מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה קלה עם כאב בחזהשלם19/10/2008
בן 30 מבדיקה אצל רופא ריאות אובחנתי כחולה אסטמה קל קיבלתי סימביקורט 160 2 שאיפות פעמיים ביום למשך 3 חודשים (התחלתי לפני שבוע) לפני יומיים התחילו כאבים בחזה שמורגשים אחרי מאמץ וגם ללא מאמץ בלחיצה על המקום מרגישים היטב את הכאב... האם יש קשר ללקיחת התרופה? נשלחתי גם לעשות צילום חזה אחרי לקיחת התרופה לפחות חודשיים תודה שלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/10/2008כאבי חזה אינם ביטוי של אסתמה או בגלל טיפול בה (למשל, סימביקורט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכון בנטילה ממושכת של וטולין?גל18/10/2008
אני בת 25 נוטלת ונטולין כל יום שאיפה אחת, מזה כ 5-6 שנים. הייתי רוצה לדעת למה זו תרופה שנחשבת מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונטולין אינה תרופה מסוכנת
ד``ר דניאל סטרובין22/10/2008במידה ולוקחים אותה לפי התוויות (כדי לבלום התקף אסתמה). אם יש צורך בונטולין על בסיס יום-יומי- דרוש יעוץ רופא ריאות (עם תפקודי ריאות) לגבי צורך בטיפול קבוע (לא ע"י ונטולין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה- האם סינגולייר מתאימה ל
ghsh,26/10/2008האם התרופה סינגולייר מתאימה יותר לטיפול על בסיס יומי קבוע? אני שואל כי גם אני נוטל וונטולין קבוע, (אבל לאחרונה אני מנסה את הסינגולייר, שממש עוזר לי, ואני שוקל לעבור רק אליו). האם יש בעיות בנטילה קבועה של סינגולייר? תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינגולייר
ד``ר דניאל סטרובין27/10/2008סינגולייר הוא טיפול קבוע לאסתמה, מנגנון השפעתו הוא נוגד קולטני לאוקוטריאנים. תרופה אינה סטרואידלית. תופעות לוואי לרוב מינימליות. תרופה יעילה רק במחצית מחוליי האסתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ldh לאחר דלקת ריאותעינת שהרבני16/10/2008
שלום רב ליפני כחודש אובחן דלקת ריאות בלינגולה. היום עשיתי בדיקות דם כלליות שיש לציין כי הכל תקין מלבד בדיקת הldh. התוצאה היא 448 שהערכים הם עד 440. שאלתי היא האם דלקת שהיתה יכולה לגרום לבדיקה זאת לעלות? כי קראתי שאחד הסיבות לעלית בדיקה זאת היא בעיה בריאות. יש לציין שעשו לי צילום חוזר והתשובה היתה שיש שיפור ניכר מהצילום הראשון. אודה לך אם תוכל לענות לי כי אני קצת מודאגת עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/10/2008תוצאות של LDH בבדיקת דם אינם בהכרח קשורים לדלקת ריאות. מדדים המעידים על ריפוי הם בעיקר ממצאים קליניים (חום תקין, הפסקת שיעול וכו") וממצאים בצילום חזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COPDאתי15/10/2008
אני בת 58 ולפני 4 שנים אושפזתי בטיפול נמרץ והאבחנה היתה - COPD וזה לאחר שנים רבות של עישון. מאז אני לא מעשנת, אך מצבי לא משתפר בכלל. אני לוקחת סימבוקרט פעם אחת ביום ופעם אחת עושה אינלציה. המצב הוא שקשה לי לעשות פעולות שיש בהם מאמץ, כמו הרמת דברים כבדים, הליכה ממושכת, עליה במדרגות וכו'. אציין שכל עוד שיש לתרופה השפעה באותם השעות התפקוד שלי הוא בסדר גמור. עוד אציין שאין לי כיח ואין שיעול. השאלה שלי מה לגבי חדר מלח הייתי רוצה לדעת יותר פרטים - מה זה בכלל? וכן האם התרופה ספריבה שנכנסה כעת לסל יכולה להועיל לי. בתודה מראש.
ד``ר דניאל סטרובין17/10/2008COPD היא מחלה ריאתית כרונית שממשיכה גם אחרי הפסקת עישון. קשיי הנשימה במאמץ יכולה להיות אחד הביטוים שלה. לגבי טיפול תרופתי במקרה הספציפי יש להתיעץ עם רופא ריאות בקופת חולים. משאף ספיריבה הינו יעיל בחוליי COPD אך החלטה על צורך בטיפול בו נמצא בידיי יועץ ריאות. טיפול באויר חדר מלח הינו אחד הטיפולים אלטרנאטיביים לחוליי אסתמה. בחוליי COPD יעילות השיטה הינה מקרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציור ריאה מוגבראורי15/10/2008
בצילום חזה שנעשה לי (בעקבות כאבי בצלעות אחוריות) נמצא ציור ריאתי מוגבר בבסיס הריאות שאר הדברים תקינים - מה המשמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה
ד``ר דניאל סטרובין17/10/2008פענוח של צילום לא אומר הרבה. לרוב מדובר בשינוים ישנים בריאות (קשורים לרקע של עישון או חשיפה תעסוקתית) ולא במחלה ריאתית פעילה. בחלק המקרים בממצאים דומים בצילום חזה מדובר במחלה ריאתית פעילה. ההבדל בין מצב חסר משמעות לבין מחלה ריאתית הוא לא רק בצילום חזה אך בהרבה מדדים אחרים (בדיקה גופנית, בדיקות נוספות והתרשמות יועץ ריאות מצילום חזה עצמו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מלאה בשיטת בוטיקואורן פרבר15/10/2008
הנני סובל מאסטמה מילדות (בן 38) בשנה האחרונה תרגלתי את שיטת בוטיקו והאסטמה חלפה לחלוטין - לא השתמשתי בוונטולין כבר שנה שלמה, וניכרת הקלה משמעותית בנזלת ואלרגיות. מסתבר שמאות אלפים בעולם השיגו תוצאות דומות, והמקרה שלי רגיל למדי. מדובר בתרגילי נשימה בסיסיים ועדינים המשפיעים על התפקוד של מערכת הנשימה. האם יש לרפואה המערבית הסבר לכך? מדוע שלא ישלבו את שיטת בוטיקו במסגרת קופות החולים? (כמו בברית המועצות למשל)
ד``ר דניאל סטרובין17/10/2008שיטת פיזיוטראפיה נשימתית לפי בוטאיקו הינו אחד הטיפולים לא תרופתיים באסתמה. ספרות מדעית לא הוכיחה חד משמעית יעילות השיטה אך היא מקלה על הרבה חולים אסתמתיים. בכל מקרה לא הוכח שבשיטת בוטאיקו אפשר להבריא מאסתמה (אסתמה היא מחלה כרונית ולא ידוע נכון להיום על טיפול כלשהוא שיכול לרפא אסתמה). לגבי שימוש בשיטה במסגרת מכוני פיזיוטראפיה , יש לשאול על כך אנשי פיזיוטראפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת בוטיקו
סבטלנה16/01/2011שלום, בבקשה תעזור לי למצוא מידע על השיטה בעברית:) אני מטפלת הוליסטית ויש לי מטופלת עם אסטמה שמשתמשת בסטרואידים כבר שמונש שנים וזה עושה לה צרות. איך למדת? אני מצאתי עד עכשיו הסבר לא כל כך ברור, הייתי שמחה לסרטון או משהוא... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה אחרי דלקת ריאות?אפרת12/10/2008
היי, אני בת 32 ולפני כחודש החלו אצלי שיעולים יבשים שהתפתחו לשיעולים לחתיים כשבסופו של דבר אחרי צילום חזה לפני כ - 10 ימים התגלו כדלקת ריאות. טופלתי למשך 10 ימים בזינט ורוליד ובאינהלציות 3 פעמים ביום. כיום, אחרי 10 ימי טיפול סיימתי את האנטיביוטיקה ואני עדיין משתעלת ו"מצפצפת" אך פחות. הבעיה היא שמה שכרגע מרגיע את השיעולים והציפצופים זה אינהלציה וכתוצאה מהשיעולים והמאמץ יש לי כאבים באזור הריאות/ צלעות קדמיות ואחוריות. אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני סובלת מסינוסיטיס כרונית (שלא מטופלת באופן שוטף) ובחודשים האחרונים התחלתי לסבול גם מפריחות (שמטופלות רק ברגע שזה קורה בטלפסט) האם ייתכן שאני מפתחת אסטמה או שמדובר במצב מוכר וסביר אחרי דלקת ריאות שסביר להניח שיחלוף? המון המון תודה, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר דניאל סטרובין15/10/2008אין לשלול שמדובר באסתמה אך ניתן יהיה לדעת על זה בהמשך (במידה ותסמינים האלה ימשיכו ויחזרו גם בעתיד). סימנים דמויי אסתמה יכולים ללוות גם זיהום בדרכי אויר (ברונכיטיס או דלקת ריאות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בריאותנטלי12/10/2008
