פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פעוט שסובל מאסתמה
    שלומית
    13/08/2008

שלום רב, בני בן שנתיים ו-7 חודשים. לפני כחודשיים וחצי אובחנה אצלו אסתמה- התחיל משיעולים ממושכים בלילה , קוצר נשימה וצפצופים . בשבוע הראשון קיבל טיפול ונטולין בסירופ+ דנלון פעמיים ביום והרגיש הרבה יותר טוב כמובן. מאז רופא הילדים שלנו (שלמזלנו הוא גם רופא ריאות) הפסיק את הטיפול בדנלון ואנו מטופלים רק עם אנהלציות של ונטולין. העניין הוא שב- 3 שבועות האחרונים המצב החריף, אנו נאלצים לעשות לו אנהלציה לפחות פעמיים ביום בשביל לשמור על איזשהו איזון בנשימה שלו. הוא לא ישן טוב בלילות ולמרות שאנו עושים אנהלציה לפני השינה- בשעה 4 לפנות בוקר המצב מתדרדר בחזרה וחוזר חלילה. הוא כל הזמן מלא ליחה! במשך היום מצבו כמובן יותר טוב- אך לא אופטימלי בכלל. בכל פעם שאנו חושבים שהוא יותר טוב ולא עושים אנהלציה בבוקר או בערב- המצב מתדרדר שוב. אנו כמובן חוזרים לבדיקה אצל הרופא בעוד כמה ימים אך רציתי לשאול- האם במצב כזה כבר יש צורך במתן תרופות מניעתיות באופן קבוע? האם סינגולייר יכולה להיות תרופה מתאימה למצב זה? הרופא שלנו מעדיף לדחות כמה שיותר את מתן התרופות הסטרואידיות בגלל הסיבות המובנות....אך האם לא הגיע הזמן לעשות משהו מעבר לאנהלציות של ונטולין? אני פשוט מרגישה שאנו מזניחים את בריאותו כרגע ולא עושים שום דבר למען שיפור במצבו. כמו כן דופק הלב שלו מאוד מהיר לאחרונה, האם יש קשר לונטולין? והאם זה מסוכן? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שסובל מאסתמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/08/2008

דןפק מהיר יכול להיות עקב התקפי אסתמה וגם כתופעת לוואי של שימוש אינטנסיבי במרחיבי סימפונות (כגון, ונטולין). טיפול קבוע ("מניעתי") ניתן כטיפול כרוני וצורך בו קשטר לחומרת אסתמה יום-יומית. לגבי טיפול בהחמרות אסתמה : לפעמים יש צורך גם במספר אינהלציות של מרחיבי סימפונות וגם בסטרואידים סיסטמיים. החלטה טיפולית פרטנית צריכה להיות בידיים של רופא ילדים (ריאות ילדים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאומוטורקס ספונטני בריאה הימנית
    ד``ר שבתאי ורסנו
    11/08/2008

היי,
    לפני כחודש וחצי עברתי פנאומוטורקס ספונטני בריאה הימנית. אני בן 29, מעשן עד למקרה (כבר לא מעשן מזה כחודש וחצי, לכבוד הפנאומוטורקס ובעיקר לכבוד הילד).
    בגיל 19 סבלתי מאירוע דומה בריאה השמאלית.
    באופן רשמי יותר ושרשמי פחות שמעתי מגוון חוות דעת רפואיות על הצורך בניתוח. הכירורג שראה אותי בביקורת של ביה"ח אמר שתוצאות ה-CT כלל לא מעניינות אותו ובכל מקרה הוא רוצה לנתח ( ציטוט: " ה-CT יכול אולי לשכנע אותי באיזה ריאה לנתח"). כמו כן הוא היה מאוד נחרץ לגבי הניתוח וגרס כי אין פה עמדות רפואיות שונות אלא יש את העמדה שגורסת שצריך לנתח ויש את אלה שטועים.
    לעומתו, חלק מהרופאים בביה"ח ציינו שכיוון שמדובר באירוע שני הם ממליצים על ניתוח, ואילו חלק אחר אמר שהפרש השנים (למעלה מ-10 שנים) הופך את שני האירועים לבדידים. רופא אחר אמר שמאחר שמדובר בשתי הריאות אזי לא ניתן לדבר על חזרתיות.
    בעוד מספר ימים אני אמור לראות מומחה ריאות וכדי להגיע אליו קצת יותר מפוקס אני אשמח אם אחד הרופאים כאן יוכל לעשות לי סדר בבלגאן ולומר לי מהם הקריטריונים להמלצה לניתוח?
    בבדיקת CT יש בולה אמפזימטית קטנה באספקט המדיאלי של פסגת הריאה מימין (על כל הפרמטרים האחרים בבדיקה רשום תקין).
    כמו כן אשמח מאוד לקבל הפניה או מידע ישיר על הסטטיסטיקות לחזרה של פנאומטורקס עם ובלי ניתוח.
    תודה מקרב לב
    אדם

הוספת תגובה

• יחזה אויר עצמוני- פנאומטוראקס

ד``ר דניאל סטרובין
    12/08/2008

בתחום זה מקובל לנתח במידה ויש שני אירועים של חזה אויר או יותר, ללא קשר למספר שנים בין ארוע לארוע. מצד השני דבר שחזה אויר כל פעם קרה בריאה אחרת מעט משנה דברים אך לא צריך לשנות החלטה במקרה של ממצאים פטולוגיים בCT חזה (כפי שתואר- בולה אמפיזמטוטית). בולות הם מקור ישיר לחזה אויר עצמוני (ספונטאני), בדברים של כירורג גם יש אמת כקיימות בולות קטנות שלא ניתן לראות אותן בCT חזה. זאת אומרת במידה וחזה אויר קורה מספר פעמים בריאה שאין לראות כל פטולוגיה בCT , גם אז יש מקום להתערבות כירורגית.
    סיבה לחזה אויר עצמוני אינה ברורה אך אחד הטריגרים הידועים זה עישון. טוב עשיתה שהפסקתה לעשן.
    לגבי החלטה במקרה הספציפי שצריכה להתקבל בזמן יעוץ רופא ריאות : קיימות מספר אפשרויות - לדעתי הטובה בינהם לבצע תיקון כירורגי בצד הימני (שם חזה אויר אחרון וגם פטולוגיה בCT. אפשרות אחרת היא תיקון כירורגי בשתי הריאות . אפשרות פחות טובה בעיניי- להמשיך מעקב על סמך עובדה שחזה אויר היה כל פעם בצד השני וגורם העיקרי לדבר (עישון) הופסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בזמן אמת

אדם
    12/08/2008

ד"ר סטרובין, אני מודה לך מאוד על התשובה המהירה והמפורטת. שאלה נוספת לגבי התיקון הכירורגי: האם ניתן לבצע את הניתוח בזמן בו קיים חזה אויר? כלומר האם אפשר לקוות שלא יהיה, ובמידה ויש לבצע את הניתוח במקום להכניס נקז פשוט? אם אני מבין את רוח הדברים הניתוח עצמו יוצר מעין חזה אויר מלאכותי (כיוון שכורתים את הבולה) ולכן אני לא כל כך מבין מדוע ליצור אותו מראש ולא לחכות להתרחשות של חזה אויר (בהנחה שאני לא שוהה במדינות עולם שלישי למינהן). אודה על תשובתך בכבוד רב אדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/08/2008

אפשרי לבצע תיקון כירורגי מיד לאחר ארוע חריף אך עדיף למנוע אותו (במידה והחלטה על טיפול כירורגי התקבלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול "נבחני"
    י. שחר
    10/08/2008

בני בן חמישה חודשים יש לו שיעול נבחני אבל רק שיעול ללא קוצר נשימה והקול בסדר. יש לי ילדה בת 3 שמקבלת התקפי סטרידור לעיתים רחוקות מקבלת בטנזול וזה נעלם מה עושים ען השיעול של הקטן רק שהוא משתעל זה נבחני מאיזה גיל אפשר לתת בטנזול והאם זה רק שיש קוצר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול "נבחני"

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/08/2008

יש להתיעץ עם רופא ילדים או רופא ריאות ילדים. ישנם פקטורים רבים בסיפור וגם בבדיקת הילד שיכולים להשפיע על החלטה טיפולית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה וביעותי לילה
    דפנה ואקנין
    09/08/2008

בני בן 5 סבל מסטרידור מילדותו כבר חצי שנה היה ללא שום התקף אך התלונן על כאבים החזה אתמול בלילה התעןרר ולא הגיב במשך רבע שעה לאחר מכן חזר לישון שוב התעורר הפעם עים 40 חום וקוצר נשימה קשה ממש נאבק על כול נשימה ולא יכל לדבר למזלי היה בידי בטנזול ההתקף עברלאחר רבע שעה החום ממשיך הוא ללא תיאבון וכאבים חזקים בגרון האים זה היה התקף אסמתי עד היום הוא סבל רק משיעול לילי וצפצופים ואיך להמשיך את הטיפןל כדי להבטיח את בריאותו.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה וביעותי לילה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/08/2008

סימנים שהוצגו מתאימים למחלה זיהומית, יתכן בדרכי אויר. תסמינים אחרים יכולים להיות סימן של גירוי בדרכי אויר עליונות או אסתמה. מומלץ להבדק ע"י רופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור ספיריבה ועוד שאלה על COPD
    גילה
    08/08/2008

אבי בן 64, התגלה לאחרונה COPD (בינוני עם מרכיב הפיך)מקבל טיפול בסימביקורט ואטרובנט. וגם אספירין לדילול דם. סובל מהשמנה. בעבר עישן. רציתי לדעת האם טיפול בספיריבה יוכל להקל משמעותית? וגם - האם פעילות גופנית והורדה רצינית במשקל תוכל לסייע למנוע החמרה בעתיד?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/08/2008

ספיריבה אינו כדור אך משאף. ספיריבה הינו דור חדש של מרחיבי סימפונות עם שימוש חד יומי, ובזה עדיפותו מעל אטרובנט שגם הוא מרחיב סימפונות מאותה משפחה. לא תמיד חולה COPD שמטופל קבוע ע"י אטרובנט מרגיש שיפור ניכר ברגע שעובר מאטרובנט לספיריבה. לפי סל בריאות האחרון תרופה בסל לחולים סובלים מCOPD קשה. חולי COPD אחרים גם הם יכולים לקבל ספיריבה אך יזדקקו לשלם עליו מחיר מלא.
    פעילות גופנית וירידה במשקל מאוד מומלצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרים אטומים וקשיים בנשימה
    סיגל
    07/08/2008

שלום רב מזה 10 חודשים שאני סובלת מקשיים בנשימה, אובחנתי כאלרגית לאבק ואני מטופלת בטלפסט ואוטרקס. ההרגשה השתפרה אבל עדיין פה ושם אני חשה נשימות כבדות. חשבתי שהסיבה לכך יכולה להיות העובדה שאני 10 חודשים עובדת במשרד ללא חלון, וגרה ביחידת דיור שלא נכנס אליה הרבה אויר. האם זה הגיוני? ועד כמה זה חמור?

הוספת תגובה

• חדרים אטומים וקשיים בנשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/08/2008

שלום,
    על פי התאור שלך הרבה יותר הגיוני לחשוד באסתמה מאשר בחדרים לא מאווררים. אסתמה היא אחד הביטויים למצב אלרגי. עלייך להיבדק על ידי רופא ולבצע גם תפקודי ריאות כדי לשלול או לאשר חשד לאסתמה ולטפל בהתאם. טלפסט/אוטרקס אינם טיפול לכך.

בברכה,
    ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעולים במשך 10 ימים עם חום עד 38
    עדינה גב
    05/08/2008

צלום בית החזה - ניפוח יתר ריאתי, ציור ריאתי פיברוטי, הסתידויות בשער הריאה השמאלית ובפסגה השמאלית - שינויים ישנים. תאריך לידה 12.7.1939 מה משמעות תוצאת הצילום ומה עלי לעשות.

הוספת תגובה

• שיעולים במשך 10 ימים עם חום עד 38

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/08/2008

שלום,
    פענוח הצילום עצמו לא מתאר ממצאים של דלקת ריאות. עדיין יכול להיות כי מדובר בזהום דרכי הנשימה העליוניות ו/או התחתונות. במידה וחום נמשך ויש ליחה מוגלתית כדי להיבדק על ידי רופא המשפחה להתיעץ לגבי טיפול אנטיביוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם ריאתי
    איריס
    04/08/2008

שלום ברצוני לדעת בבקשה האם אסטמה שלא אובחנה ולא טופלה באישה בת 80 יכולה לגרום ליתר לחץ ריאתי קשה .בוצע אקו בקוצר נשימה קשה.והאם זה יתר לחץ דם ריאתי משני לאסטמה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם ריאתי

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם ריאתי

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/08/2008

שלום,
    אסתמה אינה מהווה סיבה ליתר לחץ דם ריאתי כרוני. בהתקף חריף תתכן עליית לחץ דם ריתי, זמנית. בכל מקרה אחר יתר לחץ דם ריאתי עלול להתפתח רק במידה והאסתמה הפכה להיות כל כך קשה שהיא גורמת לירידה קבועה ומתמשכת על פני שנים ברמת החמצן בדם (מתחת לריוי חמצן על אויר של 89%). בכל מקרה של יתר לחץ דם ריאתי יש לבצע ברור מקיף ולשלול סיבות ידועות אחרות.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם ריאתי סימנים וטיפול

רוני
    27/06/2010

אמי בת 73 סובלת מ FMF ומפרפור חדרים, מזה כשנה וחצי יש לה תסמינים של חום אחת לכמה ימים, חולשה ועייפות חוסר חמצן וצורך בחמצן.

לאחרונה נבדקה על ידי רופא ריאות שאבחן חשש ליתר לחץ דם ריאתי, היא הופנתה לאסף הרופא, שם טופלה ואושפזה מספר פעמים.

רציתי לדעת אם התסמינים שפירטתי הם של יתר לחץ דם ריאתי והאם באסף הרופא מכירים את המחלה?

אשמח לקבל המלצות ותגובות בהקדם.

רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם ריאתי סימנים וטיפול

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/06/2010

שלום,
    חום אינו מאפיין של יתר לחץ דם ריאתי. בדיקת אקולב היא הבדיקה הראשונה הנחוצה לאישור חשד ליתר לחץ דם ריאתי. בדיקת האקו יכולה גם לרמוז על הסיבה למצב זה ובהתאם יש להמשיך בברור וטיפול. בגיל הזה שכיחה אי ספיקת לב שמאל כולל על רקע דיאסטולי. לא ידוע לי האם באסף הרופא ישנו רופא ריאות או לב המתמחה בתחום זה אך אתה יכול לברר שם ספציפית. ברר ראשית האם נעשה לה אקולב ומה ממצאיו. אם קרדיולוג חושב שאין מדובר ביתר לחץ על רקע אי ספיקת לב פנה למומחה ריאות העוסק בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה
    יעקב זומר
    02/08/2008

בהמשך להודעה ששלחתי לפני מיספר דקות רציתי לציין דבר חשוב,כאשר שההיתי בהשגחה כל הלילה בביה"ח עשו לי ביד בדיקה מאד כואבת שנותנת את מצב הגזים ונאמר חי שהתוצאה היא תקינה.ושוב תודה זומר יעקב מקרית מוצקין.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/08/2008

תקין זה תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה ממה נובע?

יעקב זומר
    08/08/2008

שלום.לפני יומיים לערך שלחתי מחדש תיאור ארוך וממצה פחות או יותר בקשר לבעיית קוצר הנשימה והאישפוזים הרבים בהם קיבלה אישתי כל פעם סטרואידים שמצד אחד עוזרים ומצד שני פוגעים.נכון לרגע זה קיבלתי תשובה שניקלטה בסוף הכתבה בילבד שאמרה" שהמצב תקין." תשובה זו לא נתנה מענה למיכלול הבעיות שהצגתי בהרחבה ויתכן שזה נבע ביגלל שזה לא ניקלט מסיבות שונות ולכן כתבתי וסיפרתי מחדש ובהרחבה שוב את הבעיות שמהם איתי סובלת ועדיין אני לא רואה כל תשובה. בברכה זומר יעקב מקרית מוצקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאף ונטולין וחסר ב G6PD
    שלומית
    31/07/2008

אני סבתא לנכדים תאמים בני חצי שנה. נכדי קיבל היום משאף ונטולין בשל שיעול מחשש לתחילת אסטמה. האם ונטולין מותר לבעלי חסר באנזים G6PD? לשני התאומים חסר באנזים הנ"ל תודה מראש סבתא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    משאף ונטולין וחסר ב G6PD

הוספת תגובה

• אין בעיה להתשמש בונטולין לחסרי G6PD

ד``ר דניאל סטרובין
    01/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין אסטמה לפוליפים באף ?
    א.ל.
    30/07/2008

בעלי בן 56 סובל כ- 10שנים מפוליפים באף וחסימה חלקית של מערות האף.. לאחרונה החלו בעיות של קוצר נשימה קל וצפצופים בנשימה בעיקר אחרי מאמץ גופני. האם יש בתופעה זו מעין החמרה של בעית הפוליפים ?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/07/2008

פוליפים באף יכולים להיות חלק מתהליך דלקתי אלרגי. מאותם השורשים יוצאת אסתמה. קיים קשר בשכיחות של שתי הפטולוגיות אך אחד לא גורם לשני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pe
    דני
    29/07/2008

כאשר מדברים על בירור ל pe למה הכוונה? מהו ep? מה ם הגורמים לכך הבאים בחשבון ?

לקביעת תור
    סגירה
    pe

הוספת תגובה

• תסחיף ריאתי

ד``ר דניאל סטרובין
    30/07/2008

PULMONARY EMBOLISM = תסחיף ריאתי . קיימים גורמי סיכון רבים למחלה. תסמינים אינם ספציפיים, לרוב זה קשיי הנשימה וכאבי חזה . מספר בדיקות בשימוש לאבחן תסחיף ריאתי (סונר ורידי רגליים, מיפוי ריאות, CT חזה עם הזרקת חומר ניגוד, בדיקות דם ספציפיות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל אפשר לקחת סינגולייר
    אריאל
    27/07/2008

שלום. לאחי יש בן אסטמתי (בגיל שנתיים וחצי), והמלצתי לו על הסינגולייר שמאוד עזר לבן שלי (בן 8). שאלתי- מאיזה גיל אפשר לקחת את התרופה? האם זה מסוכן לפעוטות תודה

הוספת תגובה

• סינגולייר לילדים

ד``ר דניאל סטרובין
    28/07/2008

מותר להתחיל טיפול מגיל שנה. ברוב מקומות בעולם מתחילים טיפול מגיל שנתיים . החלטה לתת תרופה בידיי רופא ילדים או ריאות ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום. רציתי לספר על מקרה שקרה לי...
    מאיה
    26/07/2008

אני בת 18 וחצי ולפני יומיים התחלתי את הטירונות שלי. היום הראשון הלך טוב,הרגשתי טוב מבחינה פיזית ונפשית וביום השני מצבי הבריאותי החמיר. ביקשתי מהמפקדת להתרענן למספר ד'ק אך היא סירבה. לא אכלתי כמעט במשך היומיים שהייתי שם והייתי במחזור (מים שתיתי מספיק,אפילו יותר מדי). הייתה לנו שיחה בחדר ממוזג (עם סמכות גבוהה) והרגשתי דפיקות לב מהירות מאוד, סחרחורת,עצירות (מפני שנאלצתי להתאפק),קושי בנשימה,לחץ בגוף, והעיניים שלי ניסו להעצם לבד מבלי שיכולתי לשלוט בזה. לאחר מכן הטתי את הראש,גילגלתי עיניים, ונשמתי כמעט בקושי,היו לי ציפצופים ובכיתי בהיסטריה. חשוב לי להדגיש שאני לא אסמטית!. הנשימה הוסדרה לאחר 20-25 ד'ק בערך.כעת אינני יכולה לראות רופא אך הייתי רוצה לדעת האם מדובר בלחץ נפשי (הרגשתי רגועה לחלוטין ולא פחדתי ממנו) או שמדובר בבעייה פיסית. בנוסף לכך, כשנדרשתי לחזור לאותו חדר שבו חשתי את ההתקף נלחצתי מאוד שהדבר ייקרה לי שוב ,ושוב חשתי קשיי נשימה וסחרחורת. אני מאוד מפחדת שזה יחזור. אשמח לעזרה! תודה רבה ושבת שלום.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    27/07/2008

קשה להבדיל בין המצבים תפקודיים (בינהם גם על רקע נפשי) למצבים אורגניים בלי לראות מטופל. במידה ומדובר בבן אדם בריא יותר סביר לחשוב שלא מדובר בבעיה גופנית אך מומלץ להבדק ע"י רופא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ידוע על חיידק סטרפטופנימוקוקוס
    חימון
    25/07/2008

האם חידק בשם סטרפטופנימוקוקוס שהוא שילוב של סטרפטוקוקוס ופנימוקוקוס קיים במציאות? יצא לי לקרוא ספר שנראה לי דמיוני שמזכירים את החיידק הזה, ושהוא מאוד אלים. תודה בתקוה שזה לא מציאותי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    27/07/2008

שם החיידק STREPTOCOCCUS PNEUMONIA , ידוע שנים רבות. בשפה יום-יומית הוא נקרה PNEUMOCOCCUS אך מדובר באותו אחד: זן ספציפי של משפחת סטרפטוקוקוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה