מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קורונה או copd - קוצר נשימהנתנאל02/10/2023
שלום,
בן 35, בעבר מעשן. בריא בד'כ ועושה ספורט אך bmi גבוה.
לפני כשלושה שבועות החלה תחושה של מתח/לחץ בחזה, 'רעב לאוויר' וצורך לקחת נשימה עמוקה ולפהק רבות. כעבור שבוע החלו תסמיני שפעת קלים, נבדקתי חיובי לקורונה והתופעות שתיארתי חלפו. הקורונה עצמה עברה ללא קושי משמעותי.
כעבור שבוע שוב התחלתי לחוות את הלחץ בחזה וצורך לקחת נשימות עמוקות והוא נמשך מזה מספר ימים. מעבר לכך לא משתעל וללא דבר מה נוסף.
1. האם יתכן שמדובר בסיבוך של הקורונה?
2. האם יתכן שמדובר ב copd כתוצאה מעישון? האם סביר ש copd יפרוץ בגיל כזה בבת אחת?
3. מה מומלץ לבקש מרופא ריאות על מנת לשלול את הנל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו02/10/2023שלום,
תלונות חוזרות ונשנות על קוצר נשימה מחייבות הערכה הכוללת בדיקה גופנית, תפקודי ריאות , וצילום על פי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מחלת ריאות אינטרסציאליתלייזה קוך02/10/2023
אשמח לדעת מה אומר ה-CT האם החמרה או שיפור?
הצללות פריפריות בסמיכות "זכוכית מט" בשדות הריאות התחתונים, החמרה ב-RLL
.( 201-145)
הצללות רטיקולריות עדינות תת פלאורליות בשדות העליונים ושינויים צלקתיים בפסגות.
דינאמיקה מעורבת כמתואר ñ החמרה ב-RLL, שיפור ב-LLL. לקורלציה קלינית.
מודגמת נסיגה של הצללה סמיכה יותר שהודגמה ב-LLL
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סי טי מחלת ריאות אינטרסטיצ'
התשובה קצת מבולבלת, כנראה אזורים של שיפור ואחרים של החמרה. חובה להשווות בין צילומים נוכחיים לקודמים, רצוי אצל רופא ריאות שייתייחס גם לתפקודי ריאה מקבילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת אסתמה לשעבר?...בני02/10/2023
שלום , הבן שלי בן 5 , בריא.
מגיל שנה בערך אובחן עם אסתמה , ההתקפים באו רק בחורף.
עם הזמן תדירות ומשך ההתקפים קטנו בהדרגה. (לא ידוע אם בשל הניסיון והתגובה המיידית או שגם הגוף למד להתמודד).
היום הוא לקראת התקף ראשון מזה שנה , כבר שבוע משתעל (ממש בקטנה .. השיעול לעיתים יבש לעיתים רטוב. בקיצור התסמינים ממש ממש קלים . בעבר , מיד הגבנו במשאפים . היום אנחנו תוהים מה ההמלצה אם עצמת השיעול נמוכה , תדירות רחוקה , ומשך קטן. .. מרגיש קצת מבולבל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה בגיל 5
האתר לא יועד למחלות ילדים. על פי התאור שלך במידה והשיעול נמשך תקופה, רצוי שייבקר אצל רופא ריאות ילדים להערכת מצב/אסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות תפקודי ריאותניצן01/10/2023
היי דוקטור נשלחתי לבצע בדיקת תפקודי ריאות עקב כאב קל בחזה לאחר מאמץ ביצעתי אקו לב שיצא תקין. ומבחן מאמץ שיצא תקין אך לא סיימתי אותו עקב כושר גופני לקוי. מצרף את התוצאות אשמח להתייחסות תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה
לא ניתן להבין את הערכים שבתמונה. צורת הגרף נראית כאילו שיש הטבה משמעותית לאחר מתן מרחיב סמפונות. בקש פענוח רשמי מהמכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום חזהגל29/09/2023
שיעול וספירת דם גבוהה. הופניתי לצילום ריאות. אשמח לפענוח של הצילום. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח צילום
האתר הזה לא מיועד לפענוח צילומים. צילום דורש בדיקה מקרוב, על מסך מתאים, עם אפשרות להגדלה וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, לופוס וקוצר נשימה.....יעל29/09/2023
שלום ד"ר. אני בת 34 , מאובחנת בלופוס ונשאות של חוסר מוצטיה cvid. נוטלת ציקלוספרין מינון 100 מ"ג
מזה תקופה של 9 ח' אני מקגישה תחושה של קוצ"נ . אין טריגר ספציפי.
מורגש יותר בזמן הליכה מהירה. אבל יכול להיות גם בלי קשר. עשיתי בדיקות ct- לא נמצא ממצא ספציפי. אלקטזה קטנה בלינגולה
בדיקת תגר מטכולין- חיובי גבולי. Pc 20 7.88.
אני נוטלת לעיתים משאף סימבוקט - לא יודעת להגיד אני מרגישה ממש הקלה.
בדיקת ספירומטריה- דיפוזיה 74% fev 85%- סיכום- הפרעה רסטרקטיבית קלה כם הפרעה קלה בדיפוזיה.(הבדיקה בוצעה לפניי חצי שנה)
שורה תחתונה- אני עדיין סובלת מקוצ"נ , לא נמצאה סיבה ברורה. אסטמה גבולית..אם בכלל. מה ההמלצה לעשות כרגע ? התחושה של הקוצ"נ לא קבועה.
אבל היא מפריעה לי. האם כדאי להמשיך לבדוק ? ואם כן מה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לופוס וקוצר נשימה
עקרונית, לופוס עלול לערב את מערכת הנשימה בין אם רקמת הריאה, נוזל פלוירלי או לעיתים נדירות שיתוק של סרעפת, כולם עלולים להשפיע על תחושת הנשימה. CT חזה תקיןלא ולל בעיית סרעפת.. תגר המטאכולין שלך חיובי ושווה לנסות משאף כגון סימביקורט במינון קבוע יומיומי ובתוספת SOS ולהתרשם כעבור כמה שבועות, הכל תוך מעקב רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תפקודי ריאות ודיפוזיהמור27/09/2023
היי,
אני סובלת מקוצר נשימה כמה חודשים. אשמח לדעת האם התפקודי ריאה תקינים.
Bmi:21.3.
דיפוזיה:
Dlco: 22.01, 73%.
Dlco corr: 22.01, 73%.
Dlco/va: 4.75, 86%.
Va: 4.64, 86%.
Tlc(dlco): 4.78, 86%.
תפקוד ריאה
כושר הדיפוזיה ירוד קלות (סיבה?).
יתר הערכים תקינים. עקומת השאיפה קטועה= האם ביצוע לא נכון? סגירת מיתרי קול פארדוכסאלית בשאיפה?
חזרי לרופא הריאות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח סיטי האם מדובר בצלקותנטלי26/09/2023
שלום מחלה אוטואמונית בשם דרמטומיוזיטיס עם מעורבות של הריאות.
בסיטי אדום מחלת ריאות כרונית ידועה בהיקף של שתי הריאות מלווה בתבנית מסוג " כוורת דבש".
הצללות מסוג glass grund עדינות בודדות.
האם הכוונה לצלקות בריאה?
האם יש כבר תהליך של פיברוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סי טי ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו27/09/2023שלום,
עקרונית ממצא של "חלת דבש" הינו ביטוי לפיברוזיס. יש לבדוק האם רופא הריאות/ראומטולוג מודע לממצאים ושקל התחלת טיפול אנטי-פיברוטי, בנוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושך שלא עוברתום26/09/2023
שלום
אימי בת 70 משתעלת כבר 3 שבועות - שיעול עם ליחה שמדיר שינה מעליה כל הלילה.
רופאת המשפחה טוענת שרוב הסיכויים שזה לא דלקת ריאות,
עשתה צילום ריאות ולהלן התוצאות:
אין עדות לתסנין
אין עדות לתפליטים פלאורליים
אין עדות להרחבת המדיסטינום והשערים
ללא גודש
צל הלב אינו מורחב
שינויים ניוונים בעה"ש הגבי
מה זה יכול להיות? קראתי בגוגל שזה יכול להיות סרטן ריאה האם הצילום מפחית את הסיכוי לכך?
מה יכול להיות לסיבה לשיעול? מתי זה יעבור לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעול ממושך
השיעול שנמשך 3 שבועות הוא חריף/תת חריף. הסיבה השכיחה היא לאחר זהם בדרכי הנשימה (לא חייב דלקת ריאות). בכל מקרה יש לעקוב אחר צבע וכמות. מחודשיים של שיעול ועלה נחשב כרוני והסיבות כבר שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה אינטרסטציאליתיואל24/09/2023
שלום רב, האם כל המחלות האינטרסטציאליות מתקדמות? או שיש סוגים שנעצרים ותוחלת החיים משתווה לאדם בריא ואפשר להאריך ימים? ואם כן עד כמה זה שכיח?
והאם במשך שנה וחצי אין שינוי בסיטי זה יכול להפרץ פתאום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלה אינטרסטיציאלית
התנהגות של מחלה כזו תלויה ראשית בסוג האבחנה/סוג המחלה (תתכנה הרבה סיבות). שנית, גם אותו סוג של מחלה יכול להשתנות במהלכו אצל אנשים שונים ובאותו אדם, כולל החרפה אחר שנים. לכן יש צורך באבחנה מדוייקת ומעקב תקופתי לאורך כל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוז גבוה של עופרת בחדר?1ניצן24/09/2023
שבתוך החדר יש מין וילון כזה שמאחוריו יש עשרות ציורים ודברי אומנות(מין מחסן לציורים כזה) החדר עצמו לא כולל המחסן קטנציק ואני יכול להכניס לשם רק מיטה.
בחדר יש ריח תמידי של צבע( מין ריח לוואי כזה) ולא משנה כמה אני אאוורר את החדר תמיד יהיה את הריח. רציתי לדעת האם יש סיכוי של כמות גבוהה של עופרת באוויר בגלל שלהבנתי פעם בצבעים היה עופרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עופרת
ברור שאין לי שום מושג בהקשר לריכוז באוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ב-dlco בתוך כמה חודשיםדניאל22/09/2023
בחודשים האחרונים מרגיש ירידה ביכולת שלי במאמצים.
עשיתי אקו לפני חצי שנה - לחץ ריאתי סביב ה-40.
אלה התוצאות של ה-dlco. אשמח לדעת מה זה אומר.
23.5.23 (בילינסון):
HB 14.6
Dlco 31.85 34.91 – 110
Kco 4.46 4.23 – 95
22.9.23 (מאוחדת) - לאחר 4 חודשים:
HB 14.6
Tlco 10.47 8.81 – 84
Kco 1.48 1.3 - 88
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
DLCO
שים לב שבשתי הבדיקות היחידות של הערכים שונות (צורה שונה של ביטוי).
האחוז מהצפוי גם שונה אבל עדיין בתחום התקין.
מכוון שנעשה בשני מקומות שונים קשה לומר האם השינוי הוא אמיתי. יש לחזור בבילינסון על אותה בדיקה ולחזור לרופא הריאות המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי קבוע לנשום עמוקירוני21/09/2023
בשנתיים האחרונות יש לי קשיים רציניים בנשימה עמוקה, ורצון לפהק אבל קושי לפהק עד הסוף. זה ברמה יומיומית ותכופה כך ברמה שזה משהו שאני מתעסק בו המון ביום יום ופוגע באיכות החיים שלי.
עשיתי המון בדיקות ולא מוצאים שום דבר.
המחשבה היא שזה קשה אולי מחיסון הקורונה, או שזה משהו שנובע מסטרס / לחץ כרוני. מלווים לזה גם שרירים תפוסים בגב האמצעי, וכשאני מנסה לנשום אני מרגיש שהם סוגרים ומקשים עלי לנשום עד הסוף. אם אני מתכופף, או שם את האף או הפה בזויות מסויימות זה יכול לעזור, אבל בנשימה הרגילה זה לא ממש עוזר.
קראתי שהיו עוד תלונות כאלו בפורום ורשמת שזה אולי סטרס או חרדה. אבל השאלה איך מטפלים בזה. כי כרגע זה לא עובר.
אשמח לכל עזרה שאפשר כי אני אובד עצות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי לנשום עמוק ולמלא הריאות
עקרונית, במידה ונשללו סיבות של מחלות אורגניות, מקובל להפנות לייעוץ פסיכולוגי מתאים לאבחון ולטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוי תסנין ריאה ימניתמיכאל לוי20/09/2023
שלום אני בן 35 סובל מעל שנה מחרחורים בעקבות חשיפה לאבק, נאמר לי בתצלום סי טי כך: מודגמת קונסולידציה נרחבת סמיכה באספקט קדמי של rll עם אוויר ובועות אוויר בחלקה הקדמי מלווה בהצללות עדינות. בתצלום אחרון נאמר: מודגם תסנין ידוע בrll עם הופעת פלס אוויר נוזל בחלק קדמי...כך מעל שנה.. אני לא יודע מה לעשות ואיך אני אמור להתרפא מהדבר הזה?
תסנין ריאה ימנית
ד''ר שבתאי ורסנו21/09/2023שלום,
אני לא יודע מה הרקע שלך ומה עשו כדי לאבחן את הממצא מאז התגלה לפני שנה !. עקרונית ממצא כזה מחייב ברונכוסקופיה (הסתכלות פנימה לתוך דרכי הנשימה) עם תרביות, אולי גם ביופסיה , בדיקות דם וכו' בכדי לאבחן את הסיבה ובהתאם לטפל. מציע שתפנה בהקדם לרופא ריאות מומחה עם כל הצילומים שנעשו לך בשנים האחרונות, תוצאות בדיקות דם והיסטוריה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mycob fortuitu עזרה בפענוחיעקב פרידמן19/09/2023
בבדיקת ליחה צמחו:mycobacterial cult
שם החידק :mycob fortuitum.
אין הוראה לשימוש באנטיביוטיקה
אני חולה במחלת ריאות.
מה משמעות התוצאה?
תודה יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Mycobact. fortuitum
ד''ר שבתאי ורסנו19/09/2023שלום,
מדובר בחיידק השייך למשפחת המיקובקטריליים שאינם שחפת.
יש צורך בלפחות 2 תרביות ליחה חיוביות והמשמעות הקלינית/צורך בטיפול נקבע על ידי רופא הריאות/מרפאת מלש"ח (מרפאות שחפת של משרד הבריאות, בערים שונות) של משרד הבריאות, בהתאם לסימפטומים, הדמיות CT חזה, מחלות הרקע ומצבך הקליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)