מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת אנדוזיןרונן25/02/2008
מידי כשלושה חודשים יש לי התקפת קוצר, (במיוחד כשאני באבק או בתקופות מעבר) משתמש בבריקלין טורבוהלר, התקפה אחרונה הייתה השבוע.
כמו כן לאחר ריצה של כ1 ק"מ יש לי קושי בנשימה ונשמעים ציפצופים בנשימה.
בבדיקת תגדר אנדוזין הממצא היה ירידה של 24% - =FEV1
והירידה ביחס FEV1/FVC הייתה -17%
נתונים נוספים FEF25-75(L/ S)=-46%
FEF 50%(L/ S)=-47%
SALO2=94%
ריכוז החומר היה 200 MG/
כיוון שאני לפני גיוס הייתי רוצה לדעת מה אתה חושב יהיה הפרופיל שלי. אני פוחד ליפול בין הכיסאות
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגר אדנוזין
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2008ממצאים שתוארו יכולים להתאים לאסתמה לא קשה. לרוב תחת טיפול קבוע ניתן להרגיש טוב (ללא התקפי אסתמה). מבחינת שירות הצבאי ועדה רפואית מחליטה על הפרופיל לפי המלצות רופא ריאות (אחרי יעוץ אצלו). פרופיל לא יהיה 97 במקרה הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת אנדוזין
ד''ר שבתאי ורסנו03/03/2008שלום,
אם ביצעת בדיקת תגר אדנוזין אני מניח שהתפקוד הבסיסי היה תקין.
במידה ובדיקת תגר אדנוזין היתה חיובית, על פי המעבדה בה בוצעה, והאסתמה שלך היא עונתית בלבד יורידו לך פרופיל לדעתי, אולי במידה קלה יחסית.
לגבי תקופות המעבר אם אתה סובל בהן באופן תדיר רצוי להשתמש בהן בטיפול מונע (בריקלין הוא טיפול מקל בלבד) הן לריאות והן לאף. התיעץ עם רופאך.
כל טוב,
ד,ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק סרעפתאבי24/02/2008
איך מאבחנים שיתוק בסרעפת?
בפיענוח של צילום חזה שעשיתי נכתב סרעפת שמאלית מורמת. האם יכול להיות שזה שיתוק חד צדדי של הסרעפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיתוק סרעפת
ד''ר שבתאי ורסנו25/02/2008שלום,
הרמת סרעפת יכולה להיות ביטוי לחולשה או שיתוק שלה. הבדיקה המומלצת היא בדיקת SNIFF TEST (שיקוף תנועת הסרעפות תוך שאיפה פתאומית).
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מטכוליןלימור24/02/2008
ביצעתי בדיקת מטכולין בה קיבלתי 6 ריכוזים של החומר.
עד הריכוז ה- 5 הכל היה בסדר (הירידה בתיפקוד עמדה על 15%)
בריכוז ה- 6, הייתה ירידה של 41%.
האם זה מעיד שיש לי רגישות בדרכי הנשימה?
האם זה הגיוני שרק בריכוז ה- 6 הייתה ירידה משמעותית?
מה הטיפול במקרה כזה והאם הוא לטווח ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת מטכולין
ריכוז שישי לא אומר לי כלום. מהו ריכוז המטכולין (מ"ג/מל') שגרם לירידה הגדולה? ריכוז של עד 8מג'/מל' נחשב כעדות לרגישות -יתר של דרכי הנשימה. במידה וקיימים גם סימפטומים המחשידים לאסתמה מבחן כזה יכול לתמוך באבחנת אסתמה. הטיפול התרופתי הינו בהתאם לחומרת הסימפטומים. התיעצי עם הרופא ששלח אותך לבדיקה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- guybobyסיון בובי24/02/2008
ד"ר שלום!
בהמשך לשאלתי הקודמת נכון לתאריך ה-23/02 ,
אשמח לדעת אם יש אולי בעיה נוספת בריאה שיכולה מעבר לאסטמה,שככה גורמת לי להתדרדרות ,האם אתה ממליץ שאעשה בדיקת EMG ?
או כל בדיקה אחרת שתשקף אץ מצב הריאות
הבעיה שבהרבה סיטואציות בזמן ההתקף לא שומעים ציפצופים אך בתפקוד ריאות אחרי ונטולין יש עליה בזרימת האויר של כ-35-40% אז מה שזה אומר שכן יש חנק ואת החנק הזה במשך היום אני מרגישה כל 4 או 5שעות ורק מכשיר האנאלציה עוזר לי לחזור לנשום חופשי
אודה לך אם תוכל לענות לי על שתי השאלות יחד
תודה רבה סיון בובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה
במידה ואת אכן אסתמטית יתכן ואת זקוקה לטיפול מונע קבוע ללא קשר לונטולין. התייעצי עם הרופא ששלח אותך לביצוע תפקודי ריאה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן "מנטו"יקי24/02/2008
שלום רב
במבחן מנטו התקבל - 10
האם תקין?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבחן מנטו
לאוכלוסיה בריאה ללא גורמי סיכון (איידס וחשיפה קודמת לחולה שחפת למשל) 10 ממ' נחשבת תגובה שלילית, כלומר לא היה זהום קליני ע"י חיידקי שחפת.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לCOPDעידו23/02/2008
שלום רב
ברצוני לדעת האם שביצעתי בדיקת נשיפה לתיפקודי ריאות והיא יצאה תקינה אפשר להיות רגוע בזה שאין לי COPD? אני לא מעשן .ואני בן 24.
האם רק מעשנים יכולים לחלות בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע לCOPD
אין לך COPD. המחלה ב 90% נגרמת עקב עישון. תפקוד תקין שולל. אסתמה לעומת זאת אינה קשורה לעישון אך כי הוא יכול להחמירה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קשה והתכוצויות שרירים בכל הגףסיון בובי23/02/2008
שלום לך ד"ר!
אני בחורה בת 26 מגיל 5 אני סובלת מאסטמה,אך מאז הלידה של בני לפני כשנתיים וחצי אני מרותקת למכשיר האנאלציה ועוברת ימים קשים של התקפים של כל 4 או 5 שעות (גם איירובנט וגם ונטולין)יחד עם זאת החלו לי התקפים של התכווצויות שרירים בכל הגוף ,וגם קישיון בשרירים , אני מטופלת גם בסימביקורט, ובסינגולאייר, באטרובנט לאף ובפליקסוטייד לאף , ובכדור אלרגיה ע"ב יומי של אריוס ,ואני גם עושה חיסונים נגד אלרגיה , ובכן ד"ר הבעיה שלי היא שממשיכה להיות גם החמרה בהתקפים וגם יחד עם זאת החמרה בקשיון ובהתכוצויות שרירים , עשינו בדיקות וה-CPK שלי עומד על 336 שזה די גבוה ומראה שאכן יש בעיה ומתחולל נזק לשרירים ,אפילו כשאני מרימה את הילד ביידים לא רק שהכל נתפס וקופא לי , גם קשה לי לנשום כאילו שאני רצה .
השאלה שלי ד"ר ,היא:
למה הכל עדיין בסימן שאלה האם יש קשר בין ההתכוצויות שרירים לבין ההתקפים יכול להיות שגם שרירי הנשימה שלי עוברים את מה שכל שרירי הגוף שלי עוברים ואולי בכלל זה לא אסטמה וזה בכלל בעיה בשרירי הנשימה , אז איך זה שהאנאלציה עוזרת ?, הרופא הפרטי שאצלו אני מטופלת אומר שיכול להיות שזה בכלל כבר גם כן קשור לבעיה בשרירי הנשימה
ודבר נוסף יכול להיות שהתרופות בעיקר של האנאלציה שאני נוטלת כל כמה שעות עושות לי נזק כזה חמור בשריר וגם הם שפוגעות לי בשרירי הנשימה ,
אז איך אפשר לבדוק מה קורה לי שם עם שרירי הנשימה ?
אולי יש פיתרון יותר ממשי מאשר החומרים הרעילים האלה שאני מממש מרגישה שהם אלו שכל פעם עושים לי החמרה באבי השרירים , האם זה נכון ד"ר?
אני מרגישה שאני לאט חאט דועכת שכבר אני לא יכולה להזיז שום חלק בגוף מבלי שאני יעבור התכווצות , האם אני יוכל לחזור לנשום חלק ,זה לא נראה לי ממש אסטמה מכוון שכשמקבלים התקף עוברים אותו ויש מנוחה עד להתקף הבא , ולא ככה רצוף יום שלם כל כמה שעות במשך שנתיים וחצי אני כבר לא יודעת מה קורה לי ,
ד"ר אני פונה אליך בכל לשון של בקשה שתעזור כי יש לי פה ילד בבית שאני רוצה לגדל ולתמוך בו ולא להמשיך להתדרדר , הבעיה שלא מטפלים במוקד הבעיה ומשאירים אותי ככה אני כבר מתביישת לומר שאני נחנקת מכוון שהם טוענם שאני מקבלת את כל התרופות שאפשר מבחינת אסטמה לכן אני שותקת ומנסה להיסתדר בבית ,אני כמעט בטוחה במאה אחוזים שהבעיה היא בכלל בשרירי הנשימה
ד"ר אודה לך מאוד אם תוכל לזמן אותי או לשלוח אותי למקום ששם יבדקו מה קורה עם בעית הנשחמה והשרירים והאם יש קשר?
יכול להיות ששרירי הנשימה כבר לא יכולים לעשות את פעולת הנשימה ללא התרופות ?
תודה רבה לך על הסבלנות
סיון בובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה קשה והתכוצויות שרירים בכל הגף
בהנחה שאובחנת נכון כאסתמטית (לא הזכרת תפקודי ריאה) הרי שאסתמה לכשעצמה לא פוגעת בשרירי הנשימה. שימוש מוגבר במרחיבי סמפונות ארוכי טווח כגון אלו שבסימביקורט יכולים לגרום לכאבי שריר והתכווצויות. בשלב ראשון הייתי ממליץ לעבור מסימביקורט לפליקסוטייד וכמרחיב סימפונות רק ונטולין בשעת צורך. כמו כן הייתי בודק רמת אשלגן בדם וחוזר בהמשך על CPK, הכל בתאום מלא עם רופאך ולא על דעת עצמך!!!. רק לאחר מכן הייתי בודק קיום מחלת שריר ללא קשר לאסתמה.
בברה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזה אולי בגלל הלקובקטרעידו23/02/2008
לד"ר שלום רב.
לפני 7 חודש החלו לי בעיות תחילה דלקת בסקנס לאחר מכן מחלה ויראלית ואז חיידק ההילובקטר שטרם קיבלתי טיפול,מאז המצב רוח שלי נפשי נכנס לדיכאון וגם ככה הפסקתי להתאמן ולעשות הליכות ,הפסקתי כל פעילות.חזר לי לפני שבוע וחצי מחלה ויראלית ועד אז תמיד היה מוגלה בגרון שהופיע תפליט לבן וכאבים מדיי פעם באזור הצלעות כמו לחץ. וכאבים בחזה.הבטן משמיעה רעשים .רוק וליחה יש בחלל הפה.עד לפני שובעיים לא היה חום.לפני שבוע וחצי החל חום קטן של 38 למשך 5 ימים בשל התקררות שהיתה משהו ויראלי.כיום החזה כואב בית החזה בצד שמאלי אבל גם
יש לפעמים בצד ימין וגם בכללי.אני לוקח את זה לכאב של החיידק ההילובקטר שאולי גורם לזה.
עשיתי תפקודי ריאות אצל ייעוץ מומחה שבדק ואמר שהריאות נקיים ובכל זאת רוצה לשלוח אותי לצילום חזה ולעוד תפקודי ריאות שיבדקו שוב.לאחרונה ביומיים האחרונים חזרו להיות לי צרבת
עשו לי בדיקות דם לפני כ4 חודשים שהכל יצא מצויין פרט לחומציות בקיבה.
ולעוד דבר אחד שאמרו לי שגם הוא בסדר אם כי לי אין מושג עליו מה הוא אומר.
תרבית שתן יצאה טוב וגם בדיקת צואה יצאה תקינה
האם יכול להיות שיש לי מחלה קשה משהו שלא עלו עליה?
או שהחיידק ההילובקטר גורם לכל הצרות ביחד אם המחלות הויראליות.
בתודה אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/02/2008רושם הוא שאין מחלה ריאתית. בנושאים של הליקובקטר ותופעות של מערכת העיכול ניתן להתיעץ בפורום גסטרואנטרולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נמשכים למרות שהבדיקות תקינותמאיה23/02/2008
כפי שכבר ציינתי יש לי כאבים בצד שמאל של הבטן ובכתף שמאל עם הנשימה הכאבים מתחזקים הייתי בקופ"ח והרופאה הפנתה אותי למיון במיון עשו לי את כל הבדיקות שתן דם אולטראסאונד רנטגן ולאר מצאו כלום אבל הכאבים ממשיכים למרות שאני לוקחת אדויל הכאב מתחזק לסירוגין פעם הבטן יותר כואבת פעם הכתף יש לי שלשולים הקאתי פעם אחת ואני לא משתעלת הכאב בלתי נסבל מה עלי לעשות
בתודה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/02/2008נתונים אלה אינם מצביעים על מחלה ריאתית, קרוב לודאי מדובר בבעיה במערכת העיכול. רצוי להתיעץ בפורום גסטרואנטרולוגי או לשאול רופא המשפחה לגבי המשך בירור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי - טייקי23/02/2008
שלום רב
בבדיקת סי-טי נמצא:"נוזל מנורתק בכמות בינונית בסדק הבין אונתי משמאל , בנוסף קיים הסננה צמודה לפלוירא בבסיס ימין אחורי ".
אודה לך אם תואיל נא להסביר לי במילים פשוטות מה הבעיה, ומה יש לעשות.
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בסיטי חזה
ד``ר דניאל סטרובין24/02/2008ממצא שתואר יכול להיות סימן של תהליך דלקתי או אחר ברקמת הריאה או מעטפת הריאה (פלאורה), יכול להיות שמדובר בשינוים ישנים (שרידים של תהליך שהיה בעבר). ממצאים האלה אינם ספציפיים ולא נותנים אבחנה כלשהיא. כדי להחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות או טיפול תרופתי יש להגיע ליעוץ רופא ריאות (להביא גם צילומי הCT ) וכל חומר רפואי הרלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמתים ומתן עזרה-ראשונהTAMIR22/02/2008
ד"ר שלום,
אני חובש בצבא, ובמסגרת אימון רענון חובשים עלה דיון לגבי עזרה ראשונה למקרים של התקפי אסטמה-
1. האם מתן חמצן יהיה יעיל, או שמא הסימפונות "סתומות"?
2. אילו תרופות יש לתת ע"י החובש? אדרנלין? משאף רגיל?
3. האם תרופות מנע כגון סינגולייר מונעות צורך בטיפול ייחודי לאסטמתים?
4. האם חשיפת בית החזה ופריסת ידיים לצדדים יכולה לסייע להם לנשום?
5. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בזמן התקף אסתמה
ד``ר דניאל סטרובין24/02/2008טיפול הראשוני לחולה בהתקף אסתמטי הוא מרחיבי סימפונות - ונטולין ודומים (במשאף או אינהלציה). חמצן גם יעיל בגלל ירידה בחמצון בהתקפי אסתמה קשים יותר. שימוש באדרנאלין מוצדק רק במקרי התקף אסתמה בזמן הלם אנפילאקטי, או בהתקף אסתמה קשה מאוד בהעדר מרחיבי סימפונות.
לפי נתונים מהמחקרים לא מוצדק מתן תרופות ספציפיות כגון, סינגולייר בזמן התקף אסתמה חד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים בעת נשימה בצד שמאל בבטןמאיה21/02/2008
לפני כארבעה ימים התחלתי להרגיש כאב חד מאוד בכתף השמאלית שלי בכל נשימה שלקחתי ככל שהנשימה תחזקה כך גם הכאב הכאב התפשט גם לכיוון הבטן. הכאב בבטן הוא בצד שמאל באמצע וגם הוא מתחזק עם כל נשימה הייתי אצל רופא והוא אמר לי וירוס בקנה הנשימה ודלקת בשרירים ואמר לי לקחת נורופן למרות זאת הכאבים לא עוברים ואף צתחזקים מידי פעם ואני די חוששת שזה לא מה שהרופא אמר כי אני מתנדבת במדא ובמשמרת האחרונה היה חולה עם מחלת כבד נגיפי משהו כזה ואני די לחוצה מזה מה עלי לעשות ?
בתודה רבה מאיה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים חדים בעת נשימה בצד שמאל בבטן
ד''ר שבתאי ורסנו22/02/2008שלום,
הכאבים שאת מתארת עלולים לנבוע מגרוי של הסרעת (גרוי מעל הסרעפת כלומר קרום הריאה/ריאה, או מתחתיה כלומר בבטן). לא ציינת האם יש חום או שיעול.
בכל מקרה אם התלונות נמשכות יש לפנות לבדיקה גופנית של הריאות והבטן ומשם, במידת הצורך, להמשיך בהדמייה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בחזהרם20/02/2008
נשימה עמוקה גורמת לי לכאב חד בצד ימין למעלה בחזה.
ההרגשה היא של אזור "תפוס", הכאב קיים גם כשאני מתמתח.
הכאב התחיל היום.
מה הסיבה? האם כדאי לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב חד בחזה
ד''ר שבתאי ורסנו22/02/2008שלום,
כאב חד הקשור לנשימה עמוקה מקורו בדרך כלל בדופן בית החזה (שרירים ועצמות) או בקרום הריאה [דלקת או חזה-אויר (פנצ'ר של הריאה)]. הועבדה שהכאב מופיע גם כשאתה מתמתח מרמזת לאפשרות ג כי מדובר בשריר. בכל מקרה אם מופיע קוצר נשימה פנה מיד לעזרה רפואית במידה ולא והכאב נמשך פנה בזמנך לבדיקה.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תבחין זיעה לילד בן שנתייםשני19/02/2008
שלום,
מהי מטרתה של הבדיקה וכיצד היא מתבצעת?
האם היא מכאיבה?
בני סובל מדלקות ריאה חוזרות (4 פעמים בשנה). פרופסור הפנה אותנו לבית חולים בכדי לבצע את הבדיקה. ברצוני להתייעץ לפני.
אמא חוששת..
תודה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זעה
ד``ר דניאל סטרובין19/02/2008בדיקה אינה כואבת. בעיקרון עושים בדיקה כמותית לנוכחות כלור ונטרן בתוך הזעה. בדרך כלל בדיקה נעשת לרוב אצל ילדים עם סיפור של זיהומים חוזרים בדרכי אויר עליונות ותחתונות במטרה לשלול CF (ציסטיק פיברוזיס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בצילום ריאותמיה19/02/2008
שלום רב,
לאחר רנטגן ריאות שמצא ממצא חשוד, נשלחתי ל-CT ריאות. בצילום נמצא מבנה ציסטי סובפליאורלי ב-LLL. גודל 10X17 מ"מ. אין עדות לממצא גושי. אני מרגישה מצויין ואני רצה באופן קבוע. האם עלי לעבור ניתוח? האם ניתן לחיות עם ציסטה? מה השפעת הציסטה על הבריאות?
תודה מראש
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בצילום חזה
ד``ר דניאל סטרובין19/02/2008לצורך החלטה על המשך טיפול יש לראות CT חזה . זה וגם נתונים קליניים אחרים יכתיבו המשך הטיפול. בולה ריאתית או ציסטה רגילה ללא תלונות קליניות לא עושה סימפטומים בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCT חזה בוצע
מיה19/02/2008תודה, אבל הבהרה נוספת - הממצא שתיארתי הוא מצילום ה-CT. בצילום הרנטגן רק ציינו ממצא חשוד. האם לרופא הריאות יהיה צורך בצילום ה-CT עצמו? כי כרגע יש לי רק את התשובה המודפסת של ה-CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, חשוב לראות צילומים
ד``ר דניאל סטרובין19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)