מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא היה ניפוח יתרד``ר שבתאי ורסנו19/11/2012
לפני שלושה חודשים עשיתי צילום חזה ובתשובה הכל היה תקין חוץ שניפוח יתר.
חשוב לציין עשיתי צילום חזה נוסף לפני כחצי שנה ולא היה שום ניפוח יתר, הכל היה תקין.
בזמן האחרון אני סובלת מכאב בבית החזה האמצעי ממש בין השדיים.
כאב לא חזק שבא והולך.
במקביל אני מרגישה כאבים בגב באותו מקום באמצע , גב עליון באזור של עמוד שדרה.
רופא משפחה האזין לריאות שלי ואמר שהכל תקין.
ושהממצא של ניפוח יתר בצילום הוא משהו מקרי.
אני אלרגית ומסובלת מנזלת וליחה לא חזקה.
אני בת 29 מעשנת כחצי קופסה ביום.
עשיתי הרבה נסיונות להפסיק.
אני נורא מבוהלת.
האם מדובר באמפיזמה?
או שהכאב הזה יכול לנבוע מהגב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/11/2012התרשמות של ניפוח יתר לפי צילום חזה הינה די סובייקטיבית , לעיתים רושם כזה אפשר לקבל מצילום חזה של אנשים בריאים. לכן, אבחנת אמפיזמה או פטולוגיות ריאתיות אחרות עם "איוורור יתר" אינן מבוססות על צילום חזה.
כאבי חזה אינם תסמין ספציפי , בדרך כלל נובע ממבחנים בדופן בית החזה (שרירים, צלעות, עצבים, גידים, עמוד שדרה) אך כל איבר בבית החזה יכול לגרום לכאב . מקור ריאתי לכאבים אינו שכיח.
בשלב זה מומלץ לברר מקור לכאבי חזה ולטפל בו. במידה ואחרי בירור מקיף לגבי מקורות נפוצים של כאבי חזה לא ימצא מקור ברור , יש מקום לבצע CT חזה , בו ניתן יהיה לראות האם לחשד לניפוח יתר יש בסיס אובייקטיבי וגם שאין מדובר בסיבה לכאבי חזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ריאותסמדר18/11/2012
שיחס לום
בני בן 26, חולה בסכרת נעורים ובמיוטוניה דיסטרופי.
במסגרת מעקב נוירולוגי התבקש לבצע בדיקת תפקודי ריאות, ואלו הממצאים:
כניסת אויר טובה ושווה, ללא חרחורים או צפצופים.
צלום חזה תקין
פלתיזמוגרפיה- ירידה בנפח ריאה 68%=TLC ללא ירידה בנפח שיורי, RV/TLC מוגבר
תנגודת תקינה לזרימת אויר.
על פי ספירומטריה ופלתיזמוגרפיה יש ירידה בנפח ריאה המתאים לרסטריקציה חוץ חזית.
מומלץ טיפול בBIPAP.
מה כל זה אומר?
מה הבעיה שלו? ולמה הומלץ על מסכה ללילה?
האם המסכה היא הכרחית? הוא מסרב לשמוע על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/11/2012לחולים עם מחלות שריר או עצב כרוניות , ירידה בנפחי ריאה היא יוצא פועל של ירידה בכוח שרירי הנשימה.
לכן בביצוע תפקודי ריאות מלאים די חשוב במקרים האלה לבצע גם בדיקת כוח שרירי הנשימה. הוא הינו מדד יעיל למעקב כדי לוודא התקדמות המחלה לאורך זמן .
הנשמה לא פולשנית ע"י BIPAP (מכשיר הנשמה עם לחץ אויר נשימתי/שאיפתי בנפרד) צריכה להיות החלטה קלינית ואינה מבוססת רק על בסיס תפקודי ריאות (כולל כוח שרירי הנשימה) . תלונות המטופל כגון קשיי הנשימה ו/או במנוחה , מגבלה נשימתית במאמץ שגרתי ו/או ירידה בחמצון ועליה בתחמוצת דו-פחמן הם השיקולים העיקריים להתחיל הנשמה לא פולשנית ביתית . יתכן ורופא ריאות המליץ על כך לפי אחד הקריטריונים הנ"ל ולא לפי תפקודי ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכםיובל18/11/2012
לפני חודש חוסנתי נגד שפעת, שבוע אחרי זה חטפתי וירוס שהשבית אותי ל 10 ימים בחמישה האחרונים יש לי כאבים בחלק השמאלי העליון של בית החזה לדוגמה כשאני מכחכח, מתרומם מהמיטה או אפילו צוחק זה כואב. אם זה מעניין בנוסף לזה אני גם חולה קרוהן קל.
הלכתי להיבדק ובצילום רנטגן מקדימה ומהצד הכל היה תקין מלבד "ניפוח יתר של הריאות"
הרופא התלבט ונתן לי ארקוקסיה 90 מ"ג, קראתי שזה כדור חזק עם תופעות לוואי קשות. אז לא לקחתי, סכ"ה אני מתפקד רגיל רק מוטרד מהבעיה.
מה עליי לעשות?האם הבעיה נפתרת עם הזמן? מה בדיוק יש לי אם בכלל?
מקווה לשמוע במהרה כי אני לחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/11/2012לפי תאור קרוב לודאי מדובר בכאבים ממקור שריר או עצב בין צבעי , לכן המלצת רופא המטפל הינה הגיונית. במידה ותוך שבועיים עם או ללא טיפול תרופתי כאבים האלה אינם חולפים , מומלץ לפנות לבדיקה חוזרת אצל רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול?
ינון19/11/2012האם אני יכול לתת לכאבים בריאה/לגוף להירפא מעצמו ללא צורך בארקוקסיה 90 מ"ג, הכדור הזה אינו נעים ואני גם חולה קרוהן וזה עלול להשפיע עליי רע במיוחד שאני עובד עם אנשים.
אני אסמוך על תחום השיפוט שלך ואפעל לפיו.אולי אחכה לסופ"ש לפני שאקח את הכדור?
אולי חצי כדור?
האם הניפוח זה סימן אזהרה למחלה עתידית או זהו מצב שכיח (אני לא מעשן)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/11/2012ריאות בדרך כלל אינם סיבה לכאבים . לגבי צורך ומינון שתרופות נוגדי כאבים יש להתייעץ עם רופא המטפל , ניתן גם להיעזר ברופא גסטרואנטרולוג המטפל לגבי סבירת של תופעות לוואי מטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה לעומקשרון16/11/2012
שלום
אני בת 33. בריאה, מעשנת מעט.
מזה כשבוע יש לי קושי למלא את הראות, דבר מלחיץ מאד. פניתי לרופא המשפחה אשר האזין לראות מספר פעמים ואמר שהראות נשמעות נקיות לחלוטין.
בנוסף אני גם מקוררת עם דלקת באוזן ונתן לי אנטיביוטיקה.
מה שמוזר לי שהקושי פתאום במהלך היום נעלם כלא היה ופתאום חוזר. לא הצלחתי להבין מה הטריגר... זה ממש מוציא אותי מתפקוד ואני אפילו לא מצליחה לאכול שיש קושי בנשימה...
אציין כי לא חלה החמרה וגם לא שיפור במשך השבוע.
הרופא אומר שלדעתו כרגע אין צורך בצילום וכי זה ויראלי. מעולם לא חשתי תחושה כזו. בנוסף יש לי כאבים בצד ימין של הגב, כמו מתח שרירי גבוה שאני מאגישה רק בתנוחה מסויימת.
אשמח לעצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
שרון16/11/2012שאני לא משתעלת בכלל, הייתי מעט מנוזלת אבל זה חלף... רק תחושת המחנק נשארה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/11/2012תחושת קשיי הנשימה יכולה ללוות בזמן זיהום פעיל , גם אם אינו במערכת נשימתית תחתונה (סימפונות וריאות). במידה וקשיי הנשימה נמשכים זמן רב, לרופא המטפל יש לשקול ביצוע תפקודי ריאות (ספירומטריה) כדי לשלול מרכיב סימפוני במחלה (ברונכיטיס חסימתית או אסתמה). במידה וספירומרטיה תקינה ועדיין ממשיכים לסבול מקשיי הנשימה , ניתן להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה נחשב זמן רב?
שרון18/11/2012מדובר ב10 ימים.
תחושת האטימות באזניים נותרה גם היא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/11/2012אכן במקרה פרטני הגדרת זמן ממושך אינה אחידה אך במידה ואתם שלונות נמשכות שבועיים -שלוש ולא חולפות , בהחלט ישנה סיבה לבדוק , גם אם לא מדובר בירידה באיכות החיים בשל התלונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור דלקת ריאותירון מ16/11/2012
היי לפני כחודש התחיל לי בעיות בנשימה התגלה כדלקת במערכת הנשימה
קיבלתי מוקסיוויט לשבוע אחרי 5 ימים התחלתי גם אנהלציה לשבוע ללא הועיל
לאחר כשבוע וחצי נתנו לי זינט ל5 ימים יחד עם האנהלציה היה שיפור גם עשיתי צילום חזה לפני והיה רשום "פעילות מוגברת בריאה ימנית" היו חרחורים לכן קיבלתי זינט
אתמול אחרי שבועיים אנהלציה אתמול עשיתי צילום שוב
"שיפור בהשוואה עם צילום קודם מה
. עדיין ציור פריברונכיאלי מוגבר בבסיס מימין
.סינוסים חופשיים . צל הלב תקין"
הייתי רוצה להבין מה זה אומר לגבי המשפט הראשון
ומבחינת ההרגשה כרגע יש קשיי נשימה לעתים קוצר נשימה קל
ואי נוחות בוושט לעתים
הייתי רוצה לקבל חוו"ד נוספת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/11/2012ציור ריאתי מוגבר הינו מושג רדיולוגי המתכוון איך רדיולוג רואה רקמת ריאה בצילום חזה בהשוואה לאיזורים אחרים באותה ריאה /שתי הריאות . אבחנה של דלקת ריאות נעשת על בסיס נתונים קליניים (סיפור החולה) , ממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר (כולל צילום חזה). לכן רק מצילום חזה בלבד לא ניתן לעשות אבחנה של מחלה ספציפית בדרך כלל.
במידה ורוצים חוות דעת נוספת, יש לפנות לרופא ריאות עם כל חוזר רפואי רלוונטי (כולל צילום חזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעותטל15/11/2012
שלום רב
בעקבות שיעול חזק קיבלתי אנטיביוטיקה זטו לחמישה ימים ,תוך כדי החלו כאבים חזקים בצלעות השיעול לא עבר וקיבלתי בנוסף זינט לחמישה ימים השיעול כמעט עבר אך הכאבים בצלעות ובבית החזה לא ,הכאבים קיימים גם בזמן מנוחה ובשכיבה
אני מניקה ולא יכולה לקבל כל תרופה
ממה נובעים הכאבים האם יתכן שכאבי שרירים לא יעברו לאחר שבועיים של כאבים
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בצלעות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2012שלום,
לא ברור לי מה הסיבה שקיבלת אנטיביוטיקה. במקרה שעברת דלקת ריאות הכאב עלול להיות בשל גרוי קרום הריאה מהדלקת או בגלל כאבי שרירים או אף סדק בצלעות שיתכן בעקבות שיעול חזק במיוחד. שובי והבדקי על ידי הרופא שישקול גם האם יש צורך בצילום חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצלעות
טל15/11/2012קיבלתי אנטיביוטיקה ליתר ביטחון חשבו שיש לי ברונכיט
עשו לי צילום חזה ולא ראו דלקת ריאות יכול להיות שיפספסו סדק?
כמה זמן כאבי שרירים יכולים להימשך??
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים בצלעות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו16/11/2012שלום,
כאבי שרירים יכולים להמשך ימים, לעיתים ארוכים. סדק בצלע ניתן שלא לראות בצילום חזה ובלטו הכי אין לו טיפול ספציפי, אלא משככי כאבים. במידה והכאב לא יחלש בהדרגה פנה בעוד ימים מספר להערכה חוזרת של הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום מעקב אחרי דלקת ריאותגל14/11/2012
בצילום חזה שבוצע חודש לאחר סיום אנטיביוטיקה טבניק עקב דלקת ריאות חמורה, קיבלתי את הממצאים הבאים:
בהשוואה לצילום קודם הפעם חל שיפור נסיגה מהותית של התסנין משמאל.
במקום נותר ציור ריאתי מוגבר.
ללא תפליט פלאורלי.
צל הלב בגדר הנורמה.
מכיוון שהרופא שלי בחופש בעשרת הימים הקרובים, אודה אם תסבירו לי מה פירוש הממצאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום מעקב אחרי דלקת ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2012שלום,
המשמעות היא שדלקת הריאות במהותה חלפה. עלייך להראות בכל זאת את הצילום לרופא הריאות שלך לכשישוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נדימה ,CMVיהודה13/11/2012
שלום רב,
לפני כ4 שבועות בעקבות התקפים של קוצר נשימה וחום גבוה הופנתי ע"י רופא המשפחה לביצוע בדיקת דם שתוצאותיה הראו CMV IGM חיובי. צילום חזה שלל דלקת ריאות ולכן הניחו הרופאים גם בקופה וגם במיון שקוצר הנשימה הינו אחד מתסמיני הCMV והוא יחלוף.
התקפי קוצר הנשימה המשיכו להגיע והשביתו אותי עד לרמה שבה לא יכלתי לקום ממיטתי.לפני כשבוע ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות מורכבים שעל פיהם החליט הרופא שיש לי אסתמה ושלח אותי עם משאפים אבאמיס וקוואר וכמו כן אינהלציה של ונטולין וסטרואידים.
ההתקפים לא הפסיקו להגיע למרות השימוש במשאפים.
הנני אדם בריא בן 32 ללא מחלות וללא עבר של התקפי קוצר נשימה.
אודה לכל עזרה שתשפר את מצבי.
תוצאות תפקודי הריאות -
FVC - 56%
FEV1 - 60%
FEV1/FVC - 110%
PEF - 93%
FEF75 - 97%
FEF50 - 79%
FEF25 - 58%
לאחר ונטלין -
FVC - 62%
FEV1 - 68%
FEV1/FVC - 114%
PEF - 94%
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נדימה ,CMV - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו14/11/2012שלום,
רמה גבוהה של IGG K בצה מעידה על זיהום בעבר ולא נראה לי כי יש קשר לךתלונותיך הנוכחיות. תפקןוד הריאה לא מצביע על חסימה לזרימת האויר אלא אולי על הקטנת נפחי הריאה. אתה צריך לבצע תפקוד ריאה מורחב/מלא כולל קיבולות וכושר הדיפוזייה ולהבדק על ידי רופא ריאות מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצר נשימה CMV
יהודה14/11/2012תודה על התשובה המהירה.
תוצאות בדיקת הCMV הינם IGM ולא IGG כלומר לא בעבר אלא היום.
מקריאה במספר מאמרים באינטרנט הבחנתי שסיבוך אפשרי של CMV
הינו חסימה של דרכי נשימה עליונות - יתכן וזה המצב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקודי ריאותsana12/11/2012
שלום ד"ר
אני יכולה להבין כי אין תשובה חד משמעית כפי שנהוג תמיד בריפואה לרשום לפני כל משפט יתכן .... כי משום מקום אני לא מוצאת תשובה עניינית לשאילותיי
ותודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/11/2012לפי מיטב הבנתי מדובר בשאלה הקודמת שנענתה ע"י ד"ר ורסנו.
בדיקת תפקודי ריאות תקינה אינה שוללת אסתמה כלל. לכן אבחון של אסתמה מתבצע על סמך שילוב נתונים (היסטורית מטופל, תוצאות בדיקה גופנית , בדיקות עזר כגון תפקודי ריאות ובדיקות נוספות) . לעיתים אבחנת סופית של אסתמה קלה הינו פרי של מעקב קליני. נוכחות תופעות אטופיות (אלרגיה עם ביטוים שונים) הינו שכיח באסתמה אך אינו פקטור הכרחי באבחנה.
פורום מיועד לתת תשובות לשאלות ספציפיות , על סמך ידע ותוצאות מחקרים בעבר. כמו כן אנו אמורים לעזור במקרים לא ברורים לציין אפשרויות בקיממות במקרה ומה דרכים לאבחון . יש לזכור בשלא תמיד ישנה אבחנה ברורה גם בזמן ביקור במרפאה עם כל הנתונים הרלוונטיים.
אין אפשרות בפורום לתת אבחנה , חוות דעת קלינית או לתת הוראות לרופא המטפל : גם מבחינה מעשית (בלא בדיקת המטופל המסקנות יהיו חלקיות בלבד) וגם מבחינה משפטית (המלצות בפורום אינן מחייבות רופא המטפל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועמדת לההשתלת ריאותor12/11/2012
שאלה לאחר מתן שתן /צואה נראה כי הריאות נכנסות לסטרס וקצב הנשימה מוגבר בצורה לא נורמלית ממה זה נובע ומה נתן לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מועמדת לההשתלת ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/11/2012פעולת מעיים היא פעולה הדורשת מאמץ ולכן אם הריאות חולות מאד הדבר יתבטא בהחמרת קוצר נשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבשדב שוורץ10/11/2012
לפני כשבועיים היה התקררות עם נזלת שיעול. קבלתי מרופא משפחה שלי סירופ ברוכולט ד אקמול צינון ותרופה לנזלת. מאחר ומזמן לא עשיתי זריקה נגד שפעת ודלקת ריאות נתבקשתי לגשת לעשות. לפני שבועיים עשיתי זריקה נגד דלקת ריאות בשבוע אחרון זריקה נגד שפעת. הבעיה :
במשך כל התקופה השיעול לא עזב אותי . בתחילה היה שיעול עם ליחה אבל בשבוע אחרון הפך להיות שיעול יבש .פניתי לרופא משפחה שלי ותשובתו הייתה שזה יכול להמשך חודש וחצי .לפתרון הבעיה נתן לי קודאין והמליץ שיהיה לי סוכריה בפה ולשתות חם. למרות שאני מבצע את המלצותיו אני לא יכול לישון בלילה בגלל השיעול ומפריע גם לאשתי . השיעול קיים גם במהלך היום, קשה לדבר הרבה כי תכף מופיע התקפת שיעול . מעבר למה סיפרתי ובדיקת הגרון ע"י רופא המשפחה הריאות לא נבדקו. בזמן שאני נושם דרך הפה אני שומע צלילים של חיחור.
אבקש לקבל המלצה מה לעשות.
תודה
דב שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/11/2012רוב סיבות לשיעול בחודשי החורף הינן זיהום ויראלי . בהם דרוש טיפול סימפטומטי וזמן להחלמה. בנוסף לבדיקה גופנית, קיימות בדיקות עזר כדי להבדיל סיבות נוספות לשיעול ממושך, כגון: צילום חזה, בדיקת רופא א.א.ג, בדיקת תפקודי ריאות (ספירומטריה) , יעוץ רופא ריאות . לעיתים בדיקות דם יכולות לתרום לאבחון , כמו במקרה של שעלת.
בירור נוסף והיקפו נקבע ע"י רופא המטפל לפי התרשמותו מסיפור המטופל ובדיקה גופנית שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק רדום של שחפתשירן10/11/2012
שלום, מקווה שהשאלה שלי נשאלת במקום הנכון. אמא שלי בת 64 הסובלת מדלקת פרקים וסכרת הייתה שבוע שעבר אצל רופא פרקים ששלח אותה לעשות בדיקת שחפת, משום שהוא רוצה לתת לה טיפול ביולוגי חדש עבור דלקת פרקים, בשביל להתחיל טיפול יש לשלול את מחלת השחפת. בתוצאות הבדיקה ראו כי יש לה חיידק רדום של שחפת. הוא טען כי במידה ואינה רוצה לעשות את הטיפול של הדלקת פרקים, היא אינה חייבת לטפל בחיידק הרדום. אמא שלי עברה חיסון לשחפת בילדות במרוקו, האם זה אפשרי כי הייתה טעות בבדיקה? אנחנו מאוד לחוצים מהממצא הזה, האם זה מסוכן שיש לה חיידק רדום של שחפת? האם אפשר לחיות עם זה כרגיל בלי טיפול? הבנתי כי יש תופעות לוואי לטיפול הנוגעות לכבד... מהן ההמלצות לגבי מצב כזה. זו אישה שנוטלת הרבה תרופות וסובלת גם מסכרת. אשמח לייעוץ והכוונה בנושא, בברכה, שירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/11/2012מצב הדבקה בחיידק שחפת (מיקובקטריום ) נקרא זיהום לטנטי . מספר אנשים שנדבקו בחיידק אך לא תהיה להם מחלה אף פעם בחיים הינו גדול מאוד - מעל מחצית של אוכלוסית העולם. קבלת חיסון נגד שחפת אינו מונע הדבקה , הוא מונע התפתחות מחלה בצורותיה הקשות. רוב אנשים עם זיהום לטנטי אינם נמצאים בקבוצות סיכון ולכן אינם צריכים לקבלת טיפול לזיהום לטנטי ("טיפול מונע"). גורמים מסוימים אצל המטופל (כגון, מתן טיפול ע"י תרופות מסוג נוגדי TNF ) הינם תנאי לקבלת טיפול מונע . טיפול מונע ניתן ל4 עד 9 חודשים. בין תופעות לוואי יכולה להיות פגיעה בתפקודי כבד, לכן עוקבים אחרי הבדיקות דם מתחילת הטיפול בחודשים הראשונים.
החלטה האם לתת "טיפול מונע" מתקבל בכל מקרה פרטני ע"י רופא במרפאות לשחפת (מלש"ח) או רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על החיידק שחפת הרדום
שירן11/11/2012שלום
תודה על התשובה. רציתי לשאול האם זה בסדר שהיא תיקח טיפול מונע לחיידק שחפת רדום, אפילו שזה לא בטוח שיש לה אותו? כי הבדיקה של התבחין עורי אומרת שיש סיכוי מסוים שיש לה או היה לה... יש בדיקה יותר מדויקת שכדאי לעשות לפני הטיפול הארוך?
תודה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/11/2012תבחין מנטו או PPD הינה בדיקה עם דיוק מספיק גבוה כדי לקבוע זיהום בחיידק מיקובקטריום. בדיקה מדויקת יותר נקראת QUANTIFERON (בדיקה דם) שנעשת באופן פרטי כדבר אינו מחוסה בסל הבריאות.
החלטה על בירור נוסף/מתן טיפול היא באחריות רופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים אדומות וקוצר נשימהמי10/11/2012
שלום,
אחי סובל זה כבר כמה ימים מקוצר נשימה, ופנים אדומות , קושי לישון.
מה הסיבה למצבו בריאותי?
אחי בן 35, תודה,
מבקש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/11/2012קיימות סיבות רבות לתופעות שצויינו כאן. מומלץ לפנות לרופא המשפחה לצורך בדיקה ובירור המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת גירוי בקנה הנשימהיוני07/11/2012
היי,
בן 36. מזה שלושה חודשים אני מרגיש מעין גירוי בקנה הנשימה שגורם לי לנשוף אויר בחוזקה כדי לנקות אותו. כשאני עושה את זה אני מרגיש תחושה ליחתית בקנה, אבל לא באמת יוצאת לי ליחה. כמו כן אני לא ממש משתעל אלא רק נושף אויר חזק דרך האף. רופא נתן לי משאף סרטייד 50/250. ואני מרגיש הקלה , אבל עדיין בחצי מהימים אני מרגיש את התחושה הזו (גם אם באופן קל יותר אולי).
אציין שאני גם "בודק" הרבה פעמים את התחושה בקנה ע"י נשיפות חזקות. יכול להיות שזה מונע ריפוי ואני ציך להתאפק מלעשות את זה למשך כמה ימים?
ממה ייתכן שאני סובל? (אני לא מעשן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת גירוי בקנה הנשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/11/2012שלום,
סרטייד ניתן לחולי אסתמה או COPD. במידה ואתה לא כזה או לא נבדקת ע"י רופא ריאות/א.א.ג- כדאי שתבדק. ממה שסיפרת האבחנה לא ברורה ולכן לא ברור מדוע ניתן הטיפול בסרטייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אסטמהיוני05/11/2012
האם שיפור של יותר מ12% (610ml) לאחר מרחיבי סמפונות בבדיקת ספירומטריה מהווה אבחנה מבדלת לאסטמה (להבדיל מ COPD)?
הערות:
1. בן 35
2. לא מעשן (גם לא בעבר)
3. בגיל 17 נבדקתי בתגר מטכולין שיצאה תקינה
4. ערכי FEV1 היו תקינים(~100%) גם לפני מ.ס.
5. יחס FEV1/FVC נשאר מעט מתחת ל0.7 גם לאחר מ.ס.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מספר פרטים
ירון05/11/2012בתבחיני עור נמצאתי אלרגי לאבק, דשא חתול ועוד
יש לי אח חולה אסטמה מילדות
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד מספר פרטים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/11/2012שלום,
הנתונים כולם תומכים באסתמה על רקע אלרגי. ב COPD אין תגובה כזו לנמרחיב סמפונות אך במידה ואתה מעשן עלולה להיות לכך השפעה מחמירה על מהלך האסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ושאלה קטנה...
יוני06/11/2012כלומר תתכן הופעת אסטמה בגיל 30 למרות שבגיל 17 תגר מטכולין (שעשיתי במהלך מיוני צוות אוויר) יצא תקין (כלומר לא הייתה אסטמה)?
אגב, התפתחה אצלי בגיל מאוחר גם סוג של אקזמה אלרגית בעור העליון של כפות הידיים שמופיעה מידי פעם, אולי הדברים קשורים איכשהוא.
התשובה שלך הייתה ברורה מאוד - אני שואל שוב רק כדי להיות בטוח, מאחר ואני מבולבל מאוד בנוגע למצבי כבר תקופה ארוכה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה! ושאלה קטנה... - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו07/11/2012בכל מקרה אתה צריך לשוב להערכת/טיפול רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוני07/11/2012הייתי אצל רופא ריאות שאבחן אסטמה סמויה, אצל מומחה לאלרגיה ואסטמה שאבחן רגישות יתר של סמפונות ורופא משפחה שאמר שלדעתו זה בכלל ברונכיט כרונית.
זו הסיבה שאני מבולבל כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/11/2012לך על תשובת המומחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)