מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חמצןאזרח12/08/2009
אני אסמטי,ביצעתי בדיקת סיטרואציה ויצא לי98% ולמרות זאת אני מרגיש חסום בנשימה.
היתכן שבדם יש פחות חמצן, לכן אני מרגיש חסום בנשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חמצן
ד''ר שבתאי ורסנו12/08/2009שלום,
רמת ריווי חמצן 0סטורציה) של 98% הינה תקינה. קוצר נשימה באסתמה לרוב אינו תוצאה של חוסר בחמצן אלא בשל הצרות הסימפונות. הבדיקה שעלייך לבצע כאסתמטי היא תפקודי ריאה והערכה רפואית מלאה לאיזון האסתמה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוכניטיסאבי10/08/2009
בתפקודי ראות יצא לי חסימה בינונית ללא השפעת ונטולין.
האם צריך טיפול אחר ממה שאני לוקח כל הזמן לאסטמה כגון סימקורט ונטולין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברוכניטיס
ד''ר שבתאי ורסנו11/08/2009שךלום,
אם אתה מאובחן כאתמטי, ולא כ COPD, הרי שאחת ממטרות הטיפול היא להביא לידי כך שתפקודי הריאה יהיו תקינים או קרובים לכך. חסימה בינונית רחוקה מכך. עליך להיוועץ ברופא ריאות כיצד ניתן לשפר את תפקוד הריאות שלך והדבר כולל את נתוני הרקע שלך, גורמים מגרים, טיפול תרופתי וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לשפעת החזיריםחננית09/08/2009
האם חולי אסטמה נמצאים בקבוצת סיכון לסיבוכי שפעת החזירים?
האם יש מה לעשות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכון לשפעת החזירים
ד''ר שבתאי ורסנו10/08/2009שלום,
חולי אסתמה עם ירידה קבועה בתפקודי הריאה ו/או הזקוקים לטיפולים בסטרואידים ססטמיים (טבליות או זריקות) לדעתי נמצאיפם בקבוצת סיכון להתפתחות סיבוכים קשים יותר בעקבות הדבקות בשפעת החזירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת זולר לטיפול בחולת אסתמהד``ר שבתאי ורסנו09/08/2009
שלום רב,
אני חולת אסטמה , מטופלת בסימבקור וונטולין, הייתי מעוננית לשמוע מידע לגבי זריקת הזולר.
תודה.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת זולר
ד''ר שבתאי ורסנו09/08/2009שלום,
זריקת קסולייר מיועדת לחולי אסתמה קשה שהוכחה כאלרגית לאלרגן הקיים באויר כל השנה (למשל קרדית אבק בית, שער חתול וכיו"ב) בתנאי שהאסתמה לא משתפרת באופן ראוי גם לאחר טיפול קבוע במשאפי סטרואידים ומרחיבי סמפונות, ושהמטופל צרך שני קורסים של סטרואידים בכדורים (או בזריקה9 בשנה האחרונה ובנוסף רמת נוגדן TOTAL IGE בדם שהיא בין 30-700 יחידות. כל הקריטריונים האלו חייבים להתמלא לשם קבלת המלצה ואישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיוויט פורטה שלא עוזרגל08/08/2009
שלום רב,
כבר למעלה משלושה שבועות שאני סובלת משיעול כבד, מלווה בליחה רב, ללא חום..
כמו כן הרגשה של ריאות כבדות/גדושות.
הרופא איבחן סינוסיטיס ונתן מוקסיוויט פורטה לפני עשרה ימים, ולפני שלושה ימים הוסיף גם קולדקס.
לצערי הרב איני מרגישה כל שיפור, אלא להפך, הליחה מקשה על הנשימה והריאות מרגישות עמוסות יותר.
אנא עזרתכם,
תודה
גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקסיוויט פורטה שלא עוזר
במידה והאבחנה הייתה רק כחשד ללא בדיקה אנדוסקופית של רופא א.א.ג הרי שרצוי לעבור בדיקה כזו. במידה וההפרשות עדיין מוגלתיות יתכן שהמוקסיוויט לא מתאים לסוג החיידק ויש לשקול אוגמנטין או דאלצין במידה ואינך רגישה- הכל דרך הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה רסטרקטיביתישראל08/08/2009
אני סובל מ-SCOLIOSIS לימין(גבי+מותני)מילדות.בבדיקת ספירומטריה במנוחה PVC -79% PEV1-87%.למרות שעברתי ניתוח מעקף קיבה וירדתי 25 ק"ג עדיין מתקשה בנשימה במאמץ,עליית מדרגות ותסמונת דום נשימה בשינה.אבקש לדעת האם הממצאים חמורים ומה הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלה רסטרקטיבית
כדאי שתעבור תפקוד ריאה מורחב כולל קיבולות וכושר הדיפוזייה. לא ציינת האם עישנת והאם ידוע על מחלה ריאתית. הערכים שציינת אף כי הם חלקיים לא מדגימים רסטריקציה (הקטנת נפחים) חמורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתעבות פלאורלית מה זה?רחל08/08/2009
אני בת 55 בריאה בדרך כלל עושה ספורט בחדר כושר במשך 9 שנים, לפני 3 חודשים חליתי בדלקת ריאות עשיתי צילום ריאות שבו נאמר תסנין אינטרסטיציאלי עדין בלינגולה, יכול להתאים לדלקת ריאות. קיבלתי אנטיביוטיקה שאני לא זוכרת את שמה. עדיין משתעלת מאז, מאוד מציק, בצילום נוסף שעשיתי השבוע, נכתב ללא עדות לתסנין, היתעבות פלאורלית מקומית מימין מה זה אומר? ומה לדעתך אפשר לעשות עם השיעול? הפסקתי לעשן לפני חצי שנה, ובעברי לא עישנתי יותר מסיגריה אחת או שתיים ביום, ועשיתי הרבה הפסקות עישון בחיי כל פעם לתקופה של שנה או חצי שנה.
איך מפסיקים את השיעול הטורדני הזה, במיוחד הוא מתגבר עם מזגן... תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היתעבות פלאורלית מה זה?
הכוונה היא להתעבות של קרום הריאה. זו תתכן כתגובה שארית לדלקת ריאות אך גם תתכן בשל מחלת קרום הריאה. שיעול לא צריך להמשך 3 חודשים לאחר דלקת הריאות ויש לברר את סיבתו כשעול כרוני. לשיעול כרוני קיימות מספר סיבות ויש לבררן אחת לאחת דרך רופא המתמצא בברור שכזה. עישון בסדר גודל שהזכרת אינו מהווה סיבה מוצדקת לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוןאזרח07/08/2009
דלקת חידקיית בגרון ברוכניטיס, יכול לגרום לברוכניטיס גם בסיפונות?
גרון
ברונכיטיס פרושו דלקת הסימפונות. דלקת גרון אינה ברונכיטיס. לעיתים אותו הזהום גורם גם לדלקת בלוע וגם בסימפונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח נסיעותנתי06/08/2009
שלום
רציתי לדעת (כמובן אם אתם יודעים)
איזה חברת ביטוח עושה ביטוח נסיעות לחולי אסטמה שהיה להם התקף לפני חודש והטיסה היא בעוד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביטוח נסיעות
אין לי מושג, נסי אחת לאחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסנין אטיפי בריאהקרן05/08/2009
ד"ר- שלום רב,
אמי בת 53, חולת סכרת עם אי-ספיקת כליות.
בצילום חזה הודגם:"על-פני לינגולה משמאל הודגמה הצללה חשודה לתסנין אטיפי. אין עדות לתפליט.צל הלב מוגדל לשני הכיוונים.
כמו-כן, לפני שבועיים וחצי במסגרת אשפוז בביה"ח שיבא תל-השומר בוצעה בדיקת סיטי חזה- שיצאה תקינה ללא עדות להליך תופס מקום או מוקדי.
אודה לך על תשובתך במהרה,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/08/2009לפי תאור מדובר בדלקת ריאות קרוב לודאי, ממצא אחר לא סביר לאור CT חזה תקין לפני זמן קצר. יש לגשת לרופא המשפחה לבדיקה, המשך טיפול על פי שיקולו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בגרוןאמיר05/08/2009
שלום
בהמשך לתשובתך מטה
הייתי מבקש לדעת מה הם האפשרויות שיכולות להיות בשתי המקרים
דרכי נשימה עליון או תחתון
האם זה שזה נמשך יותר משנה מפחית את הסיכוי שזה משהו מסוכן?
אני מאד מודאג וחרד (היפוכונדר)
מאד מלחיץ אותי כל ההפניות מרופא לרופא
חשבתי שזה יפתר אצל א א ג עם הבדיקה סיב אופטי
עכשיו שזה יותר פנימי זה מלחיץ אותי מאד ובקשתי מרופא משפחה קלונקס
בכדי להמשיך לתפקד אני מתאמן במכון כושר וחשבתי להפסיק
האם זה יכול להזיק או לפגוע?
אנא הסבר לי קצת יותר
תודה מראש
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/08/2009סיבות של דרכי אויר עליונות קשורות לטריגרים בגרון, אף, סינוסים או ושט (רפלוקס של חומצות קיבה), בדרכי אויר תחתונות בגיל זעיר שכיח יותר אסתמה וברונכיטיס כרונית. במידה ואחרי מספר בדיקות רלוונטיות. לא מגלים מקור לשיעול , דבר בדרך כלל שולל מחלה משמעותית או מסוכנת. שיעול כרוני אינה סיבה להפסיק פעילות כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וחומרי בידודענבל05/08/2009
שלום.
אינני מצליחה למצא חומר לגבי סיכון, אם קיים, לחולי אסטמה מחומר בידוד סיבי זכוכית שבו משתמשים בין קירות גבס. אנו בונים והייתי רוצה לדעת האם ניתן להשתמש בחומר זה או להמנע ממנו מאחר ואני ובני סובלים מאסטמה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/08/2009רגישות לחומרי בנייה שונים הינה אישית ולא כל חולה אסתמה רגיש לכל חומר שפוטנציאלית יכול להחמיר אסתמה (במנגנון של דלקת אלרגית). לגבי חומרים בסבירות גבוהה יותר או פחות לרגישות אצל אסתמטיים , יש לברר אצל רופא תעסוקתי (הם מכירים נושא הזה היטב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בדרכי הנשימהאמיר05/08/2009
שלום
מזה כשנה אני מרגיש גירוי בלוע פנימה יותר
רופא א א ג בדק אותי עם סיב אופטי ואמר שעד לאן שהוא יכול לראות הכל תקין
והפנה אותי לרופא ריאות
הגירוי מורגש בנשימות כבדות.הגירוי קל נמשך שנה מדי פעם עושה צורך לכייך לעומק
יש מעט ליחה יש שינויים כאשר נימצאים ליד מזגן או רוח מרגישים יותר.
מה זה נראה לך
אשמח לדעת השערה
תודה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/08/2009לפי תסמינים מקור לתחושה קרוב לודאי נמצא בדרכי אויר עליונות (על אף העדר ממצאים בבדיקת א.א.ג). לפעמים גורם לגירוי כל כך קל שקשה לזהותו בבדיקה אחד ואז א.א.ג חוזר אחרי זמן מה חוזר לבדוק שוב. טאורטית מקור לגירוי יכול להיות גם בדרכי אויר תחתונות (ברונכיטיס, אסתמה), לצורך שלילת פקטור זה יש לבצע תפקודי ריאות ולהבדק ע"י רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח סיטי דחוף!!!!!!!מירי04/08/2009
בבדיקת C.T בית החזה שאבי עבר נצפו :
עיבוי פלאורלי ניכר עם מרכיבים נודולריים פלאורליים ובראה בסמוך,
ולימפאדנופאטיה מדיאסטנלית והילרית קלה . יתכן על רקע שחפת. יתכן תהליך שאתי.
שינויים אמפיזמתיים ואינטרסטיציאליים כמתואר.
מוקד היפודנסי קטן בקוטב העליון של הטחול .
בבקשה תענו לי מה התשובה אומרת האם זה סרטן??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/08/2009לפי תשובה לא ניתן לומר מה האבחנה, ממצאים בCT חזה הינו דבר משלים לעוד הרבה פרטים קליניים , בנוסף לכך חשוב גם לראות צילומים עצמם כדי לקבל התרשמות מה האפשרויות כאן. ממליץ לפנות עם צילומי CT לבדיקת רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהענבל04/08/2009
שלום רב
לאחרונה אני חשה קושי למלא את הראות בעיקר באיזור התחתון של הריאות.
אני מרגישה שאני זקוקה לשאוף נשימות עמוקות אחרת אני ללא אוויר
נבדקתי פעמיים בשבועיים האחרונים אמל רופא המשפחה. לאחר בדיקת אקג שיצאה בסדר גמור, סיטורציה של 98%, צילום ראות תקין לחלוטין ובי\דיקה פיסית בה לא היה כל ממצא חריג, אמר לי רופא המשפחה שיכול להיות שהדבר נובע מלחץ נפשי או מעליה במינון הספורט (מפעמיים בשבוע לחמש פעמים) וישנה אפשרות שזה קשור לשרירים.
קוצר הנשימה מחמיר כאשר אני מדברת או לאחר ארוחה
ההרגשה היא כאילו בית החזה שלי קשור ולא מאפשר לי לנשום (לחץ)
ראוי לציין כי ונטולין לא משפר את ההרגשה
אני מאוד מודאגת ומוטרדת .
כרגע הפסקתי את האימון למרות שהוא ממש חסר לי
אשמח לשמוע את דעתך
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/08/2009מקור לתחושות קרוב לודאי אינו ריאתי אך היתי ממליץ לבצע בדיקת תפקודי ריאות ולפנות לבדיקת רופא ריאות. לפעמים תסמינים כאלה קשורים להפרעות פונקציונאליות בדרכי אויר עליונות (סביב מיתרי קול) ואז דרושה בדיקת א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)