מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול באסטמהronen25/04/2009
אני חולה באסטמה מגיל אפס אני היום בן 31 . אני לוקח סרטייד פעם ביום ויש לי מספר שאלות
1. יש לי הרושם שמאז שאני נוטל את התרופה אני יותר תלוי בה מאשר בעבר כלומר יותר התקפים אם אני לא משתמש מאשר לפני השימוש בתרופה שהייתי סובל רק בעונות מעבר . האם זה הגיוני ?
2. יש לי חבר שהלך לטיפול הומופטי והשתחרר מהמחלה אתם ממליצים ?
3. האם זה בסדר לקחת סרטייד כל יום ללא הפסקה או שמומלץ להחליף או להפסיק עם התרופה ?
תודה מראש על התייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/04/2009סרטייד הינו משאף משולב מכיל סטרואיד נשאף ומרחיב סימפונות ארוך טווח, הוא אחד התרופות לאסתמה הניתן כטיפול קבוע. לא ידוע על "תלות" מהתרופה, סיבת התקפים חוזרים בזמן הפסקת הטיפול היא בגלל העדר הגנה תרופתית ולא בגלל שתרופות מגבירות חומרת האסתמה. לא מומלץ להפסיק טיפול או לשנות אותו בלי התיעצות עם רופא המטפל.
לגבי טיפולים אחרים (כולל הומאופטיה): חומר מדעי אינו מספק בנוגע ליעילות טיפול לחולי אסתמה אך דבר אינו שולל יעילות טיפולים במקרה פרטני. נכון לממצאים במדע היום : אין המלצה להשתמש בטיפולים האלה. לגבי מקרה שלך ניתן להתיעץ באתר של טיפולים לא קונבנציונאליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגיולר בתקופתהריוןאלמוג23/04/2009
שלום וברכה אני חולת אסטמה קשה לאחר 2 החיאות ,כעת מטופלת באופן קבוע בסינגיולר 10 מל ליום סרטייד 500 פעמים ביום ףפלקסוטייד 500 פעמים ביום .אני מתכננת להכנס להריון האם יש בעיה עם אחת התרופןת הבנתי שסינגיולר אסור בהריון האם ישנו תחליף ,ואם כן מהו כמו כן במידה והרתי האם קימת סכנה ממשית לעובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/04/2009מומלץ להפסיק סינגולייר בזמן ההריון למרות שאין כל הוכחה על נזק לעובר מסינגולייר. סיבת ההמלצה היא העדר חומר מחקרי על השפעת סינגולייר בזמן ההריון. רצוי להתיעץ עם רופא ריאות היועץ לגבי המשך טיפול קבוע לאסתמה בזמן ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות CT חזהאור23/04/2009
ההתוויה – בירור שער ימני מוגדל
ללא הגדלת בלוטות לימפה בחזה
ללא גושים ריאתיים
מבנה המייצר כולל כלי הדם הגדולים שמור במגבלות הבדיקה ללא חומר הניגוד
אין תהליך חשוד לגוש בשער הימני . השער הימני תקין
הצללות פסיות בלינגולה,הצללה מאורכת נודולרית בסמוך לסדק הגדול מימין.
ללא נגעים אנדוברונכיילים
ללא נוזל פלוירלי או פריקרדיאלי.
אברי בטן עליונה כלולים ללא ממצא גס למעט הסתיידות עדינה בבלוטת האדרנל הימנית יתכן לאחר דמם או זיהום בעבר.
ללא הרס עצם.
לסיכום
הצללות פסיות עדינות בלינגולה, צלקות או שינויים פוסט דלקתיים, והצללה נודולרית זעירה מאורכת בצמוד לסדק הגדול מימין מתאימה לפס תמט או צלקת או בלוטת לימפה בסדק.
ד``ר דניאל סטרובין26/04/2009ממצאים רדיולוגיים יכולים להצביע על שינוים רקמתיים ישנים (צלקתיים) או להיות תהליך דלקתי כרוני. במקרה הראשון אין צורך לעשות דבר, במקרה השני יש מקום לבדיקות נוספות. לצורך החלטה על המשך הדרך יש לחזור לרופא המטפל עם הצילומים לצורך קורלציה קלינית. במידת הצורך יש לפנות להתיעצות עם רופא ריאות.
בכל מקרה חשד שבגללו בוצע הCT חזה נשלל ובזה מסר הטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- copdשירה23/04/2009
שלום רב,
אבי בן 86 מאושפז כרגע יש לו מחלת ריאות חסימתית מתקדמת בעקבות שאיבת מים מהפלאורה לפני כ-5 שנים
כרגע אמרו לי שיש לו נוזל בריאה ,באקו לב שעשו לו בשבוע שעבר אמרו שהכל תקין פרט לחדר הימני שכמעט ולא מתכווץ.
בשבוע הבא מומחה ריאות המליץ לעשות לו שאיבת נוזלים מהריאה תחת סי טי
המנהל מחלקה אמר לי בשבוע שעבר שהמצב שלו קשה מאוד השאלה
האם כדאי בכל זאת לעשות לו את הניקור האם זה יקל עליו וימנע את ההתחברות שלו כל לילה למשך כ-7 שעות לביפ אפ?
איך בדיוק עושים את הניקור תחת סיטי והאם זה לא מסוכן בשבילו
תודה מראש
שירה
ד``ר דניאל סטרובין26/04/2009פעולת ניקור נוזל צדרי (פלאורלי) יכול להטבצע משתי מטרות עיקריות: אבחנתית (לבדוק למה יש נוזל) וטיפולית (להוציא רוב הנוזל כדי להקל על התפשטות הריאה). ניקור תחת CT בדרך כלל נעשה כשכמות נוזל אינה גדולה. בדרך כלל פעולה של ניקור נוזל פלאורלי אינה מסוכנת למטופל אך חשוב לדעת מה מטרת הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונעאסי אושר22/04/2009
קניתי משאף לטיפול מונע סוף סוף.
עכשיו אמרו לי לשטוף את הפה אחרי כל פעם שאני עושה. זה נכון? אם כן מדוע? ואם מה אני צריך לשטוף? רק מים או משחת שיניים?
עכשיו רציתי לדעת גם , אם אני עושה כל יום בבוקר ובערב עם המשאף טיפול מונע , אני לא יקבל התקפים בהמשך היום? ואם אני מקבל התקפים מותר לי לעשות במשאף הרגיל או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/04/2009מומלץ לשתוף פה עם מים רגילים כדי למנוע הצטברות חלקיקים מקרוסקופיים של התרופה בחלל הפה. משאף עם תרופה מונעת התקפים אינו מבטיח זאת ב100% , במידע של התקף אסתמה יש להשתמש במרחיב סימפונות קצר טווח (לפי החלטת רופא המטפל )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה בעניין copdצבי22/04/2009
בהמשך לשאלתי 3 שורות למטה:אני יודע שהתפקודים נמוכים לכן פניתי אליך ,אני מטופל בסרטייד פעמיים ביום אך אני חוזר שוב על שאלתי:יתכן שהתפקודים יתדרדרו במידה כזו ללא מחלה,עישון או סימפטום כלשהוא ?מה עוד שאני מבצע ובכיף גדול את כל הפעילויות הגופניות שהזכרתי ,ריצה-הליכה יומית 5 ק"מ,אימון משקולות ועוד.האם יתכן שהבדיקה שגויה?לחץ מהבדיקה יכול להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך לשאלה בעניין copd
ד''ר שבתאי ורסנו22/04/2009שלום,
תפקודי ריאה יכולים להמשיך להדרדר משך השנים גם ללא אירוע חריג. ישנם חולים שתחושת קוצר הנשימה שלהם ירודה והם אינם מרגישים בהחמרה (זו עוד סיבה לבצע תיפקוד תקופתי). לגבי איכות הבדיקה הטכנאי חייב להתרשם ממנה ולא להוציאה במידה וטכנית לא התבצעה כדרוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותbbb21/04/2009
בעקבות בדיקות שעשיתי לצבא עולה כי יש לי אסטמה. אני רץ הרבה ושוחה הרבה ואף פעם לא הרגשתי שום קושי בנשימה. האם זה הגיוני? מה יכולה להיות הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות
ד''ר שבתאי ורסנו21/04/2009שלום,
האם בילדותך סבלת מאסתמה. האםפ יש לך רקע אלרגי. על סמך איזה בדיקות קבע הצבא שאתה אסתמטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
bbb21/04/2009מעולם לא סבלתי מאסטמה או אלרגיה אחרת הקשורה לנשימה. עשיתי בדיקת תגר מטכולין בדיקת מאמץ (יצאה סבירה) והבדיקה הרגילה של נשיפה למכשיר (לא זוכר איך קוראים לה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תפקודי ראות
גל21/04/2009ראשית תודה על תשובתך
שנית תוך טיפול בסטרואידים נעשתה בדיקת מאמץ
נצפתה ירידה של 26% בשיעורי זרימה
לח"מ 4 התקפים בשבוע עם החרפות אלרגיות, צפצופים לילים
ישנה המלצה כרגע לבחון זכאות ל XOLAIR
שאלתי האם יש משקל יתר לבדיקות או לתפקודים (יחד עם תרופות)
או שמא יש לראות התמונה הכוללת כולל הסיפור הקליני שלי
יש לציין כי מדי שנה נראה כי המצב מחמיר
תודה גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך תפקודי ראות
ד''ר שבתאי ורסנו22/04/2009שלום,
הערכת חומרת אסתמה היא שיקלול של מצב קליני/תלונות וממצאי תפקודי ריאות. במקרה שלך ברור שהאסתמה היא פעילה ואם יש לך רקע אלרגי מוכח, רמת TOTAL IIGE 30-700 וקיבלת לפחות שני קורסים בסטרואידים סיסטמיים בשנה האחרונה הרי שאתה מועמד לטיפול בקסוליר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????
bbb29/04/2009?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאה פרשנותגל21/04/2009
סובל מאסטמה 11 שנים
מטופל בסימביקורט 320 פעמיים ביום סינגולאייר פעם ביום וונטולין
בדיקת תפודי ריאה לאחרונה FEV1 77%
לאחר מרחיבים 84%
FEF 25-75 45%ֵלאחר מרחיבים
59%
שאלתי ראשית האם הנתונים מדגימים אסטמה בחומרה בינונית קשה או שמא קלה
ושנית האם לנתון FEV1 משמעות גדולה יותר בקביעת מצב המחלה
ושלישית מהי המשמעות של נתון ה FEF 25-75 האם הכוונה לדרכי נשימה קטנות שהם המשמעותיים לקביעת חומרת האסטמה?
תודה
תפקודי ריאה פרשנות
סימביקורט במינון כזה נותנים לרוב באסתמה בינונית ומעלה בחומרתה לפני טיפול. כעת עם הטיפול במידה ואתה חופשי מסימפטומים, אינך מוגבל ואינך צורך יותר מפעמיים בשבוע ונטולין אתה נחשב כמאוזן. FEF 25-75 הינו מדד סימפונות קטנים. מה שקובע הוא FEV1, FEV1/FVC.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא copdצבי21/04/2009
אני בן 55 מאובחן כחולה באסתמה כרונית ,ב2008 fve1-55 לפני חודש התדרדר ל48 .עושה ספורט,הליכה -ריצה כל יום 5 ק"מ,מרגיש מצוין ,לא משתעל לא חליתי כבר מספר שנים(טפו טפו).אז פשר ההתדרדרות המהירה?עלי לציין שאני סובל מנזלת אלרגית-כרונית כל החורף,זה קשור?או שביצוע הבדיקה לקוי?לחץ נפשי בזמן הבדיקה?.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב-לא מעשן כבר 6 שנים.
צבי21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה בנושא
CPD זה לא אסתמה. אם עישנת יתכן ויש לך את שתי המחלות בו זמנית. אתה אמור להיות בטיפול קבוע ומונע על פי האבחנות הנ"ל. התפקוד שציינת ירוד במידה משמעותית מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אני חח עוד שאלה...אסי אושר20/04/2009
קודם כל תודה שעניתם לי על השאלות הקודמות
אז ככה שמעו
אני לא יודע מה קורה כאן בארץ הזאת אבל יש לי מגיל 12 אסטמה והייתי על אינהלציה עד גיל 17 וחצי
לפני חודש באתי לרופאת משפחה שלי וביקשתי משאף.......
עכשיו תראו. עשיתי בגיל 14 וחצי בערך תפקוד ריאות בבית חולים השרון בפתח תקווה וקבעו שאכן יש לי אסטמה. לאחר מכן בגיל 17 עשיתי עוד טיפול כזה הפעם בצו ראשון בתל השומר והורידו לי על זה פרופיל ל72.
אז איך זה שביקשתי מהרופאה משאף. היא אמרה לי תעשה איתו חודשיים ואם המצב ישאר אותו דבר תחזור לקבל טיפול מונע??
יעני אני סובל מאסטמה כבר 6 שנים! ועוד לא הבינו את זה?? הייתי צריך לקבל טיפול מונע מזמן. אני לא מבין את הרופאים כאן באמת שלא. נראה לי שהרופאת משפחה שלי חושבת שרק עכשיו נהיה לי אסטמה! למרות שהייתי אצלה אלף פעם והיא נתנה לי טיפולי אינהלציה. בקיצור מה לעשות? הצבא גם טעה שנתן לי 72 ולא 64 וגם הרופאה טעתה שנתנה לי משאף וריטלין או איך שלא קוראים לזה ולא נתנה לי משאף לטיפול מונע.
דבר שני.. אם אפשר קצת הסבר על הטיפול המונע? מה זה עושה ולכמה זמן??
ודבר שלישי ואחרון הכי חשוב... אני שואף מהמשאף בתדירות גבוהה יחסית בערך 3-4 פעמים ביום.
אני חושב שהנרגילה עשתה לי יותר מדי נזק. מה עושים בקיצור מה אתם ממליצים לי לעשות? אני כבר בקושי נושם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שוב אני חח עוד שאלה...
כאמור אתה צריך לבצע תפקודי ריאה חוזרים כחלק מהערכת הבעייה וקרוב לודאי לקבל טיפול מונע במשאף המכיל גם סטרואיד שמדכא את המרכיב הדלקתי באסתמה וגם מרחיב סימפונות הפועל 12 שעות (משאף משולב). טיפול כזה, במידה וצריך, ניתן לקחת כל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בריאה ימניתמתי17/04/2009
היי.
היום התחלתי להרגיש כאבים ממש חזקים בריאה הימנית.
אני לא יכול לקחת נשימות עמוקות בכלל כי אני מרגיש שהריאה עומדת להתפוצץ.
הכאב התחיל לעבור ליד ולצוואר (חלקו הימני) וטיפה מלווה בכאבי ראש
הכאבים החזקים נמשכים כבר מעל שעה.
יש לי אסטמה קלה מאוד.
ניסיתי לקחת משאף ונטולין והדבר לא עזר.
אתמול לקחתי כדור אלרג'יX אבל עבר המון זמן מלקיחתו ואני חושב שאין לו קשר לכאבים.
כואב לי כשאני מזיז את איזור בית החזה.
האם צריך לפנות לייעוץ רפואי?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט ששכחתי להזכיר!
מתי17/04/2009אני בן 17, בריא בד"כ, פרופיל צבאי נקבע לי 72 עקב האסטמה, אני אלרגי לדשא, עץ זית, ברוש, פקאן.
אני בתקקופת האלרגיה אך מעולם לא סבלתי מסוג כזה של כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים חזקים בריאה ימנית
ד''ר שבתאי ורסנו19/04/2009שלום,
עלייך לפנות מייד לבדיקת רופא כולל ביצוע צילום חזה לשלילת חזה-אויר (פנצ'ר בריאה). אין קשר לאלרגיה אך יכול להיות קשר לאסתמה ולעישון במידה ואתה מעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהאסי אושר17/04/2009
שלום ותודה מראש.
אז ככה , בסביבות גיל 12 חליתי בדלקת ריאות שנמשכה בערך כחודש ובאותה תקופה בדיוק גם התחלתי לעשן נרגילה ככה עם החברים בכיף.
אחרי שעברה הדלקת ריאות , כבר לא הייתי אותו בן אדם או יותר נכון לא נשמתי אותו דבר...
אז הלכתי לקופת חולים והמליצו לי לנסות מכשיר אינהלציה כדי לראות אם זה מקל לי. ואכן הקל לי. ומאז הייתי בא לקופת חולים פעם בשבועיים לעשות שם אינהלציה , עד שבסוף זה הפך לקבוע כמעט פעם בשבוע , אז קניתי אחד לבית.
מגיל 12 וחצי בערך עד לאמזמן (17 וחצי) אני על מכשיר אינהלציה ולאחרונה (18) קניתי סוף סוף משאף שהרבה יותר קל לי ומועיל ופשוט.
עכשיו למה אני מספר את כל זה? מגיל 12 עד גיל 18 המשכתי לעשן נרגילה בתדירות מטורפת ושאני אומר מטורפת אני מתכוון לזה (כמעט 5-6 גחלים ביום)
רציתי לדעת האם האסטמה החמירה מכיוון שעשינתי נרגילה כמו משןוגע?? כיום אני עדיין מעשן נרגילה והמצב כבר מחמיר אני זקוק למשאף פעמיים עד שלוש ביום........
מה לעשות? עד כמה הנרגילה משפיעה והאם יכולה לגרום נזק תמידי??? אני לא מצליח להפסיק לעשן זה פשוט ממכר וזה הכיף היחיד שלי בחיים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה...
אסי אושר17/04/2009האם אני צריך להודיע לצבא על הדרדרות במצבי? הפרופיל שלי הוא 72 על פי 'בדיקה' שעשו לי בתל השומר
ממש בדיקה מחופפת... אני בוקשי עולה 3 קומות במדרגות לבית והם קבועים לו 72... איז הטיפשות
צריך להודיע? אני רוצה פרופיל 64 בכל מקרה
האם יורידו לי ל64?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה...
ד''ר שבתאי ורסנו19/04/2009עשה כנ,ל ואם הממצאים ומכתב הרופא עדכן את הצבא.
אסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו19/04/2009הי,
מה שאתה מספר לי הוא חמוןר מאד בעיני. ראשית לא ברור לי האם ביצעת אי פעם תפקודי ריאה כדי לאבחן את מחלתך. תפקוד ריאה הוא תנאי הכרחי לאבחנת אסתמה ולמעקב אחר תוצאות הטיפול !
שנית אתה משתמש בונטולין בתדירות גבוהה דבר שמסכן אותך ושלישית אתה מעשן נרגילה שהיא בוודאי סיבה טובה להחמרה !
עליך לבקש הפניה לרופא ריאות כולל ביצוע תפקודי ריאה. במידה ותאובחן כאסתמטי תצטרך לקבל משאף לטיפול מונע (לא ונטולין). חד משמעית עלייך להפסיק לעשן נרגילה או סיגריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיסמיכל14/04/2009
שלום רב.
לפני כשנתיים, בעקבות נגעים עוריים ושיעול ממושך, אובחנתי כחולת סרקואידוזיס.
המחלה התפרצה בסוף ההריון השני שלי בהיותי בת 35.
עברתי ביופסיה שאישרה את האבחנה.
תפקודי הריאות היו תקינים עם ירידה קלה מאוד בדיפוזיה.
הלכתי למעקב אצל קרדיולוג, המטולוג, רופא עינים והכל היה תקין.
לטענת הרופא שלי אני צריכה לעבור עכשיו בדיקת תפקודי ריאות מלאה אחת לשנה גם אם אני מרגישה טוב, ללא סימפטומים קליניים ועם צילום חזה תקין.
מהי דעתך בנושא? לא כ"כ מתאים לי "להיות חולה"
תודה רבה
ד``ר דניאל סטרובין16/04/2009סרקואידוזיס היא מחלה דלקתית כרונית עם תחזית טובה ברוב המקרים. מומלץ מעקב שגרתי שתפקודי ריאות הוא חלק ממנו, המלמד על מעורבות ריאתית . החלטה התקבלה קרוב לודאי על סמך מכלול של נתונים קליניים. יש לזכור שמכל מקרה פרטני מחלה יכולה להתנהג אחרת. במידה ובשנים ראשונות מאז האבחנה לא מגלים החמרה של סרקואידוזיס אפשר לצמצם בחלק מבדיקות מעקב ויותר לסמוך על סימנים קליניים. רצוי להשאיר החלטה על היקף המעקב בידי רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולtch10/04/2009
לילה טוב,
אחת לכמה ימים, לרוב בבוקר לאחר הקימה אך לא מחייב, אני מתחיל להשתעל לפרק זמן של כ-15-20 דקות.
השיעול חזק ומאומץ, כאילו משהו מפריע לי בלוע, במהלך השיעול אני מרגיש תחושה של משהו שניתקע לי בגרון שקשה לי לפלוט, מין ליחה צמיגית שכאילו עולה למעלה אך גולשת חזרה לגרון.
השיעול נמשך כרבע שעה לאחר מכן הוא נעלם ואני מרגיש טוב יותר, במהלך השיעול עייני דומעות.
רציתי לדעת ממה התופעה נגרמת ?
היתכן ומדובר ברפלוקס ? (אני לא מרגיש צריבה לפני זה בגרון או משהו דומה, אך מידי פעם יש לי צרבת).
היתכן כי אכילת שוקולד בערב תגרום לתופעה כזו לאחר כמה שעות ? (בקימה בבוקר לאחר שינה) ?
האם יש עוד דברים שבאים בחשבון ?
בעבר הרחוק ביצעתי גסטרוסקופיה בה לא נראה כלום וההנחה היתה כי הנ"ל מרפלוקס.
עוד לציין כי כשאני פולט רוק/ליחה היא צמיגה ודי דביקה, האם יש דרך להפטר מהליחה הזו שמטרידה אותי הרבה מאוד זמן ? לציין עוד כי אני לרוב רגיל לבלוע את הליחה ולא לפלוט אותה.
עוד דבר קטן
לפעמים בזמן השיעול כשאני פולט את הליחה/רוק, היא שקופה עם מעט קצף ולפעמים רואים בה עיגולים (1-2) קטנים שנראים לי כמו פיטריה או משהו כזה בצבע לבן/שקוף (זו ההגדרה הכי טובה שמצאתי לתאר את זה) - האם זה משהו משמעותי ? מה יכול להיות ?
למשל:
הלילה כשהלכתי לישון הרגשתי צורך להשתל מידי פעם, כאילו משהו מציק בגרון, השיעול נשמע מאוד מאולץ כאילו אני משתעל בכוח ובכפיה.
לאחר כ-10 דקות התחלתי להשתעל ברציפות כאשר התלווה לזה פליטה של ליחה/רוק די צמיגים, חלק מהפליטות היו הרבה בועות אויר וקצף, כאשר לאחר כ-20 דקות העניין כמעט וחלף.
לציין כי לפני שהכל התחיל הרגשתי צורך לעשות גרפצים, כדי כאילו לשחרר את המועקה בגרון, אבל לא הצלחתי בכלל, כאשר לאחר "התקפת" השיעול הצלחתי לעשות זאת.
האם ישנן מחלות אחרות קשות שיכולות לגרום לשיעול כזה ? והאם הקשבה לריאות ע"י רופא יכולה בהכרח לשלול דברים הקשורים לריאות/נשימה ?
תודה על התשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/04/2009רפלוקס יכולה להיות סיבה לשיעול התקפי. קיימות סיבות נוספות לכך: הפרשות בדרכי אויר עליונות (בעיקר מאף וסינוסים), אסתמה ועוד סיבות נוספות. במידה וטיפול תרופתי ולא תרופתי לרפלוקס אינו יעיל אחרי מספר חודשי טיפול, יש מקום להמשיך בבירור דרך רופא המשפחה . לפי שיקולו בשלב זה ניתן לבצע בדיקת רופא א.א.ג , צילום חזה, תפקודי ריאות (במידת הצורך גם יעוץ רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התוויות נגד לתגר מטכוליןמירי08/04/2009
שלום רב דוקטור.
בקרוב עליי לעבור מבחן תגר מטכולין. יש לי מספר שאלות, ואני מאוד מבקשת את התייחסותך:
1.האם קיימים מקרים, ו/או מחלות מסויימות, בהם קיימת התוויית נגד לביצוע הבדיקה? במידה וכן, מה הם?..
2.בהמשך להנ"ל, האם נטילת תרופות מסויימות (כרוניות), גם היא עלולה להוות התוויית נגד לביצוע המבחן? האם תוכל לפרט את שמות התרופות, איתן צריך לנהוג במשנה זהירות בעת ביצוע הבדיקה??
3.מה הן התופעות, המופיעות במהלך ביצוע הבדיקה, והאם היא כרוכה בסיכון כלשהוא של המצב הנשימתי, או חלילה עלולה לגרום להפסקת נשימה? או הפרעה אחרת כלשהיא? והאם מצבים אלה הפיכים? מה הם באמת הסיכונים?..
ברצוני לציין שבעברי היה לי סרטן שד, אני מקבלת לפחות 15 תרופות ביום, לפני חודש וחצי אובחנה סינוסיטיס שטופלה שבועיים באוגמנטין, הנזלת והשיעול נמשכים עד עכשיו. רופאת ריאות הפנתה אותי לביצוע הבדיקה.יש לי תור גם למרפאת אלרגיה.
יש לציין שסרוטייד דיסק ממש עוזר לי, אך עדיין יש לי התקפים של שיעול טורדני ונזלת.
מה דעתך?
אודה לתשובתך,
בברכת חג אביב שמח וכשר
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/04/2009חשוב לציין שמבצעים תגר מטאכולין בדרך כלל בחשד לאסתמה אך הנוכחות תפקודי ריאות תקינים או כמעט תקינים.
1. התוויות נגד ביצוע תגר מטאכולין הם: הריון, תקופת הנקה, התקף לב בשלב חריף, יתר לחץ דם קיצוני בלתי מאוזן או הפרעות קצב לב לא מאוזנות ופעילות נכון לזמן הבדיקה.
2. תגר מטאכולין אינו יכול להפריעה לתרופות אחרות. תקופה קצרה (מספר ימים עד שבועיים) לפני הבדיקה מומלץ לא להשתמש בתרופות לאסתמה עם השפעה לטווח זמן ארוך (מרחיבי סימפונות, סינגולירי, טאופילין, סטרואידים) כדי לעלות אמינות הבדיקה ולא בגלל חשש לתופעות לוואי שליליות. מאותה סיבה אין לשתות קפה או תה או להשתמש בונטולין ביום הבדיקה.
3. במידה ולנבדק ישנה אסתמה, הוא יכול להגיב כהתקף אסתמה חד בזמן הטסט. זאת תופעה שלילית המשמעותית קשורה לתגר מטאכולין. לאור זה בדיקות הנ"ל מבצעים במעבדות עם השגחת רופא ריאות וציוד מתאים לטיפול בהתקף אסתמה. תגושה אלרגית למטאכולין הינה נדירה
בסה"כ תגר מטאכולין נחשבת כבדיקה אמינה ובטוחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור סטרובין!!
מירי13/04/2009עכשיו הרגעת אותי. :)
אני מבינה שגם את הסרטייד אאלץ להפסיק,
ואין לי מושג איך אסתדר בלעדיו,
בכל מקרה..מודה לך מקרב לב,
ומאחלת לך חג שמח ומהנה!
בברכה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)