מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ונטוליןדני31/05/2009
רציתי לשאול האם הוונטולין שתפקידו להרפות שריר חלק, עלול גם להרפות את הסוגר הושטי, ולגרום או להחמיר תסמיני רפלוקס?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ונטולין
ד''ר שבתאי ורסנו31/05/2009שלום,
לא שידוע לי או שמופיע בספרות כדבר ידוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרובנטספיר31/05/2009
חולת אסתמה לאחר שגיליתי רגישות לונטולין פלפיטציות וכו....ביקשתי מהרופא מרחיב סימפונות אחר והיא נתנה לי אטרובנט במשאף .רציתי לשאול כמה זמן מלקיחתו הוא מתחיל להשפיע ?ןכל כמה זמן צריך לקחת אותו אם עדיין מרגישים קושי בנשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אטרובנט
אטרובנט הינו מרחיב סמפונות הפועל במנגנון שונה מונטולין/בריקלין ולרוב לא גורם לדופק מהיר. תחילת הפעולה שלו היא 30-45 דקות מתחילת האינהלציה. מקובל להשתמש בו בשעת הצורך עד 4-6 פעמים ביום אך יש להדגיש כי זהו לא הטיפול הבסיסי באסתמה אלא רק טיפול מקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
ספיר31/05/2009אני לא לוקחת באינלציה אלא במשאף זה אותו דבר?מבחינת ההשפעה 30-40 ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת
ד''ר שבתאי ורסנו03/06/2009חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאותרינת29/05/2009
קיבלתי זריקת דיפרוספן לאסתמה קלה ןלנזלת אלרגית ובזמן הזה עשיתי תפקודי ריאות לאחר שבועיים מהזריקה והם יצאו טוב מאוד הרופא אמר שזה כנראה בגלל הזריקה זה עזר לסימפונות ואמר לחזור על הבדיקה שנית לאחר חודש.רציתי לשאול בזמן הזה עשיתי סיטי חזה האם גם זה מושפע מהזריקה שקיבלתי ואאלץ לעבור אןתה בשנית או שאין לזה שייכות עשיתי את הסיטי באותו יום של התפקודי ריאות שיצאו תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאות
לא ברור לי מדוע ביצעת CT חזה אך הדיפרוספן לא אמור להשפיע לרעה על התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ספיר01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות תוצאות ה ct ?משה27/05/2009
הבדיקה בוצעה לבירור קושי נשימה.
אין בלוטות לימפה מוגדלת בבית החזה.
שינויים אינטרסטיציאליים רטיקולו-נודולריים בעיקר באונות העליונות.
שינויים אינטרסטיציאליים תת-פלוירלים בהיקף כל אונות הריאה.
ברוכיאקטזיות בודדות משניות לשינויים אינטרסטיציאליים פיברוטיים בבסיסים.
האדרנלים במבנה תקין.
אודה על חוות דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה משמעות תוצאות ה ct ?
ד''ר שבתאי ורסנו27/05/2009שלום,
הממצאים מחשידים למחלת ריאות כרונית המערבת את רקמת הריאה. הסיבות יכולות להיות מגוונות החל מהשפעת תרופות דרך חשיפה מקצועית או השתייכות לקבוצת המחלות האלו שסיבתן לא ידוע (אידיופטי). בכל מקרה חובה לבצע תפקודי ריאה מלאים ובדיקות נוספות, קרוב לודאי גם ביופסיה, להערכת סיבת המחלה ובהתאם להציע טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהיעקב26/05/2009
יש לי בן 11 שיש לו אסטמה
האם הוא יכול לשחק כדור סל באופן סדיר בליגה
כיום הוא משחק רק אימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו26/05/2009שלום,
באסתמה מאוזנת אין מגבלות של אימוני/משחקי ספורט. הדגש הוא על מאוזנת (כלומר ללא סימני פעילות של המחלה). לעיתים יש צורך בשתי שאיפות ונטולין רבע שעה לפני האימון/משחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה והזעהדני26/05/2009
שלום.
אני מטופל בסימביקורט 2 פעמים ביום כפול 2 שאיפות, ונוטל וונטולין בעת הצורך, שזה כמה פעמים ביום.
התפקודים בדרך כלל תקינים, וגם כשאינם תקינים הם לא חורגים במיוחד, קרוב ל80 אחוז.
גם בבדיקת ריאות הרופא לא שומע צפצופים.
דא עקא, שהסבל שעובר עלי נראה חמור ממה שמצביעות הבדיקות, כל תקופה אחר צינון קל, אני חוטף תקופה של שיעול כבד וליחה חונקת, איני יכול לדבר משפט בלא לכייח קודם.
לרוב זה עובר אחר תקופה של שימוש אינטנסיבי במוקוליט וונטולין המון שאיפות ביום, וגם אחרי שעובר אני צריך ליטול וונטולין, אולם באופן סביר ביותר עם השפעה מיידית.
כשאני סובל, אני גם מזיע באופן חריג, לאחר נטילת וונטולין זה עובר בדרך כלל.
אשמח לשמוע דעתך אם אתה מזהה כאן אבחנה יותר ספיציפית.
יצויין שסבלתי בעבר מריפלוקס ונותחתי בהצלחה לפני 3 שנים, אולי יש קשר, או אולי יש לחשוד שזה חזר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
דני26/05/2009רציתי להוסיף שבתקופות הקשות, יש החמרה משמעותית בליחה, אחר האוכל, האם זה מצביע על כיוון רפלוקס? אך במצב הרגיל כל השנה אין הבדל בין קודם האוכל לאחריו.
כמו כן לנסיון הרחבת התמונה, רציתי להוסיף שאני ממש רגיש לאובך ולזיהום אוויר, יש לי חוש ריח חזק וממש מפריע לי האובך, וכמעט תמיד לא נעים לי האוויר, האופן היחידי שנעים לי זה מזגן.
אני בן 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות ירודים וIgE Total גבוהיעקב26/05/2009
שלום ד"ר,
אימי בת 64 ומעולם לא סבלה מאלרגיה או אסטמה.
לפני כשנתיים התחילו להתנפח הפוליפים באף ואיתם התחיל שיעול קשה המלווה בליחה צמיגית שקשה מאוד להוציא.
לפני כחצי שנה עברה ניתוח להסרת פוליפים ובבדיקת מעבדה נמצא כי הפוליפים היו אלרגניים.
לאחר הניתוח השיעול לא פסק וגם הליחה המשיכה. יש לציין כי הליחה והשיעול גורמים לה להתעורר מספר פעמים בלילה, ומכיוון שהליחה צמיגית (בצבע לבן) המאמץ להוציא אותה הוא עצום.
לפני כחודשיים התלווה גם קוצר נשימה קשה במיוחד לסימפטומים.
בבדיקת תבחיני עור לא נמצא רגישות אלרגית.
בבדיקת תפקודי ריאות מאתמול נמצא FEV1 = 46%, FVCex = 50%, SVC = 58% עם שיפור קל לאחר ונטולין (תוצאות מלאות בקובץ המצורף).
בדיקת דם Ige Total יצאה חריגה מאוד: 660 לעומת הטווח שעומד על 30-100.
במהלך השנתיים האחרונות היא איבדה משקל רב וכעת שוקלת 44Kg (גובה 150cm).
עוד עלי לציין כי אימי סובלת מסוכרת ולחץ דם גבוה.
השיעול והליחה בלתי נסבלים יותר, זה מחליש אותה מאוד וכעת היא כבר לא מסוגלת לתפקד ואינה יוצאת מהבית.
תפקודי ריאות ירודים וIgE Total גבוה
ללא ספק אמך צריכה לעבור הערכה על ידי רופא ריאות, כולל צילומי חזה. במידה ומדובר באסתמה הרי שזו יכולה להופיע בכל גיל למרות שהאסתמה האלרגית מופיעה בצעירים. אם נשללו אפשרויות אחרות (תפקודי הריאה לא מראים חסימה מכוון שהיחס FEV1/FVC הינו תקין ומאידך יש לכידת אוויר ניכרת) יש לטפל בה כאסתמטית ולהתרשם מהתגובה הקלינית ומתפקודי ריאה חוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
יעקב27/05/2009שלום ד"ר,
לגבי צילומי ריאות - היא עברה צילום רנטגן ללא ממצא חריג. צילום CT לא עשתה.
אלו אפשרויות אחרות קיימות חוץ מאסטמה? תפקודי הריאה לא מראים חסימה, דבר שלא אופייני כל כך לאסטמה, נכון?
ומה המשמעות של לכידת אוויר ניכרת ? אלו מחלות עלולות לגרום לכך?
שוב תודה,
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבחון
ד''ר שבתאי ורסנו03/06/2009שלום,
לכידת אויר תתכן גם באמיפזמה. במידה והיא עישנה או הייתה חשופה לחומרים מזיקים זו אפשרות. כאמור רצוי שתחזור לרופא הריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמהליאת23/05/2009
קיבלתי דיפרוספן 2 מג בזריקה ורציתי לשאול בהתחלת לקיחת הזריקה היה סוכרים גבוהים שהתאזנו מאז עכשיו לאחר שבועיים מקבלת הזריקה יש עליות לפעמים בלחצי דם.פעם סבלתי משיעול יבש בלבד והחל מקבלת הזריקה השיעול נהיה ליחתי ויוצא לי הרבה ליחה גם ירוקה כולל נזלת.האם הגוף מתנקה מהזריקה שעשיתי
אסתמה
השפעת דיפרוספן נמשכת כ 3 שבועות.
אישית אני מעדיף לתת סטרואידים בכדורים (אם המצב דורש) ולא בזריקה כזו ,בדיוק בשל הסיבה שלא ניתן לשלוט בהשפעתה ואילו כדור ניתן להפסיק או להוסיף לפי המצב הדינמי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FVC מול FEV1דוד22/05/2009
ד"ר שלום ,
ידוע לי כי תוצאות ה-FEV1 נמוכות מאשר תוצאות ה-FVC בהגדרה.
האם יש יחס מסויים בנהם ובהנחה שידוע תוצאת ה-FEV1 האם ניתן להקיש מכך על תוצאת ה-FVC.
בהנחה שאין כלל היפוקסמיה ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
FVC מול FEV1
ד''ר שבתאי ורסנו24/05/2009שלום,
היחס בין FEV1 לבין FVC מלמד האם ישנה חסימה לזרימת האויר בסימפונות . היחס הזה אמור להיות מתחת ל 0.75 באסתמטיים ומתחת ל 0.70 בחולי COPD (נזקי עישון). לאחר שיחס זה נמצא נמוך כנ"ל , ערך ה FEV1! קובע את חומרת החסימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvc עם ריאה אחת בלבד
לאה27/05/2009ד"ר שלום ,
תודה על התשובה
האם במקרה שאין מדובר במחלת ריאות כפי שצינת אבל אדם עם ריאה אחת שעבר כריתת ריאה שלמה ובבדיקת תפקודי ריאות נמצא כי ערך ה-FEV1 שלו הינו 60% מה הצפי לערך ה-VC ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
vc עם ריאה אחת בלבד
ד''ר שבתאי ורסנו27/05/2009שלום,
VC באדם עם ריאה אחת צריך להיות בד"כ קצת יותר מ 50% ועם ערך ה FEV! שלו 60% אז ה VC צריך להיות מעל 60%. מה שחשוב זה היחס בין FEV1/FVC עם הערך הוא מעל 70% (או 0ץ70) אז אין עדות לסימה/חסימה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא מדובר בהפרעה רסטריקטיבית ?
דוד27/05/2009ד"ר שלום ,
תודה על התשובה -
בהתקיים FEV1=60%ֵ עם ריאה אחת ללא בעיה חסימתית או מחלת ריאות כגון אסטמה ,האם בהכרח מדובר בהפרעה רסטרקטיבית בהגדרה (בגלל קיום ריאה אחת בלבד) ואז היחס FEV1/FEV אמור להיות גבוה דהינו 60%-66%?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם לא מדובר בהפרעה רסטריקטיבית ?
FEV1 או FEV1/FVC אינם מדדים של רסריקציה אלא של חסימה. לרסטריקציה משתמשים ב VC ו TLC. באדם אם ריאה אחת עלולה להתקבל רסטריקציה מדומה מכוון שיש לו ריאה אחת בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל21/05/2009
שלום דק אני שאול שוב הים יש צורך בהדמיה סי טי בגלל המימצה שה בצילום [התדבקות פלוירלית בבסיס ימני] בצילום נרה גם קיפו סקוליוזיס בע ש גבי הים הפשר לאבור ניתוח בהרדמה קללית ומה התפיפול להתדבקות פלוירלית בבסיב ימני [2 ] לאימה שלי זל גם אובחן מימצה קזה ולחר אמם ארי אתגל קגדול סרטני א ונפתרה טוך זמן קצר תודה דק
שמואל
ד''ר שבתאי ורסנו24/05/2009שלום,
מתאור הממצאים לא נראה לי שיש צורך ב CT אך בלי לראות אותם אין להתחייב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל20/05/2009
שלום דק אני אופנתי לצילום חזה הקב טרום ניתוח ואודגם 1 נפוח יתר בריאות 2התדבקות פלוירלית בבסיס ימני 3 מחלות שאני סובל 1נאופיברומטוזיס 3מניגיומה בגת המחילתית מי שמול למה איתקבן המפנך לגבי צילום חזה תודה דק
שמואל
ד''ר שבתאי ורסנו20/05/2009שלום,
ניפוח יתר יכול להעיגרם על ידי עישון, אסתמה ולעיתים רק נראה כך בשל טכניקה לקוייה של צילום. הדבקות היא בדרך כלל שריד לדלקת ישנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה לדלקת ריאות?גלי20/05/2009
שלום רב,
לפני כשבוע התחלתי להרגיש חולשה וכאבי גרון, בלילה החום עלה ל38 וכאבי גרון החמירו. לקחתי כמה תרופות שהיו לי בבית ויום למחרת הרגשתי יותר טוב. אחרי יומיים הרגשתי הקלה ואח"כ המחלה חזרה, בלי חום ( רק לפעמים עולה ל37), שיעול יבש בעיקר בלילה ובבוקר, נזלת וגודש באף, ליחה שחוסמת גם את האף וגם את הגרון ומקשה על הנשימה, חולשה כללית. רופא משפחה רשם לי קלארינז, מוקולס, קודיביס וטיפות אף, אני לוקחת כבר ארבעה ימים ולא מרגישה הקלה אלא להפך השיעול רק הולך ומתגבר וגם ההפרשות מהאף,כמעט ולא ישנה בלילות בגלל זה. הרופא אמר שאין בעיה בראיות.
מה זה יכול להיות? האם יש בכל אופן סכנה לדלקת ראיות או ברונכיטיס? איזה טיפול מומלץ? האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה?
אשמח מאד לקבל את חוות דעתך!
תודה רבה מראש על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש סכנה לדלקת ריאות?
ממש אי אפשר לענות לשאלה כזו בלי לבדוק את האדם. יחד עם זאת לידיעתך, שיעול יכול להמשך זמן רב גם לאחר חלוף ההצטננות או הדלקת וכך גם החולשה. עלייך להשאר במעקב הרופא שלך בכדי לעמוד על שינוי במצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SLE,CVA,APLA,אחרי אישפוזאני19/05/2009
שלום רב,,
אני חולת לופוס, APLA,לפני 7 חודשים עברתי CVA עקב חסימה,אני נוטלת קומדין, שלצערי לא מצליח להתאזן כראוי.
לפני 3 שבועות היו לי כאבים עזים בבית החזה, כמו כן התחילה צרידות וקושי בנשימה. במיוחד במאמץ. ערכו לי א.ק.ג. שיצא תקין. ב.דם היו תקינות האבחנה ע"פי קליניקה היתה דלקת בקרום הריאה .
שבוע שעבר אושפזתי עקב כחלון ב3 אצבעות ביד. הדופלר זרימה תקינה בעורקי שורש כף היד. האבחנה היתה ואסקוליטיס או מיקרוטרומבוזיס. ביום 3 לאישפוז הכאב בבית החזה חזר כמו כן שיעול יבש מאוד, קושי בנשימה וצרידות, במיוחד במאמץ.בדיקות דם תקינות. נאמר שהנשימה ברונכיאלית ללא ציפצופים. עקב כך נערך לי CTA חזה שלא הדגים פגמי מילוי, פרט להצללות דפנדטיות עדינות בבסיסים. נכתב במכתב שיחרור שיתכן שמדובר במחלה אינספירטורית אינטרקורנטית. אין לשלול התפתחות תסחיף ריאתי. והומלץ על D-DIMER ואם חיובי CTA .
אשמח אם תאיר את עיני לשאלות:
1.מחלה אינספירטורית אינטרקורנטית, מה המשמעות? יש קשר ללופוס? איך מאבחנים אותה?
2.הצללות דפנדטיות מה המשמעות?
3.D-DIMER ..האם יתכן שיתפתח משהו בהמשך מעבר למה שלא נראה ב- CTA שנערך באישפוז?
4.האם בדיקת דם זו ספציפית לריאות? והאם הקומדין מהווה קושי לקיומה?
5. היית ממליץ על תפקודי ריאה?
המון תודה וסליחה על האורך
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת D-DIMER מהיום 0.38 נורמה-0.50
אני20/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
SLE,CVA,APLA,אחרי אישפוז
מחלה אינספ.. אינטקורנטית הכוונה לזהום חולף
הצללות דפנדנטיות הכוונה להצללות בחלקים הנמוכים של הריאות
D-Dןצקר אינו ספציפי לריאות ואינו אבחנתי לתסחיף ריאתי, קומדין לא צריך להפריע לבדיקה.
אם CTA ריאתי שבוצע היה בפרוטוקול לתסחיף ריאתי איני רואה סיבה לחזור עליו אלא אם היה חשד לאירוע חדש
תפקודי ריאה כדאי לעשות לאחר התייצבות המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך...ערב טוב
אני20/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לעישון..אסי אושר17/05/2009
מה יותר חמור , נרגילה או סיגריות? ומדוע
והכי חשוב רציתי לדעת תמיד אומרים תעשן יעני בלי לקחת לריאות , זה הגיוני? יש דבר כזה לעשן בלי לקחת לריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בקשר לעישון..
ד''ר שבתאי ורסנו18/05/2009שלום,
גם עשן נרגילה לאחר שהוא עובר את המיים ישנם חומרים מזיקים ומסרטנים בריכוזים גבוהים. כמות הטבק בכוסית הנרגילה משתווה ל 30 סיגריות. בעשן הנרגילה גם כמויות ניקוטין הגורמות התמכרות שבעטיה גם מעשני נרגילה עוברים לעשן סיגריות כהתמכרות קבועה. גם בעישון פסיבי ("בלי לקחת לריאות") יש סיכון מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אבל..
אסי אושר19/05/2009לא התכוונתי לעישון פסיבי.. התכוונתי לזה שאתה פשוט לוקח שאחטה מנרגילה או מסיגריה ולא מבצע את הפעולה של הכנסת העשן לריאות 'שאיפה פנימה'
אלא פשוט מעשן ומוציא , האם זה נחשב לא לקחת לריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ד"ר אבל..
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2009שלום,
במקרה הטוב זה נחשב לפחות כעישון פסיבי ולדעתי גם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה איוורורית חסימתית לבעל ריאהלאה17/05/2009
ד"ר שלום ,
האם יתכן מצב שבו לאדם שעבר כריתת ריאה מלאה , יוכל להגיע למצב שבו יהיה לו הפרעה איוורורית חסימתית קלה בלבד ולא בינונית או קשה (כתוצאה מפעילות ספורטיבית למשל)
בתודה ,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעה איוורורית חסימתית לבעל ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו18/05/2009שלום,
במידה והריאה הנותרת תקינה , כריתת ריאה אחת, אינה אמורה לגרום להפרעה חסימתית אלא ל"הפרעה רסטריקטיבית" משמע נפח הריאות קטן (מסיבה מובנת של חסר בריאה אחת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)