מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נורמיטן ו- copdדנה31/01/2013
שלום, האם יש בעיה ליטול כדורי נורמיטן להורדת לחץ דם כאשר סובלים ממחלת ריאות חסימתית קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/02/2013בדרך כלל אין מניעה לקחת תרופות ממשפחת חוסמי בטא-מימטיים (כגון, נורמיטן) בחולי COPD . בחולים עם מאפיינים דמויי אסתמה , נורמיטן יכול להחמיר מהלך המחלה ע"י התכווצות שריר החלק בעץ הסימפונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום חזה לאחר שתבחין מנטו יצא חיוביד``ר שבתאי ורסנו30/01/2013
שלום!
בת 25, לא מעשנת. נשלחתי לצילום חזה לאחר שתבחין מנטו יצא חיובי.
אני קצת לחוצה ולכן מעלה לפה את הצילום בתקווה שאוכל לקבל תשובה מסוימת. ברור לי שאינו מחליף ביקור רופא ואבחנה במידה וקיימת
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין31/01/2013באיכות צילום שניתן לראות בתמונה שצורפה לשאלה - אין לראות פטולוגיה בריאות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT ריאותבלה30/01/2013
שלום,
אמי בת 62 סובלת מזה כמה חודשים משיעול טורדני וליחה.
בעקבות כך, הופנתה לבדיקת CT של בית החזה +HRCT.
הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגודי. כמו כן נכתב בבדיקה:
"הבדיקה בוצעה באקספיריום, עקב כך ניתן לזהות הצללות GROUNG-GLASS בבסיסי הריאות משני הצדדים.
תוצאות הבדיקה כלהלן:
אוורור הריאות תקין, פרט לפסים פיברוטים ב- RLL ובלינגולה.
אין עדות לתסנינים אלוויאולרים או גושים סולידים.
לא הודגמו שינוים אמפיזמטוטים או ברונכיאקטטין.
ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי.
ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי שחי.
כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים.
שינויים כרוניים בבסיסי הריאות משני הצדדים.
אציין שאמי מעולם לא עישנה ולא סבלה מדלקת ריאות לאחרונה. מחלת רקע- תת פעילות של בלוטת התריס. תעסוקה - התעסקה במשך הרבה שנים עם חומרי ניקוי לבית.
כמו כן, אביה של אמי סבל מסרטן ריאות בגיל מעל 70 ועכשיו התגלה אצל אחיה הצעיר ב-5 שנים סרטן ריאות.
אשמח לפיענוח תשובת הבדיקה ועצה להמשך טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/01/2013לפי פענוח של CT חזה אין מדובר במחלה ריאתית שיכולה להסביר שיעול ממושך. מומלץ לחזור לרופא מטפל/רופא ריאות שהפנה לבדיקה לצורך החלטה על המשך בירור/טיפול. סיבות לשיעול של מספר חודשים מתחלקות למקורות בדרכי אויר עליונות (אף, סינוסים, ושט) לבין תחתונות (סימפונות או רקמת ריאות) . סטטיסטית רבים יותר מקרים של שיעול ממקור דרכי אויר עליונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pneumothoraxקיריל29/01/2013
היי אני בן 12 ועברתי pneumothorax ספונטאני הכניסו לי נקז ותוך 4-5 ימים שוחררתי מהבית חולים. מה הסיכויים שהpneumothorax יחזור? והאם האיסור לעסוק בפעילות גופנית כגון כדורגל במשך 4 חודשים האם זה נורמאלי האיסור הזה?
בתודה מראש קיריל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/01/2013אחרי ארוע אחד של חזה אויר עצמוני , סיכון לארוע חוזר בהעדר מחלה ריאתית מוגדרת (כגון אסתמה, אמפיזמה) אינו גבוה לעומת אנשים ללא ארוע של חזה אויר בעבר.
מטרת בירור אחרי חזה אויר עצמוני הינה לבדוק האם קיימת סיבה כלשיהא לחזה אויר .
מגבלה ממאמץ גופני ניכר הינה תלויה במקרה הספציפי. באופן שגרתי מגבילים מאמץ ניכר לתקופה עד 3 חודשים. אחרי חזה אויר עצמוני איסור מוחלט (כל החיים) לצלילה בעומקי ים וגם צניחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהאסף28/01/2013
שלום...להלן תוצאות צילום חזה:שינויים פיברוטיים על פני שתי הריאות.
בן 36 ברקע מחלה ראומטית חמורה שהקראת אנקילוזינג ספונדליטיס מזה 10 שנים
עם פגיעה בעמ"ש פרקי כתפיים צוואר ומפרקים סקרואיליקאלים דו צדדי.
מטופל באנברל זריקה אחת לשבוע 50 מ"ג.הצילום נעשה עקב קיצור בנשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/01/2013לפי פענוח צילום - מדובר בשינוים צלקיים ברקמת ריאה . ממצאים האלה יכולים להיות תוצאה של תהליך דלקתי בעבר או להיות חלק ממחלה ראומטית (מעורבות ריאתית). החלטה על צורך בבירור ריאתי נוסף לפי שיקול רופא המטפל/ראומטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום עולה ויורד במהלך היוםדורי27/01/2013
שלום רב דוקטור
כבר כשבוע אני מרגישה לא טוב, במהלך היום עולה לי החום ל37.7, בזמן זה אני חלשה, כואב לי הגוף, הנגיעה בעור ממש לא נעימה, קר לי, בקיצור כל סימני החום העולה. בשעות הערב החום הזה יורד בקצת ושוב עולה, בסה"כ נע סביב 37.4 - 37.7. כמו כן יש לי שיעול יבש, עם ממש קצת ליחה, כשארית מהתקררות שהייתה לפני כשבועיים, אין נזלת. השיעול יבש, מגרה את הגרון ולכן אני כל הזמן משתעלת. בלילה אין שיעול. לקראת הלילה החום יורד, בבוקר אני קמה ללא חום. כמו כן יש כאבים באיזור החזה ובגב באיזור הריאות, אני טוהה האם זה בגלל השיעול או משהו אחר.
הרופא נתן בדיקות דם כולל וירוסים, וכן צילום חזה, שתוצאותיו טרם הגיעו.
רציתי לשאול עד כמה התסמינים נשמעים מטרידים,
על מה התסמינים יכולים להעיד
אני מטבעי מאוד מודאגת ונכנסת לפאניקה עמוקה מאוד עם התקפי חרדה, במיוחד לאור כל מה שכתוב באינטרנט, מה שברור שהחום הכנראה הסובפיברלי הזה בכל זאת מעיד על תהליכים לא טובים בגוף.
אני אשמח לקבל את דעתך המקצועית לגבי מצבי הפיסי (ולא הנפשי :) ) תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/01/2013לפי תסמינים ומשך המחלה, קרוב לודאי מדובר בזיהום ויראלי . במקרים האלה מטפלים רק להקל על סימפטומטים וזמן עושה את שלו. טיפול ובירור נוסף לפי שיקול של רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בליחהרותי27/01/2013
מזה שש שנים מופיע לי מידי פעם פס דם בליחה. התופעה מופיעה אחת למספר חודשים. עשיתי סי.טי ריאות פעמיים שיצא תקין. אני בת 55 מעשנת קופסה ביום. יש לי ריפלוקס ואני משתעלת.
האם תופעה הנמשכת שש שנים יכולה להעיד על סרטן בריאות?
רופא א.א.ג. בצע בדיקה ומצא בצקת בגרון.
האם לדעתך מדובר בבעיה מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/01/2013כיח דמי יכול להיות במקור מדרכי אויר עליונות (אף, לוע, סינוסים, ושט) או דרכי אויר תחתונות (סימפונות או רקמת ריאה). במידה וCT חזה היה תקין ועברו מספר שנים ללא פטולוגיה נוסף בצילומים - סבירות לסרטן ריאה הינה נמוכה.
כדי להגדיר מקור לדם , מקובל לעבור בדיקת א.א.ג כולל סיב אופטי ויעוץ רופא ריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בנשימהרפאל25/01/2013
היי שלום. אני. בן עשרים ושבע לפני שנה וחצי אני בתהליך של השמנת יתר שוקל 30 קגק יותר קשה לי לנשום. בנוסף יש לי נזלת כרונית שקופה סמיכה ולפעמים ירוקה אין לי סוג של חום או חולשה מסוימת ורציתי לשאול האין יש קשר בין השמנת. יתר לבין תפקודי ריאות בתודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי בנשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/01/2013שלום,
השמנה עשויה להשפיע על מערכת הנשימה מעצם המשקל העודף שעלול להקטין את נפחי הריאה. כמו כן בשמנים מערכת הנשימה עלולה להיות מושפעת לרעה בשל תופעת דום נשימה חסימתי בשינה או בשל אוורור מופחת של הריאות (תסמונת השמנה-היפוונטילציה). השמנה עלולה להיות גם גורם סיכון להתפתחות אסתמה בעקר באנשים עם רקע אלרגי (יתכן והנזלת שלך אלרגית.. יש לבדוק). בנוסף, בשל השמנה הפעילות הגופנית פוחתת וכך הכושר הגופני וכתוצאה גם מערכת לב-נשימה פחות בכושר. .
המלצותי- יעוץ/ברור/טיפול בנושא ההשמנה שלך ומאידך ברור קוצר הנשימה דרך רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רפאל27/01/2013אלך להסדר אצל רופא. ריאות יש לך קליניקה פרטית שאני יבוא לשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואסתמהלימור25/01/2013
אני מטופלת בפרדניזון במשך שנתיים בגלל אאזונופילים גבוהים בדם (בגלל דלקת ריאות וקוצר נשימה). כעת אני בתחילת הריון ולראשונה כמות האזונ' ירדה ללא הגדלת כמות הפרדניזון. האם יש לך קשר להריון?
בדר"כ שהכמות בדם גדלה אני סובלת מקוצר נשימה ואז מגדילה את כמות הסטרואידים עד לאיזון במצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון ואסתמה - תגובה
בהריון מתרחשים שינויים הורמונליים ויתכן ויש לכך השפעה. שנתיים פרדניזון בשל אאוזינופיליה בדם או אפילו עקב דלקת ריאות אאוזינופילית נשמע מוגזם. יתכן ויש לך סיבות אחרות לאוזינופיליה בדם, למשל אלרגיה כלשהי/אסתמה... כדאי לברר, מכוון שאז אין סיבה להמשיך בפרדניזון. האבחנה הספציפית חשובה במקרה זה ומשליכה על אופן הטיפול !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא אלרגית וכנראה לא אסטמתית
לימור27/01/2013בדקתי את עניין האלרגיה ויש לי אלרגיה קלה מאוד לעצי זית ודשא אך לדעת הפרופ' שמטפל בי זה לא גורם למצב שבו אני נמצאת. מעולם לא הייתי אסטמתית.
מיד כשאני מתחילה עם הורדת מינון הסטרואידים האאוזונופילים בדם עולים ומתחיל קוצר נשימה ואף התקף אסטמה קשה שמצריך טיפול מיידי במיון.כעת אני במינון נמוך יחסית 7.5 מ"ג אך לא מצליחה לרדת מזה
האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות בכדי לדעת מדוע האאוזנופילים בדם גבוהים?
טופלתי ע"י שני רופאים שונים בכירים מאוד בהדסה ע"כ ושניהם אמרו לי שאני אהיה מטופלת שנים בות בסטרואידים.אשמח מאוד לדעת שיש אפשרויות נוספות לפתרון הבעיה שלי.המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא אלרגית וכנראה לא אסטמתית - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/02/2013שלום,
כדאי לשמוע דעה נוספת עם כל החומר. חשוב לאתר את צילומי חזה, תפקודי ריאה, בדיקות דם, צואה וכיו"ב שהצטברו משך כל תקופת המחלה ועד היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללה מוקדיתשרית24/01/2013
בצילום חזה שגרתי שבצע אבי גיל 77 גילו הצללה מוקדית באונה שמאלית עליונה שלא ברור טבעה וכנראה ממקור גרמי מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצללה מוקדית - תגובה
המשמעות היא שיש להמשיך בברור הדמייתי, ככל הנראה CT חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובך ונתנוי ניטור איכות סביבהצבי24/01/2013
שלום
אני כבן שבעים וסובל מאסטמה קלה. מטופל בקיו ואר ופליקונז.
אעריך מאד, אם תסביר לי האם על אסמטים לנקוט באמצעי זהירות על פי תחזיות השירות המטראולוגי על אובך או על פי נתוני ניטור איכות האויר של המשרד לאיכות הסביבה, או על פי שניהם, ועל פי איזה מדדים של הניטור.
תודה רבה,
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אובך ונתנוי ניטור איכות סביבה - תגובה
שתי התחזיות חשובות ותתכן להן השלכה על דרכי הנשימה במבחינת החמרה זמנית של מחלה קיימת כגון אסתמה או COPD. חלקיקים נדיפים מכל סוג שהוא בריכוז גבוה מהמותר, גזים (כגון גזי פליטה מרכב) - עלולים להשפיע לרעה. אם מדובר במחלת ריאות משמעותית/קשה יש להקשיב ולהזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASPERGILLUSעופר23/01/2013
שלום,
אמי בת 72 לא מעשנת (ולא עשנה מעולם) .
ידוע על ברונכיאקטיזיות + אסטמה קלה ברקע.
לפני 6 שנים צמח לה ASPERGILLUS בכיח. בירור APBA היה חיובי, IGE מוגבר, בדיקת עור חיובי ל ASPERGILLUS.
טופלה בספורונוקס ופרידניזון 5 חודשים ונגמלה.
הטיפול התיש את אימי ולקח לה מספר חודשים לאחר מכן לחזור לעצמה.
חוסנה ל PNEUMOVAX + שפעת מדי שנה.
לפני שבועים הופיעו סימפטומים , קבלה ציפרו 500 מ"ג למשך שבוע.
הפטריה (ASPERGILLUS ) חזרה בבדיקת כייח.
האם יש תרופה אחרת לנושא למעט: ספורונוקס ופרידניזון?
עברו 6 שנים מאז הטיפול הנ"ל.
לפי מיטב ידיעתי בלקיחת התרופה הנ"ל חל איסור לקחת כל תרופה אחרת + המלצה על בדיקת תפקודי כבד אחת לשבוע.
לוקחת את התרופות הבאות:
לפיטור
Vita cal + D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASPERGILLUS - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו24/01/2013שלום,
זה אחינו מקרה להתיעצות אינטרנטית. עליה לחזור לרופא הריאות המטפל לבדיקה ושקילת כל המידע שהצטבר וקבלת החלטה על המשך ברור או טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים בשעת נשיפהיעל22/01/2013
חליתי בשפעת, לפני 4-5 ימים,ובסך הכל יש הקלה במצבי(החום ירד, פחות כאבי שרירים וכו').
אבל בזמן שכיבה אני שומעת בבירור צפצופים בעת הנשיפה.
הייתי כמובן אצל רופא שבדק אותי ואמר לי שמבחינת דרכי הנשימה הכל בסדר.איך להתייחס לזה ?
ברצוני לציין שאני בת 56 ומספר פעמים בחיי היו לי דלקות ריאות .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפצופים בשעת נשיפה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/01/2013שלום,
ציפצופים לאחר זהום בדרכי הנשימה הם ממצאים שכיחים. יש לעקוב עד להחלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה בהריוןחוה22/01/2013
שלום! אני בשבוע 37 להריון. יש לי אסטמה שמטופל בדרך כלל ע"י סימביקורט פעמיים ביום. הפולמנולוג שלי החליף אותי לטיפול בבודיקורט משבוע 36 עד לאחר הלידה. בודיקורט לא עוזר לי כמו הסימביקורט עזר... אני מרגישה קושי בנשימה ושיעול וליחה מאז שהחלפתי.. למה לא ממליצים לקחת סימביקורט בסוף הריון? האם בכל זאת אפשר? (...אני חוזרת אליו בתור שלי בעוד שבועיים....)
אסטמה בהריון - תגובה
היצרנים לא ממליצים להשתמש במרחיבי סמפונות ארוכי טווח (אחד המרכיבים בסימביקורט9 לפני ההריון מכוון שהם עלולים לעכב את הצירים. ניתן להשתמש בבריקלין טורבו או ונטולין בעת תחושת קוצר נשימה במקביל לבודיקורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהששון21/01/2013
שלום. רציתי לדעת מהו ציור אינטרסטיציאלי. ומה זה אורור יתר בריאות. שני דברים שניצפו בצילום ריאות שלי לאחרונה.
בדיקה - תגובה
ציור אינטרסטיציאלי מוגבר הכוונה היא להדגשת רקמת הריאה. הפרוש נתון לעיני המפענח והסיבות יכולות להיות שונות. כך גם לגבי "אוורור יתר" ויש לפענח "ממצאים" אלו בהקשר למצב הקליני ובמידת הצורך להרחיב ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)