מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימביקוט -וגדילהמוטי09/02/2008
יש לנו שלושה ילדים אסמטים ששניים מהם מטופלים באופן קבוע בוקר וערב במשאף סימביקורט 160/4.5 במשך שנה. יש לי חרדות על בתי הגדולה שהיא היום בת 10, אנו שמים לב שהשנה גדילתה עצרה. כל חברותיה גבוהות ממנה בראש וחצי ובשנה שעברה היא הייתה בין הגבוהות בכתה.
בקיצור, הילדה נמוכה השנה משאר בנות גילה ואני פוחדת שהתפתחותה לא נעצרה בגלל האסטמה.
האם אכן יש לכך קשר?
איך אני בודקת את חששותיי וחששות הילדה?
אשמח לקבל תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים נשאפים וגדילה
ד``ר דניאל סטרובין11/02/2008לפי מחקרים קיימת השפעה של סטרואידים נשאפים על גדילה בילדים אך ברוב המקרים היא אינה משמעותית. דבר יכול להיות קשור למינונים של סטרואידים נשאפים. בכל מקרה ספציפי ממליץ להתיעץ עם רופא ריאות ילדים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין סימבוקורט לבודיקורט?גל08/02/2008
סימביקורט הינו משאף משולב - בתוכו יש סטרואיד בודיקורט ומרחיב סימפונות אוקסיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין סימביקורט לבודיקורט
ד``ר דניאל סטרובין11/02/2008סימביקורט הינו משאף משולב- מכיל סטרואיד בודיקורט (בודסוניד) ומרחיב סימפונות ארוך טווח אוקסיס (פורמוטרול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאה -הסבראבי08/02/2008
אני לאחר תאונת דרכים עם שברים בצלעות ונקב בריאה .נעשה לי ניקוז בריאה.
עשיתי בדיקת תפקודי ריאות ונאמר לי שיש הפרעה רסטרקטיבית. למה הכוונה ואיזה ערכים בבדיקה משקפים זאת?
בתוצאות הבדיקה יש עמודות של MEAS PRED M/P
על איזו עמודה צריך להסתכל?
לדוגמא חלק מהתשובות:
FVC 1.87 5.15 36%
FEV1 1.39 4.11 34%
FEV1/VC 74% 80% 93%
TLC 5.2 7.74 67%
RV/TLC 63% 30% 207* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה-המשך
ד''ר שבתאי ורסנו08/02/2008שלום,
התפקוד שביצעת הינו חלקי בלבד. רצוי שתבצע תפקוד מורחב עם מדידת קיבולות הריאה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות -הסבראבי08/02/2008
אני לאחר תאונת דרכים עם שברים בצלעות ונקב בריאה .נעשה לי ניקוז בריאה.
עשיתי בדיקת תפקודי ריאות ונאמר לי שיש הפרעה רסטרקטיבית. למה הכוונה ואיזה ערכים בבדיקה משקפים זאת?
בתוצאות הבדיקה יש עמודות של MEAS PRED M/P* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה
רסטריקטיבי הכוונה היא לנפח מוקטן. במידה וביצעת תפקוד ריאה מורחב הערכים המשקפים הם TLC (קיבולת ריאתית כוללת) ו VC (קיבולת חיונית). PRED הכוונה לערך הצפוי לגילך גובהך ומינך ו MEAS זה הערך שביצעת. M/P הכוונה ליחס שבין שני הערכים הקודמים.
כל טוב,,
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה - מה זה רטיקולרית?ד``ר שבתאי ורסנו07/02/2008
בס"ד
היי ד"ר,
בצילום חזה דווח:
הודגמה הצללה בחלקה רטיקוטלרית ב- LUL - תסנין
הצללה נוספת בלינגולה של LUL
יתכן אטלקטזה לוחית ב RUL עם סימני איבוד נפח
הצללה עדינה נוספת ב- RLL
אין עדות לתפליט. צל הלב אינו מוגדל.
אני בת 34. אני מבינה שזה אומר דלקת ריאות, אבל מלבד זה רשום בדו"ח שיש ממצאים חריגים שדורשים התייחסות רפואית נוספת ושאני צריכה ללכת בהקדם לרופא ריאות. האם מדובר כאן במשהו חמור? מה זה רטיקולרית? מה זה אטלקטזה לוחית ומה זה איבוד נפח??? (קראתי במילון שאטלקטזה זה קריסה...!!! האם זה נזק בלתי הפיך??) מה זה לינגולה? מה זה UL ימני ושמאלי? מה זה LL?
אציין שאני מעשנת בערך קופסה ליום.
מודה לך מאוד על עזרתך, הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
רק מתאור הממצאים לא ניתן לפרש את משמעותם בכלל ולגבייך בפרט.
רצוי שתפני לרופא ריאות וחשוב שתביאי צילומים ישנים במידה וביצעת, לצורך השוואה.
אטלקטזיס, תמט, אבוד נפח כולן מילים נרדפות להקטנתנפח של אזור ספציפי בריאה. הסיבות יכולות להיות מגוונות לא בהכרח דלקת ולא תמיד בעלות חשיבות.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון לחולי אסטמהאלה07/02/2008
שלום היתי רוצה לדעת מהוא המזרון הטוב ביותר לחולי אסטמה למיטת ילד וגם היכן ניתן לרכוש אותו אם אתה תוכל לעזור מאוד הודה לך
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרון לחולי אסטמה
את מתכוונת קרוב לודאי לכיסוי למזרון שאינו חדיר לקרדית אבק הבית. ישנם גם כיסויי שמיכות/ציפות.
בררי בחברות המספקות ציוד רפואי לפציינטים, כגון חב' "תרופארם".
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום בית החזהשמחה05/02/2008
שלום רב
ד,,ר אנא בבקשה מה אומרת תשובה זו בצילום
סקוליוזיס קלה
הלב אינו מוגדל
הצללה קלושה בלתי הומוגנית בשדה התחתון של הריאה הימנית.
תסנין דלקתי.
רצויה ביקורת.
דרך אגב התחלתי אנטיביוטיקה בשם רוקסו ליפני יומיים
כי אני חולת אסטמה ולא הרגשתי טוב.
תודה רבה לך ד''ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיענוח צילום בית החזה
המשמעות היא כי הרופא הרנגנולוג המפענח חושד בממצא העלול להתאים לדלקת ריאות. הרופא המטפל צריך להביע את דעתו האם הממצא מתאים לקליניקה (חום, שעול וכו'). בכל מקרה יש לחזור כעבור כ 3 שבועות על צילום ביקורת.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןליאור05/02/2008
שלום לך
בהמשך לסיטי של בעלי מפניה קודמת
צילום רנטגן הראה על ריאה ימנית שער ימני עם גבול פוליצקלי ???????מה זה אומר פוליצקלי
טס אטלקטטי בצילום צדדי ???? מה זה אומר
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רנטגן
גבול פוליציקלי זהו תאור גרפי של ממצא האומר שישינה הצללה עם גבול של מספר עיגולים. ממצא כזה יכול להחשיד לבלוטות מוגדליות או גוש אחר ודורש ברור על ידי רופא ריאות בהקדם.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשים עם ברונכיליטיסאמא מודאגת05/02/2008
ד"ר שלום לך - בני בן 8 חודשים לראשונה היה חולה לפני חודש אובחן ברונכיליטיס וטופל סטרואידים ואנהילציות בבית לאחר שבוע עבר אלא שאחרי שבוע שוב סבל מנשימות כבדות, הפעם עם חום גבוה ולאחר סבל של חמישה ימים במרל"מ טענו קשיי נשימה והפנו לבית חולים, שם טופל באנטיביוטיקה ואנהלילציות וסטרואידים (דרך הוריד) בגלל התחלה של דלקת ריאות. כעבור שבוע שוחרר המשך טיפול בבית דרך הפה אלא,שושוב אותו סבל לאחר שבוע - נשימות כבדות וחום, הפעם לא רצנו לבית חולים, צילום ריאות אין תסנין ואין תפליט לכן הרופאה המליצה אנהילציות (ונטולין ובודיקורט). לציין שיש חום לפחות פעם ביום 38.5 -39 מקבל נרות או אקמולי.
לטענת הרופא לא צריך אנטיביוטיקה.
שאלתי, מדוע גם לאחר טיפול מסיבי וקפדני התינוק אינו מחלים? היתכן שהנשימה הכבדה והמהירה הנה תוצאה של דבר אחר.לציין כי הפעם גם משתעל ונראה כי יש המון ליחה - אלא שאינה יוצאת?
דוקטור אנא עזור - הפנה או המלץ לטיפול אחר במידה וצריך אני אוטוטו מתייאשת. גם שאני הייתי תינוקת הייתי ברונכיטית ועבר...
התינוק גם יונק.
סליחה על האריכות, להתייחסותך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק בן 8 חודשים עם ברונכיליטיס
לצערי איני יכול לעזור, אינני מטפל בילדים בגיל זה.
פני לפורום רופאי ילדים.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולייר - בהמשך לשאלה מה 1.2TAMIR04/02/2008
ד"ר שלום.
כתבת לי בהודעה הקודמת שהתרופה אינה מוגבלת בגיל של המשתמש בה, ושהקופות ממנות רק עד 18 - האם אתה יודע אם יש ביטוח עדיף/ נרחב/ ביטוח זהב כלשהו שכן ממן את התרופה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סינגולייר
ד''ר שבתאי ורסנו04/02/2008שלום,
לידיעתי יש סוגי ביטוח המכסים תרופות שאינן בסל, תלוי בסוג הביטוח. עלייך לברר זאת עם המבטח שלך.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט חוצפה שלא מסבסדים את התרופה
TAMIR06/02/2008ב90 מדינות בעולם סינגולייר ממומן לגמרי ע"י המדינה, ורק אצלנו המדינה ממנת רק עד גיל 18. זאת חוצפה - מה, מעל גיל 18 לא מגיע לבן אדם לנשום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי bpap + cpap דחוף מאודמיכל04/02/2008
אמי חולת COPD קשה מאוד ורק לאחרונה הזכירו בפניה את המכשירים המציעים הנשמת BPAP ו CPAP.
אשמח לדעת כל מה שאפשר על המכשירים האלה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשירי bpap + cpap דחוף מאוד
מדובר במכשירי תמיכה נשימתית לא פולשניים. כלומר החולה נעזר במסכת פנים או אף בכדי לקבל מהמכשיר תמיכה נשימתית בלחץ חיובי.
חולי COPD קשים הזקוקים לתמיכה כזו צריכים בד"כ מכשירי BIPAP ולא CPAP.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות- דחוףאישה04/02/2008
שלום רב. בעלי כבן 55 לפני שבוע היה לו חום גבוה,(40 מעלות) 5 ימים, אושפז, ובצילום ראו דלקת ריאות, קיבל מגקסין . אתמול לאחר שבוע אישפוז סיים את הטיפול האינטיביוטי (בפה), גם קיבל אינפוזיה -נוזלים כי היה לו שתן מאד מאד מרוכז. הוא מידי פעם משתעל. תיאבונו ירד לחלוטין, ירד במשקל, החום עבר. שאלתי: במכתב שחרור קראתי את תוצאות הבדיקות, היו לו ירידה משמעותית בברזל, המוגלובין,-(10), עליה בתפקודי הכבד, מדוע מרגיש חולשה אדירה, כמה זמן זה יקח לו, כמובן שבעוד שבוע אמור לחזור על הבדיקות הדם ובעוד 5 שבועות אמרו לו לחזור על צילום ריאות. מעניין שגם עתה דוחה אותו העישון (הוא עד לדלקת ריאות היה מעשן כבד), פתאום הכל דוחה אותו. מדוע ירידה בערכים, וחולשה לא נורמלית האם זה הספטומים לדלקת ריאות, כמה זמן זה לוקח? תודה רבה וסליחה על האריכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות- דחוף
דלקת ריאות עלולה להיות מחלה קשה ומתישה.
בעלך צריך להיות במעקב של הרופא וכמובן יש לחזור על בדיקות הדם.
ההחלמה יכולה לקחת זמן עד לחזרה למצב הקודם.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר אנטיביוטקה?ליאת04/02/2008
שלום דוקטור הנני בת 30
לפניי 8 חודשים עברתי כריתת שקדים עקב הספרטקוקוס שתקף אותי 4 פעמים בשנה
והיום הנני בהריון שבוע 18 (חודש4)
לפניי שבוע חליתי בשפעת כפי שרופא אבחן אצלי(צמרמורות רעידות חום הקאות בחילות תשישיות ושיעול כרוני ונזלת) וקיבלתי לטיפול כדוריי מווקס 3 פעמים ביום וסירופ לשיעול גינו.
עבר שבוע והשיעול רק מחריף זה מלווה בהקאות רבות בעקבות הליחה המצטברת עומס נזלת ופילו כאבים באף מרוב שקינחתי אותו והופיעו כבר דיממוים מהכאב השיעול גורם לי כבר שבוע לחוסר שינה ולתחושה בפה בדיוק כפי שהייתה לי אחריי הניתוח שקדים של:יובש בפה ושריפה וצרבת חזקה וביוחד בזמן שכיבה לחוסר נשימה ואני לא מפסיקה להשתעל כל הים כאילו משהו תקוע לי באמצע וחוסם לי את האוויר
נאלצתי ללכת היום שוב לרופא והאו אמר שאין ברירה לקחת אנטיביוטיקה 500 מג מוקסיפן
השאה שלי היא האם יש טעם לקחתאנטיביוטיקה רק בגלל שיעול ונזלת ועוד בהריון צעיר כ"כ???
מצפה לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מותר אנטיביוטקה?
מוקסיפן מותר בהריון ולא צריכה להיות כל בעייה.
איני יודע ממה התרשם הרופא שלך אך אם הליחה והנזלת הם מוגלתיות אז יש מקום לטיפול באנטיביוטיקה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובד במחסן עם מעשניםפיני02/02/2008
אני סובל מאסמה מילדות במשך השנים המצב היה יציבוכמעט שכחתי מהמחלה.
בשלוש שנים האחרונות התחלתי לעבוד במחסן וכמו כן מכיוון שאסור לעשן בחנות או בחדר אוכל,
אז באים למחסן ומעשנים שם .אומנם אני איתם באוויר אבל זה מפריע לי העשן .אני גם אושפזתי בבית חולים שנה שעברה בגלל התקפים חוזרים ונישנים של אסמה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובד במחסן עם מעשנים
ראשית עמוד על זכותך שלא יעשנו בקרבתך !!! אלא מחוץ למחסן.
שנית, גש לבדיקת רופא ריאות שתכלול גם תפקודי ריאה. יתכן ואתה צריך גם טיפול תרופתי.
בברכה ,
ד"רר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי של עלה פלוראליליאור02/02/2008
שלום
לפי סיטי נמצא תפליט פלוראלי ,הלכתי אם ההמצאים לרופא ריאות שראה את הדיסק של הסיטי וטען שאין תפליט יש עיבוי של העלה בריאה שהוא עבה יותר ממה שצריך דוגמא אם צריך להיות בין 1 עד 2 סמ אצלי הוא 4 שזה בעצם כפול
האם זה מסוכן?
ולמה אצלי הוא עבה?
ואם הסיטי הראה שזה תפליט יתכן שלפי מה שהרופא אמר שזה לא תפליט אלא עיבוי של העלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיבוי של עלה פלוראלי
סי טי צריך להיות מסוגל להבדיל בין נוזל פלוירלי (תפליט) לבין עיבוי הקרום.
עבוי של הקרום עלול להיווצר מסיבות שונות מהם דלקתיות ומהן גידוליות.
בלי לראות את הצילומים ולדעת את ההיסטוריה הרפואית וחשיפות קודמות איני יכול להביע דעה נוספת. שאלי שוב את הרופא ובמידה ואינך מסופקת פני לחות דעת נוספת.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאור05/02/2008תודה לך
לאחר הסיטי ביצעתי צילום רנטגן בעמידה הצילום היה נקי וללא תפליט וללא תהליך מוקדי .
לאחר מכן הלכתי לרופא ריאות שהסתכל על הדיסק ואז אמר שזה עיבוי של העלה .
שיכול להיות שהיתה לי דלקת ריאות בעבר,והאמת שהגעתי לבדיקות אלו כי כל הזמן אני מכייחת ויש לי בעיות בליעה .
הבנתי שהצילום מומלץ היה לעשות אותו בשכיבה??????????
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתשובתך ותודה
ליאור05/02/2008ודה לך
עיבוי לפי דבריך יכול להצביע על דלקת או גידול איפה בריאה עצמה?
מפני שביצעתי צילום ריאות בעמידה ולא היה תפליט ולא תהליך מוקדי????האם עלי להיותש קטה בגלל צילום הרנטגן?
או שהעיבוי מצביע על גידול במקום אחר בגוף?????
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)