חברה שליסבלה משיעולים חזקים ולאחר איבחון של דלקת ריאות איבחנו אצלה נוזלים בריאות. לאחר סידרה של בדיקות עדיין לא מצליחים להסביר ממה הדבר נובע והנוזל לא מתייבש. מדובר בנערה בת 23 שסובלת מילדות מאסטמה אבל בחצי השנה האחרונה ההתקפים החלו להחמיר והשיעול לא פוסק. עכשיו רוצים שתבצע בדיקה בה יעשו ניקוז לריאה. אנחנו מאוד חוששים מהבדיקה הזו ואף יותר חוששים שגם אחריה עדיין לא ידעו ממה זה נובע. מה אתה מציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר דניאל סטרובין15/10/2008לא הוצג בצורה חד משמעית אך כנראה מדובר בנוזל בצדר הריאה (תפליט פלאורלי). נוזל בצדר לעיתים מלווה זיהום ריאתי (דלקת ריאות). בדיקת נוזל דרך ניקורו אינה פעולה בעלת סיכונים ודי בטוח לבצע אותה. חשוב לעשות כך לפי תאור המקרה כאחרי דלקת ריאות תוך תקופה מסוימת נוזל בצדר אמור להעלם ואם זה לא קורה : יש לבדוק למה. בדיקת נוזל היא הדרך יעילה לעשות כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשים- דחוףמיכל10/10/2008
שלום שמי מיכל אמא לאור בן 4 חודשים. לאור יש נשימות מהירות כאשר הבטן מתרוממת כלפי מעלה מעל בית החזה. עלי לציין כי תופעה זו מתרחשת פחות בלילה ויותר ביום. מומחה לדרכי נשימה וריאות בדק את אור ולא שמע שום צפצופים בריאות ולטענתו ריאותיו של אור נקיות מבחינת השמע. כמו כן הוא שלח את אור לצילום חזה ונאמר כי הכל תקין מבחינת הצילום(צל הלב ושדות הריאות בגדר הנורמה, מנח הסרעפות תקין). בעתיד הוא רוצה לשקול CT ריאות מכיוון שהוא טוען כי אין להעביר נשימות אלו ועליית הבטן לסדר היום. משקלו של הילד 7 קילו וגובהו 67 ס"מ. לאחרונה הבחנתי כי לאחר שאור אוכל הוא מתנשף. מה זה יכול להיות? אני חסרת שקט והדבר גורם לי ללחץ אותו אני מעבירה לבני. כמו כן פעימות ליבו מהירות גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק בן 4 חודשים- דחוף
ד''ר שבתאי ורסנו10/10/2008שלום,
הפורום הזה לא עוסק ברפואת תינוקות. נסי בפורום רופאי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קשהחסוי07/10/2008
אבי כבן 50 סובל מאסטמה מגיל הילדות . עד לשנים האחרונות האסטמה כמעט ולא הורגשה ובארבע השנים האחרונות מצבו החמיר מאוד והוא( ובני המשפחה) מתקשה לנהל אורך חיים סביר .המצב מתבטא בימים ולילות עם התקפים קשים ביותר ,אשפוזים תכופים שלאחריהם יש רגיעה של מספר ימים ( במקרה הטוב) , ולאחר מכן המצב חוזר לקדמותו . בנוסף קיים פחד יום יומי מיציאה מהבית כתוצאה מההתקפים בנוסף אני יודעת מספר פרטים אשר אולי יוכלו לתת לך תמונה יותר ברורה : 1. שתפקודי הריאה שלו נמוכים (40%) , 2.ניסה תקופה מסויימת זריקות ניסיוניות אשר הופסקו כאשר לא היה שיפור בנוסף , אציין שתוצאת בדיקות הסוכר עלו בזמן האחרון - לפי מיטב ידיעתי יש קשר לסטרואידים אשר מקבל תקופה ממושכת דרך הוריד . אני מצטערת על אורך ההודעה פשוט הרגשתי קשה ביותר כאשר אני רואה את מצבו הולך ומחמיר ( כולל מצבו הנפשי) ופשוט לא ידוע לי על פתרון נוסף למצבו . שאלותיי הם: 1 האם יש פתרון לשיפור מצבו מלבד הטיפול שעובר כיום והאם השתלת ריאות מתאימה למצבו? בתודה מראש , א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה קשה
ד''ר שבתאי ורסנו08/10/2008שלום,
אביך זקוק לבירור טיפול ומעקב על ידי רופא ריאות מומחה בעל ניסיון. במידה וגם עישן בעבר יתכן ומדובר לא רק באסתמה. במקרים מיוחדים משתילים ריאה/ריאות גם לחולי אסתמה. לעיתים יש צורך בתמיכה נשימתית על ידי מכשיר תומך נשימה. בעייה כגון זו לא ניתן לפתור דרך האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה תרופות אתם משתמשים?
rubh,12/10/2008האם הוא משתמש בבודיקורט? סינגולייר? וונטולין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה / פצעים בלשוןענת06/10/2008
ד"ר שלום רב, אני מאובחנת מזה כשנה כחולת אסטמה , מקבלת בכל ערב סרטייד וטלפסט. מידי שבוע - שבועיים יש לי פטריה או פצעים בלשון ובכל חלל הפה, זה שורף מאוד וממש לא נעים. יש לציין כי לאחר השימוש בסרטייד אני מקפידה על שטיפה של הפה ואף צחצוח שיניים וכל חלל הפה במברשת ומשחת שיניים. האם יש פיתרון לכך או עליי לסבול?! אודה על תשובתך.
פטריה / פצעים בלשון
ד''ר שבתאי ורסנו07/10/2008שלום,
משאפי סטרואידים ובכלל זה סרטייד עלולים לגרום פטרת ריריות הפה. במידה וגם שטיפה לא מונעת יש לעבור למשאף סטרואידים בספריי (למשל פליקסוטייד) בתוספת מרחיב סמפונות ארוך טווח (למשל סרבנט או אוקסיס רגילים). את הסטרואיד בספריי יש לשאוף דרך מיכל שאיפה "ספייסר" שניתן לרכוש/להזמין בבית מרקחת, המונע לרוב התפתחות פטרת. המשאפים האלו לא ידועים כרורמי פצעים ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולות אויר בריאהשחאדה אדמונד05/10/2008
לפני כשלוש שבועות אובחן אצלי בולות אוויר שהתפוצצו בריאה השמאלית, פניתי למיון והוכנס נקז אוויר, לאחר בדיקת ct. עברתי ניתוח שבו פוצצו בולת אוויר גדולה ובוצע עטיפה לריאה. השאלה:האם מותר לחזור ולעשן אחרי הניתוח? והאם זה יגרום לבולות אוויר או לסיבוכים כלשהם בעתיד? בתודה מראש
בולות אויר בריאה
הניתוח שעברת כמובן לא מונע נזקי עישון לריאות. במידה ותמשיך לעשן הסכנה להתפתחות מחלת ריאות כרונית קיימת וגם חזרה של אותו "פינצ'ור, לפחות בריאה השנייה. אל תחזור לעשן בשום מחיר !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לתשובה
שחאדה אדמונד07/10/2008תודה על התשובה העניינית. אני אמור לעבור אותו ניתוח גם בריאה השנייה בחודש דצמבר, ובינתיים אני מעשן בין 3 ל 5 סיגריות ביום. האם גם כמות זו מזיקה לריאות? לציין שמאד קשה לי להיגמל מעישון לגמרי!! תודה וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עישון ופנוימוטוראקס
ד''ר שבתאי ורסנו08/10/2008שלום,
כל כמות של עישון מזיקה מכיוון שההשפעה היא מצטברת ובריאות שכבר נגרם להם נזק קצב ההחמרה בגלל עישון מהיר יותר. בקש מרופא המשפחה הפנייה לקבוצה של תוכנית גמילה מעישון של קופת חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת ריאות בחו"לאילן02/10/2008
אישתי מועמדת להשתלת ריאות בארץ ובשל מצבה הרפואי היא נמצאת בעדיפות גבוהה ביותר. כמות התורמים בארץ נמוכה ובשל כך ההמתנה מתארכת. אני מבקש לבדוק אפשרות של השתלה בחו"ל היכן ניתן למצוא מיידע מיהמן על האפשרויות העומדות בפני והתהליך הצפוי כאשר הכוונה היא לפנות למרכזים רפואיים מוכרים בלבד. שנה טובה
השתלת ריאות בחו"ל
ד''ר שבתאי ורסנו04/10/2008שלום,
אני מציע לך לברר בבילינסון, מכון ריאות, מכוון שזה המכון היחידי בארץ המטפל בחולי השתלות, גם אלו החוזרים מחו"ל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT ושיעול ממושךגליה02/10/2008
שלום רב. אני משתעלת כבר כשלושה וחצי חודשים (שיעול יבש). בדיקות דם, בדיקה לשעלת ובדיקות תיפקודי ריאה יצאו תקינים. ביצעתי CT ריאות השבוע בו מצויין : 1. במדיאסטינום הקדמי הודגמה שארית טימוס 2. פרנכימת הריאות - קשרית זעירה בהיקף בסיס ימין, RLL, 2 מ"מ שאר הבדיקה תקינה אודה לכם להסבר על תוצאות ה-CT האם משהו מתוצאות אלו מסביר את השיעול? תודה ושנה טובה גליה
תוצאות CT ושיעול ממושך
הממצאים שתארת לא מסבירים שיעול. לא ידוע לי איזה ברור נוסף עברת אך בין היתר יש לבדוק אפשרות כי מדובר בשיעול אסתמטיח, נזילה אפית אחורית או עליית חומצה אל הושט. פני לרופא ריאות מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ה- CT
גליה04/10/2008תודה על תשובתך. ללא קשר לשיעול האם הממצאים של ה-CT דרושים בירור נוסף? מדאיגים? מה הם אומרים? תודה גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות ה- CT
תוצאות ה CT לא מדאיגות כלל. הנודול של 2 ממ' יתכן ודורש מעקב תלוי בגורמי הסיכון שלך כגון עישון ומראה הנודול עצמו. פעמים רבות נודול כזה יכול להיות גם מממצא אקראי ללא משמעות.לחוות דעת רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מזה שנה שלמה מתופעת של כיח דמי רק לאחר מצב של שכיבהד``ר שבתאי ורסנו01/10/2008
שלום,
אבי בן 59, לפני 4 שנים חלה בסרטן המעי הגס. כעת סובל מזה שנה שלמה מתופעת של כיח דמי רק לאחר מצב של שכיבה (בכל בוקר ממש בזמן היקיצה).
בבירור שנעשה:
1. בבדיקת אאג פעמיים אצל שני רופאים שונים הבדיקה תקינה.
2. CT חזה - הבדיקה תקינה למעט מוקד סולידי בקוטר 5 ממ בבסיס הריאה הימנית שיכול להתאים לעיבוי פוקלי של הפלאורה (לפי פיענוח של הרדיולוג).
3. בהמשך לכך בוצעה ברונכוסקופיה שהיתה תקינה לפי הפולמונולוג ואף ללא צורך לקחת ביופסיה.
מיותר לציין שהדם ממשיך עדיין כמו שעון בכל בוקר ובכמויות הולכות וגדלות.
אנא, עזור לי בדחיפות, למי ניתן לפנות? מה עוד ניתן לעשות?
מה יכול לגרום לכך?
כעת נפלנו בין הכסאות כיוון שלכאורה כל הבירור תקין, אבל הדם אינו פוסק.
סליחה על הבלבול, אודה מאד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיח דמי
לאחר הברור שנעשה יש לשלול שוב מקור דימום אחר כגון מהאף עם זליגה אחורה, חלל הפה, שיניים. כמו כן רצוי לשלוח כיח לתרבית ולציטולוגיה ולהמשיך במעקב הרופא. מבחינה ריאתית לאחר שבוצע CT וברונכוסקופיה ולא מתרשמים ממקור דימום נותר רק מה שציינתי למעלה וניסיון טיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)