבי שאלותייך בנוגע לסכנות ההחשפות למי שחוסן חיסון מוחלש- הצעתי לפנות לפורום מחלות זהומיות (או ליועץ מחלות זהומיות בקופ"ח- עומדת בעינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה
    חנה
    24/09/2013

לבעלי בן 60 נאמר אתמול שיש לו אסתמה. בתיפקודי ריאות הייתה לו חסימה חלקית.
    יש לו קוצר נשימה ושיעול.
    הוא גם סובל חצי שנה מחולשה בשכמות.
    האם זה יכול להיות קשור?
    בדיקת EMG תקינה

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה

הוספת תגובה

• אסתמה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/09/2013

שלום,

אסתמה בד"כ לא גורמת לתופעות נוירולוגיות/שריריות. ישנה תסמונת שקשורה באסתמה שהיא נדירה (תסמונת כורג שטראוס) שכן יכולה לגרום לכך. בנוכחות EMG תקין יש להרחיב את הברור לתלונותיו. בנוסף -חסימה עדיין אינה עדות לאסתמה. יש צורך גם בהדגמת הפיכות משמעותית בתפקודי הריאה ולההתבונן על התמונה הכללית האם אכן האבחנה מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה אוויר
    קיריל
    23/09/2013

היי היום כאב לי הגב בנשימה לאחר אימון הגעתי לבית חולים כי חשדתי שיש לי שוב חזה אויר כי כבר היה לי פעמיים בעבר ובפעם השניה עברתי פלאורודזיס עשיתי צילום והיה לי חזה אויר גדול.,הכניסו לי נקז.האם יעשו לי פלאורודזיס שוב?יש משהו אחר במקום פלאורודזיס כי בפעם הקודמת זה ממש כאב לי והשיקום היה קשה וארוך ואני די מפחד מזה..דרך הגב אני בן13

לקביעת תור
    סגירה
    חזה אוויר

הוספת תגובה

• חזה אוויר - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/09/2013

שלום,

הסיכוי לחזה אויר חוזקר בצד שכבר עבר פלוירודזיס הינו מוך. חזה אויר נספג במרבית המקרים ללא צורך בפלוירודזיס אך אם הוא חוזר וגדול , או לא נפספג ספונטנית הדרך המועדפת היא פלוירודזיס. במידה ותזדקק לזה (אני מקווה שלא) בקש שייתייחסו במיוחד לנושא הכאב, שניתן להפחיתו למינימום נסבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה אוויר

קיריל
    23/09/2013

תודה,רוצים לעשות לי פלאורודזיס עוד כמה ימים אחרי שהריאה תתפשט יעשו לי CT ואז ניתוח...אני די מפחד מהרגע שיוציאו לי את הנקז זה ממש כואב עשו לי את זה כבר פעמיים וזה אחד החלקים הכואבים ביותר...ומה הסיכוי שזה יחזור פעם רביעית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה אוויר - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/09/2013

שלום,

סיכוני הישנות חזה אוייר לאחר ניתוח הם ממש קטנים אך אין בכך תעודת ביטוח.
    הוצאת הנקז לרוב לא כרוכה בכאב משמעותי ופחות מאשר החדרתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה אויר

קיריל
    02/10/2013

שחררו אותי ללא ניתוח אבל הסבירו לי שהסיכוי לחזרה גבוה כי לא בוצע ניתוח אני מקווה שזה לא יחזור פעם רביעית..תודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הילדה אסתמתית?
    טל
    20/09/2013

ביתי, בת 6. לפני שנתיים (בחודש ספטמבר) קיבלה התקף אסטמה, הופנתה למיון שם טופלה עם המשך טיפול בבית (אינהלציה ובנטזול) למספר ימים.
    זה היה ההתקף הראשון בחייה.
    לפני כעשרה ימים היא קיבלה התקף נוסף, קל יותר. הפעם היא אושפזה (בית חולים אחר, גישה אחרת) טופלה (אינהלציה ובנטזול) ושוחררה כעבור יומיים ללא צורך בטיפול נוסף. אלו שני ההתקפים היחידים בחייה.
    עם זאת פעם בכמה חודשים היא סובלת מסטרדו / שיעולים ואנו מונחים להיעזר במשאף עבורה.
    לאחר האשפוז האחרון הופננו להתייעצות עם רופא ריאות. הרופא קבע שהיא נחשבת אסתמטית. נתן טיפול מונע בסינגולייר למספר חודשים (לתקופת החורף).
    אשמח לקבל דעה נוספת בעניין

לקביעת תור
    סגירה
    האם הילדה אסתמתית?

הוספת תגובה

• האם הילדה אסתמתית? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/09/2013

שלום,

הפורום, כפי שנכתב בכותרתו, אינו פורום למחלות ילדים. אבחנת אסתמה נעשית על סמך חשד קליני שיש לאשרו ולהוכיחו בתפקודי ריאה !!!. במידה וילדתך לא עברה תפקודי ריאה או שתפקודי הריאה אינם טיפוסיים הרי שאבחנת אסתמה איננה ודאית ויש לאשרה או לשלול אותה. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT ריאות
    גילה
    17/09/2013

שלום רב,
    אני בת 35 סובלת שנים מאלרגיה עונתית ובכלל דשה אבק אובך ועוד.
    עשיתי בעבר חיסונים לא עזרו.
    בשנה האחרונה אני מטופלת בקלרינז פעמיים ביום. סרטייד 500 פליקסונז.
    השנה זו הפעם השניה שאני סובלת משיעול טורדני.
    הזמן הממושך ביותר כמעט חודשיים. בהתקף שיעול אני מקיאה ליחה, מידי פעם אוכל.
    לאחרונה הוסיפו אינהלציות עם ונטולין,אירובנט,סולבקס ובודיקורט.
    סבלתי בזמן האחרון מסינוסיטיס כתוצאה מאלרגיה, לאחר מכן חיידק סטרפטוקוקוס. הריאות נורא כואבות לי בנשימה עמוקה, כואב וצורב באזור הצוואר, השיעול עדיין לא עבר.
    טרם קיבלתי פיענוח לסיטי ריאות היום ביצעתי.
    צילמתי תמונה מתוך כמה CT ריאות, אשמח לשמוע פיענוח.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    CT ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/09/2013

מדובר באיכות נמוכה של התמונה . אין לראות ממצא פטולוגי בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה
    מיקי
    17/09/2013

ערב טוב,

לאחר שנות עישון רבות חטפתי אמפיזמה. אני לא מעשנת כבר 12 שנים ומצטערת צער רב על טמטום העישון.
    אני מטופלת במשאף סימביקורט 320. אחרי הפוגה בהליכות חזרתי לצעוד שעה בכל יום.

שאלה: קרה לי כמה פעמים שהייתי ממש על סף עילפון - הקירות סגרו עלי והרגשתי שאני נעלמת. לקחתי נשימות עמוקות וזה חלף. זה קורה לעיתים רחוקות ותמיד פעמיים בתוך כמה דקות. זה מבהיל.

הרופא אמר לי שלא נראה לו שזה קשור . אני בטוחה שזה קשור לאמפיזמה.
    האם קיימת תופעה כזו? אני יודעת שגם ירידת סוכר פתאומית גורמת לתחשה המפחידה הזו.

תודה. מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    אמפיזמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/09/2013

התעלפות או עילפון אינם קשורים למחלה ריאתית כרונית כגון אמפיזמה (חסמת הריאות - COPD ) . במידה ודבר חוזר - יש לבצע בירור לתופעה דרך רופא המשפחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ויום טוב

מיקי
    17/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיות קלות בריאת שמאל
    ד``ר שבתאי ורסנו
    15/09/2013

לאחר דלקות ריאה חוזרות בחצי השנה האחרונה (שטופלו אנטיביוטית בזטו, זינט ואפלוקסצין, ללא הועיל) אובחנתי עם ברונכיאקטזיות קלות בריאה שמאל. בתרבית שנלקחה בברונכוסקופיה לפני כשבועיים אובחן חידק המופילוס אינפלואנזה. כרגע תחת טיפול אנטיביוטי באוגמנטין ונראה שגם זה לא עוזר. האם יתכן שהחיידק פיתח עמידות והוא כאן כדי להישאר? האם אני מדבק? מה עושים? האם יש טיפול אנטיביוטי אחר שיכול להתאים? האם יש סיכוי להימצאות חיידקים אחרים וכמה זמן יכול לקחת ה״גידול״ שלהם?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/09/2013

ברונכיאקטזיות הינם סימפונות מורחבים ללא תפקוד תקין לפינוי הפרשות עקב שינוי מבנה . ברונכיאקטזיות בדרך כלל תוצאה של תהליך דלקתי כרוני או חוזר . מין הצד השני, בשל פינוי הפרשות לא תקין מתוך סימפונות האלה - קיימת סבירות גבוהה להשארות חיידקים שם ("קולוניזציה") ותהליך זיהומיים חריפים כיוצא מזה.
    טיפול אנטיביוטי במידה ומצמיחים חיידק נותנים לפי רגישויות , אותן מקבלים עם תרבית חיובית תוך 3-4 ימים . במידה ואין צמיחת חיידק ספציפי , נותנים כיסוי לפלורה אופיינית בברונכיאקטזיות , קיימת עדיפות לקבינולונים (ציפרו, אופלו, לבו) . טיפול ניתן בהנחיית רופא מטפל/רופא ריאות
    חולה עם ברונכיאקטזיות מדבק רק בזמן זיהום פעיל , כמו כל בן אדם עם מחלה זיהומית בדרכי אויר (ברונכיטיס או דלקת ריאות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה
    גלי
    12/09/2013

שלום, לא מעשנת, בת 25, רציתי לשאול מה זה אומר שיש לי קשיי נשימה רק כשאני ערה, בכל זמן גם במנוחה גם במאמץ במשך כבר שנה כול יום וכול היום חוץ מבשינה ברוך השם.. תפקודי ריאה, אקג, אקו לב, הולטר לב, בדיקות דם הכל תקין ברוך השם.. אז מה זה יכול להיות? וזה רק בזמן ערות..

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/09/2013

תחושת קשיי הנשימה יכולה ללוות מספר מחלות וגם להופיע ללא מחלה ספציפית כלשהיא. במידה ובירור ראשוני לא גילה פטולוגיה, לרופא המטפל יש לשקול בירור נוסף ע"י הפניית המטופל ליעוץ רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלי
    12/09/2013

שלום, יש לי כבר תקופה ארוכה קושי בהוצאת אוויר לפעמים צורך לפהק כדי להוציא אותו..
    יש לי חודש הבא בע"ה בדיקת תגר מטכולין.. אך לפני זה רציתי לדעת, עשיתי ניתוח קיסרי ושמו לי חמצן וגם עם החמצן הרגשתי את אותו קושי להוציא אוויר.. מה זה אומר? שיש אסתמה? ואיך החמצן לא עזר להרגשה הזאת?
    תמיד בהתקפים ברוך השם החמצן תקין אז זה אומר שאין אסטמה? שהקשיי נשימה זה מסיבה אחרת? לפעמים יורד החמצן ל95 ועולה לאחר כמה שניות ל98 כמה פעמים, זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/09/2013

חימצון של 95% או מעלה הינו תקין. אין קשר ישיר בין חמצון למחלות סימפוניות , כגון אסתמה . קושי נשימתי בעיקר בנשיפה הינו אחד המאפיינים של אסתמה אך קיים גם במצבים אחרים. חמצן אינו טיפול לאסתמה, לכן לא צפוייה הטבה נשימתית בחולה אסתמטי המשתמש בחמצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ct חזה
    מאיר
    11/09/2013

ערב טוב

בעקבות ממצא לא ברור/חשוד בצילום חזה :
    (אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות)

הופניתי על ידי רופא ריאות להדמיית ct חזה.

להלן התוצאה :

"מבוא בית החזה תקין. הקנה ודרכי האויר הראשיות נראים תקינים, בריאות מודגמת פרנכימה תקינה.
    אין עדות ללימפאדנותופיה הילרית או אקסילרית. בלוטות לימפה מידיאסטינאליות קטנות.
    מדורי הלב וכלי הדם הגדולים בגדר הנורמה. אין עדות לתפליט פלאורלי. אין עדות לתפליט פריקדיאלי."

האם התוצאה תקינה ?
    מה המשמעות של "בלוטות לימפה מידיאסטינאליות קטנות" ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ct חזה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/09/2013

לפי תשובת CT חזה - בדיקה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה,עשיתי בדיקה, פרטים בפנים
    בן 18 כיתה יב
    10/09/2013

אז ככה, לפני חצי שנה עשיתי בדיקה לאסטמה, בדיקה לפני המטכולין - אבל הבדיקה נכשלה ולא יכולתי לגשת למטכולין...
    עברו חודשיים בערך, ניסיון שני, לא הצליח
    והיום,ניסיון שלישי נראה לי, עשיתי ברמבם (ה2 הקודמים בבית חולים כרמל), גם לא הצליח, אבל הרופאה נתנה חוות דעת, שאלה אותי שאלות ורשמה מסקנות,כמובן ששיקרתי טיפה במה שיוכלתי,הכל בשביל להישאר על 72 ...

בקיצור, זה מה שהיא רשמה בדף הסיכום, שאני צריך להביא אותו לרופאת משפחה שלי:
    זה מה שרשמו לי ברמבם,היום:

בן 18, הריון ולידה תקינים
    בגיל צעיר היו התקפי נשימה מרובים.מטופל ב- (תרופה של אסטמה) = חשוב לציין שאמרתי שאת התרופה אני לוקח פעם ב- ולא על בסיס קבוע
    הורים בריאים , ללא אסתמה או אלרגיה, לאחות הגדולה היתה אסטמה בילדות שחלפה בגיל צעיר, ההורים מעשנים, אינו מעשן (אני)
    אין חשיפה לבעלי חיים (אין בעל חיים בבית)
    מתאמן ללא שוקי מאמץ,לעתים עם (התרופה) לפני אימון אך לא תמיד, אין שיעול בלילה,אין שיעול בזמן בכי או צחוק...

מערכת הנשימה clubbing : כניסת אוויר שווה , וטובה דו צדדית, ללא קולות נוספים.

המלצות:
    1.שימוש (בתרופה) כל יום
    2.המשך מעקב רופא ריאות

והתוצאות : מבית חולים רמבם, (לא של מטכולין,כמו שציינתי מטכולים לא עשיתי ):
    FVC= 82
    FEV1= 61
    FEV1/FVC= 81
    FVF 25-75= 43
    הרופאה אמרה שלא עשיתי מטכולין כי המינימום לגשת לזה, צריך FEV1 של 80, ולי היה 61 (לקחתי ונטולין,ואז זה עלה לי ל71,לא נתתי את המקסימום)

זה מה שאמרו עליי ברמבם, בגדול זה גם פחות או יותר מה שרשמו בבית חולים כרמל ובעוד אחד שעשיתי

לדעתך , יורידו לי ת64, יעלו לי ל82, ישאירו על 72 ? בבקשה מי שמבין שיגיד, מי שלא שלא יגיד סתם בבקשה ...
    אני פשוט חייב פרופיל 72, פעם רציתי להעלות ל82 היום רק רוצה להישאר על 72 ! אם מורידים לי ל64 אני פשוט יתמוטט, כל המוטיבציה תלך לפח וכל האימונים שאני עושה ומתכנן למהלך השנה ילכו לפח, החלום ילך לפח, והשינוי הכי משמעותי שיכולתי לעבור בחים שלי ילך לפח .... אסור שזה יקרה...

תודה רבה רבה מראש !

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/09/2013

החלטה על פרופיל צבאי מתבססת לא רק על בדיקות תפקודי ריאות כולל תגרים (מאמץ או מטאכולין), אך גם על נתונים קליניים- תסמינים, וממצאים בבדיקה גופנית. פרופיל 72 צבאי ע"פ סעיף ליקוי שלו דורש בדיקת תפקודי ריאות תקינה או קרובה לתקינה בהעדר תסמינים נשימתיים בשגרת יום-יומית.
    לא ניתן להתייחס לבדיקת תפקודי ריאות שלא נעשתה באופן מיטבי - מקסימלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות
    מישהי
    10/09/2013

שלום,
    קיבלתי חיסון נגד דלקת ריאות ורציתי לשאול:
    על החיסון התפוגה הייתה לעוד שבועיים.

האם החיסון אפקטיבי למרות שנשארו לתפוגה שבועיים?

להזכיר אני חולת סיאופידי.

אודה שתענו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד דלקת ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/09/2013

מועד תפוגה על כל תרופה מתכוונת לתאריך אחרון לשימוש בה . מטרתו של כל חיסון לגרום לתגובה של מערכת החיסון , אין משמעות לחיסון עצמו אחרי הפעלת תגובה אימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה