פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בעל ריפלקס פענוח צילום בית חזה
    ד``ר שבתאי ורסנו
    11/11/2008

שלום רב,
    אני בן כמעט 57 עם הסטוריה ארוכה של בעיות גרון ומערכת כלי נשימה. לא אובחנתי מעולם כחולה אסטמה. מאובחן כבעל ריפלקס ומקבל לנטון אחד ליום מזה מספר חודשים, לאחרונה הוגדלה הכמות לפעמיים ביום.
    מזה כחודש עם צרידות, כאב גרון עמוק ובעיות נוספות שהולכות ובאות מידי מספר ימים/שעות. מטופל אנטיביוטיקה (בתחילה ראפאפן ואח"כ רוליד), אראוס (אנטי אלרגי), לקחתי סטרואידים במשך 10 ימים (פרדניזון-כדורים) ומשאף (בודיקורט טורבו הלר 200 מק"ג) פעמיים ביום כל פעם שתי שאיפות.

צילום בית חזה מהיום: 11.11.2008:
    סירכה פלוירו-פריקרדיאלית מימין.
    אין תפליט, תסנין או גודש.
    צל הלב ומדיאסטינום תקין.
    מה זה אומר?

תודה,

יאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח צילום בית חזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/11/2008

שלום,
    הממצאים בצילום אינם מסבירים את תלונותיך. סירכה הכוונה היא לשריד של תגובה לדלקת ישנה ואין צורך לטפל בה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיח דמי
    דני
    10/11/2008

מזה יומיים לאחר כאב בחזה הימני יש לי שיעול עם הוצאת ליחה דמית.לאן אני צריך לפנות??

לקביעת תור
    סגירה
    כיח דמי

הוספת תגובה

• כיח דמי

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/11/2008

שלום,
    עלייך לגשת מיד לרופא המשפחה שיקבל ממך את כל הפרטים הקשורים, יפנה אותך לצילום חזה וגם לרופא א.א.ג. וריאות. האבחנה המבדלת נעה בין תהליך זהומי לבין תהליך של תסחיף קריש דם או גידול. המשמעות היא שיש להתייחס ברצינות ולברר בדחיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה אצל בן 16
    שרון
    09/11/2008

שלום רב- -- ברצוני לשאול בני בן 16 סובל מאסתמה מאוד קשה מיום שהוא נולד . הוא מקבל משאפים ברטלין ברוקלין העם יש איזו תרופה שיכול לסייע לו אולי משהו באופן קבוע . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה אצל בן 16

הוספת תגובה

• אסתמה אצל בן 16

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/11/2008

שלום,
    אסתמטי קשה צריך לעבור הערכה אצל רופא ריאות, כולל תפקודי ריאה אחת למספר חודשים. במידה והסימפטומים תכופים לרוב נרשם טיפול מונע קבוע בד,כ במשאף המכיל סטרואיד בכמות קטנה (בטוח לשימוש ארוך טווח). במידה ובנך לא עבר הערכה מקצועית כזו לאחרונה עליו לעשות זאת בהקדם. אסתמה שאינה מטופלת כיאות עלולה להותיר ברבות השנים נזק בלתי הפיך, לפגוע באיכות חיים ולעיתים גם לסכנם !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון לבעיות אסטמה

אורנית דקל
    27/11/2008

קראתי את הבעיה של בנך עם האסטמה.אני היום בת 28,היתה לי אסטמה מגיל 3. קיבלתי כל חיי את כל התרופות האפשריות,החל בונטולין ,בריקלין והיסמנל ועד לסטרואידים, כולל טיפולים במדיקל סנטר ,הרצליה.כל אלו עזרו באופן זמני,לתרופות האלו היו גם תופעות לוואי לא נעימות כ"כ,כמו נפיחות מהסטרואידים ודופק לב מואץ מהונטולין. לפני 8 חודשים החלטתי לפנות לטיפולים אלטרנטיביים,ולכן נכנסתי לפורטל אלטרנטיבלי כדי למצוא מטפל ראוי לאסטמה שלי. מצאתי מטפלת שפתרה לי את בעיית האסטמה באופן מיידי.היום אני יכולה לאמר שמזה 8 חודשים, החל מהטיפול הראשון איתה ,לא חוויתי אף לא התקף אחד. אני רוצה לציין ש מהלך התקופה הייתי בהריון (כשהגעתי אליה הייתי בחודש השלישי),רופאים טוענים שלנשים בהריון יש עליה של 30% באסטמה.מיותר שלנשים בהריון אסור להשתמש במשאף ונטולין. במהלך ההריון שלי-לא חויתי התקפים!!! היום אני חיה עם איכות חיים שלא ידעתי קודם לכן. במידה ותרצי לפתור את הבעיה-תוכלי לפנות אליי למייל [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסתם סינגולייר?

ghsh,
    27/11/2008

הוא חייב לנסות - זה פשוט התרופה הכי טובה שיש - חפשי על זה חומר. בגדול זאת תרופת פטנט שעובדת על מניעה מראש, כלומר לפני ההתקף. התוצאות ממש מצויונות, ובניגוד לוונטולין ובודיקורט זה לא סטרואיד. מתחת גיל 18 אגב, זה עדיין בסבסוד הקופ"ח (אחרי זה זה בסבסוד רק אם לקחת את זה כקטין).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומלץ מאוד

קרן
    29/11/2008

ממליץ לך מאוד לבוא לחדרי מלח החדשים שאני פותחים בהרצליה פיתוח. מדובר בחדרי מלח מהמובילים בעולם הפועלים בסטריליות מוחלטת והתוצאות שלהם מדהימות. לפרטים: קרן 054-2444224

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירכות פרלוירליות
    דליה
    05/11/2008

בתשובה לצילום חזה מופיע שערי הריאות בעלי תבנית ווסקולרית תקינה שדות הריאות ללא ממצא פתלוגי סירכות פרלוירליות בבסיס הריאה השמאלית אודה לך באם תאמר לי על מה זה מצביע ועד כמה דבר זה מסוכן ודחוף לטפל בזה בתודה דליה

לקביעת תור
    סגירה
    סירכות פרלוירליות

הוספת תגובה

• סירכות פרלוירליות

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2008

שלום,סירכה פלוירלית הכוונה לתגובה של קרום הריאה לדלקת המשאירה מעין "צלקת". צילום חזה יכול להעלות את החשד לאבחנה כזו על פי המראה הרנטגני ובתלות בעיניו המנוסות יותר או פחות של הרופא המפענח. אם אכן מדובר בסירכות אין להן חשיבות בריאותית ואין צורך בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום נשימתי
    הדס
    05/11/2008

האם ישנה אפשרות לעבור תהליך של שיקום נשימתי במסגרת פרטית? או במילים אחרות מקום קצת יותר סימפטי מ"מגדלי הזהב" בבת ים או מקומות מסוג זה. אני מבררת עבור אמי, שהיא נכת צה"ל. משרד הבטחון עובד עם השיקום הנשימתי בתל השומר (אין מקום כרגע) ועם מגדלי הזהב שבבת ים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום נשימתי

הוספת תגובה

• שיקום נשימתי

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2008

שלום,
    שיקום נשימתי מתבצע גם בבי"ח בילינסון וגם בליגה למלחמה בשחפת רח' חובבי ציון בתל אביב. בררי שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה לשון
    שירה
    04/11/2008

שלום רב , מזה מס' חודשים אני נוטלת 2 שאיפות ביום ממשאף סמביקורט עקב כך שהינני סובלת מאסוטמה ובתקופות המעבר בין עונת הקיץ לחורף אני סובלת מהתקפים תכופים , הוחלט ע"י רופא המשפחה שאשתמש במשאף הנ"ל למניעה . לפני מס' שבועות הופיעו לי סימנים לבנים על הלשון , מעין עיגולים כאלה או חצאי עיגולים שלא הפריעו לי ..אךלפני שבוע הרגשתי שזה ממש כואב וצורב לי בלשון וכשהסתכלתי ראיתי שיש עיגול אדום תחום בפס לבן . ניגשתי לרופא והוא ביקש שאבצע משטח לשון , הוא העלה סברה שהסיבה לפטרת היא המשאף הנ"ל. במשטח גרון אכן אושר שיש לי פטרת והרופא רשם לי מרשם לכדורי מציצה מסויימים למשך 10 ימים 3 פעמים ביום (אינני זוכרת את שמם). כמו כן , הוא ביקש ממני לשטוף את הפה טוב טוב עם מים . ברגע שהבנתי שזה גורם לי לפטרת הפסקתי להשתמש במשאף , אך לעיתים קשה לי לנשום ..שלשום חזרתי להשתמש בו שוב ושטפתי את הפה היטב ואף ניקיתי את הלשון עם מנקה לשון אך הדבר איננו עוזר והפטריה שבה ומופיעה , היום הרגשתי שוב צריבה בלשון וגירוי בחך העליון . חשוב לי לציין שטרם נטלתי את התרופה שהרופא נתן לי לפטריה . יש לי מס' שאלות בבקשה : האם יתכן שהפטריה לא עוברת וממשיכה על אף העובדה שאני שוטפת את פי טוב במים ומנקה ביסודיות את הלשון ? איך זה יתכן? יש דרך אחרת ליטול סמביקורט מבלי לגרום לפטריה ? מדוע בכלל זה גורם לפטריה ? במידה ולא אטול את התרופה שהרופא נתן לי נגד הפטריה , האם יש סיכוי שהיא תעבור מעצמה. אשמח אם תשיבו לפנייתי , העניין שהיא לא עוברת וממשיכה להתקיים קצת מלחיץ אותי . תודה , גלי

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה לשון

הוספת תגובה

• פטריה לשון

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/11/2008

שלום,
    פטרת בריריות הפה עלולות להופיע כאשר משתמשים במשאפי סטרואידים ובעקר אם לא שוטפים את הפה ויורקים לאחר השאיפה. במקרה של פטרת כזו ניצתן או להפחית את מינון הסטרואיד הנשאף או לעבור לסטרואיד במשאף ספריי בסיוע של "ספייסר" (מיכל שאיפה המתחבר בין פיית המשאף ספריי לבין הפה) שמונע את הופעת הפטרת. לגבי הטיפול לפטרת שהרופא נתן לך אני מציע לקחתו מכוון שאת סובלת ולחזור למשאף עם ה"ספייסר".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט מטכולין
    שרון
    03/11/2008

שלם רב אני בת 50 וחולת אסטמה 30 שנה עם טיפול קבוע. לאחרונה חלה החמרה במצבי ושלחו אותי לבצע טסט מטכולין ותפקודי ריאה שהיצאו תקינים שניהם איך זה יכול להיות ומה זה אומר? תודה מראש שרון

לקביעת תור
    סגירה
    טסט מטכולין

הוספת תגובה

• טסט מטאכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/11/2008

שלום,
    תפקודי ריאה תקינים אינם שוללים אסתמה. טסט מטאכולין נעשה בחשד לאסתמה קלינית כאשר תפקודי הריאה תקינים. ב15%מהנבדקים טסט מטאכולין יכול להיות שלילי למרות שהם אסתמטיים. מאידך, את טוענת להחמרת מצב נשימתי. במצב כזה היה ניתן לצפות שתפקודי הריאה או המטאכולין יראו שקיימת אסתמה פעילה (אלא אם לא הפסקת את הטיפול הקבוע מספיק זמן לפני הבדיקות!!!). במידה ואכן הפסקת את הטיפול הקבוע לפני הבדיקות יש לחשוב על סיבות אחרות לתלונותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט מטכולין

שרון
    05/11/2008

תודה רבה על תשובתך המהירה אני רוצה לציין שהטסט בוצע כמרטון בלי תקופת המתנה בין שינויי המינון ומיד לאחר כל מינון חדש בדקו תפקודי ריאה שכאמור היו תקינים הבעיה שאחרי שקמתי בסוף הטסט הרגשתי סחרחורת חזקה עם קוצר נשימה , בקושי יכולתי לעמוד על הרגליים והבת שלי אמר לי שאני לבנה כמו סיד. הרגשתי בבת אחת תשישות נוראה כאלו ממש שאבו ממני את כל הכוחות שלי . המזכירה הושיבה אותי מיד ונתנה לי אינהלציה וכל הזמן שאלה אם אני בסדר. היא הזעיקה רופא שבדק אותי בקצרה ואמר שאני בסדר. לסיכום עבר עליי יום מאוד קשה עם התפתחות של כאבים חזקים בחזה כמו אחרי התקף חזק. הכאבים נמשכו יותר מיומיים כאשר הייתי מושבתת לחלוטין במיטה ב-24 השעות הראשונות. מכאן הבלבול הגדול שלי לגבי תוצאות הטסט השליליות. האם נראה לך שכדאי לי לעבור אותו שוב למרות החוויה הקשה שהייתה לי או כדאי לעבור טסט אחר. יש לי גם אסתמה למאמץ אבל מנסיון אני יודעת שאני יכולה לבצע מאמץ גופני במשך זמן מה (לפני שהמצב החמיר) אבל תגובה של קוצר נשימה יכולה להתפתח במועד מאוחר יותר- ממספר דקות עד אפילו שעה אחרי המאמץ- אז מה עושים? אני לא מחפשת הוכחות לכך שאני אסתמטית , אני מבלה עם המחלה הזאת כבר 30 שנה ובקרתי בהרבה חדרי מיון לצערי. הבעיה היא שמאז ההחמרה איני מסוגלת לעבוד והביטוח דורש את הבדיקה הזאת. סליחה על אורך המכתב, כגודל הבלבל ותחושת חוסר האונים. לסבול מהמחלה הזאת כבר מכלה אצלי כל אנרגיה אבל להילחם בבירוקרטיה?! פרט אחרון כדי לכסות כל פינה- הרופא שלי בחוכמתו וכדי להשתיק את אלה שממהרים להאשים מצב נפשי, שלח אותי לבדיקה ואני רשמית לא בדיכאון ושאר בעיות נפשיות . אני רק רוצה להרגיש טוב ולחזור להיות עצמי. בכבוד רב ובתודה על ההתיחסות שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט מטכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2008

שלום,
    טסט מטאכולין מבוצע כמו שתיארת, כ"מרטון,.
    לא ניתן לאבחן אדם כאסתמטי ללא תפקודי ריאה אופיניים או ללא מבחן תגר חיובי (מטאכולין ודומיו או מבחן מאמץ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 51 וחולה באמפזימה.
    אוולין
    01/11/2008

בנוסף על טענת פסיכאטרית של קופת חולים סובלת מהפרעת אישיות נרציסטית על פי דוח של פסיכולוגית שהיתה לי באופן פרטי כ 8 שנים .ורק ניצלה אותי ואחר כך הייתה לי פסיכולוגית מקופת חולים כללית מספר שנים .וגם סובלת מדיכאון מג'ורי כרוני .בודדה מאוד וגם על פי רוב אין לי סבלנות וכוח לרוב האנשים.. קשה לי אפילו לדבר, האם מכון אברמסון זו השיטה המומלצת ביותר להפסיק לעשן ? והאם כדאי להצטרף לטיפול קבוצתי? האם יש פורום תמיכה נפשית לאנשים במצבי ? או טיפול קבוצתי או פרטני לאנשים במצבי ? ובקיצור מה אתם ממליצם לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אני בת 51 וחולה באמפזימה.

הוספת תגובה

• אמפיזמה והפסקת עישון

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/11/2008

שלום,
    אין ספק כי דיכאון מקשה על היכולת להיגמל מעישון אך בעצם הבקשה שלך את מגלה רצון להפסיק לעשן וזהו כבר צעד חשוב.
    לגבי מכון אברמסון אין לי ידע בדוק על מידת ההצלחה וגם שיטת הגמילה לא מובנת לי אך פגשתי מעשנים כבדים ממטופלי שהצליחו להיגמל בשיטה שלהם. אפשרויות נוספות הן טיפול תרופתי לגמילה בתרופה הנקראת צ'אמפיקס. את יכולה לפנות לקופת החולים שלך בבקשה שיפנו אותך לקבוצת גמילה מעישון שהיא גם קבוצת תמיכה ולבקש את הוראות הטיפול בצ'אמפיקס ואת המרשם מרופא המשפחה או מרופא ריאות של הקופה.
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי לעשן..האם מאוחר מדי?
    ורד
    30/10/2008

לפני כחודשיים הפסקתי לעשן. זאת לאחר 32 שנים. בצילום הריאות שעשיתי אובחן "הסרעפות בעמדה תקינה. שדות הריאות בגדר הנורמה. עיבוי פריברונכיאלי קל והדגשה של סדרים בין אונתיים. מימצאים כרוניים קרוב לוודאי קשורים בעישון. צל הלב בגודל וצרה תקינים. ב. מ.פ. " שאלתי- האם נגרמו כבר נזקים בלתי הפיכים עפ"י המימצאים של צילום הרנטגן?? י ,

הוספת תגובה

• נזקי עישון

ד``ר דניאל סטרובין
    31/10/2008

שינוים אנטומיים (נראים בצילום חזה או CT חזה) יכולים להיות קשורים לעישון וגם להרבה פקטורים שונים (חלקם תעסוקתיים). שינוים האלה אינם הפיכים בדרך כלל אך אינם בעיה במידה ולאותו אדם אין תלונות (שיעול כרוני, קשיי הנשימה במאמץ). בדיקה שמלמדת על פגיעה משמעותית יותר בעקבות העישון היא תפקוד ריאות. לפי תפקודי ריאות ניתן לדעת האם קיימת פגיעה בתפקוד ריאותי והאם דבר יכול להשפיע לעתיד, כל זה יכול להיות בשלב שאין תלונות נשימתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור תקופת החלמה מדלקת ריאות
    ד``ר שבתאי ורסנו
    29/10/2008

שלום,
    לפני כשבועיים עברתי ניתוח בטן וכנראה שבעקבותיו חליתי לפני מספר ימים בדלקת ריאות קשה. חזרתי מאישפוז אתמול ואני מטופלת בסירופ בשתי אנטיביוטיקות שונות. המצב לא כ"כ משתפר, האם ידוע לך מהו משך תקופת ההחלמה של דלקת ריאות עם כאבים עזים בשאיפת אוויר?

השדאלה העיקרית שלי היא האם ניתן לטוס לאחר החלמת דלקת ריאות? (החלמה טריה) היות ובעוד חודש אני אמורה לטוס לבלגיה.

אודה לך מאוד אם תענה, רותם.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/10/2008

החלמה מדלקת ריאות יכולה לקחת עד 3 חודשים, אצל אנשים עם מערכת חיסון תקינה בדרך כלל מחלה חולפת תוך 3-4 שבועות ועוד זמן מסוים לוקח לריאות לחזור למצבם הקודם (בתקופה שאין יותר תלונות נשימתיות). לאחר החלמה קלינית (תסמינים חלפו או השתפרו משמעותית לעומת שיא המחלה) אין כל מגבלה לטוס. במידה ונחוץ מאוד, אפשר לטוס גם לפני החלמה מלאה אך אז קיים סיכון של סיבוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף אסטמה קשה שלא חולף
    לילך
    29/10/2008

שלום רב אני חולת אסטמה מסה כשלוש שנים האסטמה התפרצה בהריון, לאחרונה אושפזתי ועברתי התקף קשה, אני מטופלת בקורטיזון מזה שבועיים, אך תחושת השריפה בבית החזה ובידיים אינה עוברת, אציתי לדעת האם יש קשר בין תחושות אלו ונחלת האסטמה, האם תחושה של שריפה בבית החזה דורשת בירור רפואי מעמיק יותר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקף אסטמה קשה שלא חולף

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/10/2008

ניחושים בידיים ורגליים לא בהכרח קשורים לאסתמה, הוא יכול להיות עקב עבודת יתר של שרירים בבית החזה בעקבות התקפים אסתמה חוזרים , כתופעת לוואי של סטרואידים סיסטמיים (קורטיזון) או להיות מסיבה אחרת. בגלל מגוון רחב של אפשרויות החמלטה על צורך בבירור נוסף יכולה להתקבל רק אחרי בדיקה אצל רופא (משפחה או יועץ ריאות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לאלרגיות ולאסטמה- כדאי?
    רוית
    27/10/2008

בת 21 עם אלרגיה לאבק, לענה, כתלית יהודה, פרוות כלבים פרוות חתולים ואסמטית. האם כדאי ויעיל לעשות חיסונים? האם זה עוזר? מה היתרונות והחסרונות שלהם? אשמח גם להמלצות מניסיון. תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    27/10/2008

רצוי להפנות שאלה הזאת לאלרגולוג (מומחה במחלות אלרגיות ואימוניות). חיסונים יכולים להקל על נזלת אלרגית ובעקיפין על אסתמה. לא ידוע על השפעה ישירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    לימור
    26/10/2008

שלום, אני אישה בת 37 3 חודשים לאחר לידה ומניקה. לפני כחודש חום גופי עלה ל39.5-40 למשך כ חמישה ימים והמשיך לאורך כשבוע נוסף ב38.5-39 מעלות סה"כ כמעט שבועיים של חום. השבועיים לוו בשיעול כבד לח וכאבים בגב תחתון בזמן שיעול. לאחר 10 ימים עברתי צילום חזה בו נמצאה פנאומוניה של ריאה שמאלית. לקחתי קורס של זינט 500 מ"ג למשך שבוע (התחלת הקורס הטיפולי התרחשה יומיים לאחר שהחום ירד ל37.5) . מספר ימים לאחר סיום הטיפול חום גופי עלה שוב לחום נמוך 38 מעלות וחשתי עייפות כבדה. הופנתי למיון שם נערך שוב צילום חזה. המצב על פי הצילום היה זהה לצילום של שבועיים קודם לכן. הרופא המליץ לי על טבניק 500 מ"ג פעם ביום לחמישה ימים. השאלה שלי היא: קראתי במקומות שונים שהמינמום לטיפול בדלקת ריאות הנרכשת בקהילה בטבניק הוא מינמום שבעה ימים. האם מינון של חמישה ימים בלבד הוא מקובל? אני חייבת להחלים כבר לאחר חודש ימים אנא ענו לי תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• טיפול לדלקת ריאות בקהילה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/10/2008

טיפול ע"י טאבאניק ל5 ימים נחשב כמספיק לדלקת ריאות בקהילה, במיוחד אם קודם ניתן טיפול אנטיביוטי אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול יבש מהחזה מלווה בהקאה
    מיכל
    22/10/2008

ביתי בת שנתיים ועשרה חודשים, סובלת מזה כשנה ממחלה חוזרת של שיעול יבש (גם בלילה וגם ביום), המלווה בהקאה, שאחריה יש הקלה וירידה בתדירות השיעול. כמעט תמיד מלווה השיעול במחלה ויראלית עם חום ונזלת. אין קוצר נשימה, אך השיעות טורדני וכרוך בסבל רב שלה ושל סביבתה.השיעול מתגבר אחרי אכילה, גם מועטה של 2-3 ביסים. אנחנו שמים מכשיר אדים קרים בחדר, ובחורף שעבר נעזרנו באינהלציות של סטרואידים. האם יש פתרון אחר? אם זהו לא סטרידור, אז מה זה? ומדוע אינו חולף (חשבנו שתהיה מחוסנת אחרי החורף שעבר).

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/10/2008

לילדים קטנים קיימות סיבות רבות לשיעול , במידה וזה מלווה בהקאות, בעיקר מדובר בסיבות זיהומיות או פטולוגיה בדרכי אויר עליונות (כגון, סטרידור). ללא בדיקת הילד אין אפשרות לקבוע אבחנה בצורה סבירה. מומלץ לפנות לרופא ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ענת
    22/10/2008

האם יש עדות לכך שילדים שגרים בערים גדולות סובלים מיותר מחלות ריאה מאשר ילדים שגרים באיזורים נקיים יותר וירוקים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/10/2008

השפעה סביבתית הינה פקטור משמעותי להחמרות של אסתמה וקרוב לודאי גם לשכיחות אסתמה. בערים, במיוחד עם זיהום אויר משמעותי , תחלואה באסתמה גבוהה יותר. מבחינה מדעית ישנן טאוריות רבות אך לא ניתן לומר בינתיים חד משמעית איזה פקטורים סביבתיים משפיעים יותר או פחות לסיכון לפתח אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה