מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- COPDשבי23/10/2012
מחלת ראות COPD,זה הכוונה לברונכיטיס כרונית בסמיפונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/10/2012COPD הינה מחלה ריאתית חסימתית כרונית או חסמת ריאות בעברית. מחלה מחולקת ל2 פטולוגיות כרוניות בריאות : ברונכיטיס כרונית ונפחת (אמפיזמה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי נשימה ושיעולדותן23/10/2012
היי,
הפסקתי לעשן ליפני חודש בערך (לאחר 7 שנים, ממוצע של חפיסה ביומיים),
בשבוע הראשון היה לי שיעול רציני מלווה בליחה, אבל מאז השבוע הזה ועד היום, יש לי שיעול יבש וקושי בדרכי הנשימה. מעבר לכך, אני מרגיש טיפה קושי כשאני מדבר, ההרגשה כאילו משו חוסם לי את מייתרי הקול, זה הרבה פעמים גורם לי להשמע צרוד מאוד וזאת אחת הסיבות שאני משתעל כל הזמן...
מה עושים נגד השיעול, קושי הנשימה והקול ?
ד"א, אני עושה ספורט (אופניים, ריצה, שחייה) מידיי שבוע כבר מעל 8 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/10/2012תסמינים אינם ספציפיים , בחלקם יכולים להיות קשורים להפסקת עישון אך כדי לשלול סיבות נוספות מומלץ לפנות לרופא המטפל לצורך בדיקה והערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT בעקבות שיעול מתמשךעדי22/10/2012
שלום רב.
בעלי בן 40 בריא בדר"כ ומעשן עד 2 קופסאות סיגריות ביום. מזה כשבועיים משתעל המון עם ליחה עד כדי הקאות בעיקר בלילה.
טופל באנטיביוטיקה ללא יעילות, ורופא שיער שמדובר בשעלת והפנה לCT חזה.
להלן התוצאות שמדאיגות אותי מאוד מאוד ואשמח אם אוכל לקבל תשובה בהקדם:
(בוצע ללא חומר ניגודי)
בסריקת המיצר נצפתה הגדלה מתונה של בלוטות הלימפה במדור המרכזי עד קוטר של 13 מ"מ בצירה הקצר.
בלוטות לימפה קטנות נצפו בחלון האאורטו פולמונלי.
בלוטות לימפה גבוליות הודגשו במדור התת קרינלי.
אין לזהות הגדלה של בלוטות הלימפה בשערי הריאות.
לא נצפה נוזל פלאורלי.
האקסילות שמורות.
בלוטת תריס תקינה.
חלונות ריאה - לא הודגשו גושים ריאתיים. אין לזהות קשריות חשודות בסריקת הריאות.
הצללות אטלקטטיות עדינות נצפו בבסיסים, דו"צ.
ברונכיאקטזיות בודדות פזורות ע"פ האונות התחתונות וגם בשדות הריאה המרכזיים. לא הודגמו תהליכים אנדו-ברונכיאלים. אברי בטן עליונה שמורים, האדרנלים תקינים. חלונות עצם - אין לזהות הרס גרמי.
סיכום: ברונכיאקטזיות בודדות כמפורט, עם הצללות ברונכיאקטטיות ביבזילריות עדינות, יותר מימין. בלוטות לימפה גבוליות ואף מוגדלות נצפו במיצר.
קיימת אבחנה מבדלת בין תהליך תגובתי, משני, לימפו-פרוליפרטיבי וסרקואידדוזיס.
לי זה נשמע כאילו הוא עוד שנייה הוא עומד למות...... מה יהיה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/10/2012ממצאים כולל תסמינים ותוצאות CT חזה יותר מתאימים לסימני זיהום , אך יש לציין שינוים ריאתיים כרוניים (ברונכיאקטזיות) הקיימים קרוב לודאי זמן רב. אין מדובר בדלקת ריאות לפי תאור הCT . מומלץ לחזור לרופא עם צילומי CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך
עדי24/10/2012האם אפשר לשלול ע"פ נתונים אלו בלבד, ואנ מסייגת כי אני מבינה שלא ניתן לקבל החלטה על סמך הצילום בלבד, אך האם ניתן לשלול ממצאים סרטניים או חשש כזה לפחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/10/2012סבירות לממאירות נמוכה לפי תאורת אך לצורך החלטה על בירור\טיפול נוסף יש קודם כל לראות צילומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- copdשבי22/10/2012
אני חולה בCOPD,בבדיקות חמצן תמיד יש לי 99 או 98 סיטרואציה,האם אין קשר בין התוצאה הטובה,למחלת הCOPD.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/10/2012ריוווי חמצן בדם יורד בשלבים מתקדמים של המחלה (COPD ) , בשלבים מוקדמים של המחלה ערך אמור להיות תקין . תוצאה תקינה אינה שוללת אבחנה, חומרת חסמת הריאות נמדדת לפי תפקודי ריאות ולפי מדדים קליניים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדזינוןששון21/10/2012
שלום. ד'ר. שאלתי היא שבמצבים קיצוניים בהתקף קשה ביותר, אחרי משאפים ואנהלציה והמצב נישאר חמור, אני לוקח כדור אחד של פרדזינון 20 מ'ג ואני מתיצב. האם גם אחרי הכדור הנ'ל. האם גם צריך לרדת בשלבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/10/2012אחרי קור קצר של סטרואיידם סיסטמיים (עד שבוע ימים) אין צורך בירידה הדרגתית במינון. לגבי מקום של סטרואידים סיסטמיים בטיפול של מקרה פרטני, מומלץ להתייעץ עם רופא המטפל או רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמההראל21/10/2012
שלום,
אנחנו סטודנטים לרפואה לפני בחינת גמר בפנימית, יש לנו שאלה שנשמח שסוף סוף מישהו ילבן אותה -
מה המדד הכי טוב שמנבא חומרת האסטמה יממה אחרי תום התקף האסטמה?
מתלבטים בין PCO2 לבין PEAK EXPIRATORY FLOW
מצד אחד ברור שPCO2 תקין או גבוה זה מדד פרוגנוסטי רע
מצד שני גם הPEAK נותן לנו מידע על החסימה
תודה רבה,
הראל ויונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/10/2012PEF הינו מדד אמין לניבוי של מצב אסתמה לפני התקף וגם אחרי זה. רמת CO2 הינו מדד אמין להערכת חומרת התקף אסתמה בזמן הטיפול בהתקף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתי מזגן והשפעה על copdאהוד מ.20/10/2012
האם לא נכון לאמר שקור בסביבה ממוזגת ,כמו שמקפיאים כל מקום אצלנו,גורם להתכווצות דרכי אוויר?וכך נוצרת תחושה של צרידות וקוצר נשימה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/10/2012בחולי COPD כיווץ של דרכי אויר אינו אופייני בחשיפה לאויר קר. דבר זה יכול לקרות בחולי אסתמה, אך יש לציין שמדובר בטמפראטורות מתחת ל10 מעלות בדרך כלל, לכן סבירות לכך שדבר יכול להגרם מקירור של מזגן הינה נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במונטלוקאסט לילד בן 3לירון20/10/2012
היי לפני חודש וחצי בערך לקחתי את בני למעבדת שינה אשר תוצאותיה היו מרגיעות לעומת מה שכבר הלחיצו אותי בעבר בנוגע לילד עצמו אם זה אנשים שבהחלט לא מבינים שום דבר ולהפך אם זה רופאים שכול מה שרק היה להם להגיד זה ניתוח ניתוח ניתוח ...בבדיקה מעבדת שינה לא נמצאה הפרעה נשימה חסימתית משמעותית בשינה והמליצו לי טיפול בסינגולאייר ופליקסונאז למשך 3 חודשים . באמת קניתי את התרופות קבלתי את המונטלוקאסט ל -14 ימים ופליקסונז ל30 יום . רציתי לציין גם שהילד נושם דרך הפה ושיש לו שקדים ומוגדלים ושקד 3 עכשיו השאלות שלי הם כאלה
1. האם הטיפול שניתן באמת יעזור לו או שכדאי לוותר עליו ?
2. איך אני אמורה לתת לו את הכדור בכול זאת זה ילד בן 3 ואין סירופ מה שעוד יותר תמוה בעייני באיזה דרך אני יכולה לתת לו את הכדור ???
3. האם באיזה שלב בחיים השקדים שלו יקטנו ויתפסו את מקומם הנכון או שאין דבר כזה וחייבים לנתח ?
אשמח אם יהיה מענה לשאלות אלו למה אני מאוד מוטרדת וחוששת גם לגבי בריאותו של הילד וגם לגבי ניתוח השקדים שאומנם זה ניתוח קטן ולא מורכב אבל היו דברים מעולם ...
בכבוד רב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/10/2012מונטלוקאסט (סינגולייר) יכול לעזוק במידה ומדובר בחולה אסתמה. לגבי אופן המתן, יש להתייעץ עם רופא ילדים, כקיימת גם צורת התרופה (סינגולייר מקורי) לילדים קטנים. טיפול בנוגדי לאוקוטריאנים אינו אמור לפטור בעית שקדים . פטולוגיה הזאת נמצא בתחום שיפוט של א.א.ג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בנשימהעדן20/10/2012
שלום,
מספר פעמים בשנה קורה לי משהו מאד מוזר בנשימה. אנסה להסביר מה אני מרגישה במהלך התקף כזה:
אני מרגישה כאילו השריר של הריאות שלי מתכווץ, ואני לא יכולה לשאוף אוויר. אני יכולה לשאוף ממש מעט אוויר (5% משאיפה רגילה אולי) עד שזה מגיע לנקודה שבה אני פשוט לא יכולה לשאוף יותר אוויר, בנקודה הזו אני מרגישה כאילו הריאה לא מסוגלת יותר להתנפח, והכאב מרגיש כמו סכין שנתקעת ישר בתוך הריאה. במצב הזה גם אם אני נושפת את המעט אוויר שלקחתי החוצה, אז אני לא יכולה לנשוף את כולו, כי אם אנסה ממש לרוקן את הריאה, יופיע גם כאב חד. הדרך התמודדות שלי במצב הזה היא לקחית המון שאיפות ונשימות קטנטנות. אם מעבר לזה לא אעשה כלום, המצב ישאר "תקוע" כמו שהוא. הדרך היחידה לצאת מההתקף הזה היא לקחת בכוח שאיפה ממש עמוקה, להרגיש כאילו סכין ננעצת לי בריאה (זה כאבי תופת שתמיד מביאים אותי לבכי), ואז ההתקף נעלם כלא היה, והנשימה שלי מסתדרת שוב.
האם התופעה מוכרת לכם? אשמח לכל כיוון שהוא שכן אני סובלת מזה מילדות ובמשך יותר מ-20 שנים.
יש לציין שזה לא קורה לי בשתי הריאות במקביל, ובכל התקף כזה רק ריאה אחת כואבת. בנוסף זה עלול לקרות בכל מצב וללא התראה מוקדמת (במהלך צפייה בטלוויזיה/פעילות ספורטיבית/דיבור וכו').
תודה מראש,
עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/10/2012תופעות אנן ספציפיות ולא ניתן לשייך אותן לפטולוגיה ספציפית. מחלות ריאה בדרך כלל אינן מלוות בכאב. כאב אוייני לפטולוגיות קשורות למעטפת הריאה, דופן בית החזה, ושט או מערכת כלי דם ולב.
לאור סיפור של ארועים האלה ממושך מאוד, מומלץ לפנות לרופא המטפל ,כדי להמשיך בירור ע"י צילום חזה, תפקודי ריאות, יעוץ רופא ריאות וגם בדיקות נוספים לפי שיקול דעתו של רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בעניין copdאהוד מ.19/10/2012
1 .כשאני נמצא בחדר ממוזג אני מרגיש קוצר נשימה מדוע?
2.כשאני ישן על צד ימין אני מרגיש קוצר נשימה יותר מכשאני ישן על צד שמאל מדוע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/10/20121. לא ידוע על השפעה שלילית ככלל על חולי מחלות ריאה כרוניות כולל COPD. תחושה כזאת באופן פרטני יכולה לנבוע ממרכיב ברונכוספסטי כתגובה ליובש בריריות . מיזוג אויר מוריד לחות ובכך מייבש כל ריריות.
2. שכיבה על צד האחד לא אמורה באופן עיקרוני להשפיע על COPD. קיימים מספר גורמים שיכולים להשפיע על הבדל בנשימה בהתאם לשכיבה על צד מסוים. כדי לוודא האם קיימת סיבה אובייקטיבית , יש לפנות לבדיקה של רופא המטפל . לפי ממצאים בבדיקה גופנית הוא יחליט על צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזגןשבי18/10/2012
אני חולה בCOPD,איזה מצב הכי טוב במזגן?
ד``ר דניאל סטרובין19/10/2012השפעת מזגן הינה אישית על כל בן אדם, גם במצב בריאות וגם במחלות כרוניות. מבחינה מדעית לא ידוע על קשר בין אופן עבודה של מזגן לבין השפעתו על COPD לטובה או לרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום בית חזה אחרי ניתוח מעקפים בלב ובוריד הצווארד``ר שבתאי ורסנו18/10/2012
תוכן:
שלום רב,
אבי בן 74 לפני כחודש עבר צילום בית חזה.
עלי לציין כי עבר לפני שנתיים ניתוח מעקפים בלב ובוריד הצוואר. סובל משיעול כרוני ומקשיים בנשימה. לאחרונה מציין קשיים גוברים בהליכה.
תוצאת סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה:
סיבת הבדיקה: הפרעה רסטריקטיבית בתפקודי ריאות.
הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידית.
בוצעו שחזורים מולטיפלנרים קורונליים וסגיטליים.
כולל חתכים ברזולוציה גבוהה לריאות.
הסתיידות באונה הימנית של בלוטת התריס.
הודגמו קשריות לימפה מוגדלות מפוזרות בכלל תחנות המצר בקוטר עד 6.1 ס"מ, ללא לימפאדנופתיה
אקסילרית עד כמה שניתן לראות, ללא לימפאדנופתיה מדיאסטינאלית.
הודגמה הרחבה של הטרנק הפולמונרי עד לקוטר 3.3 ס"מ.
הגדלת כלל מדורי הלב.
אין עדות לתפליט פריקרדיאלי.
אין עדות לתפליט פלאורלי.
הקנה ודרכי האוויר הראשיות נראים תקינים.
ציור אינטרסטיציאלי גס תת פלאורלי באופן דיפוזי דו צדדית )מעט יותר מימין,( מתאים לפיברוזיס פולמונרית. - -
בבסיסי הריאות הודגמו ציסטות מרובות מאוד בקוטר עד 6 ס"מ, ללא פרנכימה ריאתית אזורים אלה –
מתאימים ל"חלת דבש".
ללא עיבוי אינטרסטיציאלי או ברונכיאקטזיות.
בבטן העליונה:
אדרנלים מודגמים בצורה תקינה.
רושם לכליה ימנית קטנה )הודגמה חלקית בלבד(.
בחלונות עצם: המבנה הגרמי שמור, למעט מצב לאחר סטרנוטומיה.
לסיכום: ממצאים כמתואר, מתאימים לפברוזיס ריאתית.
אין ברשותי בדיקות קודמות להשוואה.
אשמח לשמוע מכם התייעצות.
תודה מראש,
בת דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/10/2012תאור של הCT חזה יכול להתאים ללייפת ריאות (PULMONARY FIBROSIS IDIOPATHIC ) . היא אחד המחלות אינטרסטיציאליות שמתקדמות בהדרגה עד כדי אי ספיקה נשימתית כרונית. מדובר במחלה כרונית ללא סיבה ידועה. אין טיפול יעיל למחלה בדרך כלל.
לצורך אבחון קליני יש לפנות לבדיקה ויעוץ אצל רופא ריאות . יש להביא תוצאות תפקודי ריאות וCT חזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחירחורים וציפצופים בנשימה
דיאנה05/06/2015אני מאז סיומה של כיתה יב ועד היום יש לי שיעולים וקוצר נשימה וחירחורים וציפצופים
מה עלי לעשות ואני עשיתי שירות לאומי בבית החולים באשקלון ועשיתי שם צילום חזה ויצא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום האם הפורום פעיל??גלי18/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תשובה- כן
ד``ר דניאל סטרובין19/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- C.T ריאות...גלי17/10/2012
שלום בעלי בן 51.לאחרונה ביצע C.T ריאות לאחר תלונות של שיעול ממושך עם ליחה ללא חום לא מעשן עישן בעבר כבר שבע שנים לא מעשן.
בתשובת הC.T: נמצא גרנולומות באונה ריאה השמאלית העליון.
ואמפיזה קלה.
אם אפשר בבקשה הסבר.
לאחר חיפוש בגוגל ראיתי גרנולומות שההסבר הוא תולעי סכיסטוזמה.
מה זה אומר האם באמת אלו תולעים כפי שמוצאים בבדיקת צואה?
ואיך הם מגיעים לריאות האם זה מסוכן ומהו הטיפול?
האם צריך עם התשובה להגיע לרופא משפחה או לרופא ריאות?
אבקש בבקשה את תשובתך תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/10/2012אמפיזמה הינו מושג של הרס חלקי של רקמת ריאה, בדרך כלל אופייני אצל מעשנים. גראנולומה הינה צלקת עם סיד, בדרך כלל אחרי תהליך דלקתי בעבר. גראנולומה ריאתית על רקע שכיסטוזומה הינו דבר נדיר , רלוונטי לאנשים שנלדו וגרו באיזורים אנדמיים של פאראזיט, אפשרות הזאת אינה קיימת לאנשים שנלדו וגרו בישראל
יש לציין שאף אחד ממצאים שתוארו כאן, אינו מסביר שיעול כרוני. במידה ושיעול עדיין קיים, יש לפנות עם כל חומר רפואי רלוונטי ליעוץ אצל רופא ריאות לצורך החלטה על המשך בירור של שיעול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בריאותמיכאל16/10/2012
ב"ה
שלום רב,
דלקת ריאות קשה אצל סבא בן 91 במשך לאחר 5 ימים הרגשנו הקלה (טופל במגהקסין).
פתאום היום הפסיק להגיב (לא מתקשר ) (לאחר בדיקת דם) גילו גזים בדם!.
האם יש לגזים בדם תרופה ? אפילו לא בסל הבריאות
האם לזה פתרון אחר?
אנחנו לא רוצים להגיע להנשמה!!.
מה הסיכויים
תודה מראש על התשובה
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/10/2012ככל הנראה היה מדובר בתוצאות בדיקה של "גזים בדם" . נכוונה היא לרמת חמצן , רמת תחמוצת דו-פחמן , כמו כן לרמת חמיצות בדם. כל מדדים האלה הינם חיוניים לבן אדם. במקרה של פטולוגיה בדיקות מסוג הזה, טיפול תמיד בסיבה שגרמה לכך. במקרה של אי ספיקה נשימתית בעקבות תהליך דלקתי בריאות, מטפלים קודם כל בתהליך דלקתי (בדרך כלל טיפול אנטיביוטי), בנוסף מוסיפים טיפול ע"י חמצן ובמידת הצורך - הנשמה לא פולשנית או פולשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)