מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשימה "שורפת" בעת אימון עליותד'07/12/2008
שלום רב. יש לי שאלה בקשר לאימוני ריצה שאני עושה. אני רץ כבר כ-9 שנים מרחקים של מעל 8 קילומטר מספר פעמים בשבוע. כיום אני עושה אימוני ריצה פעמיים -שלוש בשבוע בנוסף לשני אימוני כוח בחדר הכושר. אני בן 24 ובריא בכול הנוגע ללב וריאות(ובריא בכלליות). רוב האימונים שלי הם בשעות הבוקר המוקדמות(0600), וזה כולל את הריצות. אני מתאמן באריאל ורץ במסלול עם עליות מאוד קשות. בשני אימוני הריצה האחרונים שלי הרגשתי בזמן הריצה כאילו הריאות שלי "נשרפות" בזמן העלייה. עליתי בקצב יחסית לא מהיר. אציין עוד שלאחרונה מזג האוויר באריאל התקרר מאוד, במיוחד בשעות בהן אני רץ. גם בשתי הריצות הללו היה מאוד קר. אחרי הריצה המשכתי זמן קצר להרגיש את השריפה הזו בריאות, וגם השתעלתי. השיעול נמשך מספר שעות באותו יום. אמקד את השאלות שלי כדי להקל על המשיבים: 1) ייתכן שהשילוב של הקור + עליות גרם לתופעה? 2) ייתכן שאימונים כאלו, עם הרגשה של "שריפה" בריאות ושיעול אחרי כן, רומזים על נזק לריאות? אם כן מהו הנזק? העניין הפחיד אותי בעיקר בגלל השיעול, שמזכיר לי אנשים שמעשנים- כאילו הריאות מנסות לנקות את עצמן. שוב כשאני חושב על זה אולי זה האוויר הקר שגרם לבעיות? אשמח לתגובות ותשובות ממומחים בתחום. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/12/2008חשיפה לאויר קר בזמן המאמץ יכולה להיות מלווה בתחושות שונות. דבר זה אינו מלמד על נזק ריאתי או בעיה כלשהיא. אפשר להמשיך להתאמן, עדיף בטמפרוטורות מעט גבוהות יותר. במידה ותסמינים לא חוזרים בהמשך, אין צורך להיבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אודה לך מאוד אם תגיבבועז06/12/2008
שלום ד"ר אני כבר 4 שנים אחרי שיחרורי הצבא אולם בעקבות המחקר שנעשה על חילי נחל התעוררו אצלי גם שאלות אני גרתי במהלך השירות הצבאי שלי בבסיס שלי שבו שירתתי קרוב ל3 שנים תחת תקרת אסבסט..לא יודע עד כמה היא היית אטומה או עד כמה אבקת האסבסט התעופפו בחדר מה שכן אני זוכר שיום אחד היה ממש רוח פרצים שהעיפה את הגג ולמחרת באו אזרחי עובדי צהל לתקן את הגג וכמובן שהם היו מצוידים בחליפות מיוחדות ובמסיכות... הםא ניתן לבדוק האם המגורים תחת תקרת האסבסט גרמו למשהו ועד כמה הסיכון רב תודה בועז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/12/2008חשיפה מעל 10-15 שנים רצופות של מגע עם אסבסטס יכולה לגרום למחלות ריאה שונות. מידע על פגיעה ריאתית ארוכת טווח מחשיפות קצרות (עד 5-6 שנים) לאסבסט אינו חד משמעי. לא ידוע האם יכול להגרם נזק כלשהוא במידה וגג הביניין שבו נמצאים כמה שנים בנוי מאסבסט. לא ניתן לבדוק האם נגרם נזק ריאתי בגלל חשיפה הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לאסטמה בתינוקותחמדת04/12/2008
שלום רב, רציתי לדעת כיצד ניתן לאבחן באופן חד משמעי אסטמה בתינוק בן שנה ו9 אם יש אבחון שגוי והילד מקבל טיפול לאסטמה האם יש בכך דבר העשוי להזיק? מהו בדכ משך טיפול באינהלציה? יש פה התנגדות אדירה לטיפול וזה קשה וגורם סבל הדדי. מבינים שאין ברירה. האם אסטמה מחלישה את המערכת החיסונית ו או גורמת לילד להיות יותר פגיע / להדבק יותר מאחרים במחלות? האם מנורת מלח באמת שווה משהו? ושאלה אחרונה- מה בין אסטמה לריפלוקס? תודה רבה וסליחה על מבול השאלות חמדת, אמא מודאגת לילד סובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות בנוגע לאסטמה בתינוקות
ד''ר שבתאי ורסנו04/12/2008שלום,
אינני מטפל בצינקות ורצוי שתפני השאלה גם לאתר המתאים. ככלל יש קושי לאבחן אסתמה בגילאים האלו ו"האבחנה, מסתמכת יותר על גורמי סיכון כגון הורים אסתמטיים/אלרגים או אחים ואחיות של התינוק. גם אם מדובר בזהום וירלי שמחקה אסתמה טיפול אסתמטי לא אמור להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדרי מלח
דן20/12/2008לקרן את מנסה לפרסם קליניקה ושטת טיפול שבנתיים לא קיימת בארץ. באם השיטה הזו תצליח ובאם לאו נראה בעתיד, בנתיים לא עזרתם לאיש. מה ש"קוראה" את הלב ובולט לעין זו הבורות שלך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת נימוס אולי למדת בביחת אבל שכחת
הערה מטופשת02/01/2009קצת נימוס אולי למדת בביחת אבל שכחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר ממלח
דניאל22/12/2008כיצד עזר המחקר של קרן לרפא את הבן באם חדר המלח הזה בכלל לא קיים ? קרן הופכת את הפורום המכובד לבמה לפרסום העסק שלה שבנתיים לא ריפא איש. אפילו לא את בנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר מלח
דניאל23/12/2008חבל מאד שמנהלי הפורום מרשים לאנשים חסרי הבנה בנושא לפרסם פרסומים מסחריים שלא נבדקו במבחן התוצאה. הגברת קרן( כנראה שם בדוי) עושה בפורום שמוש לפרסום עסק שלא קיים כלל בזמן פרסום ההודעה. היה כדאי גם לשמוע ממנה האם המכשור "המתקדם בעולם" לדבריה מאושר לשמוש ע"י משרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדרי מלח
דן23/12/2008מסכים עם התגובות של קודמי. בארץ קיימים כ 15 חדרי מלח הבנויים מגושי מלח אמיתיים . בחדרי מלח אלו טופלו במשך העשור האחרון אלפי מטופלים בהצלחה מדהימה וזאת ללא מסכי פלזמה ואפקטים אור קוליים. הגב קרן או מי שמסתתר מאחורי השם מנסה לתפוס טרמף על הצלחתם של חדרים אלו ויוצאת בהצהרות בומבסתיות שאין מאחוריהן מאומה. כפי שכתב קודמי אפילו בנה לא טופל בחדר המלח המהפכני הזה. כדאי שהנהלת הפורום תתן דעתה לנושא ולא תאפשר פרסום של שיטות טפול שלא הוכיחו את עצמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לשם הבנה...
MDS31/12/2008התקפתך חסרת התקדים על הגב' קרן ועל חדרי המלח אותם היא מקדמת ועליהם היא ממליצה, מעוררת אכן שאלה חשובה מאד. לאחר חיטוט (שטחי, אני מודה) באתר משרד הבריאות, נושא חדרי המלח לא קיים שם, ואנא עדכנני אם כן, כי אם אכן נדרש אישור כזה, אצפה שהוא יוצג בפניי, לכשאגיע לשם, או לכל חדר מלח אחר, עם בני הסובל גם הוא מאסטמה. ואם לא נדרש כלל אישור כזה, אני מניח שבאותה מידת התלהבות בה השתלחת בה, גם תדאג להתנצל, כמובן... אפילו אתה אינך מעודד דמגוגיה, אלא חשובה לך הבריאות של כולנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקוח מרוצה
שולה02/01/2009יש אנשים שהשתיקה יפה להם ואתה אחד מהם דן. במקום לבוא לנסות טיפול אתה תוקף אנשים על מה ולמה? הבת שלי בת 5 סובלת מברונכיט לקחתי אותה לטיפול במקום החדש שנפתח בהרצליה ולראשונה שהיא ישנה לי לילה שלם בלי פעם אחת של אינלציה. לפני שאתה זורק דברים באויר כמו משרד הבריאות וכו' כדאי שתבדוק במה מדובר, זה טיפולים טיבעים לחלוטין אין מגע של יד אדם או חומרים כאלו ואחרים הכל טיבעי ומדובר בטיפול אלטרנטיבי שלא מצריך אישור כזה או אחר. אני בהחלט חושב שכדאי שתתנצל על דבריך המכוערים ובמקום לנבוח תנסה אם באמת אתה רוצה להרגיש טוב או שהמקצוע שלך זה להכנס לפורומים ולנבוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhaloclinic
גבי01/02/2009רמי/קרן אתה/את פשוט דבילים. כשמרססים חומרים על בני אדם זה טיפול לא טבעי ולא משנה מה החומר שבו משתמשים. זה שיד אדם לא נוגעת במטופלים לא הופכת את הטפול לטבעי. אבל אם יש מטומטמים שקונים את השטות שלך אז פשוט מגיע להם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבור ועם הארץ
HALOCLINIC01/02/2009אנשים כמוך חסרי הבנה ובורים עדיף שלא להגיב להם!!! אני מקווה מאוד שהגולשים מבינים שאתה אחד המתחרים שלנו והם לוקחים את התגובות שלך כבעל אינטרסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה טבעי ב haloclean
גבי02/02/2009כשלקרן אין מה לענות היא משמיצה ומתנפלת על המתחרים. או מקללת את המגיבים שאינם מסכימים אתה, ממש אשת תרבות לצערי ולצערה אני לא מתחרה שלה. ובכל זאת מותר לי להגיב. בעל האנטרסים היחיד בפורום זו קרן שמפרסמת את העסק ההזוי שלה .אני לא ראיתי בפורום פרסומים של חדרי מלח אחרים, אך באם יש כאלו צריך להעיף אותם מהפורום יחד עם הפרסומים של קרן. פורום רפואי זו לא במה לפרסום. בפורום אחד הגדירו מנהלי הפורום את המלל של קרן כ spam ומחקו את קורות החיים שלה והפרסום מהפורום. טוב יעשו מנהלי הפורום באם יעיפו אותה מפורום זה יחד עם יתר הפרסומים של חדרי המלח . עד שה spam של קרן ימחק מהפורום יהיה מענין באם אשת הידע הרב ובוגרת "מהבדות" תל השומר תועיל לחלוק אתנו את חוכמתה ותסביר לעמך ישראל כיצד היא מגדירה את הרסוס הממחושב במקום שלה כטפול טבעי. בנקודה זו סביר להניח שקרן תשחק אתנו ברוגז ותפסיק להגיב, מה כבר היא יכולה להגיד כולם כאן בתת רמה ולא יבינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן תגובה חשובה
HALOCLINIC02/01/2009שלום לכולם. שמי קרן ואני בעלת תואר שני במדעי הרפוא וביוטכנולוגיה. דבר חשוב לציון הוא שאני עם נסיון רב במחקר. וסיבה העיקרית שלי לפתוח את חדרי המלח בשיטה Halotherapy היא הבת שלי. אני לקחתי אותה לחדרי המלח הקיימים בארץ ובסוף האינסתינקת שלי לא נתן לי להכניס אותה לטיפול. למה? כי היו לי שאלות, הראשונה הייתה איך אני אמורה לדעת כמה מלח הילדה שלי תנשום במהלך השעה שהיא נמצאת בחדר. שאלה שניה, איך הם תוענים שהחדרים שלהם סטריליים שהם רחוקים מלהיות סטריליים ושאלה שלישית היא איך נוצר שם היונים השליליים. אני אשת מחקר ואשת לימוד רב (אוניברסיטת בר-אילן ואוניברסיטת תל-אביב ומהבדות תל השומר), ידעתי שמלח בצורת סילבינית מכיל בנוסף לנטרן כלוריד גם אשלגן המתפרק רדיואקטיבית וזה מה שיוצר את היונים השליליים. הלכתי הביתה והתחלתי לחקור את העיניין. הופתעתי מאוד להבין שחדרי המלח הקיימים בארץ הם חדרי המלח הפרימיטייבים ביותר ובנוסף לכך לא קיימים בכלל באירופה. השיטה המוביליה ביותר בעולם שייכת לחברת Halomed שהיה מבוססת על חומר מדעי ורפואי. פרופ' אלינה צירביסקאי היא ממוחית לעניין טיפול טבעי במלח ורופאת ריאות ומעבר לזה הצליחה סוף סוף להגיע לכל הפרמטרים הדרושים ליצור אווירת מיקרואקלים בחדר על פני האדמה וזה נעשה רק על ידי מכשור בלעדי ל-halomed. שיטת Halotherapy ברוסיה כבר נמצאת בכל בתי חולים ובכל המכונים הרפואים ברוסיה. חדרים אלו עם בקרה ושליטה על כמות המלח שהילדים שלנו נושמים. ילד נמצא לא יותר מ-30 דקות בחדר סטרילי לחלוטין. אני אשמח אישית לתת לכל אחד חומר מדעי הפורסם ב-pubmed. בנוסף כל שנה קיימים medical conferences באירופה שבה מרצה הפרופ' אלינה צירביסקאי על השיטה המוצלחת הזאת שהתחילו להוכיח בשנת 1995. והכוונה הייתה חד משמעית בפתיחת HaloClinic והמטרה היא לעזור לאנשים ולילדים בדרך הנכונה ביותר, דברים שהוכיחו אותם מדעית. לכל דברי אלו בסיס אמיתי ומוכח ושאמח להציגו לכל משידרוש זאת. במקביל אני שוקלת לערוך עבודת דוקטורת בנושא זה כדאי להוכיח זאת רפואית גם בישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרטים נוספים
HALOCLINIC02/01/2009המספר שלנו לשאלות : 09-9544655
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול חריףליאור03/12/2008
שלום שמי ליאור , חייל בשירות סדיר לפני כיומיים התחיל לי שיעול חריף שמלווה בליחה וכאבים בשכמות. החום שלי עולה ויורד בין 37 ל 38 . רופא היחידה שלי נתן לי תרופה נגד שיעול ונזלת השאלה שלי אם יש ממה לדאוג כי כבר עברו יומיים ואין לי שיפור במצב. יש לציין שכואב לי בגב רוב והזמן ובזמן השיעול אף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול חריף
במידה והחום לא יורד או לשיעול מתווספת ליחה מוגלתית (צהובה כהה, ירוקה/חומה) רצוי לגשת לביקורת הרופא לשקילת צורך באנטיביוטיקה ואולי בצילום חזה. שיעול עצמו יכול להמשך שבועות בירידה הדרגתית. כאב יכול בין היתר להיגרם בגלל שיעול חזק לכשעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברמיקד לסרקואידוזיס - היכן?הלן02/12/2008
בת 60, סובלת מסרקואידוזיס( סיבוב מס' 3) עם מעורבות רב מערכתית. בעבר טופלתי בפרדניסון לתקופות ארוכות , ובנוסף לתופעת הלואי הידועה של השמנת יתר, הטיפול שיגע אותי ואושפזתי במח' פסיכיאטרית עקב דיכאון ומחשבות אבדניות. הפעם החלטתי לא לקחת סיכונים מיותרים ולנסות טיפול ב"רמיקד" (INFLIXIMAB ). ידוע לי שהתרופה נוסתה כבר בחולי סרקו' אך לא ידוע לי היכן מתבצע הטיפול בארץ. אנא , עיזרו לי למצוא את הרופא המתאים. ( אני מוכנה להשתתף במחקר אם מתקיים אחד כזה בארץ)
טיפול ברמיקד לסרקואידוזיס - היכן?
לא ידוע לי על מחקר כזה בארץ אך את יכולה להתקשר למכוני הריאה של בתי החולים הגדולים ןלשאול אחד אחד.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה חסימתית קלה עם מרכיב ספסטיקליעקב01/12/2008
שלום אני בן 19 וחצי בריא מאוד עוסק בספורט באופן סדיר ובכושר טוב מאוד ולא מעשן לאחרונה עברתי גיבוש לשייטת 13 וחלק ממיוני אני הייתי צריך לעבור בדיקה רפואית בבדיקה יצא שיש לי הפרעה חסימתית קלה עם מרכיב ספסטיקל אני רוצה להדגיש שבחיים לא היה לי התקף נשימה ועמדתי בקושי פיזי מאוד ולא קיבלתי שום התקף או משו שדומה לזה..שהייתי קטן(בן שנתיים ככה..) הייתי חולה בברונכית אבל מאז לא היה לי שום דבר עם הראות ושום זכר ופתאום זה נחת עליי לפני כשנה או שנתיים עשיתי תמבדק הזה גם ויצאתי תקין איך יכול להיות שזה נפל עליי עכשיו? ואם הבעיה הזאתי יכולה להביא לי בעיה בהתקבלותי הסופית ליחידה? בבדיקה היתה לי קצת ליכה בגרון יכול להיות שיש לזה השפעה בבדיקה? בבקשה תענה לי מהר אני מאודד לחוץ על התשובה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכמה זה אמור להשפיע על החיים שלי?
יעקב02/12/2008??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפרעה חסימתית קלה עם מרכיב ספסטיקל
ד''ר שבתאי ורסנו02/12/2008שלום,
יש לראות את הערכים עצמם של תפקודי הריאה. לא פעם הפענוח נתון לפרושים שונים. יתכן ותצטרך לעבור בדיקת מאמץ או בדיקת תגר מטאכולין ואולי גם תבחיני עור לאלרגנים בכדי לאשש או לשלול את תוצאת תפקודי הריאה הפשוטה. על פני תוצאה לא ברורה או חד משמעית דורשת ברור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות לשלוח לך את התוצאות?
יעקב02/12/2008יש אפשרות לשלוח לך את התוצאות הבדיקה למייל? או לקבוע אצליך תור? ותוכל להגיד לי מה זה אומר? מה החומרה של זה? מה אני צריך לעשות? ואם אני כמו כל בנאדם נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש אפשרות לשלוח לך את התוצאות?
המדור הזה לא נועד לטיפול.
אתה יכול לבקש ההפנייה לכל רופא ריאות של הקופה.
לגבי תור פרטי מספר הטלפון מופיע נדמה לי אם התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- D-DIMER -מודאגת-עזרה דחופהנטלי01/12/2008
שלום רב, הנני בת 34.5 לאחר הפלה יזומה. נישלחתי ע"י הומוטולוג לביצוע בדיקות קרישה,נעשתה בדיקה D-DIMER תוצאות בדיקה זו:939 הבנתי שתוצאה זו חריגה ויש מצב שהיא מעידה על תסחיף ריאתי, האם נכון? מה בודקת בדיקה זו?,מה מהותה? בתודה מראש, נטלי
D-DIMER -מודאגת-עזרה דחופה
D-dimer הינו תוצר פרוק של חומר הנוצר בתהליכי קרישה. ערך גבוה יכול להיות בתהליכים רבים כולל זהומים , לאחר ניתוחים ובכלל זה גרידה. ערך גבוה איננו ספציפי לארוע תסחיפי. לעומת זאת ערך תקין שולל ברוב המקרים תסחיף. במקרה שלך יתכן והערך הגבוה הוא בשל מצב לאחר גרידה. ההמטולוג שלך בוודאי יוכל להעריך את הרלבנטיות של התוצאה הזו לרקע שלך ולהמשיך בברור על פי הצורך כולל בדיקת D DIMER חוזרת הרחק ממועד הגרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה-יום טוב
נטלי02/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- symbicortאני30/11/2008
עקב  fev1 65%  קיבלתי symbicort קיים מרכיב חסימתי אורורי קל כעבור חודשיים הפסקתי (הרגשתי מצויין) כי להבאנתי ניתן לי התרופה לחודש או חודשיים וחודש אחרי שהפסקתי הלכתי לבדיקה חוזרת FEV1 72%, יש שיפור, אבל נאמר לי שיש להמשיך עם ה symbicort   אני ממש לא מבינה, זה עכשיו לכל החיים? שאלתי לכמה זמן יש לוקחת את התרופה והאם יש לחזור לבדיקת מעקב. תשובה - אין להפסיק את התרופה, לחזור לבדיקה אם יש צורך.   אני פשוט לא מבינה, מה זה בדיקה אם יש צורך, אני בסדר גמור בלי ה symbicort  , אני מתחילה שוב את התרופה ויהיה בסדר כנראה!?   כמה זמן אפשר לוקחת symbicort , אני 60+, לבדוק או לא לבדוק שוב עצל רופא ריאה?  אחרי כמה זמן יש לבדוק שוב, אם בכלל? תודה גדולה
symbicort
ד''ר שבתאי ורסנו30/11/2008שלום,
אסתמה היא מחלה כרונית. בגילך היא לא עומדת לחלוף.
סימביקורט הנה תרופה שגם מונעת החמרה וגם מקלה. הטיפול הינו ממושך, לרוב קבוע ובמינון משתנה בהתאם למצבך. אסתמטי/ית כרוני חייב במעקב מתוכנן בין 1-6 חודשים על פי מצבו הקליני והתפקודי ולא "אם יש צורך". המעקב כולל תפקודי ריאה תקופתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
עידו02/12/2008את גם יכולה ללכת על סינגולייר - תרופת מנע לא סטרואידית (ועל-כן יותר בריאה ואין את כל תופעות הלוואי). ממש תרופה מצויינת, בעיקר אם את זקוקה לטיפול מניעתי כרוני. בהצלחה ולבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגנית לילדה בת ששכלנית30/11/2008
האם זה מחמיר את האסטמה?
נזלת אלרגנית לילדה בת שש
נזלת אלרגית מלווה פעמים רבות אסתמה אלרגית. קשה לאזן אסתמה בנוכחות נזלת אלרגית לא מטופלת וחשוב לכן לטפל גם באף וגם בריאות במקביל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות תפקודי ריאה ע"י אחיותאפרת30/11/2008
ברצוני לדעת האם אחות מוסמכת לבצע בדיקת תפקודי ריאה לחולה במרפאות ריאות?
בדיקות תפקודי ריאה ע"י אחיות
בד"כ מי שמבצע את תיפקודי הריאות הן טכנאיות מוסמכות אך גם רופא ריאות וגם אחות בתנאי שעברו הכשרה מתאימה יכולים לבצע את הבדיקה הפשוטה (ספירומטריה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מטכוליןהגר28/11/2008
שלום! עשיתי בדיקת מטכולין השבוע, התשובה נשלחה לביתי וצוין כי התוצאה חיובית. מה זה חיובי? חיובי- אני בריאה? חיובי- אכן יש לי אסטמה? אשמח לתשובה.....
בדיקת מטכולין
בדיקת מטאכולין חיובית הכוונה היא לכך שהודגמה אצלך תגובתיות יתר לגירוי של דרכי הנשימה(במקרה זה ע"י מטאכולין) . תגובתיות יתר של הסימפונות היא ממאפיני אסתמה אך בכדי לתת למישהו כותרת של אסתמה אין בכך די אלא יש צורך גם בתלונות מצד הנבדק (שיעול, קוצר נשימה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות חוזרתעירן27/11/2008
שלום, עדיין לא עניתם לשאלתי מה-22.11.08 אשמח מאוד להתייחסותכם בברכה ותודה עירן
דלקת ריאות חוזרת
ראה תשובה לשאלה המקורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובש בריאותדליה26/11/2008
נאמר לחברי שנגרם כתוצאה ממזגנים ובתי קירור- מחלה כרונית? איך מטפלים? מהו השם הרפואי של המחלה?סובל משיעול מתמשך כשלושה חודשים-
ד``ר דניאל סטרובין27/11/2008שאלה אינה ברורה. רצוי להביא פרטים קליניים או אבחנה שניתנה כדי שיהיה אפשר לדון בנושא. קיימות מחלות ריאה כרוניות רבותותנאיים שהוצגו אינם ספציפיים לדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חוזרת בסימפונות/ריאותענת26/11/2008
לפני כ8 חודשים, במרץ האחרון סבלתי מליחה דמית, שיעולים וקוצר נשימה ללא חום. בצילום ריאות נמצא:ציור ראתי מוגבר בבסיסים. רושם להצללה סובגמנטלית בבסיסי הריאה הימנית-תסנין. סינוסים קוסטופרנים חופשיים. בירור א.א.ג. יצא תקין ובבדיקת סי.טי הריאות היו תקינות והאבחנה הייתה דלקת בסינוסים. טופלתי באנטיביוטיקה רוליד וזינט מספר שבועות. יצאתי מזה. אבל לפני כשבועיים החלה שוב ליחה מרובה שהפכה למוגלתית. מלווה מדי פעם בשיעול טורדני מהריאות ונזלת. שוב ללא חום, הפעם למודת נסיון הגעתי לרופא המשפחה מהר יותר והוא שמע בסטטוסקופ משהו , שלח אותי לצילום ריאות ונתן לי שוב רוליד וזינט ל10 ימים וכדורים מכייחי ליחה.. הפעם האבחנה בצילום ריאות: "הודגמה הצללה עדינה בלתי הומוגנית בסיגמנט אחורי של RUL-תסנין? אחר?" _סימני השאלה של מפענח הרנטגן). השאלה שלי היא: האם הפעם מרמז הצילום לבעייה חמורה יותר מהפעם הקודמת? ולא מדובר רק בדלקת בסינוסים? מה פירוש המינוח RUL ?האם יש צורך שוב בבדיקת סי. טי? מה בעצם אני אמורה לעשות בשלב הזה (אני מסיימת את האנטיביוטיקה בעוד חמישה ימים) והאם מדובר במשהו שמתפתח למחלה כרונית או אחרת? יש לציין שמעולם לא עישנתי. אודה על תשובתך.
ד``ר דניאל סטרובין27/11/2008לפי פרטים שהוצגו בשני מקרים מדובר בזיהום בדרכי אויר : פעם ראשונה ברונכיטיס ופעם שנייה - דלקת ריאות. בשני המקרים טיפול הוא אנטיביוטי. יש לגשת לרופא המשפחה לצורך המשך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחן26/11/2008
שלום, כתבתי פה פעם ואמרתם לי לעשות בדיקות וכאלה ועשיתי את כל הבדיקות האפשריות הלב שלי במאמץ תקין צילום ריאות תקין אסטמה במאמץ תקין עשיתי בדיקת מטכולין ויצא שאני חולת אסטמה סמויה, היתה לי ירידה של 40% בתיפקוד הריאה, עכשיו משאפים ממש לא עוזרים לי ולא עושים לי טוב, אני מטופלת עכשיו בכדורים של סינגוליר 10 MG וזה עוזר לי בפיעוליות שגרתיות כמו לישון וללכת (לפני שלקחתי משאף יכולתי ללכת בלי להתנשם ולישון נורמלי) זה עצר לי את ההיחנקויות בריצה.. אבל מה שכן עדיין כשאני עולה קומה במדרגות או רצה 200 מטר ריצה בינונית אני מתנשמת חזק והלב שלי בקצב מטוררף וחזק, ואני בכושר מתאמת 3 פעמים בשבוע ריצה מהירה... כשהלכתי לרופאים הם אומרים לי "לא יודע" אני כבר לא יודעת מה לעשות אני רוצה להיכנס לכושר מטורף ולרוץ בלי קושי ! תודה..
ד``ר דניאל סטרובין27/11/2008גם חולים עם אסתמה קלה יחסית יכולים להיות ביכולת מאמץ פחותה מבני גילם ללא אסתמה. סינגולייר היא תרופה לטיפול כרוני באסתמה , בעיקר אסתמה קשורה למאמץ. אפשרות נוספת להפחית תסמיני אסתמה בזמן המאמץ - שימוש במרחיב סימפונות קרצ טווח (ונטולין או בריקאלין) זמן קצר לפני פעילות גופנית. בכל הנוגע לטיפול קבוע לאסתמה (שהוא העיקר לאיזון המחלה ובסופו של דבר יכולת לתפקד קרוב לנורמה) - יש להמשיך מעקב אצל רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חן28/11/2008אתה ממליץ לי לשלב בין סינגולייר למשאף ונטולין? כי המשאפים לא ממש עזרו לי....
הודעה של: חן
במידה ואובחנת כאסתמטית את יכולה רבע שעה לפני פעילות מאומצת מתוכננת לקחת שתי שאיפות ונטולין או שאיפה אחת של בריקלין טורבו. זהו הטיפול היעיל ביותר למניעת קוצר נשימה אסתמטי הקשור לריצה ( קוצר נשימה כזה אופייני שמופיע כמה דקות לאחר תום המאמץ ! קוצר בזמן המאמץ לרוב נובע מכושר גופני לא מתאים ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)