פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• עזרה בפיענוח צילום חזה
    דלית
    30/01/2009

לפני כחודשיים השתעלתי קשות וכאב לי מאד החזה בצד ימים הוגבלתי אפילו בתנועות. היום אני מרגישה טוב יותר אבל ביצעתי צילום חזה כי נותר לי כאב קטן "הצללה מוקדית זעירה מושלכת על בסיס ימין שאינה פיטמה" אני בת 55 לפני כ- 3 שנים עישנתי מספר שנים כעת לא. לפני כשנה בצעתי בדיקה אולטרסאונד בחלל הבטן הכל היה תקין. בדיקה של המעי הגס משני הכיוונים הכל היה תקין. זה רק לרקע שיהיה לכם. אני מבצעת באופן קבוע ממוגרפיה, פאפס, והכל תקין. אודה לתשובתכם. מה יכול לגרום לממצא שכזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפיענוח צילום חזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפיענוח צילום חזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/01/2009

שלום,
    הצללה זעירה כפי שכתבת אינה מאפשרת לומר מה הסיבה. לא נראה כי הממצא הזה הוא שגרם לשיעול ולכאבים אך מכוון שיש עישון בעברך (ואולי גם גורמי סיכון אחרים) רצוי שתבדקי עם הצילום הנוכחי (וצילומים קודמים !) על ידי רופא ריאות שיחליט האם יש צורך בהמשך ברור כגון CT חזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה מוקדים תת פליוורליים?
    גלית
    29/01/2009

לאבא שלי עשו CT ונמצא כי יש לו מס' של מוקדים תת פליוורליים קטנים. מה זה אומר?

הוספת תגובה

• מה זה מוקדים תת פליוורליים?

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/01/2009

שלום,
    זהו רק תאור גרפי של מה שהצילום מראה ואינו אבחנה של מחלה מסויימת. הסיבות למוקדים כאלו הן שונות ובכדי לעמוד על משמעותן צריך ראשית שרופא ריאות מומחה יראה את הצילומים ואת הנבדק לברר את הרקע הבריאותי של האדם, גורמי סיכון ולפיהם להחליט האם יש מקום לברור נוסף כולל ברונכוסקופיה או ביופסיה או למעקב רנטגני בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מהחזרה של האסטמה
    אופיר
    29/01/2009

שלום דוקטור אני מתאמן כבר 3 שנים על סיבולת לב ריאה מאז שהתחלתי להתאמן לא היה לי התקפי אסתמה (לפני כן סבלתי מאסתמה) ואני יכול להגיד לך שהסיבולת שלי הייתה על הפנים, היום היא כבר די טובה אני יכול לרוץ מעל ל10 קילומטר בקלות ובקצב טוב של 12 קמ"ש בערך הבעיה מתחילה שעברתי פציעת ספורט לא מזמן וזה כאילו השפיעה על הסיבולת שלי כי לא רצתי תקופה וקשחזרתי לרוץ הכל היה טוב עד שהגיע החורף ואז כבר היה קשה מאד לרוץ אפילו אחרי קילומטר אחד . העניין הוא שאם אני לוקח אנילציה אני יכול לרוץ מצויין אבל אני בדרך לצבא ותיכננתי לא לספר על האסתמה שלי ולהתגייס לקרבי אבל אני לא אשרוד אם ההתקפים הללו. סיפרתי לך את כל הסיפור הנ"ל שתבין שאני בכושר מצויין אבל האסתמה הופיע משום מקום והשאלה שלי היא איך אני מדכא את האסתמה לכמו פעם שלא הרגשתי את האסתמה שמעתי על שיטת בוטיקו ואני לא יודע ממש מה לעשות אני צריך עזרה דוקטור מה אתה ממליץ ואם אפשר באמת לדכא את האסתמה ולדעת בערך שהיא לא תופייע במשך כמה שנים. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סובל מהחזרה של האסטמה

הוספת תגובה

• סובל מהחזרה של האסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/01/2009

שלום,
    ראשית כאסתמצטי אתה חייב לחזור להערכת רופא ריאות לאחר שנים כה רבות, כולל ביצוע תפקודי ריאה במנוחה (ואם תקינים, גם לאחר מאמץ). יתכן ואתה זקוק לטיפול מונע רבוע במשאף מתאים ואוצלי מספיק לך רק ונטולין או בריקלין רבע שעה לפני מאמץ מתוכנן. הכל לאחר ביצוע הערכה. לא הייתי ממליץ להעלים מידע מהצבא כי אז אם תיפלט ממסלול החלופה שתקבל תהיה לרוב גרועה מבחינה של מיצוי אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים ב - ריאות?
    אלמה
    28/01/2009

שלום אבי בן 74 עבר מעקפים לפני מספר שנתיים יש סכרת , לחץ דם, מטופל בחודשייפ האחרונים סובל ממים הריאות שגורמים לו לקוצר נשימה קשה טופל בכדור פוזיד סיים על הכדורים ושוב התקף חזק אתמול ושוב קיבל פוזיד שני כדורים ליום מרגיש הרבה יום טוב מה זה אומר מים ב ריאות? האם זה מסוכן? ולמה שלחו אותו לאוקו לב אגג? כל מידע יעזור לנו

לקביעת תור
    סגירה
    מים ב - ריאות?

הוספת תגובה

• מים ב - ריאות?

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/01/2009

מים ב - ריאות?
    "מים בריאות" אינו מושג רפואי אלא עממי. במידה ואתה מתכוון לגודש ריאתי אז הסיבה הכי סבירה בנתונים שמסרת היא אי ספיקת לב שמאלי (עבר גם ניתוח מעקפים). אם הכוונה לנוזל בחלל הפלוירלי (בין הריאות לדופן החזה) יתכנו סיבות שונות אבל שוב בנתוני אביך הכי סביר אי ספיקת לב שמאל. אקולב יכול לסייע באבחנה הזו. ככל הנראה יהיה צורך להגביר טיפול לבעייה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה לתינוק בן 3 חודשים
    תמר פי
    26/01/2009

יש לי תינוק (3 חודשים) שסבל מברונכוליטוס. השיעול והצפצופים נמשכים כבר כמעט חודש. אין לו קוצר נשימה. רופא הילדים של קופת החולים אומר שזו כנראה "אסטמה של תינוקות", ונתן לנו לטפל בבודיקורט+ ונטולין. כעבור שבוע הסימפטומים קצת נחלשו אבל ממש לא נעלמו. האם כדאי לפנות לרופא שמתמחה בתחום הזה? אם כן למי כדאי לפנות וכיצד?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה לתינוק בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• אסטמה לתינוק בן 3 חודשים

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/01/2009

שלום,
    איני מומחה ברפואת ילדים אך אנסה לעזור. בגיל 3 חודשים ואף עד גיל שנתיים לא ניתן לאבחן אסתמה באופן אוביקטיבי ומסתמכים על גורמי סיכון (אסתמה ואלרגיה להורים). ברונכיוליטיס על רקע זהומי נותנת את אותה תמונה והטיפול דומה לזה שניתן באסתמה.
    עצתי לך שאם השיפור במצבו של הילד לא נמשך פני לרופא ריאות ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

תמר פי
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ממושך
    הילה
    26/01/2009

שלום רב, אני משתעלת כבר כמעט חודש שיעול יבש ממש מתוך הגרון. מספר פעמים היה לי חום (בערך 37.5). אין לי לחה, נזלת או כאבי גרון. הלכתי לרופא לפני שבועיים והוא לא שמע משהו חריג בריאות וגם הגרון שלי היה בסדר ולכן הוא אמר שלדעתו זאת לא אסטמה והוא הביא לי סירופ נגד שיעול (קוד גואיאקול). אני לוקחת אותו כבר ארבעה ימים, 5 מ"ל כל יום, אבל הוא לא עוזר לי אני ממשיכה להשתעל.. השיעול בא בהתקפים ובעיקר לקראת הערב ובלילה כשבמשך היום בד"כ אני לא משתעלת.. בנוסף, יש לי קוצר נשימה, ולפעמים צפצופים כשאני שואפת, או בשיעול כשאני מוציאה אוויר. מאז שאני זוכרת את עצמי היה לי קוצר נשימה במאמץ ובשנים האחרונות יש לי בתקופות מסויימות בשנה(בלי קשר למאמץ). קוצר הנשימה מלווה בשיעול טורדני ויבש, אי שקט, לחץ בחזה וחוסר יכולת לנשום עמוק (כאילו הנשימה נתקעת באמצע). שאלותיי הן: האם הסירופ שהרופא הביא לי אמור לעזור לשיעול כזה? ויכול להיות שזאת התחלה של אסטמה למרות שהוא לא שמע כלום בריאות? לדעתך, כדאי ללכת לעשות בדיקות או לחכות עוד קצת זמן ולראות אם זה עובר? סליחה על האורך... אשמח לקבל עזרה, תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ממושך

הוספת תגובה

• שיעול ממושך

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/01/2009

שלום,
    תלונותיך, לפי הסיפור, אינן חדשות ודורשות ברור של שיעול כרוני. אין לשלול אסתמה או שיעול אסתמטי בין יתר האבחנות האפשריות. עלייך להיבדק על ידי רופא ריאות כולל ביצוע תפקודי ריאה וצילום חזה כבדיקות ראשונות. יש להגיע לאבחנה מדוייקת בשל הישנות התופעות ולטפל לפי האבחנה. משככי שיעול אינם הפיתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

הילה
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים לדלקת ריאות?
    שירן
    23/01/2009

הסממנים שיש לי כבר כמה ימים הם:

קוצר נשימה עד כדי צורך בהינלציה

הקאות

כאבי גרון.

הינני חולת אסטמה ומעשנת לצערי..
    הוספתי תמונה של צילום ריאות שלי כדי שתגיד לי מה דעתך.

תודה רבה מראש,
    שירן.

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים לדלקת ריאות?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/01/2009

ממצאים יותר מתאימים להחמרת אסתמה בגלל זיהום ויראלי או דלקת גרון. לא ראיתי צילום חזה מצורף לשאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה copd
    אסתי
    21/01/2009

אבי בן 68 חולה copd כ- 3 שנים, אבי צריך להיות מחובר לחמצן 24 שעות בהוראת רופא. הוא מקבל תרופות ואינהלציה באופן יומי. כעת הוא מאושפז בעקבות זיהום בדרכי הנשימה. האם בגילו יתכן ואפשר להשתיל בגופו ריאה?

לקביעת תור
    סגירה
    חולה copd

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/01/2009

אחרי גיל 60 לא מומלץ לבצע השתלת ריאה בגלל סבירות גבוהה יותר של סיבוכים אצל אנשים מבוגרים יותר. לפי הנחיות משרד הבריאות לא ניתן לבצע השתלת ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת דם גבוהה
    דניאל
    20/01/2009

שלום וברכה. בבדיקות דם שלי מאז ומתמיד יש ספירת דם גבוהה מעט, monocytes9.40 פלוס מינוס, רציתי לשאול האם זה עשוי להשתייך לאסטמה קלה שממנה אני סובל, ואם לא, אשמח לשמוע למה זה כן שייך. שתיתי היטב בבוקר הבדיקה, אם זה רלוונטי.

לקביעת תור
    סגירה
    ספירת דם גבוהה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/01/2009

לממצא מתואר לא אמור להיות קשר לאסתמה, אצל חוליי אסתמה בספירת דם לבנה יכולים לעלות אאוזינופילים אך לא מונוציטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול וצפצופים
    מרגלית זכותא
    19/01/2009

אני בת 49 לפני כחודש וחצי חליתי בשפעת המלווה בכאב גרון חזק נזלת צמרמורות , קבלתי מוקסיפן , לאחר שבוע החל שיעול צפצופים שאובחנו כברונכיטיס, הרופא נתן משאפים של ונטולין ובודיקוט וכן שבוע נוסף של אנטיביוטיקה אוגמנטין . השיעול לא חלף צפצופים נמשכו , צילום חזה ב.מ.פ . הרופא נתן אנטיביוטיקה -רוקוס-מחשש להתפתחות דלקת ריאות, ברונכיטיס נמשכה שיעול חריך יבש וצפצופים , פניה למר"מ קבלתי 3 ימים סטרואידים ואנילהציה פעם אחת , השיעול לא חלף וכן הצפצופים. הופניתי לרופא ריאות שנתן כדורים נגד אלרגיה אריוס, הכדורים לא עזרו , רופא הריאות עשה שבוע לאח מכן בדיקת תפקודי ריאות - ספירומטריה שנמצאה תקינה ,אבחו חסימה קלה צפצופים מעטים ,ושוב קבלתי אוגנטין 850מ"ג. עדיין לאחר 4 ימי אנטיביוטיקה- שיעול חזק מצפצץ שמקשה על החיים , מיואשת !!!! מעולם לא הייתה לי אסטמה ולא סבלתי מקוצר נשימה- מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול וצפצופים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/01/2009

סיבה לשיעול יכולה להיות משנית לברונכיטיס או לסיבות של דרכי אויר עליונות (נזלת) או שילוב של שניהם. לפי תאור מקרה רצוי היה להבדק ע"י רופא א.א.ג (כולל בדיקה עם סיב אופטי) כדי לבדוק האם דרוש בנוסף טיפול לטריגרים של דרכי אויר עליונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול וצפופים.

מרגלית
    21/01/2009

תודה על התשובה המהירה , אכן בצילום רנטגן סינוסים נתגלתה דלקת פעילה בסינוסים , האם היא יכולה להיות הסיבה לברונכיטיס? האם ייתכן כי למרות שניתן טיפול באוגמנטין 850 מ"ג במשך שבוע ימים אין הטבה.? האם להמשיך בטיפול רק אצל א.א.ג או לחזור לרופא ריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/01/2009

מקור זיהום במערות האף יכול להשפיע על דרכי אויר תחתונות (ברונכיטיס). צריך קודם כל לטפל בתחום א.א.ג . אחרי הבראה מסינוסיטיס יכול להיות שלא יהיה צורך ביעוצים עם מקצועות אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה
    מגי
    19/01/2009

שלום.. אמא שלי בת 85 אובחנה כחולת אסתמה עם תיפקודי ריאות תקינים. מטופלת בבודיקורט רספיולס פעמיים ביום ופרדניזון 7.5 מ"ג באופן קבוע. בשל התקפים חוזרים נעזרת בחמצן לילי 2 ליטר לדקה.למרות הטיפול מונע עדיין נשמעים ציפצופים בעיקר במהלך הלילה מקבלת לפי הצורך אפובנט. בבית יש מזגן ישן שמופעל כל הלילה ומייבש את האוויר האם יש לו קשר לציפצופים הלייליים ולהחמרתם ולהגברת הליחה או שאכן האסתמה לא ככ מאוזנת. מחלות ברקע סוכרת מטופלת לד מטופלת .אי ספיקה כלייתית קלה. הצרות מסתם אורטלי. תודה רבה על התייחסותך ואשמח מאוד לקבל עצה שתעזור לנו להקל עליה תודה ויום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/01/2009

לפי טיפול מדובר באסתמה קשה קרוב לודאי. במקרים כאלה כל שינוי מסביבת החולה (כולל חשיפה לאויר קר או יבש) יכול להיות חשוב למרות שאינו העיקר. רצוי להתיעץ עם רופא ריאות עם כל חומר רלוונטי : האם טיפול תרופתי כרוני הוא האופטימלי ביותר כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ועשרה חודשים
    חלי
    19/01/2009

בני עבר הבוקר צילום ריאות ונאמר לנו ששערי הריאות שלו מורחבים. אשמח לדעת מה ה אומר. תודה רבה, חלי

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ועשרה חודשים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/01/2009

ממצא של שערי ריאות מורחבים אינו דבר ספציפי, לפעמים התרשמות היא סובייקטיבית בעיניי רדיולוג. הגדלת בלוטות לימפה או הרחבת כלי דם בשערי הריאות יכולה להראות בצילום כעשרי ריאות מורחבים. מבחינת חשיבות הממצא: יש להתיעץ עם רופא ילדים האם יש משמעות לכך (בתוספת לממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות אחרות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מטכולין להוכחת אסתמה חבויה
    ד``ר שבתאי ורסנו
    18/01/2009

שלום!
    כילד קטן סבלתי מהתקפי אסטמה. בחלוף השנים ההתקפים פסקו ומעולם לא עשיתי שימוש במשאפים שונים או בתרופות לשם כך. אני עוסק בספורט באופן מאד אינטנסיבי (בעיקר ריצות ארוכות).
    במסגרת מיון של הצבא נשלחתי לביצוע בדיקת מטכולין ע"מ להוכיח שאין לי אסטמה חבויה. אני יודע שבכל מקרה אין אצלי שום ביטוי מעשי המתבטא במגבלות כלשהן כיום בשל אסטמה.
    שאלתי היא האם יש דברים "קטנים", "טיפים" שעשויים לשפר את תוצאת הבדיקה? אני מדגיש- ברצוני לא לרמות את הבדיקה, אם כי לשפר את סיכויי להצליח בה (מזונות שעשויים לעזור, או לגרוע טכניקה מסויימת של נשיפה ושאיפה פעילות גופנית מסויימת וכו'.
    בתודה ובכבוד
    ליאור

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/01/2009

תוצאות של תגר מטאכולין אמינות במידה ובדיקה חיובית (יכול להצביע על אסתמה סמויה) גם בהעדר כל תסמין . אין דברים שיכולים לשפר תוצאות הבדיקה. יש להמנע מלבצע בדיקה בזמן זיהום ויראלי (שפעת) או ברונכיט זיהומית. אין לשתות קפה או תה ביום הבדיקה.
    במידה ובדיקה חיובית אך אין כל מגבלה במאמץ ואין תסמינים נשימתיים, דבר אינו מגביל מבחינת שירות הצבאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית

ליאור
    18/01/2009

מדוע אסור לשתות קפה או תה ביום הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע לאסטמה
    שרה
    17/01/2009

שלום רב, חוויתי התקף אסטמה חמור (בת 29) וקיבלתי כטיפול מונע משאף בשם סרטייד דיסקוס 50/500 מק"ג, מינון של שאיפה בבוקר ובערב. בנוסף, מינון יורד של סטרואיד פרדניזון. האם ישנם מרכיבים מסוכנים כלשהם במשאף הסרטייד? תופעות לוואי כלשהן? בתודה מראש שרה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מונע לאסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/01/2009

סרטייד הינו אחד הטיפולים כרוניים באסתמה. הוא מורכב משני חומרים - פליקסוטייד (סטרואיד נשאף) וסרבנט (מרחיב סימפונות ארוך טווח) . חומרים אלה אינם מסוכנים, יש להזכיר שמינון סטרואידים נמוך מאוד ועקב כך השפעה על שאר מערכות בגוף הינה מינימלית. תופעות לוואי של טיפול ממושך יכולים להיות צרידות או פטרת בפה, ניתן להוריד שיעור תופעות לוואי ע"י שטיפת פה אחרי שאיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה
    משה
    15/01/2009

אני בגיל 45 ,בריא בדרך כלל , כולל בדיקות קרדיולוגיות . מזה כשנה ,אני סובל מקוצר נשימה , בעיקר במקומות סגורים ,כאשר אני מדליק תנור ,או אחרי דיבור ממושך . כאמור תופעה חדשה עבורי . אודה לכם אם תכוונו אותי מה הסיבות שיכולות להיות ,ומה אני צריך לבדוק ?

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/01/2009

יש להבדק ע"י רופא המשפחה, לבצע צילום חזה ותפקודי ריאות. המשך בירור לפי הממצאים והתרשמות רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה