מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש בטלפסטסיגל14/09/2008
אני סובלת מאלרגיה לאבק ומטופלת באוטרקס וטלפסט (כדור ביום מכל אחד) ובשני משאפים, מזה כ4 חודשים, הכדורים מאוד משפיעים עליי ואני נורא עייפה ומנומנמת ברוב שעות היום אבל הבנתי שזה בגלל הכדורים ואין פתרון אחר. לאחרונה גם התחילו לי כאבי ראש וכאבים בגב התחתון, כשהסתכלתי על התופעות לוואי של הטלפסט בעלון היה רשום שזה אכן יכול לגרום לכאבי ראש וגב, כשדיברתי עם הרופא מומחה הוא אמר שלא נראה לו שהכאבי גב מהכדור, והרופאת משפחה אמרה לי שאולי כדאי שאעבור לאריוס פעם ביום במקום שני הכדורים האחרים. מה הייתם מציעים לי? אין כדור שלא בעל תופעות לוואי כאלה חמורות? האם הגיוני שהטלפסט גורם לכאבי גב? אין כדור לאלרגיה שלוקחים רק כאשר מרגישים שהאלרגיה מגיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפסט
ד''ר שבתאי ורסנו16/09/2008שלום,
העייפות והנימנום כנראה מהאוטרקס. לגבי הכאבים אין צלדעת עד להפסקת הטיפול. הגיוני לעבור לאריוס במקם שני הכדורים או לתרסיסי אף כנגד אלרגיה, הכל בעצה ותאום עם הרופ/אה המטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ולכותורד12/09/2008
שלום רב ד''ר שבתאי ורסנו שמי ורד בת 41 בעיתי היא כזאת מזה כ-3 חודשים אני סובלת משיעול יבש כתוצאה מגירוי פנימי בגרון ,לאחר השיעול ישנם לכות מרובות ,בבקר הלכה בצבע צהוב בערב היא שקופה וסמיכה ,עשיתי צילום ראות הכל יצא תקין ,ההיתי ברופאת ראות והיא נתנה לי כדורים נגד אלרגיה "היסטפד" אחרי טיפול של 5 ימיים לא חל שיפור במקביל הופנתי לרמבם לעבור בדיקת גילוי אסטמה ,יש לציין שאימי גם סבלה מאסמה , לאחר ששמעת את הבעיה שלי האם יש לך איבחון לגבי בעייתי !אשמח אם תוכל לעזור בתודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2008ד"ר ורסנו כרגע לא בארץ.
לפי נתונים הקיימים אין אפשרות לתת אבחנה , גם לא בערך. קיימות גם אפשרויות של גורמים לשיעול בדרכי אויר עליונות (כמו נזלת פנימית או חומציות יתר בושט) או בדרכי אויר תחתונות (אסתמה וכדומה). לפי תגובה להיסטאפד סביר יותר לחשוב על מקור לשיעול שנמצא בחלל אף וגרון . בכל מקרה רצוי לבצע בירור לפי המלצת יועץ ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדנלוןקרן12/09/2008
בתי בת כמעט 3 , שוקלת כ-13 ק"ג. בזמן התקף פניתי לרופאת ילדים שהחליטה לתת לה דנלון ל3 ימים. מינון 2 cc פעמיים ביום. האם זה כמות מספקת לילדה בגיל ובמשקל הזה? בעבר כששקלה פחות זכור לי שהמינון היה גבוה יותר ובדר"כ ליותר ימים. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2008החלטה על מינון הטיפולי בידיי רופא המטפל (במקרה זה רופא ילדים). קיימות גבולות מהמונים נמוכים עד מקסימליים המותרים לתרופה. בהחלטו רופא מטפל מסתמך על הרבה נתונים קליניים בהקשר לפציאנט ספציפי והתנהגות מחלתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לסינגוליירלרנר שרית11/09/2008
לילה טוב בני בן ה 6 החל לקבל לפני כשבועיים כדור סינגולייר אחד ביום. הנני מרגישה כי חלים בו שינויים התנהגותיים מאז נטילת התרופה. הילד חסר שקט ומגיב בעצבנות מרובה לכל דבר, גם המורה בכיתה טוענת שנעולם לא ראתה אותו מתנהג כך. האם יכול להיות קשר לתרופה? או שאולי הרופאים שאליהם אני הולכת צודקים בטענתם שאני צריכה לחפש את הבעיה במקום אחר. אמא מוטרדת
