פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסמטי אשר עובד כמכונאי רכב
    טל
    18/11/2009

אני סובל מאסטמה מהילדות.. יש ירידה של 28 אחוז.
    האם עבודה כמכונאי רכב יכולה לגרום להחמרת אסטמה ? הגזים אשר נפלטים מהמכוניות עבודה עם פיח אבק שאינו קרטיד הבית .

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסמטי אשר עובד כמכונאי רכב

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/11/2009

שלום,
    חשיפה לאבק מזיק, גזים וכימיקלים יש לה את הפוטנציאל להחריף מהלך של אסתמה. להחרפת אסתמה סיבות רבות ובין היתר גם חשיפה כזו עלולה להשפיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח צילום חזה של ילד בן שש
    ד``ר שבתאי ורסנו
    18/11/2009

בן השש עם חום גבוה,נשלח לצילום ראות,
    סבתא שלו לקחה אותו וחזרה בלי פענוח ובלי שרופא ראה את התוצאות,
    אשמח לפיענוח עד שנגיע לרופא בשעות אחה"צ המאוחרות...

תודה.

הוספת תגובה

• פענוח צילום חזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/11/2009

שלום,
    לא ניתן באמצעים האלו לתת פענוחים לצילומי חזה וזו גם לא מטרת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות - תוצאות צילום
    ד``ר שבתאי ורסנו
    17/11/2009

ד"ר שלום!
    אני בת 23, בריאה בדר"כ. במשך 10 ימים היה לי חום לסירוגין (בשיאו 39.6), שיעול יבש בחלקו, וחלקו עם כיח ירוק ונשימות קצרות (כתוצאה מהשיעול). אתמול, לאחר ביצוע צילום בית החזה התקבלו התוצאות הבאות: תסנין ב-LLL, קשרית זעירה ב-RUL. הטיפול שקיבלתי הוא 2 סוגי אנטיביוטיקה: זטו ל-3 ימים ומוסיפן פורטה ל-10 ימים. רציתי לדעת:
    1. האם תוכל להסביר את תוצאות הצילום?
    2. האם הטיפול נראה סביר ומדוע יש צורך בשילוב של שניהם?
    3. מהם התסמינים שבעקבותם אני צריכה לראות רופא שוב?
    4. יש מאכלים שכדאי להימנע מהם, או מאכלים מומלצים?
    תודה רבה
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות - תוצאות צילום

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/11/2009

שלום,
    על פי הצילום ויחד עם התלונות הממצא ב LUL (אונה שמאלית עליונה) מתאים לדלקת ריאות. הממצא ב RUL (אונה ימנית עליונה) "קשרית זעירה" אינו ספציפי ודורש מעקב על פי שיקול רופאך.
    בכל מקרה עלייך לזור ולבצע צילום חזה ביקורת בעוד כחודש.
    לגבי שני סוגי האנטיביוטיקה זהו שילוב מקובל לדלקת ריאות נרכשת בקהילה ומכסה את סוגי החיידקים מחוללי דלקת ריאות הנפוצים.

בריאות שלמה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    יונתן
    15/11/2009

היתי אצל רופא ראות בתאריך 12.11.09
    וביצעתי ספרומטריה
    fev1 105% במנוחה
    מה אומר ממצע זה

המלצות רופא ואני מצתת טיפול סדיר סרטייד 500 שאיפה אחת פעמיים ביממה
    כדור סינגולייר 10mg לפני השינה סימבוקרט 160mgטורבו שאיפה אחת כתוספת לפי מצב

שאלתי היא כזו העים הטיפול הגיוני ?
    כמו כן ביצעתי חיסון לh1n1 וסבלתי כניראה מתגובה אלרגית לחיסון התגובה דמוית שפעת ללא חום
    מזמן התגובה סובל משיעולים חזקים עים ליכה מרובה בצבע חום ירוק מה אומר ממצע זה?

בתודה יונתן

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• אסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/11/2009

שלום,
    הערך שצינת הינו תקין, אך יתכן שהוא כזה עקב טיפול. במקרים שאסתמה מתאזנת ניתן בעצה אחת עם הרופא להקטין מינונים. הליחה הירוקה לא קשורה לחיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנה קצרה של פרדניזון -באיזו תכיפות?
    דוד
    13/11/2009

בן 58 בריא להוציא אסטמה. במשך השנה אני יציב עם שאיפה אחת של סימביקורט 160 ולעיתים סינגולר. הבעיה מתחילה כאשר אני מצטנן . האסטמה פורחת ואני עולה ל 2*2 סימביקורט+500מ"ג תאודור+טלפסט120. זה נמשך כ 3 שבועות. רופא הריאות שלי מציע לקחת פרדניסון 40-60מ"ג 5ימים כאשר קורה מצב כזה. שאלה: כמה פעמים בשנה ובאיזה תכיפות אפשר לקחת מנה כזו ולא לסבול מתסמיני השימוש הארוך? בחודש וחצי האחרון הבראתי ומיד הצטננתי שוב 3 פעמים, האם אפשר לקחת מנה כזו עם הפסקה של 10 ימים בין מנה למנה?

הוספת תגובה

• מנה קצרה של פרדניזון -באיזו תכיפות?

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/11/2009

שלום,
    יתכן מאד וה"הצטננויות שלך הן בעצם נזלת אלרגית לא מטופלת. במידה וכך הרי שטיפול מונע לנזלת האלרגית עלול למנוע גם החרפות אסתמה וצורך בפרדניזוןץ. ברר את האפשרות הזו עם רופאך. קורסים של פרדניזון יש לתת במצבי החמרה משמעותית כשהטיפולים האחרים לא עוזרים ובהנחה שאין גורמים לא מטופלים אחרים להחמרה (כגון נזלת אלרגית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באסטמה לא עוזר
    ענת
    13/11/2009

שלום אני בת 25 גילו לי אסטמה לפני חודשיים בבדיקת מטכולין יצאה חיובית במידה קשה :PC20 0.12 MG/ML הרופא נתן לי סטרייד משאף פעמיים ביום ואני לא רואה שיפור אני אחרי הליכה של 10 דקות אני מקבלת קוצר נשימה זה מאוד מפריע לי לאיכות החיים עשיתי בדיקות אלרגיה ונשאפים יצא תקין מה שכן שאני אוכלת סויה יש לי התקף האם יש בדיקות אלרגיה גם למזון שאני יכולה לבדוק ואיזה עוד טיפול נוספים יש

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באסטמה לא עוזר

הוספת תגובה

• שלום איילת

יונתן
    13/11/2009

שלום איילת שמי יונתן בן 26 סובל מאסטמה כ 7 חודשים וגם אני כמוך היתי חסר אצות
    עים עברת במחן תיגר מטוכולין ונימצא חיובי אין ספק שיש לך אסטמה
    אז בדיקות למה את אלרגית באחלט יש את צריכה לפנות לארגולורג (רופא אלרגיה )
    ושם לבצע טסטים האלרגנים הכי שכיכים הם אבק בבית (קרדית האבק הביתית)
    וכמובן עצים פרחים דשיים תיקנים
    לגבי רגישות לאוכל יש לבצע דיאטת למונציה שבא מורידים את המאכלים כד שמגיעים למאכל הנחשד
    כמו כן עים את גרה בסביבה ערונית אז מאוד יתכן שאת אלרגית לפליטת המזהמים מכלי רכב
    כמו כן בנוסף לסרטיד דיסקוס אני יכול להמליץ לך על סינגולייר 10 mg
    ואריוס שזה כדור נפלא לאנשים עים בעיות נשימה בעץ הסימפונות
    ראוי לציין שעים אסטמה אפשר לחיות חיים רגילים לגמרי ובמידה ואת מעשנת להפסיק מייד
    וכמובן ליטול תרופות בזמן...
    כמו כן את צריכה לברר עים יש לך נזילה אחורית מאף שרבי ההתקפים מתרחשים מפני שהנזלת מגרה את הסמפונות
    והכי חשוב לחשוב חיובי ולהיתרחק עד כמה שאפשר ממצבי לחץ מפני שזה גורם לאפרשת הסטמין שזה חומר שמצר את הסימפונות וגורם לדלקת בעץ הסמפונות כמו כן אני מקווה שעניתי לך על מרבית השאלות השמח לענות בהמשך יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באסטמה לא עוזר

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/11/2009

שלום,
    ניתן לבצע בדיקות אלרגיה למזון במרפאות אלרגיה. בקשי הפנייה.
    לגבי טיפול באסתמה עלייך לעדכן את רופאך בחוסר התגובה ועליו לברר את טכניקת השיאוף שלך, גורמים מגרים נוספים (תרופות, נזלת אחרוית צרבות ועוד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבורקט לא כל כך עוזר לי
    יובל
    12/11/2009

בן 43 בשבועיים האחרונים הסיבורקט 160 פעמים ביום כנראה לא מספיק לי. הומלץ לי לפני כחודש להשתמש בסינגולר אבל פחדתי מתופעות לואי . אולם נראה לי לאור מצבי בשבועיים האחרונים שאני אתחיל . האם בבוקר או בערב האם זה ל12 שעות או 24 (בלילה אני מרגיש יותר טוב וישן בסדר) ביום יש לי קושי נשימה כבר ב1200 (אני לוקח את הסיבורקט ב0800 וב-1900) כמו כן ביום האחרון יש לי כאבים בחזה/ראות על כל נשימה שאני לוקח לראות (בקושי מצליח -האויר תקוע ) האם זה קשור האם מצבי מחמיר - אני כבר מיואש . אף פעם לא עשיתי צילום ראות/חזה - יש כזה דבר בהקשר לאסתמה , רואים משהו
    תודה על התשובות המהירות שלכם (בחודש האחרון היתי קצת נודניק ותמיד עניתם בסבלנות)

לקביעת תור
    סגירה
    סימבורקט לא כל כך עוזר לי

הוספת תגובה

• סימבורקט לא כל כך עוזר לי

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/11/2009

שלום,
    ראשית רצוי שתבצע תפקוד ריאה בכדי לעמוד על חומרת החסימה.
    סינגוליר ניתן פעם אחת ב 24 שעות על בטן ריקה רצוי לפני השינה. יש לברר אצלך גורמים נוספים להחמרה כגון תרופות מתנגשות, חשיפות, צרבת ונזלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבא ואסטמה
    אלון
    12/11/2009

שלום רב,
    אני סובל מילדות מאסטמה ומאז תחילת השירות שלי(לא קרבי) חוויתי 3 התקפים בתקופה של שנה.
    רציתי לשאול מבחינת פטורים רפואים מה הזכאות שלי בצבא? האם אני יכול לבקש פטור משמירות
    עקב מצבי או פטור ממאמץ?

לקביעת תור
    סגירה
    צבא ואסטמה

הוספת תגובה

• צבא ואסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/11/2009

שלום,
    תקנות הצבא שונות מהחיים האזרחיים. עלייך לפנות למרפאת ריאות צבאיתצ (חר"פ מרכז דרום או צפון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במשאפים
    עידית
    11/11/2009

שלום,
    בתי בת שנתיים, מטופלת ע"י המלצת רופא בטיפול מנע לאסטמה.
    מקבלת טיפול במשאפים ונטולין ובודיקורט על בסיס יומי בתקופת התקף 3 פעמים- 3 לחיצות ובתקופה רגועה יחסית, 2 לחיצות פעמיים- כל זה על בסיס קבוע.
    רציתי לשאול מה ההשלכות לטווח הרחוק והאם השימוש הקבוע בונטולין מהווה איזו שהיא בעיה?
    האם מומלץ לבדוק גם אופציה של הומאופטיה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במשאפים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/11/2009

במינונים כאלה לא אמורות להיות השלכות ארוכות טווח. החלטה על המשך טיפול קבוע צריכה להתקבל ע"י רופא המטפל (ילדים או ריאות ילדים). לגבי אפשרות לטיפולים נוספים לאסתמה (כגון, צמחי מרפא, ניקור סיני וכו") יש לברר זאת בפורומים הרלוונטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות על אסמה ושפעת
    יובל
    10/11/2009

בן 43 עם אסתמה (קלה/בינונית) פעמים ביום סיבורקט160 . (מחוסן מלפני שבוע לשפעת רגילה ודלקת ראות). לפני שבועים התקררתי עם כאבי שרירים חולשה ללא חום (סמרטוט). כרגע אין כאבי שרירים קצת יותר חזק אבל אני מרגיש שפעמים ביום סיבורקט לא מספיק לי . במיוחד כשאני מוציא אויר (אז שעול יבש) ,וחוסר יכולת לקחת נשימה עמוקה . 1. האם כאסמתי אני צריך לקחת חיסון נגד שפעת חזירים (אני לא מתכון להמלצות משרד הבריאות הידעות אלה לדעה מיקצועית אוביקטיבית רפואית) - מה גם אתמול נפטר צעיר בריא .להלן מס שאלות ברשותכם
    2. האם ידוע כיצד עברו חולי אסתמה את המחלה (באוסטרליה ניו זילנד וכו')
    3 לקחתי (עקב פרסומות בתקשורת) פרוטק פלוס - האם זה שווה משהו
    4.האם זה הזמן ללכת לעשות בדיקת תפקודי ראות את האחרונה עשיתי לפני כחודשיים (היתה 80% עם שימוש יומי בסיבורקט 160)
    5.שאלה אחרונה (אולי קצת טיפשית) - אני לא מבין! את בדיקת הראות עושים לאחר או תוך כדי שימוש יומי בסיבורטק - האם זה בעצם בדיקה לא אוביקטיבית. האם לא צריך לבצע את הבדיקה ללא שימוש יומי במשאפים כלומר להפסיק לשבוע שבועים ואז לעשות בדיקת ראות וכך לראות את המצב האמיתי של הראות.
    כמו כן לא הבנתי בדיוק- בבדיקת הראות אני נושם פעם אחת ללא ונטלין (אבל באותו בוקר בסיבורקט) ופעם שני העם ונטלין - גם כאן אני לא מבין - מכיון שבמידה ואני יעשה את הבדיקה בבוקר נניח בשעה 1000 (סיבורקט אני לוקח ב0800) היא תהיה בודאות שונה מבדיקה שאני אעשה ב1800 (סימבוקרט ערב אני לוקח ב1900)
    בכללי אני מרגיש שמאז שאני לוקח את המשאפים (אני כאמור משתמש שנה רצוף) - אז מצבי פחות טוב ממה שהיה לפני שנה - אני כל פעם מרגיש שבמידה ואני לא לוקח שאיפה אני נחנק/אין לי אויר/נחנק/וכו' האם זו רק הרגשה או שמא אני מכור למשאפים

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות על אסמה ושפעת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/11/2009

חולה אסתמה צריך להמנע מזיהומים בדרכי אויר ככל האפשר, בין היתר חיסונים הם חלק חשוב. חיסון נגד כל וירוס שגורם למגיפה ומצד השני פותח נגדו חיסון הוא מומלץ לחולה אסתמה . מומלץ לקבל חיסון של שפעת H1N1 (מכונה שפעת חזירים).
    מראש אי אפשר לדעת איך חולה אסתמה ספציפי מפתח מחלה ויראלית ספציפית ומה חומרת המחלה, מדובר בסטאטיסטיקה שהיא אינה רלוונטית במקרה פרטני כזה.
    תוספי מזון לא הוכחו כעוזרים למניעת זיהומים באופן ברור.
    ניתן לבצע תפקודי ריאות לפי המלצת רופא המשפחה או לפי החלטת רופא ריאות. אין צורך לבצע תפקודי ריאות בכל מצב.
    במידה ולוקחים טיפול תרופתי קבוע (סימביקורט) , מטרת תפקודי ריאות ביקורת : לוודא שקיים שיפור בפאראמטרים תחת טיפול מסודר (לאור זה אין להפסיק שימוש בתרופה בבוקר אותו יום , אם לא נאמר כך מפורשות מסיבה אחרת)
    לגבי איזון מירבי של אסתמה - יש להתיעץ בכל מקרה פרטני עם רופא המשפחה או יועץ ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמת ילדים - חדרי מלח
    טלי
    10/11/2009

היי,

הילד שלי בן שנה ושמונה, סובל מאסטמה, מטופל במשאפים של בודיקורט וונטולין

שמענו על חדרי המלח ותהינו האם זה עוזר ומומלץ לנסות?

תודה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמת ילדים - חדרי מלח

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/11/2009

מבחינה עובדתית אויר של מערות מלח (באורופה) יכול לשפר מצב של חולי אסתמה מסוימים אך מבחינה מדעית נושא לא נחקר בצורה מספקת בעבר. אפקט של חדרי מלח לא נבדק כלל במחקרים על חולים אסתמטיים , חושבים שהשפעה היא דומה למערות מלח .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות לילדה בת 3 וצי
    מירב
    09/11/2009

שלום לכם
    הילדה שלי סובלת מחום גבוה של 39 מעלות כבר כמעט שבוע .
    ביום השני של החום היה לה פירכוס .השמיני במספר .
    היא עירנית ויש לה מצב רוח בבדיקת צילום חזה שעשינו כתבו כי תסנין נרחב בלינגולה מימין,מרכיב של איבוד נפח.תסנין דליל יותר ב-RLL .נוזל מיזערי בצד ימין .צל הלב ברוחב תקין.
    ברצוני לדעת מה זה אומר ? האם זה רציני ?
    מה שנתנו לה זה מוקסיפן, האם זה מספיק?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות לילדה בת 3 וצי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/11/2009

לפי תאור מדובר בדלקת ריאות דו-צדדית, ברוב המקרים מחלימים מזה באופן מלא. טיפול אנטיביוטי הוא עיקר הטיפול. הנחיות פרטניות לטיפול בילדה צריכות להתקבל מרופא ילדים (רופא המטפל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפליט והצללה בריאה
    יהודית
    09/11/2009

אמי בת 84 עברה התקף לב ושכבה בפוריה ועשו לה צינתור ושמו לה 2 סטנדים וכן עברה ניתוח השתלת קוצב לב. למחרת דממה ואבדה דם רב ורמת ההמוגלובין הגיעה ל- 7.6. קבלה עירוי של 2 מנות דם. ויצאה מבית החולים עם רמת המוגלובין 9.1. בבית החולים הפרטי שבו היא נמצאת כעת עשו לה בדיקת דם ב- 2/11/09 והיה לה המוגלובין: 9.8 היא נשלחה לבית חולים וולפסון בחשד שיש לה צהבת בגלל בילורובין 1.2 . במיון עשו לה בדיקות דם והיה לה המוגלובין 9.8 ולא התייחסו לבילורובין. התברר שיש לה צל בריאות ולכן אושפזה ללילה אחד ביום חמישי ושוחררה ביום שישי למחרת. ביום ראשון רופא מבית חולים וולפסון קבל את תשובות הדם של אמי מיום שישי בבוקר (ביום ששוחררה) והוא צלצל לבית החולים הפרטי ואמר כי ההמוגלובין שלה ירד ל- 8.9 וצריך לתת לה עירוי דם. אני מוטרדת מצילום בית החזה שנעשה לה בוולפסון.
    צילום בית החזה הראה:
    פלוירה - סינוסים קוסטופרניים סתומים, תפליט קטן משמאל.
    שדות הריאה - הצללה בבסיס משמאל, משנית לתפליט בלבד?
    שערי הריאות - הבלטה
    פלקים מסוידים בקשת אורטה
    קוצב לב קבוע.

האם תפליט זו דלקת? האם אמי צריכה לקחת אנטיביוטיקה ואיזו? מה הכוונה ששערי הריאות בהבלטה?

לקביעת תור
    סגירה
    תפליט והצללה בריאה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/11/2009

תפליט (נוזל צידרי) יכול להצטבר מסיבות רבות, בין היתר דלקתיות. החלטה על טיפול תרופתי (בין היתר אנטיביוטי) צריכה להתקבל על בסיס נתונים אחרים, נוכחות תפליט אינה קובעת בנושא הזה. בליטת שערי הריאות יכולה להיות גם כן במצבים שונים, בדרך כלל כשהם סימטריים מדובר בממצאים בזמן אי ספיקת הלב ואז טיפול הוא קרדיולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריצה מסוכנת לילד עם אסטמה קלה?
    אורית
    08/11/2009

לבני בן ה - 10 יש אסטמה קלה. בממוצע פעם פעמיים בחודש נזקק למשאפים. האם מותר לו להשתתף בתחרות ריצה של 1500 מטר???? הוא ילד מאוד ספורטיבי ותחרותי.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/11/2009

פעילות גופנית חשובה לחולי אסתמה. במידה ומאמץ גורם לקשיי הנשימה - ניתן לקחת ונטולין מספר דקות לפני פעילות גופנית אינטנסיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם 1500 מטר נחשב כמאמץ, האם לתת ?

אורית
    09/11/2009

האם עלי לתת לילד משאף וינטולין לפני התחרות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/11/2009

גם ריצה של 100 מטר (תחרותי) הינו מאמץ ניכר. צורך בונטולין לפני פעילות תלוי האם באופן כללי ילד מפתח קשיי הנשימה בעקבות מאמץ. לא לכל אסתמטי מאמץ גופני הינו גורם להתקף אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר חדשני לגמילה מעישון לחולי COPD
    לימור קליין
    08/11/2009

בימים אלה נערך בבית החולים באר יעקב מחקר רפואי חדשני, בטיפול להפסקת עישון באמצעות גירוי מגנטי.

דרושים מתנדבים המעשנים מעל 20 סיגריות ביום.

המחקר בניהולם ופיקוחם של פרופ' פנחס דנון, ד"ר עודד רוזנברג ולימור קליין.

הטיפול כולל סדרת מפגשים, הטיפול איננו כרוך בתשלום, לבדיקת התאמה נא לפנות
    ללימור קליין: 054-3301324

הוספת תגובה

• יבורך כול מי שניגמל מהישון

יונתן
    13/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה