מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ספיגה מהירה של סטרואידים בזריקהיעל22/07/2023
שלום ד"ר
ראית שציינת שבזריקת דיפרוסן יש חומר בספיגה מהירה וחומר בספיגה איטית.
האם החומר בספיגה מהירה משפיע רק באותו יום אן יום למחרת?
והאם לפי דעתך זריקת דיפרוספן תגרום לפחות ריפלוקס?
פרדניזון גורם לי לריפלוקס קשה ממש והומרה באסתמה. יש אסתמה קשה עם סימביקורט 320 4 שאיפות ביום
וצריכה לעבור ניתוח בהרדמה מלאה. המרדים אמר שמה שאני מעדיפה הוא מסכים ואפשר זריקה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיפרוספן
ד''ר שבתאי ורסנו23/07/2023שלום,
השפעת הסטראויד היא ליותר מ 24 שעות. נהגי על פי המלצת רופא הריאות שמכיר אותך ואת מחלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בפענוח סיטי ריאותהדסה21/07/2023
שלום,אפשר לדעת מה אומרות התוצאות?ואם הן לא טובות כמה זה חמור?וממה יכול להיגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT חזה
ד''ר שבתאי ורסנו23/07/2023שלום,
על פי הפענוח ללא מממצא משמעותי. עלייך לברר את דעת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרוסון 2 זריקה וכמות סטרואידיםמיכל21/07/2023
שלום רציתי בבקשה לברר כש זריקים זריקת דיפרוספן
2 מג
מהו מינון הפרדניזוו בשוואה שהגוף מקבל ביום החל מהיום הרביעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיפרוספן
ד''ר שבתאי ורסנו21/07/2023שלום
לא חושב שניתן לומר. יש בה שני מרכיבים, האחד בספיגה מהירה והשני בספיגה איטית. אני לא נוהג לתת בזריקות אלא בכדורים עליהם ניתן לשלוט (להפסיק/לשנות) מדי יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית ggo בrulחגית אבידן20/07/2023
ערב טוב ד"ר
בצעתי בדיקת סיטי
והתשובה שקבלתי היא שהודגמה קשרית בתבנית ggo בrul
האם זה סרטן?
אציין שלא מעשנת
התבקשתי לבצע סיטי נוסף בקרינה נמוכה עוד חודשיים
וכמובן לא קבלתי שום אבחנה נוספת
אשמח לשמןע דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשרית GGO
ד''ר שבתאי ורסנו21/07/2023שלום,
לא צויין גודלה? קשרית מסוג זה זקוקה, על פי גודלה , למעקב של מספר שנים או ביופסיה. לא ניתן רק על פי המרא לדעת מה טיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעינות CT ריאהמור20/07/2023
שלום להלן ממצאים מ CT אשמח להסבר עד לתור לרופא
מוקד היפודנסי באונה ימנית בבלוטת המגן בקוטר . מ"מ -14כ לקורלציה עם אולטרסאוד .
לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום
או בשערי הריאות .
כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין .
הלב תקין בגודלו. תפליט פריקרדיאלי מינימלי .
לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה .אויר
פרכימת הריאות - שינויים פיברוטים בפסגות
מספר קשריות קטנות לא ספציפיות באונות תחתונות משני הצדדים ובאונה האמצעית מימין בקוטר -כ עד מ"מ 4.5 באוה תחתונה
מימין .
מבנה גרמי - שינויים ניוונים .ש"בע
מעבר בטן - חזה
בקע היאטלי .קטן
אדרנלים תקינים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT חזה
חובה שהרופא יבחן הממצאים בהתאם לרקע הרפואי שלך ויחליט האם יש צורך במעקב הדמיתי. חוץ מזה הומלץ על אולטראסאונד של בלוטת המגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על איך מאבחנים אסתמה או שוללים אותה אצל אדם מבוגרגבריאל19/07/2023
שלום דוקטור בילדות הבחנו אצלי אסתמה, טופלתי בילדות בסינגולר ובודיקורט. לקראת גיל הנעורים הפסקתי לקחת תרופות. לא הרגשתי עשרות שנים אסתמה ושנה האחרונה התחילו לי כאילו התקפי קוצר נשימה שאני די בטוח שהם התקפי חרדה. צילום חזה תקין , תפקודי ריאות תחת מרחיבי סימפונות תקינים. אין צפצופים ..אני מתחיל לחשוד שחיים שלמים אין לי אסתמה אלא רק התקפי חרדה וזהו אבחון שגוי (בילדות כל התקף אסתמה שלקח אותי למיון היו הרופאים אומרים שהכל נשמע תקין ומשחררים). התחלתי בירור אצל רופא ריאות והוא אמר שהכל נראה תקין ורשם לי משעף פוסטר. על סמך מה רופא ריאות מחליט שאדם שכל הבדיקות שלו תקינות צריך משעף? איך אפשר לדעת שהאבחון בילדות היה תקין? באיזשהו שלב קניתי לעצמי מד סטורציה כדי להבין אם ההרגשות חנק זה אמיתי או לא מד סטורציה תמיד מראה 95-97. חייב להבין אם התרופה שאני צריך היא פוסטר או ציפרלקס כי זה נראה שאף אחד לא רוצה לקחת את האחריות להגיד אם יש או אין אסתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה ?
ד''ר שבתאי ורסנו21/07/2023שלום, אם בצעת תפקודי ריאה תחת טיפול משאפי הרי שהתוצאות התקינות מוטלות בספק. בכל מקרה תפקוד תקין לא שולל אסתמה ואם יש רקע קודם וחשד קליני יש לבצע מבחן תגר נשימתי (מטאכולין הנפוץ ביותר) במכון תפקודי ריאה מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ריאתי או ורידירונה18/07/2023
איך מבדילים ביתר לחץ דם ריאתי האם מדובר בלחץ דם ריאתי ורידי או עורקי?
זה משהו שמופיע בתוצאות של אקו לב?
אם לא, איך בודקים את זה?
והאם בכל מקרה שבאקו לב יש יתר לחץ דם ריאתי (ברמה בינונית לפי האקו) חדש, מקובל לעשות צנתור לב ימני או שלא תמיד צריך?
יתר לחץ דם ריאתי
מדובר על לחץ דם בעורקי הריאה. בדיקת אקולב יכולה לרוב להעריך לחץ סיסטולי בעורק הריאה הראשי, אבל זו הערכה בלבד. במידה והרופא שלך יתרשם מהממצאים (כולל יתר ממצאי האקו וסימפטומים או מחלות רקע) הוא אמור לשקול צורך בצינטור ימני. בכל מקרה יש לברר את הסיבה למצב זה (יש לא מעט אפשרויות) ולהיותצ במעקב קליני ואקולב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ראות ללא תסמיניםמירית17/07/2023
שלום,
בימים האחרונים הרגשתי קושי בנשימה, מעין הרגשה שהאוויר לא נכנס כרגיל במיוחד בשכיבה. לא חום וללא שיעול. עשו לי היום צילום חזה שהראתה דלקת בצד ימין.
מרגיש לי מוזר שזו דלקת ראות ללא שיעול או חום. האם זה אפשרי?
תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות
כל אפשרי אבל בדלקת זהומית אעדר חום מעלה סימן שאלה. לאחר שתטופל ע"י הרופא על פי שיקולו חשוב לבצע צילום ביקורת כעבור מספר שבועות, ע להעלמות הממצא או צורך בברור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מניעתי לאסטמה והתקפותאסתי17/07/2023
שלום,
אני בטיפול מניעתי לאסטמה, מקבלת 2 שאיפות בוקר ו- 2 שאיפות ערב, אחרי 3 חודשים מהתחלת הטיפול המניעתי נדבקתי בוירוס והיה לי התקף אסטמה.
האם כשאני בטיפול מניעתי ונדבקת בוירוס או בחיידק, יכול להיות מצב של התקף אסטמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול מניעתי והתקפי אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו17/07/2023שלום,
זהומים בדרכי הנשימה, במיוחד וירליים, עלולים להחמיר אסתמה אפילו עד כדי התקפים קשים. טיפול מונע נותן הגנה יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בחמצן בזמן הלילהדובי17/07/2023
שלום,
בן 50. בטיול באזור הררי באיטליה (1,600 מטר) השתמשתי בחמצן כדי לא לרדת מתחת ל-90. עם חמצן ישנתי שנת לילה ערבה כמו שלא ישנתי בחיי.
באזור מגורי בארץ הממוצע סטורציה שלי בשינה הוא סביב ה-94 - עם ירידות סטורציה לפעמים לאזור ה-90 (לא בהכרח בקשר לדום נשימה). משתמש גם בסיפאפ.
האם אפשרי להשתמש בחמצן גם בישראל במינימום האפשרי בעת שאני ישן והאם יש בכך נזק ארוך טווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חמצן לילי
התוויה לחמצן באופן ממושך/בלילה הינה בערכי חמצן חוזרים של 89% ומטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבדל בין משאפיםמיכל16/07/2023
שלום שוב,
מה ההבדל בין משאף פליקסוטייד ל QVAR ?
האם מדובר באותו סוג של סטראואיד?
הבדלי משאפים
מדובר בסטרואידים שונים אך מאותה המשפחה.
ב QVAR מדובר במשאף בטכניקה שונה ובחלקיקים עדינים במיוחד העשויים לשפר חדירה לסמפונות הקטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על משאפי אסטמה והשמנהמיכל16/07/2023
שלום
רציתי לדעת האם משאפי אסטמה שמכילים סטראואידים כמו- פליקסוטייד\Qvar
יכולים לגרום להשמנה?
קראתי שסטראואידים מסוג קורטיזול גורמים להתנפחות ואגירת נוזלים בגוף. האם תופעה זו מתרחשת גם בנטילת משטף פליקסטייד\Qvar לאורך זמן ממושך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאפיאסתמה והשמנה
השמנה לא שכיחה אך תתכן. בכל מקרה יש להשתמש במשאפים במינון הנמוך האפקטיבי, על פי הנחיות הרופא המטפל, ובהשמנה לטפל לחוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בריאה ימנית 3 סמ ובלוטות שחי מצד שמאל נפוחות עג 5.4 סמיפ ה14/07/2023
שלום דוקטור אימי בת 73 חולת cll מטופלת
בביולוגי בדיקות דם תקינות
עקב שיעול עשתה סיטי נימצא גוש בצד ימין בריאות
3 סמ ובבית
שחי משמאל בלוטות לימפה נפוחות עד 5.4 סמ
האם הבלוטות לימפה יכולות להיות גרורות?
האם רוב הסיכויים שמדובר על סרטן
יכול להיות שהכל נןבע מcll? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש ובלוטות
ד''ר שבתאי ורסנו16/07/2023שלום,
כל האפשרויות שהעלתה תתכנה. יש צורך באבחנה בביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספריגולס כרוניספיר14/07/2023
הי
אמי יש לה אספריגולס כרוני בראה והמצב שלה לא כל כך טוב
אשמח בבקשה לדעת מה הטיפול הכי נכון זה מתלווה בשיעול חום ומלא ליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אספרגילוס כרוני
זו בעייה לטיפול ומעקב במרפאת בי"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחולל חמצן: צריך לנשום מהאף?ירחמיאל13/07/2023
לאבא שלי COPD ואי ספיקת לב (NYHA-3), והוא משתמש במחולל חמצן ביתי ברוב שעות היום. לאחרונה מצבו הנשימתי התדרדר. בעוד שבוע ביקור אצל רופא ריאות.
השאלה שלי: בהתחשב בכך שמשקפי החמצן מחוברים לאף, האם עליו להשתדל לנשום דרך האף? (קראתי איפושהו שאם נושמים גם דרך הפה, אז דרך האף נכנסת רק חמישית מהכמות.) ואם כן, והבנאדם לא ממש "ממושמע", מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחולל חמצן
מה שקובע עם תוספת החמצן יעילה זו הסטורציה לפני ועם החמצן. הסטורציה צריכה להיות בין 92-95 ולא יותר. במידה ודרך האף לא יעיל כי נושם דרך הפה, ניתן לתת מסכת אף -פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ירחמיאל20/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)