מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על תרופהTAMIR07/07/2008
ד"ר שלום, אני משתמש בשלוש שנים האחרונות בסינגולייר, והתוצאות מצויינות. אבל ושמעתי לאחרונה (בפורום אחר) על תרופה בשם "זולאייר", שאם הבנתי נכון היא גם לא סטרואידית. מה זה? זה תחליף לסינגולייר? זה גם תרופת מנע? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על תרופה
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2008שלום,
יש בעיית פונטים במערכת ואיני יכול להבין מה שם התרופה. ראה בשאלתך? האם גם אתה רואה את הבעייה או שהבעייה רק במחשב שלי ? אם הכוונה ל XOLAIR הרי שזהו נוגדן כנגד IGE (נוגדן הנוצר בגוף לאחר תגובה אלרגית). התרופה ניתנת בהזרקה תת-עורית פעם עד פעמיים בחודש וישנם קריטריונים מאד מוגדרים לקבלתה שבישראל כוללים הוכחה לאסתמה על רקע אלרגי לאלרגן כל שנתי, חוסר תגובה לכל הטיפולים האחרים כולל קורטיזון בכדורים/זריקות ורמת TOTAL IGE 30-700 יח'/ל' בדם. מיועדת לאסתמטיים הכי קשים העונים לקריטריונים הנ"ל ובד"כ כתוספת לטיפולים האחרים ולא במקומם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. אני אמשיך עם הסינגולייר
TAMIR14/07/2008כלומר אם הבנתי נכון, הזולייר מיועד למקרים קשים וזה בעצם זריקה שלא כל אחד יכול לקבל. הסינגולייר היא תרופת מנע שמתאימה לאנשים כמוני עם אסטמה קלה-בינונית. נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמשיך רק כל עוד אתה צריך- טיפ
ליטל16/07/2008הסינגולייר היא תרופה מצויינת, אבל אל תשתמש בה סתם - יכול להיות שאתה צריך אותה רק בתקופות מסויימות. אני למשל משתמשת בעיקר בעונות הקרו, והתוצאות מצויינות - אבל עכשיו בקיץ אני כמעט ולא צריכה כלום. סתם טיפ, שיהיה לבריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מנטו וקריאת תוצאותאביגיל07/07/2008
כחלק מהבדיקות הנערכות לעובדי מכבי, נשלחתי לבצע בדיקת מנטו במטרה להתחיל לעבוד בפיזיותרפיה . קיבלתי את הזריקה התת עורית אתמול (יום ראשון ה- 6.07.2008). במהלך היום לא הופיעו סימנים מיוחדים אך עד הערב כבר התחילה התנפחות ואדמומיות. עלי לציין שבצהרים קיבלתי חיסון לטיפוס הבטן בגלל טיסה מתוכננת לתאילנד בעוד חודשיים. האחות אמרה שאין מניעה לחסן, וזה זה לא יפריע עם תוצאות בדיקת המנטו. היום, הקוטר של הנפיחות עומדת על 2 ס"מ, וזה כואב ומגרד. האם יש להמשיך ולחכות כמקובל 72 שעות ואז לקרוא את התשובה או שזה כבר מהווה סימן שמשהו לא תקין? האם התגובה הזאת היא נורמאלית ? אשמח לתשובה תודה אביגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת מנטו
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2008שלום,
תגובת מנטו נמדדת רק על פי קוטר ההתקשות התת עורית (ולא אודם) . המדידה נעשית 48 ו- 72 שעות לאחר ההזרקה ויש לחכות את הזמן הזה. תגובה חיובית אינה תקינה אך אומרת כי גופך נחשף לחיידק שחפת בזמן כלשהו ואינו בהכרח מעיד על מחלה פעילה. במידה והמדידה תהיה חיובית יהיה צורך לברר במקרה שלך את משמעותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על צילום ריאותסיון07/07/2008
שלום, עשינו לפי בקשת הרופא צילום ריאות לבני הקטן וקבענו תור לרופא ריאות. הצילום הוא בדיסק. האם ניתן להתייעץ רק לגבי הצילום פה בפורום (אצרף קובץ), בנתיים, עד לביקור אצל הרופא (התור הכי קרוב נקבע לעוד חודשיים.. תודה מראש.
שאלה על צילום ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו07/07/2008שלום,
אין מבחינתי אפשרות כזו. עליכם לקבל בינתיים פענוח של מכון הצילום ובמידה ויש בפענוח ממצא יש ליידע את הרופא המטפל לגבי צורך בהקדמת התור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קלה בתינוק בן שנה ושלושה חודשסיון06/07/2008
בני בן השנה ושלושה, משתעל שיעול ליחתי כבר כחצי שנה וכל הזמן נאמר לנו ע"י רופא המשפחה כי כנראה ויראלי. אני ובעלי היינו שנינו אסטמטים כשהיינו פעוטים. כיום, עברנו לרופא משפחה אחר אשר שלח אותנו לצילום חזה לראות אם זו אסטמה או "שינויים מבניים". ראשית, מה ז"א שינויים מבניים? בנוסף, הרופא המליץ על בדיקת דם לנוגדני IgE דרך הווריד. האם בדיקת הדם מחייבת? מאוד מפחדת מזה.. אגב, מה דעתכם על טיפול בסינגולר? כרגע רשמו לנו שילוב של משאף ונטולין ופלקסוטיד באיירוצ'מבר.
אסטמה קלה בתינוק בן שנה ושלושה חודש
איני מטפל בגילאים אלו וכדאי שתפנו לפורום רופאי ילדים/ריאות ילדים.
בכל זאת, עד גיל שנתיים קשה לאבחן אסתמה אך אם שני ההורים היו אסתמטיים בילדותם זה מהווה גורם סיכון גם לילדיהם (מרכיב תורשתי). אסתמה בגילאים האלו היא על רקע אלרגי ובדיקת הדם יכולה לכוון לכך. לא הייתי מטפל בתרופות נוספות ללא אבחנה/חשד עם בסיס מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי על הסינגולייר
אביטל10/07/2008אני מייעצת לך על הסינגולייר מכמה סיבות - ראשית, זו התרופה היחידה שהיא לא סטרואידית (בעצם בלי תופעות לוואי), וזו תרופת מנע שמראש מונעת את האסטמה. חוצמזה, כל עוד הוא לא בן 18, הוא מקבל את זה בסל התרופות, וחבל לא לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מעבר אוויר לריאותאיריס06/07/2008
שלום לכם. אמא שלי סובלת הרבה שנים מאנמיה , היא מזריקה זריקות של ויטמין בי 12, ואובחן כי האנמיה נובעת מתפקוד לקוי של הכליות. הרבה זמן היא סובלת מדי פעם בפעם בקוצר נשימה ובנשימה כבדה במאמץ בעיקר וגם ללא פעולה הדורשת מאמץ מיוחד כל הזמן סברונו כי קוצר הנשימה נובע מן האנמיה. לאחרונה אמי עברה בדיקת אקו לב בו הובע החשש שיש לה בעיות של קושי במעבר אויר לריאות והומלץ לה לעשות בדיקת אקו לב יותר מדוייקת באיכילוב. במקרה והאבחנה נכונה איזה טיפול מוצע לבעיה כזאת של קוצר נשימה הנובעת מחוסר אויר מספיק בריאות ??? מאוד חשוב לי לדעת. בתודה מראש, איריס
חוסר מעבר אוויר לריאות
בדיקת אקולב לא יכולה לגלות חוסר מעבר אויר לריאות. כדאי שתבדקי בדיוק למה התכוונו.
בכל מיקרה כדי להעריך את מצבה הנשימתי כדאי לבצע תפקוד ריאה מורחב וצילום חזה במסגרת רופא משפחה ו/או רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אסטמה לאלרגיהסיגל06/07/2008
מה ההבדל בין אסטמה לבין אלרגיה לקרדית האבק?
הבדל בין אסטמה לאלרגיה
ד''ר שבתאי ורסנו06/07/2008שלום,
אסתמה יכולה להיות על רקע אלרגי או על רקע לא אלרגי. בני אדם שהם אלרגיים לאלרגנים נשאפים עלולים לרוב להיות אלרגיים גם לקרדית אבק ביית והאלרגיה הזו עלולה להתבטא בנזלת אלרגית ללא או עם אסתמה. לכן אלרגיה לקרדית אבק ביית אינה בהכרח שם נרדף לאסתמה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכון שבאסטמהסיגל06/07/2008
מדי פעם אני שומעת סיפורים על אנשים שמתו מאסטמה ומאחר ואני סובלת מאלרגיה לאבק ומקוצר נשימה לפרקים זה מאוד מלחיץ אותי. מה הסיבות שאנשים מתים מאסטמה?, כיצד אפשר למנוע את זה? האם אלו אנשים שאינם מטופלים? האם התקף אסטמה יכול להופיע פתאום לחולה שהוא מטופל ובקושי סובל מהתקפים?
הסיכון שבאסתמה
התקף אסתמטי קשה יכול גם להמית. המקרים אינם שכיחים אך בהחלט קורים. בד"כ מקרי המוות קורים לאסתמטיים שאינם מטופלים טיפול מונע גם במקרה שזה נדרש, שמרבים להשתמש בונטולין, שמתעלמים מסימני החמרה ומדחיקים את מחלתם וגם באסתמטיים שאינם נמצאים בביקורת תקופתית כולל ביצוע תקופתי של תפקודי ריאה (מאד חשוב!). הסיכו לאירוע מסכן חיים יורד דרסטית בכל מי שמקפיד בנקודות המוזכרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהיובל04/07/2008
שלום רב אני בן 25. עשיתי לפני כמה חודשים בדיקת ריאות לשלול אסמה וכ"ד....יצא הכל תקין. לפני כחודש החל לי כאב בצד שמאל של הריאות-צלעות. היום הלכתי לרופאה היא אמרה שיש לי ריחושחים בריאות שהתקררתי במערכת הנשימה העליונה. זאת פעם שניה במהלך שנה שחליתי בזה.ויש לי כאב בצד שמאל של הצלעות. האם משהו לא תקין אצלי בריאות? אודה לתגובה אברי
בעיה
כאבים בבית חזה הקשורים למערכת הנשימה עלולים לקרות או בגלל חבלה בבית חזה (דופן החזה רגישה למגע) או בגלל דלקת של קרום הריאה. זהומים מדרכי הנשימה עלולים לקרות יותר מפעם בשנה גם באדם בריא.
אני ממליץ שתמשיך במערב וביקורת הרופאה. במידה והתלונות נעשות תכופות יותר בקש הפניה לרופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מקוםצביה04/07/2008
שלום לכם. אני מפתח תקוה ומאד רוצה לעבור למודיעין. אני סובלת מאסטמה שנים. כבר מגיל 4. אצלי גילו שדווקא הלחות עושה לי טוב ובאמת באזור המרכז יותר טוב לי. בילדות גרתי באזור יבש ופחות היה לי טוב. במהלך חיפוש הדירה במודיעין הרגשתי לאחר כמה שעות קשיי נשימה. אני יודעת שבמודיעין האויר יבש יותר. השאלה שלי האם יכול להיות שאוכל להסתגל. אולי באמת השינוי במזג האויר גרם לי לקשיי נשימה ואולי יהיה יותר טוב בהמשך?
מעבר מקום
אסתמה מגיל קטן היא לרוב על בסיס אלרגי ולרוב קיימת גם אלרגיה לקרדית אבק בית. אבק ביית נפוץ יותר באזורים לחים כגון אזור החוף ופחות באזורים יבשים יותר. איני רואה בעייה מיוחדת במגורים במודיעין לעומת פתח תקווה.
בברכה,
ד"ר ש. ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיס - והריון. חשוב מאוד.אודליה03/07/2008
שלום רב. אני בת 35 עם סרקואידוזיס שאובחנה לפני כשנה וחצי לאחר התפרצות בהריון. מאז לא סימפטומטית ללא טיפול כלל. כרגע שוב בתחילת הריון. האם אני אמורה לעדכן את הרופא המטפל שלי לגבי ההריון? האם יש קשר כשלהו בין פרוגנוזה למחלה לבין הריון? (אני בטראומה לגבי הקשר בין השניים). בקיצר: האם על רופא הריאות להיות מעורב בנושא? האם עליו ללוות את התהליך? האם יש מידע לגבי קשר בין התקפים והריונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקואידוזיס בהריון
ד``ר דניאל סטרובין05/07/2008לא ידוע על קשר ישיר בין הריון לבין סרקואידוזיס, למרות שהריון טאורטית יכול להיות טריגר להחמרת המחלה. אין צורך מיוחד לעדכן רופא ריאות , מעקב סרקואידוזיס לא אמור להשתנות במהלך הריון , אלה אם סרקואידוזיס תחמיר באותה תקופה.
רצוי שרופא נשים ידע על נוכחות סרקואידוזיס אך אין צורך בבדיקות נוספות בכיוון במידה והינך אסימפטומטית. סה"כ תחזית סרקואידוזיס היא טובה ונכון להיום לא ידוע על בסיס גנטי של המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אומר שהמחלה אינה תורשתית?
אודליה05/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם זה אומר שהמחלה אינה תורשתית?
ידועה בחלק ממקרי הסרקואידוזיס שכיחות משפחתית ולכן יתכן כי בכל זאת קיים מרכיב גנטי אם כי זה לא מאד שכיח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- severe copdשרה01/07/2008
שלום אימי אובחנה עם SEVERE COPD ולפני מספר חודשים היא גם עברה כריתת אונה בשל סרטן ריאות SMALLCELL STAGE 1. מאז הניתוח עושה הרושם שהיא אינה מצליחה להתאושש. היא כבר פעמיים חלתה בברונכיט, שיעול וליחה לא פוסקים, צרידות, FEV1- 47% שאלתי- האם ייתכן שהיא נכנסה בעקבות הקושי של הניתוח לEND STAGE COPD (מהסרטן היא כרגע נקיה) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר COPD
ד``ר דניאל סטרובין02/07/2008תהליך התאוששות של חולה COPD קשה מכל ניתוח, במיוחד ניתוח בבית החזה הינו ממושך יותר מאשר אצל אנשים שאינם חולים בCOPD. שכיחות סיבוכים של COPD אחרי ניתוח גבוהה. מצב הנשימתי יכול להחמיר גם ללא כל קשר לניתוח , בגלל מהלך אישי של COPD . לגבי שאלות ספציפיות על מצבה יש להגיע ליועץ ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח צ.חזהמויש30/06/2008
אבקשכם לסייע לי בפענוח הצילום: ילדה בת שנתיים ורבע סיבת ההפניה בירור (חשד לאסטמת ילדות/תינוק צפצפן) צ. בנשיפה ומסובב. ציור פריברונכיאלי נראה מוגבר בבסיסים יותר משמאל- עקב אקספיריום בלבד? ממצא? אין עדות לתסנין אלוואולרי, תפליט או גודש. בהגבלת האקספיריום אין לאמוד את רוחב צל הלב והמיצר. בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה
ד``ר דניאל סטרובין02/07/2008ביצוע טכני של הצילום אינו אופטימלי, עקב כך פרשנות אינה חד משמעית בדרך כלל. במידה ונשארו שאלות קליניות פתוחות , רצוי לחזור לצילום חזה בתנאיים אופטימליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי אסטמה?לוחם בצנחנים27/06/2008
בתחילת הטירונות שהתחלנו לרוץ הרגשתי שאני לא מצליח להכניס אוויר לראות...כאילו שאני מנסה להכניס אוויר משהו חוסם לי את הכניסה שלו בגרון..זה קרה לי רק בתקופת הצבא בעיקר בריצות חשוב לציין שלאחר הריצות אני שומע ומרגיש ציפצופים מכיוון הריאות ועדיין קצת קשה לי לנשוםת אין לי ליחה רק רוק צמיגי מאוד..אמרו לי שאסטמה לא יכולה להתפרץ פתאום ושנולדים איתה..אם זה נכון אז מה יכול להיות שיש לי? אשמח לקבל את כל האפשרויות שיכולות להיות..
האם יש לי אסטמה?
ד''ר שבתאי ורסנו27/06/2008שלום,
אסתמה יכולה להופיע לראשונה בכל גיל, גם בגיל 70. האסתמה האלרגית בד"כ מופיעה בגיל צעיר.
ברוב המקרים אסתמה מוחמרת במאמץ ויש סוג של אסתמה שההתקף מופיע רק בעיקבות המאמץ אך לרוב לא בזמן המאמץ עצמו אלא דוקא 5-7 דקות לאחריו ! במקרה שלך התאור אינו בהכרח מצביע על אסתמה אלא אולי על כושר ירוד בתחילת הטירונות. בכל מקרה עלייך לפנות לבדיקת רופא היחידה ואולי לעבור תפקודי ריאה במאמץ.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ct ריאותתמר26/06/2008
אני לאחר דלקת ריאות ונשאר לי תסנין בריאות רשום לי שיש לי קשריות בודדות עד גודל 12 ממ במיצר בחלון האאורטו-פולמונלי שאלתי היא מה זה אומר
פענוח ct ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו26/06/2008שלום,
הכוונה בקישריות במיצר היא לבלוטות לימפה הנמצאות שם באופן נורמלי וגודלם הרגיל הוא עד 10 ממ'. במקרה שלך הן טיפה מוגדלות מצב שיכול לקרות גם בעקבות דלקת ריאות. לגבי הצורך במעקב היוועצי ברופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- copd- ניתוחלי26/06/2008
שלום רב אבא שלי סובל ממחלת copd , הבנתי שיש ניתוח נסיוני עם דבק ביולוגי שיכול להקל על מצבו המידרדר, וכרגע זה נמצא בהשהיה בארץ כיצד ניתן לפנות לחו"ל כדי לנסות לעשות את הניתוח שם למי צריך לפנות? תודה מראש
copd- ניתוח
ד''ר שבתאי ורסנו26/06/2008שלום,
מחלקת ניתוחי חזה בבי"ח בילינסון מבצעת את הפעולה הזו במסגרת מחקר. כמובן לא כל חולה COPD מתאים לכך אלא הקשים יותר. רצוי כי רופא הריאות של אביך יעריך את חומרת מחלתו וישקול האם היא בדרגת המתאימה לפעולה ויפנה אותו בהתאם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
לי04/07/2008רציתי פשוט לברר באינטרנט קצת דברים על זה יש מצב שתוכל לומר לי בחו"ל מי מתעסק עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה אבל
ד''ר שבתאי ורסנו06/07/2008http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18453355?ordinalpos=6&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
לי17/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)