פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• לחץ בחזה ואסטמה
    יונתן
    21/08/2009

רציתי לשאול עים לחץ בחזה מראה סממן להתקף
    וכשיש לי כאב אני נוטל סימבוקרט וזה תוך כמה שניות נעלם
    כמו כן מטופל גם בסרוטיט דיסקוס 500 mg הסרוטייט לא אמור למנוע את ההתקפים

2
    יש לי ירידה של 26% בתיפקודי ריאות העים זה משמעותי ו ffv 97%
    היעם זה מראה על אטמה בדרגת קושי קלה כמו כן מלווה בכיך
    הרופא החליף לי את הוונטולין בסימבוקורט עים זה מראה על הרעה במצב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בחזה ואסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ בחזה ואסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/08/2009

שלום,
    אסתמה לא גורמת לכאב חזה אך לעיתים מי שחש קוצר נשימה מדמה את זה למעין לחץ בחזה. הטיפול בסימביקורט הוא גם טיפול מונע וגם מקל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תזונה ואסטמה
    שי בדיחי
    21/08/2009

שלום רב, אשמח לדעת אם יש מרכיבי תזונה שבידוע שכדאי להמנע מהם לחולי אסטמה - גם אם איני אלרגי להם באופן מובהק?
    ובנוסף רציתי לשאול אם יש פעילות של שחייה מקלה על תופעות אסטמתיות.

תודה רבה,

וחודש אלול טוב ומיטיב לכל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תזונה ואסטמה

הוספת תגובה

• שאלה על תזונה ואסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/08/2009

שלום,
    הרפואה הקונבנציונלית לא מאמינה במאכלים ש"טובים" לאסתמה. מאידך ישנם מזונות שאנשים אלרגיים אליהם כגון חמאת בוטנים, דגים וכו' שמי שאלרגי אליהם יכול לפתח התקף אפילו מסכן חיים.
    במידה ואינך אלרגי למזונות ספציפיים איני רואה סיבה להמנע מהם כולל לא מדברי חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בועת אויר בריאות
    נוגה
    21/08/2009

שלום,

הבוקר עברתי צילום CT חזה אשר הראה בבירור שבאונה השמאלית של הריאה קיימת בועת אויר שקוטרה כ- 9 סנטימטר!!!!!
    הייתי אצל רופא ריאה שאמר שכנראה זאת בעקבות ניתוח סילקון שעברתי לפני כ- שנתיים וחצי.
    האם יש צורך בהתערבות כירורגית על מנת לפוצץ את הבועה ואם כן אז איזו?
    מה יכול לקרות במידה והבועה תתפוצץ לבד ללא התערבות כלשהיא?
    האם נתקלת בעבר בבועה כ"כ גדולה ומה היו דרכי הפעולה על מנת להסיר אותה?

אני מאוד מודאגת ולכן אשמח לקבל ייעוץ בהקדם.
    במידת הצורך אוכל לצרף את צילום ב- CT.

לקביעת תור
    סגירה
    בועת אויר בריאות

הוספת תגובה

• בועת אויר בריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/08/2009

שלום,
    אין בהכרח צורך לטפל בבועה הזו ולעיתים מספיק מעקב. במידה והיא לא גדלה או לא גורמת להפרעה נשימתית יתכן שלא יהיה צורך בפעולה נוספת. תלוי גם מה עיסוקך. אם הוא קשור בטיסה, צלילה ופעילות פיזית קשה יתכן ויש לשקול ניתוח למניעת סיבוכים. חובה שרופא מומחה יראה את הצילומים ויתרשם מיתר חלקי הריאה האם הם תקינים וגם יבצע מספר בדיקות לשלילת מחלות הגורמות לבועות כאלו.לא מפוצצים בועה כזו. לעיתים בועה כזו עלולה לגרופם לחזה אויר ספונטני ואז יתכן ויהיה מקום לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וקביעת תור....

נוגה
    24/08/2009

האם אפשר לקבוע איתך תור באופן פרטי? אם כן כיצד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וקביעת תור....

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/08/2009

שלום,
    נדמה לי שהמספרים נמצאים בדף הכניסה לפורום.
    בכל אופן 09-7445571

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך , צריבה בעת נשימה
    אדוה
    19/08/2009

שלום, אני בת 37 לפני כחודשיים וחצי
    חליתי בברונכיט שהתחילה בצרידות והעלמות של הקול
    ואחר כך שיעולים עם נזלת מוגלתית נבדקתי ע"י רופאת משפחה
    והיא אמרה שהכל תקין וזה כנראה ויראלי, חלפו שבועיים וזה לא עבר
    אז חזרתי לרופאה וקיבלתי אנטיביוטיקה ל10 ימים
    בתום 10 ימים טסתי לחודש לחו"ל כשבמהלכו, השיעול הוטב
    אולם החלו כאבים באזור חזה עליון ועדיין נשארה תחושה של ברונכיט
    ומעין לכלוך בדרכי הנשימה, לאחר החזרה לארץ הכאבים הולכים ובאים ונהיים תכופים יותר
    בנוסף מתלווה אליהם תחושה של צריבה פנימית בעת נשימה או דיבור מתמשך
    והקול עדיין מלווה בצרידות לעיתים חמורה ולעיתים קלה
    כמו כן בעת מאמץ כהליכה או עלייה במדרגות הכאבים והשיעול מחמירים
    וכן גם בעת שכיבה על הגב.
    נבדקתי שוב ע"י רופאת משפחה , בוצע צילום חזה שיצא תקין וכן נבדקתי על ידי רופאת ריאות
    שלא מצאה סימנים לאסטמה אולם המליצה על בירור מקיף במכון ריאות
    התור שקיבלתי הוא לעוד 3 שבועות בנתיים הכאבים מתגברים ומשככי כאבים
    לא עוזרים
    מה זה יכול להיות? האם כדאי לגשת למיון?
    אציין כי יש לי היסטוריה של אלרגיה (רק כשחייתי בארה"ב - לפריחת העצים) וכן אני סובלת
    מסינוסיטס בעונת החורף בעיקר
    תודה
    אדוה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן

אדוה
    19/08/2009

אציין שנבדקתי גם על ידי אף אוזן גרון והכל נמצא תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/08/2009

תחילת המחלה מזכירה זיהום בדרכי אויר , הרבה פעמים כאבי חזה ממקור שרירי מתחילים בעקבות שיעול אך תוך זמן מסוים הם חולפים. במידה וכאבי חזה אינם משתפרים ואפילו מחמירים יש לחפש מקור לכאבי חזה . קודם כל יש לפנות לאורטופד כמקור עיקרי לכאבי חזה הוא שרירים ועצמות בית החזה. במקום שני של שכיחות - בעיות לב וכלי הדם. ושט גם יכולה להיות סיבה לא נדירה לכאבי חזה. ריאות הינו מקור נדיר לכאבי חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך , צריבה בעת נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/08/2009

שלום,
    לפי הסיפור שלך נראה לי שיש לברר אפשרות של סינוסיטיס עם נזילה אפית אחורית. הבדקי ג0 על ידי רופא א.א.ג עם וידאואנדוסקופיה של חללי האף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה

אדוה
    24/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואדיים ונטולין
    אבי
    18/08/2009

אני משתמש בסימקורט ולפעמים בונטולין,בשבועות האחרונים הונטולין גורם לי לכאבי ראש ,מתח,עצבנות,רעידות בידיים.
    וסימקורט בשאיפה אני מקבל מיד מין עיקצוצים בגוף, גלי חום.
    1.האם תופעות הלוואי יברו לי בהמשך.
    2.איזה תרופות יכולים להועיל לי בלי הנ"ל.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סטרואדיים ונטולין

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/08/2009

תופעות האלה אינן ספציפיים ויכולות להיות קשורות לגורמים נוספים . במידה וטיפול ע"י סימביקורט נמשך זמן רב, סבירות לתופעות לוואי מסימביקורט באופן פתאומי נמוכה . כדי לוודא שתופעות האלה קשורות לתרופות ניתן להפסיק אותם ליום אחד. לפני זה יש לעדכן רופא המשפחה , לפי מצב החולה הוא יחליט האם דרוש טיפול חלופי באותו זמן (קיים מבחר משאפים שונים לטיפול באסתמה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי בדרכי נשימה
    אמיר
    18/08/2009

שלום
    בהמשך לשאלתי מטה ותשובתך לגבי גירוי מתמשך(שנה) בדרכי הנשימה
    להלן הבדיקות שנעשו ותשובותיהן:
    בדיקת א א ג סיב אופטי עד הלרינג תקין
    בדיקת תפקודי ריאות בשאיפה ונשיפה תקין
    צילום ריאות תקין
    אני ממתין לתור רופא ריאות עם התשובות בעוד שבועים
    אני אשמח אם תתן לי מחוות דעתך למה זה יכול להיות
    ובעיקר אם תרגיע אותי קצת
    נ.ב הגירוי הוא בנשימות עמוקות כשנה חולף ןוחוזר
    תודה
    אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי בדרכי נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/08/2009

קרוב לודאי אין בעיה משמעותית שדורשת טיפול מיידי. בגלל שסיבה לקשיי הנשימה סמויה, לפעמים צריך בדיקות נוספות לאיבחון.לפעמים גם לא מגלים סיבה לקשיי הנשימה אך כל התופעות חולפות ואינן חוזרות יותר. להחליט על המשך בירור ניתן בזמן התיעצות אצך רופא ריאות (כשמחברים סיפור החולה, בדיקה גופנית וממצאים בבדיקות אובייקטיביות שצויינו כאן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ושפעת החזירים
    אנונימי
    18/08/2009

שלום,
    אני בן 22 ובריא בדר"כ...
    אני מוגדר כחולה אסטמה קלה... ביום-יום אינני זקוק למשאף ולא מרגיש בכך.
    מעולם לא היה לי התקף אסטמה מעבר ל"צפצופים" שהיו קלים יחסית וטיפול במשאף (מעין דיסקוס סגול שכזה עזר). הפעם שעברה שהיו לי "קשיי" נשימה היו לפני יותר מכשנה וחצי... גם כשיש את קשיי הנשימה הללו, הייתי מגדיר אותם כנסבלים.

רציתי לדעת האם אני מוגדר בקבוצת הסיכון?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ושפעת החזירים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/08/2009

לפי פרטים שהוצגו מדובר באסתמה קלה. במידה ושואלים על סיכון לחלות במחלות ויראליות (שפעת וכו"), רמת הסיכון אינה שונה לעומת אנשים ללא אסתמה. במקרה ומפתחים מחלה ויראלית (שפעת), סבירות גבוהה להחמרת אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה ולחץ בגב העליון
    ניר
    18/08/2009

שלום רב
    לפני 3 שבועות בעת תקופה בה שהיתי פרק זמן ארוך בביתי והתכוננתי למבחן חשוב ומלחיץ,עישנתי סביר להניח מעט יותר מהרגיל.
    כתוצאה מכך הרגשתי מעין מחנק וחוסר יכולת לנשום. פניתי לרופאים באזורי עשיתי בדיקת תפקוד ריאה וצילום ריאה ונאמר לי שהבדיקות טובות.
    קיבלתי משאף symbicort וכדור להרגעה ,לילה אחד הרגשתי כאילו הריאות נפתחו ברמה מסויימת (שמחתי מאוד זו היתה הקלה אדירה) אך עדיין אני מרגיש לרגעים שקשה לי למלא את הריאות וכשאני נושם אני מרגיש לחץ בגב העליון אין לי שיעולים וליחה.
    קבעו לי פגישה למומחה ריאות אבל רק לעוד שבועיים ולכן אני מבקש את עזרתך
    ודעתך.
    נ.ב מאז אני לא מעשן ועושה הליכות כמעט כל ערב
    בתודה גדולה מראש ניר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/08/2009

תופעות כאלה יכולות להיות קשורות למצבי מתח ולחץ (אז מטפלים במתח), תופעות בדרכי אויר עליונות (כמו שפעת או דומה) או בגלל אסתמה . להבדיל בין המצבים האלה ניתן אחרי בדיקה גופנית ואיסוף ממצאים אובייקטיביים נוספים (תפקודי ריאות, צילום). אבחנה תהיה קרוב לודאי ברורה יותר אחרי יעוץ אצל רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסמטי עם חסימה בינונית
    ד``ר שבתאי ורסנו
    17/08/2009

אני אסמטי עם חסימה בינונית,לפני כן הייתי עם חסימה קלה.
    בזמן האחרון אני מפהק המון,מזיע ללא הפסקה בראש ,במיוחד במצח,כאבי ראש,עושה אילנציות בסטרואדיים ועדיין מרגיש חסימה.
    האם כדורים נגד חרדות/דיכאון יכול להועיל לשיחרור בעיה נפשית או שאני צריך לעשות טיפול אחר,ולמי לפנות בבקשה אני מיואש ושבור בעקבות הכאבי ראש עם הזעה לא נעימה.
    בבדיקת סיטרואציה יצא לי 98% ובכל זאת אני מרגיש חסום.
    אשמח אם תענה לי לשאלותיי.
    ד"ר תודה על השירות .

לקביעת תור
    סגירה
    אסמטי עם חסימה בינונית

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/08/2009

יש לפנות לרופא ריאות לצורך יעוץ לגבי טיפול באסתמה ויותר בשל שאלה האם קשיי הנשימה קשורים לאסתמה או למרכיב של חרדה. במידה וקשיי הנשימה אינם קשורים לאסתמה, תרופות לחרדות יכול להועיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה
    דליה
    17/08/2009

שלום רב
    בדר"כ בריאה, לאחרונה סובלת מסינוסיטיס
    לפני כשבועיים יומיים של כאבי גרון ללא חום ולאחר מכן קשיי נשימה בייחוד במצב שכיבה הרגשה של מחנק ובמצב שכיבה קושי בנשימה שלעיתים נובע מהגרון ולעיתים מהריאות נחירות קלות ואני שומעת גם רעשים מהריאות
    הייתי בבדיקה אצל שלושה רופאים במשך שלושה ימים
    אאג טוען שהכל תקין פרט לנפיחות בגרון
    רופאת משפחה מחליפה טוענת שכנראה מדובר בוירוס אין ממצאים בהאזנה לריאות ובדיקת לב אאג תקינה
    רופאת המשפחה טוענת שמדובר בסינוסיטיס והמליצה טיפול אנטיביוטי
    עדיין לא מצליחה לישון עקב הקשיים
    מה דעתכם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בנשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/08/2009

מחלה בדרכי אויר עליונות וגם בתחתונות יכולה לגרום לתחושת קשיי הנשימה. ללא בדיקה גופנית קשה לומר מה מקור לקשיי הנשימה באופן כללי. יש להמשיך בירור וטיפול לפי הנחיות של רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה למשתמש בסימביקורט
    יוסי
    16/08/2009

אני בן 17 ומשתמש בד"כ במשאף סימביקורט עקב אסטמה בינונית
    האם ניתן לעשות רשיון נהיגה?

האם אצטרך לעבור בדיקות של משרד התחבורה?

האם משאף סימביקורט מהווה תרופה שאינה מפריעה לביצוע תאוריה וקבלת רשיון נהיגה?

לתשובתכם אודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/08/2009

אסתמה (פרט למקרי אסתמה קשה מאוד) וגם טיפול ע"י סימביקורט אינם מגבלה לקבל רשיון נהיגה. טיפול בסימביקורט אינו מפריע בנהיגה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת בוטייקו לטיפול באנשים עם בעיות
    דינה
    16/08/2009

שלום רב,
    שמעתי דברים מדהימים על שיטת בוטייקו, שיטת נשימות לטיפול באנשים אסטמתים ובעיות נשימה אחרים. מה דעתך על הנושא?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/08/2009

שיטת נשימה לפי בוטייקו הינו טיפול משלים לחולי אסתמה, אך אינו מחליף טיפול תרופתי ברוב המקרים. שיטה אינה מזיקה אך לא בכל מקרה ישנה תועלת. יש להמשיך לפי התוצאות ובהתיעצות עם רופא המטפל (משפחה, ריאות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת חיסונית
    אזרח
    12/08/2009

אני גימלאי צה"ל,חליתי באסטמה וסינוסיטיס כרוני בגיל מבוגר בצבא,היה רופא יחידתי שהיה נותן לי אנטיביוטיקה כל פעם שהיה יוצא לי ליחה צהובה מאף.
    לצערי לא הייתי מודע להשלכות הרעות באנטיביוטיקיה כגון מוקסוויט,אוגמטין ועוד ,וככה בלעתי קרוב ל5 שנים אנטיביוטיקה כל חודש,לאחר גמר טיפול אנטיביוטיקה הייתי נושם טוב.
    היום אני כבר על סטרואדיים כגון פלקסוטייד,בודיקורט,לפעמים פרדיזון.
    והנשימה לא טובה ,אני מרגיש שמערכת החיסונית בסוף דרכה ,משום שהשפעת הסטרואדיים לא מחזיקה הרבה זמן והאוויר נגמר מהר,והליחה הצהובה יוצאת לי ללא הפסקה,אני מבין שזה בגלל ריבוי האנטיביוטיקה. והסטרואדיים.
    לאחר שנכנסתי חבר בקופת חולים ,גיליתי כמה נזק נעשה לי ע"י רופא היחידה בצבא.
    היום אני בגיל 46 עם ברוכניט וחסימה בינונית,ולא ידוע למה אני אלרגיי לאחר 3 בדיקות טסטים.
    אני מיואש ומרגיש שהספירה לסוף חיי התחיל,זה מציאות שאני מרגיש יום יום במלחמה כנגד מערכת הנשימה.
    ד"ר שבתאי הנכבד,אתה יכול לעודד אותי ולהגיד שיש סיכוי לנצח עם המערכת חיסונית החלשה מאוד ,את המערכת הנשימה?

