מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מזה תקופה שיעול חוזרד.ע.22/05/2008
שלום רב,
מזה תקופה אני חש מעין לחות מסויימת במעברי הנשימה. אני מרגיש כאב קל מבפנים, בעצם החזה (טובוס?), וכן דגדוג קל בגרון שגורם לחי לרצות להשתעל אך זה נשלט.
אני מכייח ליחה בצבעים של צהוב או שקוף.
אני מעשן נרגילה בצורה יחסית קבועה, עם זאת לאחרונה הפחתתי במינון בצורה די משמעותית, ואני שם לב שאני לא חש מצוקה כאשר אני מעשן, אך יום אח"כ מתחיל שוב להרגיש רע בדרכי הנשימה.
מבקש את עצתך מה עליי לעשות ומה יכול להיות שיש לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזה תקופה שיעול חוזר
ד''ר שבתאי ורסנו26/05/2008שלום,
עלייך להבדק כולל תפקודי ריאה ואולי תבחיני אלרגיה.
יתכן מאד שיש קשר לעישון הנרגילה. ההרגשה בעת העישון מטעה בשל הלחות והטעמים של הטבק אך ההשפעה מזיקה בדומה לסיגריות. רצוי כי תפסיק לעשן לחלוטין ותבדוק את מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בית חזה- מודאגתמיטל22/05/2008
קיבלתי תוצאות של צילום חזה. אודה עם תוכל לשפוך אור על הממצאים (מה זה אומר? ומה מומלץ לעשות?)
ציור ריאתי מוגבר בריאות, הודגם צל פסי בחלק תחתון של ריאה ימנית: פס פיברוטי? סירכה? אחר?
הודגמה הצללה בלתי הומוגנית בסגמנט בזלי אחורי של אונה תחתונה של ריאה שמאלית: תסנין פנאומוני.
אין עדות לתפליט.
צל הלב אינו מוגדל.
הייתי אצל הרופאה ואני ממשיכה בטיפול אנטיביוטי ואמורה לשוב לביקורת בעוד יומיים. היא הורתה לי שבמידה ולא ארגיש טוב (חום, חולשה) אפנה למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום בית חזה- מודאגת
הצילום מעלה אפשרות לדלקת ריאות בעקר אם חלית במחלת חום .
עלייך לחזור על צילום חזה ביקורת כ 3-4 שבועות לאחר סיום טיפול.
בברכה,
ד"ר ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה אוויר ספונטניגבריאל20/05/2008
אני בן 20, היה לי לפני שלושה שבועות בערך פנאומוטורקס ספונטני... טופלתי בנקז במשך שלושה ימים ... במכתב שיחרור נרשם שאסור לי לטוס או לצלול חצי שנה.. אבל רופא אחר אמר לי שמותר לי לטוס אחרי חודש וחצי ואסור לי לצלול בחיים. מה בדיוק אסור ומותר לי לעשות ?!!?!? תודה מראש... גבריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזה אוויר ספונטני
חזה אויר ספונטני יש לו נטייה לחזור בעקר במעשנים.
לגבי צלילה רצוי שתבצע CT חזה ועם הצילום תפנה לרופא צלילה. לגבי טיסה מקובל להמנע 3-6 חודשים.
כל טוב,
דר' ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה עונתיתדירן18/05/2008
שלום רב,
האם סינגולייר מתאימה לטיפול באסטמה עונתית כאילו לתקופה מסוימת בלבד ? האם זות תרופה שהיא יכולה להתאים במקום הוונטולין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה עונתית
ד''ר שבתאי ורסנו18/05/2008שלום,
סינגוליר היא אחת מהתרופות האנטידלקתיות המונעות באסתמה. ניתן להשתמש בה גם למניעת אסתמה של תקופות המעבר. ונטולין אינו ניתן למניעה אלא לפי צורך בעת קוצר נימה או לפני מאמץ הצפוי לגרום קוצר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה עונתיתשי17/05/2008
שלום,
לפני כשנה היו לי כשני התקפים בזמן שינה בשעות 3-4 לפנות בוקר. כמו כן, כאשר אני מבצע פעילות באויר קר מתחילים לי רעשים מהריאות וכו'. מבדיקה עם מטכולין נמצא כי אני רגיש לאוויר קר הרופאה קראה לכך "אסטמה עונתית".
לתקופת החורף קיבלתי להשתמש בבודיקורט ולאחר מכן בסימביקורט, הם אכן עזרו לי.
בימי הקיץ אני לא לוקח את התרופות, אני כמעט ולא מרגיש צורך.
שאלתי היא: האם ניתן (בימי הקיץ, כאשר יש בערבים אוויר קר), לפני פעילות ספורטיבית יחידה (ריצה) לשאוף מהמשאף , כך שלא יהיה גירוי מהריאות שיפריע לי לרוץ? או שמא זה צריך להיות טיפול קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה עונתית
אם בין עונות המעבר אתה חש בטוב ללא תלונות (מלבד אחר ריצה) ובתקופות אלו תפקודי הריאות שלך במנוחה תקינים הרי שאתה יכול להעזר בבריקלין/ונטולין 15 דקות לפני תחילת המאמץ/ריצה בכדי למנוע קוצר נשימה, ללא צורך בבודיקורט או סימביקורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CTA עורכי הראיותיפית16/05/2008
בן שלי 25 עבר לפני כמה ניתוח לניקוז אבצס בפי תבת ומאז משתאל הרבה וגם עם דם , וסובל מ קוצר נשימה, חוסר חמצן וכאבי ראש חזקים,( עקב בעיות להרדמה כללית או בזמן באקסטובציה כפי שנמז ? ) . על כל פנים רציתי להבין תוצאות הבדיקה CTA עורכי הריאה, . בתודה מראש.
" עורכי הראות נסרקו בפרוטוקול אמגיוגרפיה תוך הזרקה 100 סמ"ק של יוד תוך וריד ם תזמון אוטומטי, אובי חתך משוחזר 1 מ"מ.
לא הודגמו:
קשרויות לימפה מוגדלות, ומדיאסטנום בשתי הריאות .כלי דם הגדולים במדישסטינום בתווח תקין. ללא עדות לPE בעורקים הפולמונלים עד רמות סגמנטלית. הלב תקין הגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי .לא הודגם תפליט פלאורלי או חזה אויר.
הודגמו :
הצללות מרובות מסוג GROUND GLASS ומפושטות בשצי הראיות, גדולות יותר באונות העליונות. לסיכום
1)ממצאים ראיתיים כאמור, היכולים להתאים לתהליך דלקתי מפושט דו צדדי, 2) עד כמה ניתן לדון ,ללא עדות לPE "
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות CT
לפי הפענוח נרשם כי אין עדות לקרישי דם שנסחפו מורידי הגוף אל הריאות. יתר הממצאים דורשים יעוץ הרופא שהמליץ על הבדיקה בהקשר למחלתו של בנך ולתופעות שבגללן ביצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפתשירה14/05/2008
כיצד ניתן לאבחן שחפת אצל אישה בת 97 שסובלת מהרבה מחלות כולל אסטמה ואי ספיקת לב קשה, מבלי לבצע בדיקה הכרוכה בהרדמה (ביופסיה או ברונכוסקופיה). אם יש בדיקה כזו, כמה זמן לוקח לקבל תשובה?
שחפת
בסופו של דבר אבחנת שחפת דורשת דגימת כיח בה ניתן לראות חיידקים יציבי חומצה ובהמשך גם צמיחה של חיידקים אלו. ניתן לכייח את החולה על ידי פיזוטרפיה עם אנהלציות של תמיסת מלח פיזיולוגית 3% דבר הנעשה במרפאות ריאה של בתי החולים או במרפאות שחפת של משרד הבריאות. ברונכוסקופיה רק במקרה וקיים חשד קליני ורנטגני והגישות הנ"ל לא צולחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירכה פלאורליתאביטל14/05/2008
שלום וברכה
אימי ביצעה צילום בעקבות כאבים בחזה וקשיי נשימה.
יצויין כי הייתה מקוררת מאוד כשבוע וחצי טרם ביצוע הצילום.
בפענוח הצילום נכתב "הצללה פסית עדינה בבסיס השמאלי - כנראה סירכה פלוראלית. שאר שדות הריאות וצל הלב ללא ממצא פתולוגי".
הבנתי שסירכה משמעותה הידבקות כלשהי בריאה. השאלה היא מהי סירכה פלוראלית, על מה יכולה להצביע והם יתכן כי זה קשור להצטננות?
הרופא אמר שיש לגשת למומחה ריאות באופן לא דחוף ולכן קבעו לה תור רק בעוד חודש וחצי, אז אשמח אם תוכל לשפוך לנו קצת אור על הנושא שלא נהיה במתח כל כך הרבה זמן...
תודות מראש
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סירכה פלאורלית
אבחנה של סירכה בצילום חזה היא רק השערה שניתן להסתפק בה רק על פי נסיבות המקרה, בדיקה גופנית, הסטוריה רפואית ו/או צילומים קודמים. גשו למומחה כפי שהומלץ לכם.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תחליף יש לסינגוליירטל13/05/2008
שלום
אני מטופל מזה כמה שנים בסינגולייר
ורציתי לדעת מהם אפשרויות הטיפול המקבילות שנמצאות בסל התרופות.
קצת פרטים:
בן 29, אסטמה קלה - בינונית
צילום ריאות תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה תחליף יש לסינגולייר
ד''ר שבתאי ורסנו13/05/2008שלום,
סינגוליר נחשבת לתרופה אנטידלקתית, מונעת, בטיפטול באסתמה. טיפול אנטידלקתי מונע אחר הוא משאפי סטרואידים, למשל בודיקורט. מה שלא ציינת, ושאלה האם בדקת זאת, איך הם תפקודי הריאות שלך? זהו פרמטר למעקב תקופתי בחולי אסתמה שיש לבצעו.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא - סינגולייר ותרופות אחרת
רינת14/05/2008בהנחה שאני יכולה להשתמש בבודיקורט, מה הייתרונות של כל אחת מהתרופות? (סינגולייר מול בודיקורט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באותו נושא - סינגולייר ותרופות אחרת
גם סינגוליר וגם בודיקורט הן תרופות אנטידלקתיות שמטרתן למנוע התקפים אך במנגנוני פעולה שונים. בודיקורט נחשב כתרופה ברת השפעה גדולה יותר, יעילה יותר, מאידך סינגוליר ניתן פעם ביום.
הבחירה בין השתיים תלויה בחומרת המחלה ובתקציבו של המטופל (סינגוליר בסל הבריאות עד גיל 18).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל פלורליליאור12/05/2008
שלום
נוזל פלורלי "זעיר" שנראה בסיטי ,הרופא לאחר שראה את הדיסק אמר שזה לא נוזל אלא עיבוי של העלה הפלורלי?
על מ ה יכול להצביע עיבוי של העלה? והאם יתכן שהסיטי יראה נוזל זעיר והרופא יקבע שזה לא נוזל משום מה אני לא שקטה ?
על איזה בדיקות היית ממליץ לי למען השקט הנפשי שלי
תודה
למה אני לא שקטה יש לי כל הזמן כיוחים שחשבתי אולי זה בעיות בליעה,ואלי בעצם זה קשיי נשימה ואולי לא הסברתי מה הרגשתי אני ממש כשאני בשכיבה אני מרימה את הראש למעלה שיהיה לי קל לנשום
תודה סופח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתאמנת במכון כושר ואין לי בעיה
ליאור12/05/2008של נשימה באימון או אחריו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נוזל פלורלי
ד''ר שבתאי ורסנו12/05/2008שלום,
הממצא המתואר ב סי טי לא6 יכול להסביר את תלונותייך. עבוי זעיר של עלה הפלוירה יכול להעיד על דלקת חדשה או ישנה. עלייך לברר את הסיבה לתלונותיך בדרכים נוספות דרך רופאך.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל פלויראלי-דחוף בבקשהמשה11/05/2008
שלום רב
בתוצאות הסי טי כתוב לי
נוזל פלויראלי מימין מלווה באיבוד נפח. קיימת מלאות ריקמתית עגולה בתוך הנוזל הפלויראלי בקוטר 7.4*4.5
מה זה אומר אני די בלחץ ותור לרופא מומחה נתנו לי רק בעוד כשלושה שבועות. הרופא הכללי לא יודע להגיד לי.
בהתחלה אבחן אצלי דלקת ריאות נתן לי אוגמנטין אחרי שזה לא עזר והקושי בנשימה המשיך הפנה אותי לסיטי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזל פלויראלי-דחוף בבקשה
רק מתאור ה CT לא ניתן להעלות אבחנה מבדלת הגיונית ללא פרטי מחלתך טרם הצילום ובדיקה גופנית. יתכן ותצטרך לעבור דיקור אבחנתי של הנוזל בשלב ראשון.
רצוי לפנות לרופא ריאות מומחה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמה שמאופיינת בנזק משמעותי של רקמת ראהד``ר שבתאי ורסנו11/05/2008
שלום ד"ר
האם אמפיזמה שמאופיינת בנזק משמעותי של רקמת ראה באונות העליוניות של הראות מסוכנת יותר מאפיזמת ראות רגילה כי יש משמעות רבה יותר לאונות העליונות של הראות? אני יודעת כי לאנשים המעשנים לרוב נוצרת אמפיזמת ראות משום מה נראה לי שאמפיזמה שלי יש היא מסובכת יותר כי לי יש נזק באונות העליונות. אני יודעת שאני צריכה ללכת עם הממצאים לרופא ראות אך אני אשמח כרגע לדעת קצת על ההבדלים ועל משמעות הנזק העתידי.
אמפיזמה
אמפיזמה הנגרמת מעישון לרוב פוגעת יותר באונות העליונות ואין בכך ממצא חריג.
אמפיזמה הנגרמת בשל חוסר באנזים אפא 1 אנטיטריפסין פוגעת יותר באונות התחתונות אך היא נדירה יחסית לאמפיזמת עישון.
במידה ואת מעשנת =הפסיקי מיד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו תסניןמור11/05/2008
אשמח לדעת מהו "תסנין בריאה" שהתגלה ב- CT. חן-חן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/05/2008מושג תסנין מתכוון לאיזור/ים בריאה/ות שיש בה דלקת או תהליך אחר שמשמעותו ריבוי תאים שונים. ברוב המקרים מדובר בדלקת ריאות זיהומית אך קיימות גם אפשרויות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושי ליחה בזמן התעטשותמור11/05/2008
שלום רב,
אני בת 40, חולת אסטמה. לפני כחודשיים ביקרתי אצל רופא ריאות שקבע שבגלל צילום CT בו נמצא שיש לי תסנין, עלי ליטול פרטניזון במשך כ- 6 שבועות. (במקסימום 40 מ"ג). מספר ימים לאחר מכן, עוד לפני שהתחלתי ליטול את התרופה, נעלמו לי לפתע כל הסימנים לאסטמה. הפסקתי לסבול מתופעות של קוצר נשימה וכמעט ולא השתעלתי.לכן החלטתי על דעת עצמי לא להתחיל את השימוש בתרופה, מחשש לתופעות לוואי.
בשבועות האחרונים צצה אצלי תופעה חדשה ודי מוזרה. אני מתעטשת הרבה ובכל פעם שאני מתעטשת "בורחת" מתוך הריאות כמות קטנה של ליחה צמיגה מאוד על גבול המוצק וצהובה מאוד.
אמנם אני מרגישה בסה"כ די טוב. אין לי התקפים של קצרת ו/או שיעול טורדני אך מצד שני העניין של הליחה (שמופיעה אך ורק בזמן עיטוש) ומעט כאבים באיזור הריאות מטריד אותי מאוד.
האם המלצתכם היא ליטול את כדורי הפרטניזון או בגלל ההטבה בהתקפים בחודשיים האחרונים היא לא להתחיל את נטילתם כלל?
בנוסף, האם עניין הליחה בזמן התעטשות (בלבד!) יכולה להצביע על תופעה מדאיגה שאולי קשורה לתסנין שנמצא בבדיקת ה- CT?
אנא תנו לי כיוון אם מדובר בתופעה מדאיגה או בתופעה מוכרת..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/05/2008הפרשות בזמן התעטשות בדרך כלל קשורות לדרכי אויר עליונות (אף, סינוסים או גרון). לפי נתונים שהוצגו לא ניתן לומר האם חייבים לקחת בשלב זה סטרואידים .
ממליץ לחזור לרופא ריאות שהמליץ על הטיפול לצורך קביעת המשך הטיפול (הוא יכול להעזר בבדיקת ריאות וגם בדיקות עזר - כמו הדמייה ותפקודי ריאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אסטמה יכולה להתפתח באיחור ?TAMIR10/05/2008
האם אסטמה יכולה להתפתח בגיל מאוחר יותר בגלל חשיפה לחומרים או עשן או משהו אחר?
האם סינגולייר ותרופות מנע אחרות עשויות למנוע את התפתחות המחלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה
ד``ר דניאל סטרובין11/05/2008אסתמה יכול הלהתפתח בכל גיל. אף טיפול לא הוכח כמונע התפתחות המחלה. תרופות לטיפול כרוני באסתמה (כולל סטרואדים נשאפים , סינגולייר ואחרות) מטפלות במחלה עם שיפור בתסמינים ותפקודי ריאות אך אינן מביאות לריפוי מאסתמה.
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)