מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שילוב תרופות בהריוןיעל20/03/2008
שלום. אני בת 35, בשבוע 20 להריון. כילדה סבלתי מאוד מברונכית ספסטית - אבל זה עבר בתחילת שנות ה- 20. כמה שנים אח"כ עבדתי בחינוך, והמחלה חזרה - היו כמה שנים בהן קיבלתי ללא סוף זינט ומוקסיפן והתרופות ממש חדלו להשפיע. בשעזבתי את המקצוע - חדלו המחלות, אולם בהריון הקודם כמו בנוכחי - זה חזר.
כיום אני חולה כבר שבוע, מקבלת זינט כבר חמישה ימים בלוויית סרטייד דיסקוס - אבל אני מאוד סובלת ואין שום הטבה. השיעול איום ובלתי פוסק, ובנוסף אני כל הזמן "חורקת" בחיבור שבין הגרון לחזה וזה מטריף אותי (זה לא ממש צפצוף אבל גם לא בדיוק חרחור של ליחה - אבל החריקה הזאת מגרה לשיעול בלתי פוסק מלווה בליחה). בלילות המצב גרוע יותר - אין לי דקה מנוחה מהשיעול ומהחריקות הללו. נדמה לי שהדבר היחיד שמקל הוא אם אני מכניסה ראש לתוך סיר של מים חמים מלאים באדים - אולם זה משפיע בדיוק לשתי דקות.
הרופאה אומרת שאין אנטיביוטיקה אחרת שיכולה לעזור ושמותר לקחת בהריון. השאלה מה כן כי פשוט נמאס לי...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דומה
עידית20/03/2008האמת בדיוק באתי לשאול שאלה דומה, ובעיקר רציתי לשאול האם התרופה סינגולייר (שהבנתי שיכולה מאוד לסייע כאן) אסורה או לא בזמן הריון?
תודה, עידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקום עבודה בעייתילאה19/03/2008
הנני עובדת בכניסה לחניון ונושמת פיח. כיצד אוכל להגן על הריאות לתווח הארוך (אולי יעזור אם אוכל מאכלים מסוימים או אלבש מסכה (איזו?) בזמן העבודה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקום עבודה בעייתי
ד''ר שבתאי ורסנו23/03/2008שלום,
קשה למצלוא הגנה ממש טובה כי את חשופה לא רק לחלקיקי פיח אלא גם לגאזים/עשן.
מסכה יכולה להקטין את החשיפה לחלקיקים אך לא לגאזים.
במידה והחשיפה משמעותית שיקלי שינוי מקום עבודה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאה מלאיםעידו19/03/2008
לד"ר שלום רב
ערכתי בדיקות של תפקודי ריאות מלאים שם נתבקשתי לעצור את הנשימה,לשאוף אוויר להכניס להוציא סיפור של חצי שעה / שעה .נשימות עמוקות תוך כדי שהאף סגור באטב .לאחר כמה ניסיונות עד שהצלחתי להגיע למצב של הבדיקה .בסיומה וגם עכשיו שעה לאחריה יש לי סחרורות וחולשה כללית האם זה טבעי? זה יכול להיות בגלל הבדיקה? היש סכנה בבדיקה שכזו או שאין מה לדאוג? בתודה ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה מלאים
הסחרחורות והחולןשה הם תוצאה של נשמת יתר שהייתה כרוכה בבדיקה הממושכת. ההשפעה היא זמנית, חולפת ולא מסוכנת.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Moderate restriction בספירומטריהאלמוג18/03/2008
לפני מספר חודשים, במסגרת בדיקות תקופתיות שגרתיות, התגלה Mild restriction בבדיקת ספירומטריה. בטיפשותי התעלמתי עד שלפני כשבוע הופיעו לי התקפים של קוצר נשימה (רעב לאוויר - תחושה שאינני מצליח לנשום, שהנשימה אינה מלאה) בעיקר בשעות אחה"צ והערב מלווים בחולשה כללית. כמו כן הופיע כאב בדופן החזה (בצד שמאל) המתגבר במישוש.
הרופא שלי שלח אותי לבדיקת תפקודי ריאות מלאים אבל הבדיקה תהיה רק עוד שלושה שבועות. ממה שקראתי באינטרנט הגורמים לממצא כזה הם מחלות לא פשוטות. האם לחכות לתור או ללכת לבדיקה פרטית (עלות לא קטנה...) ? מה יכולים להיות הגורמים ל mild restriction ? האם יתכן שזה זיהום ויראלי (הייתי שבוע לפני כן בחו"ל ושניים מהחברה שהיו איתי חטפו שפעת קצינית כשחזרו). ? אציין שקוצר הנשימה הגיע בבת אחת, לא בהדרגה והוא מחריף במאמץ.
תודה רבה
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן...
אלמוג18/03/2008משום מה בגוף הידיעה כתבתי mild restriction. הממצא הוא כמו בכותרת - moderate restriction
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף-צילום חזה קדמי וצדדי תקין
א.19/03/2008מצטער על ריבוי ההודעות - אני קצת בלחץ...
תודה רבה
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שיענה לך רופא - מנסיוני
דפנה21/03/2008ראשית, אינני רופאה אלא חולת COPD מנוסה.
אם מדובר בModerate Restriction הרי ריאותיך חסומות בדרגה בינונית על פי הכתוב.
3 שבועות המתנה לבדיקת תפקודי ריאות זה ממש לא נורא. השאלה היא אם אתה כרגע חולה בברונכיט ו/או אם אתה מעשן (ואני כמעט מוכנה להמר שכן). ואם כך - מאוד יכול להיות שלקית במחלת ריאה חסימתית - COPD בלע"ז, וחומר רב עליה תוכל למצוא בהקלדה בגוגל.
אלא מה?
לפני שתזים את העגלה לפני הסוסים - חכה לתשובת רופא כאן ולתוצאות הבדיקה בעוד 3 שבועות שאתה תצטרך לגשת לרופא ריאות על מנת לדעת במה דברים אמורים.
שאגיד לך להפסיק לעשן? בטח לא אהיה מקורית ואני גם לא מאמינה שמישהו מפסיק כי "אומרים לו". זה צריך לבוא ממך, וסביר שלאחר קבלת התוצאות הסופיות זה יבוא לך מעצמו.
לקח לי המון זמן להפסיק לעשן, והחסימה אצלי היתה בדרגה קצת יותר מבינונית. מאז הפסקת העישון חל שיפור אדיר בתפקודי הריאה שלי.
אין מקום לפאניקה או ללחץ.
פורים שמח ובריאות טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, דפנה
אלמוג22/03/2008והייתי מאוד שמח להפסיק לעשן כבר היום. הבעיה היחידה היא שאינני מעשן ומעולם לא עישנתי...
הצלחתי להקדים את הבדיקה למחר. נחיה ונראה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ותיפקודי ריאהשושי17/03/2008
עקב ברונכית לפני כ 4 חודשים, קיבלתי סטרואידים ואני עדין לוקחת במינון של 15 מילגרם.
עוסק בפעילות ספורט כמו טריאתלון וחשוב לי גם תוך כדי טיפול להתאמן, אני אומנם מאמנת אך עם חששות, האם זה נכון להמשיך בפעילות הזאת והאם יש פגיעה בשרירים בעקבות לקיחת סטרואידים?
(צריכה לקחת סטרואידים עוד חודש לפחות)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספורט ותיפקודי ריאה
נראה לי מוזר שאתה מקבל סטרואידים בטבליות למשך כל כך הרבה זמן ועוד עוסק בספורט אינטנסיבי. האבחנה של ברונכיט מוזרה בעיני, אולי אתה אסתמטי, אך גם במקרה זה הטיפול בטבליות נשמע לי ממושך מידי. בכל מקרה, במידה ומחלתך מאוזנת ותפקודי הריאה תקינים איני רואה בעייה באימון. גלוקוקורטיקוסטרואידים בטיפול ממושך גורמים לאטרופיה (ירידה במסה) של השרירים.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהשלי17/03/2008
אבקש התיחסותך לממצאים הבאים:
"הצללה ניכרת סביב שער ריאה ימין וכן באונה תיכונה מימין.
צל סמיך סמוך לקנה הנשימה מעל הביפורקציה מצד ימין.
מספר צללים עגולים על פני שתי הריאות בעיקר מצד שמאל."
מדובר באדם בן 59, שאינו מעשן,
לאחר שיעול פרודוקטיבי (כיח ירוק) ללא חום, (במשך שבוע קיבל אנטיביוטיקה), לעתים קוצר נשימה (האם סרקואידוזיס?)
מה יכולים להיות אותם צללים עגולים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
הממצאים בצילום נותנים רק תאור גרפי ולא אבחנה.
יש צורך בסינטזה של ממצאי הצילום, תלונות, בדיקה גופנית ומעבדתית, גורמי סיכון ולעיתים גם צורך בביופסיה בכדי להעמיד אבחנה. במקרה הנידון האבחנה המבדלת החשובה היא בין תהליך זהומי לגידולי.
יש לפנות בהקדם לרופא ריאות מומחה, רצוי עם צילומים קודמים לשם השוואה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה ומגורים במרתףסיגל16/03/2008
שלום רב
אני בת 27 ואסמטית מאז שאני זוכרת את עצמי
הייתי מעשנת (לא הרבה) והפסקתי לפני כשלושה חודשים
ובאמת היום אני סובלת הרבה פחות מקצרי נשימה, ובנוסף התחלתי טיפול מונע בעזרת סרוטייד פעמיים ביום.
הבעיה שלי לא קשורה לעישון (לפחות לא נראה לי) אבל אני אתן לך להחליט...
עברנו לפני כחודשיים לדירה שהיא בעצם מרתף של וילה, ומעצם היותה מרתף אין הרבה אוורור
כמו שיש בדירה רגילה.
בערך מאז שנכנסנו אליה אני סובלת מקושי בנשימה, זה לא קוצר נשימה אלא כובד בנשימה
שמאוד מעיק עליי, ויוצר בי לחץ ודפיקות לב בעיקר בלילות...
האם יכול להיות שזה בגלל המרתף, והמחסור בחמצן?
איך אפשר לטפל בזה?
האם יש קשר לגז ראדון שהבנתי שקיים במקומות מתחת לפני האדמה?
האם יכול להיות שזה בגלל שהפסקתי לעשן (לא סבלתי משום תופעה של שיעול או ליחה)?
האם יש צורך לעשות צילום ריאות, כי הרופאה שלי לא ממש ששה לתת לי בגלל שאולי אכנס להיריון בקרוב...?
מה לעשות
אשמח לעצה ודעת מומחה
תודה תודה
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה ומגורים במרתף
קשר אפשרי בין מגורים במרתף לבין אסתמה יכול להיות עובש/טחב שהוא גורם אלרגני ידוע. אין קשר לראדון שיתכן ונמצא במרתף הזה.
רצוי שתבצעי צתפקודי ריאה ותבדקי על ידי רופא בהקשר של השינוי בתחושותייך.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת משאפיםדקלה דוארי16/03/2008
אני הוגדרתי כאסמטית מגיל 4, כיום בת 31. כל חיי לקחתי כדורים ומשאפים, והתלות הזאת בתרופות נמאסה עלי.
הטיפול העכשוי שאני מקבלת הוא פלקסוטייד 500 בוקר וערב, ובריקלין, שלאחרונה לא מיוצר יותר ולכן הוחלף לסרבנט.
בשבוע - שבועיים האחרונים הפסקתי את השימוש במשאפים, בתקווה שאני אוכל לחיות טוב מאוד גם בלעדיהם. האם יש חומרים טבעיים שיכולים להקל עלי בתקופה הבאה, כאלה שאני לא אתמכר אליהם, ואוכל להפסיק בכל עת?
בשבועים האחרונים השתמשתי בתמצית שמן אתרי - עץ התה, במבער, ומרחתי על בחזה והגב.
תודה רבה דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאסתמה
ד``ר דניאל סטרובין16/03/2008אין מידע מדעי מספיק להוכיח יעילות טיפול לא תרופתי קבוע- כגון, צמחי מרפה, ניקור סיני או אחר. יעילות של טיפול תרופתי (דומה לזה שקיבלת) נגד אסתמה עולה על כל אלטרנאטיבה.
בהקשר לשימוש בחומרים טבעיים את יכולה להתיעץ עם מומחה בצמחי מרפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל מנורתקיקי14/03/2008
שלום רב
מהיכן מגיע נוזל מנורתק לסדק הבין אונתי ומה הסיבה לכך?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל פלאורלי מנורתק
ד``ר דניאל סטרובין16/03/2008נוזל נוצר בין שכבות של מעטפת הריאה בשל כל תהליך זיהומי, דלקתי או אחר. בדרך כלל נוזל עובר חופשי ממקום למקום בין עליי הפלאורה. במקרה ועליי הפלאורה נדבקים זה לזה (מכל סיבה שהיא) נוזל נראה ממוקם לפי בדיקות הדמייה. כעיקרון אין הבדל משמעותי בין נוזל חופשי ומנורתק מבחינת סיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל מנורתק
ליה משיח11/06/2008ד"ר נכבד
בהמשך לדברי ההסבר באשר להמצאות נוזל מנורתק, אודה על הבהרה באם הממצא עלול להיגרם כתוצאה מהליך מטאסטזי ו/או גידולי אחר?
המדובר בגבר בן 68, אינו מעשן וברקע מחלת לב לרבות בייפסים.
בתודה מראש.
ליה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/06/2008נוזל מנורתק יכול להיות בגלל מחלה שאתית או טיפול בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדנייודה14/03/2008
שלום
עישנתי כ 20 שנה בין 10 ל15 סיגריות ליום..הפסקתי לעשן לפני כשנה (מלבד סיגריה לפעמים פעם בשבועיים).בשנה האחרונה לפני שהפסקתי החל שיעול יבש טורדני. בחודשיים האחרונים יש שוב מעין גירוי בגרון שגורם לשיעול קל ומטריד.על פי רוב יבש ולפעמים קצת ליחה.האם ייתכן שקשור להפסקת העישון?
כאשר אני מעשן סיגריה פעם בשבוע-שבועיים נראה שהתופעה מתגברת.
האם אפשרי שקשור לצמיחת הריסים בריאה או איזהבעיה בריאות ?
איזו בדיקה מומלץ לעשות?
שתי בדיקות דם אחרונות הראו ערכי WBC 11,000 - האם יכול להצביע על דלקת כלשהי
הקשורה לשיעול?(אין כל בעיה אחרת)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול כרוני
ד``ר דניאל סטרובין16/03/2008מתרשם ששיעול יכול להיות בגלל עישון בעבר ולא עקב הפסקתו. לשיעול כרוני קיימות סיבות רבות ומגוונות. בשלב הראשון של הבירור יש לבצע בדיקת רופא א.א.ג וצילום חזה . אם עדיין סיבת השיעול לא ברורה - יש לבצע תפקודי ריאות ולהגיע ליעוץ רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה ועישוןערן13/03/2008
שלום,
האם תרופות מנע נגד אסטמה כמו הסינגולייר או הבודיקוט מונעות גם את ההתקפים שנוצרים מעישון? כלומר, האם שימוש בתרופות הללו מאפשר לחולה אסטמה לעשן כמו כל אדם אחר ולא להסתכן בהתקף אסטמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון בחוליי אסתמה.
ד``ר דניאל סטרובין16/03/2008אסתמה הינה מחלה כרונית עם דלקת בדפנות של סימפונות . עשן סיגריות מגביר דלקת הנ"ל . טיפול תרופתי לאסתמה מופנה כלפי דלקת הכרונית. עישון יכול לגרום לאי איזון בחולה אסתמה מטופל קבוע, אז יהיו לו או לה התקפי אסתמה חוזרים.
לחולה אסתמה (מטופלים קבוע או לא) אסור לעשן מאותן הסיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
ערן17/03/2008כלומר, הבנתי שלא כדאי לעשן באופן כללי, אבל אם כבר אני מעשן מדי פעם (לא הרבה) אז סינגולייר יכול למנוע את הסכנה שבהתקף אסטמה, או שהתרופה בכלל לא משנה שום דבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהעתליה11/03/2008
שלום רב,
אני בת 43 עם היסטוריה של הוצקין לפני הרבה שנים.
עברתי טיפולי קרינה באזור הבית החזה והצוואר.
שנים רבות אני סובלת מקוצר נשימה במאמץ (עליית מדרגות מרבות, ריצה).
לפני כמה שנים התחלתי לסבול מקוצר נשימה בזמן הליכה. זה בא והולך.
לפני מספר ימים תוך כדי צעידה בעליה הרגשתי קוצר נשימה והרגשה של
כמעט עלפון.
יש לציין שלפני שנה עברתי בדיקות מאמץ ואקו לב. כל הבדיקות תקינות.
לחץ דם תקין. כלוסטרול גבוה.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו12/03/2008שלום,
הקרנות יכולות לגרום לנזק ריאתי המתבטא גם לאחר שנים.
עלייך לבצע צילום חזה ותפקודי ריאה מורחבים (כולל קיבולות ודיפוזייה9 לצורך הערכת מצבך הריאתי כסיבה לקוצר נשימה, לפחות כהתחלת ברור.
בברכה,
דר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT ריאות וצילום רנגן --פיענוחארי11/03/2008
בעקבות דלקת ריאות ,שנראה בצילום רנגן בוצע CT ריאות , אשר הראה נוזל בכרום אחד הריאות
עישנתי מזה 40 שנה , בבדיקת צילומי CT ריאות לא נראה כל עיקבות של עישון בעבר
או ריאות שחורות מהעישון, האם זה יתכן שבצילום CT לא מראה שההיתי מעשן כבד בעבר?
או ישנם האומרים שפשוט עישנתי להנאתי ולא שאפתי את עשן הסיגריה פנימה לריאות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT ריאות וצילום רנגן --פיענוח
CT ריאות יכול להדגים שינויים ריאתיים בעקבות עשיון אך לעיתים אלו עדינים ויש צורך בטכניקה של צילום ב"חתכים דקים". רצוי לבצע גם תפקוד ריאה לאחר שנות עשון כאלו !
בנוסף על רופאך להתייחס לנוזל שבקרום הריאה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצלעות בסוף נשימהרונית10/03/2008
שלום, מזה כמה ימים יש לי תחושה של כאב במיוחד בנשימות ארוכות אבל לא רק.
כאילו כואבת לי מסגרת הצלעות מסביב בעיקר בצדדים בחלקים התחתונים של הצלעות
לא עשיתי שום פעילות גופנית כבר יותר משבוע.
אולי כדאי שאומר שמזה כמה חודשים יש לי שארית שיעול וכחכוח בעיקר בבוקר ולפעמים בערב, מאיזו התקררות.
מה זה יכול להיות? צריך בדיקות נוספות? אני בת 48 , 4 שנים אחרי למפקטומי והקרנות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בצלעות בסוף נשימה
סוג כאב כזה יכול להיות ממקור של שרירים וצלעות או מקרום הריאה. כדאי להבדק על ידי הרופא.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיסיגאל10/03/2008
אני מבקש לדעת במילים פשוטות מהי מחלת סרקואידוזיס.
האם זוהי מחלה מדבקת?
האם מחלה זו עוברת עם טיפול / ללא טיפול?
האם יש קשר בין כאבים בחזה בזמן נשימה עמוקה למחלה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזיס
סרקואידוזיס היא מחלה שסיבתה לא ידועה. אין הוכחה שהיא נגרמת בשל זהום. היא איננה מדביקה. תתכן שכיחות משפחתית. במחלה בגלל תגובה חיסונית נוצרים מוקדי דלקת כרונית קטנים (גרנולומות) באברים שונים, כל אבר אפשרי . לרוב המחלה חולפת מעצמה אך לעיתים כשיש פגיעה תפקודית באברים יש צורך בטיפול (לרוב סטרואידים). יש צורך במעקב רופא מומחה אחת לתקופה עם בדיקת עיניים, לב, שתן לסידן, תפקוד ריאה וצילום חזה.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)