פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• היכן עושים תיפקודי ריאות?
    עידו
    19/02/2008

לד"ר שלום,
    היכן עושים תיפקודי ריאות?
    יש ללכת לרופא ריאות או לרופא משפחה ולבקש תיפקודי ריאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היכן עושים תיפקודי ריאות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכל מכוני ריאות ומעבדות לתפקודי ריא

ד``ר דניאל סטרובין
    19/02/2008

מעבדה לתפקודי ריאות קיימת בכל מרפאות ומחלקות למחלות ריאה בבתי החולים וגם ברוב מרפאות ריאות בקהילה . חוץ מזה ישנם מכונים לתפקודי ריאות (במסגרת מכון מור או אחר) שעובדים תחת הסכמים עם קופות חולים השונות.
    הפנייה לתפקודי ריאות היא דרך רופא המשפחה. בחלק המקומות בדיקת תפקודי ריאות כלולה במסגרת יעוץ רופא ריאות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש מהרפואה הקונבנציונאלית
    אלי
    19/02/2008

ביתי בת 17 סובלת מאסטמה מילדותה.
    טופלה על ידי מיטב הרופאים במיטב התרופות
    בדרך כלל המחלה התבטאה בקוצר נשימה בלבד.
    בשנה האחרונה היא מתייבשת גם ללא הקאות ו/או שלשולים
    ביצעה בדיקות דם ובדיקות אחרות אין ממצאים.
    בשנה האחרונה הגיעה 6 פעמים למיון קיבלה אינפוזיה ושוחררה
    הביתה.לאחרונה היא מתעוררת עם בחילות והקאות מקיאה ושוב הכל
    מסתדר.אין סוג של בדיקה שלא ביצעה.מה עושים?
    אודה לכל עזרה או עצה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    19/02/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=175 id=link]גסטרואנטרולוגיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת ונטולין וסרוטייד
    רינה
    17/02/2008

שלום רב ,
    אני מבקשת לדעת האם נטילת וונטולין וסרוטדייד 500 מ"ג2 שאיפות לפני תיפקודי ריאות
    עשויות לשנות לטובה באופן משמעותי את התוצאות בנפח הריאות ובחסימות .
    בתודה מראש
    רינה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת ונטולין וסרוטייד

הוספת תגובה

• שאלה דומה

TAMIR
    18/02/2008

האם סינגולייר יכול להגדיל את נפח הריאות? ההגיון הבריא אומר לי שלא, אבל אולי הוא מונע את הצרת הסימפונות וסתימתן, אז האפקט זהה - הרי אין הבדל בעצם בין הרחבת ריאות ומניעת הסתימה שלהם, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת משאפים על תפקודי ריאות.

ד``ר דניאל סטרובין
    19/02/2008

שימוש במרחיבי סימפונות קצרי וארוכי טווח (כמו שסרבנט שנמצא בסרטייד) יכול להשפיע על תפקודי ריאות במובן של זרימות (משפר הפרעה חסימתית). סיבה לשימוש קבוע במרחיבי סימפונות ארוכי טווח היא שיפור של הפרעה חסימתית ובעקבות כך - הטבה מבחינת סימפטומים. לסטרואידים נשאפים ישנה השפעה חיובית על הפרעה חסימתית בתפקודי ריאות שמקבלים טיפול קבוע. אין השלחות ישירות של טיפולים הנ"ל על נפחי הריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה
    עידו
    16/02/2008

שלום רב
    רציתי לדעת האם כאבים באזור הצלעות והרבה ליחה שכל הזמן יש ליחה אבל היא לווא דווקא יוצאת
    היא נשארת בגרון וגם על חלל הגרון נמצאת כמו קורי עכביש האם זה מעיד על משהו בריאות?
    אמרו לי שליחה זה קשור לריאות ואני מאז שהיתה לי המחלה הויראלית לפני 7 חודשים עד עכשיו
    יש לי ליחה.
    בתודה אייל

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/02/2008

תלונות שציינתה מתאימות יותר לבעיה בדרכי אויר עליונות, מומלץ קודם כל לעבור בדיקת רופא א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בועות בריאות
    ימית
    16/02/2008

אבא שלי עבר ביופסה של הריאות עקב ריאות מצולקות הבדיקה תקינה אבל הצתבר בועות בריאה לאחר מיכן בחזה ועבר לאיזור הפנים מה לעשות ?הוא היה עם 2 נקזים וכרגע עם נקז מעל החזה
    כמובן שיש דליפה אבל הנקז עדיין שם דרך אגב הוא כבר שלושה שבועות

לקביעת תור
    סגירה
    בועות בריאות

הוספת תגובה

• חזה אויר אחרי ביופסית ריאה.

ד``ר דניאל סטרובין
    19/02/2008

חזה אויר אחרי ביופסיה ריאתית הינה תופעה נפוצה אחרי ביופסיה ריאה. בנוכחות שינוים כרוניים בריאות (שזאת למעשה היתה סיבה לביופסיה) תהליך הבראה מחזה אויר איטי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריאות-נשימה
    עידו
    16/02/2008

לד"ר שלום רב
    אני בן 24 בחור בריא בדרך כלל,לפני חצי שנה היה לי מחלה ויראלית שהתחילה מדלקת בסקנס קנה הנשימה,לאחר מכן חיידק ההילובקטר שעדיין קיים,ודלקות חוזרות ונשנות של הגרון.
    היו כאבים באזור הצלעות,וכאבים ישנם באזור של קנה הנשימה-וושט.
    הנשימה שלי נראת כבדה ואיטית וכאילו לא נכנס אוויר לגרון ולא יוצא ממנו.יש ליחה
    אני מקורר במשך שבוע ובמשך יומיים האחרונים היה חום ועדיין מרגיש את הקושי בנשימה
    אין לי חס וחלילה קושי בנשימה כמו של חולה אסתמה.אבל מרגיש שיש איזה שהוא קושי.

האם יש סיבה לדאוג? לפי התסמינים זה נראה כמו איזה מחלת ראות ?
    אני מנסה להרגיע את עצמי ולהגיד אם היה לך קושי הכי קטן של נשימה היית כבר מאושפז
    או מעולף והיית מרגיש את זה.אבל לא מצליח להרגיע כי מרגיש שהנשימה היא כבדה ואיטית
    ובקושי נכנס אוויר לגרון לפה והפה יבש גם ככה.
    אשמח לקבל תגובה
    רון

לקביעת תור
    סגירה
    ריאות-נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/02/2008

תסמינים שייכים יותר לדרכי אויר עליונות (איזור גרון, אף וושט ). כדבר ראשון בדרך לסדר בעיה רצויה בדיקת רופא א.א.ג . סימנים אינם ספציפיים אך לפעמים אסתמה מתחילה בצורה לא קלאסית, כדי לשלול אפשרות הזאת ניתן לבצע בדיקת תפקודי ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    זרובבלה
    14/02/2008

שלום רב

בת 32, מילדות אסטמה, נזלת אלרגית כל השנה, רקע אלרגי משפחתי ענף כולל אסטמה.
    לא מעשנת (גם לא בעבר). השיעול הוא פרודוקטיבי ומלווה אותי כל השנה, עם ליחה (כל הזמן).

בבדיקה כמעט תמיד ניתן לשמוע אצלי חרחורים, צפצופים, EXP מאורך נשימה ברונכיאלית גסה
    וכל מיני (ממש מלחמה בפנים...)

אני על טיפול מונע קבוע בסימביקורט, תיאוטרים 200, אינהלציות פליקסוטייד ועוד.
    מעת לעת מקבלת גם דיפרוספאן, לא תמיד יש הטבה.

למרות הטיפול המונע, כל הזמן התלקחויות של ברונכיטיס. כל התקף יכול להימשך חודשים שלמים.
    ועד שנפטרים ממנו, אחרי מקסימום חודש - עומד זיהום חדש בפתח ומתחילים מהתחלה....

עליי לציין לשבח את רופא המשפחה שלי שאינו ממהר לרשום לי אנטיביוטיקה על כל זיהום ויראלי
    ובכך הוא למעשה שומר עליי ועל בריאותי.

נבדקתי ע"י רופא ריאות FEV=70%.
    בצילום חזה אחרון-ציור פריברונכיאלי מוגבר בבסיסים.
    אני מטופלת כבר חודש באנטיביוטיקות ללא הטבה בתלונותיי על קוצר נשימה
    (התחילו בדוקסילין, המשיכו בזינט והחליפו לאופלודקס)

נתנו לי ספיריבה. היה שיפור מה בתלונותיי.
    אבל זה לא בסל הבריאות בשביל האסטמה שלי.

רופא הריאות שלי חושב שיכול להיות שמדובר בברונכיאקטזיות.
    שלח אותי לעשות סיטי ברזולוציה גבוהה ומשם הכוונה להמשיך לברונכוסקופיה.

לצערי, אין בדעתי לעשות את הבדיקות עליהם המליץ המומחה.
    בסיטי יש קרינה עצומה ואני בחורה צעירה מאוד. ברונכוסקופיה-לא תודה.
    עברתי ברונכוסקופיה לפני 10 שנים ומאז נשארה לי טראומה נוראה מזה.
    אז, לפני 10 שנים, הסיטי והברונכוסקופיה היו תקינים לחלוטין.

השאלה שלי-
    1. האם יש דרך אחרת לסייע לי כדי להגיע לאבחנה האם אכן מדובר בברונכיאקטזיות?
    2. האם משהו במהות הטיפול ישתנה במידה ויגיעו למסקנה שאכן מדובר בברונכיאקטזיות?

חשוב לי לציין כי למדתי לחיות ולתפקד כרגיל בכל המישורים בחיי. לצד המחלה הנוראית הזאת שעושה בי שמות. אבל לאחרונה התלונות שלי על קוצר נשימה גוברות וקשה לי לבצע מאמצים פשוטים יחסים כמו לעלות במדרגות, הליכה למרחקים (אפילו קצרים)

ופעם ראשונה בחיי, מזה 32 שנה, מצבי הנשימתי מתחיל להטריד אותי. בצורה כזאת שזה משפיע
    עליי בצורה יומיומית

אשמח עם תוכלו לייעץ לי בנוגע לשתי השאלות שבגוף ההודעה.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• אסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/02/2008

שלום,
    בדיקת הבחירה לברור אפשרות של ברונכיאקטזיות היא CT חזה. אין דרך אלטרנטיבית שבשימוש היום.
    במידה ויתגלו ברונכיאקטזיות עשוייה להיות לכך משמעות טיפולית, בעקר מניעה וטיפול אגרסיבי בזהומים.

המקרה שלך נשמע מורכב ובמידה ולא פנית עד היום לקבלת חוות דעת נוספת ממומחה- רצוי שתעשי זאת (עם כל החומר הרפואי, צילומים קודמים, תפקודי ריאה לאורך עברך ובדיקות דם רלבנטיות).

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד לא מצאתי את הרופא המתאים כנראה

זרובבלה
    17/02/2008

למען האמת, גם אני לא טלית שכולה תכלת - קשה היה לי לאורך השנים, וגם עכשיו,
    להתמיד בטיפול התרופתי הנוקשה
    (משאפים בוקר וערב, אינהלציות 3 פעמים ביום, אנטיביוטיקות, מכייחים, אנטיהיסטמינים, אנטיקונג'סטיבים למיניהם, ועוד מכל טוב הארץ)

למעשה, כל טיפול שהתחלתי, באיזשהו שלב איבד מהאפקטיביות שלו לגביי
    והארסנל לטיפול בי, כפי שמתברר לי עכשיו, עם השנים, רק הולך ומצטמצם
    ומצבי הולך ומתדרדר

לגבי סינגולייר - לא עזר לי בכלל

כרגע אני עדיין על אנטיביוטיקה (אופלודקס),
    וממתינה לפיזיוטרפיה נשימתית

מצבי, כאמור בהודעתי הקודמת, בהחלט מתחיל להדאיג אותי ואין לי מושג איך להתחיל
    ולכבות את להבות השריפה הזאת שנוצרה כעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מניעתי

TAMIR
    16/02/2008

זורבבלה שלום. את לוקחת המון תרופות וטיפולים, ואני לא בטוח שאת צריכה את כל זה. אולי משהו אחד יעיל ומניעתי יכול היה לעשות אפקט טוב יותר. אני אמנם לא רופא, אבל אני מכיר מהנסיון האישי שלי את התרופה סינגולייר שהיא תרופה מניעתית מצויינת. אני אישית לוקח אותה בעיקר בעונות האלה, אבל אני חושב שזה מיועד גם לטיפול רציף. לא יודע, תבררי, ושיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה
    נדב
    13/02/2008

ד"ר שלום,
    אני בן 21 משרת בצבא.

רציתי לשאול ולהתייעץ בנוגע לקוצר נשימה שלצערי שפקד אותי לפני כשנה וחצי לכל הפחות.
    זה התחיל ממש ב"קטן" כמו שאומרים, והלך וגבר, מהרגע שהבנתי שזה נייהיה רציני יותר ויותר, ושלא מדובר במחלה זמנית חולפת, התחלתי להיבדק, (עוד בשלבים מוקדמים).

עם הזמן החריף קוצר הנשימה והצטרפו ה"קליקים" כמו שאני נוהג לכנות אותם, בעת התמתחות או נשימה עמוקה אני גם מרגיש וגם שומע את ה"קליקים" שבוקעים מעומק בית החזה שלי.

לא יודע אם מיותר לספר לך שאני חווה יסורים נוראים, סרט איימה מחריד, לילות לא לילות וימים לא ימים.
    בנוסף על תחושת המחנק המתמדת , אחרי בדיקות אצל 6 מומחים הרופא הצבאי אומר לי במילים שלו "מבחינתי אתה בריא אין לך מה לבוא אלי" כשעוד "בזכותו" (בלשון סגי נהור כמובן) אני עושה את כל הפעולות הנדרשות ממני ללא שום הקלות או פטור (ואני ניזוק).
    אני בטוח שגם אתה תסכים על כך שלחיות עם קוצר נשימה שאני יודע מה עוצמתו (והוא בלתי נסבל לזמן קצר וקו"ח לזמן ממושך) זה מוציא את האדם מדעת זה שאני עוד מתפקד היום זה הישג מרומם מבחינתי אבל אני יודע שבאם מצבי לא ישתפר -לא אחזיק מעמד-
    מצבי הנפשי החל מזמן בדרדור אני משתדל להמשיך ליהיות חזק אך אני יודע שזה עניין של זמן עד שמישהו ימשוך אותי מהמפולת הזו שמובילה למפל.
    (השתדלתי לא להאריך)
    אשמח אם תייעץ לי בעניין ותעזור לי למצוא את המזור.

בברכת בריאות וכל טוב..

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/02/2008

שלום,
    עלייך לבקש הפנייה לרופא ריאות מומחה.
    הסיבות לתחושת קוצר נשימה הן רבות, מהן פיזיות ומהן נפשיות. יש צורך בברור שיכלול בדיקה גופנית, תפקודי ריאה (לעיתים גם לאחר מאמץ) וצילום חזה, כהתחלה.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול אסתמטי
    שירה
    13/02/2008

ערב טוב,

בתי בת ה-4 התחילה אתמול עם שיעול אסתמטי. כבר עברה כשנה מאז שהיו לה שיעולי אסתמה קשים.

נתנו לה משאף עם בודיקורט ועם ונטולין (פעמיים כל משאף בבוקר ולפני השינה).

היא ממשיכה להשתעל למרות זאת.

האם ניתן לתת לה עוד שאיפה? אם כן, ממה - מהונטולין, הבודיקורט או שניהם?

מה עוד ניתן לתת לה כדי להקל עליה הלילה?

רוב תודות מראש,

שירה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול אסתמטי

הוספת תגובה

• שיעול אסתמטי

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/02/2008

שלום,
    בודיקורט יעיל לשיעול אסתמטי אך התגובה אינה בהכרח מידית ולוקח מספר ימים עד להשפעה. לחילופין, יתכן וסיבת השיעול אצל ביתך היא נזלת היורדת לאחור אל חלל הלוע או סיבה אחרת שאינה קשורה לאסתמה. . במקרה זה בודיקורט לא יועיל.
    התייעצי עם הרופא שהמליץ על הטיפול.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות ובהמשך תפליט פלאורלי
    ארי
    13/02/2008

שלום
    גיל 60 , מעשן בעבר ..לפני כ-חודשיים כאבי צלעות צד שמאל ,בצילום רנטגן ציור ריאתי מעט מוגבר ,תסנין קלוש בשדה התחתון משמאל, אין תפליט או גודש, טופלתי ב-זינט במשך 10 ימים, בהמשך כאבי שרירים ידיים רגליים,
    לפני שבוע נעשה צילום CT בטן+אגן , תוצאה ללא ממצא פתולוגי,ובצילום CT חזה, תפליט פלאורלי קטן משמאל.....
    מעוניין לדעת מהי אבחנה זו,
    מטריד ומדאיג אותי כאב בצד שמאל למטה בעת נשימה עמוקה או התעטשות או שיעול שיש לי לעיתים רחוקות, האם זה תופעה של שאריות של דלקת הריאות שהיתה לי, וחולפת במשך הזמן

תודה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות ובהמשך תפליט פלאורלי

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/02/2008

שלום,
    תפליט יכול להיות תוצאה של תהליך דלקתי, אי ספיקת לב ולעיתים ביטוי לגידול.
    במקרה שלך עלייך להיות במעקב קליני עם צילומי חזה ביקורת על ידי רופאך. במידה והנוזל יגבר ויהיה בר-דיקור יהיה לבצע דיקור אבחנתי.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    אילנית
    13/02/2008

שלום שמי אילנית ואני חולת אסטמה קשה מאד . כל הטיפולים שקיבלתי עד היום משאפים הסוגים ומכל המינים כדורים לא הביאו לשיפור במצבי. הנני בת 40 ומתקשה לתפקד בפעילות סטנדרטית
    ביום יום. לפני כשנה וחצי קיבלתי אישור לקבל את "זריקת הפלא" בשם זולר ולפי מה שהוסבר לי הגיע הקץ לבעיות הרפואיות שלי. לאחר שנה של טיפול בזולר 2 זריקות בחודש הופסק הטיפול היות ולא היה שיפור במצבי. כיום הנני מקבלת משאפים + 20 מ"ג פרדניזון קבוע כל יום מזה שנים.
    ביום ראשון האחרון חלה החמרה במצב הנשימתי קיבלתי הידרו קורטיזון 250 מ"ג ביום שני הופיע חום וכאבים בגב(בריאות) קיבלתי הפניה לצילום ריאות תשובת הצילום אומרת כך
    " הופיעו מספר הצללות פסיות בשדה אמצעי משמאל אין תפליט" והשאר נורמלי
    דיברתי עם הרופאה (אציין שהינה רופאה מחליפה שאינה מכירה את ההיסטוריה שלי)
    היא טוענת שאין סיבה לשתות אנטיביוטיקה
    אני פוחדת להסתבך לכן מבקשת את יעוצך המהיר אנא עזור לי
    אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/02/2008

שלום,
    הצללות פסיות הן בד"כ לא ביטוי לדלקת ריאות ובמקרה שלך יכולות להוות ביטוי לסתימת סימפונות בפקקי ליחה. כחולת אסתמה קשה את צריכה להתייעץ עם רופא הריאות שמכיר אותך לאורך השנים ולשאול לדעתו גם במקרה זה.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על התרופה סינגולייר
    ערן
    12/02/2008

ד"ר שלום.
    רציתי לשאול לגבי התרופה סינגולייר, שקראתי שהיא לא סטרואידית, איך בדיוק היא מסייעת למניעת אסטמה? איך היא בעצם עובדת?

תודה, ערן.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על התרופה סינגולייר

הוספת תגובה

• שאלה על התרופה סינגולייר

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/02/2008

שלום,
    סינגוליר היא תרופה אנטידלקתית הפועלת על מניעת ההשפעה של מתווך דלקתי (לויקוטריאן) המשתתף בתהליך הדלקתי האסתמטי. על ידי הפחתה או מניעת הדלקת מושג איזון טוב יותר של האסתמה. סטרואידים גם הם אנטידלקתיים אך פועלים במנגנון שונה ובעל תחום השפעה רחב יותר ולכן הם גם יעילים יותר באסתמה.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות
    שרי
    11/02/2008

בני בן השנה סבל מדלקות ריאה חוזרות. בוצע תבחין זיעה שנמצא צקין וכן ברונכוסקופיאה תקינה. כרגע בטיפול אנטיביוטי מונע.

בני בן ה- 4 סובל גם הוא מדלקות ריאה חוזרות. עבר בדיקות אלרגיה בהיותו תינוק אך לא נמצאו ממצאים.
    אוסיף כי בצעתי בדיקות גנטיות טרום הריון בהן לא נמצאתי כנשאית CF.

האם יש צורך בברור דומה אצל בני בן ה- 4??

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות ריאה חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/02/2008

שלום,
    מכוון שאיני מטפל בגילאים אלו אני מציע לך לפנות לפורום רופאי ילדים.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח צילום חזה
    שמחה
    11/02/2008

שלום רב.
    עקב זה שלא הרגשתי טוב כמתואר מקודם ביקרתי אתמול במרפאת ריאות.
    עשיתי תיפקודי ריאות שהרופא אומר שהם תקינים.
    פיענחו לי את הצילום שעשיתי בקופת חולים. וגם בדק אותי לאחר זה רופא ריאות.
    הוא אמר שהצילום לא מראה דלקת ריאות אלא זו היתקררות ויותר נכון ברונכיט.
    ואמר שאין צורך באנטיביוטיקה שנתנו לי כי ברונכיט עוברת לבד וזה ויראלי.
    למרות הכל ותיפקודי ריאות תקינים אני מרגישה בחוסר אויר קשה לי לנשום
    ובבדיקה גופנית אין ציפצופים או חירחורים.
    אני מטופלת בבודיקןרט קבוע 2 פעמים ביום למניעה.
    והרופא אמר אם קשה לך לנשום אז תעשי ונטולין.
    רציתי לדעת ממה הקוצר נשימה אם התיפקוד תקין כי התיפקוד אם יש בעיה הוא מראה.
    בגב העליון בשכמות בצד ימין למעלה יש נקודה של מקום שמאוד מאוד כואב וכשאני נושמת קשה לי כי עולה איתי הכאב.
    אולי יש קשר לחוסר אויר ולמי אני צריכה לפנות.
    פיענוח הצילום שפיענחו לי אותו במרפאת ריאות הוא-צל הלב והשערים בגוגל תקין.
    שינויים פיברוטיים בפסגה ימנית..
    בRLL צל זעיר . אן רואים הצללהבריאות. סקוליוזיס ימינה ע''ש גבי.
    תודה רבה לך ד''ר

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח צילום חזה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/02/2008

שלום,
    קוצר נשימה זו תחושה והיא עלולה לקרות גם אם תפקודי הריאה הם תקינים ולא מסבירים את התחושה. לעיתים קוצר נשימה נובע גם מסיבה של לחץ נפשי. עלליך להשאר במעקב הרופא שלך ובמידה ולא יחול שיפור הוא יעמיק את הברור.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגי
    איריס
    11/02/2008

שלום אימי בת 80 הוגדרה כחולת copd עם תיפקודי ריאות תקינים ב2 מקרים.סובלת מסוכרת יתר לחץ דם ריאתי. אי ספיקת כליות קלה הצרות קלה בינונית באורטה. מידי פעם קוצר נשימה מלווה בציפצופים .בשל דידיימרים גבוהים עברה סיטי אנגיו ששלל תסחיף. מיפוי ריאות תקין.מטופלת בסימבקורד ומרחיבי סימפונות.תיפקודי ריאות 92% fev לפני שנה הפרעה חסימתית קלה בסימפונות הקטנים ללא מרכיב ספסטי נפחי הריאה וחמצן במנוחה תקינים. תיפקודי ריאות לפני שבועיים 92% fev .לא מעשנת ולא עישנה. האם הטיפול במרחיבי סימפונות יעיל? ממה נובעים התקפי קוצר נשימה המלווים בציפצופים .למרות ריאות נקיות בשמיעה ע"י בדיקת רופא אודה לך מאוד על תשובתך ועזרתך תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מגי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/02/2008

לפי הנתונים שהוצגו קיימות מספר אפשרויות לסימנים הקליניים: מחלת לב , אסתמה או סיבה אחרת (לא ריאתית ולא לבבית) לקשיי הנשימה. תפקודי ריאות תקינים (כמו שהוצג בשאלה) אינם שוללים אסתמה. יתר לחץ דם ריאתי לבדו יכול להסביר קשיי הנשימה אך קיימת רשימה ארוכה מאוד של סיבות לעליה בלחץ דם ריאתי.
    בגלל מורכבות המקרה יש טעם להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות עם חומר רלוונטי (רדיולוגי וגם תפקודי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה