מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- CT חזה בבקשה עזרהדור28/08/2023
שלום ד"ר יקר
עשיתי בדיקת CT חזה והיו רק שני ממצאים שקצת הדאיגו אותי והם :
מודגמת הסתיידות בפלאורה הסרעפתית מימין
והשניה ציסטות ראתיות בודדות קטנות עד 1 ס"מ בLLL
בבקשה מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT חזה
ד''ר שבתאי ורסנו28/08/2023שלום,
עקרונית, על פי הפענוח הממצאים האלו לא צריכים מעקב או ביקורת. הסתיידות בפלוירה (קרום הריאה) הינה קרוב לוודאי ביטוי לתהליך דלקתי ישן. במקרה הספציפי שלך- עלייך לחזור לרופא המטפל שמכיר את הרק הבריאותי שלך ולשמוע לדעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של מטכוליןנריאל פריד27/08/2023
שלום. כלפני שנה עשיתי תגר מטכולין ומכל 6 כמויות לא ירדתי תחת 20% אבל באחרון קיבלתי ירידה של 18.5%.
כעת התחלתי לעשות הרבה אימון רק חודשיים ועשיתי עוד תפקודי ריאה(גם שנה שעברה) והיה שיפור משמעותי בתוצאות שהפך להיות אסתמה סמויה.
הזאלה : עם ירידה של 18.5% בבדיקה אחרונה של מטכולין אפשר לקבל פרופיל 97?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגר מטאכולין
ד''ר שבתאי ורסנו29/08/2023שלום,
תגר שלילי, משמע לא תומך בקיום אסתמה פעילה. הפרופיל על פי החלטת הצבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד פנאומוקוקצביקה27/08/2023
בן 70 בריא יחסית . בינואר 2019 (עוד מעט 5 שנים) עשיתי 2 חיסונים.
PNEUMOVAX 23 INJ ו PREVENAR 13 PFS 0.5MLX1IL
האם נידרש עוד הפעם להתחסן ואם כן מתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לפנוימוקוק
ד''ר שבתאי ורסנו27/08/2023שלום,
במקרה שאתה מציין מקובל על פי ההנחיות לחסן 5 שנים לפחות לאחר 2 החיסונים שכבר קיבלת ב- Prevenar 20.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות בריאות בעקבות דרמטומיוזיטיסנטלי27/08/2023
שלום מחלה אוטואמונית בשם דרמטומיוזיטיס עם מעורבות של הריאות יש כבר צלקות.
ניתנה תרופה בשם ofev יחד עם טיפול סטרואידים( התחילה טיפול של התרופות לפני חודשיים יחד עם ההבחנה)
שאלתי האם כשהרקע לפיברוזיס הוא מחלה אוטואמונית כשמטפלים במחלה האוטואמונית והיא נעצרת גם המשך ההצטלקות בריאות נעצר ? או שכבר המחלה באיאות היא מחלה שבפני עצמה שלא ניתן לעצור אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דרמטומיוזיטיס וראיות
מטרת הטיפול להאט את תהליך ההצטלקות. Ofev מטפל רק בחלק הריאתי. יש צורך להיות גם בטיפול של ראומטולוג בנוסף על רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תהליך ההצטלקות בריאות נעצר?
נטלי27/08/2023אבל אם הטיפול במחלה האוטואמונית עוזר האם תהליך ההצטלקות בריאות גם נעצר?
כלומר שהצלקות הן בעקבות הדרמטיוזיטיס ולא פיברוזיס ללא מחלת רקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפחת ריאות - מה זה אומר?שם טוב26/08/2023
מה זה אומר?
אבקש תשובה של רופא מומחה בלבד, תודה🙏
חזה:
במגבלות הדמייה בקרינה נמוכה ללא חומר ניגוד
לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלותבאקסילות, במדיאסטינום
או בשערי הריאות.
כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין.
הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי.
לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר.
פרנכימת הריאות: שינויים אמפיזמטיים.
ללא תסנין.
קשרית זעירה ב-63( RUL(, קשרית זעירה תת פלאורלית ב-250( LLL(.
CT בית החזה, ללא חומר ניגוד
מעבר בטן חזה -
אדרנלים תקינים.
המרקם הגרמי אחיד.
סיכום:
שינויים אמפיזמטיים וקשריות זעירות בלתי ספציפיות.
למעקב הדמייתי בעוד 12 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT חזה
שינויים אמפיזמטיים הכוונה היא להרס של אותם אזורי ריאה, לרוב בגלל עישון קודם.
קשריות זעירות= הצללות זעירות. הומלץ לחזור על CT בעוד 12 חודשים. הצג הצילומים לפני הרופא ששלח אותך לבצעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת צריכת חמצן בפעילות גופניתמשה22/08/2023
שלום
הבנתי מאיזה מאמר שפעילות גופנית כגון ריצה מורידה צריכת חמצן איך זה קשור לנשימה ריאות מה זה מורידה צריכת חמצן מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריכת חמצן
ד''ר שבתאי ורסנו23/08/2023שלום,
אני מניח שהכוויה היא שבאנשים מאומנים בעלי כושר גופני המסוגלות לבצע את אותה פעילות בצריכת חמצן קטנה יותר, עולה. אימון גופני מייעל את עבודת השרירים בעומס ומייעלת את כל המערכת הקשורה במאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר דלקת ריאותגיתית זימרמן מז22/08/2023
לפני כשבועיים אובחנתי עם דלקת ריאות בצד השמאלי, לאחר 10 ימים שלקחתי אוגמנטין 875 פעמיים ביום, הייתה לי הטבה, הפסיק השיעול לחלוטין, אבל פתאום לאחר 3 ימים חזרו לי כאבים חזקים בגב ובחזה אבל הפעם בצד ימין, הייתכן ? אני ממש מוטרדת
דלקת ריאות וכאבים
ד''ר שבתאי ורסנו23/08/2023שלום\,
ראשית יש לדעת כי הריאות אינן כואבות. לעומת זאת קרום הריאות כשהוא מעורב בדלקת או תהליך אחר עלול לכאוב. במקרה שלך מעבר הכאב מצד אחד למשנהו מחייב בדיקה חוזרת על ידי הריאות, וידוא האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ריצה ריאות והנשימהמשה21/08/2023
שלום
פעילות גופנית כגון ריצה איך יכולה לעזור לריאות ולנשימה באיזה פרמטרים כי ידוע שפעילות גופנית טובה לגוף מה דעתך לגביי זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריצה
ד''ר שבתאי ורסנו22/08/2023שלום,
פעילות גופנית אירובית לא משפרת את התפקוד הריאתי אך עלייה בכושר הגופני משפיעה על תחושת הנשימה ומפחיתה תחושה של קוצר נשימה במאמצים שלפני עליית הכושר גרמו לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף פורדיל ארבע פעמים ביוםערן21/08/2023
שלום,
לוקח סימביקורט מינון גבוה לאסתמה קשה ולטיסה רופא ריאות הוסיף לי פורדיל. אמר לקחת לפני הטיסה אך ציין שאפשר 4 פעמים ביום גם.
מה יקרה אם אקח שתי שאיפות לפני הטיסה ולא אחת?
אילו תופעות לוואי עלולות להחמיר? והאם אפשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פורדיל
פורדיל יכול להשפיע על הדופק. עדיף להשתמש במינון המומלץ (שאיפה פעמיים ביום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה של משאף בספייסר בתרופה אחרתאמנון21/08/2023
שלום.
אני משתמש במשאף פוסטר באמצעות ספייסר כל יום בבוקר
לאחרונה אני מרגיש צרידות עם הדיבור, אני מרצה והתופעה
הזו מפריעה לי מאד.
האם יש תרופות אחרות במקום המשאף כמו כדורים או אמצעים
אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאף וצרידות
משאפים המכילים סטרואיד (גם פוסטר) עלולים גרום לצרידות. ספייסר זו דרך לרוב יעילה למניעת הצרידות. בעקרון הטיפול המומלץ באסתמה מתמשכת הוא סטרואיד בשאיפה . דווקא בפוסטר חלקיקי הספריי קטנים במיוד ופחות שוקעים על מיתרי הקול (גם ללא ספייסר). סטרואידים בכדורים לא מומלצים כטיפול קבוע. במקרה שלך התייעץ עם הרופא שלך האם אתה יכול להפחית במינון לתקופה מסויימת עד לשיפור. כמו כן דאג לניקוי יסודי תקופתי של הספייסר שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אסתמה קשה איך לדעתיעל21/08/2023
שלום רב,
אשמח קצת להנחיות איך לדעת אם התקף האסתמה שיש לי הוא קשה או לא קשה כי זה ירגיע אותי. כמובן שישר אקח וינטולין.
למשל בהתקף קשה לרוב יהיו צפצופים ונשימה ממש מהירה?
הסיטורציה אם היא 97 חייבת לרדת מתחת ל 95 בהתקף קשה?
ואם לקחתי 2 שאיפות וינטולין כמה אפשר לחכות עד לשתיים הבאות אם יש שיפור קטן רק או לא? ומתי אפיפן? כי יש לי לאסתמה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקף אסתמה
ניתן להשתמש במד שיא-נשיפה (PEFRm) כאמצעי לניטור חומרת החסימה. מכשיר כזה עשוי להתריע אף לפני שיא ההתקף. בקש/י מרופא הריאות שלך הדרכה על אופן השימוש והרישום. ניתן לרכישה בחברות שמוכרות מכשור רפואי נשימתי (לחפש בגוגל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה להרדמה מלאה עם אסתמה קשהחני20/08/2023
שלום ד"ר,
יש לי אסתמה קשה שמאוזנת בערך ועליי להכנס לניתוח צשוב בהרדמה מלאה. יש בקרע ורפלוקס למרות המינון הכי דבוה של נוגדי חומצה וכמה תרופות והקפדה על הכל. פרדניזון ממש מחמיר לי רפלוקס ומחמיר אסתמה.
רופא אחד אמר פרדניזון 5 ימים לפני.
רופא אחר הציע שתי זריקות דיפרוספן כל אחת ביום אחר.
אמרתי לאחות והיא אמרה שלא שמעה פרוטוקול של שתיים.
האם לפי דעתך הכללית זה משהו שיכול ליצור אפקט דומה לפרדניזון 40 מ"ג ל 5 ימים?
כמה בערך מ"ג פרדניזון מקבלים בימים שאחרי הזריקה שבה הבנתי שיש חומר בשחרור מיידי ששווה בערך ל 20 מ"ג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרדמה מלאה ורפלוקס קשה באסתמטי
השילוב המורכב שהעלית דורש את התייחסות רופא הריאות המכיר את חומרת מחלתך בשילוב עם המרדים. מקובלת הכנה עם סטרואידים ואנהלציה לפני ההרדמה/הנשמה ובימים לאחר הניתוח, במינונים משתנים לפי המצב ובמקביל התייחסות לרפלוקס. לא ניתן לתת פרוט מינונים למקרה הספציפי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים כשנושמת עמוקשירן17/08/2023
שלום ד"ר,
אני עם אסתמה קשה. לוקחת סימביקורט 320 4 שאיפוץ ביום ואינקרוז. כשאני נושמת רגיל אני לא שומעת צפצופים אבל כשאני נושמת כמו שצריך אצל הרופא חזק ובנשיפה אני שומעת אחרי שניה של התחלת הנשיפה צפצוף. זה תמיד ככה בחודשים האחרונים מאז שהתחלתי לבדוק. האם סה אומר שאני לא מאוזנת? לא היו התקפים.
צפצופים
ד''ר שבתאי ורסנו20/08/2023שלום,
צפצופים בנשיפה חזקה אינם מדד לאיזון אסתמה ויכולים להישמע גם בבני אדם בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה עם חמצן והתקף.אפריים17/08/2023
שלום,
יהיה לי חמצן בטיסה ויש אסתמה קשה. אם יהיה התקף אסתמה או קושי לנשום והסטורציה תהיה מעל 95 האם חמצן יוכל לעזור לי להקל על ההתקף? או שחמצן לא טוב לאסתמה אם אין ירידה בסטורציה. כמובן שאקח גם וינטולין.
חמצן והתקף
ד''ר שבתאי ורסנו20/08/2023שלום,
אין תולת בתוספת חמצן כאשר הסטורציה היא 95%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קידוח גג אסבסט צמנטעדי בן17/08/2023
שלום ד״ר שבתאי,
ראשית אודה על הפורום הזה.
אנחנו גרים בשכירות בארה״ב. לאחרונה גיליתי כי התקרות שלנו המכונות popcorn ceilings מכילות כמות מסויימת של אסבסט (שכנה שלי עשתה בדיקה ורמת האסבסט היא בערך 3-4 אחוזים).
לפני חצי קנה לערך, הגיע אלינו שיפוצניק לתקן חחק שהיה מחובר לתקרה ועמד ליפול. החלק מחובר חקירות אך גם לתקרה.. בזמנו לא היתי מודעת לעניין האסבסט והסכנה בקידוח. הוא כנררה קדח 5 חורים בחורים שכבר היו קיימים, רק חיזק אותם.
אציין שיש לי שתי בנות בבית (בת שנה ובת ארבע) שהיו איתי בבית כשאקדח, אבל לא קרוב לאזור הקידוח, התרחקנו מהאזור. לא זכור לי שהיו חתיכות שירדו מה יקרה (אם בכלל). שאלתי היא, האם העניין מסוכן? אני ממש ממש חוששת וחרדה במשך כל היום שכן מדובר בתינוקת וילדה. מיותר לציין שלאחר שגיליתי על עניין האסבסט אנו מחפשים בית אחר למדורים. תודה רבה רבה מראש😃* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
עדי בן17/08/2023רק אציין שהחורים היו חורים קטנים, שכבר היו קיימים בעבר. הוא פשוט הכניס אליהם את המסמר.
שוב, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)