פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה קשה בהריון
    סיון
    04/08/2009

שלום!
    שמי סיון
    כרגע בהריון שני ,בשבוע 23+5 ימים.
    מאז גיל 5 אני סובלת מאסמה שהתגברה מאוד בזמן ההריון הראשון לפני 4.5 שנים ,מאז אני מטופלת בהנאלציות איירובנט וונטלין כל 4 -6 שעות, מקבלת סימביקורט 2*2 ביום, מתאשפזת מדי פעם ומקבלת סטרואידים בוריד ,
    המצב מאוד קשה לי .
    מאז לפני חודש וחצי ישנה החמרה משמעותית אושפזתי במחלקה להריון בסיכון במשך שבועיים קיבלתי המון סטרואידים וכמובן המשכתי בבית כרגע המצב אותו הדבר כמו שהיה מאוד קשה לי להתאמץ כל מאמץ קטן גורם לי לנשום מהר מאוד ,וכשעושים לי בדיקות גזים בדם אין חוסר בחמצן אלא היפר ונטילציה ,
    בנוסף ביצעתי במהלך האישפוז תפקודי ריאה בזמן נטילת סטרואידים בוריד והתוצאה הייתה הפרעת חסימה ראקטיבית תפקוד של 67% , ויש לציין שנשלחתי לבית החולים עם תפקודי ריאות תקינים אבל בקוצר נשימה לא הייתה תמונה ספסטית כך טוענים לכן דאגו מאוד שזה לא משהו אחר שגורם לי להיחנק ,
    אבל כן בסוף ישנה תמונה של אסטמה
    ובתפקוד לאחר מרחיבי סימפונות (הנאלציה)ישנו שיפור משמעותי אני מרגישה טוב לאחר האנאלציה ושוב אחרי 3 שעות והלאה אני מתחילה ממש להיחנק ולא יוצאת מהבית משתדלת שלא להתאמץ עד האנאלציה הבאה
    ואז בכל החמרה קטנה האנאלציה בקושי עוזרת לי ואם שוב אני יפנה לבית חולים שוב יאשפזו וככה יהיה שרשרת אני מנסה להסתדר בבית רק עם הנאלציות וסימביקורט כי גם כשקיבלתי סטרואידים הייתה לי תופעה מאוד קשה בגוף נשמתי עוד יותר מהר התנפחה הבטן מאוד כך שנחנקתי אפילו יותר הדופק היה מאוד מואץ הייתה טכיקרדיה והם הורידו בהנאלציות(לכן היה לי קושי נוסף בנשימה וכשהבינו זאת החזירו את האנאלציות כל 4 שעות
    השאלה שלי מה אוכל לעשות עכשיו עם המצב הזה?
    ושאלה נוספת איך אני אמורה לחזור לעבודה שאני בקושי נושמת בבית ?
    אני כבר בחופשת מחלה חודש שלם לא משלמים לי כי אין לי ימי מחלה ,
    האם מצבי לא מצדיק שמירת הריון כל הזמן קשה לי לנשום אין לי אפשרות גם אם אני רוצה מאוד
    עוד לפני האישפוז ניסיתי ללכת ככה בקוצר הנשימה וזה לא הולך
    אני חייבת להתכלכל אני קונה המון תרופות יש לי ילד לגדל
    אז מה אני צריכה לעשות מי מחליט בנושא השמירה האם רופא ריאות?
    אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בנושא וגם בכלל לגביי מה אוכל לקחת שתהיה לי הקלה בנשימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה קשה בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/08/2009

החמרת אסתמה בזמן הריון הינו דבר שכיח אצל נשים אסתמטיות (כשליש מכלל אסתמטיות מחמירות אסתמה בזמן הריון), יש לפנות לרופא ריאות המטפל לצורך החלטה על טיפול לאסתמה בשלב החמרה. בנוגע להחלטה על שמירת הריון - היא מתקבלת ע"י רופא נשים (במקרים מסוימים הוא מתיעץ לפני זה עם רופא ריאות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת ריאה כרונית, הריון ושפעת...
    ל'
    04/08/2009

שלום רב

בשנה שנתיים האחרונות אובחנתי כחולה בסרקואידוזיס בשילוב דלקת ריאות אאיזונופילית.
    אני ובעלי מנסים כעת להיכנס להיריון.(שעל פי משרד הבריאות אני נחשבת בקבוצת סיכון כפולה)

ברצוני לשאול לדעתכם, כיצד עליי לנהוג במקרה זה? מה המלצותיכם ומה עליי לעשות?
    האם כדי לי לעשות חיסון נגד דלקת ריאות וכן חיסון נגד שפעת רגילה?

בתודה מראש
    ל'

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/08/2009

סרקואידוזיס ודלקת ריאות אוזינופילית בשלבים קלים של המחלה אינם מעלים סיכון לפתח זיהום בדרכי אויר באופן משמעותי . לגבי השפעה אישית של מחלה ריאתית כרונית על סיכון בהריון ממליץ על יעוץ אצל רופא ריאות . באופן כללי רצוי לקבל חיסונים הנ"ל (בגלל ירידה ברמה חיסונית במהלך הריון, ללא קשר למחלות רקע).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שמי יונתן ואני סובל מאסטמה
    יונתן
    03/08/2009

שלום שמי יונתן ואני סובל מאסמה וירידה של 26 אחוז בבדיקת מטוכולין
    אני סובל מההסטמה כ חצי שנה ואני מטופל ב סרטייט פעמיים ביום ולפי הצורך אני נוטל אינלטור ונטולין
    אני עובד כמכונאי רכב ומשתמש בחומרים כימיים רבים כגון ספריי קרבורטור על בסיס סלבוניטים ובספרי לשחרור חלודה וכמובן בסולר חסוף ובבנזין
    קיים במוסך אבק מזיק רב
    בשבוע האחרון אני משתמש במסכת אבק אך זה נותן מענה חלקי בלבד מפני שבמוסך גזים רבים

אני גר בטירת הכרמל מקום לא מזוהם ונושק ליים רציתי לשאול עים ההסטמה קשורה להעבודה במוסך
    כיום האיכות חיים שלי נמוחה מפני שאני מגיע הביתה אני מתקשה לנשום וזקוק לוונטולין כדי לנשום כמו שצריך
    רצוי לציין שאני סובל מעודף משקל של כ 25 ק"ג העים קיים קשר ?
    ואני גר במקום עים עצי זיית העים קיים קשר ?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/08/2009

קיימים טריגרים רבים שיכולים להשפיע על מהלך של אסתמה: בינהם גם דברים בטבע (כולל לחות גבוהה) וגם חשיפה מקצועית. לגבי נושא אלרגי יש לפנות ליעוץ של אלרגולוג. בנוגע לגורמים בעבודה יש לקבל חוות דעת מרופא ריאות ואז יש לפנות לרופא תעסוקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שמי יונתן ואני סובל מאסטמה

יונתן
    04/08/2009

שלום שמי יונתן ואני סובל מהסטמה כניראה על רקע תעסוקתי .

ומטופל ע"י סרוטייט פעמיים ביום וונטולין אך זה לא עוזר מה עושים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/08/2009

יש להגיע לבדיקה ויעוץ לרופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינהלציות וסטורציה נמוכה
    לילך
    03/08/2009

שלום, בתי 3.5 אושפזה לפני 5 ימים בשל התקף אסמתי קשה שהתחיל יום קודם. היא הגיעה לבית החולים עם חום גבוה ושיעולים ולאחר שנשללה דלקת ריאות ולא נמצא זיהום בדם החל טיפול באסטמה. החום, שנמשך יממה ירד ומאז מזה 4 ימים אין חום כלל.

שאלה: עד עכשיו סטורציה במהלך היום בזמן עירות תקינה אבל בשינה יורדת ל-88 ונזקקת לחמצן. הלילה לראשונה מאז האשפוז ישנה כשעה וחצי ללא חמצן עם סטורציה של 95. מיד לאחר קבלת אינהלציה תוך כדי שינה ירדו המדדים בהדרגה ל-93, 91 -89 תוך שעה.
    שאלתי היא, האם יכולה להיות השפעה לרעה של האינהלציה על הסטורציה?

שאלה נוספת - למרות הטיפול - בטנזול 3 מ"ג ביום+אינהלציות כל 3 שעות, המצב מבחינת הסטורציה בשינה נשאר כפי שהוא למעט הלילה עליו פרטתי למעלה. האם יש מקום לחשוב על כיוון נוסף לבדיקה? לא מצאו דבר בבדיקות דם וגם לא בצילום חזה. יש משהו נוסף שאולי כדאי לחשוב עליו ולבחון?

לקביעת תור
    סגירה
    אינהלציות וסטורציה נמוכה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/08/2009

בזמן התקף אסתמה יכולה להיות ירידה של חמצון . בתקופה קצרה אחרי קבלת אינהלצית מרחיבי סימפונות (ונטולין) יכולה להיות ירידה פאראדוקסאלית של חמצון בגלל אי התאמה בין הרחבה סימפונית לבין קוטר של כלי הדם אך דבר אמור להסתדר עצמונית תוך זמן קצר יחסית.
    בנוגע לאבחנה , במידה ואינה ברורה , יש לפנות לרופא ילדים או רופא ריאות ילדים לצורך בדיקה ויעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה נפשי
    אזרח
    02/08/2009

אני קורא בשאלות ובתשובות באתר שלך ד"ר ,ואני רואה שפיהוקים נגרמים מלחץ נפשי.
    לי זה קורא הרבה,פיהוקים למרות שאני יושן טוב.
    אני נמצא כל הזמן בלחץ וחרדות מאשתי הרעה,אני יכול לעזוב ולברוח מהבית, אבל אני דואג לילדים מאשתי המשוגעת.
    רציתי את עזרתך איך אפשר להוריד את תכיפות האסטמה ולהשתחרר מהחרדות שגורמים לי להתקפים?
    אני רוצה לציין שאני אסמטי,ללא ידיעה למה אני אלרגי,לאחר 3 טסטים מורחבים ע"י רופא אלרגיה יצאו שלילים הבדיקות.
    אני מאמין שאני אלרגי לאשתי,מה הטיפול בבקשה?
    חוץ מאשר לעזוב את הבית.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה נפשי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/08/2009

כדי לקבל המלצות פרטניות לגבי טיפול באסתמה יש להגיע לבדיקת רופא ריאות (לפני זה יש לבצע תפקודי ריאות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת חזירים ואסטמה
    הילה סלע
    02/08/2009

שלום
    אני לפני נסיעה עם משפחתי (2 ילדים ובעלי) לתאילנד לאיים לחופשה. לא ניהיה כל כך קרובים למרכז רפואי רציני ואני קצת חוששת מהשפעת במיוחד לנוכח העובדה כי אני סובלת מאסטמה ומטופלת בסמביקורט וונטולין לפי הצורך
    כיצד עלי לנהוג? האם אנ י חשופה יותר לסיבוכים?
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת חזירים ואסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/08/2009

גם במידה וחולה אסתמה לוקה בשפעת (לא משנה מאיזה סוג) דבר אינו תמיד מביא להחמרת אסתמה אך סכנה קיימת. במידה וישנה החמרת אסתמה אפשר לעלות מינון של סימביקורט או לקחת תרופות לאסתמה לתקופת החמרה בלבד (בתאום עם יועץ ריאות או רופא המשפחה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות
    בני
    01/08/2009

שלום רב,

כמו כל אזרח העוקב בדאגה אחרי התפתחות מגפת שפעת החזירים בארץ ובעולם, אני למד לפי הדיווחים, שמה שבעצם הורג זה לא השפעת עצמה, אלא הסיבוכים שלה, כאשר דלקת ריאות מוזכר כגורם מספר אחד לתחלואה הקשה.
    לכן רציתי בבקשה לשאול שני שאלות בעניין הזה:

1. האם חיסון נגד דלקת ריאות יכול להיות יעיל במקרים של דלקת ריאות המפתחת כסיבוך של שפעת החזירים, או שמדובר בזנים שונים לגמרי?

2. אימא שלי , ילידת 1927 עשתה חיסון נגד דלקת ריאות בתחילת שנת 2000. בשנת 2003 אובחן אצלה אלצהיימר. בשנת 2006 חלתה בדלקת ריאות חריפה, והייתה מאושפזת במצב קשה מאוד בטיפול נמרץ. כיום היא נמצאת במוסד סיעודי.
    השאלה האם כדאי לתת לה מנה נוספת של חיסון נגד דלקת ריאות, כדי להגן עליה מסיבוכי שפעת החזירים או שהחיסון שהיא קיבלה בתחילת שנות ה-2000 מספיק לכל החיים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד דלקת ריאות

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/08/2009

שלום,
    חיסון נגד דלקת ריאות הוא רק כנגד חיידק הפנוימוקוקוס (מספר זנים שלו) ולא כנגד חליידקים אחרים.
    לגבי דלקות הריאה המתפתחות אחרי שפעת החזירים אין לי מידע מה סוג החיידק השכיח. התשובה לשאלתך לדעתי אינה ברורה עדיין. חולים במחלות כרוניות מומלץ להם בכל מקרה חיסון שכזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותך, שאלת המשך

בני
    03/08/2009

תודה ד"ר,

על פי מה שידוע לי, והאמת שזה גם מה שטוען רופא המשפחה, לאנשים מעל גיל 65, החיסון הזה הוא חד פעמי ומספיק לכל החיים.
    השאלה אם בכל זאת היית ממליץ על מנה נוספת, והאם החיסון לכשעצמו לא עלול לסכן אותה, על רקע דלקת הריאות החריפה שתקפה אותה, האשפוז הממושך בטיפול נמרץ, והאנטיביוטיקה הרבה שהיא קיבלה?
    ואם כבר ממליצים על מנה נוספת, האם ההמלצה היא לחזור על החיסון אחרי 5 שנים או 10 שנים בגילאים האלה?

אגב, מן הראוי להוסיף שדלקת הריאות נגרמה כנראה כתוצאה מאספירציה, ולא על רקע של נגיף ויראלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    אזרח
    30/07/2009

האם יש קשר בין ברזל נמוך בדם ,לבין חוסר אויר/חימצון בראות?

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• ברזל

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/08/2009

שלום,
    ברזל נמוך עלול לגרום לאנמיה. אנמיה קשה עלולה לגרום לירידה בכמות החמצן הקשור להמוגלובין ולכן אספקת הדם לרקמות פוחתת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ים המלח ואסטמה
    גל
    30/07/2009

האם שהיה בים המלח יכולה להיטיב עם חולה אסטמתי
    האם יש לכך תימוכין מדעיים
    אם כן מהו פרק הזמן המומלץ לשהייה באזור
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ים המלח ואסטמה

הוספת תגובה

• ים המלח ואסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/08/2009

שלום,
    אזורים של אוויר יבש עשויים להיטיב עם אסתמטיים מכוון שבאזורים כאלו רמת האלרגן של קרדית אבק הבית נמוכה, ללא קשר לדעתי עם ים המלח. אזור ים המלח, בגלל היותו נמוך , עשוי להיטיב עם חולי ריאות כרוניים שרמת החמצן שלהם נמוכה (אסתמטיים לא סובלים מכך) ואינו טוב לסובלים מיצתר לחץ דם ומחלות לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה+פיהוקים
    הדר
    29/07/2009

להודעה הקודמת שכחתי להוסיף פרט חשוב. בכל פעם שקוצר הנשימה מתגבר אני מרגישה צורך לפהק הרבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה+פיהוקים

הוספת תגובה

• קוצר נשימה+פיהוקים

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/08/2009

העובדה הזו רק מחזקת את החשד כי מדובר בקוצר נשימה על רקע נפשי אך לעיתים הדבר מלווה באסתמה שכדאי לשלול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה
    הדר
    29/07/2009

שלום אני בת 28 בחודש אפריל עברתי מצפון הארץ לתל אביב התחלתי גם להתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר. אני מעשנת מעט: בערך 5 סיגריות בממוצע ליום. בקלות יכול לעבור יום בקלות מבלי שתכנס סיגריה לפי. בעבר עישנתי קופסה ליום.
    בחודש האחרון אני סובל מקושי להכניס אוויר לריאות. הקושי קיים בכל שעות היום ומידי פעם מחמיר מאוד עד לרמה שהמאמץ לנשום כה קשה שממש כואבות לי הריאות. בגלל סדר היום העמוס שלי לא הצלחתי להגיע לרופא. כמובן שאלך לרופא בשבוע הקרוב אך רציתי לדעת מה דעתך. חשבתי על קשר אפשרי לזיהום אוויר בתל אביב שאיני רגילה אליו.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/08/2009

שלום,
    על פי תאורך יתכן מאד שאת סובלת מתחושת קוצר נשימה על רקע מתח אך יש לשלול תחילה סיבות אחרות כולל אסתמה. עלייך כמובן להיבדק על ידי רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט מנטו
    שושנה
    29/07/2009

לפני 3 ימים עשיתי בדיקת טסט מנטו לשירות לאומי והבדיקה יצאה גבוה על מה זה מצביע על?

לקביעת תור
    סגירה
    טסט מנטו

הוספת תגובה

• טסט מנטו

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/07/2009

שלום,
    טסט מנטו יכול להיות חיובי או שלילי וערכי היחוס תלויים בגורמי סיכון כגון מחלות רקע, חשיפה לחולי שחפםת וכוW. באוכלוסיה בריאה בארץ, ללא גורמי סיכון מבחן מנטו מעל 15 ממ' (רוחב ההתקשות) נחשב לחיובי ("גבוה" לא אומר לי כלום !) משמע היה מגע עם חיידק שחפת בעבר או לאחרונה. במקרה כזה יש להיבדק על ידי רופא כולל צילום חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטלקטזות
    דנה
    29/07/2009

שלום רב,
    ברצוני להבין מה פירוש הממצאים: "אטלקטזות שטוחות בבסיס ריאה ימנית. עמדה גבוהה של סערפת ימנית".
    מדובר באישה כבת 60.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אטלקטזות

הוספת תגובה

• אטלקטזות

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/07/2009

שלום,
    הכוונה לממצאים רנטגניים של פסים בריקמת הריאה. האבחנה המבדלת רחבה כולל חולשה, שיתוק של הסרעפת, תסחיפים של קרישי דם לריאה או סיבה אחרת הפוגעת באיוורור המקומי של הריאה. לצורך הערכת המשמעות של הממצאים יש לבדוק את הגברת, להתרשם ממחלות רקע וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות
    אלי
    28/07/2009

הנני בן 61 לפני שנתיים חליתי בדלקת קרום הריאה, בביקור אצל מומחים למחלות ריאה
    אחד מהם המליץ לא לעשות חיסון נגד דלקת ריאות, והמומחה השני המליץ כן לעשות
    אני אובד עיצות ,

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד דלקת ריאות

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/07/2009

שלום,
    לאוכלוסיה בריאה, ללא מחלות כרוניות של לב, ריאה, כליות סכרת וכו' מומלץ חיסון כזה מעל גיל 65. לכל החולים במחלות רקע כנ"ל שהן משמעותיות יש לשקול חיסון לפני גיל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חור בריאה.
    נעמי לוי
    27/07/2009

שלום .

חבר שלי עבר לפני שבוע ניתוח - חור בריאה. והרופאים אמרו לו שכתוצאה מהניתוח יש דלף ? רציתי לדעת אם זה מצב מסוכן הוא שזה עובר לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חור בריאה.

הוספת תגובה

• ניתוח חור בריאה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/07/2009

שלום,
    דליפת אויר מיד לאחר ניתוח ריאה הינה דבר שכיח ולכן לא מוציאים את הנקזים אלא לאחר הפסקות הדלף. לעיתים סגירת הדלף הספונטנית אורכת יותר זמן ויש להמתין בסבלנות. אם הדלף גדול ולא מראה סימני הקטנה לעיתים יש לחזור ולנתח אך אלו מיעוט המקרים. אין בכך סכנה כל עוד הרופאים עם "יד על הדופק".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה