מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקד סמיך ב-ריאהירון31/12/2008
שלום רב, לאבי, כיום בן 56, התגלה לפני כשנתיים בצילום חזה רנטגן "כתם" בריאה הימנית, בבדיקה שנערכה עקב תחושה של קושיי בנשימה. בשנתיים האחרונות נשלח לCT חזה שלוש פעמים, שם נמצא כי ישנו מוקד סמיך שנשאר בגודל קבוע בקוטר כ-8 מ"מ. ממה יכול לנבוע דבר זה? ומה הטיפול במידה וקיים? בתודה, ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד סמיך ב-ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו01/01/2009שלום,
מקובל ברפואת ריאות כי אם נגע ריאתי לא השתנה משך שנתיים הסיכוי שהוא ממאיר נמוך מאד. נגעים בריאות יכולים להיות גם שפירים (גידול שפיר או מוקד דלקתי ישן). עליו לנהוג לפי המלצות רופאיו ביחס לממצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה (ונטולין)שאול30/12/2008
כאשר לוקחים שאיפה מונטולין וכעבור רבע שבע לוקחים עוד שאיפה זה בעצם פותח את הריאות פי 2 או שזה לא משפיע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה (ונטולין
ד''ר שבתאי ורסנו31/12/2008שלום,
המנה הרגילה של ונטולין במשאף ספריי היא שתי שאיפות, אחת אחר השנייה, ואין צורך לחזור לאחר רבע שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהשני29/12/2008
שלום בעלי עבר ביופסיה בראות עקב נקודות לבנות הכל נקי אך יש ברונוכולית כנראה כרוני רק בפבואר יש תור לרופא ביניתים הוא מאד משתעל בלילה איזה תרופה מומלצת להקלה על השיעול? בעלי מעשן ועובד כשיפוצניק אם הרבה אבק בלית ברירה מה שגורם אצלו כנראה ליותר שיעול? סופישני
ביופסיה
ד''ר שבתאי ורסנו29/12/2008שלום,
שיעול כרוני על רקע עישון וחשיפוה מקצועית דורש בדיקה עם תפקודי ריאה על ידי רופא ריאות ולא עצות באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי רק המלצה על סירופ להקלה בשיעו
שני29/12/2008להקלה בשיעול לברונוכליט תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעול
ד''ר שבתאי ורסנו31/12/2008שלום,
ניתן לבקש סירופ כלשהו בבית המרקחת ללא מירשם או קודאין טבליית 20 מג פעמיים ביום ל 4-5 ימים במרשם רופא. זהו רק טיפול להקלה ולא תחליף לברור יסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהסתיו28/12/2008
שלום האם מישהו ניסה את משאף המלח האם זה באמת עוזר לאסמטים?
אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו29/12/2008הי,
על פי מחקר שנערך גם בארץ (קבוצה של פרופ' קרמר) אין לטיפול במלח שום השפעה מיטיבה באסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטכוליןאסטמה זה אני26/12/2008
היי, רציתי לדעת מהי בדיקת מטכולין? לשם מה מבצעים אותה? מה היא כוללת? ואיך היא מתבצעת? תודה רבה
מטכולין
ד''ר שבתאי ורסנו29/12/2008הי
תגר מטאכולין זו בדיקה שמבוצעת כאשר יש חשד קליני לאסתמה אך תפקודי הריאה במנוחה אינם תומכים בכך (כלומר תקינים). בבדיקה שואפים ריכוזים הולכים וגדלים של החומר מטאכולין ובודקים תפקוד ריאה לפני ואחרי. תגובה חיובית, המעידה על רגישות יתר של הסימפונות, מוגדרת לרוב כירידה משמעותית בתפקוד לאחר שאיפת חומר עד ריכוז מסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית נשימהליאור23/12/2008
שלום אני בן 33. בגיל צעיר היתה לי בעית נשימה שהיתה בעיקר מאלרגיה לאבק. בצבא הייתי בחדר עם המון אבק והבעיה החריפה. מבדיקות שעשיתי לפני שנים אמרו שיש אלרגיה לאבק, חתולים... חוצמזה הבדיקות היו תקינות כנראה שזה לא אסטמה (עובדה גם שמשאף לא עוזר לי) ואמרו שזה יכול להיות נפשי. הקושי בנשימה עדיין קיים ולפעמים מידי יום... אני מרגיש שספורט מאוד עוזר לי וגם התזונה. מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?? איזה בדיקות עלי לעבור? זה כבר פוגע לי באיכות החיים ואיני יודע מה לעשות. איזה טיפול יכול לעזור לי? תודה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/12/2008תסמינים יכולים להתאים לאסתמה וגם למצבים אחרים (דמויי אסתמה). במידה ובירור נעשה אצל רופא ריאות - שקבע שלא מדובר באסתמה, יש להמשיך בירור במישורים אחרים (דרך רופא המשפחה), במידה ובירור לא היה אצל רופא ריאות - מומלץ להגיעי אליו לצורך התיעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאסטמה זה אני23/12/2008
ד"ר מה הפירוש של ס"ל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סעיף ליקוי
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות חוזרת לתינוקסיון22/12/2008
שלום, בני בן שנה. לפני כחודש וחצי הוא החל להשתעל שיעולים כבדים, הרופא איבחן שזהו ברונכיט. לאחר כשבוע השיעולים לא פסקו, הלכנו שוב לרופא והפעם הוא אמר שזה דלקת ריאות קלה בריאה הימנית. קיבלנו טיפול אנטיביוטי. לאחר כיומיים, הופיע לבני אבעבועות רוח. מיד לאחר סיום האנטיביוטיקה וקרוב לסיומה של מחלת האבעבועות, חזרה דלקת הריאות הפעם בריאה שמאלית(הפעם גם עשינו צילום). הוא קיבל שוב טיפול אנטיביוטי ולאחר שסיים אותו, לפני יומיים, התברר היום ששוב התחילה דלקת ריאות והפעם בשתי הריאות. מה עושים????למה זה קורה??? תודה, סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2008תהליך זיהומי יכול לחזור, דבר זה לא נדיר. מצד השני אין לשלול שחלק מהממצאים אינם קשורים לזיהום . פרט לצילום חשובה גם בדיקת הילד: ממליץ לחזור לרופא ילדים, אם לדעתו מהלך אינו שגרתי, רצוי להתיעץ עם רופא ריאות ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פ-א-נ-י-ק-ה-ה-האסטמה זה אני22/12/2008
היי התגייסתי לא מזמן. ונקבע י פרופיל 64. לא דיווחתי לצבא על ההחמרה באסטמה בשנה האחרונה. נכון להיום אי מטופל בסינגולר סימביקורט פעמיים ביום וונטולין שצמוד אלי. אני גם משתמש במכשיר אינלציה לפחות פעם ביום וגם במכשיר אדים קרים לפני השינה. אני מיועד לבדיקת מטכולין ומאוד מפחד שמא אני ארגיש טו באותו יום והתוצאות לא יראו את מצבי החמור. חטפתי המן התקפים בטירונות והרופאה בבסיס אמרה שפרופיל שלי גבוה מידי. יש לציין שבבדיקת מטכולין קודמת אחרי הסט השני/השלישי כמעט התעלפתי היה לי כאב ראש נוראי ולא הצלחתי לנשוף/לשאוף וכמעט התעפלתי. מה יהיה הפעם? האם לדעתך האסטמה באמת ככ חמורה? ומה הטיפול שניתן לטפל חוץ ממה שיש? והאם לדעתך יתייחסו לזה בצבא!! תודה רבה רבה רבה!
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2008לא כל כך ברור לי למה מבצעים תגר מטאכולין במידה ואסתמה אובחנה כבר. במידה והחלטה על ביצוע תגר מטאכולין התקבלה ע"י רופא ריאות - יש לבצעה, במידה ולא - מומלץ להגיע ליעוץ רופא ריאות (במסגרת הצבא) , דבר זה יכול לקצר הליכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר היקר
אסטמה זה אני23/12/2008למיטה הבנתי הרופא ביקש שוב תגר מטכולין כי כשעשיתי את הבדיקה הזו זה היה ב2003 וחלף הרבה זמן, בזמנו אובחנה אסטמה קלה עד בינונית. היום לאור הטיפול הנרבח באסטמה היא מוגדרת כיותר קשה והוא רוצה תגר מטכולין כדי לאמת את זה יש היגיון בדברי? לאור הנתונים הללו אתה יכול לענות לי על השאלות הקודמות. תודה רבה על עזרתכם. באמת הרופאים בבתי החולים שניפגשים איתם פנים מול פנים מתייחסים פחות טוב מכם. כל הכבוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2008דברים לא כל כך ברורים: במידה ואסתמה אובחנה בעבר, אין צורך לחזור לתגר מטאכולין . במידה ותגר מטאכולין היה חיובי, אין צורך לאשר זה מחדש. הרי מטאכולין לא קובע דרגת אסתמה, רק נוכחותה. לאור אלה יכול להיות שיש טעם לבצע תגר מטאכולין כדי לוודא שאכן מדובר באסתמה ולא במצב דומה אך לא כדי לקבוע דרגת המחלה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריאותטל22/12/2008
שכחתי לשאול בשאלת ההמשך לשאלה הקודמת - כאמור נמצאה לי נפח ת ריאה בCT אבל רמת החמצן בדם בזמן מנוחה היא 98-99 האם זה סימן טוב או אין קשר בין רמת חמצן למצב חומרת הנפח ת , תודה רבה
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2008חמצון בדם יורד בשלבים מאוד מתקדמים של נפחת. בשלבים התחלתיים רמת חמצון תקינה (כפי שצויין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תפקודי ריאותשאול22/12/2008
לפני כ3 חודשים נבדקתי והתוצאה היתה FEV 54% התוצאה היתה כך כי לא לקחתי את מלוא האויר לריאות. ובשל כך ירד לי הפרופיל(64) אין לי אסטמה מעולם לא היה לי התקף ואני לא משתמש במשאף, הלכתי היום להבדק כדי להעלת את הפרופיל שלי בחזרה והתואה היתה FEV1 78%, והרופא החליט שהפרופיל מתאים. השאלה שלי איך יכול להיות שיש הבדל ניכר בין שתי התוצאות והפרופיל מתאים לשתיהם. ובכלל שאין לי אסטמה. תודה מראש.
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2008ביצוע לקוי של בדיקה יכול להשפיע על מסקנות. לגבי תוצאות של תפקודי ריאות ששתי הבדיקות אינן תקינות: לא רק דבר זה קובע ס.ל ופרופיל. במידה ולא היה ידוע על אסתמה ואובחנה אסתמה, ממליץ לחזור לרופא ריאות לצורך השלמת איבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה של הריאהטל21/12/2008
שלום, כשמבצעים בדיקת CT סקר לגילוי מוקדם של סרטן הריאה והטכנאי אומר להחזיק אוויר ולהוציא . האם כשאדם לא ממלא היטב אחרי הוראת הטכנאי, זה משנה את תוצאות הבדיקה כי אם למשל הנבדק לא נשם מספיק אוויר אז חושבים בטעות שיש או אין לו מחלה מסויימת לפי תכולת נפח הריאה. ובעצם האם ישנה חשיבות מכרעת על תוצאות הבדיקה כשאדם לא מבצע את ההוראות היטב תודה
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2008ביצוע לא לפי הנחיות מקשה לפענח בדיקה, לפעמים דברים לא תקינים נראים לא ברור אך דברים פטולוגיים נראים גם בביצוע לא מיטבי. במידה ודברים לא נראים ברור בגלל ביצוע לא אופטימלי - יבקשו לחזור לCT .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר במחלת ריאות כרונית בשם ..
טל22/12/2008בשם נפח ת ריאו ת . שנמצאה בבדיקה זו - האם בוודאות ניתן לזהות אותה בבדיקה זו? ולפי מה שהבנתי אפשר לזהות אותה על פי שאריות אוויר בראות במצבים שונים של נשימה, ואם לא נשמתי מלוא האוויר שאני יכולה או הוצאתי את כל האוויר האם ייתכן וזה הראה כאילו יש לי שאריות אוויר בריאות וכאילו יש לי המחלה הזו? וגם אם היא ישנה אולי זה בלבל והראה מצב חמור יותר או פחות מהמצב האמיתי? תודה לך שוב על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2008רדיולוג יכול להבדיל באופן ברור בין נפחת (אמפיזמה) לבין ביצוע לקוי של הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה או חרדהאליה20/12/2008
אובחנתי בנזלת אלרגית מטופלת בניזוקרט 4 לחיצות ליום .לאחר תלןנותי המרובות בקושי במאמץ ובקוצר נשימה ובשיעול הוחלט על בדיקות כלליות שכוללות לב וריאות כל הבדיקות נמצאו תקינות למעט בדיקת ת.ריאות שהראתה אסתמה בחומרה קלה עם טיפול של בודיקורט *2ביום ואטרובנט לפי הצורך.לאחר המשך תלונותי על קוצר נשימה הפנתי לפרופםור מומחה לריאות שלפי כל בדיקותי ותלונותי החליט שאני סובלת מחרדה ולא מאסתמה ואמר לי להפסיק את התרופות ולהתחיל תרופות לחרדה.השאלה שלי היא האם תפקודי ריאות יכולים להראות אסתמה קלה גם שאדם חרד ולהטעות?ויש לי עוד בדיקת תגר סימפונות מטכולין כדי לשלול אסתמה מה זו הבדיקה והאם זה כרוך בסיכון כלשהו?
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2008תסמינים של אסתמה וחרדה עם ביטוי נשימתי יכולים להיות דומים. בדיקת תגר מטאכולין היא בדיקת תפקודי ריאות מיוחדת שעוזרת בדרך כלל להבדיל בין אסתמה למצבים דומים. בדיקה אינה פולשנית ולא כרוכה בסיכון יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אליה02/01/2009עשיתי את הבדיקה ובריכוז השישי של 17.8% יש לי 17% התשובה היא תקינה הרופא אמר.אבל איך הגיוני שתפקודי ריאות מראים אסתמה קלה?על כל מקרה הרופא אמר לי להפסיק את כל התרופות וכנראה שזה חרדה.האם חרדה יכולה לעשות שיעול וקוצר נשימה?והאם חרדה יכולה לשנות תוצאות תפקודי ריאות?
אליה03/01/2009בדיקת מטכולין יצאה תקינה.צוין כך:לסיכום תפקודי ריאה בגדר הנורמה.ללא עדות לתגובתיות יתר משמעותית של דרכי הנשימה למבחן מטכולין.אם כך זה אומר שאין אסתמה בכלל? איך זה שבתפקודי ריאה מורחבים הראה שיש אסתמה קלה.הרופא אמר לי להפסיק כל טיפול תרופתי וכנראה שזה חרדה בלבד.האם חרדה יכולה לשנות תוצאה של תפקודי ריאות ולהראות אסתמה קלה?
ד``ר דניאל סטרובין04/01/2009מבחן מטאכולין שלילי (תקין) שולל אסתמה בסבירות גבוהה (מעל 95% ). יכול להיות גם אסתמה עם תגר מטאכולין שלילי אך במקרים האלה בדרך כלל הסבר לתסמינים דמויי אסתמה הם אחרים. לצורך אבחון של מקרה פרטני יש להגיע ליועץ ריאות עם כל חומר רפואי הרלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המצב הביטחוני קשור לאסטמה?
דן03/01/2009האם המצב בעזה והמלחמה יכולים ליצור מתח שישפיע על האסטמה? האם זה משנה לצורך העניין אם אני לוקח סינגולייר או תרופה אחרת? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך כלל לא
ד``ר דניאל סטרובין04/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימביקורט- פטריה בשפתיים.דני20/12/2008
ערב טוב, אני מטופל בסימביקורט, ובעבר כשסבלתי מפטריה בפה רשם לי הרופא 'אורקורט e' , לבסוף זה עבר לי מעצמו ולא השתמשתי במשחה, כעת אני סובל לדעתי מפטריה חזקה בשפתיים, ובעיקר בחוץ. השאלה היא האם משחה זו מתאימה גם לכך? תודה רבה.
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2008לצורך טיפול בפטרת בשפתיים יש לפנות לרופא המשפחה או רופא עור. ברצוני לציין שבודיקורט (סטרואיד נשארף) שהוא חלק מסימביקורט יכול להחמיר פטרת בחלל הפה, לאור זה חשוב לשתוף פה מיד אחרי כל שימוש בתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים דוקרים בזמן נשימהעדן19/12/2008
כשהייתי קטנה היו לי כאבים דוקרים בריאות בזמן נשימה זה היה מופיע בפתאומיות אחת לכמה שבועות וכואב בשתי הריאות במידה שווה הכאב היה כאילו תוקעים לי סכין ב-2 הריאות (ואני לא מגזימה) ככל שהייתי נושמת יותר אוויר כך היה כואב יותר. אם הייתי לוקחת רק נשימות קטנות ושטחיות שבכלל לא מספקות כמות נורמלית של חמצן אז זה בקושי היה מורגש, אבל מצד אחר זה גם לא היה עובר. זה הרגיש כאילו איזה שריר או משהו מתוח על הריאה ופשוט לא מאפשר לה להתרחב ולקחת אוויר. הדרך היחידה לסיים את הכאב הייתה לקחת נשימה עמוקה למרות הכאב החזק ואז מה שהפריע לנשום היה כאילו נפתח ומשתחרר והכאב עבר כאילו לא היה. כל העניין היה לוקח בין 30 שניות ל-2 דקות וחוזר אחת לכמה שבועות. הרופא ששאלנו אותו אז אמר שזה "כאבי גדילה" כיוון שאני צומחת לגובה. ואכן הכאב עבר עם הזמן ושנים לא סבלתי ממנו. עכשיו אני בת 19 ולאחרונה זה חזר, הפעם רק בריאה השמאלית ולא בשתיהן. זה אותו כאב בדיוק ובאותה תדירות והפעם זה בטוח לא כאבי גדילה כי אני כבר סיימתי לצמוח לגובה. אני בצבא וביקשתי הפניה לרופא שיבדוק לי את זה אבל לוקח המון זמן שיגיע התור שלי ואני בנתיים רוצה לדעת אם יש לכם מושג מה זה? האם זה מזכיר איזה שהיא מחלה מסויימת? אני גם מפחדת שרופא יבדוק אותי ויגיד שאין כלום, כי מתי שאין התקף כזה אז אני נושמת כמו כל בן אדם רגיל, גם אחרי מאמץ גופני. והרי אני לא יכולה להיבדק בדיוק שיש התקף כזה, כי עד שיבוא מישהו זה יעבור. יש לציין שלאף אחד במשפחה המורחבת שלי אין בעיות ריאות, ואני מעולם לא עישנתי כלום, גם לא עישון פסיבי. מצטערת על המלל הארוך ואשמח אם תענו לי בהקדם, תודה מראש, שני.
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2008בדרך כלל כאבי חזה הם לא ממקור ריאתי אך ממבחים אנטומיים מסביב (מעטפת הריאה, שרירים, צלעות, עצבים). כאב אינו ספציפי במיוחד. בגלל סבירות גבוהה יותר למקור חוץ ריאתי קודם כל יש להבדק ע"י אורטופד ורק אחרי זה (אם לא מוצאים סיבת הכאבים) יש מקום להתיעצות עם מומחה במחלות ריאה (כמובן להגיע עם צילום חזה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)