פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• נרגילה ושיעול, לעתים דמי
    ד.ע.
    18/04/2008

שלום רב,

אני בן 24, ומעשן נרגילה מזה 6 שנים, ובשלוש השנים האחרונות מעשן בכמויות גדולות מאוד, בערך פעמיים או שלוש בשבוע. אך בכל פעם כזאת - אני יכול לעשן מספר שעות (עם חברים אחרים כמובן).
    אני לא מעשן סיגריות.

לפני כמה חודשים הופיע אצלי שיעול, שלפי אבחנת רופאת המשפחה היה בשל וירוס (שפעת כנראה). השיעול, לעתים, היה דמי. בעיקר בשעות הבוקר.
    בדיקת דם הראתה שאינני חולה בשחפת.

מזה כמה ימים הרגשתי מוזר, ואתמול עישנתי נרגילה. בערב, לאחר בדיחה, צחקתי בקול רם במשך כמה דקות, דבר שהוביל לשיעול חריף אצלי, ואף לפליטה של כיח עם דם באחד מן השיעולים. בבוקר השיעול הוקל מעט אך עדיין קיים ומציק לי מאוד.

אציין כי אני אסתמטי.

א. מה יכולות להיות הסיבות לשיעול זה? האם ייתכן שיש לי סרטן ריאות?
    ב. אילו בדיקות עליי לבצע, ובאיזו דחיפות? רופאת המשפחה שלי, בפעם הקודמת שהופיע שיעול
    דמי, אמרה שצבע הדם (בהיר) מצביע על מקורו - מהגרון, ושזהו כנראה גירוי ולא דם מהריאה.

מבקש המלצות,

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נרגילה ושיעול, לעתים דמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/04/2008

במקרה ושיעול חלף- אין צורך בבדיקות נוספות. במידה ושיעול נמשך תקופה ממושכת וכיח דמי חוזר כל הזמן , רצוי לערוך בירור ראשוני דרך רופא המשפחה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת ביופסיה ריאה
    ליאור
    15/04/2008

שלום
    קטעים מדופן הברונכוס הגדול עם רקמת פריברוניבלית מועטה.בתוך החללים אלבילארים נמצא מאקרופגים מרובים,חלקם קיצפים ולחלקם פיגמנטים חומים אשר נצבעו חיובי אימונוהיסטוכימית ל-68 cd ושלילים ל-s 100 cdia
    כמו כן נראו פיברוזיס אינטרסטיציאלי קל ותסנינים דלקתים כרוניים לא ספציפים
    דרושה קורלציה קלינית
    הערות לדגימה (מכ)
    אבחנה 08-6167-1
    ,אשמח לתשובה יחש אבחנה כאן חלילה לסרטן ריאה או מה הפירוש למה שכתוב
    תודה וחג שמח שיהיה לכולנו

לקביעת תור
    סגירה
    תשובת ביופסיה ריאה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/04/2008

ממצאים בביופסיה מצביעים על מחלה דלקתית ריאתית אך קשה לתת אבחנה ספציפית בלי לדעת על כל מהלך המחלה ולראות צילומים . יש מעל 10 מחלות ומצבים ויכולים לקבל תפנית דומה בביופסיה.
    בהרבה מקרים ניתן לקבוע אבחנה סופית רק אחרי חיבור של כל הנתונים שמתקבלים מסיפור החולה, בדיקה גופנית, בדיקות עזר כולל הדמייה ודגימות ביולוגיות (כגון, ביופסיה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה או אסטמה
    ורד
    13/04/2008

יש לי ילד בן כמעט ארבע שסובל באופן קבוע בעונות המעבר מהתקפי אסטמה הינו אצל רופא מומחה שהמליץ על משאף וכדורי סינגולר באופן קבוע, ואמר כי בגיל צעיר לא ניתן לדעת אם זו אסטמה של ילדים שתחלוף או משהו קבוע. לא קיבלתי את המלצתו ולא הקפדתי עם בני על מתן משאף וכדורים באופן קבוע. כעט יש האומרים כי אולי הוא אלרגי למשהו אייך ניתן להבחין אם מדובר באלרגיה או באסטמת ילדים. תודה מראש ורד.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה או אסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

לפעמים ביטוים אלרגיים מתקבלים כתופעות של אסתמה . בילדות זה עוד יותר מורכב מאשר בגיל מבוגר. הפתרון הוא טיפול לפי תופעות והמשך מעקב גם אצל רופא ילדים (ריאות ילדים) וגם אצל אלרגולוג .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואידים מול סינגולייר
    TAMIR
    13/04/2008

ד"ר שלום,

קראתי על זה שסינגולייר זה תרופה לטיפול באסטממה שהיא בלי סטריאואידים, אבל אני לא מבין - מה בעצם הבעיה בסטרואאידים? יש להם תופעות לוואי או משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    סטרואידים מול סינגולייר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

סיגנולייר עובד על מנגנון אחר של אסתמה. סטרואידים מחולקים לפי שימוש מקומי (משאפים) ושימוש סיסטמי (כדורים או זריקות). משימוש סיסטמי יש הרבה תופעות לוואי. שימוש מקומי אינו בעיתי מבחינת תופעות לוואי לאורך זמן ממושך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

עידית
    30/04/2008

אז מהן תופעות הלוואי של השימוש הסיסטמי בסטרואוידים, ולמה הסינגולייר עדיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה קשה ביותר.
    טלי
    12/04/2008

שלום ד"ר אמא שלי בת 53 מעשנת חרונית המון שנים..בבית יש 2 חמצן .המון שנים היא חולה ולא עוזר מה שהרופאים אומרים.והיא מיתאשפזת כל חודש בערך.והכי מצחיק שהיא אומרת לרופאים שהיא הפסיקה לעשן.וניראה לי שהרופאים מאמינים לה לא עוזר מה שאמרנו לה ומה שעשינו לגבי העישון.השבוע היא הייתה אצל הרופא ושלחו אותה לעשות צילום חזה pa_lat והיה רשום כך.אין רואים תסנין גודש או תפליט צל הלב תקין.גודל המדיאסטינום בגדר הנורמה צל מעוגל מושלך על צלע 7 משמאל ממצא חדש .סיכום לקורלציה קלינית. רציתי בבקשה לדעת אם תוכל לפרש לי את זה .כי היא חוששת שזה גידול או משהו דומה .האם יש סיבה לדאגה?תודה ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה קשה ביותר.

הוספת תגובה

• ממצא ריאתי

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

לא ניתן לומר במה מדובר בבלי לראות צילומים. בדרך כלל במקרה של ממצא ריאתי לא ברור מבצעים CT חזה ואחרי זה מגיעים ליעוץ רופא ריאות. אסתמה לא מאוזנת גם הינו נושא ליעוץ אצל רופא ריאות.
    הפסקת עישון חשובה כאן מכל הבחינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצאתי ממחלת סרקואידוזיס אחרי 12 שנה
    מוחסן אחלאם
    12/04/2008

שלום !!
    שמי מוחסן אחלאם מג'ת במשולש !! לקיתי במחלת הסרקואידוזיס מחלה מאוד קשה שתסכלה אותי ואת משפחתי סבל בלית ניתן לתאר !!! טופלתי במשך 12 שנה אצל מומחים בארץ מהם פרופסור אריה בין יהודה !! ואולם מהיאוש פניתי והגעתי לד"ר מג'די מומחה לרפואה משלימה וטבעונית מפתיח שיטת ריפוי ייחודית הנקראת בשם (תרפיית קו-אנרגיה) הגעתי אליו עם כל חומר הריפואי לבקשתו למוד את מהלך המחלה והטיפולים שלקחתי במשך שנים!!
    קבל אותי לטיפול לאחר שעשה דיאגנוזה לאתר את מחולל הבעייה והחל לטפל בי !!!!!! עשיתי כ- לפחות 50 טיפולים באופן אנטנסיבי והיום כבר עבר יותר משנתיים ללא המחללה ואו סמפטום של המחלה ואף אני ללא תרופות כרוניות בכלל !! וכן אני מודה לא על הטיפול המסור והמיומנות ומאחל לו הצלחה בהמשך דרכו לעזור לאנשים כמוני !!
    ממליצה בחום לכל מי שסובל מאותה מחלה לפנות אליו -
    ***הקליניקה שלו נמצאת בנתניה רח' רמז 13 מרכז טיפולים ד"ר מג'די

לפרטים מוזמנים ליצור קשר אתי למייל שלי ואשמח לעזור ולמסור יותר פרטים !! החלמה ורפואה שלימה לכולם.

בברכה מוחסן אחלאם

הוספת תגובה

• מוחסאן אחלאם אימייל

שמוליק
    28/01/2014

אנא צור קשר, אני מעונין ביותר פרטים על הטיפול בסרקואידוזיס, תודה מראש, שמוליק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקיודיס

לוי
    25/08/2014

אנא צור אתי קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בריאה
    יקי
    12/04/2008

שלום רב
    אני סובל מקושי בנשימה עמוקה ומכאבים בחזה.
    בבדיקת בא חזה לאחר הזרקת חומר ניגוד בשאלת PE:
    לא ניצפו פגמי מילוי בעורקים פולמונליים ראשיים. - הודגם נוזל פריקרדיאלי בכמות משמעותית. - ריבוי של בלוטות לימפה במדיאסטיניום עם בלוטה אחת מוגדלת עד 12 מ"מ ב-
    AORTO_PULMONARY WINDOW . - אטלקטזה שטחית קטנה בבסיס ריאה שמאלית .
    אודה לך אם תואיל נא להסביר לי מה אומרת הבדיקה. ומה נדרש להמשך ברור.
    בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בריאה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

סיבה העיקרית לקשיי הנשימה היא נוזל במעטפת הלב (תפליט פריקרדיאלי). ביחד עם הגדלת בלוטות לימפה במיצר ניתן לחשוב שמדובר בתהליך פעיל (קרוב לודאי דלקתי) שמערב גם מעטפת הלב וגם בלוטות לימפה.
    ממצאים אלה דורשים המשך בירור ומעקב , קודם כל אצל קרדיולוג ואולי גם אצל יועצים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד ראתי
    רנית
    11/04/2008

שלום

ברצוני לדעת מה ז"א מוקד ראתי פריפרי קטן בתשובת CT בטן האם זה חמור

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מוקד ראתי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

מוקד ריאתי אינה אבחנה ספציפית אך מגוון רחב של אפשריות. בתשובות CT כך מציינים רקמה צפופ מאוד באיזור קטן של הריאה (יכול להיות גם צלקת ישנה וגם תהליך פעיל כלשהוא). לא ניתן לומר יותר בלי לראות את הצילומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיס - האם כדאי לי לעשות חיסון לדלקת ריאות?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    08/04/2008

אני סובלת מברונכיאקטזיס,האם כדאי לי לעשות חיסון לדלקת ריאות?
    האם יש תופעות לוואי אחרי החיסון?

הוספת תגובה

• חיסון מומלץ

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

חיסון PNEUMOVAX פעם ב5 שנים וחיסון נגד שפעת כל שנה הם חשובים למניעת התלקחויות של מחלה ברונכיאקטטית. חיסון PNEUMOVAX הינו סינטטי, לא צפויות תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול
    שישי
    08/04/2008

ביתי בת 5.5 חודשים משתעלת כל הזמן בגיל חודש היא היתה מקוררת מלווה בשיעול וצינון ומאז ועד לפני שבועיים הצינון עבר אך השיעול נמשך בתדירות של 6 פעמים ביום שיעול יבש לפני כשבועיים שוב התקררה עם צינון והשעול התגבר ל 15 פעם ביום שיעול עם ליחה. הייתי בהמלצת רופא משפחה בהתייעצות עם רופא ריאות אשר היפנה למס' בדיקות 1. בדיקה אצל קרדיולוג לעשות אקו לב 2. בדיקת זיעה לאבחון C.P שלא נדע. 4. לשקול בדיקת באריום.
    ברצוני לציין כי עשיתי בדיקה גנטית ל C.P לפיה איני נשאית של הגן הגורם למחלה.

ומאחר שהרופא בכל זאת רוצה להפנות אותי לבדיקה זו ברצוני לשאול מה הסיכוי שביתי כן חולה במחלה הנוראית הזו למרות בדיקה הגנטית שעשיתי. ובכלל מה דעתך בנושא וממה יכול לנבוע השיעול המתמשך .
    ברצוני עוד לציין כי הילדה נראה בריאה לחלוטין יונקת הנקה מלאה עולה במשקל יפה כרגע שוקלת 7800 ק"ג היציאות רגילות לתינוק יוצא בערך 4 פעמים ביום.
    ללא רקע אטופי נשימתי משפחתי.

תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• המשך שיעול

שישי
    08/04/2008

שכחתי לציין כי הרופא הפנה אותי לבדיקה C.T ראות שיצא תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

סיבות לשיעול רבות בכל גיל. אפשרויות יכולות לעלות בעקבות יעוץ אצל רופא ילדים או רופא ריאות ילדים אחרי התרשמות קלינית מלאה.
    לגבי CF (פיברוזיס ציסטית) : זאת אחד האפשרויות, בדיקת זעה נותנת תשובה די מדויקת על אפשרות של המחלה. סבירות למחלה לפי פרטים שהוצגו נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכוי שבגלל שהאסטמה שלי קלה הבדיקה לא תראה שיש לי אסטמה?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    08/04/2008

שלום! עליי לעשות תפקודי ריאות עדכניים לפני ועדה רפואית של משרד הבטחון. הבדיקה שהם רוצים היא בדיקת מטכולין. יש לי מספר שאלות בנושא:
    האם יש סיכוי שבגלל שהאסטמה שלי קלה הבדיקה לא תראה שיש לי אסטמה?
    האם יש סכנה ותופעות לוואי בבדיקה זאת?
    האם גם בבדיקה זו כדאי להגיע ביום שבו אני סובל מקוצר נשימה?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• מבחן תגר מטאכולין

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

במקרה של אסתמה בדיקה תהיה חיובית גם אם אין כל סימפטום של המחלה. סבירות שקיימת אסתמה במבחן שלילי היא נמוכה מאוד, אך יכול לקרות בגלל טיפול תרופתי (משאף קבוע שלא הופסק לפני הבדיקה) או שתיית קפה או תה (אסורים ביום של הבדיקה). כתוצאה של הבדיקה יכול להיות התקף אסתמה (די נדיר) שמטופל במקום. לא ידוע על תופעות לוואי ארוכות טווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הצבא ממן סינגולייר?
    TAMIR
    08/04/2008

מישהו יודע אם הצבא ממן את התרופה סינגולייר? הקופ"ח ממנות את זה רק עד גיל 18, ואני מברר בקשר לבן שלי שעוד שנה מתגייס.

לקביעת תור
    סגירה
    האם הצבא ממן סינגולייר?

הוספת תגובה

• תשובה לגבי סינגולייר

קרן
    08/04/2008

אני בעצמי הייתי צריכה את התרופה, והבנתי מהר מאוד שהעניין הזה מסודר מעולה בצבא.
    מקבלים בצבא כל תרופה בליווי מרשם מהרופא הצבאי. הבחור צריך לקבוע תור לרופא היחידה שלו, לקבל הפניה לרופא מומחה לאסטמה, ולבקש מרשם לתרופה. הוא לא משלם שקל על התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור שהצבא מממן סינגולייר

עידו
    11/04/2008

לא ייתכן שחייל עם משכורת מינימום יצטרך לשלם על התרופה מכיסו - הוא משרת את המולדת!
    הבעיה היא שאחרי הצבא התרופה לא ממומנת ע"י אף אחד, וזאת פשוט חוצפה שזה לא בסל הבריאות - איך ייתכן שתרופה כל כך חשובה, שלרבים ממש משנה את איכות החיים לא תכלל בסל הבריאות??? ב90 מדינות זה כבר מזמן בסל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגולייר

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

חיילים אסתמטיים (סדיר או קבע) שזקוקים לתרופה כטיפול קבוע מקבלים סינגולייר מהצבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה בהריון דחוף
    לימור
    08/04/2008

אני נימצאת בשבוע 31.5 סבלתי מברונכיט עד גיל 5 ועבר לי , בהריון הנוכחי השלישי מחודש חמישי
    התחלתי עם שפעת והתגלגל לאסטמה מאז אני מטופלת באנצליות ארובנט ונטולין בשילוב עם משאף בודיקורט 200 מ"ג.
    אני אציין שאני אלרגית לאבק ועכשיו במזג גאוויר הזה בימיי אובך אני עם שיעול נזלת וקוצר נשימה רציני אתמול קיבלתי לשלב מהרופאה ונטולין 0.5 , ארובנט 1 , בודיקורט רספיולס 1 קפסולות לאנלציה. והרוקח המליץ לי לשלב עם תרופה אומופטית R9
    אציין שכרגע לא חל שיפור מה עלי לעשות שמעתי שיש תרופה בקפסולות שמיתפוצצות לאבקה כמו מיפלוניד והבן זוג שלו עם אני לא טועה פורדין ( הבנתי שתי משאפים).
    אני גם דיי בלחץ מכל התרופות האלו בזמן הריון,הרופא לא סגורה גם במאה אחוז לגבי מה שהיא נותנת והיא אמרה לי שהשלב הבא זה זריקת דיפרוספן. אבל שוב היא לא בטוחה עם אפשר לתת זריקה כזאת בחודש שמיני.
    תודה מראש על התשובה וסליחה על אורכה.
    לימור

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה בהריון דחוף

הוספת תגובה

• בבקשה עם אפשר לענות לשאלות

לימור
    09/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

טיפול אסתמה בהריון לא שונה בהרבה לעומת מצב ללא הריון, רק כאן חשובה יותר אסתמה מאוזנת היטב גם ממבט של בריאות התינוק. הוכח במחקרים שנזקים עולים מאסתמה לא מאוזנת עוברים בהרבה תופעות לוואי אפשריות מהתרופות לאסתמה.
    בחירת הטיפול צריכה להיות לפי מצבך , מומלץ לפנות ליעוץ רופא ריאות (לפני זה כדאי לבצע תפקודי ריאות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ואסטמה
    moti
    05/04/2008

שלום רב,
    אני נמצא בצבא, ובזמן האחרון במיוחד התחלתי לסבול מהאלרגיה, גם בגלל חשיפה לדברים שאני אלרגי אליהם.
    (אובחנתי כאלרגי לאבק בית, וכל מיני צמחים ועצים ודברים נוספים ).
    בזמן האחרון האלרגיה מלווה גם בקשיי נשימה בעיקר בלילה
    לפעמים יש מצב שאני "לא נושם מספיק" וצריך לקחת נשימות עמוקות כאלה כדי "להסדיר" את הנשימה.

הייתי אצל רופא מומחה לאלרגיה והוא אמר שבנוסף לאלרגיה "חריפה" יכול להיות שאני אסטמטי בגלל קשיי הנשינה, והופנתי לבדיקת תפקודי ריאות.

רציתי לשאול מה הסיכוי שאני באמת אסטמתי, האם יכול להיות שהקשיי נשימה הם מהאלרגיה בלבד?

ורציתי לשאול האם חשיפה רבה לגורמים אלרגנים שאני אלרגי אליהם יכולים לפתח בעיות נשימה ואסטמה בהמשך?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ואסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/04/2008

רופא אלרגולוג צודק- כאן ישנה סבירות די גבוהה לאסתמה. חשוב לבצע בדיקות בכיוון, כפי שנעשה. קשיי הנשימה יכולה להיות מסיבות ארחות, ממצבים אחרים דמוייה אסתמה.נוכחות מניעים אלרגיים לא שולל אסתמה ולא מוכיח אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה מציקים
    חן
    05/04/2008

אוקי אז ככה...

אני מתאמנת בהכנה לצבא כמה כמה חודשים ובזמן האחרון (3 חודשיים אחרונים)
    אחרי ריצות ארוכות אני מרגישה כאילו הריאה שלי נטפסת וגם אני רצה איזה 200 מטר ופשוט נגמר לי האויר וממש ממש קשה לי לנשום.
    וגם בלילה אני מרגישה כאילו משו בין הגרון לריות מתכווץ לי ופשוטט נכנס פחות אויר וקשה לי יותר לנשום.
    הרופא הביא לי 2 סוגי משאפים אחד בריקלין ואחד סימביקורט
    הבריקלין לא עוזר והסימביקורט עושה לי דפיקות לב נורא חזקות ובקיצור שתי המששאפים עשו לי יותר גרוע

אני כבר לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה להפסיק להתאמן אני ממש אוהבת את זה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה מציקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/04/2008

קודם כל חשוב לברר מה סיבה לקשיי הנשימה במאמץ . יש לבצע תפקודי ריאות ואחרי זה להגיע ליעוץ רופא ריאות , המשך בדיקות או טיפול לפי החלטתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה