מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קוצר נשימהלימור02/09/2008
בתי כיום בת 7, היא היתה תינוקת ופעוטה בריאה מאוד אך מגיל חמש התחילה לפתח התקפים של קוצר נשימה בעת הצטננות, בהתחלה לעתים רחוקות אך נזקקה למשאף ונטולין. בחודשים האחרונים חלה החמרה וכל הצטננות מלווה בקוצר נשימה בלילה. בחודש האחרון היא נזקקה למשאף בכל לילה (וגם סובלת מנזלת ושיעול בעיקר בלילה), שהינו בחו"ל כל החודש עד אתמול ולא ראינו רופא. עד כה היא טופלה ע"י רופאת משפחה בלבד, אילו בדיקות והפניות צריך לערוך ומה יכולה להיות הסיבה להחמרה ורק בלילה? האם כדאי לערוך גם בדיקות לאלרגיה? גם כאשר היא לא מצוננת היא מתעוררת הרבה בקרים עם כ 20 התעטשויות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/09/2008תלונות יכולות להיות קשורות לדרכי אויר עליונות (נזלת כרונית - אלרגית?), למחלה זיהומית (גם ויראלית) או תחילת אסתמה. רופא ילדים (משפחה) צריך להחליט האם יש צורך ביעוץ אלרגולוג ורופא ריאות ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימצאים של c/t/רחל גרומן01/09/2008
אודה לכם על תשובתכם למימצאים של סי.טי.: מודגם ליפומטוזיס מדיאסטינלי קנה הנשימה וברכוים הראשיים פחוסים יחסית. צורה הקנה סהרונית. יש לשלול טרכיאומלציה. המרקם הריאתי מעין מוזאיקה. בבסיסי הריאות אזורי אובד נפח פסי. שערי הריאות תקינים. אין בלוטות מוגדלות במדיאסטינום, ואין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. אין עדות לבלוטות מוגדלות באקסילות או בשאר קבוצות דופנות בית החזה. במדיאסטינום העליון מודגמים כלי דם תקינים אני חולת סקלרודרמה סיסטמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/09/2008גושי שומן במיצר, קנה ללא קשיחות אופיינית (טראכאומלציה), קורה במצבים של פגיעה בסחוס. ממצאים ריאתיים אינם ספציפיים אך יכולים להיות במגוון רחב של פאטולוגיות ריאתיות (כולל גם בגלל סקלרודרמה). רצוי יעוץ רופא ריאות (חשוב לראות צילומים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולציפי01/09/2008
ד"ר שלום בתי בת 4.5 מוגדרת כאסמטית כרגע נמצאת בהתקף ומטופלת במשאפים אבקש לדעת אם אפשר האם זה הגיוני שהילדה בהתקף משתעלת שעות אומנם אני מבינה שהיא מלאת ליחה וצריכה להוציא אבל לדוגמא זה הגיוני שתשתעל 4.5 שעות אם הפוגה של 10 -15 דקות בין שיעול לשיעול . ??????????????
ד``ר דניאל סטרובין02/09/2008זה יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולר - ת. לוואיזהבה ונטורה31/08/2008
אחותי הגדולה נטלת זה השנה השניה תרופה לטיפול באסטמה בשם סינגולר היא כיום בת 65 לדבריה מאז לקיחת התרופה היא מרגישה חוסר שקט נפשי היפראקיביות חוסר ריכוז עצבנות יתר תוקפנות - אשמחל דעת אם יש קשר בין לקיחת התרופה לבתופעות שציינתי בתודה מראש זהבה
ד``ר דניאל סטרובין31/08/2008אלה לא תופעות לוואי אופייניות לסינגולייר, אך לפעמים ישנן תופעות נדירות ספציפיות לבן אדם מסוים. לדעתי יש לחפש סיבה לתופעות האלה לא בתרופה. במידה ולא מוציאים סיבה סבירה, ניתן לעשות הפסקת טיפול למשך שבועיים-שלוש , אם תופעות אינן חולפות תוך תקופה הזאת, בודאות ניתן לומר שזה ללא קשר לסינגולייר. כמובן, הפסקת זמנית בטיפול ניתן לעשות רק אחרי התיעצות עם רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרב בפענוחאייזיק29/08/2008
לאחר צילום חזה נכתב בממצאים : - "ציור ריאתי מוגבר סביב הריאות " . מה פרוש הממצא ?
ד``ר דניאל סטרובין31/08/2008משפט זה אינו ברור , קרוב לודאי טעות בהקלדה או בהעתקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח
אייזיק31/08/2008אפרט כפי שמופיע בתשובת בדיקת דימות :- אין עדות לתסנין תפליט או גודש . ציור ריאתי מוגבר סביב הראות. צל הלב בגדר הנורמה . ההפניה לצילום היא בעקבות שיעול יבש במהלך 3 שבועות בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין31/08/2008זה מה שמופיע בתשובה אך קרוב לודאי מדובר בטעות הדפסה- אין ציור ריאתי סביב ריאות !! יכול להיות שכוונה היתה לציור מוגבר סביב השערים או בתוך ריאות במקום אחר. בכל מקרה ממצאים האלה אינם ספציפיות. בגדול לא מדובר בפטולוגיה משמעותית. לא ניתן להגיד יותר בלי לראות צילום עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושך עם קוצר נשימה בת 5מרים27/08/2008
בתי בת 5 מזה 3 שבועות משתעלת קשות עד קוצר נשימה, התופעה מתרחשת בין 2-3 פעמים ביום ובלילה בין 3-4 פעמים. היינו אצל מומחה ריאות - מטופלת כעת באנטיביוטיקה נגד שעלת, זהו החשד, עם זאת אינה מראה שיפור זה היום השלישי לטיפול מתוך 5 מקבלת גם ונטולין שלא עוזר. מה עושים? הילדה מותשת, חיוורת , ירדה במשקל. עשינו בדיקות דם. מה שמראה מחוץ לטווח הנורמל הוא האאונופילים - שקשורים לפי הבנתי לתגובה אלרגית. תוצאות לגבי שעלת - רק בעוד כשבועיים. מטופלת גם בסינגולייר. האם לתת אולי נוגד אלרגיה - לורטרים? מבקשת עצתכם במהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול ממושך עם קוצר נשימה בת 5
ד''ר שבתאי ורסנו28/08/2008שלום,
יש לשאול את מומחה הריאות שמטפל בה האם לדעתו יש מקום לסטרואידים בשיאוף.
במידה ויש אצל ההורים הסטוריה שלל אסתמה ו/או אלרגיה אחרת זה מעלה את הסיכוי, יחד עם האאוזינופיליה, כי מדובר בתופעה אלרגית כגון אסתמה. עליכם להמשיך בקשר עם רופא הריאות המטפל ולעדכנו על מצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה מולי וצדדיארנון25/08/2008
בן 70 בעבר סבלתי מקצרת כיום הקצרת לא פעילה.כל שנה אני עושה צילום חזה במסגרת בדיקות כלליות, כל תוצאות הצילום חזה בעבר היו תקינות השנה בצילום חזה מתאריך 08.08 נתגלו הממצאים הבאים: 1)צללים של שרירי החזה מוטלים על בסיסי הריאות. 2)בלי ממצא פעיל בריאות. 3)לב אינו מוגדל. שאלתי, האם יש משמעות קלינית לתוצאות הנ"ל. ממתין לתשובה,בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה מולי וצדדי
ד''ר שבתאי ורסנו28/08/2008שלום,
על פי התאור הצילום תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT חזהשוש23/08/2008
שלום בת 79 שעקב קוצר נשימה נשלחה לCT ובין היתר התוצאה באונה תחתונה ימנית מודגם תסנין בלתי אחיד ובלתי מוגדר, עם ברונכוגרם בתוכו. האם זה מרמז על סרטן? תודה
CT חזה
ד''ר שבתאי ורסנו24/08/2008שלום,
התאור הרנטגני אינו נותן אבחנה. במקרה הזה יש לעשות סינטזה בין הקליניקה (חום למשל), גורמי סיכון (עישון, ממאירויות קודמות, חשיפות), בדיקה גופנית לבין הממצא ב- CT. המחשבה ש CT נותן אבחנה היא מוטעית. האבחנה המבדל עלולה לנוע בין תהליך זהומי, דלקתי אחר או גידולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת בהריוןמיכל23/08/2008
היום אני בשבוע 29 להריון, כבר משבוע 15 אני סובלת מהתקפי שיעול קשים ובהתחלת התקופה אף הכאתי לא מעט, בהתחלה חשבתי שיעבור מעצמו ורק לאחר כחודש הגעתי לרופאת משפחה. רופאת המשפחה חשדה שמדובר בשעלת ובשבוע 20 עשיתי בדיקה של תרבית מהאף שיצאה שלילית. לאחרונה עשיתי בדיקת נוגדניםigm שיצאה חיובית והשיעול מאוד התגבר בימים האחרונים כולל צפצפים כמו באסטמה, מינון של שתי לחיצות במשאף מקל עלי את התחושה אבל רק לשעתיים בלבד. רופא ריאות אומר שלדעתו אני כבר הבראתי מהשעלת ואין צורך באנטיביוטיקה ובכלל את האנטיביוטיקה לוקחים רק בשבועיים הראשונים של ההדבקה, האם זה נכון? אני מודאגת, יש לי בבית ילד בן 3, ואחיינים צעירים ממנו, חוץ מהסבל שלי האם אני יכולה להדביק אותם? האם יש סכנה לעובר?
שעלת בהריון
ד''ר שבתאי ורסנו24/08/2008שלום,
בשעלת מומלץ לטפל באנטיביוטיקה ב- 4 שבועות הראשונים למחלה. איני יודע האם חלית בשעלת אך התמשכותה מזה כ 10 שבועות ואוליתגובה לונטולין צריכים להעלות אפשרות של התפתחות שיעול אסתמטי בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה באסטמהסיון בובי20/08/2008
ד"ר שבתאי ורסנו שלום רב! שמי סיון בובי , בעבר כבר שאלתי שאלה בהקשר למצבי , אני בחורה בת 26 , אם לילד אחד ,מאז ההריון חלה החמרה קשה אני סובלת מאסטמה מהילדות אך מה שאני עברתי בשלוש שנים האחרונות ממש לא מזכיר אפילו את ההתקפים הקשים שהיו לי בילדותי אז ככה : אני סובלת מקוצר נשימה לא פוסק למרות הנאלציות כל 4-5 שעות שעוד לפני חצי שנה היו עוזרות היום בקושי נפתח לי האויר לשעה גג שעתיים אני מטופלת עם סימבירוקט פעמיים ביום כפול 2 שאיפות +כדורי אלרגיה +תאותרד +משאפים של ונטולין+אירובנט וונטולין בהנאלציות למרות הכל מיום ליום אני רק מתדרדרת ניסינו סרטייד ולא עזר ניסינו חצי שנה של חיסונים נגד אלרגיה ולא היה שיפור(יש לציין IGE 270 )אושפזתי מס' פעמים אני שוב מקבלת הפניות חוזרות למיון כרגע אני בטיפול בכדורים סטרואידים מכוון שאני שוחררתי מאשפוז בשבוע שעבר גם שם טופלתי בסטרואידים דרך הוריד ובאמינופילן וד"ר אין לי שיפור בכלל אני בקושי מתפקדת בבית עדיין לא חזרתי לעבודה וככה כל יום כל יום לכן ד"ר אני זקוקה לעזרתך משום שאני מרגישה ויודעת שכנראה זה לא רק אסטמה לא יכול להיות שהטיפול המונע אינו עוזר ,וגורם רק להחמרה במצבי לא יכול להיות כזה חנק ממש מוזר לפחות יום כן יום לא אבל משהו שם בפנים כנראה מפריע לי לנשום מעבר לאסטמה איך לא עושים אמ אר אי לפחות לראות מה הולך שם זה קל ישר לבוא ולהחליט אסטמה , ואני אומרת זאת משום שעברתי תפקודי ריאה באישפוז והם מראים 80% חסימה בלבד שזה אומר לא קשה (בהשפעת סטרואידים בוריד ) ולאחר מרחיבי הסימפונות התיפקוד משתפר זה אומר שכן יש אסטמה אני לא אומרת שלא והם מציינים שהחסימה קלה אז מה אוכל לעשות בנידון אין לי יום אחד שאוכל לנשום חופשי אפילו הרופא שלי נתנה כבר כל מה שאפשר כרגע מה שאני מקבלת זה הפניות למיון ששם שוב מזריקים לי סטרואידים ומתאשפזת חוזרת הבייתה ללא שיפור בנוסף השבוע בזמן קימה מהשינה השתעלתי ובכיח היה כתם דם ממש קטן קטן ויש לציין שזה קרה פעמיים השבוע אם תאכל לייעץ לי או לקבל אותי למרפאתך לשם טיפול ואיבחון נוסף ד"ר אני ממש צריכה עזרה בתי החולים שם הם טוענים שהם מטפלים רק בהתלקחות ולא מבצעים בדיקות נוספות הוספתי את המייל שלי , ואני מחכה לתשובתך אם אוכל להגיע אליך בהקדם האפשרי כרגע אני שוב עם הפנייה לבית חולים ואין לי כבר כוחות לפחות שנדע מה גורם לי להיחנק כל שעתיים שלוש ויש לציין שהאישפוזים שלי הם בזמן מחזור בערך 10 ימים לפני מחזור מתחיל קוצר נשימה עם ציפצופים שגם האנאלציה לא עוזרת לי אז אולי זה קשור להורמונים אז טוב אני מחכה לתשובתך
החמרה באסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו20/08/2008שלום,
לא ברור לי האם את מטופלת על ידי רופא ריאות שמתמחה באסתמה. אם לא אז רצוי שתגיעי למומחה כזה עם כל החומר הרפואי הקודם (העתק תיק מרפאה ותפקודי ריאה וגם סיכומי אישפוזים וצילום חזה). במקרה שלך יש לברר האם את מתאימה לטיפול בזריקות XOLAIR וגם לשלול מחלות המתלוות לאסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
סיון בובי20/08/2008ד"ר שבתאי ורסנו , תודה רבה לך על ההענות המוקדמת יש לציין שכן אני מטופלת אצל רופא ריאות ובעבר עשיתי חיסונים אצל ד"ר נוימן וכשלא היה שיפור לאחר חצי שנה הפסקתי עם החיסונים וזאת ע"י המלצה של אותם רופאים שטיפלו בי באישפוז במאי האחרון , וכן אני יודעת שיש לבדוק מחלות אחרות מעבר לאסטמה כפי שציינתה שאת זה אני מנסה לעשות אבל הכל נשאר כמו שהוא כשאני מגיעה לטיפול ע"י רופאי ריאות אף אחד לא באמת בודק דברים או מחלות אחרות עומדים על כך שזו אסטמה קלה אבל לפי מצב החנק שלי ולפי הצורך של כל כמה שעות בהנאלציות אז כנראה שזו לא רק האסטמה אני בסה"כ רוצה להמשיך בחיים שלי לפל בילד ולא לאבד את העבודה ששם מאוד מתחשבים בי , וזה בעיה מכוון שגם שם במשמרת אני עושה בין הנאלציה לשניים וככה כל יום , גם עכשיו אני עם טיפול סטרואידים ואני יושבת פה ממש חנוקה עם כאבים בשרירי החזה והאפשרות היחידה שרופאת המשפחה הציעה זה הפנייה למיון+הפניה לרופא ריאות בבית חולים בלינסון ששם יש תור רק לאמצע ספטמבר אני כבר תשושה קשה לי לנשום והבטן שלי ממש מתנפחת כמו בלון ככה בזמן התקפים יש לציין שאני מגיעה לבית חולים בבדיקת הגזים בדם לא יוצאת טוב הם טוענים שה-PH גבוה מכוון שלא מתחלפים הגזים או שלא יוצאים החוצה מהדם לא בדיוק מבינה בנושא ועקב כך יש חוסר בחמצן אז ד"ר עם כל האנאלציות שאני עושה בזמן חנק ועם כל הטיפול המונע ועדיין בדם חילוף הגזים לא טוב אז יש סיבה אחרת למצב אם ככה היא בדיקת הגזים למה לא תמיד שומעים צפצופים אולי זו בעיה בסרעפת השאלה שלי אם אני צריכה להגיע אליך אולי לך יש כיוון אחר דווקא אתה אז בזמנו הצעתה לי להפסיק עם הסימביקורט מכוון שהוא הגורם להתכווצויות השרירים שלי ביקשתי מרופאת המשפחה אם אפשר לשלוח אותי לאם אר איי והיא אמרה שזו בעיה וצריך המלצה מממוחה ואת הסיבה , ורק אז יש וועדה שאולי גם לא תאשר כל כך קשה לי לנשום ניסיתי להשיג אצלך תור ברעננה ויש תור פנוי רק ליום שני הבא בערב אם תוכל להקדים לי את התור זה ממש יעזור לי אני לא רוצה שוב להגיע לאשפוז שוב כבר אין לי כוחות כשמגיעים שם לאישפוז הסבל נהיה יותר גדול גם ככה קשה לי במצב הנוכחי אודה לך אם תמצא לי תור פנוי אפילו ליום שישי או לראשוןאו לייעץ לי מה לבדוק או לקבל טיפול נוסף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפה בשוגג דרך האף של סיב חוט בדדניאל19/08/2008
שלום לאחרונה שאפתי לאף בשוגג סיב חוט בד של חולצה באורך של חצי ס"מ. ישר הרגשתי כי הסיב נכנס לתעלות האף ולא הצלחתי להוציאו החוצה בנשיפה. כרגע אני מרגיש כאב קל במעלה הנחיר השמאלי עם הרגשת סתימה קלה בנשימה. מדאיג אותי מאוד שמא הסיב יגיע לריאות ומשם יגרום לפיתוח תא סרטני? (בדומה לסיב אזבסט?) תודה דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לרופא א.א.ג
ד``ר דניאל סטרובין19/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי סינגוליירשירי18/08/2008
שלום רב, בני בן 2.7 עם אסתמה שהתחילה לפני חודשיים בלבד. התחלנו טיפול של סינגולייר בכדורי מציצה לפני כ- 3 ימים. הבעיה היא שבננו אינו מוכן למצוץ או לבלוע את הכדור בשום אופן- לא טעים לו, אז אנחנו בלית ברירה ממיסים לו את הכדור במים ונותנים לו אותו במצב נוזלי. השאלה היא האם זה הורס את התרופה? או שמה היא עדיין אפקטיבית? ושאלתי השניה היא כמה זמן לוקח לסינגולייר להתחיל להשפיע? בננו היה בסדר יחסית בימים האחרונים, עכשיו התחיל להשתעל כבר כשעה. האם הסינגולייר אמור כבר להתחיל לעזור? תודה
ד``ר דניאל סטרובין18/08/2008יש לברר האם לילדים קיימת אבקת ספיריבה , אותה ניתן לתת בתור נוזל . לגבי כדורים זה פחות טוב. השפעה סינגולייר היא אמורה להיות תוך מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיס אצל הבעל והריוןצילה17/08/2008
שלום רב, בעלי אובחן כחולה בסרקואידוזיס. האם יש מניעה להכנס להריון כל עוד הוא יולה? כרגע לא מקבל טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מגבלה
ד``ר דניאל סטרובין17/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי ריאותכרמית15/08/2008
שלום, במיפוי ריאות שעשיתי ניתנה התשובה: פרפוזיה ל-2 ריאות לא הומוגניות ללא פגמי פרפוזיה סגמנטליים. לסיכום: סבירות לתסחיף ריאתי נמוכה. 1.. רציתי לדעת על מה מעידים הסימנים הללו? 2.. על מה זה משפיע? 3.. האם יש טיפול? 4.. האם יש צורך להיות במעקב ואלו עוד כוונים רצוי לבדוק? 5. האם יש קשר לבעיות סכרת, לחץ דם, וכו'??? התור שלי לרופא נקבע מאוחר ואני קצת מודאגת ........
ד``ר דניאל סטרובין15/08/2008תוצאות מיפוי אינן ספציפיות אך מורידות בסיברות גבוהה מאוד אפשרות של תסחיף ריאתי. ממצאים שתוארו במיפוי יכולים להיות עקב מגוון רחב של מחלות ריאה וגם מחלות לא ריאתיות (כגון, מחלות לב או כלי דם). בדרך כלל אין קשר ישיר לסכרת או יתר לחץ דם.
מומלץ לחזור לרופא שהפנה למיפוי לצורך התיעצות על המשך בירור/טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ארוך בסימביקורטדין13/08/2008
אני בן 26, חולה אסתמה מגיל חודש ימים בערך... ב-5 השנים האחרונות אני נוטל סימביקורט (160) שאיפה אחת ליום (בערב). אציין שהתרופה מעולה וכמעט שאיני מרגיש באסתמה מאז שאני נוטל אותה. השאלה שלי היא בדבר הסכנות ו/או החסרונות שבשימוש לטווח ארוך בתרופה הזאת, שכידוע מכילה סטרואידים. האם בטוח להשתמש בה על רצף של שנים ארוכות מאד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הוכח נזק ארוך טווח מסיבמיקורט
ד``ר דניאל סטרובין15/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)