מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צפצו]פים בנשימהחיה20/01/2008
שלום, בלילות האחרונים ביתי משמיעה צפצופים בנשימה בייחוד מהערב והלילה. הנשימה שלה לא נשמעת נקיה והיא משתעלת, מה כדאי לעשות כדי להקל עליה והאם יש חשש למשהו מסובך המצריך בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפצופים בנשימה
ד''ר שבתאי ורסנו31/01/2008שלום,
ציפצופים כסימן יחיד לא נותנים הרבה אינפורמציה (מה עם קושי בנשימה, שיעול, חום, נזלת וכו?') .
ברור שאם המצב נמשך יש להבדק על ידי רופא.
בברכה,
ד"ר ש. ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריקי18/01/2008
בני בן שלוש וחצי סובל מאסטמה מטופל בבודיקורט וסינגולר כטיפול מונע. רופא המשפחה המליץ לחסן נגד שפעת. הייתי שמחה לדעת מה דעתך בנושא והאם העובדה שהוא אסמטי מגבירה את הצורך בחיסון.
כמו כן, האם בעונה זאת יש עוד צורך בחיסון?
אודה לך על תשובתך בהקדם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה
ד''ר שבתאי ורסנו19/01/2008שלום,
בעקרון חיסון כנגד שפעת מומלץ לחולי אסתמה מכוון שזהום בנגיף יכול לגרום החרפה משמעותית של המחלה. לגבי ילדים בגיל של בנך עלייך להתייעץ עם רופא ילדים. אינני מטפל בגילאים אלו.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ראתיראובן16/01/2008
ד"ר שלום רב ,
אני סובל ממחלת ריאות משולבת אמפיזמה וברונכוליטיס .
אבחנה זו נקבעה על סמך תיפקודי ריאות כמה סיטי ברונסקופיה ועוד,,
נבדקתי בעבר לבדיקת יתר לחץ דם ריאתי והתשובה היתה
בהיעדר אי ספיקה טריקוספידלית לא ניתן לכמת את הלחץ הריאתי
האם זה אומר שבבדיקה זו [נעשתה לפני שנתיים] לא היה יתר לחץ דם ריאתי ?
כיום נבדקתי שוב ונקבע על סמך אקו דופלר :
עדות ליתר לחץ דם ריאתי בינונית הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב-55 ממ"כ .
האם זה אומר שחלה החמרה במצב הראות שלי ? ומה הטיפול ?
בתודה מראש
ראובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתר לחץ דם ראתי
בבדיקת האקו שלפני שנתיים אעדר אי ספיקה טריקוספידלית לא אפשר להעריך לחץ ריאתי כך שיתכן והחלחץ היה תקין אך יתכן שגם היה גבוה. לפיכך הבדיקה הנוכחית לא בהכרח אומרת שחלה הרעה. לגבי הטיפול ביתר לחץ זה במידה והוא משני למחלת הריאות שלך הרי שהטיפול הוא במחלת הריאות עצמה ובמיוחד יש לשלול רמות נמוכות של חמצן הדם. במידה והחמצן ביום תקין יש לבדוק מהן הרמות בלילה (בית חולים שיבא מספק שרות ביתי לבדיקת ריווי החמצן בעת השינה בבית) ובמידה והן נמוכות חובהמ להעזר בתוספת חמצן לילי.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אנדוזין למטכוליןיעל16/01/2008
האם יש הבדל בין בדיקת תגר אנדוזין ובין תפקודי ריאה עם מטכולין,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדל בין אנדוזין למטכולין
על בדיקת אדנוזין נאמר שהיא יותר ספציפית לאבחנת אסתמה מאשר בדיקת מטאכולין. הבדיקה הנמצאת בעקר בשימוש היא דווקא מטאכולין כי הניסיון לגביה הוא גדול יותר.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפחת הריאהנורית15/01/2008
שלום !!!
אבא שלי סובל מזה מספר שנים מנפחת הריאה במצב מאוד קשה, הוא מועמד להשתלת ריאה אבל בזמן האחרון אמרו לו בבית חולים בלינסון שבמקום השתלת ריאה ישנו ניתוח חדש שבו מדביקים את החורים בריאה ע"י דבק ביולגי (BLVR) . הוא עשה השבוע את כל הבדיקות לניתוח זה ונתנו לו דף ובו פירטו את תופעות הלוואי של הניתוח, הוא נבהל וחושב לא לעשות את הניתוח בגלל תופעות הלוואי. יש לציין שהשתלת ריאה לגיל שלו (67) זה מאוד קשה.
אני מעוניינת לדעת האם יש הצלחות לניתוח זה ומה קורה עם תופעות הלוואי האלו.
תודה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפחת הריאה
אני לא בטוח שמה שנאמר לך זה מה שאת מזכירה. לניתוחי השתלת ריאה בשל אמפיזמה יש לעיתים תחליף זמני שנקרא "הקטנת נפח הריאה" שניתן להעשות על ידי כריתה של חלקי הריאה הלא מתפקדים או על ידי החדרת שסתומים חד כיווניים לאותם אזורים שאינם מתפקדים (ועל ידי כך גורמים להקטנת נפחם).
לא כל חולה אמפיזמה מתאים לסוג זה של פעולות וישנם קריטריונים די ברורים לכך !!!. הטכניקה של החדרת שסתומים היא עדיין ניסיונית בעולם ובודאי בארץ.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפחת הריאה
נורית20/01/2008שלום !!!
ברצוני לדעת לגבי תופעות הלוואי של BLVR האם ידוע לך ? כי מזה אבא שלי מאוד פוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולייר ואלרגיותחני15/01/2008
ד"ר שלום.
האם התרופה סינגולייר יעילה גם נגד אלרגיה ונזלת?
האם יש צורך במירשם כדי לקבלה?
תודה על זמנך היקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סינגולייר ואלרגיות
סינגוליר הוכח כיעיל גם בנזלת אלרגית אך יעילותו לא עולה על זו של התכשירים האנטיהיסטמינים החדשים שהם גם זולים יותר. אם חולה אסתמה סובל גם מנזלת אלרגית ומטופל בסינגוליר הוא עשוי להינות מהשפעת הסינגוליר גם על האף וגם על הריאות.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה,סינוסיטיסמאיר15/01/2008
שלום ד"ר שבתאי: אם אני אסמטי ,ואני לא לוקח את המשאפים כיאות ,סימקורט,סינגולר .
זה יכול לגרום לכווץ במערות האף /סינוסיטיס.
ועוד שאלה ברשותך:אני מרגיש מדי פעם שזרימת האוויר דרך האף לא טובה ,זה אומר שיש לי בעיה במערות האף כגון סינוסיטיס.,שהסימפטום שלה בזיהום/דלקת שיוצא לי מאף כול הזמן.
ויתכן שזה מביא אותי למצב אסטמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה,סינוסיטיס
נזלת, בעקר אלרגית, עם או ללא סינוסיטיס בהחלט עלולה לגרום להחמרת אסתמה ולקושי באיזונה כל עוד הנזלת/סינוסיטיס לא מטופלת. יש לכן לטפל באסתמה ובנזלת במקביל !
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה סינגולייר?TAMIR14/01/2008
ד"ר שלום,
שמעתי על דיון בנושא הכנסת התרופה סינגולייר לסל התרופות -
רציתי לשאול: מה זה בדיוק סינגולייר? האם זו תרופה מומלצת נגד אסטמה? האם זה זריקה?
תודה, אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה סינגולייר?
סינגוליר (מונטלוקסט) הינה אחת התרופות שנמצאת במחסן התחמושת לטיפול באסתמה. התרופה בולמת את השפעתם של מתווכי דלקת הנוצרים בתגובה האסתמטית ועל ידי כך מסיעת להפחתת התסמינים ולאיזון המחלה. הבעיה בתרופה זו היא שלא כל אחד מגיב לה וקיימת שונות גדולה בין חולים אסתמטיים שונים ומידת תגובתם. על פי ניסיוני היא עוזרת יותר בילדים מאשר במבוגרים ובהשוואה למשאפי סטרואידים השפעתה מוגבלת יותר. התרופה בד"כ מאושרת על ידי הקופות רק לגילאים עד 18 שנה.
בברכה,
ד,ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלכס10/01/2008
שלום, בני בן שנה וחודשיים אובחן כסובל מקוצר נשימה וקיבל טיפול באמצעות ארוצ'יימבר. הבעיה היא שהוא לא מוכן בשום אופן לשתף פעולה עם הטיפול, לא מדובר במחאה אלה בצרחות והשתוללות שהופכות את הטיפול ללא יעיל כי אי אפשר להצמיד לו את המסכה לפנים. אנחנו מנסים כבר מספר ימים ואין הסתגלות. האם יש דרך להרגיל אותו למכשיר? האם ניתן, למרות החסרונות, להחליף את הטיפול במשאף לטיפול באינהלציה שאליו הוא מוכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה
ד''ר שבתאי ורסנו13/01/2008שלום,
איני מטפל בגילאים אלו אך אתה צריך לברר עם רופא הילדים אם הילד יכול לקבל את אותן תרופות בדיוק בצורת אנהלצייה. הובלת התרופות באנהלציה בהחלט עשויה להיות יעילה להות פתרון מספק.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים בריאות - יובש בגוףמייק08/01/2008
אבי בן 87 חולה בסרטן הערמונית מפושט עם גרורות בכל הגוף. מטופל בלוקרין וזומרה.
סובל ממצב פרדוקסאלי בו מצד אחד הוא "מיובש" , עור קשקשי, ורידים שקועים המקשים מאד על אינפוזיה או בדיקת דם ומצד שני הוא סובל מאצירת נוזלים כגון כמות גדולה של נוזלים בריאות, רגליים נפוחות .
טיפול בפוסיד אינו משפר את המצב.
מה ניתן לעשות בכדי להקל עליו ?
תודה בשמו
מייק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזלים בריאות
מצב של אגירת נוזלים כפי שאתה מתאר עלול לקרות מאחד או משילוב של הסיבות הבאות: ירידה ברמת האלבומין בדם, אי ספיקת כליות, אי ספיקת לב, גרורות בחלל קרום הריאה ותסמונת פאראנאופלסטית הגורמת ליציאת נוזלים מכלי הדם אל הרקמות. התיעץ עם האונקולוג שלך לגבי אפשרויות אלו.
מקוה שתחוש טוב יותר,
דר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמהשלווה07/01/2008
ברצוני לדעת האם אמפיזמה שהתגלתה ע"י רופא ריאות תחת בדיקת נשיפה לפני 4 חודשים לערך,
כאשר בבדיקה ראשונה תפקוד ריאות עמד על 57%,בדיקה שנייה לאחר חודש וחצי 66% ,ובדיקה שלישית לפני שבועיים 79%,מראה שאפשר להחלים מהמחלה?
יש לציין שיש שיפור ניכר במצב הבריאותי אשר לא תמיד מצריך אותי להשתמש במשאף,כי קוצר הנשימה הולך ופוחת ככל שהזמן עובר
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמפיזמה
ד''ר שבתאי ורסנו07/01/2008שלום,
אמפיזמה לא מתגלית בבדיקת נשיפה פשוטה. העובדה שערכים המוזכרים (כנראה FEV1) משתפרים היא נגד אמפיזמה. או שעברת זהום חרעיף שחולף או שאתה אסתמטי.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
שלווה11/01/2008שהגעתי לרופא ריאות בבדיקה הראשונה עקב קוצר נשימה ושיעולים עם ליחה,צילום חזה לפני 4 חודשים ללא ממצא פתולוגי,וגם צילום זנעשה לפני חודש ללא ממצא,הרופא ערך לי בדיקת תפקודי ריאות ובדיקת נשיפה ונתן לי סימבקורט,מכיוון שיש הטבה מאד משמעותית,האם באמת יכול להיות שזו אסטמה או זיהום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף חשוב
שלווה11/01/2008אני בת 42 ועישנתי 22 שנה,לפני חמישה חודשים הפסקתי לעשן לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
שלווה13/01/2008בדיקת הרופא הייתה שמיעת הריאות ,ובדיקת נשיפה
אודה לתשובתך במהרה
יום טוב
וסליחה על כל מבול השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלווה
מעבר למה שכבר השבתי אתה צריך לברר עם רופאך שביצע את תפקודי הריאה לאיזו מסקנה הגיע בנוגע לאבחנה של בעייתך.
כל טוב,
ד,ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי?קרן06/01/2008
אני בחורה בת 32, בריאה מאוד. אני מצוננת כבר שבוע, דקסמול קולד לא עוזר. יש לי שיעול חזק מאוד כל התקופה וגם הוא לא עובר. כמה פעמים ביום יש לי התקפים חזקים של שיעול. חום נמוך כל התקופה 37.7. יש לי צפצופים בנשימה. אין עבר של אסטמה או מחלות ריאות. לפני יומיים התחילו כאבים חזקים מאוד ובעוצמה יציבה מתחת לחזה באיזור הריאה השמאלית (כאבים שמונעים ממני גם שינה בלילה). בנשימה עמוקה או בשיעול הכאבים חזקים ביותר. כואב לי כשאני שוכבת, כשאני יושבת ובכל תנועה שאני עושה. אני מעשנת לא כבדה. אין הקאות. שילשולים התחילו היום ויש גם כאבי אוזניים.הייתי אצל שני רופאי משפחה-אחד אמר שזה כנראה קרע בריאה בעקבות השיעול והשני אמר שייתכן שזה אוויר שנכלא בין הריאה לצלע. שלחו אותי לצילום שהפריך את ההשערות.
בצילום חזה נאמר לי שהכל תקין. הרופא בבית חולים טוען שזה כאב בעצם וזה יעבור ואני מאוד לא סומכת על התשובה הזאת.
יש לך רעיון מה זה יכול להיות? איזה בדיקות אני צריכה לבקש לעשות?
בתודה מראש-קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה יש לי?
קרוב לודאי שחלית בברונכיטיס חריפה וירלית או חיידקית לא-טיפוסית. אם אכן צילום חזה לחלוטין תקין הרי שהייתי ממתין ועוקב אחר החום ויתר התופעות ונעזר באקמול צינון וכו'. ניתן גם להתחיל טיפול באנטיביוטיקה מסוג רוקסו המתאימה לזהומים אטיפיים. התייעצי והיבדקי שוב על ידי רופאך.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטיס כרוניאור05/01/2008
דוקטור שלום.
כמה שאלות בקשר לברונכיטיס כרוני.
1. האם אפשר להרפא מזה,האם זה יכול לעבור?
2.האם סימביקורט טורבוהלר אמור לרפא את הברונכיטיס לגמרי או רק להקל ולעזור?
3.האם אדם שיש לו ברונכיטיס כרוני צריך להשתמש במשאף לכל החיים?
4.האם זה גורם נזק אם מפסיקים לקחת את הסימביקורט טורבוהלר ישר אחרי תחילת הטיפול או באמצע הטיפול?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיטיס כרונית
קודם כל השאלה האם האבחנה נכונה? האם היא מסתמכת גם על תפקודי ריאה וכיו"ב ?
ברונכיטיס כרונית קורית לרוב בשל עישון ממושך (לעיתים מדובר באסתמה שבטעות חושבים שהיא ברונכיטיס כרונית ולהפך). הפסקת עישון תורמת להקטנת הנזק לטווח ארוך. סימביקורט אינו הטיפול הראשוני אלא אם מדובר בנזק קשה. ניתן להפסיק סימביקורט, בתאום עם הרופא על פי המצב. חיוני לעקוב אחר מהלך המחלה בתפקודי ריאה תקופתיים.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אור09/01/2008תודה על התשובה.
הברונכיטיס כרוני אובחן ע"י בדיקת תיפקודי ראות שנעשתה כתוצאה משיעול מתמשך.
ניתן סימביקורט שתוך כדי לקיחתו במשך יום אחד ניגרם קוצר נשימה שלא היה לפני כן ומשום כך הופסק.
קוצר הנשימה נימשך מאז ברציפות,לפעמים יותר קשה ולפעמים יותר קל.
1. האם זה הגיוני?
2. מה נותנים בדרך כלל כטיפול ראשוני לברונכיטיס כרוני?
3. מה כדי לעשות במצב הקיים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך
אתה צריך להגיע לרופא ריאות בכדי שיעשה את האבחנה הנכונה. יתכן למשל כי מדובר באסתמה ולא בברונכיטיס כרונית. לא ניתן לאבחן את המצב באינטרנט.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהיקיר05/01/2008
שלום,אני בן 15 סובל מאסטמה מגיל 3 בערך,בשנים האחרונות האסטמה התחילה להשפיע עלי יותר ויותר במיוחד בתקופת החורף,מה שגורם לי להחסיר מבית ספר הרבה מאד ומונע ממני לקיים אורך חיים נורמאלי,אני לוקח טיפול מונע,אבל הוא לא ממש עוז,האם יש דרך כל שהיא להפחית במקרי קוצר הנשימה,וההתקפים?זה מאד חשוב לי במיוחד עכשיו שאני נכנס להילוך גבוה בלימודים ומתחיל בגריות....
תודה מראש,יקיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה
על פי תאורך אתה אכן סובל מאסתמה לא מאוזנת. עליך לפנות לרופא ריאות שיבצע תפקודי ריאה ויעריך גורמים העלולים להפריע באיזון האסתמה ויתאים טיפול. לא ניתן לעשות זאת באינטרנט.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתשרון05/01/2008
שלום,
אני בת 27,בהריון שבוע 5.
אתמול לקחתי את כדור הברזל הרגיל שלי ותוך כדי נחנקתי, השתעלתי ובלעתי.
זה היה ממש מהיר.
האם ייתכן שכדור הברזל נכנס בטעות לטרכיאה ולא לאזופגוס?
ואם כן, מה קורה אז???
פשוט יש לי קצת קושי בנשימה, אני מרגישה שאני מאמצת את שרירי הצוואר לעיתים קרובות ביומיים האלה ולא יודעת אם לייחס את זה להריון או שאולי יש בעייה בגלל הכדור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבולבלת
אם יש חשש ששאפת את הכדור ובמידה ואת עדיין משתעלת אזי מומלץ לבצע צילום חזה ישר וצדדי ו(עם הגנה מתאימה בשל ההריון) וגם שרופאך ישמע את ריאותיך.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)