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת חיסונית

הוספת תגובה

• מערכת חיסונית

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/08/2009

שלום,
    מערכת החיסון שלך לא נפגעה בשל טיפולים אנטיביוטיים. לגבי סטרואידים כשיש אינדיקציה זו תרופה שהשפעתה המועילה, לצד תופעות לואי, יכולה להיות גדולה. במידה ומחלתך כל כך קשה אתה צריך להיות במעקב וטיפול של רופא ריאות מומחה לאורך זמן. אני מקווה שזה המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ותיקנים
    יונתן
    12/08/2009

שלום ד"ר .
    שמי יונתן ואני בן 26 סובל מהסטמה כניראה על רקע הלרגי
    יש לי בבית מכת תיקנים גרמניים
    נבדקתי אצל רופא ריאות והוא שלך אותי לבדיקת תיגר מטוכולין בריקוז של 8%
    ונימצא חיובי
    קיימת ירידה של כ ב26% בתיפקודי ריאות והבנתי שלתיקנים קיים אלרגן דומה לזה של קרדית האבק שאלתי היא עים אני נפטר מהטיקנים ומההלרגן אז אני יגמור עים הסיפור של ההסטמה
    כיום אני מטופל בסרוטייט דיסקוס 500 mg ובוונטולין לפי הצורך לפי הוראה של ד"ר בריק אריה
    וזה לא כ"כ אוזר אני מרגיש שאני נימצא בהתקף אחד גדול ומיתמשך כולל כיך שאני לא יודע מה מקורו אבל כיך נורא סמיך וזה מפריא לי באיכות החיים אני מיואש ואני כבר חסר עצות
    מותר לציין שאני עובד כ מכונאי רכב ועובד עים תחשירים על בסיס נפט וזה כמובן לא תורם לעסקמה אני עושה ד"ר

בתודה יונתן טיסקר

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ותיקנים

הוספת תגובה

• אסטמה ותיקנים

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/08/2009

שלום,
    מניעה או הקטנת חשיפה לאלרגן התיקנים עשוייה לעזור אך קרוב לודאי לא תגרום להעלמות האסתמה. לגבי מקור הליחה הוא מחחיב בדיקה. קיימת אפשרות לזליגת ליחה מהסינוסים של האף או מהתרחבות סימפונות (ברונכיאקטזיות) ולעיתיםגם בחסר נוגדנים המתלווה לאסתמה. חשיפה לכימיקלים במקום העבודה לא תורמת. עלייך להתייחס לכל זה ולהעזר במעקב של רופא ריאות מומחה לאורך זמן. יעוץ ברשת לא יכול לסייע לפתרון בעיות כרוניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת סינגולר לחייל
    שלומי
    12/08/2009

הבן שלי מתגייס לצבא בקיץ הבא.
    לבן יש אסטמה, לוקח סינגולר כל יום מזה כחמש שנים.
    האם כאשר יתגייס יקבל את הכדור מהצבא ?
    האם צריך להביא לצבא מכתב מהרופא המשפחתי בנושא ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת סינגולר לחייל

הוספת תגובה

• קבלת סינגולר לחייל

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/08/2009

שלום,
    בצבא יש בד"כ את כל התרופות שיש באזרחות ולעיתים יותר. אני מציע לעדכן את הצבא כבר כעת על ידי מכתב מרופא מטפל על הטיפול בו וכנ"ל כשמתגייס. בצבא יש מרפאות מומחים של ריאות במרכזי חר"פ פיקודיים ובמידת הצורך יוכל להגיע לייעוץ וביקורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה