מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמפיזמהטל30/05/2008
אני בן 55 מעשן 30 שנה סובל מאמפיזמת ראות שלא גורמת לי לקוצר נשימה אלא אם כן אני מתאמץ,רמת החמצן אצלי נמדדה על 98 האם זאת רמת חמצן טובה לחולה אמפיזמה ומראה שאין דרדור משמעותי מאוד במצב הראות שלי?
שאלה נוספת-
עברתי בדיקת CT לגילוי מוקדם של סרטן הראה ונמצאו כי הסימפונות אצלי שמורות, אני מניח שלכן אני לא סובל מברונכיטיס כרונית, האם יכול להיגרם נזק לסינפונות שלי תוך זמן קצר מאחר ואני עדיין מעשן (כ10סיגריות ביום)ואני עלול לפתע לסבול מקוצר נשימה כרוני?(אני מתכון להתייעץ עם רופא ראות אך הייתי רוצה לדעת כרגע קצת על מצב הראות שלי לאור הנתונים שיש לי)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/06/2008לגבי התפתחות COPD (אמפיזמה וגם ברונכיטיס כרונית) ידוע חד משמעית שגורם סיכון מספר אחד הינו עישון. לא לכל מעשנים תהיה המחלה אך לא ניתן לדעת מראש על מי נופל הגורל. בדיקה שיכולה להעיד על תחילת המחלה היא תפקודי ריאות ולפעמים CT (במידה ומדובר בעיקר בברונכיטיס כרונית - CT אינו עוזר באבחנה). בשלבים התחלתיים של המחלה תלונות נשימתיות קלות ביותר אך בהמשך מחלה מתקדמת (גם אחרי הפסקת העישון). חשוב להפסיק לעשן מוקדם כפי שאפשר כדי להאיט קצב התקדמות המחלה.
יעוץ רופא ריאות הינו שלב חשוב בקביעת מדיניות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגריה אלקטרונית שלא מזיקה למשתמש ו
יגאל11/06/2008שמעתי שיש מוצר חדש יחסית שנקרא סיגריה אלקטרונית,סיגריה שמפריחה עשן ומכילה ניקוטין אבל לא את כל הרעלים הנוראיים שיש בסיגריה רגילה
האם שמעתם על כך ומה דעתכם?
בדקו גם באתר של לבריאות-שופ
www.l* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,הייתי רוצה לקבל חוות דעת:סיון30/05/2008
ביצעתי בדיקות בריאות והנה התשובה:
ריבוי ציור אינטרסטיציאלי רשתי מוקדי ,תהליך עגול 1 ס"מ בריאה ימנית.
הייתי אצל מומחה ריאות אמר לי יש בליטה ולהגיע בעוד 40 יום על מנת לראות עם הבליטה נעלמה או שגדלה.
המומחה לריאות לא היה ברור. והייתי רוצה לברר מה בכלל אומר איבחון התוצאה נ"ל? ומהו אותו בליטה? אשמח לקבל תשובה בהקדם או כיוון שיסייע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/06/2008ממצא ריאתי יכול להיות תהליך זיהומי (כגון, דלקת ריאות), דלקתי לא זיהומי, שינוי צלקתי או גידול. לא תמיד לפי מבט הראשון ניתן לדעת מה טיב הממצא. תלונות המטופל ותוצאות של בדיקות הנוספות יכולות לעזור בקביעת אבחנה. גם מעקב אחרי הממצא לפי צילומי חזה יכול להיות מועיל, בעיקר בשביל להבדיל בין מחלה פעילה (אז פטולוגיה ריאתית משתנה- נעלמת או מחמירה) לבין שינוים צלקתיים ישנים (אז אין שינוי לאורך זמן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש עוד תרופות מנע חוץ מסינגולייר?עומרי29/05/2008
כלומר תרופות שהן בהגדרה רק למניעה ולא להתקפה, והן לא סטרואידיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע לאסתמה
ד``ר דניאל סטרובין01/06/2008טיפול כרוני שמונע התקפי אסתמה מבוסס בעיקר על סטרואידים נשאפים. נוגדי לאוקוטריאן (סינגולייר) גם נמצאים באותה קבוצה. תרופות נוספות שיכולות למנוע התקפי אסתמה הן טאופילין (מטילקסאנטינים) וטיפול ביולוגי (XOLAIR ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות עמוקות.אורטל הררי29/05/2008
שלום,
בכל חודש בווסת החודשית, מופיע לי כאב גב ואיתו נשימות עמוקות, בהרגשה כאילו יש לי שיעול.
לפני כשבוע התחלתי להתאמן במכון כושר, אתמול הלכתי על ההליכון במהירות קצת יותר גבוהה מהרגיל, אני כרגע בווסת, וכשירדתי מההליכון, הנשימות שלי היו עמוקות וקשות לביצוע, והיה גם כן את הכאב עם הגב, כאשר אני מישרת את גבי הכאב פוחת בהרבה.
התופעה יכולה להיות ממאמץ, כי הרבה זמן לא התאמנתי?
אודה לך על תשובתך ותשומת ליבך, אני מקווה שזה לא משהו נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/06/2008סימנים שצויינו אינם ספציפיים וקשה לחבר אותם למחלה ריאתית כלשהיא. במידה בתסמינים חוזרים בקביעות, מומלץ לבצע בירור דרך רופא המשפחה. לדעתי, קודם כל יש לבדוק סיבה לכאבים האלה בעמוד השדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צל על הריאהיעללי28/05/2008
נימצא צל על הריאה לאחר צילום חזה בעיקבות חום גבוה שלא ירד--שום סימפטומים נוספים לא היו במשך שבועיים מלבד חום גבוה שלא ירד... טופלתי באנטיביוטיקה גם בעירוי אנטיביוטי וולאחר חודש עדיין הצל נימצא כשהיה--- ( חום ירד לאחר שבועיים)... שאלתי --- מה סימן הצל?? כמה זמן צל נימצא אם והיתה דלקת ריאות?? והאם יש צל שנולדים איתו??? ומה זה סרטן??אולי?? אני מבוהל...... תודה אם תענו לי יעללי......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ריאתי
ד``ר דניאל סטרובין01/06/2008"צל בצילום חזה" הינו מושג רנטגנולוגי ואינו נותן אבחנה ספציפית. בחלק המקרים זה יכול להיות סימן של דלקת ריאות (יכול להיות גם במחלות אחרות) . אבחנה נקבעת בדרך כלל בשילוב של סימני המחלה, ממצאים רנטגניים, תגובה לטיפול ומהלך המחלה בהמשך .
אם עדיין נשארות שאלות (לך או לרופא המשפחה שלך) כדי להגיע עם כל חומר הרפואי לרופא ריאות לצורך התייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- די דיימריםישראל28/05/2008
שלום
אימי בת 80 עברהב 2006 סיטי אנגיו עקב די דיימרים 4000-5000
התוצאה שללה תסחיף ריאתי היום עקב דלקת ריאות קלה,קשיי נשימה וציפצופים
די דיימרים 15000
האם תוצאה כזו יכולה להעיד על גידול?
גסטרוסקופיה תקין קולונוסקופיה ב 2006 תקין סי טי בטן ללא חומר ניגוד תקין
האם די דיימרים גבוהים מעידים על תהליך גידולי?
ב 98 עברה כריתה של הקולון עקב גידול.היצירות עד ביינונית של מסתם האורטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות D-DIMER
ד``ר דניאל סטרובין01/06/2008מדד זה אינו ספציפי ואינו מצביע על אבחנה כל שהיא באופן ייחודי. ערך בדיקה גבוה תומך באבחנות מסוימות (כמו, תסחיף ריאתי) כשקיימים סימנים ספציפיים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה PAּLATשרון27/05/2008
עלי לעשות ניתוח ארטוסקופיה בברך. לצורך הכנה נשלחתי לצילום חזה.
מה משמעות הצילום:
עיבוי פריברונכיאלי דו"צ (מה זה דו"צ?)
עקמת ושיניים ניווניים בע"ש גבי.
אין עדיות לתסנין, תפליט או גודש. צל הלב בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו28/05/2008שלום,
דו,צ= דו צדדי.
מתואר עיבוי של דופנות הסימפונות שנראה בדרך כלל במעשנים או באסתמטיים כרוניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול, לעתים מעט דמי, אצל מעשןד.ע.26/05/2008
שלום רב,
אני בן 24, ומעשן נרגילה מזה 6 שנים. עם זאת, רק בשנה וחצי האחרונות הכמויות היו יומ-יומיות.
בחודשים האחרונים הורדתי משמעותית את כמויות העישון.
לעתים אני חווה תקופות של שיעול, שהוא לא קבוע ולא בלתי נשלט, אלא פשוט מציק. מרגיש מעין איזה דגדוג קל בגרון.
כמו כן, יש לי כאבים בעצם בית החזה, באמצע. נאמר לי שייתכן וזה נובע מצרבות.
צילום ריאות הראה ריאות נקיות, אך רופא המשפחה שלי שמע חרחורים מבוזרים בריאות.
אציין שאני חולה אסטמה וסובל מאלרגיות למגוון רחב של צמחים, מזון וכו'...
בבוקר יש לי ליחה, שאני צריך לירוק פעמיים או שלוש, בכל יום.
האם אלו נזקי העישון? האם אלו נזקים אחרים?
ממה הדברים הללו יכולים להיגרם ומה עליי לעשות הלאה?
בנוגע לדמם, אגב, אני בבדיקות אצל רופאי א.א.ג, כיוון שמצאו אצלי דמם במחיצת האף שעושה רושם שהוא המקור לדמם בליחה.
אשמח לתגובה.
תודה והמשך יום נעים,
ד.ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול, לעתים מעט דמי, אצל מעשן
ד''ר שבתאי ורסנו26/05/2008שלום,
עישון , גם של נרגילה, ואסתמה = כמו אש בשדה קוצים. תלונותיך הן שילוב של שני הדברים.
עלייך לבצע צילום חזה ותפקודי ריאה/בדיקת רופא ריאות ולהפסיק לעשן לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ניווניים גביים בצלום חזהמריאן לחוביץ25/05/2008
אודה לך על תשובתך , מה פרוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינויים ניווניים גביים
שיטנויים בחוליות קרוב לודאי. לגבי משמעות קלינית היוועץ באורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי מחלת COPDויסנר דליה25/05/2008
ברצוני לשאול האם ישנה איזו שהיא תרופה חדשה או לא למחלה זו או לשיפור המצב תחת המחלה שאינה נמצאת בסל סתרופות, וכן שאלה נוספת לגבי כושר העבודה וקביעת הנכות הנני עובדת בעבודה מסיבית שכרגע אינני יכולה לתפקד כבעבר, ביינתים אני בחופשת מחלה אבל ברצוני לבקש בקשה לפנסיה רפואית מוקדמת האם זה אפשרי, קשה ומה הם המהלכים הנכונים? תודה מראש למשיבים.
שאלות לגבי מחלת COPD
התרופה האחרונה שיצאה ל COPD היא ספיריבה ונמצאת בסל לחולים קשים עם ערכי FEV1 בתפקודי ריאה שהוא מתחת ל 50%. לגבי פנסיה וכיו"ב נראה לי שיש לפנות למוסד לביטוח לאומי ויתכן גם צורך בחוות דעת מנומקת לדרגת נכות (בררי מה תנאי הפנסיה מבחינת אחוזי נכות ואי כשירות לעבודה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- c.o.p.dאורטל25/05/2008
היי,
אבי בן 64 והוא עישן כ-45 שנה.
לפני כ-5 שנים גילו אצלו מחלה כרונית ושמה c.o.p.d
ניסינו כמעט כל דבר,תרופות ,משאפים והדבר שתלינו בו תיקוות הוא הספיריבה שגם זה לא עוזר.
תפקודי הריאות של אבי 20% וכמעט כל שבוע הוא בבית חולים.
הרופא המליץ על שיקום ריאות אך אבי לא מסוגל לעשות זאת כי השיקום כרוך בפעילות פיזית שמביאה אותו שוב ושוב לבית החולים.
אני לא יודעת מה לעשות יותר
אני אשמח אם מישהו יעזור וייעץ לי.
אורטל
c.o.p.d
קיימות גם אופציות ניתוחיות ב COPD קשה כזה והן ניתוח להקטנת נפח הריאה, החדרת שסתומים לסימפונות (כמחקר ניסיוני במח' כרורגית חזה בבילינסון) או השתלת ריאות. עליו לבצע מיפוי ריאות כמותי ו CT חזה ולהיוועץ במומחה ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון ושאלות נוספותזרובבלה25/05/2008
שלום
נעזרתי בכם קלות בחודש פברואר השנה
מאז עברו הרבה מים בנהר....
לאחר שהCT פוענח כתקין ונקי מברונכיאקטזיות (?)
ולמרות זאת אני שוב ושוב מתלקחת מחדש מידי כמה שבועות עם ברונכיטיס ופנאומניות חוזרות.
עם תלונות על קוצר נשימה קבוע, נזלת אלרגית קשה וגם ירידה במשקל ותפקודי ריאה לא משמעותיים
בכל זאת התחלתי לקבל פיזיוטרפיה נשימתית יומיומיות פעמיים ביום, וזה עוזר לי לפינוי הליחה
ביחד עם טיפול מוגבר באינהלציות, וטיפול במשאפים ספיריבה וסימבקורט 320/9
עומס הטיפולים היומיומי הוא בלתי יתואר
למרות זאת,
החלו אצלי גם בבירור לגבי אפשרות של CF
(עד כה עברתי בדיקת זיעה שיצאה לשמחתי הרבה תקינה,
וכעת נשלחה גם בדיקה גנטית וממתינים גם לבדיקת כיח)
הפרופ' שהייתי אצלו באבחון לגבי אפשרות של CF שלא אובחן
העלה בפניי גם אפשרות של מחלה שדומה מאוד לCF והיא גם גנטית?
מחלה שנקראת PCD- מה זה?
שאלה נוספת - לא פעם הרופאים השונים שטיפלו בי המליצו לי (אך לא כתבו מרשם) לקבל
אנטיביוטיקה דרך קבע על בסיס יומיומי בשאיפה דרך אינהלציה.
וזאת כדי למנוע התלקחויות חוזרות של ברונכיטיס ונזק מצטבר בריאות.
על אלו אנטיביוטיקות מדובר? אני רגישה לפניצילין...
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנע?
שירן25/05/2008האם ניסית סינגולייר? נראה לי שבגלל שזה תרופת מנע זה יכול לעזור לך מראש עם הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסינו סינגולייר-לא עוזר.מקרה מורכב
זרובבלה25/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדכון
בעייתך מורכבת מכדי לענות בפורום זה. התייעצי בפרופ' המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטרפות למחקר אסתמה זיהום ואלרגיהטל24/05/2008
שלום, אני מסטרנטית באונ' ת"א, ואנו חוקרים את הקשר בין זיהום אוויר ואלרגנים לאסתמה בקרב ילדים בגילאי 7-16, תושבי תל אביב.
רציתי להזמינכם להשתתף במחקר המחקר אינו כולל בדיקות פולשניות.
אנו מבצעים רק בדיקה אחת שבה צריך להשתעל ולירוק ליחה לתוך כוסית ואת הכיח אנו בודקים.
מעבר לכך אנו משוחחים מדי שבוע לראות אם היו התקפות.
הבדיקה נערכת בבי"ח איכלוב ללא טופס 17.
למעונינים ניתן לפנות למייל [email protected]
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם משלמים על השתתפות במחקר?
רונית27/05/2008אתם משלמים על השתתפות במחקר? אנחנו צריכים כסף לקנות סינגולייר! (וזה גם כמעט חרוז)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סינגולירTAMIR22/05/2008
ד"ר שלום.
אני מטופל בסינגולייר כבר חצי שנה, ומצבי ממש מצויין. קראתי כאן בפורום שאפשר להפסיק את התרופה אחרי כמה זמן, ורציתי לשאול:
1. אחרי כמה זמן אפשר להפסיק? חצי שנה זה מספיק?
2. האם צריך קודם לעשות בדיקת תפקודי ריאה (לפני ההחלטה אם להפסיק?)
בגדול אני ממש מרגיש בריא, אבל אני מפחד שכשאפסיק האסטמה תחזור.
שאלה על סינגוליר
אסתמה היא מחלה כרונית וסינגוליר אינו מרפא אותה. בכל מקרה של שקילת הפחתת מינון או הפסקה יש לבצע תפקודי ריאה לפני ובמידה ומוחלט להפסיק טיפול גם תוך ההפסקה כמעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על נרגילהTAMIR22/05/2008
האם עישון נרגילה מסוכן יותר מעישון סגריות?
שאלה על נרגילה
עישון נרגילה מזיק מכיוון שיש בעשן שבו, למרות המיים במיכל, חומרים מגרים, ניקוטין ומסרטנים (מוכח). הסכנה העיקרית גם בעישון חובבני, היא התמכרות לניקוטין והמשך התמכרות לסיגריות מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה מסוכן יותר? נרגילה או סגריה?
רונית27/05/2008תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נרגילה
ד''ר שבתאי ורסנו28/05/2008שלום,
עישון נרגילה אחת ע"י אדם אחד שווה לעישון 30 סיגריות. שניהם מסוכנים ומשניהם יש להימנע. הסיקי המסקנות בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)