מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נוזל פלורליפולי23/07/2008
שלום רב אבי בן 79 עבר ניתוח מעקפים לפני כשבועיים , היום עשה צילום חזה ומצאו לו נוזל פלורלי במידה רבה. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזל פלורלי
ד''ר שבתאי ורסנו24/07/2008שלום,
במידה והנוזל הפלוירלי נמצא מהצד המנותח הוא יכול להיות תגובתי לעצם הניתוח וגירוי קרום הריאה. במקביל יש לשלול מצב של אי ספיקת לב, זהום ותגובה האוטוימונית כסיבות אפשריות נוספות לנוזל במקרה זה. עליו להיבדק על ידי המנתחים ויתכן זיזדקק לניקור אבחנתי של הנוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרעפת ימנית גבוההליאור22/07/2008
שלום הרבה אני מתיעצת אית גם בעבר בגלל ריפלוקסים,וכיוכים במיוחד במנוחה ושכיבה אני מתאמת במכון כושר ואין לי קשיי נשימה מה שכן אני מתעייפת מהר סתם דוגמא אם חצי שנה אני עושה במכשיר 30 דקות היום ירדתי ל-20 דקות מין עייפות מוזרה. עשיתי צילום חזה שהראה שסרעפת ימנית גבוהה קראתי על זה שבאמת סרעפת גבוהה גורמת ללחץ על הושט יכולה לגרום לרפלוקסים ויש לפעמים השפעה לא טובה אני משייכת את מה שאני סובלת לסרעפת לארח קריאה מעמיקה,לאחר הממצאים האלו של הסרעפת איזה המשך בדיקות עלי לשעות על מנת לבדוק שאכן זו הבעיה שלי מזה שנתיים,כי ל א מוצאים משהו אחר איזה רופא אני צריכה להמשך טיפול ואיזה בדיקות,כולל בדיקות דם? תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרעפת ימנית גבוהה
באופן נורמלי סרעפת ימין גבוהה מהשמאלית ב 2 סמ'. במידה והיא גבוהה יותר ויש חשד לשיתוק או חולשה שלה יש לבצע שיקוף סרעפות לשלילה או אישור חשד זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולייראורית21/07/2008
שלום בני בן ה 8.5 אסמטי ומטופל בסינגולייר מזה כמה שנים - בעונות המעבר ובחורף. בתקופת הטיפול מצבו טוב והוא כמעט לא נזקק למשאף. לאחרונה הפסקנו את הטיפול לאחר מספר חודשים והתחילו תופעות של שיעול וליחה והוא נזקק למשאף פעמיים ביום. א. האם מומלץ להמשיך להשתמש בסינגולייר במשך כל השנה? או לתת לגוף שלו להתמודד עם האסטמה? ב. האם הסינגולייר גורם להתמכרות, ואיך ומתי נגמלים? ג. האם יש לסינגולייר תופעות לוואי? תודה
סינגולייר
ד''ר שבתאי ורסנו22/07/2008שלום,
במידה ובנך סימפטומטי כל השנה ונזקק לונטולין יותר מפעם בשבוע (או חש צורך בונטולין) הרי שהוא צריך טיפול מונע כל השנה. במידה וסינגוליר עזר אין מניעה לשוב אליו. אין התמכרות לסינגוליר ואין תופעות לואי משמעותיות. חשוב לברר האם קיימת נזלת אלרגית ברקע שאינה מטופלת ולכן החמרת סימפטומים גם של האסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסינגולייר מומלץ גם למבוגרים?
אלעד28/07/2008(אני שואל כי ראיתי שבעיקר שואלים כאן לגבי ילדים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באסתמהאלון21/07/2008
אני בן 35. לפני כ-10 שנים החלה אצלי בעיית פוליפים באף, וכ-3 שנים לאחר מכן התחלתי לסבול גם מאסתמה. בביקור הראשון (לפני כ-7 שנים) אצל הרופא ריאות מצב הנשימה היה גרוע מאוד, הטיפול הראשוני היה בעזרת בודיקורט ואוקסיס. לאחר מספר חודשים עברתי להשתמש בסימביקורט. לפני שנתיים מצב האסתמה היה מצויין, והרופא (מנהל מחלקה בבית חולים ידוע) החליט שאני אקח כדור סינגוליר אחד ליום ואין צורך יותר במשאף אלא רק במיקרי חירום. במהלך האביב לקחתי שאיפה אחת בשבוע של סימביקורט, ועדיין המצב של האסתמה היה מצויין. בגלל שינוי מקום מגורים ביקרתי אצל רופא ריאות אחר לביקורת (בקופת החולים הקרובה לביתי), הוא טען שטיפול בסינגוליר הוא מוטעה, כי למרות שאני מרגיש מצויין, עדיין ניגרם נזק לריאות בגלל חוסר טיפול בסטרואידים. הוא נתן לי מירשם עבור FLIXOTIDE 100MCG/DOSE פעמיים ביום, ו-VENTOLIN רק במיקרה הצורך. אני לא שמח במיוחד לחזור לסטרואידים במיוחד כשהמצב הבריאותי מצויין, אבל מטרידה אותי העובדה שהרופא טען כי ניגרם נזק מצטבר לריאות מבלי שאני ארגיש. מכיוון ששני רופאים בחרו בטיפול שונה לגמרי, הייתי שמח לקבל דיעה נוספת. האם עלי לפעול כפי שהרופא השני המליץ, או האם עדיף לחזור לביקורת אצל הרופא הראשון?
טיפול באסתמה
ההחלטה על בחירת התרופה להמשך טיפול תלוייה במידת האיזון בו אתה נמצא. אם אתה חופשי לחלוטין מסימפטומים כולל שיעול/קוצר ביום ובליילה ובפעילות גופנית רגילה לגילך ! וגם תפקודי הריאות תקינים לחלוטין ! אין סיבה לשנות טיפול. לרוב טיפול במשאפי סטרואידים יעיל יותר מסינגטוליר אך ההחלטה צריכה להיות מותאמת אישית למצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק רוצה לחדד...
אלון22/07/2008כפי שציינתי המצב הבריאותי שלי טוב מאוד, וחוץ מתקופת האביב אני לא סובל מסימפטומים של אסתמה, כמובן אם אני ממשיך עם הסינגולייר כל יום. הרופא השני שהייתי אצלו טען שלמרות שאני מרגיש מצויין, אם אני לא אשתמש במשאף סטרואידים יווצרו "צלקות" בתוך הריאות שבמהלך שנים יגרמו לנזק בלתי הפיך. כלומר אתה אומר שההבחנה הזאת לא נכונה? וכל עוד המצב הביאותי תקין אין שום סיבה לחזור לסטרואידים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני רק רוצה לחדד...
כדי להגדיר את מצבך כטוב עלייך לבצע גם תפקודי ריאה. במידה והם תקינים לחלוטין תחת הטיפול הנוכחי אין צורך לפי שעה להחליף טיפול אלא להשאר במעקב ולשנות טיפול בהתאם לצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית על COPDטלי דשב21/07/2008
האם חולי COPD יכולים לעסוק בפעילות גופנית ? אם כן איזו סוג של פעילות?
פעילות גופנית על COPD
לא רק שיכולים אלא אף מומלץ להם לעסוק בפעילות גופנית. הוכח כי פעילות גופנית מבוקרת במסגרת "שיקום חולי ריאה" משפרת את כושרם הגופני ומה שחשוב שתחושת קוצר הנשימה במאמץ קטנה למרות שתפקוד הריאות לכשעצמו לא משתפר. במכוני הריאות של בתי החולים הגדולים (שיבא, בילינסון למשל וגם בליגה לשחפת בתל אביב) קיימת מסגרת כזו. הפעילות הגופנית מתבססת גם על הליכה וגם על חיזוק שרירים במשקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בעקבות עישוןכרמית20/07/2008
שלום יש לי שיעול שאינו עובר, המון ליחה בוקר בגלל העישון, אני מעשנת כ-10 סיגריות ביום, האם יש ויטמינים שאני כיולה לקחת כל עוד איני מפסיקה לעשן (דבר שיקרה בקרוב)
שיעול בעקבות עישון
ד''ר שבתאי ורסנו21/07/2008שלום,
אין שום טיפול שישנה את המצב אלא הפסקת עישון. ככל המוקדם טוב יותר מכוון שברגע שמתפתחת ברונכיט כרונית (הגדרהף שיעול ליחתי במשך לפחות 3 חודשים בשנה, שנתיים רצופות) הרי שגם הפסקת עישון לא מחזירה את המצב לאחור באופן מלא ! נזק עישון הוא נזק מצטבר לסימפונות שממשיך להחמיר גם לאחר הפסקת עישון אך עם סיכון מופחת בהרבה למחלות הקשורות בו.
אם את חושבת שתפסיקי לעשן "בקרוב" דעי לך שכמוך יש עוד מיליונים שמזה שנים אומרים כך. יש להחליט ולבצע כעת. ניתן להסתייע גם בתרופות לגמילה מניקוטין אך לא כתחליף להחלטה מודעת וכוח רצון !
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה והחלפת טיפולאודליה17/07/2008
שלום לכם. אני בת 38 סובלת מאסתמה כבר שנים רבות. טופלתי בעבר בסינגוליר, בודיקורט ובשנים האחרונות גם בסמבקורט. תמיד הייתי צריכה לקחת איתי ונטולין כל מקום (עם הסמבקורט הרופא אמר לי שלא צריך ונטולין אלא אפשר לקחת עוד שאיפות מהתרופה במקום) לאחרונה התחלתי להרגיש דפיקות לב (הייתי לוקחת בערך 5 שאיפות ביום מהסמבקורט). הרופא שלי לא ייחס לזה חשיבות רבה (ולא קישר לתרופה) אבל אמר שיש היום תרופה אחרת דומה אבל מאוד זולה שנקראת סרטייד. אני לוקחת אותה כבר חודש (50/250) ומאז אני כבר לא מרגישה דפיקות לב. מה דעתכם? יש קשר בין התרופה לדפיקות הלב? האם אני צריכה לגשת לקרדיולוג או האם העובדה שהדפיקות המואצות הפסיקו מעודדת וכנראה שזה היה קשור לתרופה? ומה ההבדל בין שתי התרופות האחרונות שקיבלתי? (אני מבינה שתמיד אצטרך להשתמש בהן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באסתמה
ד``ר דניאל סטרובין17/07/2008משאף סרטייד הינו משאף משולב דומה לסימביקורט (שניהם מכילים סטרואיד נשאף וגם מרחיבי סימפונות). במידה ולוקחים סימביקורט מספר פעמים כל יום יכולים להופיע דפיקות לב מהירות בגלל השפעת מרחיב סימפונות במינונים גבוהים על קצב הלב. מבחינת יעילות סרטייד יעיל לטיפול באסתמה , דומה לסימביקורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםצביקי16/07/2008
שלום רב, הנני בת 30 כ-9 חודשים לאחר לידה. אני סובלת מאסתמה מגיל 11 בערך, ושנים אני לוקחת סטרואידים ובעת הצורך ונטולין. כ-3 חודשים לאחר הלידה התחלתי לסבול מכאבי גב. לאחר בדיקות (מיפוי עצמות, סי טי וm.r.i.) איבחן אותי אורטופד שאני סובלת מלפחות 5 שברי דחיסה בחוליות באזור קו החזייה. הוא טוען שעצמותיי מאד חלשות ושזה כתוצאה מלקיחת יומיומית של סטרואידים. עשיתי בדיקת צפיפות עצם אך עדיין אין לי תשובה. כשפניתי לרופא ריאות שלי (דרך קופ"ח) הוא שלח אותי לתפקודי ריאות וכשחזרתי עם התוצאות הוא פסק שעליי להמשיך ואף לעלות במינון של סימביקורט שאני לוקחת 2 שאיפות ממנו ביום. הסברתי לרופא את מצבי עם הגב אך הוא טען שאם אפסיק עם הסטרואידים אני עלולה לקבל התקף ולמות! באילו המילים.. אודה לקבלת דיעה בנושא, האם אני חייבת להמשיך עם הסטרואידים? הוספתי קישור עם התפקודי ריאות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/07/2008בדרך כלל סטרואידים בהשאפה (כגון, בסימביקורט ) לא אמורים להשפיע על צפיפות העצם או לגרום לשברים. לא אופייני כשלוקחים סטרואידים סיסטמיים (כדורים או זריקות) . במידה וקיימת אסתמה פעילה , הפסקת משאף סטרואידלי יכולה לגרום להחמרה במצב הנשימתי . אלטרנטיבות אחרות כמו שילוב של מרחיבי סימפונות משני המינים (אנטי-כולינרגי ובטא-אגוניסטים) עם סינגולייר ו/או טאופילין לא תמיד יעילים מספיק . בכל מקרה המשך טיפול באסתמה לפי המלצות יועץ ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה מצוין עם סרטייד...מימי16/07/2008
שלום! אני בת 29, מאובחנת כאסטמתית כבר למעלה משנתיים (ללא רקע בילדות). בהתחלה קיבלתי בודיקורט, אך המשכתי לסבול מקוצר נשימה, התקפים ובעיות בשינה. כעת אני מטופלת באופן קבוע (בוקר + ערב) בתרופה הנקראת סרטייד 50/250, ומאד מרוצה. מאז תחילת הטיפול אין לי התקפים ואני כמעט ולא נוגעת בונטולין שלי. השאלה שלי היא- האם ניתן להפסיק קצת את הטיפול? קראתי פה הרבה תגובות שליליות בנוגע לתרופות המכילות סטרואידים, האם יש סיבה לדאגה? תודה, אסטמתית מרוצה אך חוששת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/07/2008משאפים מכילים סטרואידים (כולל משאפים משולבים , כגון סרטייד) מיועדים לטיפול כרוני . ניתן להפסיק טיפול אך אין בזה צורך, מצד השני אסתמה בהספקת הטיפול יכולה להחמיר. מבחינה סטטיסטית טיפול ע"י משאף סטרואידלי נחשב בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין סרטייד לסינגולייר? זה
דנית21/07/2008זה אותו דבר? סרטייד זה גם תרופת מנע? זה גם לא סטרואידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסטרואידים בטיפול בהתקף לעומת מניעה
מימי23/07/2008דנית יקרה, סרטייד גם היא תרופת מנע,(אני ממליצה בחום...). למיטב ידיעתי כמויות הסטרואידים הניתנים בטיפול בהתקף הם פי כמה וכמה מאלו המצויים במשאפים כמו סרטייד, לכן העדפה שלי- להקדים תרופה למכה... מינון שגרתי נמוך ימנע לקבל הרבה אח"כ, חלילה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה ההבדל בין סרטייד לסינגולייר?
סרטייד מכיל סטרואיד ומרחיב סימפונות ארוך טווח. סינגוליר פועל במנגנון אחר ואינו סטרואיד וגם לא מרחיב סימפונות. שתי התרופות מסיעעות במניעת התקפים ויש להן השפעה אנטי דלקתית. סטרואידים בשאיפה נחשבים יעילים יותר מסינגוליר במניעת החרפות אך עם אסתמטי מאוזן עם סינגוליר ושומר על תפקוד ריאה תקין אין סיבה לעבור לסטרואיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטייד
ענת20/09/2008מימי שלום, אני חולת אסטמה מאובחנת מזה כ11 חודשים. במעקב אצל מומחה ראות בכיר מאוד בירושלים לאחר נסיונות רבים... סרטייד הציל אותי וגם אני מאוד מרוצה. עד כה קיבלתי מינון של 250 כמוך, לאחר ביקור אצל הרופא אתמול נאמר לי שאפשר להוריד את המינון ל100 מק"ג, כדאי להיוועץ ברופא שמטפל בך ולבדוק אפשרות כזאת. בהצלחה והרבה אויר... ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה מרובהרוני14/07/2008
קרוב לחודש אני סובלת מליחה מרובה הנתקעת בגרון . הליחה שקופה לבנה וצמיגה. הליחה מידי פעם עולה למעלה , גורמת לצרידות וגם גורמת לקשיי נשימה. גם בבליעה ישנה תופעה משונה- אני חשה רעשים ( מעין קליק) של בליעת הרבה נוזלים בוושט בכל פעולת בליעה. מה עושים? לפני כחודש הכל התחיל בגירוי בגרון. נטלתי מוקסיפן במשך עשרה ימים אך ללא הועיל. רופא א.א.ג ביצע בדיקת אנדוסקופיה (מצלמה המוכנסת לאף ועוברת בגרון). הרופא לא מצא שום בעיה- מה עושים בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בדרכי אויר עליונות
ד``ר דניאל סטרובין14/07/2008לפי אנמנזה קרובלודאי מקור להפרשות הוא באיזור אף/סינוסים או ושט. במידה ובדיקת א.א.ג היתה תקינה , כדאי להתיעץ עם גסטרואנטרולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליק רעש בזמן בליעת רוק
ענת01/04/2009אני סובלת מספר חודשים מתופעה של רעש מעין קליק בזמן הבליעה.
שמתי לב שזה קשור גם לאוכל
האם יש פתרון לעניין?
אולטראסאונד צואר תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קליק
ד''ר שבתאי ורסנו02/04/2009שלום,
תלונתך היא בתחום אף אוזן גרון ו/או גסטרואנטרולוגיה. פני אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Sarcoidosismiri11/07/2008
שלום! בעלי בן 29 היו לו כאבים בכתף מזה כ חצי שנה. עשינו ברונכוסקופיה עם ביופסיה אחרי בדיקות אבחנה היא Sarcoidisis נתנו טיפול PREDNISONE 40MG (עוד לא התחלנו את הטיפול) חשוב לציין כי אין שום סימנים אחרים של מחלה (תיפקודי ריאות טובים, אין קושי נשימה ו אין שיעול ) האם לפי ממצאי בדיקת CT +HRCT (מפורט בהמשך) אין שום סיכוי להחלמה בלי PREDNISONE? להלן ממצאי בדיקה שינויים אינטרסטיציאליים גסים ונגעים מיקרונודולריים רבים ברובם מתמזגים לתוך הקונסולידציות אלבאולריות. השינויים הנ"ל בולטים יותר באונות העליונות. ניתן לזהות סמני פיברוזיס ריאתי והקטנת נפח קלה בRUL. במיצר ובשערי הריאות הודגמה לימפאדנופאטיה בינונית , מרבית קשרי לימפה נראים מסויידים קלות. תודה מראש
ד``ר דניאל סטרובין13/07/2008מהלך של סרקואידוזיס הינו אישי וקשה לומר האם יכול לעבור ללא טיפול. לפי ממצאים בCT קיימת מעורבות ריאתית של סרקואידוזיס. שיקולים להתחיל טיפול תרופתי (סטרואידים סיסטמים לפרק זמן של לפחות חצי שנה-שנה) הם בדרך כלל אינם קשורים ישירות בתמונה ריאתית לפי CT . זה בעיקר תסמינים קליניים (עד כמה חולה סובל), הפרעה בתפקודי ריאות, פגיעה באיברים אחרים שיכולה לסכן חולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטוראלחנן11/07/2008
אני בן 20 ואני חולה אסטמה מגיל 4 אני מטופל בפליקסוטייד דיסקוס למניעה 250 מג"מ פעם ביום לפני שינה ובריקלין בזמן התקף . אני מתאמן כבר חצי שנה לפיתוח גוף ,לא מיזמן קניתי אבקת חלבון perfect whey protein בישביל הפיתוח ,רציתי לדעת עם מותר לי להשתמש בא ?
ד``ר דניאל סטרובין13/07/2008לרוב לא היתה אמורה להיות בעיה. מתוספי המזון בדרך כלל לא צריכה להיות החמרת אסתמה, למעט מקרים בהם פציאנט אלרגי לאחד המרכיבים (במידה שמדובר באסתמה אלרגית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנה לאחר פנאומוטורקס: מס' שאלותאוריאל10/07/2008
שלום דוקטור! אני בן 25, קצת גבוה וקצת רזה, לא מעשן כלל. לפני כחצי שנה היה לי אירוע (ראשון ואחרון אני מקווה) של פנאומוטוקס ספונטני בריאה ימין, במהלכו הוכנס לי נקז וביליתי באשפוז 5 ימים. יש לציין שהכאבים התחילו חודש לפני ורופאת המשפחה וכן רופא מחליף לא הצליחו לגלות את מקור הבעיה, התעקשתי שיעשו לי צילום ורק אז גילו שהריאה קרסה. שאלותי הן כדלקמן: 1. אני עדיין מרגיש שיכולת הנשימה שלי אינה כפי שהייתה לפני הפנאומוטורקס, האם מומלץ לעסוק בפעילות אירובי כמו ריצה ע"מ לשקם יכולות הריאה? (אני יודע *שמותר*, אך אני שואל האם מומלץ). יש לציין שחזרתי להרים משקולות כחודשיים לאחר האירוע ללא בעיות מיוחדות. 2. אני מוצא עצמי לעתים קרובות עם חרדה שמה כל כאב או מיחוש באיזור החזה והגב מעידים על כך שהפנאומוטורקס חזר (יש לי לא מעט "כאבים קלים" כאלו, הן כי אני מתאמן והן בשל חולשה של צד ימין). יש לציין שעד היום התבדתי, והיה מדובר בסתם כאבים מסוגים שונים. האם יש דרך אינדיקטיבית לבדוק בעצמי האם מדובר בפנאומוטורקס? איך עלי לפעול? הרי לא ריאלי ללכת לרופאת המשפחה כל יומיים. 3. שאלה מסקרנות - היות ושמעתי דעות סותרות בנושא - האם פנאומוטורקס ספונטני יותר נפוץ אצל מעשנים או אצל לא מעשנים? בתודה מראש, אוריאל
חצי שנה לאחר פנאומוטורקס
ד''ר שבתאי ורסנו10/07/2008שלום,
1. פעילות גופנית אינה טיפול שיקומי לאחר פנוימוטורקס. יתכן ובשל חוסר פעילות כושרך ירד ולכן אתה חש קושי במאמץ. פעילות מומלצת ללא קשר לבעייתך. לגבי הרמת משקולות נשימה לא נכונה בעת ההרמה (יש צורך להוציא אויר דרך פה פתוח !) עלולה לגרום להישנות.
2. אין דרך מעבר לבדיקה גופנית וצילום לזהות הישנות. התגברות כאבים עם קוצר נשימה מחייבת פנייה לבדיקה.
3. במעשנים הסיכון לפנוימוטורקס הוא פי כמה יותר מלא מעשנים. במקרה שלך כדאי לבדוק גם חסר באלפא 1 אנטיטיריפסין וקיום מחלת רקמת חיבור. התייעץ ברופאך.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
אוריאל11/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תגר מטכוליןמיכאל08/07/2008
הייתי מעונינת לדעת כיצד נערכת בדיקת תגר מטכולין-מה כלול בה? האם מביאה אחריה תופעות לוואי? או החמרת המצב הבריאותי?
בדיקת תגר מטכולין
ד''ר שבתאי ורסנו10/07/2008שלום,
מדובר בבדיקת תפקודי ריאה תוך שאיפה של מינונים הולכים וגדלים של חומר הנקרא מטאכולין. חומר זה עשוי לגלות תגובתיות- יתר של הסימפונות באנשים החשודים כאסתמטיים למרות תפקודי ריאה תקינים. הבדיקה בטוחה בד"כ כאשר היא נעשית עם תפקוד ריאה בסיסי תקין וללא מחלת לב קשה ברקע. במהלך הבדיקה יכולה להיות תגובה של שיעול, ציםפצופים וקוצר נשימה שהם חלק מהתגובה הצפויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול והחלמה מדלקת ריאותסיגל07/07/2008
שלום! לפני כשבועיים הובהל בן זוגי עים כאבים עזים בחזה ימני, אל חדר המיון. לאחר 3 ימים אובחנה אצלו דלקת ריאות ומעיים (בטן קשה)(ערכו לו בדיקות דם, צילום חזה וסיטי) והוא מטופל ב- AVALOX . מכיוון שאנחנו נימצאים בחו'ל, במקום בו השירותים הרפואים בהחלט אינם מן המתקדמים, עזבנו את בית החולים. ביום החמישי הוקל מצבו - פחות כאבים, פחות קוצר נשימה ויותר חופש תנועה. ביום השישי לעומת זאת החל הסיפור מחדש בריאה השמאלית. כאבים עזים ביותר ונשימה שיטחית. בן זוגי סירב ללכת לבית חולים ולאחר 3 ימים הכאבים נחלשו. כיום לאחר 16 יום אין לו הרבה כאבים אך עדיין לא מסוגל לנשום מלא הריאות ובעיקר, תנוחת השכיבה כואבת לו כך שאת הלילות הוא מעביר במעין חצי ישיבה. אך יש שיפור ניכר באפשרויות התנועה. השאלות שלי-1. למשך כמה זמן ניתן לקחת AVALOX 2/. על מה זה יכול להעיד שלמרות אנטיביוטיקה הדלקת עברה לריאה השמאלית? היתכן שזו אינה דלקת ריאות? 3. האם יש אפשרות לדעת מהו בדיוק הגורם לדלקת? 4. כמה זמן נימשך תהליך ההחלמה מדלקת ריאות, האם זה נורמלי שחולפים שבועות עד שהגוף חוזר לעצמו ומתפקד כרגיל? בן זוגי הוא בן 58 ועד לני כשבועיים עישן בערך קופסאת סיגריות ליום... תודה מראש סיגל
טיפול והחלמה מדלקת ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2008בהעדר צילומים ובמיגבלות האחרות קשה לענות לך. אבלוקס (מגאפלוקסצין) הינה תרופה טובה לזהומי דרכי נשימה כולל דלקות ריאה. לא ברור מהיכן שאבת את האבחנה של דלקת גם בריאה השמאלית. מקור הכאבים בדלקות ריאה הוא מקרום הריאה כולל התמגלות של נוזל קרום הריאה מצב המצריך שאיבת הנוזל המוגלתי בהקדם. במידה ומצבו לא משתפר עליו להיבדק שוב על ידי רופא כולל צילום חזה ביקורת. גם אם לדעתכם התנאים לא טובים עדיף להיבדק שוב מאשר להיות רופאים לעצמכם.
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)