פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• 70% תפקודי ריאה
    שושי
    09/03/2008

שלום
    האם ב 70% תפקודי ריאה אפשרי לעסוק בספורט בדופק גבוהה?
    ומדוע יש יובש בגרון?
    מטופלת בסטרואידים

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    70% תפקודי ריאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 70% תפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/03/2008

שלום,
    לא ציינת מהי מחלת הריאות ממנה את סובלת. תפקוד ריאה יכול להיות ירוד מסיבות שונות. אם המאמץ הגופני לא גורם לקוצר נשימה בלתי נסבל או להתקף (במקרה של אסתמה) ניתן לעסוק באימון גופני הדרגתי ללא מעבר מחוסר פעילות למאמץ קיצוני במהירות.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק סרעפת ימנית
    אורנה חפץ
    09/03/2008

שלום רב,

בעלי עבר השתלת לב לפני כשלושה חודשים, במהלך ההשתלה נפגעה הסרעפת הימנית והיא
    משותקת. (לפי חו"ד הרופאים). מומחה לריאות הפנה אותנו לקבלת מכונת b_pap שעל בעלי
    להשתמש בה בבוקר ובערב.
    בעלי משתמש במכונה אך לדעתו היא לא יעילה והוא רוב היום ובעיקר בלילה סובל משיעול
    טורדני וכאבים עזים בחזה.
    אנו עוברים סיוט ואני לא יודעת איך לעזור לבעלי
    אנא האם יש לכם עצה או תרופת סבתא או כל מידע אחר העשוי לעזור לבעלי אשמח מאוד
    לקבל מידע.

לקביעת תור
    סגירה
    שיתוק סרעפת ימנית

הוספת תגובה

• שיתוק סרעפת ימנית

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/03/2008

שלום,
    שיתוק סרעפת לא אמור לכאוב ולא שכיח שגורם לשיעול. למעשה באדם עם ריאות בריאות וללא אי ספיקת לב הוא לא אמור להקשות על החיים (לעומת שיתוק של שתי סרעפות). מכשיר ה BIPAP נועד להקל על קוצר נשימה בשכיבה במידה ויש הפרעה כזו אחרת אין לדעתי צורך להשתמש בו (אלא אם הוא מקל על השיעול). הייתי מחפש גם סיבה אחרת לכאב ולשיעול.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה ועישון
    לילך
    06/03/2008

ברצוני לדעת מהם האלרגנים או החומרים המגרים הנמצאים בסיגריות ועלולים לגרום להתקף אסטמה. כמו כן, האם החומרים הנמצאים בסיגריה נספגים לבגדים? האם בית בו מעשנים אך מאוורר היטב מסוכן? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה ועישון

הוספת תגובה

• אסתמה ועישון

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/03/2008

שלום,
    בעשן סיגריות יש כ 4000 כימיקלים שונים וחלקיקים רבים. השפעת העישון על אסתמה היא בגרוי כימי (לא אלרגני) ובנוסף העשן גורם להגדלת חדירות הציפוי של הסימפונות, דבר שמקל על האלרגנים שבאויר הנשאף לחדור פנימה ולגרום להחמרה נוספת. ההשפעה העיקרית היא מהעשן הנישא באויר אך גם ריחות חזקים של עשן כגון זה הנספג בבגדים יכול לגרות. איוורור הדירה חשוב אך יכול שלא להספיק. מוטב שלא לעשן בתוך הדירה כלל !

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להמשיך להסתובב עם הונטולין?
    טלי
    04/03/2008

בס"ד

ד"ר שלום. בני בן ה9 חולה אסטמה, ומשתמש בשנה האחרונה בתרופה "סינגולייר", שמאוד מאוד עזרה לו. רציתי לשאול - האם הוא צריך להמשיך להסתובב עם הונטולין? בעבר הוא היה משתמש לפעמים אחרי מאמץ, אבל עכשיו אין לו כמעט שיעולים/ השתנקויות וכו'. (הוא לא השתמש בו בכלל בתקופה האחרונה)

הוספת תגובה

• האם להמשיך להסתובב עם הונטולין?

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/03/2008

שלום,
    ככלל כל מי שסובל מאסתמה , גם אם היא מאוזנת כמו שנראה במקרה של בנך, חובה שמשאף ונטולין יהיה זמין על כל מקרה שלא יבוא, כעזרה ראשונה. גם אסתמה מאוזנת יכולה בחשיפה לגירוי חזק לצאת מאיזון ולהתבטא בהתקף.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבעלי כנראה חשש לסרקואידוזיס
    ד``ר שבתאי ורסנו
    04/03/2008

לפי סיטי יש לבעלי כנראה חשש לסרקואידוזיס הוא משתעל הרבה ועובד בשיפוצים שזה המון אבק השאלה אם עבודה מסוג זה לא משפיעה על הראות כשיש ממצאים כאלו?
    רציתי לשאול אם המחלה מסוכנת הבנתי שהיא כרונית?
    תודה על התשובות ועל הסבלנות שלך
    סופי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/03/2008

סרקואידוזיס אכן מחלה כרונית אך תחזית שלה טובה ברוב המקרים. במקרה ומדובר בסרקואידוזיס -אבחנה כאן היא רב-מרכיבית ולא ע"י בדיקה אחד בלבד) , לא ידוע על קשר נסיבתי עם גורמים חיצוניים , כגון, חשיפה לאבק או דומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אבל...

אודליה
    16/06/2008

אני קוראת את מה שאתה כותב וזה נותן לי תקווה בתור חולת סרקואידוזיס כמעט לא סימפטומטית. אבל, כ.תע אני עם נגעים עוריים (המחלה החלה כך + שיעול מתמשך שנעלם ללא טיפול), ומלחפש חומר באינטרנט זה לא נראה שהמחלה כ"כ תמימה. ישנן תמונות מזוויעות וסיפורי אימה ממש. איזה אחוז באמת של החולים מבריאים עצמונית? ואם מבריאים האם זוהי רמיסיה זמנית או מוחלטת? ממי אקבל את האמת כי ההרגשה שלי היא שהרופאים רוצים להרגיע ולכן מסתירים ממני את האמת... התחושה שנוצרת היא חוסר אונים מוחלט.
    תודה רבה וסליחה אם אני לוחמנית מדי אני פשוט מבוהלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקואידוזיס

ד``ר דניאל סטרובין
    17/06/2008

תחזית בסרקואידוזיס הינה אישית, תלוייה בהרבה גורמים שונים, בינהם מספר מערכות מעורבות (ריאות , עור , לב וכו") ומהלך קליני. מעל 70% החולים מחלה יכולה לחלוף או להגיע לרמיסיות. זאת הערכה גסה כחלק משמעותי מחוליי סרקואידוזיס אסימפטומטיים כלל ולפעמים מגיעים לאבחנתם במקרה. כמובן ישנם מקרים שמהלך הוא קשה עם ריבוי סיבוכים ותחזית לא טובה (במיוחד עם מעורבות לבבית, מוחית או התקדמות של מחלה ריאתית לאי ספיקה נשימתית למרות טיפול התרופתי). תחזית של מקרה ספציפי יכולים לדעת רק תוך כדי מעקב אחרי אותו החולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון

אודליה
    25/06/2008

תודה רבה על התגובה. שאלה נוספת. האם אני אמורה לעדכן את הרופא המטפל שלי לגבי הריון? האם יש קשר כשלהו בין פרוגנוזה למחלה לבין הריון? (אני בטראומה לגבי הקשר בין השניים כי ההתפרצות הראשונה והאחרונה בינתיים היתה בהריון הקודם שלי לפני כשנה וחצי). בקיצר: האם על רופא הריאות להיות מעורב בנושא? האם יש מידע לגבי קשר בין התקפים והריונות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפליט פלוראלי זעיר
    ליאור
    03/03/2008

שלום
    עשיתי לפני כחודש סיטי חזה שהראה תפליט פלוראלי זעיר,עשיתי צילום חזה כי יש לי תור לרופא ריאות והצילום הראה:
    שאין תסנין ולא תפליט
    סרעפת ימנית מעט מורמת-עשיתי את הצילום בעמידה אם זה חשוב
    יתכן שהתפליט הזעיר נעלם?

רופא ראות ראה את הדיסק של הבדיקה ואמר שיש לי עיבוי של העלה וצריך מעקב הוא לא ראה תפליט,וגם הרנטגן בעמידה שעשיתי לא הראה האם עלי להיות שקטה

לקביעת תור
    סגירה
    תפליט פלוראלי זעיר

הוספת תגובה

• תפליט פלאורלי בהדמיה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/03/2008

כמות קטנה של נוזל פלאורלי לא ניתן לראות מבחינה טכנית (לא משנה באיזה תנוחה) בצילום חזה רגיל, רק בCT . ברוב המקרים תפליטים קטנים אינם דורשים התייחסות מיוחדת, אם אין ממצאים פטולוגיים אחרים. המלצות של רופא היועץ נשמעות סבירות בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם ריאתי
    איריס
    03/03/2008

תודה על תשובתך .אולם פרט חשוב שלא נכלל בשאלתי הקודמת הוא ממצאי האקו האחרון שעברה אימי בדצמבר 2007 והם: הבדיקה בנוכחות פרפור פרוזדורים מהיר. חדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית תקינה ללא הפרעה אזורית ברורה המסתם האורטלי מסוייד עם הצרות עד בינונית אי ספיקה מיטרלי ואורטלי מינימלי אי ספיקה טריקוספידלי קלה. עדות ליתר לחץ דם ריאתי במידה בינונית הגדלה של העליה השמאלית במידה קלה תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה.estimated lvef 60% . האם ממצאים אלו מצביעים על יתר לחץ דם ריאתי . באם כן מה תוחלת החולים של חולי יתר לחץ דם ריאתי. האם הטיפול בדילטם יעיל או נכון????

תודה רבה על התיחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם ריאתי

הוספת תגובה

• טיפול ביתר לחץ דם ריאתי

ד``ר דניאל סטרובין
    04/03/2008

יש מגוון רחב של סיבות ליתר לחץ דם ריאתי משני. נוכחות יתר לחץ דם ריאתי אנו יודעים מאקו לב (בהמשך אפשר לאשר כך בצינתור לב ימין). בנתונים שהוצגו כאן סבירות גבוהה יותר שסיבה ליתר לחץ דם ריאתי היא לבבית . אז הטיפול ניתן לפי התוויות קרדיאליות (בינהם גם דילטאם היא אופציה קיימת). במקרה של יתר לחץ דם ריאתי בגלל בעיה לבבית חשוב לטפל בסיבה הראשונית ואין צורך להתייחס במיוחד לתופעה משנית (יתר לחץ דם ריאתי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם משני
    איריס
    03/03/2008

שלום

אימי בת 80 סוכרת לחץ דם מאוזנת ומטופלת היטב. הצרות קלה של האורטה בשל פרפור פרוזדורים לפני חודשים מקבלת פרוקור וקומדין. התקפי קוצר נשימה שבהתחלה הובחנה כחולת copd עם טיפול של מרחיבי סימפונות ואנהילציה.תיפקודי ריאה תקינים 93% וct אנגיו שלל תסחיף ריאתי בעקבות דידיימרים גבוהים באלפים.הותחל טיפול בדילטם 30 מ"ג 3 פעמים ביום עם שיפור במצבה.בבדיקת סיטורציה נמצא 100% .מטופלת ב לנטוס פרוקור קומדין דילטם טריטייס אספירין קדקס סימוביל.תפקוד לבבי 60% .קראתי באינטרנט שחולי יתר לחץ דם ריאתי משני לא חיים מעל שלוש שנים ואני מודאגת האם זה נכון ???? ושזו מחלה נדירה ומסובכת.

תודה רבה וסליחה על שאלתי ה........

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם משני

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם משני

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2008

שלום,
    במכתבך ובבדיקות שהזכרת לא מצויין כלל כי נמצא יתר לחץ דם ריאתי. במידה וכן נמצא יש לברר את סיבתו. כאשר מוצאים סיבה יש לטפל בה ישירות. כאשר הסיבה לא נמצאת, גם לאחר צינטור לב ימני, יש לטפל ישירות בלחץ הדם (יתר לחץ דם ריאתי ראשוני).

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח
    יוסי
    03/03/2008

האם חדר מלח יכול לעזור לאסטמה ברוכניט?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חדר מלח

הוספת תגובה

• חדר מלח

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2008

שלום,
    אין לי שום נתונים מדעיים כי טיפול כזה עוזר. האם מיצית את הטיפול הקונבנציונלי? חות דעת נוספת?

בברכה,
    ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח

גבי
    21/03/2009

עוד פרסום מסחרי מבית היוצר של בעלי "חדר המלח " . ממש רחמים. גם אני בקרתי במקום הזה אשר אי אפשר לקרא לו כלל חדר מלח. הצוות אמנם חביב אך אין להם מושג קלוש בנושא שבו הם עוסקים. שווא לבדוק לעומק לפני שזורקים כסף ומפתחים ציפיות מדובר במכונה שמרססת את המטופלים בכימיכלים בעזרת תוכנית מחשב. הם קוראים לזה טפול טבעי. אני סבור שזה טפול פולשני, ולכן חזרתי למשאפים. לפחות אני יודע מה נכנס לגוף שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ללא טיפול
    שירה
    03/03/2008

שלום,
    בעלי בן 25 ידוע כחולה אסטמה.
    אבל ב"ה אין לו כמעט התקפי אסטמה ואם הוא מרגיש שעומד לבוא התקף (פעם בחצי שנה בערך) הוא לוקח שאיפה מהמשאף וזה עובר לו.
    הוא לא לוקח את התרופות שהומלצו לו ללקיחה יומיומית (סטרואידים) מאחר והוא מרגיש טוב בלעדיהם ואומר שסטרואידים זה לא בריא אז חבל לקחת אם הוא מסתדר בלעדיהם (כבר כמה שנים). לעומת זאת בבדיקות נפח שאיפה/נשיפה ניתן לראות שהריאות לא במצב תקין בכלל ושהוא עדיין סובל מאסטמה. שאלתי העיקרית היא:
    האם הוא גורם לנזק בלתי הפיך בכך שהוא לא לוקח את הסטרואידים היומיומיים?
    פשוט אני רוצה לדעת אם לשכנע אותו לקחת את הסטרואידים או שבאמת הוא צודק בכך שאם הוא מרגיש טוב בלעדיהם אז חבל לקחת.
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ללא טיפול

הוספת תגובה

• אסתמה ללא טיפול

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2008

שלום,
    האינדיקציה לטיפול באסתמה לא תלויה רק בתלונות החולה אלא גם בתוצאות תפקודי ריאה. ישנם חולים שהתרגלו למיגבלה הנשימתית שלהם ומבחינתם "הכל בסדר" אך תפקודי הריאה גרועים.
    עליוו לבצע תפקודי ריאה ולפיהם לקבל טיפול עם מעקב של תפקודי ריאה בכדי לצפות שיפור.

בברכה,

ד,ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות סיטי דחוף מאד
    ליאור
    02/03/2008

חזה:
    לימפאדונטיה ידועה במדיאסטינום(פרה טריכאלית,בחלון ap ובתת קרינה) ובשערים אשר בהשוואה לבדיקה הקודמת ללא שינוי קשרית קטנה ידועה באקסילית ימנית.
    פרניכמת הראות-באונות עליונות מודגמים תסנינים כעין זכוכית מט עם התבחרויות עדינות בתוכם,ממצא ידוע ללא שינוי. הופיעו מוקדי תסנין עדינים כעין זכוכית מט גם באונה אמצעית ותחתונה מימין וסירחות פסיות בשני הבסיסים.
    קשריות קטנות ידועות ב-lll-rml
    לסיכום
    לימפאדנופטיה מדיאסטינלית ידועה ללא שינוי משמעותי ממצאים ריאתים מעט גברו האם נשללה סרקואידוזיס?
    אשמח להסבר זו בדיקה של בעלי אנא זה מראה על סרטן בראות???

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות סיטי דחוף מאד

הוספת תגובה

• תוצאות סיטי דחוף מאד

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2008

שלום,
    תוצאות ה CT מעלוות חשד למחלה בשם סרקואידוזיס. זו לא מחלה ממארת. חשוב להדגיש כי מדובר בחשד בלבד וקיימות אפשרויות נוספות. לשם איבחון יש צורך בביופסיה לרוב באמצעות ברונכוסקופיה.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך שאלה נוספת בהקשר לסי

ליאור
    03/03/2008

תודה על תשובתך
    לפי בדיקות דם תפקודי כבד וכליות הכל תקין עדין אם בדיקות הדם תקינות זאת יכולה להיות המחלה שציינת?
    לפי מה שקראתי והסימפוטמים של המחלה כגון עייפותףבעיות עור עינים אין לבעלי את זה?
    ושאלה קצת עדינה האם יתכן שהממצאים מצביעים על גידול בריאה כי מצוין מוקד תסנין ומה זה מט זכוכית שמצוין???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי פיזוטרפיה נשימתית?
    TAMIR
    01/03/2008

ד"ר שלום. קראתי (כאן בפורום) על פיזותרפיה נשימתית, והייתי שמחה לדעת מה זה - אני שואלת בקשר לבני (14) שמטופל בסינגולייר - כעקרון כמעט ואין שום תסמינים, והמחלה די נעלמה אפשר לומר, אבל רציתי לדעת מהי בדיוק הפיזוטרפיה הזו, ולמי היא מיועדת?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מהי פיזוטרפיה נשימתית?

הוספת תגובה

• מהי פיזוטרפיה נשימתית?

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2008

שלום,
    פיזוטרפיה נשימתית ניתנת הן לשיפור הכיוח והן לשיפור עומק הנשימה גם לחולים ריאתיים כרוניים וגם לפני ואחרי ניתוחים. במקרה של בנך לא נראה לי כי יש בכך צורך.

בברכה,
    ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי בדיקת סיטי
    זרובבלה
    27/02/2008

שלום רב,
    בהמשך מה שכתבתי פה בפורום ב14.2.08 להלן בקיצור :
    בת 32, מילדות אסטמה, נזלת אלרגית כל השנה, רקע אלרגי משפחתי ענף כולל אסטמה.
    לא מעשנת (גם לא בעבר). השיעול הוא פרודוקטיבי ומלווה אותי כל השנה, עם ליחה (כל הזמן).

בבדיקה כמעט תמיד ניתן לשמוע אצלי חרחורים, צפצופים, EXP מאורך נשימה ברונכיאלית גסה
    וכל מיני (ממש מלחמה בפנים...)

אני על טיפול מונע קבוע בסימביקורט, אנטיקונג'סטים, אנטיהיסטמינים, אינהלציות
    כאשר נבדקתי ע"י רופא ריאות היה FEV=70%.
    בצילום חזה אחרון-ציור פריברונכיאלי מוגבר בבסיסים.
    בדיקת סיטי ברזולוציה גבוהה של בית החזה לפני כשבוע פוענחה כתקינה.

שמחתי מאוד לשמוע שאין ברונכיאקטזיות. אבל עדיין נותרתי עם אותן תלונות כבעבר...
    סיימתי כבר את כל האנטיביוטיקות וכעת מתחיל הכל מחדש: פוסט נזל דריפ,
    שיעול עם ייצור מוגבר של ליחה מוגלתית, קוצר נשימה קבוע ועייפות וחולשה מכל מאמץ
    והפעם גם נוסף חוסר תיאבון וירידה הדרגתית במשקל (עד כה ירדתי 7-8 ק"ג),

רופא הריאות (שעוד לא ראה את הסיטי) המליץ בפניי לא אחת להתחיל בפיזיוטרפיות נשימתיות מוגברות לפינוי הליחה מדרכי הנשימה. אפילו המליץ על שימוש בעזרים כמו אקפלה ...

מה דעתך בנושא ד"ר נכבד?
    האם יש עוד משהו שניתן לעשות כדי לעזור לי ולשפר את תלונותיי?

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי בדיקת סיטי

הוספת תגובה

• חידוד קל נוסף

זרובבלה
    27/02/2008

ברור לי כי האסטמה אצלי הינה ,חזקה"
    אך לפי דברי רופא המשפחה מדובר בהתקפים של ברונכיטיס כרונית חוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי בדיקת סיטי

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2008

שלום,
    עלייך כמובן לחזור אל רופא הריאות שלך עם הצילומים.
    יש צורך לבדוק האם את על מינונים מקסימליים של המשאפים, האם יש מרכיב של עליית חומצה לושט.
    מבחינת טיפולים תרופתיים נוספים במידה ואת מטופלת גם בסטרואידים סיסטמיים (בכדורים) והאסתמה שלך הוכחה כאלרגית הרי שיתכן ומגיע לך טיפול בזריקות XOLAIR/
    עלייך לבדוק הכל עם רופאך.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי בדיקת סיטי

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2008

שלום,
    עלייך כמובן לחזור אל רופא הריאות שלך עם הצילומים.
    יש צורך לבדוק האם את על מינונים מקסימליים של המשאפים, האם יש מרכיב של עליית חומצה לושט.
    מבחינת טיפולים תרופתיים נוספים במידה ואת מטופלת גם בסטרואידים סיסטמיים (בכדורים) והאסתמה שלך הוכחה כאלרגית הרי שיתכן ומגיע לך טיפול בזריקות XOLAIR/
    עלייך לבדוק הכל עם רופאך.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לצילום סי-טי
    motil
    27/02/2008

בס"ד
    אני עשיתי את הצילום של הס-טי לפני כ 12 ימים.
    יש לי ליחה מלוכלכת בחתיכות שחורים קטנות וטיפה צבע כתום.
    רציתי לקבל הסבר לתוצעה סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה. אני בערך בן 60 עד 120 הפסקתי לעשן בערך לפני כשנתיים. אני עשנתי בערך חפיסה ליום במשך כ42 שנים. לפני כחצי שנה יצא לי ליחה בצבע כתום (דמי) פעם או פעמים ולאחר מיכן היה לי ליחה עם חתיכות קטנות שחורות הרופא נתן לי לעשות את צילום ה סי- טי. של : בית- החזה
    סיבת ההפניה: חשד למוקדים ברונכיאקטטים,
    תשובה : במדיאסטיינום העליון מודגמים כלי דם תקינים,
    קשת האאורטה במימדים תקינים,
    שערי הריאות במימדים תקינים,
    לא הודגמו בלוטות מוגדלות בחלל הביניים,
    מודגמת אמפיזמה ראתית,
    בנוסף נצפים מספר פלאקים פלאורליים קטנים בעיקר באונות העליונות,
    מודגמים מספר נודולים קטנים דו צדדים בעיקר בבסיסים עד 0.3 ס"מ באונה הימנית התיכונה,
    כמו כן תסנינים בבסיסי הריאות עם אובדן נפח סוב-סגמנטרי,
    לא הודגמו מוקדים ברונכיאקטטים,
    אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי,
    אין עדות לבלוטות מוגדלות באקסילות או בשאר קבוצות דפנות בית החזה,
    תהליכים היפודנסיים בכבד ייתכן ציסטות אולם ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי אין לדון ביתר פירוט
    נחוצה השוואה עם U.S נחוץ מעקב.
    שאלתי מה ההסבר ל-
    .1 מודגמת אמפיזמה ראתית
    2. נצפים מספר פלאקים פלאורליים קטנים
    3. מודגמים מספר נודולים קטנים ....
    4. תסנינים בבסיסי הריאות עם עובדן נפח סוב - סגמנטרי
    5. אין עידות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי
    6. וכן תהליכים היפודנסים בכבד ייתכן ציסטות,
    בתודה מראש על תשובה מלאה והסבר מובן לכל וכל טוב לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לצילום סי-טי

הוספת תגובה

• הסבר לצילום סי-טי

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2008

שלום,
    ממצאי סי טי יכולים להעיד על מחלה כרונית הן של ריקמת הריאה והן של דרכי הנשימה (כנראה תצאת העישון שעישנת).
    עלייך לבצע תפקוד ריאות מורחב, במידה ולא ביצעת עד היום, ודרך רופא המשפחה לפנות לרופא ריאות מומחה עם הצילומים.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה וספורט
    TAMIR
    25/02/2008

ד"ר שלום. בני (14) אסטמתי, אבל בחצי שנה האחרונה התסמינים כמעט ונעלמו לגמרי, מאז שהחל להשתמש בסינגולייר. חוצמזה, לפעמים (נדיר מאוד) עושים לו אינהלציה, אבל זה באמת נדיר. השאלה שלי היא האם מותר לו לעסוק בספורט כמו כל ילד רגיל, או שזה מסוכן? הוא בעיקר אוהב כדורסל.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה וספורט

הוספת תגובה

• ספורט בחולה אסתמה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/02/2008

לחולה אסתמה ללא קשר לגיל מומלץ לעשות ספורט לא פחות מכל בן אדם אחר . בדרגות חומרה קלות של אסתמה (כמו במקרה שצויין) חולים מאוזנים עם טיפול קבוע יכולים להגיע לתוצאות לא פחות טובות מאשר לא אתמטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה