פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות בהמשך לשאלתי מיום 3/8/10
    דנה
    12/08/2010

אבי עשה סיטי נוסף, בתשובה כתוב "ההצללה כעת נראת הרבה יותר סמיכה עם שיפור ביחס לסיטי קודם. ניצפו כעת שינויים אינטרסציאלים עדינים תת פלוארלים באספקט אחורי של אונה תחתונה מימין שלא היו בסיטי קודם. " שאלתי, האם כאשר חלילה מדובר בגידול יתכן שיפור לאחרא חודשיים ? שאלה נוספת, מה אומר החלק השני של התשובה מה שלא היה בסיטי קודם ?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/08/2010

שלום,

באופן כללי ממצא ריאתי שמשתפר עם הזמן לרוב אינו גידולי אך לעיתים יחד עם ממצא דלקתי יתכן גידול שגרם לדלקת (למשל גידול חוסם חלקית בסימפון) כך שהממצא הדלקתי נסוג אך עדיין נותר ממצא בסיסי. במקרה של אביך אני מבין כי מדובר בממצא הנמשך חודשים. על פניו יש צורך בברונכוסקופיה אבחנתית לשלילת גידול או תהליך דלקתי לא זהומי כגן COOP/BOOP (ולא כאן המקום לרדת לפרטים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ם
    10/08/2010

שלום-רב,
    בדיעבד התברר לי שיצא לי להיות במקום שיש בו 'אסבסט'. נאמר לי כי ה'אסבסט' במקום הזה לא מתפורר. איך יכול לדעת האם נגרם לי נזק והאם הגוף נקי מזה?

תודה-רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/08/2010

שלום,
    אם את ללא סימפטומים של מחלה הרי שניתן לבצע צילום חזה ובעקבותיו, לפי צורך, להמשיך בברור.
    רק במידה ואת סימפטומטית כגון שיעול ממושך, קוצר נשימה אזי יש להוסיף לצילום חזה גם בדיקות כגון תפקוד ריאות מלא ולפיו גם CT חזה בחתכים דקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ריאתי
    חיפאית
    10/08/2010

שלום,

שואלת עבור אבא שלי (בן 60 סובל מהשמנה קיצונית) אשר התגלה לו לחץ דם ריאתי.
    מבקש לדעת לשם מה עושים בדיקת גזים בדם?הוא התבקש לעשות.

תודה מראש ויום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם ריאתי

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם ריאתי

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/08/2010

שלום,
    בדיקת גזים עורקיים היא חלק מהערכת חומרת מצבו וגם מאפשרת להתרשם עם יש בעייה באיוורור הריאות. ביתר לחץ דם ריאתי בנוכחות השמנה קיצונית יש לברר אפשרות של דום נשימה בשינה, איוורור לקוי משני להשמנה, אי ספיקת לב שמאל דיאסטולית ועוד סיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוסעת למוסקבה מחר. רגישה לעשן.
    אנה
    09/08/2010

שלום אני בת 55. בילדותי ברונכיט ספסטית. כיום מגיבה לעשן ולחומרים כימיים (בפרט אקונומיקה) באופן מיידי בהפרשה מרובה מהסינוסים לגרון ובהתקף שיעול. נוסעת מחר למוסקבה וחוששת מאד מקשיי נשימה בשל הערפיח. רופאת המשפחה אינה יודעת על הרגישות שלי , וכנראה גם לא אוכל להשיגה עד מחר.(בשגרה אני פשוט יוצאת למקום עם אויר נקי או נושמת אדים עם שמן של סן-ריידר) . האם ניתן לקחת איתי משהו להקלה על הגרון ודרכי הנשימה במקרה של תגובה חריפה לעשן? האם יש כדור/ משאף שניתן לקחתת ללא מרשם רופא? ברקע: כליות פוליציסטיותעם תפקוד כליות תקין ויתר לחץ דם מאוזן בתרופות. 0טריטייס וקרדילוק)אין הסטוריה של עישון.נוטלת גם סימבסטטין.
    אודה לכם על תשובה מהירה

הוספת תגובה

• נוסעת למוסקבה מחר.

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/08/2010

שלום,
    אני מניח שהוזמנת למוסקבה בדחיפות, אחרת לא ברור מדוע נזכרת רגע לפני ?!
    "ברונכיט ספסטית" היא כינוי אחר ומוטעה לאסתמה בילדים. יתכן כי הרגישות שלך לעשן וחומרים היא ביטוי לאסתמה פעילה. אם לא נבדקת בשנים האחונות כולל תפקוד ריאה רצוי מאד שתעשי זאת. אם את אכן אסתמטית הרי שקיימים טיפולים שונים, לרוב במשאף (ממשאף מקל כגון ונטולין ועד משאף מונע/מאזן כגון סימביקורט) שעלייך לקחתם. אין תרופות ללא מרשם שמתאימות לאסתמטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים ל CF
    שואלת
    09/08/2010

רציתי לדעת, מהם הסימנים הקליניים האופייניים לחולי CF ?

האם זה נכון שיש דרגות חומרה במחלת cf? (כלומר יש אנשים שיאובחנו כחולים במחלה זו עם ביטוי "רציני" וקשה של המחלה, ויש כאלה שיאובחנו כחולים בה אבל הביטוי הקליני שלה, בחייהם יהיה זעום וזניח)?
    2. האם דלקת ריאות אצל ילדים זה נדיר והאם כל מי שחלה בדלקת ריאות יותר מפעם אחת נחשב חולה במחלה הנ"ל?

3. מה הסבירות שילדה בת שנה ושבעה חודשים שחלתה פעמיים בדלקת ריאות, אך מתפתחת היטב , פיזית, משקל וגובה וגם מנטאלית ,בהתאם לגילה (אפילו שמנמונת), שמידי פעם יש לה נזלת או שיעול עם ליחה (יכול להיות אחת לשבוע כשזה קורה אחת לכמה חודשים) - מה הסבירות שילדה כזאת חולה ב cf?

האם זה נכון שיש דרגות חומרה במחלת cf? (כלומר יש אנשים שיאובחנו כחולים במחלה זו עם ביטוי "רציני" וקשה של המחלה, ויש כאלה שיאובחנו "רשמית"כחולים בה אבל הביטוי הקליני שלה, בחייהם יהיה זעום וזניח)?

2. האם כל דלקת ריאות יכולה להחשיד ב CF.? ידוע לי על אנשים שחלו כמה פעמים בדלקת ריאות וכלל אינם חולי CF

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים ל CF

הוספת תגובה

• CF

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/08/2010

שלום,

מדובר בילדה קטנה. מציע לפנות לפורום רפואת ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ניתן לעשות כדי להקל על חולה IPF
    טליה
    08/08/2010

גיסי אובחן כחולה ב - IPF, בשבועיים האחרונים אושפז פעמיים בשל חום גבוה כתוצאה מזיהום.

מה ניתן לעשות כדי למנוע את הזיהומים החוזרים ונשנים (הפעם מדובר בקנדידה)? מה ניתן לעשות כדי להקל עליו את השיעול שהוא לפעמים בלתי פוסק ומלווה בכיוח רב?

הבנתי שמדובר במחלה חשוכת מרפא, ובשל גילו (78) השתלת ריאות היא לא בגדר אופציה.

כיצד ניתן לשפר את איכות חייו? האם יש טפול כלשהו המקל על הסימפטומים ומגן מפני זיהומים?

הוספת תגובה

• מה ניתן לעשות כדי להקל על חולה IPF

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/08/2010

שלום,

מדובר במחלה קשה ביותר. למניעת זהומים חשוב שיקבל חיסון בפנוימובקס (כנגד זנים של חיידק פנוימוקוקוס הגורם דלקות ריאה) חיסון לשפעת בעונה, תרביות ליחה בשינוי צבע ליחה וטיפול לפי רגישות. במידה ואכן מדובר בזהומים חוזרים (שאינם אופיניים ב IPF) ניתן לשקול טיפול אנטיביוטי מונע. בליחה צמיגה ניתן להוסיף טבליות סיראן לדילול הליחה. אנהלציות ארובנט עשוייות להקל על השיעול (עד 6 פעמים ביום) ולעיתים גם אנהלציות עם לידוקאין. יש להתייעץ ספציפית עם הרופאים המטפלים בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• COPD - ליחה מרובה
    רונית
    05/08/2010

שלום רב,
    אני בת 68 ידועה כחולת COPD כשנה. ישנם ימים בהם יש לי ליחה מרובה ושעול קשה מאד במשך כל היום והלילה. ברצוני לדעת מה הסיבה לליחה כה רבה ומתישה ? האם יש דרך להקל על השיעול הקשה . כמו כן בזמן האחרון אני מרגישה מאד חלשה והרגשה כללית של שפעת כיצד COPD גורם לכך? (אני עם מחולל חמצן 18 שעות ביום)

תודה רונית

לקביעת תור
    סגירה
    COPD - ליחה מרובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/08/2010

לפי צריכת החמצן מדובר בCOPD בדרגה קשה . מחלת COPD הינה מחלה דלקתית בסימפונות ורקמת הריאה. בדרך כל הקלה בתסמינים (שיעול עם כיח וקשיי הנשימה) יכולה להיות עם טיפול בCOPD (לפי המלצת רופא המטפל). בחלק המקרים לחולה COPD יכולות להיות סיבות נוספות לשיעול כרוני שדורשות טיפול בנוסף לטיפול בCOPD . חולשה ועייפות יכולים להיות תסמינים של COPD בשלב מתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה במצב של ברונכיאקטזיס
    ד``ר שבתאי ורסנו
    04/08/2010

שלום,
    לאימי יש את המחלה הנ"ל
    ואני רואה שיש החמרה בשנה האחרונה במצבה הגדרה של החמרה: מחוייבת 24/7 (למרות שהיא לא מקפידה)
    יש לה התקפים של חוסר בחמצן בעיקר שעולה במדרגות, ופעולות שמצריכות מאמץ שנחשב לסביר לאדם בוגר ממוצע
    השאלה היא מה אנו כמשפחה יכולים לעשות
    א. לעצור התדרדרות
    ב. להקל עליה בתכשירים/חומרים/כלי עזר כאלו ואחרים

עדי
    0547078485

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/08/2010

מחלה ברונכיאקטטית היא מחלה כרונית שיכולה להחמיר, בעיקר ע"י זיהום פעיל בתוכם. במקרים כאלה דרוש טיפול אנטיביוטי . קיימות סיבות נוספות להחמרה נשימתית בחולה הסובל מברונכיאקטזיות . ממליץ לפנות לרופא ריאות עם כל חומר רפואי רלוונטי - בעיקר בדיקות הדמייה של בית החזה ותפקודי ריאות- עדכני ומהעבר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות משאפים
    אריה
    03/08/2010

אימי נתבקשה על ידי רופא אסטמה לקחת משאף פליקסוטייד ללא CFC דרך האף פעמיים בכל נחיר פעם בבוקר ופעם בערב ובנוסף סרטייד דיסקוס פעמיים ביום דרך הפה בבוקר ובערב.
    האם הכמות הזו היא הגיונית ?בנוסף אימי יש לה דיגדוגים בגרון עם ליחה.הרופא אמר שתפקיד המשאפים ליבש את הליחה ולא להוציאה דרך הפה.הרופא הביא לה לדיגדוגים כדורי טלפסט.
    בקיצור האם הכמות הגיונית והאם כדורים אלה מתאימים לדיגדוגים בגרון?

לקביעת תור
    סגירה
    כמות משאפים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/08/2010

קרוב לודאי מדובר בשילוב של טיפול להפרשות בדרכי אויר עליונות (בעיקר נזלת) ע"י משאף סטרואידלי וגם כדורים אנטיהיסטאמיניים וגם טיפול בדרכי אויר תחתונות (בגלל אסתמה, לדוגמה). שילוב זה לא רק הגיוני אך הנכון ביותר כהרבה פעמים שיעול הוא ממסר סיבות ולכל אחד דרוש טיפול ספציפי לאותה הסיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובתך מה- 31/7
    ליאת
    03/08/2010

תודה רבה על המענה המהיר,
    רשמת שיש לחזור אולי לרופא ריאות ולבדוק בעיות נשימתיות... האם תוכל לפרט על כך האם כוונתך לאסטמה? תיפקודי ריאות וצילום חזה לא שוללים בעייה נשימתית? לגבי בדיקה של הלב נשלחתי לאקו לב שיצא תקין וגם בוצעו לי כמה פעמים א.ק.ג שיצאו תקינים...אני סה"כ בחורה בת 30 אחרי לידה ראשונה... האם יכול להיות קשר לתחושת המחנק לסרעפת, ולכאבים בסרעפתובצלעות? שבאים והולכים?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לתגובתך מה- 31/7

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/08/2010

תפקודי ריאות וצילום חזה תקינים שוללים פטולוגיה משמעותית במערכת נשימתית . לדוגמה, במקרים של אסתמה קלה , צילום חזה ותפקודי ריאות בסיס יכולים להיות תקינים ורק במבחני תגר מגלים אבחנה. לתלונות נשימתיות קיימות סיבות מחוץ לריאות וסימפונות . זה יכול להיות שייך למערכת לב וכלי הדם, מערכת עצבים/שרירים וכו"). כאבים בבית החזה הם בדרך כלל ממקור חוץ ריאתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    אתי
    03/08/2010

שלום, שאלתי שאלה בנושא בעבר ועכשיו אני רוצה להרחיבה. לפני כ 4 חודשים אבי חש חולשה ושיעול כבד ניגש לרופא משפחה נשלח לצילום חזה שהיה תקין. יויים אח"כ התפתח חום 40 מעלות, ניגשנו למיון בוצע צילום פעם נוספת ואז כבר ראו דלקת ראות זיהומית ב 2 בהריאות, היה מאושפז 8 ימים שבמהלכם עשה סיטי וביום השחרור נאמר כי בסיטי נראת דלקת ריאות קשה והגדלת בלוטות וכו וגם נראתה קשרית בגודל 10 מ,מ ביקשו צילום נוסף+סיטי לאחר ההחלמה מהדלקת. לאחר שבוע הרגיש כבר טוב מאוד חזר לתפקוד מלא, עשה צילום אחרי חודש ובו נראתה הצללה חמורה יותר מהצילום הקודם עשה סיטי נוסף ובו נראתה הקישרית 9 מ"מ+ שינויים אינסרציאלים חמורים. כמו כן ויתר הפרמטרים תקינים (בלוטות סרעפת וכ) היום 4 חודשים אחרי עשה צילום נוסף ונראה שיש שיפור קל בהצללה. היינו אצל רופא ריאות מומחה שאמר שנראה כי הקשרית "התחברה" להיצטלקויות בריאה וצריך סיטי נוסף ולחזור לכירוג כדי להחליט על ביופסיה (האם לדגום את הקשרית ואת הריאה או רק ריאה) . שאלתי: הרופא אמר שייתכן שזאת מחלת ריאות שצריכה טיפול אולי בסטרואידים, אך הוסיף ואמר כי חלילה קיים גידול שמתנהג כמו דלקת ריאות ולכן צריך ביופסיה, האם ייתכן שלמרות שהצילום הראשון היה תקין ואבי מרגשי קלינית מצויין לא משתעל בכלל, האם ייתכן שמדובר בגידול? (מלבד הקשרית אלא כל מה שנראה כמו דלקת ריאות) יש לציין אבי עישן קופסא במשך 40 שנה היום הוא בן 70 לא מעשן 6 שנים. אשמח לתשובה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/08/2010

לפי מהלך חד בתסמינים ותמונה הדמייתית סבירות מאוד נמוכה לתהליך גידולי. קרוב לודאי מדובר בתהליך דלקתי זיהומי (דלקת ריאות) או שילוב של תהליך זיהומי ביחד עם תהליך דלקתי לא זיהומי במקביל (דבר זה יכול להסביר העדר שיפור בממצאים הדמיתיים תקופה כל כך ממושכת). כפי שמתרשם מתאור , קיימת אי התאמה ברורה בין התסמינים (פציאנט החלים באופן מלא) לבין ממצאים בצילומי חזה וCT חזה. במקרים כאלה רצוי לבצע ביופסית ריאה (גם אם סבירות לתהליך גידולי נמוכה מאוד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חרדה יכולה להשפיע על הדיפוזיה?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    03/08/2010

עשיתי בדיקת דיפוזיה +תפקודי ריאות הדיפוזיה יצאה 70% והתיפקודים תקינים לחלוטין אני סובלת מחוסר אויר ולכן הבדיקות...הרופא אמר לי שהכל תקין אצלי ושאני סובלת מחרדה כי יש לי את זה כמה שנים ושום טיפול כמו משאפים לא עוזר לי אז לכן האבחנה היא חרדה בלבד.
    רציתי לשאול האם חרדה יכולה להשפיע על הדיפוזיה????יש לציין שעשיתי בדיקת דיפוזיה לפני 4 חודשים והיא יצאה תקינה .מוגלובין שלי 11.9

הוספת תגובה

• ש

רוית
    04/08/2010

שכחתי גם לומר שהרופא ריאות ציין שחוץ מחרדה הכושר הגופני שלי ירוד מאוד לפי בדיקות אגומטריה לב זה היה הסיכום שם ולכן זה משפיע אכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/08/2010

בדיקת דיפוזיה אינו מדד מדויק ויתכן במקרה בספציפי רופא יועץ הגיע למסקנה שבדיקה בגדר הנורמה אחרי איסוף של כל נתונים (כולל אנמנזה, בדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות) . חרדה אינה סיבה לירידת דיפוזיה. באופן כללי דיפוזיה של 70% בדרך כלל אינה סיבה לקשיי הנשימה גם בתנאיי שבדיקה נעשתה טכנית נכון ועשו תיקון להמוגלובין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון יתר לחץ דם ריאתי
    יוחאי
    03/08/2010

מקריאת תשובות בפורום הבנתי שאחד הבדיקות הראשונות לאבחון יתר לחץ דם ריאתי
    הוא ביצוע אקו לב.
    נערכה לי בדיקה כזו ובתשובה לגבי לחץ ריאתי : " לא הודגם אר לכן לא ניתן לחשב לחץ ריאתי" .
    כמו כן הודגם חדר ימיני מוגדל.
    האם זה תקין ? ואיך אפשר לאבחן ל"ד ריאתי אם בדיקת האקו קצת מוגבלת ?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון יתר לחץ דם ריאתי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/08/2010

הערכה ראשונית של לחץ ריאתי נעשת באקו לב . במידה וקיימות בעיות טכניות ולא ניתן לעשות הערכה באקו רגיל , לפעמים קרדיולוגים מחליטים לבצע אקו לב דרך הושט.
    בדיקה נוספת שנותנת הערכה מדויקת של לחץ ריאתי - היא צנתור לב ימין (בגלל שזאת בדיקה פולשנית עושים בדיקה בסוף הבירור ולא בהתחלה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאוטרד
    שושית
    02/08/2010

שלום רב, רופאים שונים מתייחסים לתאוטרד בצורה משונה. שוללים את התרופה לחלוטין !
    בזמנו יידעו אותי שניתן לבדוק רמת תאופולין בדם בזמן שאני בריאה מאחר ולכולנו יש תאופולין בדם. וכי עלי לקחת מינון יום יומי נמוך כל הזמן ורק בעת התקף לתגבר את התאוטרד.
    מאחר ושמעתי מרופאים השוללים את התרופה הזאת - אני תוהה , למה ? והאם בדיקה של רמת תאופולין יכולה לעזור לקביעת מינימום מינון לתחזוקה תקינה.
    בתודה שושית

לקביעת תור
    סגירה
    תאוטרד

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/08/2010

טאופילין אינו חומר בנמצא באופן טבעי בגוף של בן אדם ויכול להגיע לשם רק ע"י מתן תרופה (טאופילין בכדורים - טאוטרים או טאוטארד - שדרך אגב הופסק לו ייצור, או במתן תוך ורידי - במקרים של התקף אסתמה חד שלא מגיב לטיפול רגיל).
    טאופילין הינה תרופה מאוד ותיקה ועדיין בשימוש שחולים עם אסתמה או COPD אך תפקידה משני מאז שקיימות תרופות של עשורים אחרונים (בעיקר משאפים סטרואידליים ומרחיבי סימפונות משני המינים) , וזה קודם כל בגלל יעילות נמוכה של טאופילין לעומת תרופות הנ"ל .
    שימוש עיקרי של טאופילין הוא בטיפול קבוע לאסתמה או COPD שמידה וכך החליט רופא המטפל.
    מהצד השני , טאופילין הינה תרופה עם בטיחות נמוכה בהרבה מאשר בשאר תרופות לאסתמה וCOPD ולכן מקובל לעקוב אחרי רמות טאופילין אצל החולים מקבלים טיפול כרוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות רנטגן ריאות
    שמעון
    02/08/2010

בתוצאה לא נמצאו ממצאים פתולוגים אך נמצא עמדה גבוהה של סרעפת כיפה שמאלית

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות רנטגן ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/08/2010

עמדה גבוהה של סרעפת הינו ממצא שכיח יחסית בצילום. דבר יכול להיות ממצא ישן וללא משמעות קלינית עתידית ויכול להיות ביטוי של מחלה כלשהיא (בחלל הבטן ובתוך בית החזה). לגבי כל מקרה פרטני יש לפנות לרופא המטפל שיחליט האם קיים צורך בהמשך בירור (על בסיס תסמינים , רקע רפואי, בדיקה גופנית ועל מידע לגבי צילומי חזה ישנים, במידה ויש)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה