מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימביקורטאמיר20/09/2007
שלום שמי אמיר
אני שואל שאלה עבור אבא אשר אובחן כסובל מאסטמה לפני שנתיים ולוקח סימביקורט על בסיס יומי.
האם אדם בריא שאובחן באופן מוטעה כחולה אסטמה וקיבל סימביקורט ומשתמש בזה על בסיס יומי יכול לפתח בעקבות השימוש בתרופה סימפטומים של אסטמה כמו צרידות שיעול בלתי פוסק וליחה רבה. היות והסימפטומים האלו רק מחמירים עם הזמן ומופיעים בדר"כ בצורה הכי קשה בעת לקיחת התרופה.
בתודה
(אנא השב לי במהרה)
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי בלוטת המגן תקינים
ד''ר שבתאי ורסנו21/09/2007אמיר שלום,
סימביקורט לא גורם לאסתמה אך יכול לגרום לתופעות לואי כגון צרידות (לעיתים רחוקות גם לשיעול).
לפיתאורך, אם אביך אכן סובל מאסתמה אז היא כנראה לא מאוזנת + ת. לואי אפשריות. אם לא נעשתה אבחנה של אסתמה מעולם על סמך קריטריונים מקובלים הרי שעליו לעבור הערכה חוזרת ללא טיפול תרופתי.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמהזיוה18/09/2007
שלום,
אני בת 42 לפני כשלוש שנים בבדיקת CT שערכתי בגלל בעיות בבטן גילו לי מחלת אמפיזמה שהוגדרה על פי הבדיקה כקשה.
על פי תפקודי ריאה מלפני שנה ה- FEV1/FVC הוא 57 . הייתי רוצה לדעת מה חומרת המחלה למרות שאני במעקב אצל רופא ריאות עד כה לא הצלחתי להבין מה החומרה... בכל פעם שאני מגיעה לרופא הוא מסתכל על התוצאות ואומר שהכל בסדר.
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמפיזמה
ד''ר שבתאי ורסנו19/09/2007זיוה שלום,
הערך שציינת אומר רק שקיימת מחלה חסימתית של הריאות אך אינו מספיק בשביל לקבוע חומרה.
לשם קביעת חומרת המחלה יש לבצע תפקוד ריאה מורחב כולל קיבולות הריאה וכושר הדיפוזייה, וכן ריוי חמצן בדם. אמפיזמה כמעט תמיד קשורה לעישון- האם עישנת רבות? במידה ולא אולי מדובר במחלה חסימתית אחרת כגון אסתמה למשל.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה לבני בן השנתיים,עומר18/09/2007
ד"ר שלום,
לבני בן השנתיים יש תופעה של 'ציפצופים' בעונות המעבר. קרה בעבר בגיל 9 חודשים, וכעת שוב בגיל שנה ו-9. מתאפיין בצינון , ואחרי מספר ימים גם ציפצופים. בקייץ זה קרה ביוני, אוגוסט ושוב כעת (ספטמבר). טופל בטרבולין בעבר, וכעת וונטולין. היום, לאחר שהטיפול התרופתי לא עזר במשך 3 ימים המליץ רופא המשפחה על טיפול מונע (קבוע) של בודיקורט (פעמים ביום) ושל ונטולין (*3 ביום), וביקר שנבוא לביקור בעוד שבוע. שאלתי:
מה המשמעות של שימוש קבוע בבודיקורט ובוונטןלין ?
האם אין הדעה רווחת כיום ששימוש בוונטולין הינו רק בשעת הצורך? (לילד אין קשיי נשימה, מדובר בציפצוף שלעיתים ניתן לזהות באוזן ולעיתים רק ע"י סטטוסקופ)
מהם הסימנים להם יש לחכות המעידים על השלב בו ניתן להפסיק טיפול תרופתי (לאחר הוועצות ברופא, כמובן..)
תודה מקרב לב , הורה (מעט) מוטרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה לבני בן השנתיים,
ד''ר שבתאי ורסנו18/09/2007עומר שלום,
ככלל אינני מטפל בגילאים האלו.
אבחנה של אסתמה בגיל של בנך היא בעייתית ומסתמכת לרוב על סימפטומים וגורמי סיכון כגון אסתמה להורים, אקזמה ועוד.
באסתמה לא נהוג לטפל בונטולין בקביעות (בכל גיל) אלא בתקופות של התקף ממושך. אחרת, רק לפי צורך כאשר מבחינים בקושי נשימתי. בודיקורט ( בגיל שנתיים באנהלציה) ניתן כטיפול מונע באסתמה גם לתקופות ארוכות במידה וחומרת האסתמה מחייבת זאת (סימפטומים תכופים מדי שבוע לאורך זמן).
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור באוירעינת18/09/2007
הי
לםני כ 4 שנים היתה לי דלקת ריאות ( אני כבת 28) , בשנה האחרונה יש לי לעיתים קושי בנשימהף אני מרגישה שחסר לי אויר, ותקופה ארוכה אני מצוננת, ( עלי לציין שאני נשמת בעיקר מהפה).
שאלתי היא לאיזה רופא אני צריכה לפנות, אף אוזן גרון? ריאה? נשימתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחסור באויר
ד''ר שבתאי ורסנו18/09/2007עינת שלום,
תלונותיך בהחלט דורשות ברור. הייתי פונה לרופא ריאות. במידה ויעלה חשד כי הנזלת שלך היא על רקע אלרגי יהיה צורך להשלים את הברור בתבחינים לאלרגנים נשאפים.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה בגיל מאוחרנוני17/09/2007
אני בת 19 ובזמן האחרון מתחילה להרגיש קוצר בנשימה כשאני מתאמצת. אסתמה יכולה להתפתח בגיל מאוחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה בגיל מאוחר
ד''ר שבתאי ורסנו18/09/2007נוני שלום,
אסתמה יכולה להופיע לראשונה בכל גיל, גם בגיל 80. אסתמה לפני גיל 35 היא לרוב על רקע אלרגי. לא כל קוצר נשימה במאמץ הוא אסתמה. לשם איבחון יש לפנות לרופא, לבצע תפקוד ריאה רגיל או לאחר גירוי (תגר) ולהמשיך בברור על פי התוצאות.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהיעל15/09/2007
שלום דוקטור,
יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר חצי שנה , זה מאוד מפריע לי .
עשיתי בדיקות הבאות:
בדיקת א.א.ג - הכל תקין
בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
בדיקת CT - הכל תקין
בדיקת US אולטרסאונד - הכל תקין
רנטגן - הכל תקין
בדיקות דם - הכל תקין
משטח גרון - תקין
מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?
זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .
תודה מראש על התשובה .
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחנק בגרון
ד''ר שבתאי ורסנו16/09/2007דנה שלום,
ברשימת הבדיקות שציינת לא הזכרת תפקודי ריאה (מלאים, כולל בשאיפה). מכוון שתלונתך היא "חנק" הרי שרצוי לבצע גם בדיקה זו.
במידה וגם הם יהיו תקינים עצתי לך לפנות לחוות דעת נוספת. לעיתים עין אחרת שעוברת על סיפור התלונה והממצאים מגלה דברים חדשים.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחנק - צריכה עזרה!בר13/09/2007
שלום דוקטור.
שמי בר, בת 31. בילדותי סבלתי מאסטמה קשה, אשר עברה בגלל טיפול מתאים. לפני כחודש קבלתי התקף ובמשך שבועיים סבלתי מהתקפים חוזרים. טופלתי בסרטייד, ונטולין, נזוקורט ואינהלציה. לפני כשבועיים הרגשתי מחנק וכרבע שעה פשוט לא יכולתי לשאוף אויר. הרגשתי שמידי פעם אני "גונבת" אויר לחצי שניה. התחלתי בסדרת בדיקות, אולטראסאונד לבלוטת המגן (באזור זה המחנק), תפקודי ריאות, צילום ריאות, טרכיאוברונכוסקופיה. - הכל תקין. ההרגשה היומיומית שלי הינה עייפות, כאבי ראש, אינני יכולה להיות מחוץ לסביבת מזגן שמא אחנק, אני שואפת אויר 40% ממה שאני צריכה לשאוף כי אם אקח יותר אויר, ישר ארגיש גירוי ואחנק. אני מרגישה מחסור בחמצן שכן אני מחליפה צבעים, פתאום חיוורת, כחולה (ממש כך!), ובזמן המחנק עצמו, אין אפשרות לאויר לעבור, איכשהו בכח אני מצליחה לצאת מזה, ואז אני נשכבת על המיטה ומרגישה חסרת אונים. אני נהיית ירוקה כי החמצן אינו מגיע לריאותיי. דר', אשמח אם תעזור לי מכיוון שאני מאוד מיואשת מהמצב הנ"ל תודה ושנה טובה. - עוד אציין כי רופא המשפחה שלי ורופא ריאות בתה"ש אובדי עצות לגבי העניין. לטענתם, לא נתקלו בדבר כזה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחנק - צריכה עזרה!
ד''ר שבתאי ורסנו16/09/2007בר שלום,
את צריכה ככל הנראה הערכה חוזרת של תלונותיך ומכוון שכפי שאת אומרת רופאיך אובדי עצות- לקבל חוות דעת מומחה אחר (עם כל המסמכים הקשורים לתוצאות הבדיקות שעברת, כולל תפקודי ריאה וצילומים).
לעצם העניין, ישנן סיבות מרובות לקוצר נשימה בכלל, לאסתמה לא מאוזנת בכלל זה. אחד הדברים שאולי עולה כחשוד בתלונותייך זו האפשרות לסגירת מיתרי הקול בשאיפה (מצב הפוך למצב הנורמלי). מצב זה מושפע ממצבים רגשיים כגון חרדה/פאניקה ויכול להתבטא במקביל לאסתמה.
כאמור האפשריות מרובות ועצתי לך כנ"ל.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנק - בהמשך לבעייתי.
בר15/10/2007שלום דר'.
כאמור פניתי אליך כתוצאה ממחנק שאני סובלת כבר חודשיים. הרופאים אובדי עצות. עשיתי מס' בדיקות כמו אולטראסאונד לצואר + ריאות, טרכיאוברונכוסקופיה, הכל היה תקין. בצעתי בדיקת CT ובתשובה רשום: ארטיפקטים מסתימות בשיניים. עוד רשום: בלוטות הפרוטיס קשה לדון עקב הארטיפקטים המרובים. כל השאר תקין. אנא ממך, אמור לי מה הבעיה. הנושא דיי מלחיץ.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס וברונכיטיס טריגרים לאסטמהגל10/09/2007
שלום רב
ברצוני לדעת האם הופעת סינוסיטיס וברונכיטיס מלווה בציפצופים רבים אשר הצריכה טיפול סטרואידי, יכול וגרמה למחלת אסטמה או שמא היוו הם אך טריגר להתפרצות ואינם חלק מגורמי המחלה.
יש לציין חשיפה במשך כשנתיים וחצי טרם הופעת האסטמה והמחלות הנ"ל לגורמים מחולים דוג' אבק, עשן דלקים שמנים וקור עז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סינוסיטיס וברונכיטיס טריגרים לאסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו10/09/2007גל שלום,
"ברונכיטיס" וסינוסיטיס יכולים למעשה להיות הביטוי הראשון לתופעות אלרגיות שהן בעצם נזלת וטאסתמה אלרגית. החשיפות זהזכרת עלולות להוות טריגרים למצב קיים תת-קליני אך האינפורמציה שמסרת אינה מאפשרת קביעה ברורה של קשר סיבתי או קשר של החמרת מצב קיים.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפחתגלית09/09/2007
בעלי בן 43 ,הפסיק לעשן לפני כחודשיים לאחר 25 שנות קופסא,
מהרגע שהפסיק לעשן התחיל לסבול מקוצר נשימה ושיעולים תכופים עם ליחה מוגלתית וסמיכה.
צילום חזה יצא ב.מ.פ,לאחר שהמצב חמיר וסבל מקוצר נשימה חריף הגיע לרופא ריאות,שבדק את תפקודי הריאות ,להלן הממצאים :
סובל מקוצר נשימה ושיעול טורדני,תגובה גרועה לוונטולין,תגובה טובה לאינהלציות.
C*2-אמפיזמה בולטת,בהאזנה EXP מוארך עם צפצופים,ספיקומטריה 57% FEV1 חסימתי
הרופא המליץ על זריקה ועל כדורים להקלה וטיפול ,והמשך אינהלציות.
שאלתי בבקשה
האם לאור הממצאים והתחשב בעובדה שבעלי הפסיק לעשן לפני חודשיים ,המחלה יכולה לעצור ואף להיפסק,או שיכולה להחמיר מאד,
עלי לציין שמתחילת הטיפול שהרופא הורה לבצע
בעלי טוען שמרגיש בכמה דרגות יותר טוב,והקוצר נשימה נעלם,והשיעולים פחתו ומרגיש כמו חדש,
אודה לתשובתכם מאחר ואני לא רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפחת
ד''ר שבתאי ורסנו10/09/2007גלית שלום,
מחלת ריאות חסימתית כרונית עקב עישון (בכלל זה נפחת) היא כשמה מחלה כרונית. המחלה לרוב יכולה להתקדם גם לאחר הפסקת עישון אך בקצב איטי יותר כך שהפסקת עישון חשובה בכל שלב של המחלה.
במקרה של בעלך תפקודי הריאה נבדקו כנראה בתקופה של החמרה ובהחלט יתכן כי עם הטיפול יחול גם שיפור תפקודי.
עליו להשאר באופן מתמיד במעקב תקופתי הכולל תפקודי ריאה וכיו"ב וכמובן לא להתפתות ולחזור לעשן.
שנה טובה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לboopשרה08/09/2007
אני משתעלת כבר תקופה ארוכה וקבלתי אנטיביוטיקה שונה כבר פעם רביעית השעול חולף ומתחדש בערך 10 ימים לאחר קבלת הטפול לאחרונה עשיתי c.t. והרופא כתב אבחנה משוערת boop אני מבקשת לדעת מה זה boop? תודה
חשד ל BOOP
ד''ר שבתאי ורסנו09/09/2007שרה שלום,
BOOP אלו הם ראשי תבות של המושג BRONCHIOLITIS OBLITERANS WITH ORGANIZING PNEUMONIA. זוהי מחלת ריאות המדמה דלקת ריאות זיהומית אך לא מגיבה לטיפול אנטיביוטי. המחלה יכולה להיות ראשונית, כלומר ללא סיבה גלויה לאחר ברור, ואז היא נקראת גם COP או שהיא מישנית למחלות שונות אחרות. האבחנה דורשת מצד אחד ביופסיה ריאתית לשם ביסוסה ובמקביל ברור למחלות שונות היכולות להתבטא גם ב BOOP. ב BOOP ראשוני הטיפול הוא בסטרואידים לתקופה ממושכת במינון יורד. ב BOOP מישני מטפלים במחלה היסודית. עלייך לפנות לייעוץ מומחה ריאות עם הצילומים, רשימת תרופות שאת נוטלת ופרטים מעברך הרפואי.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהאתי06/09/2007
בני בן 14 סובל מאסטמה מגיל 3
יש לו התקפי שעול וקוצר מדי יום ולא רק בחילופי עונות
עד היום ביצע בדיקה אחת כדי לדעת למה הוא אלרגי
הוא אלרגי לאבק , דשא עובש חתולים ועוד .......
הוא מטופל במשאף ונטולין בודיקורט וסינגולר
נא עזרתך אילו בדיקות עליו לעבור כדי להתאים לו תרופה מדויקת יותר
ולשפר את איכות חייו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו06/09/2007אתי שלום,
ברור שבנך אינו מאוזן והאסתמה שלו פעילה למרות הטיפול שהוא מקבל. יכולות להיות לכך סיבות שונות, בינהן אי התמדה בטיפול, טריגרים שאינם אלרגנים ועוד סיבות שלא כאן המקום לפרט. איזון חולה כזה דורש ראיון מדוקדק עם הילד ובני משפחתו. עלייך לפנות ליעוץ רופא מומחה בהקדם. אסתמה לא מאוזנת עלולה לגרום לסיבוכים מעבר לפגיעה באיכות החיים.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונטוליןשירלי05/09/2007
שלום רב,
בתי, בת 4, אובחנה לפני כחודשיים כסובלת מאסטמת ילדים. מקבלת באופן קבוע משאף ונטולין וכן בודיקורט פעמיים ביום. כמו כן טבלית סינגולייר אחת ליום.
קראתי שאין לתת ונטולין לפרקי זמן ארוכים. מתוך החודשיים, מקבלת מספר שבועות את הוונטולין.
לפיכך, מה עלינו לעשות? בתודות וכל טוב
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ונטולין
ד''ר שבתאי ורסנו06/09/2007שירלי שלום,
אכן לא מומלץ לטפל בונטולין בצורה קבועה !. מי שצורך ונטולין לעיתים מספיק קרובות (פעמיים בשבוע ויותר) למשך פרק זמן של חודשיים שלושה מומלץ שיקבל טיפול מונע קבוע (במקרה של ביתך בודיקורט וסינגוליר).
כאשר ניתן טיפול מונע קבוע יש להשתמש בונטולין רק לפי צורך, משמע כשהילדה מתקשה בנשימה או מתלוננת על חוסר אויר. בצורה כזו מידת צריכת הונטולין מהווה מדד לאיזון האסתמה. במידה והילדה צורכת ונטולין למרות הטיפול המונע הרי שיש לבררה את הסיבה ולהתאים הטיפול.
כל טוב וחג שמח,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה מרובהנחשון03/09/2007
הפסקתי לעשן לאחר כ 40 שנה. בכל בוקר ובמהלך היום מצטברת בגרוני ליחה אשר לפעמים מביאה לחנק, או מציקה (גודש בגרון).
לאחרונה ביצעתי בדיקת "תסמונת הפסקת נשימה בשינה" וממנה עולה שרמת ריווי חמצן בדמי הינה 90% ולא 97% .
האם ישנו קשר כלשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליחה מרובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/09/2007נחשון שלום,
ליחה לאחר הפסקת עישון כה ממושך יכולה להמשך ואף, באופן פרדוקסלי, להתגבר בתקופה הראשונה. מאידך, ליחה שמצטברת בגרון יכולה לנבוע ממקור של האף והסינוסים עם נזילה אפית אחורית. במידה והתלונות ימשכו ללא הטבה כדאי להיבדק ע"י רופא א.א.ג +/- רופא ריאה עם תפקוד ריאה. תוצאות בדיקת השינה שלך לא קשורות לליחה ומחייבות התיחסות בנפרד.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נחשון04/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים אמפיזמטיםרוני02/09/2007
בצילום צל הלב לא מוגדלץ
. בריאות שינויים אמפיזמטים. מה משמעות המושג ןהאם יש צורך בהמשך טיפול. כאשר מדובר באשה בת 74.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינויים אמפיזמטים
ד''ר שבתאי ורסנו03/09/2007רוני שלום,
שינויים "אמפיזמטיים" בצילום חזה המשמעות היא כי עולה חשד לנזק לרקמת הריאה שבד"כ נגרם מעישון. לא ברור לי האם הצילום שנעשה הוא צילום חזה רגיל או CT (שהוא אמין יותר לגבי אבחנת אמפיזמה= נפחת הריאות). במידה ועישנה רצוי לבצע תפקודי ריאה. בת 74 ועד 120.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בגרון-המשך..טלי29/08/2007
דר ורסנו ,שלום
אני מודה לך על תשובתך המהירה,רציתי לשאול האם בדיקת ct מערכות פנים אפשר לעשות בו זמנית עם ct ריאות כדי לראות מה המצב של הסתיידות בבלוטות לימפה שגילו אצלי לפני שנה וחצי?. האם ישנה אפשרות במקום ct לעשות בדיקה אחרת ללא הקרנה כי עברתי הרבה הקרנות?.
הצעת לעשות הערכה לרקע אלרגי,כיצד עושים את הבדיקה הזו?מי מפנה לבדיקה הנ"ל וכן לבדיקת ct,רופא המשפחה או רופא ריאות ?
בתודה שנית ,טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי בגרון-המשך..
ד''ר שבתאי ורסנו30/08/2007טלי שלום,
בלוטות מסוידות אינן סיבה לבצע CT חזה. לגבי ההפניות לבדיקות את יכולה להסתייע ברופא המשפחה.
כל טוב,
ד"ר ש. ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)