פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת בקנה הנשימה
    מישהו
    14/01/2009

שלום, בן 23, בריא בדר"כ. אתמול לאחר או יותר נכון תוך כדי מחלה ויראלית מלווה בחום, הרגשתי כאבים בחזה מקרין לשורשי כפות הידיים. הכאבים במיוחד בנשימה עמוקה ובשכיבה בלילה, אם כי מופיעים בגל חזק גם בבוקר. בשל הנ"ל נבדקתי ע"י רופאת המשפחה, אק"ג - תקין. ל"ד - תקין. יחד עם זאת אובחנה דלקת של קנה הנשימה, הרופאה המליצה כרגע לא לקחת תרופות סטרואידיות על מנת להימנע מפטריות בחלל הפה והגרון ורק לשתות חם, אך לאחר לילה נורא ובוקר עוד יותר, ניגשתי עם טופס אורח למרפאה אחרת (הרופאה לא מקבלת היום) הומלץ על אינהלציות עם טרבולין להקלת המצב. 1. בהנחה שהאבחנה של דלקת בקנה הנשימה אכן נכונה (ומנסיון הרופאה מאוד מומחית) האם המלצתו של הרופא השני על טרבולין הגיונית כאן? (ריאות נקיות, טרבולין לטיפול בדלקת של קנה נשימה?) 2. שמעתי שטרבולין עלול לגרום לחרדות ואי שקט, מצב לו אני נוטה גם ללא תופעות לוואי. כמה שכיחה התופעה ולנוכח סעיף 1 האם החסרונות לא עולות על היתרונות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בקנה הנשימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בקנה הנשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/01/2009

שלום,
    איני רואה סיבה לטיפול בטרבולין בדלקת קנה הנשימה. כאב המקרין לכפות הידיים אינו אופייני. במידה ואין שיפור יש לשקול צילום בית החזה. אם קיימת ליחה מוגלתית (צבעונית) יש לשקול טיפול אנטיביוטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד סמיך בריאה
    ירון
    14/01/2009

שלום רב, לפני כשבועיים כתבתי בפורום זה כי לאבי, כיום בן 56, התגלה לפני כשנתיים בצילום חזה רנטגן "כתם" בריאה הימנית. בשנתיים האחרונות נשלח לCT חזה שלוש פעמים, שם נמצא כי ישנו מוקד סמיך שנשאר בגודל קבוע בקוטר של כ-8 מ"מ. כעת לא אושר לו לבצע בדיקת CT נוספת, לכן הרופא הפנה אותו לבדיקת רנטגן למעקב. בבדיקת הרנטגן מאתמול נכתב כי ישנו "רושם שהממצא גדל" בהשוואה לצילום הרנטגן מלפני שנתיים. האם הדבר מצביע על אפשרות לגידול ממאיר בריאה? בתודה, ירון

לקביעת תור
    סגירה
    מוקד סמיך בריאה

הוספת תגובה

• מוקד סמיך בריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/01/2009

שלום,
    אם הממצא אכן גדל הסיכוי לממאירות קיים אף כי לא בהכרח. לאור תוצאת צילום החזה יש לבקש CT חזה ביקורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BOSENTAN וסקלרודרמה
    אמא
    14/01/2009

אני חולת סקלרודרמה עם כיבים קשים , וללא לחץ דם ראתי. לאחרונה הוצעה לי האפשרות ליטול בוסנטן 62.5 , פעמיים ביום לטיפול בכיבים . האם יש אפשרות שאגרום נזק לראות ? האם ללא לחץ דם ראתי לא מסוכן לקחת תרופה זו ? ובעתיד, באם אזדקק לה לראות - האם היא תועיל ? מהם תופעות הלוואי שלה? הבנתי שיש פגיעה בכבד. אשמח לכל מידע על התרופה , וחוות דעתך . תודה מראש על הסיוע .

לקביעת תור
    סגירה
    BOSENTAN וסקלרודרמה

הוספת תגובה

• טרקליר - מומלץ מאוד-ניסיון אישי

שחר
    30/10/2011

אמנם עבר כבר זמן, אבל אולי התשובה תוכל לסייע לחולים אחרים...

מניסיון אישי של נטילת טרקליר (BESANTEN) קרוב לשנתיים במינון 125 מ"ג פעמיים ביום התרופה לא מזיקה (לפחות לי) אלא שיפרה מאוד מאוד את מצבי ואת מצב הופעת הכיבים ופצעים חדשים באצבעות ואפילו את תפקודי הריאות שלי (כפי שמופיע הקשר במחקרים רבים). וכל זה, ללא פגיעה בכבד (אני אמנם אישה צעירה בת 30...)

אם זו המלצת הרופא, אני ממליצה בחום. מצב המחלה שלי השתפר פלאים הודות לתרופה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BOSENTAN וסקלרודרמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/01/2009

שלום,
    מדובר בטיפול מקובל לבעייתך. אין מניעה לטיפול גם ללא יתר לחץ דם ריאתי. במידה ומתפתח יתר לחץ דם ריאתי ניתן להוסיף תרופות נוספות. לגבי פגיעה בתפקודי הכבד קיים סיכוי של עד 7% מהמטופלים לעלייה באנזימי כבד ולכן יש צורך במעקב בדיקת דם אחת לחודש והפסקת טיפול במידה והערכים עוברים גבול מסויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על התשובה המהירה

אמא
    15/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חדר מלח מוכח? סינגולייר?
    דן
    13/01/2009

ד"ר שלום. אנא עשו כאן סדר בבלאגאן - האם חדרי מלח/ משאפי מלח הם טיפול מוכח? האם סינגולייר היא תרופה מוכחת? תודה מראש.

הוספת תגובה

• האם חדר מלח מוכח? סינגולייר?

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/01/2009

שלום,
    למיטב ידיעתי אין שום הוכחה מדעית מבוקרת כי לחדרי מלח/משאפי מלח יש מקום בטיפול באסתמה. יתרה מזו , מחקר שנעשה על ידי אחד הרופאים הבכירים בארץ לא מצא שום השפעה של טיפול זה על האסתמה (ידע אישי). כמו כן טיפול במלח אינו נכלל באף אחת מההמלצות של ארגון הבריאות העולמי לטיפטול באסתמה (הנחיות המתחדשות כל שנה לערך), או של ארגוני רפואת ריאות אחרים, כולל בישראל.
    באשר לסינגוליר זהו טיפול מוכח אם כי מנסיון רובינו בארץ השפעתו יותר בילדים או במקרים ספציפיים במבוגרים (שלא ניתן לחזות מראש). בכל מקרה טיפול זה, גם לפי הידע העולמי, יעיל פחות ממשאפי סטרואידים, אך יש לו מקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקוידוזיס או מחלת קרום הריאה
    נקאש סיגלית
    12/01/2009

שלום ד"ר ורסאנו, אני ידועה במחלת הסארקוידוזיס ונמצאת במעקב בב"ח מאיר , לאחר קריאה באינטרנט נראה כי למחלה זו יש מאפיינים כמו למחלת דלקת קרום הריאה ובדגש על נגעי העור שמופיעים אצלי( דבר המחזק את העובדה שאולי מדובר בדלקת קרום הריאה ) . שאלתי היא האם ייתכן שאני חולה במחלה זו ( זאבת )? ואם כן איילו בדיקות עלי לעבור ע"מ לאמת זאת, כמו כן טרם עשתי ביופסיה של העור והאם ניתן לבקש לבדוק זאת גם בפיענוח ?. תודה מראש

הוספת תגובה

• סרקוידוזיס או מחלת קרום הריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/01/2009

שלום סיגלית,
    את עושה "מישמש" ממה שאת קוראת באינטרנט. זאבת ארגמנית היא מחלה שונה לחלוטין מסרקואידוזיס. נכון שגם היא עלולה לערב אברים שונים כולל קרום הריאה (אך היא אינה נקראת "מחלת דלקת קרום הריאה" כפי שציינת) והריאה עצמה (בסרקואידוזיס נדירה מעורבות של קרום הריאה). נגעי עור יתכנו בשתי המחלות. במידה וקיימים אצלך נגעי עור יש להתייעץ עם רופא עור לגבי משמעותם כולל הצורך האפשרי בביופסיה במקרה של ספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיסגה 4 אריאל

טלי
    27/08/2012

שלום,
    לפני שנה גילו שי לי סרקוידוזיס, המחלה התפרצה אך ורק בעור כיום אני נקיה לחלוטין מהכל בגלל כדורים שקיבלתי.
    לפני כשבוע התחלתי להרגיש כאבים בריאה השמאלית כאשר אני שוכבת במיטה בלילה קשה לי מאוד לנשום כל החזה והגב כואבים נורא ומקרה זה חוזר על עצמו כבר מספר פעמים. מה עלי לעשות יכול להיות שזה קשור לסרקוידוזיס כי לא היה לי מוערבות בריאות כלל.
    אשמח לקבל את תשובתכם בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיסגה 4 אריאל - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/08/2012

שלום,

כאבים הם סימן מאד לא ספציפי ולאו דווקא אופיני לסרקואידוזיס. עלייך להבדק גופנית וקרוב לודאי לבצע גם צילום חזה כצעד ראשון. לפי התרשמות הרופא הוא יחליט האם להוסיף בדיקות נוספות בכדי לאבחן את סיבת תלונותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל מוגלתי בריאה כיצד לטפל
    רונית
    09/01/2009

אימי בת 78 חולה בסרטן השחלות משנת 2000 ב-2006 המחלה חזרה והחל תהליך כימו אשר נמשך כבר מעל שנתיים,הטיפול האחרון שהיא קיבלה היה דוקסיל ב-CT האחרון התגלו אימפלנטים נוספים ולכן הוחלט על הפסקת הטיפול והמשך טיפול בטופוטקאן. במקביל החלו להצטבר נוזלים בריאות אימי עברה ניקור בבית החולים בתהליך זה פגעו בריאה הימנית ונוצר חלל אוויר לאחר שבוע חזרנו לבדיקה אשר הראתה שהחלל גדל וכמות הנוזלים גדלה. חיברו אותה לנקז אשר הוציא נוזל מוגלתי (אמפיימה) מזה שבועיים אימי מאושפזת כמות הנוזלים ירדה אך המרקם נשאר מוגלתי.אימי מזה שבועיים מקבלת אנטיביוטיקה אתמול הודיעו לנו שישחררו את אימי מבית החולים עם נקז. שאלה: כיצד מטפלים במוגלה? האם זה ניתן לטיפול? האם ניתן לסתום את החור? מה קורה לגבי הטיפול? האם ניתן לתת טיפול טופוטקאן כאשר יש נקז המוציא עדיין מוגלה? האם המצב ישי מוגלה בריאות הוא מצב מסוכן (חשש לחייה)? תודה רבה, רונית

הוספת תגובה

• נוזל מוגלתי בחלל הפלוירה, כיצד לטפל

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/01/2009

שלום,
    אם אכן מדובר בנוזל פלירלי מזוהם (אמפיאמה) הטיפול הראשוני הוא ניקוז ואנטיביוטיקה. כאשר אלו אינם עוזרים עומדת אפשרות של ניקוי חלל הפלוירה ממוגלה על ידי ניתוח. בחולים שמצבם לא מאפשר התערבות ניתוחית, ניתן בלית ברירה להסתפק בניקוז כרוני, בנוסף לטיפול האנטיביוטי. תהליך זהומי בחלל גוף תמיד מהווה מקור פוטנציאלי לזהום שמתפזר לדם ולאברים אחרים, אף כי אירוע כזה לא בהכרח חייב להתרחש. לגבי טופוטקאן אינני מכיר את התרופה אך אם מדובר בתרופה המדכאת את מערכת החיסון יש לה בנוכחות אמפיאמה פוטנציאל להחמרת הזיהום וסיבוכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויר
    שולמית
    07/01/2009

אני סובלת מחוסר אויר במשך כל היום אני עם מאוורר אפילו בחורף.עשיתי המון בדיקות הכל תקין חוץ מאסתמה קלה שנתנו לי ונטולין בעת הצורך.הייתי אצל הרופא ריאות שוב והוא אמר שהוא עשה לי כל מה שאפשר וזה לא מהריאות.קרדיולוג אמ שלפי כל הבדיקות שהוא שלח אותי הכל תקין.אז ממה יכול להיות כל הזמן החוסר האויר?ההתקפים של האסתמה באים בלילה ובוקר אז מה במשך היום חוסר האויר הזה לאן לפנות.

לקביעת תור
    סגירה
    אויר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/01/2009

תשובת קוצר הנשימה לא בכל מקרה חייבת להיות ביטוי למחלה או בעיה משמעותית. לפעמים התקפי חרדה באים ע"י ביטוי כקשיי הנשימה. יכול להיות שסיבה לקשיי הנשימה היא אסתמה. מעבר לונטולין קיימים טיפולים באסתמה, לצורך החלטה על כך רצוי להגיע לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה
    שולמית
    07/01/2009

קמתי בלילה מקוצר נשימה ושיעול יבש והדופק היה 116 עשיתי בדיקת מטכולין יצאה תקינה וכל שאר הבדיקות גם.ממה זה יכול להיות האם התקף אסתמה מלווה עם דופק מהיר

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/01/2009

ישנן סיבות רבות לקשיי הנשימה ודופק מהיר. כדי לחשוב על אבחנות סבירות במקרה הזה יש לחבר נתונים קליניים, בדיקה גופנית ובדיקות עזר (ניתן לעשות זה בהתיעצות עם רופא המשפחה שיפנה למומחים מתאימים : ריאות קרדיולוג וכו")

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש אסטמה?? :-s
    יניב
    06/01/2009

יש לי שאלה זה שאני קצת רגיש ולויטולין תומרת שאני לוקח אותו זה קצת יותר פותח לי את הסינפונות עושה אותי בטוח בעל אסטמה? אני רוצה להדגיש שבחיים לא היה לי התקף אני בעל כושר גופני מצויין אם וינטולין משפע עליי ככה זה משו טביעי או בגלל שאני אסמתי או משו כזה זה השפיע עליי עכשיו אני צריך לעבור בדיקה מתכולין ושאלתי היא אם אני יקח וינטולין לפני הבדיקה המתוכולין לא ישפיע עליי? איך בדיוק היא עובדת? אם כל אדם רגיש למטוכלין? אום בנאדם בעל תפקודי ראות נמוכה יחסית לא עובר אותה בטוח..? אשמח לתשובה:)

לקביעת תור
    סגירה
    חשש אסטמה?? :-s

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/01/2009

אבחון של אסתמה מבוסס לא רק על תפקודי ריאות אך גם על תסמינים קליניים ובדיקה גופנית. אין טעם לקחת ונטולין לפני תגר מטאכולין או בדיקת תגר אחרת כאז תוצאות הבדיקה אינן אמינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    סוזי
    06/01/2009

האם בעיות בקיבה כמו ריפלוקס או דלקת בקיבה יכולים לגרום לקוצר נשימה ושיעול

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/01/2009

רפלוקס תוכן קיבה הינו סיבה נפוצה לשיעול כרוני. קשיי הנשימה משמעותיים נגרמים מרפלוקס לעיתים רחוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים מיואשים וחרדים ..
    ליאור
    04/01/2009

שלום רב דר', בני בן ה - 4 עוד כחודשיים, סובל מהיום שנולד למעשה משיעולים חוזרים ונשנים, התהליך הוא בדרך כלל כזה, התקררות (אינני יודע כבר ממה כי אנחנו שומרים עליו מכל משמר, הן מבחינת לבוש וחימום נאות וכו') לאחריה מופיעה נזלת ומיידית השיעולים ... לפני כחודשיים לערך רופא המשפחה אמר לנו להתחיל טיפול מונע, יש לו ספייסר עם מסיכה ועשינו לו שתי לחיצות בוקר וערב, אמנם חודש וקצת לא סבלנו משום בעיה, אך לפני כחודש לערך ובמשך כל שבוע מחדש הוא מתחיל שוב בסידרת התקפות של שיעולים שמתגברים בעיקר בשעות הערב ובלילה בשכיבה ולא נותנים לו לישון, לפני כשבועיים הוא סבל אף מהתקף סטרידור של שעה, התקף מאוד קשה, לאחר מכן השיעולים "הרגילים" החליפו אותו והמשיכו ימים מס' נוספים. טופל באנהלציות 5 ימים וכעבור 3 ימים נוספים מאתמול שוב החלו השיעולים הקשים, בהמלצת הרופא המטפל הופננו למחלקת ריאות בשניידר ושם עשו לו מבחן זיעה שיצא תקין, נאמר לנו שכנראה האסטמה שלו בשלבי סיום (ואפילו לא הבנו על סמך מה נקבעה ההחלטה הזו). במחלקת הריאות החליפו לו את המשאף למשאף גדול יותר שהוא שם את פיו סביב פתח אחד שלו ונושם 10 נשימות, 250 CC, בוקר וערב, אנחנו לא רואים תוצאות בשטח מבחינת הטיפול המונע ויש לי שתי שאלות, האחת, אם זה המצב למה נועד הטיפול המונע ? התדירות היא מאוד תכופה. שנית, האם יש עוד משהו שניתן לעשות ? טיפול נוסף ? תרופות ? הילד מאוד סובל ולמען האמת גם אנחנו במצב רוח מאוד ירוד, אנחנו נעדרים מהעבודה לעיתים תכופות מאוד. אשמח לקבל כל ייעוץ, עזרה וכו'. תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    הורים מיואשים וחרדים ..

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/01/2009

במידה ומדובר באסתמה עם תדירות התקפים גבוהה, יש טעם לטיפול קבוע (מניעתי). אז מעבר למתן מרחיבי סימפונות נשאפים וסטרואידים נשאפים אפשר לחשוב על אופציות ספציפיות יותר (כגון, סינגולייר בכדורים). שאלה העיקרית מה האבחנה (לא תמיד קל לענות על שאלה הזאת בגיל הזה: יש הרבה מצבים דמויי אסתמה).
    מומלץ עם כל חומר רפואי רלוונטי להגיע להתיעצות לרופא ריאות ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ליאור
    05/01/2009

אשתי הייתה איתו אצל הרופא הפרטי שלו גם אתמול וגם היום לאחר שהישעולים התגברו ואתמול נאמר לנו שהריאות נקיות, הרופא אמר לה היום שיתכן וזוהי תגובה לאיזשהי אלרגיה, ברצוני לציין שלפני כשבועיים לערך הוחלף לו החומר של המשאף לחומר אחר, האם יתכן כי זו הסיבה בהנחה כי זו באמת תגובה שכזו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנתונים של המשאפים הם ..

ליאור
    06/01/2009

החדש Flixotide free 250 mcg, ניתן באמצעות כלי שקוף שמכניסים את הפה לתוכו, נושפים ושואפים 10 פעמים, האם יתכן כי גורם לאלרגיה ? הישן היה : Budicort 200 mcg, ניתן באמצעות ספייסר עם מסיכה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/01/2009

בעיקרון כל חומר יכול לגרום לתגובה אלרגית או לא ספציפית שביטויה שיעול תורדני. נדיר שסטרואידים עושים זאת (כמו במקרה שלכם). כדי לוודא האם תרופה היא סיבה לשיעול - יש להפסיקה לתקופה קצרה ולפי תגובה לגלות אמת. כמובן לפני הפסקה יש להתיעץ עם רופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/01/2009

זה אפשרי. קשה לומר יותר בגלל מספר אפשרויות רחב מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היחס והתגובות.

ליאור
    06/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי מנסה חדר מלח

שרית ארבל
    16/01/2009

לילד כל כך צעיר ישנם חדרי מלח בפריסה ארצית, ועכשיו פותחים אחד גם במודיעין הטיפול מאד מועיל - בודאי לא מזיק כמו כל התרופות המומלצות כאן.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות CT
    יוסף חיים
    03/01/2009

נתקבלה תוצאות בדיקת CT כי יש הקטנה בנפח של RUL משמל יש עדות לעיבוי ספטלי וכן להקטנת נפח יתכן ומדובר בגודש יש היפר לוצנטיות של הריאה הימנית עם אחיזורים של מוזאיקה מה זה אמור להביע ?!

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות CT

הוספת תגובה

• תוצאות CT חזה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/01/2009

ממצאים הכתובים אינם ספציפיים, זה אומר יכולים להתאים למצבים שונים מאוד. אבחנות סבירות יכולות לעלות רק בזמן ביקור אצל רופא ריאות שעובר על צילומי CT (דיסק), בדיקות נוספות וגם בודק חולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר היקר! שאלה דחופה ומעוררת בלבול
    זוהר
    01/01/2009

יש לי אסטמה מגיל 3 חודשים כיום אני בת 19 אני רוצה לברר על תופעה שיש לי במשך הלילה: תוך כדי שינה אני מגרגרת בגרון וכאילו יש לי הרגשה של גירוד עז בגרון שרק כחכוח בגרון וגירוד עם מקל אוזניים מקל את זה חשוב לי לציין שהתופעה הזו היא אצלי כבר כמה שנים האם זה קשור לאסטמה? אתה תוכל להסביר לי למה זה קורה? תודה וברכת יום טוב!@ זוהר.

הוספת תגובה

• לד"ר היקר! שאלה דחופה ומעוררת בלבול

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/01/2009

שלום,
    שאלתך אינה מעוררת בילבול !
    התופעות שאת מתארת נובעות מתגובה אלרגית, ואולי גם מגלישה של נזלת מהאף אל תוך הלוע. אין קשר ישיר לאסתמה אך שתי התופעות, אסתמה והגירוי בגרון, שתיהן במקרה שלך, קרוב לודאי, על רקע אלרגי. התייעצי עם הרופא שלך לגבי טיפול אנטיהיסטמיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבית החזה
    מיקי ברק
    01/01/2009

היי... אני סובל מזה כשבועיים מכאבים חזקים מאוד בשכיבה, רופא היחידה טען שמקור הכאבים הם בגב כתוצאה מצליעה שבאה עקב ניתוח ארטרוסקופיה שעברתי לפני כחודש וחצי. משככי הכאבים עזרו להעלים את הכאב אך כשסיימתי להשתמש בהם הכאבים חזרו והם מופיעים כשאני הולך לישון, התחושה היא בעת נשימה אני מרגיש חירחורים בצד ימין מאחורה (הרגשת חיכוך מוזרה) וכאב חד מאוד בזמן שאיפת אויר. כאב בלתי נסבל המאלץ אותי לקחת אופטלגין כל לילה על מנת להירדם. בימים האחרונים הופיעו גם חום וחולשה כללית לכן פניתי שוב לרופא היחידה והוא הפנה אותי לצילום. ביצעתי צילום חזה והממצאים הם: עיבוי ברונכים בבסיסים יותר מימין, אין לראות תסנין. ברצוני להדגיש כי לא מדובר בתחושה של כאב גב אלא בכאב חד בזמן נשימה. ממש קושי בנשימה סדירה בגלל הכאב. אודה על תשובתכם בהקדם...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבית החזה

הוספת תגובה

• כאבים בבית החזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/01/2009

שלום,
    הממצאים המתוארים בצילום חזה אינם מסבירים את תלונותיך. אם התלונות נמשכות כדאי שתבקש הפנייה למרפאת ריאות בחרפ' או בכל מקום אחר וקח את הצילום איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סי.טי.ראות
    רחל גרומן
    01/01/2009

בבדיקת סי.טי. התגלה כי המירקם הריאתי שלי הוא כעין מוזאיקה. אני חולה במספר מחלות אוטואימוניות (mixed connective () וכן תסמונת סיוגרן. האם יש משמעות כלשהי לתוצאה זו של המירקם הריאתי לחולה שסובל גם מסקלראודרמה סיסטמית וגם מלןפוס ? דרך אגב, בבדיקת מעבדה יצא לי ה-c.r.p. גבוה מעט - 2.1 כשהערך הנורמלי היא בין 0 ל-0.5 . תודה לך על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סי.טי.ראות

הוספת תגובה

• בדיקת סי.טי.ראות

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/01/2009

שלום,
    ממצא של הצללות כ"מוזאיקה" בריאות מעידות בדכ' על הצרות של הסימפונות הקטנים. במחלות רקמת חיבור תתכן מעורבות כזו. עלייך להשלים את הערכה על ידי ביצוע תפקוד ריאה מורחב. CRP עולה במחלות דלקתיות רבות כולל מחלות רקמת חיבור. במידה ואת סובלת גם מסקלרודרמה עלייך לבצע אקודופלר לב פעם בשנה כביקוןרת, בשאלת יתר לחץ דם ריאתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ענתבי יוסף
    29/10/2009

ערב טוב,
    אני מרגיש אובד עצות, בעצם עובדה כי תכשירים אינם עוזרים להתגבר על קוצר נשימה מובהק, אפילו לאחר הליכה של כ-500 מטר ואפילו במישור.שלא נדבר על עליה בינונית. קוצר נשימה זה הולך ומתגבר לפעמים עד כדי כך שכל תזוזה מהכסא מביאה אותי לידי התנשפותגדולה עד מאוד ויוצר מצב של ההרגשה כאילו רצתי קילומטרים.
    המצב הרפואיח הבסיסי שלי, נובע מחסימה ריאתית אשר כלי הדם לוחצים את הסימפונות בריאה הימנית ואילו הריאה השמאלית אינה מחוברת ללב.
    בתיפקוד הריאות שעורכים לי מד יששה חודשים, ובכל בדיקה מראה על ירידה בשיעור של 10%במונח הרפואי FEV1 לעומת הבדיקה הקודמת/
    מה יש לעשות כדי להשיג איכות חיים טובה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה