מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת נשיפהיעל22/07/2013
שלום,
אני בת 32 עם אסטמה 8 שנים, ואלרגיה לאבק ופריחה מאז ומתמיד.
אני לוקחת סרטייד 2 שאיפות בבוקר ובערב 250 מ"ג, סינגולייר, וינטולין לפני ספורט
ואוואמיס לאלרגיה.
רציתי בבקשה לברר: הייתי אצל רופאת ריאות לאחר שהפסקתי ל 20 שעות עם כל הטיפול לאסתמה. רופאת הריאות נתנה לי לעשות בדיקות נשיפה במכשיר דיגיטלי שבו אמורים לקחת אוייר ולנשוף כמה שיותר חזק.
יצאה לי תוצאה של 75 אחוז. הרופא לא הסבירה לי מה זה אומר, ואשמח לדעת מה זה אומר... והאם לאנשים בריאים יש תוצאה של 100 אחוזים או קרוב?
והאם זה אומר שיש לי אסתמה קלה או בינונית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/07/2013ממצאים בבדיקת תפקודי ריאות - ספירומטריה (בדיקת זרימות נשיפתיות) אינם דבר יחידי לאיבחון אסתמה . תוצאות בדיקה מלמדות על מצב תפקודי של המטופל, תגובתו לטיפול תרופתי קבוע , מצב הפיכות אחרי מרחיב סימפונות. לצורך מעקב של אסתמה, תוצאות תפקודי ריאות מלמדות על יציבות והינן כלי שעוזר בהחלטות טיפוליות.
לא ניתן ניתן להתייחס לבדיקת תפקודי ריאות בודדת ללא מידה מלא על פרטי מהלך האסתמה, תוצאות בדיקה גופנית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של גזים בריאות וקשיי נשימהדינה22/07/2013
בחורה בריאה, בת 38, לא מעשנת, פעילה ספורטיבית, לא בהריון.
לפני כחודש בעקבות בדיקת אקו לב (שיצאה תקינה), התנפחה בטן עליונה עם גזים רבים כלואים באזור הטבור ומעלה. היו קשיי נשימה,חוסר יכולת לאכול ולשתות, ויציאות לא סדירות. כל הבדיקות הכירוגיות והפנימיות יצאו תקינות, והמליצו על משלשלים לכמה ימים. אולם עקב התייבשות קיבלתי עירוי נוזלים.
במהלך העירוי ומיד לאחריו חשתי תחושה מוזרה: כאילו ה"גזים" התפשטו בגוף/למחזור הדם, וכעת תחושה של גזים (כמו סודה) בכל אזור בית החזה, המותניים עם כאבים חזקים מאוד(בכל נשימה) בריאות קדימה ואחורה, וגם כאבים (בעיקר בזמן ישיבה) בבטן קדימה בצדדים,מתחת לכלוב הצלעות.
אני די תשושה מכל החודש האחרון של הבדיקות, רוצה כבר לחזור לפעילות אירובית, ומבקשת שתעזור לי למקד את הבירור הזה.
שאלותיי הן:
1. האם ייתכן שבעקבות העירוי חדרו נוזלים או גזים לריאות? יש בדיקה לגזים?
2. האם בצילום חזה רגיל יכולים לראות משהו?
3. אילו בדיקות אתה ממליץ לי לבקש מהרופא?
תודה על עזרתך,
דינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/07/2013ממצאים בסיפור המטופל ואינם ספציפיים ודורשים פנייה לרופא המטפל כדי להחליט על צורך והיקף של בירור .
1. עירוי נוזלים בבן אדם צעיר ובריא לא צריכים לגרום לחדירת נוזלים לריאות . גזים אינם נמצאים בדם באופן חופשי
2. קיימת בדיקת גזים בדם שבודקת חמצון ורמת תחמוצת דו-פחמן וגם ריווי חמצן . לפי מתואר אין לה קשר לתסמינים שהוצגו
3. בשל כך שממצאים אינם ספציפיים יש לפנות לרופא המטפל שעל סמך סיפור ותוצאות של בדיקה גופנית יחליט על צורך בבירור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוש להבחנה של רופא ריאותמעוז19/07/2013
בן 31. ידוע כסובל מברונכיאקטזיות קלות ב rml.
שיעול וליחה הרבה זמן.השנה עבר דלקת ריאות ב rml - טופל zinnat/rulid תסנין בנסיגה.
עבר ברונכוסקיה לפני כ 9 חודשים- ללא ממצא אנדוברונכיאלי. מוגלה++ וצמיחה של s aureus.
בבדיקה electron microscopy- הפרעה נרכשת בתנועתיות ( כלומר לא ciliary dysfunctin primary).
תפקודי ריאות: fev1 86% fvc 83%
immunoglobulins normal.
רציתי לדעת מה אומרת התשובה של המומחה במילים פשוטות.
ורציתי לדעת האם ניתן לפתור את הבעיה אחת ולתמיד.
והאם אפשר למות מהממצאים הללו או מהמחלה המתוארת
תודה מראש
המשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוש להבחנה של רופא ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/07/2013שלום,
בהפרעה נרכשת הכוונה היא כנראה להשפעת הדלקת על תנועתיות הציליה ולא מחלת הציליה עצמה. ברור לברונכיאקטזיות כולל גם ברור לחידשקי שחפת אטיפית, מחלות קולגן ועוד. הטיפול העקרי הוא מניעת זהומים (חיסונים), טתרבות הליחה מייד בהחמרה והתחלת טיפול אנטיביוטי במקביל, פיזוטרפיה להוצאת הליחה ובמקרים של החרפות זהומיות חוזרות גם טיפול אנטיביוטי מונע. במקרה של ברונכיאקטזיות ממוקמות לאזור אחד יש לשקןול גם ברונכוסקופיה לשלילת גוף זר/חוסם (שאותה בצעת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול חוזר ונשנה ודלקת בסימפונותאתי19/07/2013
שלום,
אני בת 38 ברקע בקע סרעפתי שהתגלה לאחר לידה(לפני כשנה וחצי). נוטלת כדורי נקסיום בחודשים האחרונים. בתקופה האחרונה כל חודש כמעט מופיע שיעול יבש וכחכוח בגרון הרופא משפחה טוען שזה ברונכיטיס. הדבר פוגם משמעותית באיכות חיי האם זה יכול להיות קשור לכדורים נגד החומציות שמקבלת? האם ידוע על קשר בין הכדורים לברונכיטיס ואיך מאבחנים ברוכיטיס כרוני ומהו הטיפול
תודה ושב ת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול חוזר ונשנה ודלקת בסימפונות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/07/2013שלום,
אין קשר בין נקסיום לברונכיטיס. עליית חומצת קבע דרך בקע סרעפתי לכשעצמה עלולה לגרום שיעול כרוני. יחד עם זאת כחכוחים (לעומת שיעול עמוק) נובעים פעמים רבות גם בגלל נזלת הזולגת מהאף אחורה אל תוך הלוע. במקרה כזה הטיפול מכוון לאף. אם מדובר בשיעול כרוני (חודשיים ויותר) או שמטריד אותך מאד גם כעת רצוי להתייעץ ולהבדק ע"י רופא א.א.ג ו/או רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם קשיי נשימה אחרי ברונכיט
tally25/10/2013אימי חולת אלצהיימר בת 95 אחרי ברונכיט קשה. מלאת ליחה צמיגית בצבע צהוב שאינה מצליחה להתמודד איתה. סובלת קשות משיעול טורדנ,י גודש באף שמקשה עלייה מאד בנשימה.מה עושים אינהלציות עם חומר פעיל כנראה מחמירים את המצב. איך עוזרים לאמא לנשום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התמודדות עם קשיי נשימה אחרי ברונכיט - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/10/2013שלום,
ניתן להעזר בפיזיוטרפיסטית לכיוח, מכייחים בשתייה או באנהלצייה, שתיה כמות סבירה ויש לשקול טיפול אנטיביוטי. הכל לאחר בדיקת רופא ובהמלצתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל"איך עוזרים לאימא לנשום."?
tally26/10/2013אמי חולת אלצהיימר בת 95 אחרי ברונכיט שטופלה באנטיביוטיקה, באינהלציות בפזיותרפיה, ובתרופות מכייחות. אתמול הובהלה למיון ואושפזה למשך יום בפנימית שם הורההרופא על הפסקת ההינהלציות שלטענת הרופא במצבה של אמא מחמירות את המצב. לטענתו של הרופא יש להפסיק את כל התרופות (נוסידקס), את האינהלציות, בעצם טוען שבמצבה הם מחמירים את המצב. לטענתו לא ניתן לעזור לאמימי, וליע קשה לקבל את המצב. אמא מלאת ליחה וגודש באף ו סובלת מאד. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך ל"איך עוזרים לאימא לנשום."? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו27/10/2013שלום,
רצוי שאמא תבדק על ידי רופא ריאות. עם כל החומר הרפואי/צילומים הנוגעים לעניינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bronchiectasisמעוז19/07/2013
שלום
הייתי אצל רופא ריאות מהסיבה שאני סובל כבר תקופה ארוכה מליחה מוגלתית צהובה ירוקה לפעמים עם פסי דם דקים, לאחר ברונכוסקופיה לא נרשם שהכל תקין מלבד ליחה מוגלתית שמפריעה לריסים לריסים לזוז לפי דברי הרופא.
לפני כחודש היה לי דלקת ריאות עם שיעול רב עד שיצא הרבה דם בליחה.
פניתי שוב לרופא ריאות עם צילומי רנטגן שאיבחן שיש לי ברונכיאקזטיות קלות ללא גורם ברור.
ברצוני לדעת מה המחלה הזאת
וממה היא נגרמת?
דבר נוסף שרציתי לדעת זה , האם המחלה מסוכנת ומה הסיכונים שלה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
bronchiectasis - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/07/2013שלום,
הבדיקה לאימות אבחנה של ברונכיאקטזיות היא בצוע CT חזה בחתכים דקים. בצילום חזה רגיל לרוב עולה רק חשד. במידה ואכן מדובר בברונכיאקטזסיות יש צורך לבדוק גם את מערכת החיסון. ברונכיאקטזיות (הרחבה פתולוגית של סימפונות) לרוב קורית עקב זהומים חוזרים, דלקת ריאות קשה בעבר, שחפת ריאות בעבר או פגם במערכת החיסון הגורם לזהומים חוזרים. גם מחלת ציסטיק פיברוזיס עלולה לגרום לכך. ראשית- יש להוכיח את קיום הברונכיאקטזיות ולאחר מכן לברר את סיבתן וגורמים להחמרתן ולהמשכות הזהומים כנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחוןgil14/07/2013
איך אפשר לאבחן את מחלת הריאות
יש חילוקי דעות
אסתמה ברוכינטיס או copd אף על פי שלא עישנתי
עשיתי עשרות תפקודי ריאות C.T. וכו'
אני סובל נורא במשך רוב ימות השנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איבחון - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/07/2013שלום,
ישנם קריטריונים מאד ברורים לאבחנה של כל אחת מהמחלות שהזכרת שמבוססים על תפקודי ריאה, מבחני תגר נשימתיים (במקרה שקים חשד לאסתמה אך תפקודי הריאה הרגילים תקינים), גורמי סיכון אישיים ומשפחתיים וכיו"ב. מומחה ריאות אמור לדעת איך להגיע לאבחנה מדוייקת ומבוססת באופן אובייקטיבי, ובמידת הצורך להציע טיפול מכוון על פי האבחנה המבוססת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ אחרישלמה05/07/2013
שלום!!
אני אחרי התקף אסתמה חמור+ אישפוז לפני 3 שבועות
תפקודי ריאה 30%
אני עדיין משתעל
מתי אוכל לבצע הליכה ואם כן כמה?(הליכה במאמץ) או שאסור להתאמץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/07/2013מאמץ גופני מומלץ לחולה אסתמה אך רצוי להמנע ממנו בזמן התקף בשל אפשרות להחמרה נשימתית נוספת. המלצות לגבי טיפול והתנהגות בכל תקופה מסוימת ניתן לקבל דרך רופא המטפל/רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפתאופיר04/07/2013
שלום רב. אני עומד לנסוע לאנגליה ולפגוש בחורה שבעברה, לפני מספר שנים, חלתה בשחפת בישראל. היא טופלה כאן אך איני יודע האם השלימה את הטיפול. ברור לי שבמידה וכן, אין סכנה להדבק ממנה. רציתי לשאול מה הסיכון במידה ולא הושלם הטיפול. אני יודע שכיום אינה חולה פעילה. האם מסוכן להיות איתה בקשר? האם ניתן להדבק בנשיקה, דרך הרוק, או קיום יחסי מין? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/07/2013חיידק שחפת עובר מאדם לאדם דרך מערכת נשימה בחשיפה ממושכת ישירה לחולה בשחפת ריאתית . במידה ואין מדובר בשחפת פעילה (מחלה ) בריאות - אין סכנת הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במשקל ושיפור fev1שירה03/07/2013
האם לשינוי של 5% במשקל ישנה השפעה על תוצאות בדיקת ספירומטריה?
לאחרונה ירדתי כ- 3 ק"ג (אני רזה) וערך ה- Fev1 עלה בכמה אחוזים בבדיקת ספירומטריה, למרות שאיני חשה בשיפור. האם יתכן שיש לעדכן את המשקל הנוכחי במחשב על מנת לקבל אחוזים מדויקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/07/2013נורמות של תפקודי ריאות נובעות ממדדים של גיל, מין וגובה . למשקל ישנה השפעה על תפקודי ריאות בעליות או ירידות משמעותיות במשקל. שינוי תפקודי ריאות קרוב לודאי קשור לתנודתיות טבעית של הבדיקה ולא למשקל גוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת משאפיםחיים30/06/2013
היי אני בחור בן 30 אסטמתי מלידה וסובל מנזלת אלרגית. לוקח כבר עשר שנים משאפים למניעה משאף סרטייד דיסק 250 בוקר וערב ומשאף פליקסונז לאף 2 שאיפות בכל נחיר כל יום.
אני מרגיש שאני יציב עם האסטמה ואני רוצה להפסיק עם המשאפים.
האם אני יכול להפסיק במכה אחת או שצריך לרדת מזה בהדרגה נניח יום כן יום לא או משהו כזה הדרגתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/07/2013במקרה של מצב יציב מבחינה נשימתית בחולה אסתמה, על שינוי בטיפול רצוי להתייעץ עם רופא ריאות. משאפים ניתן להפסיק באופן חד. במקרה של טיפול במספר תרופות (כמו במקרה הזה, משאף משולב סרטייד, שילוב של פליקסוטייד וסרבנט) , בשלב הראשון ניתן לעבור לטיפול במשאף סטרואידלי (פליקסוטייד) בלבד לתקופה של מספר חודשים ואם אין החמרות של אסתמה , ניתן להפסיק גם אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילניםאלעד30/06/2013
שלום רציתי לדעת האם עבודה עם אבקות למיניהם כגון עמילנים רשימת e מסוכנים לשאיפה? או רק למאכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/07/2013נזק פוטנציאלי תלוי באופן החשיפה: האם מדובר בייצור או לא, מה דרגת החשיפה - כל היום או תקופות קצרות, מה זיהום אויר באופן כללי במקום עבודה, האם קיים איוורור ואמצעי מיגון דרושים לפי נוהלי עבודה. אחרי התייחסות לנקודות הנ"ל ניתן להעריך האם קיים סיכון של מחלות במערכת נשימתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי ריאותחנה25/06/2013
מה הסיבה להצללה שלא עוברת בריאות לאחר דלקת ריאות?. לפני חדשיים היה שבועיים חום גבוה ללא שיעול או סימן נוסף
בצילום חזה היה תסנין. כעבור חודש ללא שינוי. בסיטי ריאות הצללה ומספר מוקדים
אחד היפודנסי.
נשלחתי לרופא ריאות
האם זו יכולה להיות ממאירות? אייך יודעים? איזה בדיקות עושים?
אני בת 50 ומרגישה טוב ללא חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מעשנת
חנה25/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיטי ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/06/2013שלום,
יכולות להיות מספר סיבות לתסנין שלא חולך. האחת היא דלקת ריאות כרונית-מאורגנת או זהום ממושך שלא מגיב לאנטיביוטיקות שגרתיות (למשל שחפת) אך כמובן יש לשלול ממאירות במיוחד כשיש גורם סיכון כמו עישון. הדרך לאבחנה כרורה בהשגת חומר לבדיקה פתולוגית מהאזור או בעזרת ברונכוסקקופיה (דרך דרכי הנשימה) או בעזרת ביופסיית מחט תחת הנחיית CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן תגר נשימתי?ליאורה25/06/2013
האם יתכן שיש אסטמה אבל מבחן תגר נשימתי יוצא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבחן תגר נשימתי? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/06/2013שלום,
זהו מצב לא שכיח העלול לקרות בתקופות הפוגה ממושכת של האסתמה. במקרה כזה יש לחזור על הבדיקה בתקופת סימפטומים. ישנם מבחני תגר שונים שהרגישות הוהספציפיות שלהם שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון אסטמהליאורה24/06/2013
כיצד מאבחנים אסטמה? לפי סימפטומים?בדיקות דם?צילומים?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איבחון אסטמה - תגובה
איבחון אסתמה מצריך קליניקה מתאימה (סימפטומים והקשריהם), תפקודי ריאה המדגימים חסימה הפיכה (ובמקרה של תפקודים תינים ניתן לבצע מבחן תגר הגורם לחסימה במקרה של אסתמה סמויה). בדיקות עזר נוספות הן בדיקות דם ועור לאלרגנים נשאפים. גם הקשר משפחתי (הורים/אחים/יות ) הסובלים מאסתמה/אלרגיה מעלים את החשד של הרופא בכיוון אסתמה. הדגמת חסימה הפיכה משמעותית (בלי או עם מבחן תגר) הינה הכרח לשם אבחנה דפניטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות בעיות בדרכי הנשימהנטלי24/06/2013
אבי, בן 59, במשך חצי שנה אחרונה היה חולה לפחות 5 פעמים בדלקות בדרכי הנשימה עם הסימפטומים הבאים: החום פתאום עולה עד 38-38.5 ונמשך כיומיים יחד עם כאבים בעצמות ובגב. לאחר מכן החום יורד ל-37 בערך או אף 36.5, מופיעה נזלת, לרוב שקופה (אם כי בפעם האחרונה החלה להפוך לירוקה), ושיעול בהתקפים חזקים ועם ליחה מרובה (לבנה, צהובה ושקופה) שיוצאת בקלות. אחרי יום-יומיים השיעול והנזלת בדרך כלל ממשיכים, אבל החום עולה שוב ומגיע לעתים עד 39-39.5. בינואר רופא המשפחה אבחן דלקת בריאה השמאלית, בשאר הפעמים האבחנות היו ברונכיטיס, סינוסיטיס, דלקת בקנה או דלקת לא ספציפית בדרכי נשימה עליונות. בכל פעם אבי טופל באנטיביוטיקה ממשפחת פניצילין או אריתרומיצין.
בדרך כלל, יש לו נטייה לבעיות מהסוג הזה, אבל לא בתדירות גבוהה כל כך. לאבי יש חשש שהמצב שלו החמיר לאחר שלפני כשנה ביצע חיסונים לפני נסיעה להודו.
ברקע: כאבי גב חזקים בעקבות טראומה ישנה, מטופלים לעתים קרובות במשככי כאבים. משקל עודף. בעיית לב וכלי דם, מטופלים באספירין ואנטיסטטינים. אלרגיה לקור, מתבטאת בהתעטשויות חוזרות. אין תגובה מיוחדת לבדיקות הנעשות על ידי אלרגולוג.
נודה מאד על התייחסות למצב המתואר והמלצות לגבי בדיקות נוספות לבירור הישנות המחלה ו/או טיפול תומך/מונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הישנות בעיות בדרכי הנשימה - תגובה
לא ציינת אם אביך עישן בעבר או מעשן ולמה הוא חשוף בעבודתו. במקרה שלו יש להוציא מחשבון זהומים חוזרים על רקע ברונכיאקטזיות (התרחבות פתולוגית של הסימפונות) עם או ללא אסתמה על רקע אלרגי למשל. פנה למומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על תגובתך ופרטים נוספים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו27/06/2013שלום,
אביך היה חשוף לחומרים שונים בעלי פםוטנציאל נזק ריאתי (גם העישון וגםם מרבית החומרים האחרים שהזכרת). חום קשור לעניין כפי שציינתי במקרים של זהומים חוזרים שיכולים להיות במקרים כאלו על רקע סימפונות מורחבים מזוהמים (ברונכיאקטזיות).
מומלץ כי יפנה להערכת מומחה ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה
נטלי27/06/2013שוב תודה, דוקטור, נעשה כך.
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)