מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשריות מרובות בגודל עד 0.5 בריאות שכהן לילי01/07/2009
בני סבל בילדותו מדלקות ריאות חוזרות ונישנות עד גיל 5 לפחות ופעם אחרונה בגיל 13
היום הוא בן 21 וגילו לו את הקשריות המרובות בגולד ע ד 0.5 במקרה עשו לו סיטי למשהו אחר.
האם זו סיבה לדאגה?
מה מומלץ לעשות כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשריות מרובות
ד''ר שבתאי ורסנו02/07/2009שלום,
האבחנה המבדלת של קישריות מרובות בריאה היא רחבה. עליך לפנות עם הצילומים לרופא ריאות שגם יבדוק את בנך, ישקול תוספת בדיקות דם (כגון למחלות קולגן), ואף ישקול צורך בברונכוסקופיה במידה והממצאים חשודים לסרקואידוזיס (מחלה שסיבתה לא ידועה אך מאפייניה מוכרים ובין היתר גם קשריות ריאתיות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח סיטי ריאותשאלה30/06/2009
גבר כבן 58 עד לפני שנתיים היה מעשן כבד. לפני כשנתיים חלה בדלקת ריאות וגם לקח כדורי זיבאן וחדל לגמרי לעשן. לפני שבוע עשה סיטי ריאות והתשובה: "קשרית 5 מ"מ ב- LLL ו- 4 מ"מ תת פלאורלית.
בקע סרעפתי ב- RUL. לא הודגמו גושים או בלוטות מוגדלות. בקע סרעפתי ב- RUL.
השאר תקין. מה יש לכם לומר על הנ"ל. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח סיטי ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו02/07/2009שלום,
לאדם זה יש גורם סיכון ניכר להתפתחות סרטן ריאה בשל עישון, גם אם הפסיק לעשן !
לגבי הממצאים עצמם על מומחה ריאות לראותם אבל בדרך כלל הגישה היא מעקב רנטגני באמצעות CT, עד שנתיים לאחר גילוי הממצא הנוכחי. בגודל הנוכחי של הממצאים לא ניתן להעזר בבדיקות הדמייה אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימת אקנומיקהליאת30/06/2009
שלום,
אני עובדת במעבדה ונאלצת לנשום חומרים לא כל כך ידידותיים. ישנו שימוש במנדף כאשר מתאפשרת העבודה בו. העניין הוא, שכאשר שוטפים את הכלים של העבודה זה נעשה בכמויות גדולות של אקנומיקה וכמובן, מחוץ למנדף.
לפני שבוע שטפתי את הכלים והרגשתי שאני נושמת הרבה מהאקנומיקה (יותר מהרגיל כנראה כי שפכתי ישירות על הכלי ולא לתוך מים). אמרו לי בעבודה שמנשימת כמות גדולה של כלור עלולים לקבל כוויה בריאות. עברו שבועיים בערך מאז ואני לא חשה כאבים מיוחדים וכד'... האם ישנה סכנה של כוויה? או אם המצב של חוסר כאבים מורגשים מעיד על חוסר כוויה?
תודה רבה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנומיקה
ד''ר שבתאי ורסנו30/06/2009שלום,
שאיפה של אדי כלור עלולה לגרות את דרכי הנשימה והריריות עם ביטוי של שיעול בד"כ באדם הבריא. באדם שהינו אסתמטי מלכתחילה כמויות קטנות עלולות לגרום להתקף/החמרה. שאיפה של ריכוז גבוה ברמה תאונתית עלול לגרום למחלה דומויית אסתמה אפילו בארוע חשיפתי אחד. אם לא היו לך סימפטומים עד כה אין לדעתי חשש לפגיעה. הזהרי להבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאהרוני29/06/2009
מה משמעות המילים הצללה קלושה? האם הכוונה לקטנה מאוד?
תודה מראש, רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו30/06/2009שלום,
הכוונה היא להצללה ריאתית הנראית בקושי. הממצא עצמו אינו מציין אבחנה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךאיריס28/06/2009
שלום דוקטור דניאל תודה .. אסתמה לא גורמת לגודש ריאתי אבל.... במקרה שהאסתמה מחמירה בעקבות כל דבר שהוא אמא נתקפת בקוצר נשימה שנמשך ימים ואנהילציות לא ככ עוזרות ולבסוף מתפתח גודש ברוב המיקרים .הייתי רוצה להבין שאם הקוצר נשימה והציפצופים שנובעים מהבעיה ריאתית גורמים ללב להתאמץ וליצור גודש?? הגודש לא מופיע מיד .בהאזנה של רופא במהלך הימים עם ההחמרה הריאות נקיות.. אני מקווה שתהייה לך תשובה בשבילי תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/06/2009במידה ומדובר בשילוב של מחלת ריאות ומחלת לב להבין קשרי גומלין לא קל, בטח בלי לראות חולה ולעקוב אחריו תקופה מסוימת. באופן עיקרוני התקף אסתמה יכול לגרום להחמרה של אי ספיקת הלב והיא מצידה גורמת לבצקת ריאות . התקף אסתמה לבדו (ללא מחלת לב קשה) אינו גורם לבצקת ריאות ללא קשר מה חומרת ההתקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהרוני28/06/2009
לאחר כחודש של שיעול נשלחתי לעשות צילום חזה. בתוצאה כתוב: הצללה קלושה בבסיס שמאלי מודגמת בצילום צדדי בלבד היכולה להתאים לתסנין. צל הלב תקין.
מה משמעות תוצאה זו? תודה רבה מראש, רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו28/06/2009הממצא עצמו על פי התאור אינו תקין אך לא ספציפי לאבחנה מסויימת. יש לפרש אותו בקונטקסט הנוגע אלייך כלומר, גורמי סיכון ריאתיים (עישון, חשיפות מקצועיות) ופרטים נוספים כגון מחלת חום בתקופת השיעול, האם השיעול נמשך וכיו"ב. רצוי שאת הצילום יחד עם קבלת הפרטים הנ"ל יראה רופא ריאות, במיוחד אם לא הייתה מחלת חום, ויחליט על המשך הברור. בכל מקרה הממצא כפי שתארת אותו דורש מעקב, ברור וביקורת רנטגנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות ואסתמהאיריס25/06/2009
שלום... אימי בת 84 סובלת מאסתמה שאלתי היא האם רטיבות בבית יכולה להחמיר התקפים ולגרום לבצקות ריאה .מקבלת טיפול בודיקורט רספיולס ופרדניזון 7.5 מג קבוע. לא מצליחים לאזן אותה התקפים של קוצר נשימה יומיומיים.משתמשת במחולל חמצן לילי. כל חודש חודשיים מתאשפזת עם קוצר נשימה ליחה גודש וחוזר חלילה. היא גרה בדירה שכורה באזור המרכז היתה בבית רטיבות קלה שלא יחסנו חשיבות. מבדיקה וטיפול בנושא הבנו שכל החול בבית רטוב וגם חלק מהקירות.האם לתופעה הזו בדירה יש חלק בקשיי הנשימה ובהחמרת המחלה ואי היכולת להגיע לאיזון אופטימלי... אשמח על תשובתך תודה והמשך יום נפלא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/06/2009במידה וקיימת לחות גבוהה, היא יכולה להחמיר אסתמה. בנוגע לגודש ריאתי או בצקת ריאות, תופעות האלה אינם חלק מאסתמה ולא מושפעים ע"י לחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה בעקבות ברונכיטמלכה מ.25/06/2009
שלום ד"ר, בני חייל ביחידה שדורשת כושר קרבי גבוה ביותר.בחודש מרץ השנה חלה בברונכיט קשה,כתוצאה מכך נפגע תפקוד הראות שלו.הוא נמצא בהשגחת מרפאת חוץ של בית חולים,אולם לדברי הרופא נותרו בראות סימני הברונכיט.למרות הזמן הרב שעבר הוא מתקשה לנשום בזמן ריצה וכושרו הגופני ירד.בעבר לא סבל מבעיות נשימה. אודה לך אם תענה לי על השאלות הבאות: כמה זמן עלולה התופעה להמשך? וכיצד ניתן לשפר את תפקודי הראות?(אין לו נגישות לברכה) בתודה מלכה.
ד``ר דניאל סטרובין28/06/2009ברונכיט הינה מחלה דלקתית זיהומית שתהליך הבראה ממנה יכול להיות בטווח גדול: בין מספר ימים עד שבועות ואפילו חודשים. בחלק מהמקרים תהליך הופך לדלקת כרונית. בחלק המקרים טיפול תרופתי מתאים יכול לקצר מהלך המחלה, בחלק מין המקרים רק זמן עושה את שלו. אין כלים אוניברסאליים שיכולים לעזור בכל או ברוב המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולחדש לחולי IPF ב - Pirfenidoneדפנה נורדן24/06/2009
ב-17 למאי השנה התפרסם מחקר קליני גדול בסן דיאגו שנקרא CAPACITY Trail (על ידי Paul Noble M.D.) שהראה שטיפול ב-Pirfenidone יעיל ובטוח (בלי תופעות לוואי משמעותיות) בחולי IPF . המחקר הראה שהתרופה מפחיתה את הירידה ביכולת הריאתית. ביפן התרופה מאושרת לשימוש בחולי IPF. בארהב' התרופה ניתנת ל- 177 - חולים שהשתתפו במחקר הקליני שנגמר כחלק מטיפול ארוך טווח שנקרא RECAP
אני מעוניינת להשיג את התרופה עבור אבי שחולה ב- IPF ולאחרונה מצבו מאד החמיר.
איך אני יכולה להשיג את התרופה ? מיפן? מארהב' וכיצד?
למיטב ידיעתי לא קיים טיפול אחר במחלה למעט טיפול בסטרואידים במינון גבוה עם חומר ציטוטוקסי שלא ממש עוזר אבל יש לו תופעות לוואי קשות.).האם ידוע לך על טיפול אחר במחלה ?
בתודה ,
דפנה נורדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלייפת
ד``ר דניאל סטרובין25/06/2009לצערינו עד היום אין טיפול יעיל לIPF (לייפת) . פירפנידון קיים בארה"ב מזה מספר שנים, יעילות הטיפול אינה גבוהה בסה"כ (כמו גם סטרואידים סיסטמיים או תרופות ציטוטוקסיות אינם משפרות מצב נשימתי ברוב המקרים). בשלב זה פירפנידון ניתן במסגרת מחקר במספר מקומות בעולם. בארץ תרופה אינה מאושרת לשימוש ע"י משרד הבריאות ואכן יש קושי לתת תרופה במסגרת ציבורית (גם אם תקבלו תרופה במשלוח מחו"ל). במידה ותרופה תינתן במסגרת קבוצת מחקר בארץ (אף מרכז בארץ אינו משתתף כרגע) , אז ניתן לקבל תרופה באותו מקום הפסציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה? מחלות ריאה? עזרה בבקשה..דנה23/06/2009
אני בת 26 בעלת עודף משקל, כושר גופני ירוד ומעשנת כבר עשר שנים (בין חצי קופסא לקופסא ביום). לפני כשנתיים התחלתי לסבול מקשיי נשימה וצפצופים בנשימה (שהופיעו אחת לחודש) בעיקר בזמן השינה. בזמן ההתקף הייתי לוקחת משאף ונטולין שעזר והקל משמעותית על ההתקף.
לפני כחודשיים המצב החמיר. התחלתי לסבול בתדירות גבוהה יותר מהתקפי שיעול, קוצר נשימה וצפצופים בנשימה, לחצים בחזה ותחושת מחנק. הונטולין חדל מלעזור, אך ההתקף היה נסבל איכשהו והיה עובר מבלי שום טיפול.
השבוע המצב הפך לגרוע מאוד. כבר שבוע שאני לא ישנה בלילות. אני לא מצליחה לנשום כראוי. יש לי קוצר נשימה חריף מאוד, צפצופים בנשימה, תחושת מחנק וכאבים בחזה. אני מרגישה שאני נלחמת כדי לנשום. לא מפסיקה להשתעל וכלום לא עוזר לי. ניסיתי אינהלציה, ונטולין. ולא עזר.
ההתקפים קורים גם במהלך היום, אבל בעיקר בלילה.
לאחר בדיקה של תפקודי ריאות לא מצאו אסטמה. רופאת המשפחה נתנה לי סימביקורט טורבוהלר והיום התחלתי בטיפול. בכל מקרה, אני לא יודעת מה לעשות. אני בדיכאון מוחלט ולא מצליחה לתפקד כראוי בחיי היום (לא ישנה, לא הולכת לעבודה). השאלה היא אם זאת לא אסטמה אז מה זה? מה עושים כדי לטפל? האם ייתכן שפיתחתי אלרגיה כלשהי? (אני נמצאת כרגע בדירת מעבר מלאה בקרטונים וכנראה גם אבק). האם יש קשר לעודף משקל? האם כושר גופני יעזור? אשמח לקבל כל ייעוץ. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/06/2009תאור תסמינים מחשיד מאוד לאסתמה. בדיקת תפקודי ריאות אינה שוללת את האסתמה , כזאת מחלה עם שינוים מגוונים בתפקודי ריאות במהלך היום והרבה פעמים בדיקה יוצאת תקינה גם בחוליי אסתמה בדרגה לא קלה.
מומלץ להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות. יש להביא כל חומר רלוונטי (תפקודי ריאות, צילום חזה וכו"). המשך בירור וטיפול לפי שיקול דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ס.טי. חזהרנה23/06/2009
הופנתי לביצוע סי.טי חזה לאחר דלקת ריאות לפני כחודשיים, ולאחר שצילום רנטגן חזה חוזר נמצא הצללות באונה בריאה הימנית.
תוצאות הסי.סטי נמצא: הצללות כתמיות TREE IN BUD בריאה הימנית, ברונכואקטזיות קלות ב- RML . יתקן ומדובר בתהליך דלקתי/זיהומי.
קשריות ריאתיות 4.0 מ"מ ב- RUL קשרית 5.0 מ"מ ב RLL קשרית מסויידת צמודה לדבק ב RLL . מספר קשריות זעירות תת פלאורליות בשתי הריאות. אין פתלוגיה פלאורלית.
איורור ריאתי לא אחיד.
האם אפשר לקבל הסבר למימצאים?
האם המימצאים יכולים להצביע על גידולים?
תודה, רינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/06/2009ממצאים בCT יכולים להתאים למגוון מצבים ומחלות דלקתיות (בינהם גם זיהומית) ריאתיות, גם חריפות וגם כרוניות. בדרך כלל סיפור המחלה ובדיקה גופנית משלימים כאן את התמונה.
סבירות למחלה גידולית (שאתית) נמוכה בתאור הנ"ל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות.מורן23/06/2009
שלום
בעלי אתמול התאשפז בביה"ח עקב דלקת ריאות חריפה.
יש לי בבית שני ילדים ( ילדה בת שנתים ושלושה חודשים ותינוק בן שלושה חודשים)
האם זה מדבק? יש מה לעשות?
תודה
ד``ר דניאל סטרובין25/06/2009דלקת ריאות הינה מחלה זיהומית שיכולה להיות גם מדבקת אך אחוז הדבקה נמוך יחסית (לעומת זיהומים ויראליים). בכל מקרה אין דרך למנוע מחלה אצל אנשים שנדבקו, במידה ומפתחים גם הם תסמינים של זיהום במערכת נשימתית , יש לטפל בזה תרופתית (טיפול אנטיביוטי). טיפול אנטיביוטי מונע במקרים האלה לא יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טסטשלג22/06/2009
אני לפני טיפול ב-TNF אז קיבלתי הוראה לבצע צילום חזה על מנת לשלול אפשרות של קיום TB
אין לי תלונות כמו שיעול,חום גבוה, אין אובדן משקל וכו'
בילדות עברתי חיסון לשחפת
צילום החזה יצא תקין לחלוטיןאין עדות כלשהי לתסנין/תפליט בריאות:
1. היות ואין תלונות והצילום תקין האם יש צורך בביצוע טסט טוברקולין ? [הטסט מראה מצב של חשיפה והיות וחוסנתי לפני שנים רבות יכול להיות מצב שיצא חיובי עקב החיסון .? ]
ד``ר דניאל סטרובין24/06/2009ביצוע טסט מנטו הינו רוטינה לפני תחילת טיפול ע"י ANTI TNF . העדר תסמינים ונוכחות צילום תקין מעידים על העדר מחלת שחפת אך לא אומרים על עניין הדבקה (על זה עונה טסט מנטו). חיסון אינו מונע הדבקה ולפי דעה במדע היום אינו משפיע על גודל מנטו .
במידה ומנטו חיובי , מומלץ טיפול מונע כדי למנוע ראקטיבציה של חיידק שחפת לטנטי בזמן טיפול ע"י נוגדי TNF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה,המלצה למשאףבלי סטרואידים22/06/2009
שלום רב,
לפני שנה הפסקת לעשן בתום 20 ומשהו שנים.
עוסקת הרבה בספורט. בינואר הלכתי סוף סוף לרופא ריאות. תפקודי ראות תקינים (!!)
אבל הוא אבחן אסתמה - מבלי לטרוח להגיד לי. פשוט רשם אבחנה במחשב.
השאלות שלי הןL
L
* ל1. דבריו, כשאני "לא מרגישה טוב" עלי לקחת את הסרטייד, הדיסקוס שניתן לי בעבר ע"י רופא משפחה במהלך ברונכיטיס.
מעדיפה משהו מתון יותר.
* העובדה שסינגולייר, ש ניתן לי ע"י רופא משפחה, לא ממש עוזרת בכיוח/תחושה של צפצוף, מעידה לע כך שהאסטמה שלי 'בינונית' ולא קלה? לבקש הפניה למומחה אחר?
לנסות תרופה אחרת?
תודה רבה
נ.ב. א י ן לי שום 'התקפים'. רק צפצופים שמקשים עלי למשל לשחות בספרינטים. למרות שכעבור כמה בריכות, אני מגיעה לקצב מהיר מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/06/2009רצוי לקבל המלצות לטיפול מיועץ ריאות . לא בכל מקרה של אסתמה קלה צריכים טיפול קבוע . סיגנולייר לא עוזר לכל חולה אסתמה , דבר אינו מעיד על חומרת המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אכן אפנה לרופא *אחר *
בלי סטרואידים25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה! קבעו לי תור.. אליך
בלי סטרואידים26/06/2009בשלהי יולי. אנסה להקדים :-)
התרשמתי לטובה מתגובותיך הסבלניות ומהמקצועיות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיס סיכונים לאחר לקיחת התרופהד``ר שבתאי ורסנו22/06/2009
ד"ר שלום,
מה תגובת התרופה מתוטרקסט על חולה סרקואידוזיס (בגיל 65)
ומהם הסיכונים לאחר לקיחת התרופה לאורך זמן.
תודה,
ענת
ד``ר דניאל סטרובין24/06/2009מטוטרקסאט היא תרופה עם תופעות לוואי רבות , לאור זה נותנים אותה לטפל בסרקואידוזיס לעיתים רחוקות, הסיבה נוספת לכך היא שמטוטרסאט פחות יעיל בסרקואידוזיס מאשר פרדניזון. נותנים מטוטרקסאט בסרקואידוזיס בדרך כלל מתי שאין הטבה תחת פרדניזון או שפרדניזון גורם לתופעות לוואי קשות ולא ניתן להמשיכו זמן רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)