מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשובות סיטיסופי21/10/2007
שלום
עשיתי צילום סיטי חזה בגלל בעיות בליעה והתשובה היא
חזה:
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי,במיצר או בשערי הריאות
כלי הדם הגדולים תקין
לב תקין
תפליט פלאורלי זעיר מימין-מה שמדאיג אותי??????
מעבר חזה כולל אדרנילים תקינים
יכול להיות שהתפליט גורם לי לבעיות הבליעה ולפעמים קושי בנשימה?
לאיזה רופא עלי לפנות להמשך?
יש סיבה לדאגה??????
בנוסף
צוואר:
קשריות קטנות בצואר דו"צ-בבלוטת התריס גם יש לי קשריות ועשיתי ביופסיה שיצאה תקינה השאלה אם מדובר באותם קשריות בצואר זה בבלוטת התריס???.
תודה מאד מודאגת
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו22/10/2007סופי שלום,
עלייך כמובן לחזור עם התוצאות לרופא המפנה. על פני הנוזל המועט לכשעצמו לא יכול להסביר בעיית בליעה. על משמעות הנוזל יש להעריך ממצבך הבריאותי הרחב יותר. במידה וישאר לך ספק בנוגע לנוזל עלייך לפנות לרופא ריאות.
בברכה,
ד,ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפליט
סופי23/10/2007תודה לך
לקחתי תור לעוד חודש לרופא ריאות איזה בדיקות היית ממליץ לי לעשות בשביל לדעת מה הסיבה של הנוזל?
בדיקות הדם לתפקוד כליות,כבד ,תקינות,לגבי אי ספיקת לב הרופאה אומרת שהרגלים אמורות להיות נפוחות ואז שללה,אני מבחינתי רציתי ללכת ולכסות את עצמי גם באיזור הזה.
מה אתה ממליץ לי?
הבנתי שהנוזל יכול להצביע על ממאירות,לפי הסיטי אין מוקדים ואין תהליך,
מה את הממליץ לי לכסות את עצמי,איזה בדיקות?
מודה לך
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפליט
ד''ר שבתאי ורסנו23/10/2007סופי שלום,
בדיוק מהסיבה לשאלותיך את צריכה לפנות לרופא ריאות שישקול את התמונה כולה ויחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות ואלו.
ד"ר ש. ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה באסטמהסיון17/10/2007
שלום דוקטור ,
אני סובלת מאז גיל 5 מקוצר נשימה , בגיל 12 חלה החמרה ,הכוללת אשפוזים מתן סטרואידים במינון גבוה, למשך תקופות ארוכות , לאחר מכן ביגל שבין 17-18 חל שיפור , וזה אומר בין 2-3 הנאלציות בשבוע ואז בזמן ההריון לפניי שנתיים וחצי חלה החמרה קשה בהתקפים וזה אומר שבין 5-6 שעות אני נחנקת לגמריי וצריכה הנאלציה ,
ובנוסף שוב אשפוזים ומתן סטרואידים דרך הפה ,ודרך הווריד , לאחר הלידה המצב עוד יותר החמיר וכל פעם שפניתי לרופא היו מזריקים לי דיפרוספן ולהמשיך עם אנהלציות , מאז אני מטופלת לערך כל 4 שעות עם הנאלציות , סימביקורט 4 פעמים ביום +כדורים לאלרגיה , באשפוז האחרון לפני שה תפקודי הריאות היו בגדר התקין ,אך לאחר ונטולין חלה עלייה בזרימת האוויר של 30% , ולכן החליטו שאולי אתאים לטיפול בזריקה החדשה קסולר , הבעיה הגדולה שבחודש האחרון חלה החמרה נוספת וזה אומר שהאנאלציה כבר בקושי עוזרת , אין לי למה לפנות לבתי חולים שם הם ממלאים אותי בסטרואידים שעוזרים רק לזמן קצר ורק מנפחים אותי כמו בלון ,לכן פניתי לרופא פרטי שהיום בדק ומצא החמרה בתפקודיי הריאות שעומדים על 50% ללא תרופות , ולאחר מרחיבי סימפונות התפקוד מעלה עליה בזרימה של כ-30% למרות זאת עדיין יש לי קושי בנשימה שחוזר אחריי שעתיים שלוש
היום הרופא איבחן אצלי אלרגיה קשה של 2 או 3 אלרגנים והודיע לי שזה לא מה שהוא חשב רק אלרגיה בקנה הנשימה העליונות אלא עקב תפקודיי הריאות הלקויים יש בעייה דם בדרכיי הנשימה התחתונות קיבלתי היום סינגולאייר +משאפים לאף לנטרל את האלרגיה הקשה שכנראה מפתחת את ההתקפים הקשים , להמשיך ולקחת סיביקורט 2 בוקר ,2 ערב + כדור אריוס לאלרגיה ובקרוב להתחיל חיסונים פעמיים בשבוע ,
אז דוקטור תימצתתי לך שנתיים של סבל רב בחצי דף אודה לך אם תאמר לי מה זה אומר 50 % תפקודי ריאות האם זה רק מתדרדר למטה , האם הטיפול שהרופא הפרטי נתן לי יעזור , אני כבר לא יודעת מה יהיה איתי ההתקפים קשים בכל מקום אני צריכה את האנאלציה בבית בעבודה ברחוב מה עושים
להתראות ותודה רבה על ההקשבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להחמרה באסטמה
סיון17/10/2007דוקטור רציתי להוסיף שעשיתי בדיקת IGE והתשובה היא 270 וברצוני לציין שתפקודיי הריאות בשנה שעברה היו בין 80%-90% איך זה שהגעתי למצב של 50% ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החמרת אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו19/10/2007שלום,
אסתמה היא מחלה דינמית ולכן התפקוד היום יכול להיות תקין ולמחרת 50%. האסתמה שלך נשנעת כאסתמה עם מהלך קשה ויש להוציא מחשבון כל מיני טריגרים שעלולים להחמיר אותה. בנוסף, יתכן מאד שמבחינת קריטריונים לקבלת טיפול בזרקיות XOLAIR את מתאימה. היוועצי ברופא שלך.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים להקלה באסטמה
מירב22/10/2007שלום,
יש לי אסטמה המוגדרת קשה.
גם אני טופלתי במגוון הסטנדרטי של התרופות לאסטמה, וגם לי לא מצאו את התרופה המתאימה.
אני רוצה להמליץ על מספר דברים שעוזרים לי להקלה באסטמה. אלו דברים שצריך לעשות באופן קבוע, כל יום. ביום בו אני לא מתרגלת (והנה כבר רמז) אני מרגישה באותו היום, ובעיקר באותו הלילה פחות טוב:
קודם כל קניתי, בכספי הסיוע של קופת החולים, מכשיר אינהלציה. (100 שח)אם אני לא מרגישה טוב, אני פשוט עושה אינהלציה. כך אני בשליטה, ואני לא צריכה להגיע לבית החולים (חמסה חמסה).
הטיפ שלי הוא תרגיל (תרגילי) הרפיה:
גיליתי ששרירי בטן מסייעים לי לנשום הרבה יותר טוב! לאחר הלידה שרירי הבטן נעשו רפויים. זו כנראה הסיבה להדרדרות מצבי לאחר הלידה. לכן, כל ערב, מול הטלביזיה אני עושה תרגילי בטן.
דבר שני, עדיין לא לקום מהשטיח מול הטלביזיה: לגרום לגמישות הצואר. גם זה מסייע לי בנשימה. וזו הדרך: לעשות עמידת נר (עקום גם נחשב) לאחר מכן להמשיך להוריד את הרגליים לכיוון הראש.. כמה שיותר. עוד קצת. זהו. הכי טוב אם אפשר לגעת עם אצבעות הרגליים מעבר לראש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפים להקלה באסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו23/10/2007שלום לנותנת ה"טיפים",
ברצוני להזהיר אותך ואת הגולשים כי שימוש קבוע באנהלציות בכלל או כטיפול יחיד באסתמה יש בו סכנה להחמרת המחלה. ראו בנושא זה שאלה של גולש לפני ימיםפ בודדים.
לגבי טיפים של הרפיה אין לי שום התנגדות, שוב כתוספת ולא כתחליף לטיפול רפואי.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בריאהאור16/10/2007
בבדיקת צילום חזה נמצא כתם בריאה מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתם בריאה
ד''ר שבתאי ורסנו19/10/2007א' שלום,
"כתם" בריאה הוא תאור סתמי של ממצא בצילום חזה ואינו מהווה אבחנה. הסיבה ל"כתם" יכולה להיות בין צלקת ריאתית ועד גידול ריאתי סרטני. עליך לפנות לחחות דעת מומחה ולאתר צילומים ישנים לשם השוואה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציור אינטרסטיצאלי מוגבר דו צדדיד``ר שבתאי ורסנו15/10/2007
אימי בת 58 מעשנת שנים רבות, ביצעה צילום חזה אשר הראה- ציור אינטרסטיצאלי מוגבר דו צדדי,
בבדיקת תפקודי ריאות - הפרעה חסימתית עם מרכיב הפוך, ירידה בכושר הדיפוזיה.
הרופא המליץ על סיטי לבירור ממצאים פרנכימליים ואינטרסציאלים כולל שינויים אמפיזמטיים וRBILD.
האם יש חשש לגידול? מה זה יכול להיות? אודה לך על תשובה בהקדם האפשרי, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו19/10/2007א' שלום,
על פניו, מהתאור שלך, לא נראה כי מדובר בגידול ריאתי אלא במחלה של רקמת הריאה והסימפונות. סי טי חזה בחתכים דקים הוא התחלה טובה בברור כזה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה אצל תינוקעתליה15/10/2007
יש לי ילד בן בן שנה ושלושה חודשים . שלפני חודש וחצי התחילה לו נזלת שהתפתחה לשיעול וקשיי נשימה עד אישפוז בבית חולים עם סטורציה נמוכה . קיבל חמצן אנלציות ובנטזול. שבועיים לאחר מכן הדבר חוזר על עצמו והיום שוב. ממה זה יכול לנבוע מה הגורם לכך והאם יש צורך לפנות לרופא מומחה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה אצל תינוק
ד''ר שבתאי ורסנו15/10/2007עתליה שלום,
באם אינך שלמה אם הטיפול של רופא הילדים/משפחה ביכולתך כמובן לפנות לחוות דעת מומחה. אני איני מטפל בתינוקות אך ישנם מומחי ריאות ספציפיים לילדים.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קשהרותי14/10/2007
לד"ר ורסנו שלום רב
אני בת 48 סובלת מאסטמה מגיל ינקות .עם השנים יש לי רמיסיות טובות אך ההתקפים מאד קשים
מטופלת במשאפים SERETIDE500/50
וונטולין לפי הצורך.
בערך מדי 3 חדשים אני בהחרפה וזקוקה לסטרואידים ואנטיביוטיקה.
בשנתיים אחרונות ההתקפים מלווים בסינוסיטיס ואני זקוקה לפרצדורת ניקור
בשנה האחרונה עברתי 3 ניקורים אישפוז ו4 קורסים של סטרואידים.
אני מדגישה כי ברמיסיה אני עם תפקוד ריאתי של 90%-80%
האם אני קנדידתית לXOLAIR?
האם נגזר עלי להמשיךבאתו הדפוס או אולי יש עוד משהו חדש ששוה לנסות וקל יותר להשיגו?
נ.ב IgE 225
תודה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה קשה
ד''ר שבתאי ורסנו15/10/2007רותי שלום,
הקריטריונים לקסוליר הם אסתמה על רקע אלרגי מוכח, לאלרגן כל-שנתי, רמת TOTAL IGE שהיא בין 30-700 ושהיא אינה מאוזנת למרות טיפול תרופתי מקסימלי כולל סטרואידים סיסטמיים באופן קבוע.
מתלונותייך לא ברור האם את מקבלת טיפול מיטבי באופן רצוף כל השנה ויתכן שכדאי לך לפנות לחחות דעת שנייה בנוגע לאיזון האסתמה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהעדינה11/10/2007
שלום
מגיל 4 הילד סבל מאסטמה . קיבל סינגולר וסרוטד סיסקוס כתרופה מונעת. בגיל 14 לערך הופסק בטיפול עקב שיפור. היה מקבל אסטמה בעיקר במאמץ ובחורף. היום סובל פחות ולוקח וינטולין לעיתים רחוקות בגיל 16 .
האם יכול להיות שאסטמה נעלמת? האם בגלל שהילד עושה פחות מאמץ הוא נחשב לילד שלא חולה.
בילדות סבל מאוד מאסטמה. האם יכול להיות שהילד הפך לאלרגי? וצריך לבדוק למה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו15/10/2007עדינה שלום,
אסתמה שמופיעה לראשונה בגיל 4 היא כמעט תמיד על רקע אלרגי. בשליש מהילדים האסתמה יכולה לחלוף בהתבגרות. ביתרם היא נמשכת או עוברת תקופה של הפוגה וחוזרת בעתיד. יש לבצע תפקודי יאה ולהתרשם האם האסתמה עדיין פעילה. במידה והרושם הוא שהיא לא פעילה, ילדך שהוא בן 16 יצטרך לעבור הערכה מחודשת האם האסתמה עדיין קיימת אצלו אפילו באופן חבוי.
בברכה,
ד,ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על המופילוס וברונכיאקטזותניר09/10/2007
שלום רב,
בן 24 בריא בד"כ, פעיל ספורטיבית.
בהסטוריה: בגיל 3-8 דלקות ריאה חוזרות
בוצעו 2 ברונכוסקופיות שגילו ברונכוס מוצר בריאה שמאלית, וב ct נתגלה ברונכיאקטזות.
לאחר הפסקת עישון בוצעה בדיקת כיח, ובדיקת דם לצורך מעקב.
כרגע ללא חום, שיעול או קוצר נשימה,
בדיקת דם: wbc בנורמה
בבדיקת כיח: צמח haemophilus
בוצע צילום ריאות: לא ניתן לראות תסנין
שאלותי הן
א. לגבי הברוניכאקטזות:
1. האם הן יכולות להיעלם?
2.האם הם מגיברות סיכוי לסרטן ריאות?
3.באיזה סוג של בדיקה ניתן לזהות אותן ובאיזה מעקב אני צריך להיות?
ב.לגבי החיידק
1.האם אני נושא אותו בצורה כרונית?
2. מדוע גופי אינו מגיב או נלחם בו?
3.על איזה טיפול היית ממליץ להמשך
בתודה ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על המופילוס וברונכיאקטזות
ד''ר שבתאי ורסנו11/10/2007שלום ניר,
ראשית צריך לברר את סיבת ההצרות בסימפון. ברונכיאקטזיות שהופיעו לאחר דלקת ריאות חריפה עשויות להעלם אך גם להשאר ואף להחמיר במשך השנים. אם הרופא התרשם שמדובר במצב חריף הדרך לעקוב אחריהן היא ב CT. עישון גורם לסרטן, ברונכיאקטזיות לא. לגבי החיידק הוא יכול להיות מזהם כרוני או חריף. הטיפול בו תלוי במצב הקליני. יכולת ההתמודדות של ברונכיאקטזיות בזיהומים היא מוגבלת ולכן כשיש אנדקציה הטיפול הוא משולב אנטיביוטי ופיזוטרפיה לכיוח אפקטיבי.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראותאלון09/10/2007
לבני בן ה17 שקע מבני בבית החזה (חזה סנדלרים) כתוצאה מכך ולפי בדיקת נפח ריאות שנעשתה לו הריאות שלו מתפקדות בכ-80%
בצבא בעת קביעת הפרופיל הרפואי נקבע לו פרופיל רפואי של 97
שאלתי האם לא מן הראוי שבמצבו הפרופיל הרפואי שלו יהיה נמוך יותר?
והאם ב-80% בן אדם מתפקד כמו ב-100% ובאיזה אחוז של נפח הריאות אנו כן צפויים לפגיעה בתפקוד או מגבלה כלשהי
האם יש איזו בדיקה נוספת כמו בדיקת ראות במאמץ שאנו יכולים לעשות על מנת להיות בטוחים שהפרופיל שנקבע לו אכן תקין
בתודה מראש
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו11/10/2007שלום,
חזה סנדלרים במידה והוא לא קשה במיוחד לא צריך לפגוע ביכולת התיפקוד. 80& זה קרוב לודאי נפח הריאות שנבדק וזהו הערך התחתון של טווח התקין.
לגבי הפרופיל הצבאי במידה והתייחסו לחזה המעוות הרי שאני מניח שזה הפרופיל המתאים. לצבא יש לוח של פרופילים על פי הבעייה הרפואית/אנטומית.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוביןלי09/10/2007
רציתי לשאול מה ההבדל בין הארובין לבין בריקלין מבחינת הפעולות שהן עושות.
והאם את הארובין מומלץ לתת רק לאחר גיל 4.
בתודה מראש
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארובנט
ד''ר שבתאי ורסנו11/10/2007שלום,
ארובנט ולעומתו בריקלין או ונטולין כולם מרחיבי סימפונות אך ארובנט עושה זאת במנגנון אחר. השפעת ארובנט באסתמטיים פחותה מזו של השניים האחרים אך ניתן לשלב בין ארובנט לאחד מהשניים האחרים להגדלת ההשפעה בהתקף חריף. לגבי גיל שימוש בילדים קטנים בררי עם הרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהתהילה08/10/2007
היי,
אצל בעלי יש ארועים חוזרים של קוצר נשימה התקפי מלווה בצפצופים, התופעות בעיקר בעונות המעבר. הוא עד הים לקח ונטולין בערך פעם ביום בשעות הלילה.
אתמול היינו אצל רופא מומחה שאבחן - bronchial asthma extrinsic
הטיפול שהמליץ הינו symbicort 160/4.5 120dose
פעמיים ביום.
הממצאים שנמצאו: ראש וצואר ב.מ.פ. קולות הלב תקינים. חסימה קלה ללא צפצופים, בטן רכה, כבד וטחול לא נמושו מוגדלים. אין בצקת בגפיים.
ספירומטריה הפרעה חסימתית בינונית קשה, ללא תגובה למרחיבי סימפונות.
ברצוני לברר את ההשלכות של הטיפול - האם זה טיפול מומלץ לאורך שנים? האם המצב של בעלי ילך ויחמיר עם השנים ?(כיום הוא בן 28)
אשמח לשמוע המלצות נוספות על דרכי טיפול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה-אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו10/10/2007שלום,
אסתמה מתנהגת בצורה שונה בחולים שונים ובאותו חולה בתקופות שונות.
אסתמטי הזקוק מספר פעמים בשבוע לונטולין, לאורך זמן, חייב בטיפול מונע ממושך. משך הטיפול והמינון תלוי בתגובה לאורך המעקב כולל תפקודי ריאה.