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2008סבירות די נמוכה לתופעות לוואי מסוג זה אך אין לשלול אפשרות הזאת באופן מוחלט. אפשרות יחידה לוודא כך זה להפסיק סינגולייר לתקופה קצרה ולבדוק האם תופעות של התנהגות חולפות. דבר זה כמובן ניתן לבצע רק בהתיעצות עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך בסינגוליירסנדי11/09/2008
בני בן 3 וחצי, מגיל שנה וחצי הוא מקבל סינגולייר ללא הפסקה, אני מרגישה שזה עוזר לו, רציתי לדעת אם שימוש בסינגולייר לתקופה ארוכה מזיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע על תופעות לוואי ארוכות טווח
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בריאהענת10/09/2008
שלום, אימי בת 60 אינה מעשנת. במיפוי ריאה נמצא הרחבה של PULMONARY TRUNK רוחבו המירבי כ- 3.8 ס"מ ושל העורקים הפולמונרים כביטוי ליתר לחץ פולמונרי. הרחבה מתונה של עורקי הריאות הראשיים . לב מוגדל עם הסתיידויות של העורקים הכליליים ושל המסתמים . הפריקרד שמור. נגע פרניכמתי בסגמנט אפיקלי של RUL בקוטר של 9 מ"מ עם גבולות בלתי סדירים כוכביים וקשור לפלאורה. אין עדות לנגעים מוקדיים אחרים. הוצעלעבור ניקור תחת CT וכן ניתוח לשאלותיי: 1. לשם מה עליי לעבור גם ניקור אם בלאו הכי הולכים לנתח? 2. האם ניקור לא מסוכן? 3. על מה מעיד הממצא? 4. מה דרגת החומרה? 5. האם זה תורשתי/ גנטי? אודה לתשובה מהירה.....
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2008מדובר בממצא ריאתי מוקדי, בגלל חשד לתהליך שאתי במקרים כאלה נכון לבצע בירור פולשני (בחירה לפי מיקום ונוחות הגעה לממצא). ניקור ריאה תחת CT חזה הינה בדיקה פולשנית אך סיכוניה נמוכים (יכול להיווצר חזה אויר או דימום אך באחוזים נמוכים מאוד, גם אם יש סיבוכים - הם ניתנים לטיפול ותיקון). עד הבדיקה היסטולוגית ואבחנה מדויקת לא ניתן לומר מה משמעות הממצא (עד רבה האם גנטי או לא). לפי ספרות על ממצאים בודדים בריאה - אין הוכחות על גורמים גנטיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ענת14/09/2008תודה ד"ר ......ועוד שאלה 1. אם ידוע על בעיות בניקור כמו חזה אויר למה לא ניתן לוותר על הניקור וללכת ישר לניתוח??? 2. האם הניקור תחת CT מתבצע בהרדמה כללית? 3. כמה זמן אורך הניקור? 4. משך האישפוז לאחר הניקור? 5. מה הסיכונים שיש ועל מה מעיד חזה אויר? משך זמן ההחלמה מחזה אויר? 6. בהמשך עליה לעבור גם בדיקת PET אך ידוע על מחלת הסכרת. האם השימוש בגלוקוז עלול לגרום בעיה בעקבות הסכרת ? אודה לך לתשובה מהירה..... אנחנו על סף התמוטטות עד לניקור.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נגע ריאתי
ד''ר שבתאי ורסנו16/09/2008שלום,
בהמשך לתשובתו של דר סטרובין ולשאלותיךף
א. יש להתייחס לסימני יתר לחץ הדם הריאתי שהתגלו בCT,לברר את הסיבה ולטפל בה לפני כל מחשבה על ניתוח או אפילו ניקור!. יתר לחץ דם ריאתי עלול להגדיל סכנת דימום בניקור וגם להוות גורם סיכון לסיבוכים אחר ניתוח.
ב. לעיתים כשחושבים שהנגע הריאתי חשוד מאד לגידול וישנם גורמי סיכון אישיים כגון עישון ממושך, יש שהולכים ישר לניתוח.
ג. חזה אויר הוא תוצאה של "פינצ'ור הריאה בניקור. לרוב מסתדר לבד ולעיתים יש צורך בהחדרת נקז בין צלעי לשאיבת האויר שדלף.ניקור שאינו מסתבך מצריך אשפוז יום בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סימביקורטאליענה09/09/2008
אני בת 36 והתגלתה אצלי לאחרונה אסתמה. הרופא נתן לי משאף סימביקורט והורה לי להשתמש בו פעמיים ביום- בוקר וערב. האם מדובר במינון גבוה? האם השימוש במשאף המכיל סטרואידים הוא מסוכן? בעיקר מטרידה אותי השאלה האם השימוש במשאף כזה יכול לפגוע בפוריות שלי? תודה.
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2008מדובר במינון רגיל, בדרך כלל יש לקחת משאף פעמיים ביום. מינון של סטרואידים הינו נמוך מאוד, עקב כך לא צפויות תופעות לוואי גם אחרי שנים רבות של טיפול קבוע בתרופה. אין נתונים מחקריים שתרופה יכולה לפגוע בפוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך קוצר נשימה? אניאני08/09/2008
לגבי תפקודי ריאות: דינמיקת הנשימה: ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה בנונית, שיפור קל לאחר מרחיבי סימפונות הפרעה חסימתית עם מרכיב הפיך קל. התוצאות יכולות להתאים לברונכיטיס כ רונית לוקחת symbicort 2x2 atrovent 3x2 אני משוכנת שלא נשמתי טוב ולא חזרו על התרגיל איתי. השאלה: יש מצב שהתרופות במינון גבוה מידי? האם נתן לחזור על הבדיקה במרפאה פרטית?
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2008מינון התרופות נראה מתאים לדרגת המגבלה. במידה ובדיקה נעשתה לא באופן אופטימלי , ניתן לחזור לבדיקה (גם במסגרת קו"ח וגם באופן פרטי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובבקשה
אני09/09/2008לען ללכת לבדיקה פרטית? איך אני מגיע אליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/09/2008זה תלוי באיזור מגורים.יכול להמליץ על מספר יועצים טובים. במידה ומעוניין להתיעץ אצלי, ניתן ליצור קשר ביום א" בבוקר דרך 089441406 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה?אני08/09/2008
בת 63
סליחה על הסיפור הארוך הזה, אני בפניקה אני חושבת
קמתי מהשינה שאין לי אויר, לקח שעות עד שנרגעתי.
כעבור שבוע אותה תופעה.
Ergometria, בסדר גמור
ekg ללא שינוי מלפני שנתיים -
קצב לב סינוס
S1,S2,S3
ציר ימני של גל P
L1-low voltage
ברקע COPD
תפקודי ריאות
צילום הזה תקין
אני לא משתעלת , אין לי לחה בכלל (כשה מקוררת אזי יש)
זה כמה ימים אני לוקחת את התרופות ומרגישה רע, יותר רע מקודם.
טוב לי אחרי הליכה של 30 ד הליכון.
היום לקחתי תרופות רק בבוקר, עכשיו אני בסדר גמור אחרי כ9 שעות
יש מצב שאני לא צריכה את הטיפול הזה בכלל?
אני חושבת שהבדיקה בתפקודי ריאות לא ממש הצליחה כי אני גרוע מאוד בלנשום בצורה שהם דורשים
אני נושמת טוב רק דרך הפה
כשה קמתי משינה בלי אויר העף היה סטום ואני הייתי עם פה סגור
יכול להיות שהתרופות גורמים לחוסר אויר /.קוצר נשימה?
אני מפחדת נורא מקוצר נשימה כי טיפלתי באימי זל"ב , 4 חודשי סבל , התקף לב הרבעי לקח אותה, היתה על הרגליים עד הסוף
סליחה על הסיפור הארוך הזה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2008לפי סיפור מתרשם שלא בהכרח מדובר בסיבה ריאתית לקשיי הנשימה , רצוי לחזור לתפקודי ריאות במידה ולא נעשתה בדיקה אופטימלית. יש לרכז בירור אצל רופא המשפחה והוא יחליט האם צריך לפנות להמשך בירור לבבי (ע"י קרדיולוג) או לרופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ואיך
אני09/09/2008תודה רבה ואיך אני יכולה להגיע אליך - פרטי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש את עזרתכם.רותם שמעוני08/09/2008
אני בן 18 מעשן כבר 4 שנים, יש לי עיפות מוזרה באיזור העיניים האם יכול להיות קשר למחלת ריאה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמור להיות כל קשר
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סינגוליירעודד07/09/2008
קראתי על הסינגולייר שהוא לא סטרואידי ואין לו תופעות לוואי - אבל מה זה בעצם אומר, ומה בעצם כל כך מיוחד בסינגולייר? האם אכן מדובר בתרופת פטנט? תודה!
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2008סינגולייר הינה תרופה לאסתמה שחוסמת מסלול של הפעלת לאוקוטריאנים, לא לכל חוליי אסתמה המסלול פטו-פיזיולוגי הזה הינו משמעותי, בגלל זה לא לכל אחד עם אסתמה זה יכול לעזור. אין תרופה שאין לה תופעות לוואי, בסינגולייר הן לא משמעותיות בדרך כלל (חולשה, כאבי ראש , כאבי בטן או בחילה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום חזהורד05/09/2008
שלום . בצילום חזה "הדבקות פלאורלית בבסיס השמאלי" מה הכוונה ? לא היה לי דלקת ראות . תודה.
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2008כוונה לצלקות ישנות במעטפת הריאה , לא חייבת להיות דלקת ריאות כדי לגרום לצלקות כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח צילום ראותורד05/09/2008
שלום. מה הכוונה " הדבקות פלאורלית בבסיס צד שמאל " בצילום חזה אודה להתייחסותכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בצלקת במעטפת הריאה קרוב לודאי
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ריאתיאור02/09/2008
שלום דוקטור, בעלי נחתך במפשעה חתך עמוק. תפרו את החתך בחדר מיון. לאחר שבוע היו לו סחרחורות והוא התעלף .הוא אושפז ולאחר יומיים התגלה שיש לו חסימה של קריש דם בירך ונוצר תסחיף ריאתי. הוא טופל בנוגדי כרישה ולאחר כמה ימים שוב היה כנראה תסחיף ריאתי וואז שמו לו "מטריה" שאלתי היא מה הנזק שנגרם לריאות כתוצאה מהתסחיפים הריאתיים.האם ניתן לתקן את הנזק שנגרם לריאות? איך?האם זה נזק בלתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסחיף ריאתי- המשך שאלה
אור03/09/2008בהמשך לשאלתי, רציתי לציין שעכשו יומיים לאחר ששמו לו מטריה הוא מרגיש יותר טוב, הוא מקבל נוגדי קרישה בזריקות וכדורים. הוא קם מהמיטה ומתהלך, רק מה שמטריד אותו זה שהוא נושם נשימות שטחיות ומתקשה לנשום נשימות עמוקות והוא חושש מפגיעה בריאות.האם כלי הדם שנחסמו על ידי התסחיף ישארו חסומים והאם האזורים בריאה שנפגעו יוכלו לחזור לתפקוד מדובר בגבר בן 49 בריא לפני הארוע. בתודה מראש על תשובתך. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסחיף ריאתי
ד``ר דניאל סטרובין03/09/2008תסחיף ריאתי מקורו בדרך כלל בפקקת ורידים. בחלק מקרים ניתן לדעת מה הסיבה לתסחיף ובחלק מקרים לא. בכל מקרה טיפול הוא ע"י נוגדי קרישה (בגלל תסחיף חוזר תחת הטיפול הוכנסה מטריה ובצדק). ברוב המקרים תסחיף חולף ללא נזק בלתי הפיך אך בחלק המקרים נשארת מגבלה קבועה (תוך כדי מעקב ניתן לגלות זאת ע"י בדיקות עזר אצל יועץ ריאות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסחיף ריאתי
אור05/09/2008תודה דוקטור על תשובתך. האם לדעתך יש קשר בין הסחרחורות וההתעלפויות לתסחיף הריאתי? אם כן, כיצד ניתן להסביר ש-12 שעות לאחר הכנסת המטריה היה ארוע נוסף דומה של סחרחורות חולשה וקוצר נשימה? בתודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2008סחרחורות והתעלפות אינם מאפיינים ספציפיים של תסחיף ריאתי, יכולות להיות גם סיבות נוספות לכך. מצד השני , מטריה אינה פוטרת ב100% סיכון לתסחיף חוזר (למשל, תסחיף מורידי ידיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה אוויר וחזה דם ספונטניאבי02/09/2008
אהלן אני מקווה שאני כותב את הודעתי בפורום הנכון... אז ככה, אני מלש"ב לפני גיוס בעל פרופיל 97. לפני כמה שבועות הרגשתי כאבים עזים בצד שמאל, לאחר המתנה של 30 שעות הגעתי בסופו של דבר למיון שם אחרי צילומים ובירורים התגלה אצלי חזה אוויר וחזה דם שהוגדרו כספונטנים. הרופאים הופתעו לגלות שהאירוע המשולב היה ספונטני ולא התרחש לדוגמא חס וחלילה כתוצאה מתאונת דרכים או אירוע דקירה. ציינתי כי בתקופה האחרונה יכול להיות שעסקתי באימונים קצת יותר אינטנסיביים אבל הבנתי שזה לא קשור אחד לשני... הוחלט להכניס לי נקז שעשה את העבודה ובסופו של דבר גם הניתוח המתוכנן בוטל ולאחר שלושה ימי אשפוז שוחררתי מביה"ח. לאחר שבועיים מאותו שחרור עשיתי צילום חזה והוא יצא תקין לחלוטין ללא שום עדות או סימן למה שהתרחש. אני נער בריא, מעולם לא הייתי מאושפז לפני האירוע הזה ואין לי שום עבר רפואי - שום דבר לחלוטין! אני לא מעשן ועוסק בספורט כל חיי. נאמר לי שזה קורה אצל אנשים בעלי מבנה גוף דומה לשלי - ז.א גבוהים ויחסית רזים. אמרו לי שאני אצטרך להמשיך מעקב במרפאת ריאות ובקרוב אני אכן מתחיל מעקב זה. שאלתי היא אם המעקב במרפאת הריאות יוגדר כתקין וכי אין שום הפרעות האם יורידו לי על כך פרופיל? כי נאמר לי שלא אהיה מוגבל בשום אופן וכי אוכל לבצע פעילות מכל סוג שהוא בלי שום הגבלה אשמח לתשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה אויר ספונטאני
ד``ר דניאל סטרובין02/09/2008חזה אויר יכול להיות ללא כל סיבה ברורה לעין. רופא המשפחה בהתיעצות עם רופא ריאות מבצע בדיקות כדי לשלול סיבות ראשוניות לחזה אויר (קיימות לא מעט כאלה) אך מבצעים זה מספר חודשים אחרי החלמה מארוע חד. לגבי הצבא: לצה"ל ישנה התייחסות פרטנית לגבי מצב אחרי חזה אויר, ב3 שנים אחרי הארוע זה מוריד פרופיל , אחרי זה (אם לא היו ארועים חוזרים) פרופיל חוזר למצבו הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
אבי02/09/2008קודם כל תודה על ההתייחסות... לאחר שקראתי מעט באינטרנט הבנתי שחזה דם בעצם יכול לגרום במהלכו גם לחזה אוויר... האם כדאי לנסות ולבדוק מדוע כלל היה חזה דם ואולי לאבחן אותו כלא ספונטני וכך ההתייחסות של הצבא תהיה שונה? מכיוון ש - hemopneumothorax הוא מאוד נדיר ושוב, אני לא רופא אבל ממה שקראתי בהחלט יכול להיות שחזה הדם הוביל לחזה אוויר ואם בבדיקות נוספות זה יוכח אז אפשר יהיה להגיד שחזה הדם גרם להתרחשות חזה האוויר... ואם אותו חזה דם התרחש בגלל פעילות גופנית אינטנסיבית אז זה יוגדר כפציעה בלבד או משהו כזה.. אמא שלי במקרה רופאה והיא שקלה אפשרות לאשפז אותי שוב בביה"ח כדי שכך תוכל לבצע בדיקות מקיפות שדרך קופ"ח קשה מאוד לקבל אליהן הפנייה בטווח זמן מיידי. מה דעתך? האם כדי לנסות ולחקור את העניין לעמוק ולגלות מה הסיבה לחזה הדם ולחזה אוויר? בנוסף, אני מתחיל בשבוע הבא מעקב במרפאת ריאות ונקבע לי תור גם עם רופא ריאות.. הבדיקות שאני אעשה הן: *ספירומטריה+מרחיבי סימפונות, *מדידת נפחים והתנגדות דרכי הנשימה בתא לחצים, *מבחן יכולת הדיפוזיה. במידה והתוצאות יהיו טובות ולא תהיה עדות לשום בעיה בנוסף למכתב מרופא ריאות האם הצבא לא יכול לסמן זאת רק כהערה בתיק הרפואי? האם בוודאות אתה יודע שזה מוריד פרופיל? (ולכמה ד.א.?) האם ניתן לעשות בדיקות נוספות ולהילחם בבירוקרטיה הצבאית? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה:
אבי02/09/2008הנה מה שנכתב לי ע"י מומחית ברדיולוגיה אבחנתית לאחר צילום חזה - ביקורת.. שנעשה שבועיים לאחר האירוע: *ממצאים: צילום חזה (חזיתי כולל בנשיפה, צדדי) בהעדר צילומים קודמים להשוואה. עתה ללא עדות לחזה אוויר. ללא תפליט פליורלי. שדות ריאתיים בעלי איורור תקין. צד הלב ומדיאסטינום בגודל ומיקום תקינים. *סיכום: אין לראות ממצא חריג.
ד``ר דניאל סטרובין03/09/2008צילום חזה תקין. סיבות לחזה דם (עם או בלי אויר ) הם בדרך כלל תאונה (טראומטי). ישנם גם מקרים אחרים (נדירים יותר). המשך בירור דרך יועץ ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור:
אבי03/09/2008שאלתי הייתה אם באמת כדאי לבדוק את הסיבה לחזה דם כך שאותו חזה אוויר שגם התרחש לא יוגדר כספונטני אלא כתוצאה מאותו חזה דם. וכך ההתייחסות של הצבא בנוגע לפרופיל תהיה שונה כי לא יהיה מדובר באירוע ספונטני של חזה אוויר, נכון? (אני כרגע לא מתייחס לחזה דם אלא רק לחזה אוויר). אשמח לתשובה כי הנושא מעט מלחיץ אותי. תודה.
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2008במידה וחזה אויר נגרם ממחלה ריאתית כלשהיא מדובר כבר בחזה אויר משני וטיפול אינו רק בחזה אויר (שלב חריף) אך במחלה או מצב ריאתי כרוני (אם קיים הטיפול). חזה דם אינו סיבה לחזה . יכול להיות סיבה משותפת לשניהם (כמו במקרים של תעונה). נושא רחב מדי ולא ניתן להקבוע יותר בלי לראות כל הדברים (חולה , צילומים ובדיקות עזר נוספות)- יעוץ אצל רופא ריאות.
לצבא ישנה התייחסות ברורה מאוד לחזה אויר ללא קשר לחזה דם. החלטה היא בידיי ועדה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת:
אבי17/09/2008שוב שלום.. כרגע מצוין אצלי כי חזה האוויר וחזה הדם הם ספונטנים אבל כנראה נבעו ממאמץ פיזי רב שגרם להשתלשלות האירועים הזאת.. אז בסופו של דבר יש סיכוי שיוגדרו כטראומתיים? דבר נוסף, מה ההתייחסות בנוגע לטיסות בכל אחד מן המקרים? כאשר מדובר באירועים ספונטנים וכאשר מדובר באירועים טראומתיים (עם סיבה כלשהי שגרמה לאירועים)? האם מומלץ בחודשיים הראשונים אחרי האירוע לא לטוס? על איזה טווח מדובר? דבר נוסף, בנוגע לצלילה. הבנתי כי כאשר חזה אוויר מוגדר כטראומתי אפשר לעבור בדיקות מקיפות שכוללות תפקודי ריאות וכו' ובמצבים מסוימים כן מאפשרים לאותו אדם לצלול.. אשמח להתייחסות. תודה.
ד``ר דניאל סטרובין19/09/2008בקשר לחזה אויר- הגדרה היא בידיי יועץ ריאות במכיר כל פרטי המקרה ועבר על כל חומר הרפואי (בעיקר צילומים).
אין איסור טיסה באופן מוחלט. רצוי להמנע מטיסות ב3 חודשים הראשונים , לאחר מכן אין מגבל (ללא קשר למרחק). בנוגע לצלילה- יש איסור לצלול לעומקים (צלילה עם בלונים) באופן כללי. במקרים ספציפיים (כמו בחזה אויר טראומטי הוכח) ניתן להתייחס כיוצא מין הכלל אך דרוש אישור מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)