מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום ריאותטלי06/05/2009
שלום,אני רוצה בבקשה להתייעץ,יש לי חבר בן 26 שמעשן כל יום 2קופסות נובלס ,הייתי רוצה לגרום לו להפחית בסגריות ולהפסיק לעשן בבוא הזמן...האם יש איזו בדיקה שהוא יכול לעשות כדי לבדוק את מצב הריאות שלו,אני שואלת מכיוון שהוא משתעל הרבה יחסית ולעתים יוצא לו ליחה שחורה שנראה לי שזה מהניקוטין.
האם מדובר על צילום ריאות שיכול להראות את מצב הריאות כתוצאה מהסגריות או שצריך בדיקה אחרת.
מקווה לקבל תשובה בהקדם,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה
טלי06/05/2009ושכחתי לציין שוא מאוד רזה {תמיד היה},אולי אני טועה אבל נראה לי שיותר מסוכן לעשן כמויות כאלה אצל אנשים רזים.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקי עישון
ד``ר דניאל סטרובין09/05/2009סגיל צעיר נזקי עישון יכולים להיות בלתי מורגשים בבדיקות (כגון, תפקודי ריאות או צילום חזה). בשלב שקיימת פטולוגיה בבדיקות הנ"ל עניין הוא בדרך כלל בלית הפיך אך דבר מופיע בגיל מבוגר יותר (במידה וממשיכים לעשן). נוכחות תסמינים נשימתיים (שיעול) ישנה סיבה טובה מאוד להפסיק לעשן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקוי ריאות לאחר הפסקת עישוןסולם יעקב05/05/2009
שלום רב,
הפסקתי לעשן (לפני כ 10 חודשים)לאחר שלושים שנה של עישון של שתיים פלוס קופסאות ביום.
לא השתעלתי ו\או ירקתי לא בזמן העישון ולא כשהפסקתי,אך עם זאת יש תחושה של צריבה שבהתחלה היתה מאוד חזקה ועכשיו עדיין קיימת אך הרבה פחות קשה.
שאלתי היא כזאת-מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב מלבד פעילות גופנית? והאם יש חומר לקריאה מענין בנושא לבחינת הרפוי של הריאות בתהליך זה? בתודה מראש סולם יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/05/2009נזקי עישון בריאות יכולים להיות ברמה מיקרוסקופית בלבד או לפגוע בתפקוד המערכת (לגרום למחלה ריאתית זאת או אחרת). לא כל מעשן כבד יפתח מחלה (קרוב לודאי זה קשור לעניין גנטי, נושא נחקר). במידה ואין פגיעה משמעותית בריאות מעישון (אין מחלה), לא ידוע האם כלל צריך לעשות פעילות כלשהיא במידה והמשך הנזק הופסק (הפסקת עישון). נכון להיום אין בידי מדע חומר או תרופה שיכולים "לנקות "ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ב"סרטייד" ובעיות בכבדשמעון05/05/2009
שלום רב,
אני בן 39 וחולה אסטמה מגיל 3. לפני כ 10 שנים החליפו לי את תרופת ה"ונטולין" במשאף "סרטייד" 250 מ"ג. אני משתמש בו פעם ביום בדר"כ לפני שינה שאז אני מקבל קוצר נשימה.
לאחרונה בבדיקות דם, ערכי אנזימי הכבד היו גבוהים ובאולטראסאונד נמצא שיש לי כבד שומני.
האם יתכן ששימוש במשאף "סרטייד" שהוא סטרואידים בתקופה כה ארוכה גורם לבעיה בכבד?
האם יש היום תרופות חדשות יותר שלא מכילות סטרואידים?
דבר נוסף- שאיפת סטרואידים גורמת לפטרת על הלשון. יש דרך להיפטר מהפטריה הזו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/05/2009אין קשר לבין סרטייד ולבין עליה באנזימי כבד. ישנן תרופות לאסתמה לא סטרואידליות, הן פחות יעילות לרוב נגד דלקת של אסץמה לעומת סטרואידים נשאפים. בחירה הטיפול במקרה הספציפי בידי רופא המטפל. פטרון של תופעות לוואי מקומיות- כמו פטרת- שטיפת פה מיד אחרי שימוש במשאף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT התייחסות לממצא בריאהשלמה05/05/2009
לאשתי הובחנו 2 גושים סרטניים בשד בימני (בוצע ממוגרפיה, אולטרה סאונד
וביופסיה ) נשלחה לבדיקת CT להלן התוצאה :
בסריקת בית החזה , הודגם תמט שטוח בקידמת האונה התחתונה מימין .
מוקד תת-פלאורלי של הססנה אלוואולרית בקוטר 18 מ"מ הודגם בזווית הקוסטופרנית האחורית משמאל .
מלבד שדות הריאה מאווררים היטב
לא זוהו ממצאים מוקדיים נוספים
נתיבי אוויר ברוחב תקין
שערי הריאות והמיצר תקינים
גושי רקמה רכה נראו בשד ימין
בסריקת הבטן , הכבד מראה הססנה שומנית דיפוזית.
שאר אברי הבטן והאגן הודגמו ללא חריג.
לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות .
לסיכום :
מוקד הססנה אלוואולרית בזווית הקוסטופרנית האחורית משמאל לפי פרוט לעיל (
האם מוקד פנאומוני בנסיגה ? שינויים פיברוטים ?)
גושי רקמה רכה בשד ימין
כבד שומני
האם התוצאה תקינה ? מה המשמעויות ? איך מתייחסים לכבד השומני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/05/2009ממצאים ריאתיים יכולים להיות תהליך דלקתי (זיהומי) או אחר (מגוון רחב של אפשרויות). כדי לצמצם אפשרויות יש לפנות לרופא ריאות עם צילומי CT וחומר רפואי רלוונטי אחר . בלי לראות צילומי CT חזה ולהתאים אותם לפרטים אנמנסטיים ובדיקת הפציאנט לא ניתן לומר יותר כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריקליןאסי אושר04/05/2009
אני משתמש במשאף בריקלין ורציתי לדעת האם יש איזושהי סכנה בשאיפה מוגברת של החומר??
למשל בימים האחרונים עם כל החום והמזג אוויר הנורא שאפתי לפחות 8 פעמים ביום וחצי.. כמעט בכל לילה אני צריך 2 שאיפות ובהמשך היום מתי שיש התקף. בדרך כלל אני שואף 4 פעמים ביום. קניתי טיפול מונע אבל אני לא מעוניין עדיין להתחיל אז השאלה שלי היא פשוטה:
האם בריקלין במתן מרובה יכול לפגוע בי? להשפיע עליי באיזשהי צורה? להוביל אותי לאשפוז חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/05/2009אין סכנה בשימוש מוגבר לתקופה קצרה. לאור אסתמה בלתי מאוזנת יש להגיע לרופא המטפל ולהתאים טיפול תרופתי מתאים לחומרת אסתמה כרגע (במידת הצורך- יעוץ רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- copdאורן03/05/2009
בהמשך לשאלתי מ1\5\09 אבי בן 70 עבר כריתת ריאה לפני כ30 שנהלפני כשנה אושפז בטיפול נמרץ לאחר שהתאושש נאמר לנו כי הוא בשיא המחלה כיום משתמש בביפאפ ובסיפאפ ובמשפים למינהם האם יש כדאיות לשקול אחד מהניתוחים שצוינו בתשובתך בתודה מראש נ.ב ישר כוח האכפתיות והרצון לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/05/2009בגיל 70 לא רלוונטי לדון על השתלת ריאה. לגבי הקטנת הריאה (LVRS ) - אופציה הזאת צריכה להשקל ע"י רופא ריאות אחרי בדיקה ואיסוף כל חומר האובייקטיבי. ברוב מקרי COPD קשה מאוד על סף אי ספיקה נשימתית כרונית , הקטנת ריאה אינה יעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיס וויטמין dדורי03/05/2009
האם יש מניעה לקחת אומגה 3 אצל חולי סרקואידוזיס.
(תוך טיפול בפרדניזון)
ידוע לי כי המחלה מתקשה בטיפול בויטמין די והאומגה מגדיל את מינונו.
יש כאן התנגשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/05/2009אין ספרות חד משמעית בנושא. זאת אומרת אין סיבה מדעית לא לקחת אומגה 3 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה או קושי לנשוםאורית02/05/2009
שלום,
לפני חודש התחלתי להרגיש בקשיי נשימה לעיתים רחוקות מלווה בשריקות קלות מאוד, ואז באות דפיקות הלב המהירות וזה עובר.זה קורה לעיתים בלילה או ליפעמים ביום.
טיפטפו לי פה ושם בבדיקות או מאנשים שאני סובלת מהתקפות חרדה מה עליי לעשות?
ד``ר דניאל סטרובין03/05/2009התקפי חרדה לפעמים דומים למחלות שונות , לפני החלטה על כך שמדובר בחרדה רצוי להגיע לרופא המשפחה ולבצע בירור ראשוני (במידת הצורך, כולל יעוץ רופא ריאות) כדי לשלול בעיות אורגניות (קודם כל אסתמה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני עובד בסביבה עם אדי דלקד``ר שבתאי ורסנו01/05/2009
שלום דוקטור !
מזה כ -4 חודשים בני עובד בסביבה עם אדי דלק , ברצוני לציין כי בני חולה אסטמה מטופל ב - " סימבוקורט" + " בריקלין "
לאחרונה מתלונן על קשיי נשימה , צריבות בעיינים ,סחרחורות , גוש באף
ברצוני לדעת האם יש קשר בין המצב הבריאותי וסביבת עבודתו
אשמח לתשובתך
תמרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/05/2009חלק מחולי אסתמה מחמירים מצבם הנשימתי בתגובה לריחות חזקים, בינהם גם שמנים ודלקים. במידה ולחולה אסתמה יש רגישות לחומרים הנ"ל - אינו יכול לעבוד בחשיפה לדלק. ניתן להתיעץ עם רופא אלרגולוג בנושא הרגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחים לשיפור מחלת copdאורן01/05/2009
שלום רציתי לדעת איזה ניתוחים ניתן לבצע בחולים קשים ןהאם השתלת ריאה היא גם פתרון בתודה מראש אורן
ד``ר דניאל סטרובין03/05/2009לא ברורה משמעות השאלה. האם כוונה למה פטרונות כירורגיים קיימים במחלת COPD קשה או האם קיימת הגבלה לנתח בחולים עם COPD ?? לגבי אפשרות ראשונה: במקרים מסוימים בחולי COPD קשים מאוד (בעיקר אמפיזמה) מבצעים ניתוח הקטנת ריאה (LVRS ), או השתלת ריאה (לפי התוויות קיימות). החלטה על ניתוח מתקבל אחרי יעוץ מומחה ריאות, במקרה של השתלה דרושה הערכה של מרכז השתלות. לגבי סיכון ניתוחי תחת הרדמה כללית החולי COPD קשים: סיכון ניתוחי אכן מוגבר וכל מקרה דורש הערכה של רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה???קרן30/04/2009
סובלת מקוששי בנשימה וכל הזמן זקוקה לתחושת אויר,בבוקר מורגש יותר,ובהתעוררות באמצע הלילה מחוסר אויר.
כל בדיקותי תקינות.תגר מטכולין תקין.תפקודי ריאות תקין 99%.ותפקודי ריאות רגילים פעמיים שעשיתי הראו הפרעה חסימתית קלה עם מרכיב הפיך.האם יתכן אסתמה לאור בדיקותי?אם תגר מטכולין תקין היתכן?עדיין סובלת מחוסר אויר ....
נבדקתי אצל קרדיולוג והכל תקין,ותבחיני אלרגיה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/04/2009תגר מטאכולין שלילי שולל אסתמה בסבירות מעל 95% . במידה וקשיי הנשימה במאמץ אינם חולפים יש לחזור לרופא המטפל להחליט על המשך הבירור . יש לציין שלא כל תחושת קשיי הנשימה הינה מחלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן30/04/2009עוד איזה בירור עלי לעבור?איזה בדיקות עוד אפשריות?כי הרופא נתן לי קיו-ואר ואריוס וזה בכלל לא עוזר.ושניגתי אליו שוב הוא אמר אין לי מה לתת לך יותר.זה הטיפול אז מה עלי לעשות????אני אובדת עיצות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה-קרן
דן30/04/2009לקרן
תנסי טפול בחדר מלח עם תמיכה של מנורת מלח. זה עושה פלאים במקרים שהרפואה הקונוונציונלית לא עוזרת. מנסיון אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/05/2009הרבה מאוד תלוי בממצאים ופרטים קליניים עולים בבדיקה ושיחה עם היועץ ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתמה במאמץ..טל29/04/2009
שלום שמי טל בת 13..
אני מתאמנת כבר שמונה שנים במסגרות ספורט שונות, ולאחרונה בכדוריד.
עד עכשיו הייתי מתאמנת תמיד באולמות אבל לאחרונה התחלתי להתאמן גם במגרשים.
בקיץ כשהתאמנתי במגרש הרגשתי קושי קל בנשימה רק לאחר ריצה של קילומטר אבל לפני חודשיים, בחורף, אחרי ריצה של 600 מטר הרגשתי שאני נחנקת, הנשימות שלי היו קצרות עם ציפצופים ובמשך חצי שעה הנשימה שלי לא הייתה סדירה.
האם יש סיכוי שיש לי אסתמה במאמץ והאם כדאי להיבדק?
תודה מראש טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/04/2009ממצאים אינם ספציפיים אך יכולים בין היתר להתאים לאסתמה. מומלץ להגיע לרופא המשפחה כדי להתחיל בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..
טל30/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריקליןמישהי28/04/2009
שלום רב,
התחלתי להשתמש בבריקלין(משאף) לפני מספר שבועות כתוצאה מאסטמה שהתחילה לפני 3 חודשים.
אני לוקחת לפי הצורך, יש ימים שאני לא צריכה בכלל ויש ימים שאני לוקחת 2-3 פעמים, אבל לא יותר. הבריקלין עוזר לי מאוד ואני מרגישה שהוא מקל לי על הנשימה.
מס' פעמים קרה לי שכמה דקות לאחר שלקחתי את המשאף התחלתי להרגיש את הדופק שלי מאוד חזק, הרגשתי כאילו אני אחרי ריצת 2000 רק בלי הקוצר נשימה, רק דופק מהיר, חזק ולא כ"כ סדיר שמורגש מאוד. זה נמשך בערך חצי שעה, ומאוד מציק.
רציתי לשאול האם זה אמור לקרות ואם אני צריכה לבקש מהרופא שלי משהו אחר במקום בריקלין, או שזה לא נורא..? רוב הפעמים אני מרגישה בסדר, לפעמים יש לי רק רעידות בידיים במשך כמה דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/04/2009דופק מהיר ורעד בידיים הינם תופעות לוואי של מרחיבי סימפונות קצרי טווח (כגון, בריקאלין). במידה ודבר מפריע מאוד , ניתן לעבור לתרופה אחרת . שאלה נוספת האם בריקאלין לבדו מספיק במקרה פרטני של אסתמה שלך. רצוי להתיעץ עם רופא המשפחה האם יש מקום ליעוץ רופא ריאות בהקשר להחלטות על טיפול לאסתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- umtu, mhkuo rhtu,רחלי27/04/2009
שלום רב!
קיבלתי תוצאות של צילום חזה
"ציור ריאתי מוגבר ב- LLL עם תסנין פריברונכיאלי"
מה המשמעות? מה הטיפול?
האם לרוץ לרופא/טר"מ או לחכות עד צאת החג?
יש לציין שאני כבר חודש מנוזלת מאד ומשתעלת אבל ללא חום.
תודה מראש
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/04/2009ממצאים בצילום יכולים להתאים לדלקת ריאות אך יכולים להיות שינוים ריאתיים ישנים (צלקתיים). יש להגיע לרופא המטפל להתאים ממצאים בצילום לממצאים קליניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין ריפלוקס וcopd ?צבי26/04/2009
או להחמרה של copd בנוכחות ריפלוקס?יש מחקרים בנושא זה? תודה מראש.
ד``ר דניאל סטרובין26/04/2009אין קשר ישיר בין תחילת COPD לבין רפלוקס בדרכי עיכול עליונות (GER ), לרוב סיבת COPD הישירה - עישון . כל גירוי בדרכי אויר עליונות (ובינהם ללא ספק רפלוקס) יכולה להחמיר תסמיני COPD (בעיקר שיעול תורדני).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)