פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום רנטגן לשלילת תסנין
    רות
    16/07/2009

לד"ר ורסנו שלום רב!
    נשלחתי לצילום רנטגן- ריאות עקב לחץ ריאתי עד 30 מ"מ כ,כדי לשלול תסנין.
    בבדיקה נקבע "לא ניתן לשלול הצללה עדינה מוטלת על סינוס קוסטה-פרני שמאל חשודה לתסנין.מדיאסטנום אינו מורחב."
    אני כעת בת שישים,ובגיל 18 היתה לי דלקת ריאות בצד שמאל,ומדי פעם בצילום ריאות ראו איזה שהוא צל בריאה.יש לציין שבצילום רנטגן שעשיתי לפני 9 שנים לא ראו שום צל.
    האם פעם רואים ופעם לא?
    ומה משמעות הממצא הפעם?

יש לציין שמעולם לא עישנתי. איני משתעלת,ואין לי כאבים,חוץ מקוצר נשימה בעת מאמץ מוגבר(כגון:עלייה במדרגות), ואז מופיעים כאבים בחזה.

אילו בדיקות נוספות עלי לעשות?

אודה לך מאד על תשובתך המהירה.

רות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רנטגן לשלילת תסנין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רנטגן לשלילת תסנין

ד''ר שבתאי ורסנו
    17/07/2009

שלום,
    במידה ואת מתכוונת ללחץ ריאתי סיסטולי באקולב הרי שערך של 30 הינו תקין ובודאי לא מהווה סיבה לביצוע צילום חזה.
    קוצר הנשימה שלך מחייב ברור וכדאי להתחיל מתפקודי ריאה ולהמשיך לפי התוצאות. הסיבות לקוצר נשימה הן רבות אך בראש ובראשונה יש לשלול סיבה ריאתית וסיבה לבבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום ריאות
    אסי אושר
    16/07/2009

אני יכול לעשות סתם ככה כי אני רוצה לבדוק את המצב של הריאות שלי??.

אמרו לי שזה מסוכן צילום בגלל הקרינה משהו כזה

לקביעת תור
    סגירה
    צילום ריאות

הוספת תגובה

• צילום ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    17/07/2009

שלום,
    אין סיבה לבצע צילום ריאות כך סתם אם אין תלונות או גורמי סיכון למחלת ריאות.
    צילום בודד אינו מסוכן מבחינת קרינה אלא בשלבי ההריון הראשונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח צילום ריאות בעקבות כאבים בצלעות
    ד``ר שבתאי ורסנו
    15/07/2009

בת 29 לאחר מחלה 5 חודשים סובלת מכאבים חמורים בנשימות בצלעות במיוחד בצד שמאל שלחתי לכם תמונות של צילום הריאות מאתמול אם תוכלו לומר לי האם התוצאה תקינה
    אני מודה לכם יום נפלא

הוספת תגובה

• צילום ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/07/2009

שלום,
    באופן גס בלבד הצילום המוצג אינו מראה פתולוגיה. לציין כי הצד התחתון של הריאה השמאלית מוסתר וגם אין צילום צדדי כך שיתכן וישנו ממצא באזורים האלו שלא ניתן ללמוד עליו מהצילום המוצג. עליך להיבדק על ידי רופא מכוון שהתלונות נמשכות ולא ברור ממכתבך איזו מחלה עברת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה בבית
    חן
    15/07/2009

שלום רב
    בעלי סובל מאסתמה . אנו מעוניינים לבנות בית ושמענו כי בנייה מבטון הינה בעייתית לחולי אסתמה. הבנייה היא לא רק לממד אלא לכל הבית (אנחנו גרים בצפון). האם הבנייה תקשה עליו בנשימה?
    תודה
    חן

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה בבית

הוספת תגובה

• אסתמה בבית

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/07/2009

שלום,
    לא ידוע לי על קשר בין מגורים במבנה בטון לאסתמה. מבני בטון פולטים אולי גז ראדון אך ללא קשר לאסתמה. בררי אצל מי שמסר לך זאת ועדכני אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5 עומד בפני התקפה כנראה
    מיה
    14/07/2009

הבן שלי בן 4.5 עב רזה לא מכתבר התקפת אסטמה קשה שבעקבותיה היינו בתל השומר 4 ימים.
    הוא מטופל בסינגולר ובמשאף יומי של בודיקורט.

נכון להיום הוא משתעל כבר יומיים והיום השיעול החמיר נראה כי הנשימה קשה עבורו.
    מה נכון לתת לו על מנת שלא נגיע לבית חולים היום?

יש לי בודיקורט, ונטולין סילן את כל הערכה מה כדאי לתת ובאיזה מינון?

אנא חיזרו אליי בדחיפות

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5 עומד בפני התקפה כנראה

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/07/2009

שלום,
    לא יתכן לטפל באדם הזקוק לבדיקה וטיפול דחוף דרך באינטרנט.
    באופן כללי בהתקפי אסתמה קשים מוסיפים אנהלציות עם ונטולין וגם סטרואידים בכדורים.
    אני ממליץ לך מאד להתקשר אל רופאת הילדים שלו ולבקש להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנק
    peace
    12/07/2009

שלום, לא ידעתי לאיפה לשייך את השאלה הזאת אז אני אפרסם אותה במספר פורומים..
    בזמן האחרון כשאני אוכלת מסטיקים (בעיקר אורביט מעטפה התכלת) לאחר מספר לעיסות אני מרגישה מן גירוד כזה בגרון ולעתים זה אף מוביל לחנק של מספר שניות, בלי שהמסטיק נמצא בכלי הנשימה אלא נמצא בין השיניים..
    רציתי לדעת אם זה בגלל מרכיב מסויים שנמצא בתוך המסטיקים ואם אני צריכה להזהר ממנו ?

לקביעת תור
    סגירה
    חנק

הוספת תגובה

• חנק

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/07/2009

שלום,
    נראה לי כי פורום אלרגיה מתאים לשאלתך. יתכן ואתה רגיש לאחד מהחומרים המשמרים שבמסטיק. האם אתה ידוע כבעל רקע אלרגי? אסתמטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון לבעיה פסכולוגית אצל ילדים בעי
    יריב
    11/07/2009

שלום,
    ברשותי מוצר המיועד לחולי אסטמה אשר הם.
    לאחר תקופה ארוכה של מחקרו פיתוח מוצר ,קבלת אישורים (כולל אישור מארה"ב) על המוצר,יצרתי פתרון פסכולוגי ומהנה.

אשמח לדעת שתוכל להקדיש לי זמן לחשיפת המיזם.

תודה מראש
    יריב אלבכרי

הוספת תגובה

• ילדים

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/07/2009

שלום,
    אם המוצר מתאים לילדים בלבד עדיף שתפנה לפורום רופאי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם שינויים אמפיזמיים
    פרילינג לורנצ
    10/07/2009

לפני כשלושה חודשים עברתי ניתןח של הוצאת בולה מן הריאה השמאלית העליונה(תפסה כ30 אחוז מן הריאה).כיום אני במעקב ישנם ימים שקשה לי מאוד לנשום.בצילום שנעשה התגלו שינויים אמפיזמתיים בRUL.תוצאת הפתולוגיה היתה בועה אמפיזמית אך הרופא טוען כי איני חולה במחלת האמפיזמה.
    מהם אותם שינויים המופיעים בצילום הריאות?

לקביעת תור
    סגירה
    מהם שינויים אמפיזמיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/07/2009

ממצאים בצילום אינם מדויקים ואינם יכולים להיות אבחנה יחידה לאמפיזמה ריאתית. כדי לוודא האם קיימת אמפיזמה או לא רצוי לבצע תפקודי ריאות מלאים עם דיפוזיה ו/או CT חזה. נוכחות בולה ריאתית אינה שוללת אמפיזמה ולהיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל פלואורלי
    גליה
    10/07/2009

שלום רב,
    אובחנתי לפני כשלושה חודשים עם סרטן שד בדרגה 4
    בזמן האיבחון נמצא נוזל פלאורלי בכמות קטנה שנוקז ואובחן כתגובתי.

מטופלת בטמוקסיפן ובונופוס. (בדיקת המרקרים שנעשתה לפני כמה ימים
    מראה על ירידה.)

מאז לא היו שם תלונות הקשורות לדרכי הנשימה.

לפני כשלושה שבועות טסתי לחו"ל וסבלתי מהתקררות קשה.
    מאז יש שיעול ושרידי ליחה שקשה להתפטר מהם.

נעשה צילום ריאות שהדגים נוזל פלואורלי בכמות קטנה.

שאלותי:
    א. ניקורים חוזרים יכולים לגרום להתגברות היווצרות הנוזל?
    ב. האם ניתן להמשיך להסתדר ללא ניקור, אם אין קשיי נשימה ?
    ג. האם במצב כזה קיימת בעיה לגבי טיסות?
    ד. האם קיימת סכנה במצב כזה?

ושאלה נוספת מאוד חשובה לי, בגיל 16 קיבלתי הקרנות כבדות לבית החזה בגין הוצ'קין.
    אני יודעת שקרינה יכולה לגרום למחלת ריאות לאחר שנים. איך יודעים שהמצב בבית החזה
    שלי אינו תוצאה של אותה קרינה אלא פועל יוצא של סרטן השד?
    האם בפט ס.טי. יודעים באופן חד משמעי להגיד מה שייך לסרטן השד ומה שייך למחלת ריאות אחרת?
    אני שואלת, מפני שסבלתי זמן ממושך (מספר שנים) מקשיי נשימה במאמץ, טרם איבחון סרטןהשד.

לפני שלושה חודשים עשיתי תפקודי נשימה במרפאת ריאות שהיו תקינים (זה היה אחרי ניקור הנוזלים בזמן האיבחון)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נוזל פלואורלי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/07/2009

ניקורים חוזרים אינם סיבה לנוזל. במידה וכמות נוזל קטנה ואבחנה ברורה, אין צורך לנקז נוזל. במידה ואין קשיי הנשימה או ירידה משמעותית בחמצון, אין מניעה מטיסות. תחזית עתידית תלוייה בטיב הנוזל.
    להחליט האם תפליט פלאורלי הינו משני לסרטן שד או לסיבה אחרת לא תמיד קל, החלטה נעשת על סמך בדיקות שונות. במידה ולא מגלים בריאות ממצא פטולוגיה (פרט לנוזל בצדר) יש לחשוב שסיבה לנוזל היא מחוץ לריאות (שד או אחר). במקרים שדבר אינו ברור אחרי בדיקות לא פולשניות, עוברים לבירור פולשני (ניקור נוזל או ביופסיה של צדר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות??? אני מיואש
    אסי אושר
    09/07/2009

הנרגילה הרסה לי את כל החיים!!!

אני כמו דפוק מעשן מגיל 13 כיום אני בן 18 אני מעשן בתדירות מטורפת (בערך 5-6 גחלים ביום)

אני מעשן בלי סוף... בנוסף יש לי אסטמה

היא התחילה כקלה ובגלל עישון מרובה מאוד היא כבר מדרדרת מאוד אני לא יכול לעלות מדרגות אפילו!
    אני לא יכול לרוץ... או בכלל להתאמץ

אני משתמש במשאף ונטולין אולי 5 6 פעמים ביום... (בינתים חצי מנה בכל שאיפה ולא מנה)

מה לעשות?? אני לא מצליח להפסיק לעשן!! אני מכור לזה.. ואני לא נהנה מזה כבר אפילו
    אני עובר מהנרגילה למשאף... יוצא מהבית עושה במשאף.. מעשן.. חוזר עושה במשאף..

ככה כבר כמה שנים!!! אני מפחד:((((

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות??? אני מיואש

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אסי אושר
    10/07/2009

נרגילה ממכרת? כי ראיתי מחקרים שהוכיחו כי יש כמות מכובדת של ניקוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/07/2009

בנוגע לטיפול באסתמה יש לבצע תפקודי ריאות ולהגיע ליעוץ אצל רופא ריאות. לגבי גמילה מעישון ממליץ לפנות לסדנא של גמילה מעישון (באופן כללי אין הבדל בין גמילה מעישון סיגריות ונרגילה) ושם לשאול דברים ספציפיים לגבי גמילה מנרגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש אסטמה?
    טל
    07/07/2009

עשיתי בדיקה עם מטכולין 8 רמות שונות של מטכולין
    בתוצאה קבלתי גרף שהמד יורד עד לרמת ה30%

האם יש אסטמה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש אסטמה?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/07/2009

אבחנת אסתמה אינה אבחנה על פי תפקודי ריאות (כולל בדיקות תגר) בלבד. חשובים תסמינים וסיפור המחלה. לצורך קביעה האם מדובר באסתמה או לא ממליץ לפנות לביקור אצל רופא ריאות (עם כל חומר רפואי רלוונטי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש ריאתי
    ירדי
    06/07/2009

שלום,
    אני מושתלת כליה מזה כ- 4 שנים, בת 52, לאחרונה נתגלה אצלי גודש ריאתי.
    אני צורכת תרופות מינימום לדחייה.
    הרופא נתן לי פוזיד ולא הזכיר בעיית לב (שב"ה אין לי) ממידע שקראתי על גודש ריאתי, הבנתי שזה נובע
    מליקוי בתפקוד הלב.
    ברצוני לדעת האם יש עוד סיבות לגודש ריאתי או שזה קשור בהכרח ללב?

תודה רבה ויישר כח!

לקביעת תור
    סגירה
    גודש ריאתי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/07/2009

רוב סיבות לגודש ריאתי קשורות לבעיות בלב השמאלי. ישנן גם סיבות אחרות לגודש ריאתי אך הן נדירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תור להשתלת ריאה
    דני
    06/07/2009

שלום,

אתמול הודיעו לבן משפחתי שעליו לעבור השתלת ריאה. הרופא אמר שהוא מעביר את הנתונים הרפואיים לבית החולים ביילינסון ושהם ייצרו איתו קשר.
    רציתי לדעת מה ההליך הפרוצדורלי במקרה כזה ומהו משך ההמתנה הממוצע הצפוי להשתלת ריאה.
    כמו כן רציתי לדעת האם ניתן למצוא חלופות בחו"ל והאם קופת נחולים ממנת את עלותן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תור להשתלת ריאה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/07/2009

בשלב ראשון כל חולה מועמד להשתלת ריאה עובר בדיקות של התאמה להשתלה (בכל מקרה ספציפי יכול להיות בדיקות לא זהות). בעיקרון בודקים כל המערכות בגוף ולמחלות כרוניות קיימות בודקים בצורה יותר פרטנית.
    אחרי אישור של מרפאה להשתלות ריאה (היום קיימים שני מרכזים בהם מבצעים השתלות ריאה בארץ: בילינסון והדסה) מטופל נמצא ברשימה של ממתינים להשתלה. זמן המתנה אינו קבוע (יכול להיות מספר שבועות וגם שנים), הכל תלוי בדרישות של התאמת איבר לחולה מסוים ומתי יהיה איבר מתאים לו.
    לגבי אפשרות של השתלת ריאה החו"ל, יש לבדוק נושא זה במרפאה להשתלת ריאה וגם מול חברת ביטוח של המטופל . יש לציין שכבר שנתיים קיים חוק שמאוד מגביל אפשרות לעבור השתלת איבר בחו"ל ("חוק נגד שכר איברים")

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחום מומחיות לא ברור
    נשר
    05/07/2009

שלום
    מעבר למצוקה שאפרטה להלן,אני מתקשה לקבל תשובה לאיזה מומחה אני אמור לפנות.
    מזה כשבועיים ומחצה אני סובל קשות משורה של תופעות ששיעול קשה וכאבי ראש עומדים במרכזם.
    זה התחיל מלחץ מסויים בחזה-התקפי שיעול יבש ועמוק,רצוף וממושך ,חוסר יכולת להרדם (במציאות של קשיי שינה תמיד),כאבי ראש בלתי נסבלים,כאבי אוזניים וגרון בעוצמה בינונית ,צרידות,קוצר נשימה ,נזלת וחולשה כללית ברמה שגרמה לי חוסר רצון לעשות כל דבר.כל זאת ללא חום.
    פניתי לרופא משפחה שלא זיהה משהו מוגדר ומכל מקום שלח אותי לצילום ריאה וא.ק.ג שיצאו תקינים לגמרי.נתן לי מוקסיפן ות' לגודש באף.יומיים אח"כ הייתה הקלה משמעותית. ואח"כ הכל חזר כשהשיעול הופך להיות עם ליחה לעיתים ותחושה שאני מתקשה לשחרר את הליחה מהריאות.כאבי הראש הפכו בלתי נסבלים.השתמשתי/משתמש בתרופות להורדת כאבים בכמויות שלא מקלות או מקלות לזמן קצר ממש (שעה..)פניתי למומחה למחלות ריאה המכיר אותי כמי שיש לו אסטמה קלה.הוא בדק לי תפקודי ריאה שהיו תקינים.גם הוא לא מצא ממצא כלשהו ונתן לי ת' לגודש באף והמליץ לעלות מעט את המינון של סימבוקורט אותו אני נוטל דרך קבע אחד או שתיים ליום.
    אני מזהה / נזכר שבשנה שעברה בדיוק בזמן הזה היו לי תופעות דומות כשטיילתי בהודו.
    אני בן 57 עם סוכרת ולחץ דם גבוה מאוזנים.
    האם יש לך רעיון ,מה עובר עלי? לאיזה מומחה אני פונה ?איזה בדיקות אני צריך לעשות?
    אשמח לתשובה במייל
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תחום מומחיות לא ברור

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/07/2009

תסמינים מזכירים שיעול בגלל גירוי בדרכי אויר עליונות בשל זיהום (יתכן ויראלי) או תגובה לאלרגנן כלהאו (נזלת ארגית). ממליץ להבדק ע"י רופא א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר לכאב ראש

נשר
    06/07/2009

ראשית תודה.
    כרגע היותר מטריד הם כאבי הראש הבלתי נסבלים.כאבי ר' שאינם ממוקדים למקום אחד אלא נודדים.כרגע הכאב ממוקם בחלק האחורי של הראש בין אוזן לאוזן (עילי) עם גלישה לעורף.
    ברור לי שזה איננו תחום המומחיות שלך אך מבחינתי הכל התחיל בשיעול הקשה וקשיי נשימה ואינני יכול שלא לראות בזה "מכלול".
    את מומחה לראות שהלכתי ,שאלתי: האם זה יכול להיות בגלל חוסר חמצן והוא שלל זאת בנחרצות לאחר בדיקת תפקודי ראה.
    דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועץ ריאות צדק

ד``ר דניאל סטרובין
    06/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב הראש לא מרפה

נשר
    08/07/2009

שוב תודה
    מכיוון שכאבי הראש שלי,תחושת כבדות בראש וסחרחורות ובחילות המשיכו-פניתי לנויירולג
    לאחר בדיקות נוירולוגיות,היא שללה בעייה בראש.
    גם לטענתה כנראה לקיתי בזיהום קשה ,כנראה בדרכי נשימה עליונות וכאב הראש הוא תוצר של הזיהום.לכך לדעתה נוסף מתח ודאגה המגבירים את כאב הראש.
    היא נתנה לי נסוליד לכאב הראש וכדור הרגעה...הכל נשמע כל כך הגיוני אך כאב הראש בעיקר במרכז הראש ולעבר העורף ממשיכים בעוצמות מטרידות עם סחרחורות קלות. (השיעול הרבה פחות דומיננטי,למעשה מעט וחלש).
    1.האם זה נראה כתהליך החלמה? 2.כמה זמן זה יכול לארוך?3.האם זה משאיר אחריו משקעים ?
    4.אני נוסע לחו"ל בשבוע הבא,יש לי סיבה לדעתך לבטל את הנסיעה?5. יש בדיקות שכדאי לי לבקש/לדרוש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפעול לפי המלצת רופא א.א.ג

ד``ר דניאל סטרובין
    11/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סרטן ריאה הוא תורשתי
    מירי
    05/07/2009

מה זה אומר פס פיברוטי זעיר בבסיס ריאה ימיןהאם זה סימן ראשוני לגידול או שזה יכול להיות עקב תאונת דרכים

לקביעת תור
    סגירה
    האם סרטן ריאה הוא תורשתי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/07/2009

נכון להיום לא ידוע על דרך העברה גנטית של סרטן ריאות. משמעות של פס פיברוטי: צלקת ולא גידול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה