מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הופעת אסטמה בהריוןרויטל03/01/2008
אני נמצאת כרגע בחודש החמישי להריוני, מזה כשבועיים וחצי אני סובלת משעולים עד כדי הקאה וקוצר נשימה קשה,בעיקר במאמץ, עד כדי מצב של אי יכולת לדבר בחיפושי באינטרנט אחר התופעה
הבנתי שאסטמה יכולה להופיע בעקבות שינויים הורמונלים, רופא המשפחה איפשר לי להשתמש בוונטולין 2 לחיצות פעם ביום, (לא ריאלי ולא מספיק, בפועל אני משתמשת שלוש עד ארבע פעמים)
מה המקסימום שאפשר בהריון? נתן לי אנטיביוטיקה למקרה שיופיע חום...(אני לךא מצוננת לא מנוזלת וכד'..)
אני חסרת אונים ומותשת אין לי אוויר, מה עלי לעשות?
אודה לתשובתך המהירה, סליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הופעת אסטמה בהריון
ד''ר שבתאי ורסנו07/01/2008שלום,
את למעשה סובלת משעול שסיבתו לא אובחנה והיא לא בהכרח אסתמה. אסתמה אכן יכולה להופיע לראשונה דוקא בזמן ההריון אך יש לשאוף לאבחנה מדוייקת. עלייך לראות רופא ריאות במידה והתופעה נמשכת. במקרה ששיעול הוא הביטוי העיקרי לאסתמה הטיפול המומלץ הוא לא ונטולין אלא בודיקורט.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תגר מתכוליןלימור01/01/2008
יש לי ציפצופים בנשימה כבר כמה חודשים.
ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות והיא יצאה תקינה.
רופא הריאות שלח אותי לבדיקת תגר מתכולין.
מה זו בדיוק הבדיקה הזו?
האם יש ממה לפחד?
האם היא לא נעימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת תגר מתכולין
ד''ר שבתאי ורסנו02/01/2008שלום,
כבר הסברתי בפורום זה מהי בדיקת תגר מטאכולין. זו בדיקה שמבוצעת, כמו במקרה שלך, כאשר עולה חשד קליני לאסתמה אך תפקודי הריאה הבסיסיים הם תקינים. במבחן התגר שואפים חומר שבאסתמטיים מגרה את הסימפונות משמעותית יותר מאשר בלא אסתמטיים והדבר משתקף בתפקודי ריאה שלאחר שאיפת החומר. לא מדובר בבדיקה קשה או מסוכנת, כאמור זו בדיקה אבחנתית.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחודש לאחר פנאומוטורקס -מותר לשחות?דניאל01/01/2008
שלום רב.
לפני כחודש אושפזתי בעקבות פנאומוטורקס ספונטני.
את הנקז הוציאו לי לפני 3 שבועות, נבדקתי ב-CT והריאה תקינה, וכמו כן אני חש בטוב.
היות ואסור לי להתאמן במכון כושר ב-3 השבועות הקרובים, תהיתי -
האם מותר לי לשחות (בצורה קלה ולא תחרותית) ע"מ לעזור בשיקום הכושר והריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כחודש לאחר פנאומוטורקס -מותר לשחות?
לאחר פנוימוטורקס ספונטני לא ממולץ לבצע פעילות גופנית מאומצת במשך 2-3 חודשים. הכוונה לפעילות כגון הרמת משקלות בעיקר. הייתי ממליץ לגבי שחייה להמתין עוד כחודש.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לעשן אחרי פניומוטורקס
ליאור07/10/2014היה לי חזה אוויר לפני שלושה שבועות עקב נפילה מאופנוע רציתי לדעת כמה זמן אסור לעשן?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה לשאלה שלי בבקשה.
ליאור08/10/2014שלום,
מכוון שהיה לך בעבר ארוע של פנוימוטורקס ספונטני (וכעת לאחר חבלה9 מומלץ לא לחזור לעישון בכללל !!! קיים קשר הדוק בין ארעות פנוימוטורקס ספונטני לבין עישון !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחכה לתשובה לשאלה שלי בבקשה. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/10/2014שלום,
מכוון שהיה לך בעבר ארוע של פנוימוטורקס ספונטני (וכעת לאחר חבלה9 מומלץ לא לחזור לעישון בכללל !!! קיים קשר הדוק בין ארעות פנוימוטורקס ספונטני לבין עישון !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה בקשר לאסתמה.בת 1901/01/2008
שלום רב.
אני בת 19. בשני הלילות האחרונים התקשיתי לישון כתוצאה מקוצר נשימה והשתעלתי הרבה ויש לי ליחה.
הרופא בדק אותי, מצא צילום חזה נקי, א.ק.ג נקי. אבל היו צפצופים קלים שהייתי בשכיבה. ויש לי לחץ מעין מועקה בדיוק באמצע החזה.
הממצאים של הרופא, שיתכן שיש אסטמה ואני צריכה לקחת בריקלין ובודיקורט פעמים ביום במשך שבוע לבדוק אם זה אכן עוזר.
יתכן שיש לי אסתמה בגיל 19? יש לציין שבגיל צעיר יותר היו לי אלרגיות בצורת פריחה ולאחר תקופה מסוימת זה התחלף בצינונים, אבל תמיד שעשיתי בדיקות אלרגיה לא מצאו כלום חוץ מרגישות לפרווה.
לפי דעתך זה אכן אסתמה? זה יכול לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה קטנה בקשר לאסתמה.
אסתמה עלולה להופיע לראשונה גם בגיל 80 ולא רק בגיל 19. יתכן ומדובר אצלך באסתמה אך לשם הוכחה יש לבצע תפקוד ריאה שלא נעשה אצלך ולכן האבחנה מוטלת בספק.
בברכה,
ד,ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה...
בת 1902/01/2008מה זה אומר תפקוד של ריאה?
איך בודקים זאת? מה התהליך? סתם לידע כללי...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתמיה30/12/2007
שלום רב,
לפני כחודשיים חליתי בשפעת והרופאה שלחה אותי לצילום ריאות שבו נמצא הסתידויות בצלעות ומוקדים רדיודנסיים בשדה תחתון. לפני יומיים בצעתי צילום חוזר לבקשת הרופאה ונמצא שוב הסתידויות ובנוסף ממצא סמיך עגול פיטמה בהמיטורקס שמאל, ללא שינוי משמעותי מצילום קודם.
אוסיף שבינתיים התברר שאני חולת צליאק ואני לוקחת בשבועיים האחרונים תוספי סידן וויטמין D.
האם הממצא הסמיך הינו עדות לגידול? מהי הסתידות בצלעות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוטרדת
הסתידויות בצלעות הן תהליך פיזיולוגי נורמלי עם הגיל ואין לו קשר לסידן שאת נוטלת. לגבי הצל הסמיך במידה ווידאו שזהו צל של פיטמה הרי שאין מדובר בממצא ריאתי. במידה ולא וידאו זאת (צילום עם סימון פטמות) הרי שיש לוודא ובמידה והצל אינו פיטמה יש להמשיך ןלבררו.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוטרדת
הסתידויות בצלעות הן תהליך פיזיולוגי נורמלי עם הגיל ואין לו קשר לסידן שאת נוטלת. לגבי הצל הסמיך במידה ווידאו שזהו צל של פיטמה הרי שאין מדובר בממצא ריאתי. במידה ולא וידאו זאת (צילום עם סימון פטמות) הרי שיש לוודא ובמידה והצל אינו פיטמה יש להמשיך ןלבררו.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוטרדת
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני שוב מטרידה..
מיה02/01/2008תודה תודה על התשובה. אני מצטערת שאני מטרידה שוב, אבל רק בעוד שבועיים יש לי תור לרופא ואני בלחץ.
העתקתי את פרשנות הצילום:
"לא הודגמו תסנין, תפליט או גודש.
בשדה תחתון של המיטורקס שמאלי הודגם ממצא סמיך, עגול - פיטמה."
מה זה אומר?
שוב תודה על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין מייאסטניה גרביס לדלקות ריאהגל29/12/2007
האם ידוע על קשר כלשהו בן מיאסטניה גרביס לדלקות ריאה חוזרות כוניות מלוות באאוזנופיליה מרשימה לעיתים, צפצופים תמידיים תחת פרדניזון, איטרקונוזול (ברקע אסטמה), בודיקורט, סימביקורט...מדובר על נער בן 16 מטופל בשניידר תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשר בין מייאסטניה גרביס לדלקות ריאה
"דלקות הריאה, שאתה מציין עם אאוזינופיליה כאשר ברקע ידועה אסתמה אינן בהכרח קשורות למיאסטניה. באסתמטיים תתכן דלקת ריאות אאוזינופילית כרונית שלעיתים מחכה באופן קליני דלקת ריאות חיידקית. דלקות ריאה במיאסטניה עלולות להגרם גם בגלל שאיפת הפרשות כאשר ברקע חולשת שרירי נשימה/בליעה. לחילופין יש לברר גם תגובה אלרגית לתרופות .
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרידוענבר23/12/2007
שלום, מה ההבדל בין סטרידו לאסתמה? אני מתגוררת באילת והבנתי כי בגלל האוויר היבש רוב התינוקות הנולדים פה חולים בסטרידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטרידור
ד''ר שבתאי ורסנו25/12/2007שלום,
סטרידור היא מחלה של מיתרי הגרון והגרון (לרינקס) הגורמת לקושי בשאיפת אויר עם קולות אופיניים בזמן השאיפה. סיבתה לרוב זהומית. אסתמה היא מחלה של הסימפונות והקושי העיקרי הוא בנשיפה והסיבה בגיל קטן היא לרוב אלרגית.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולעינת20/12/2007
שלום דוקטור,
יש לי שיעול שלא עובר כבר חודשיים מלווה בלחה, אני מעשנת, אך לא הרבה ונראה כי הליחה אינה נגמרת, לעיתים אפילו בלילה מתוך שינה אני ממש נחנקת ואז יש לי התקפת שיעול. האם זה קשור לעישון או למשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול
ד''ר שבתאי ורסנו28/12/2007שלום,
ללא ספק יש קשר לעישון אך אם השיעול שינה את אופיו ואינו חולף עלייך ללכת לבדיקת רופא, צילום חזה לפחות, בכדי לשלול סיבות נוספות.
בברכה,
ד"ר ש. ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפצופים בנשימהלימור18/12/2007
לפני כמה חודשים, התחילו לי ציפצופים בנשימה. הציפצופים קורים רק בנשימה דרך הפה ונשמעים כלפי חוץ. הם באים ונעלמים (לפעמים פעם בכמה שעות ולפעמים כל כמה ימים).
כשזה קורה, אני מרגישה כאילו האוויר נכנס יותר לאט.
זה קורה למשל כשאני צוחקת הרבה ובלילה כשאני ישנה, אבל בעיקר קורה סתם ככה פיתאום.
רופא המשפחה שלי שלח אותי לבדיקת אנדוסקופיה פיבר אופטי שיצאה תקינה ולצילום חזה ובדיקת תפקודי ריאות שיצאו גם הם תקינים.
אחרי שסיימתי את בדיקת תפקודי הריאות, בהמשך היום הרגשתי הקלה משמעותית בנשימה, ואני מניחה שיש קשר לוינטולין שניתן לי בבדיקה.
אשמח לשמוע חוו"ד שלך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפצופים בנשימה
ד''ר שבתאי ורסנו22/12/2007שלום,
במקרה של ציפצופים בשאיפה שנשמעים לאוזן יש לשלול חסימה בקנה הנשימה/מיתרי קול. אם אכן תפקודי הריאה (גם עקומת זרימה שאיפתית) ואנדוסקופיה פיבראופטית עד מתחת למיתרי הקול תקינים אזי הסבירות לכך פוחתת אך לא אפסית. במקרה כזה יש לבצע CT או אנדוסקופיה יותר עמוקה. לחילופין, אם ונטולין גרם לשיפור בתחושתך הדבר היה צריך להתבטא גם בשיפור הפרמטרים בתפקודי ריאה- האם כך קרה? לסיום אומר כי אם הרופא שלך חושד באסתמה בנוכחות תפקודי ריאה תקינים אזי יש לבצע מבחן תגר שאיפה עם חומר שנקרא מטאכולין.
יתכן וכל מה שציינתי נשמע מסובך, בכל מקרה אם התלונות נמשכות את צריכה המשך ברור ע"י רופא מיומן.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ------עפרה18/12/2007
ד"ר שבתאי שלום וברכה,
בתי בת השנתיים סובלת חזור והשב מדלקות ריאה כאשר האחרונה שבהם העשירית במספר הייתה חריפה במיוחד.
לאור זה הופננו לטיפול אצל רופא ריאות מומוחה אשר נתן לה סינגולייר למשך חודש וביקש מאיתנו לבצע צילום חוזר. בצילום חוזר נכתב: אורור תקין של ריאות ללא תסנין. אין עדות לתפליטים, ללא גודש ריאתי, נצפה עמדה גבוהה של הסרעפת מימין.
ראוי לציין כי בני הגדול בן ה 11 סובל מאסתמה המוגדרת כאסתמה חריפה עם תפקודי ריאות נמוכים, וניפוח יתר של הריאות מטופל במשאפים ומאושפז לעיתים לפי צורך.
אשמח אם תוכל לומר לי מה הכוונה לעמדה גבוהה של הסרעפת הימנית?
תודה מראש, עפרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרעפת
ד''ר שבתאי ורסנו18/12/2007שלום,
הסרעפת הימנית לרוב גבוהה יותר מהימנית באופן נורמלי. במידה והיא גבוהה מהמצופה אחת האפשרויות היא חסימה של סימפון למשל בפקק ריר. עלייך להראות את הצילום לרופא הריאות ולהיועץ בו האם לממצא הרנטגני יש אומנם משמעות.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באסטמה המשפחתיתליאת17/12/2007
שלום ד"ר , שמי ליאת ואני אמא ל-4 ילדים בגילאי 7.5 , 6 , 2.5 , 7 חודשים . בנותיי הגדולות מוכרות אסמטיות בדרגה גבוהה של התקפים ומטופלות בבודיקורט פעמיים ביום, סינגולייר פעם ביום ובהתקפים קשים בבטניזול ואף באישפוז ממושך בבית החולים. ביתי בת ה-6 לא נרפאת מהנזלת הכרונית על אף הטיפול המונע דבר שמקשה עליה במשך היום והתקפים במשך היום שמחלישים אותה, מה ניתן לעשות בנידון? כמו כן בני הקטן בן 7 חודשים גם נתקף בקוצר נשימה צפצופים בריאות ונוטל אף הוא בודיקורט וונטולין האם ישנו טיפול שיכול לאפשר לו להמנע מלצרוך את התרופות הנ"ל בהמשך או להמשיך טיפול? ושאלתי האחרונה בקשר לסינגולייר ש2 בנותיי הגדולות צורכות מידי יום איך אפשר לברר אם תרופה זו כבר ניכללה בסל התרופות לצערינו זהו עסק יקר לחודש אשמח לקבל תשובות לשאלותיי ומידע נוסף על האסטמה ומניעתה.
טיפול באסטמה המשפחתית
הטיפול הבסיסי לאסתמה קשה הוא משאף משולב של סטרואיד בשאיפה עם מרחיב סימפונות ארוך טווח, באופן סדיר וקבוע. בנוסף חשוב מאד לטפל במקביל בנזלת אלרגית שלרוב מלווה אסתמה בגילאים האלו. חוסר טיפול בנזלת עלול למנוע איזון אופטימלי של האסתמה. יש כמובן לזהות אלרגנים ולהקטין חשיפה אליהם עד כמה שניתן. על הטיפול הבסיסי הזה ניתן בילדים להוסיף סינגוליר. התרופה לצעירים עד גיל 18 נמצאת בסל. על ילדיך חהיות במעקב מסודר של רופא ריאות ילדים. כל ילדייך עדיין נמצאים בגיל שעם התבגרותם האסתמה עשוייה לחלוף (כמובן לא בכל מיקרה).
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה?בן מודאג17/12/2007
אבי סבל מקוצר נשימה והרופא דרש בדיקת תפקודי ריאה, התוצאה הייתה:
vc=60 , TLC = 120 , FEV1\FVC =50% ו DLco=50/
הרופא אמר שזו אסתמה, אבל לא ברור לי אם יכולה להיות אסתמה בגיל כזה, האם יש קשר לעישון?
בהמון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה?
אסתמה יכולה להופיע בכל גיל. תפקודי הריאה שהצגת אינם מלאים אך מעלים חשד לאמפיזמה (DLCO=50%), הקשוורה לעישון. אמפיזמה יכולה גם להיות מלווה באסתמה ללא תלות. אני ממליץ על הערכת רופא ריאות עם צילום חזה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בודיקורט וונטוליןמישהי17/12/2007
האם בודיקורט מכיל סטרואידים?
האם וונטולין מכיל?
אנחנו חדשים עם האסתמה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בודיקורט וונטולין
בודיקורט מכיל סטרואידים אך בניגוד למתן סטרואידים בפה או בזריקה הרי שתופעות הלוואי זניחות לעומת התועלת כאשר יש אינדיקציה לטיפול. ונטולין אינו מכיל סטרואיד אך תפקידו רק להקל זמנית ואין לו השפעה מאזנת אנטי דלקתית כמו לסטרואיד בשאיפה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה לילדה בת 3אורית13/12/2007
שלום רב,
הבת שלי מאובחנת כאסמטית, בחצי שנה האחרונה היא לקתה פעמיים בדלקת ריאה חמורה
היא מטופלת במשאפי ונטולין ובודיקורט באופן יום יומי ועכשיו נתחיל לה טיפול בכדורי סינגולאר.
היא סובלת בחודש האחרון משיעול מאוד קשה ושמתי לב גם לכחלון בשפתיים שלה, האם יש קשר?
האם כדאי לבצע לה בדיקות במעבדת אלרגיה? ואילו עוד בדיקות ניתן ומומלץ לבצע כדי לבנות לה מסלול חיים איכותי?
בתודה מראש, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
אורית13/12/2007יש גם את החיסון מפני חיידק הפנימוקוקוס (חיסון לדלקת ריאות), שאני מעוניינת לעשות לה, רק שהיא לא מצליחה להבריא בחודש האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפצופים בנשימהלימור12/12/2007
לפני כמה חודשים, התחילו לי ציפצופים בנשימה. הציפצופים קורים רק בנשימה דרך הפה ונשמעים כלפי חוץ. הם באים ונעלמים (לפעמים פעם בכמה שעות ולפעמים כל כמה ימים).
כשזה קורה, אני מרגישה כאילו האוויר נכנס יותר לאט.
זה קורה למשל כשאני צוחקת הרבה ובלילה כשאני ישנה, אבל בעיקר קורה סתם ככה פיתאום.
רופא המשפחה שלי שלח אותי לבדיקת אנדוסקופיה פיבר אופטי שיצאה תקינה ולצילום חזה ובדיקת תפקודי ריאות שיצאו גם הם תקינים.
אשמח לשמוע חוו"ד שלך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט חשוב ששכחתי לציין..
לימור14/12/2007אחרי שסיימתי את בדיקת תפקודי הריאות, בהמשך היום הרגשתי הקלה משמעותית בנשימה, ואני מניחה שיש קשר לוינטולין שניתן לי בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)