מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשובה של סיטי ריאותהדס07/08/2023
שלום אשמח לדעת אם הסיטי תקין,יש לי אסטמה קלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סי טי חזה
ד''ר שבתאי ורסנו09/08/2023שלום,
על פי הפענוח, ללא ממצאים משמעותיים. בכל מקרה כדאי שרופא הריאות המטפל יתבונן בהדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי חזה
הדסה09/08/2023זה אומר שהכל בסדר בסיטי?למה צריך לחזור לרופא ריאות אם הכל בסדר?התוצאות קשורות לדיפוזיה ירודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סי טי חזה
ד''ר שבתאי ורסנו13/08/2023שלום,
צריך לחזור לרופא כי אני לא שלחתי אותך לבדיקה ולא ריאתי את הצילום. אם כושר הדיפ]וזיה ירוד על אחת כמה וכמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולים כבר תקופה ללא סיבה הנראית לעיןדוד07/08/2023
שלום דר, בן 67 לפני כשנה עשיתי סי טי עם יוד עקב שיעולים ושם התגלה מחלה אינטרסטציאלית קלה/זעירה, נפח הריאה תקין, בהמלצת הרופא עשיתי ברונכוסקופיה + בדיקות דם ולא התגלה ממצא מחשיד, כחלק מהבירור של רופא הריאות עלה עניין שאני מגדל ציפורים ולדבריו כנראה אני רגיש אליהם והוא המליץ לי להתפטר מהם וכך עשיתי. עברה שנה ועדיין יש לי שיעולים אומנם ללא קוצר נשימה, השאלה שלי אם התפטרתי מהציפורים אז ממה יכול לנבוע השיעול? האם יכול להיות גורם אחר לשיעול? נזלת אחורי? רפלוקס? אלרגיה? או שזה נובע מהמחלה האינטרסציאלית ואין מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול ללא סיבה...
ד''ר שבתאי ורסנו09/08/2023שלום,
מחלת ריאות אינטרסטיציאלית בהחלט יכולה להיות סיבה לשיעול כרוני. יחד עם זאת תתכן בו זמנית יותר מסיבה אחת לשיעול (למשל רפלוקס, נזלת/סינוסיטיס, החזר-וישטי ועוד). כדאי לחזור לרופא הריאות שימצה את הברור. מעבר לזאת אתה צריך להיות במעקב תקופתי בשל מחלת הריאות האינטרסטיציאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיסעדי קולקובסקי06/08/2023
שלום רב האם המכשיר עוזר גם לאטופיק דרמטטיס?
אטופיק דרמטיטיס
ד''ר שבתאי ורסנו06/08/2023באיזה מכשיר מדובר?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף פליקסוטייד כתום בן 6שרית05/08/2023
שלום
בן 6 קיבל טיפול מונע במשאף פליקסוטייד פעמיים ביום.
משתמשים במשאף קרוב לשנה , האם זה לא מסוכן שימוש ארוך טווח? מה תופעות הלוואי? כשמפסיקים לסירוגין האסטמה חוזרת ואז הוא צריך גם ונטולין .
בנוסף, הוא עלה במשקל בשנה הזאת - האם זה קשור למשאף?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן 6
ד''ר שבתאי ורסנו06/08/2023שלום,
הפורום לא מיועד למחלות ילדים. יש לפנות לפורום ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי על אוויר יבשחני05/08/2023
שלום דוקטור,
אמרת לי לדבר עם חברת התעופה מה אחוז הלחות במטוס. ביררתי וזה 2 אחוזים במטוס האיירבוס. יש לי אסתמה קשה שמאוזנת ויהיה בלון חמצן כי מכוני הטיסה בחופש והרופא הסכים לרשום לי ליתר ביטחון. הסטורציה שלי 97.
רציתי לברר:
1.במידה ולא אזדקק לחמצן מבחינת נמד סטורציה, האם נשימת חמצן תוכל לגרום לי לפחות סיכוי להתקף עקב האוויר הממש יבש?
2. החברת תעופה מוכנה שאביא מכשיר אדים קרים עם סוללות. האם זה באמת נותן אפקט טוב ללחות או שהאפקט זניח, והאם אדים במטוס ללא חלון לא עלול להיות בעייתי עבורי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אויר יבש
2% לחות זו לחות נמוכה מאד.
מכשיר אדים קרים ישפר מאד את הלחות של האוויר הננשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ממצא במיפוי ריאותענת03/08/2023
שלום
במיפוי ריאות לצורך שלילת קרישים בריאות.
טכניקה SPECT/CT
בבדיקת הפרפוזיה:
תקינה
בבדיקת הונטילציה:
IMPACTION של ה-AEROCOL ב-RML עם פגם של וונטילציה באזור קטן של האונה.
ב-CT ללא ממצא חריג.
מה משמעות הממצא בריאות עם הפגם בוונטליציה?
האם דורש בירור כלשהו?
האם הבדיקה הזו כללה גם בדיקת סיטי רגילה של הריאות?
כלומר זה מייתר את הצורך בסיטי חזה אם היה צורך? או שזה שונה מבדיקת סיטי ריאות רגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיפוי ריאות
לא ברור איזה סוג CT חזה בצעת... הסוג המתאים הוא " CT-ANGIO בפרוטוקול ל- PE". בדוק עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוצע מיפוי ריאות, לא סיטי חזה
ענת06/08/2023הבדיקה היתה מיפוי ריאות, במסגרת מכון לרפואה גרעינית.
מטרת הבדיקה היתה לראות אם יש קרישי דם.
כתוב שבוצעה בטכניקה SPECT/CT
ועל זה יש התייחסות לפרופוזיה, ווונטילציה, וכתוב ב-CT ללא ממצא חריג, אך לא מדובר היה בבדיקת CT רגילה.
מה משמעות הממצא בבדיקת הוונטילציה?
בבדיקת הונטילציה:
IMPACTION של ה-AEROCOL ב-RML עם פגם של וונטילציה באזור קטן של האונה.
ב-CT ללא ממצא חריג.
זה דורש התייחסות ובירור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עלול לקרות? ומה אפשר לעשותירון03/08/2023
שלום,
יש לי אסתמה קשה מאוד. עובד במקום שבחורף יש מזגן חימום ממש מייבש וזה עושה לי התקפים לפעמים.
מפחיד אותי בהתקף אסתמה קשה לא העניין של למות. לא מפחד למות. מפחד שההתקף יגרום לי לי להשאר בחיים במצב ממש נוראי כמו בקומה או עם ארוע מוחי.
האם המצבי ביניים האלה בכלל יכולים לקרות או שזה או לצאת מההתקף ואולי תקופה של החמרה בלי נזק בלתי הפיך לגוף או מוות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עלול לקרות?
אם יש לך אסתמה קשה אתה צריך להיות בהשגחת מרפאת ריאות, אולי אפילו במעקב תקופתי במרפאת בי"ח. יש היום תרופות חדשות ויעילות, מעבר למשאפים (תרופות ביולוגיות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוויר יבש ואסתמה מה עושים?חני02/08/2023
שלום ד"ר,
יש לי אסתמה קשה אך מאוזנת. צריכה לטוס לראשונה עם אסתמה קשה. יהיה בלון חמצן בטיסה. הרופא הסכים לרשום לי כי מכון טיסה בחופש חודשיים.
מה שהכי מפחיד אותי זה האוויר היבש במטוס. החורף לא מסוגלת לחמם עם מזגן כי מייבש וגורם לקשיי נשימה.
האם לפי דעתך האוויר במטוס יהיה יותר יבש לעומת מזגן בחורף?
ומה ניתן לעשות? אם חברת התעופה תסכים האם כדאי להביא מכשיר אדים שיתן קצת לחות לאוויר?
איך לפי דעתך היובש בטיסה משפיע על חולי האסתמה הקשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוויר יבש בטיסה
ד''ר שבתאי ורסנו03/08/2023שלום,
אתה צריך ליידע מראש את חברת הטיסה על כך שאתה מעלה לטיסה חמצן (מחולל או בלון? יש הבדל גדול). לכל חברה יש רופא מייעץ ולכן באותה הזדמנות אתה יכול לשאול אותם על מידת לחות האוויר בטיסה והמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף סימביקורט במינון גבוה לתקופה קצרהאפרת01/08/2023
שלום,
עקב החמרה באסתמה רופא ריאות אמר לי לקחת סימביקורט 320 6 שאיפות ביום לתקופה שנקווה שתהיה קצרה.
האם לקחת 3 שאיפות במכה על הבוקר וכך בערב זה לא טוב ועדיף לחלק בוקר נגיד ב 9 שתי שאיפות ואז בעשר עוד שאיפה?
או שאין בעיה לקחת שלוש רצוף?
סימביקורט במינוןגבוה
ד''ר שבתאי ורסנו01/08/2023שלום,
צריך לדעת כי מעבר למינון יומי של 1600 במצטבר, אין קורלציה ישירה בין המינון לבין ההשפעה. עקרונית, אם מינון של 1600 לא עוזר מקובל לתת פרדניזון בפה לתקופת ההחרפה. בכל מקרה אתה צריך לשוב ולהתייעץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי חזה עם חומר ניגוד תפקוד כלייתידורית30/07/2023
שלום
מה התפקיד של CT חזה עם חומר ניגוד בבירור של יתר לחץ דם ריאתי?
ומה עושים במקרה שיש תפקוד כלייתי ירוד, קריטאנין 1.4 GFR-36, האם שייך לעשות סיטי עם חומר ניגוד במקרה כזה?
מיפוי ריאות ביתר לחץ דם ריאתי נותן מענה רק לגבי האם יש קרישי דם ישנים?
סיטי עם חומר ניגוד
ד''ר שבתאי ורסנו31/07/2023שלום,
סי טי בברור יתר לחץ דם ריאתי מטרתו לשלול סיבות רקמתיות ליתר ל. דם. לדעתי א חייב בחומר ניגוד. במידה והסי טי נעשה במטרה לשלול קרישי דם בעורקי הריאה אז כן יש צורך בחומר ניגוד, אבל רק אם מיפוי הריאות מתאים לחשד כזה. במקרה של צורך בחומר ניגוד מכון הרנטגן מחליט מה לעשות על פי ערכי הקראטינין ומחלות הרקע שלך (יש ליידע אותם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה ועושים מיפוי ריאות אז בכל מקרה אין צורך בחומר ניגוד בסיטי?
דורית01/08/2023שלום
האם הבנתי נכון שהמטרה בחומר ניגוד בסיטי ריאות בבירור יתד לח"ד ריאתי הוא רק כדי לראות אם יש קרישי דם, ואם מבצעים מיפוי ריאות ניתן לזהות קרישי דם (כולל ישנים)?
ואז במקרה כזה מלכתחילה לא חייבים חומר ניגוד בסיטי חזה לבירור יתר לחץ דם ריאתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אסתמה בטיסה עם אסתמה קשהחני29/07/2023
שלום,
מכון טרום טיסה בחופש לחודשיים.
אשמח לברר לידע כללי. כנראה אדחה את הטיסה.
עם אסתמה קשה מאוזנת בערך מה אחוז האנשים שכן זקוקים לחמצן בטיסה?
ואם לא זקוקים לחמצן לפי מבחן טיסה אז בעצם אין סיבה שיהיה התקף אסתמה?
התקף אסתמה במהלך טיסה
התקף אסתמה לא קשור בהכרח לרמת החמצן במטוס. ההשפעה כן קשורה לקוצר נשימה בהתאם לתוצאות מבחן טיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ct מה המשמעות מוקד סוב פלוירלישושנה27/07/2023
שלום עברתי ct בלי חומר ניגוד מה אומר מוקד סוב פלוירלי קטן בא6נה התחתונה משמאל
וכן שינויים פיברוטיים מינימליים בפסגת הראה הימנית
לציין אני עם אסטמה. וכן לפני 3 שנים בקורטנה היו הצטמקויות . האם קשור?
CT
צריך לדעת מה קוטר הנודול, האם עשנת וכו'. אין קשר לאסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להבין מה זה אומר תוצאות של סיטי ריאותחן26/07/2023
עיבוי פריברונכיאלי מרכז דו"צ עם הצללות עדינות ביותר מסוג זכוכית מט בעיקר rml ובמידה פחותה בלינגולה תמטים/קונסולידציות פרה/מדיאסטינלים
CT
ההדמיה נותנת תיאורים גרפיים אותם יש לפרש בהתאם לקליניקה ולהיסטוריה הרפואית. חזור לרופא שמכיר אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חן02/08/2023זה הסטי זה של תינוקת בת 3 חודש שנולדה עם דליקות ריאות שעד היום לא יודעים להגיד לי מה יש לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש הריאה 3 סמ בריאה ימנית לחולת cll שגורם לה לשיעול שלא פוסקיניב25/07/2023
שלום דוקטור אימי חולת cll עקב מקבלת כדור ביולוגי ומאוזנת בבדיקות דם.עקב שיעול שלא פוסק נישלחה לסיטי ריאות
ויש ממצא 3 סמ בריאה ימנית מחכנ לתשובה של הביופסיה הרופא אמר שהגוש גןרם לבעיה מכנית הבנו שהגוש במקום בעייתי לא לניתוח
האם יש טיפול להקטין את הגוש השיעול ממש מטריד 24 שעות
גוש בריאה
ד''ר שבתאי ורסנו26/07/2023שלום,
כל איפול שייבחר יתבסס על תוצאת הביופסיה, לפיכך אין ברירה ויש להמתין. מאמין שייבחר הטיפול הכי מתאים. בינתיים לשיעול ניתן לטפל טיפול סימפטומטי על פי בחירת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע במשאף פליקסוטיידמרי22/07/2023
שלום
למה לפעמים נותנים טיפול מונע במשאף פליקסוטייד 2 לחיצות פעמיים ביום ולפעמים נותנים לחיצה אחת פעמיים ביום?
האם באמת יש תועלת בשתי לחיצות בו זמנית או שהוכח שזה לא יעיל?
פליקסוטייד
ד''ר שבתאי ורסנו23/07/2023שלום,
פליקסוטייד: (המינון (מספר הלחיצות) תלוי במידת חומרת המחלה והיכולת לאזן. בעקרון המינון הנמוך ביותר המשיג איזון, אתו צריך להתמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)