סימביקורט היא תרופה מצויינת לשם כך וחולים רבים זקוקים לה באופן קבוע לאורך שנים במינונים משתנים, כאמור, לפי המצב התקופתי. טיפול מונע קפדני עשוי למנוע החמרות משך השנים ולשמור על התפקוד לאורך זמן.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהאילנה06/10/2007
אני בת 54 ומזה כ-8 שנים סובלת מקוצר נשימה(התקפי שיעול המלווים בליחה) בסיום מאמץ גופני חריג(טיול בטבע מספר שעות הכולל טיפוס ועליות) ולאחרונה גם בעקבות מזג אוויר קריר ולחות באוויר. השיעול מלווה בגירוד עז בעורף בחלק העליון בין השכמות. אני משתדלת להתגבר על זה ללא תרופות אבל לעיתים אני לוקחת ונטולין רק בהופעת ההתקף(חד-פעמי)
מה יכולות להיות הסיבות להופעת קוצר נשימה ואיך ניתן לבדוק זאת?
בתודה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו07/10/2007אילנה שלום,
תלונותיך אכן דורשות ברור. התלונות מחשידות בכיוון של אסתמה אך זו לא האפשרות היחידה. עלייך לבצע צילום חזה ולפנות לרופא ריאות שיתרשם מתלונותיייך וגם יבצע בדיקת תפקודי ריאה במנוחה, ובמידת הצורך גם לאחר מאמץ.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של עישון פסיבימאיה06/10/2007
שלום,
במשך 20 שנה נחשפתי לעישון פסיבי באופן יומיומי. מאז חלפו כ-10 שנים ואני תוהה,בהתחשב בתחלופת התאים בגוף, האם אני יכולה להניח שהריאות שלי נקיות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעה של עישון פסיבי
ד''ר שבתאי ורסנו07/10/2007מאיה שלום,
עישון פסיבי ממושך מעלה את הסיכונים, לעומת אוכלוסיה לא חשופה, למחלות של אברים שונים ולא רק של הריאות. אברים כמו מוח, לב, ריאות וגידולים שכיחים יותר במעשנים פסיביים. הסכון יורד ככל שמתרחקים בזמן (מספר שנים) מתקופת החשיפה ולא ניתן לנבא את רמת הסיכון האישי מראש. לגבי הריאות אם את מוטרדת באשר לתפקודן או8 בימפטומתית את יכולה לבקש ביצוע של תפקודי ריאה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזהנועה03/10/2007
בזמנים של שינויי אוויר ותקופות מעבר האסתמה לא תמיד מאופיינת בצפצופים אלא רק בכאבי חזה.
כיצד אפשר להפחית את הכאבים? בנוסף... האם העלאת הכושר הגופני יכול להפחית את תדירות האסתמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי חזה ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו07/10/2007שלום,
כאבי חזה ממש אינם מהמאפיינים של אסתמה אך חלק מהסובלים מאסתמה חשים מעין לחץ בחזה, או "חזה תפוס" תחושה שהיא ביטוי להתצרות הסימפונות ולפעילות המחלה. עליך להיבדק , כולל תפקודי ריאה , ובמידה והרושם יהיה כי מדובר בפעילות אסתמה תזדקקי לטיפול תרופתי כנראה מוצלח יותר מזה הנוכחי.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה רק בשינויי מזג האווירנועה03/10/2007
שלום, אני סובלת מילדות מקוצר נשימה אך עם השנים פחתה התדירות של המחלה. אני עושה ספורט הכרוך במאמץ די קשה כמעט כל השבוע. והקוצר נשימה מופיע לי רק בשינויי מזג אוויר, תקופות מעבר. מה אפשר לעשות עם זה? מכיוון שהשינויים במזג האוויר מונעים ממני להגיע לתוצאות שאני רוצה בתחום הספורט.
אני אשמח אם אוכל לקבל תגובה על ההודעה... תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה רק בשינויי מזג האוויר
ד''ר שבתאי ורסנו07/10/2007נועה שלום,
מכוון שמדובר בתופעה שחוזרת על עצמה את כמובן צריכה לפנות לברור רפואי, על פי תלונותיך רצוי לרופא ריאות. תלונותיך מחשידות לאסתמה עונתית ויהיה צורך בברור בכיוון זה, כולל תפקודי ריאה ובטיפול תרופתי שיתכן ותזדקקי לו רק לפני תחילת עונת המעבר ולאורכה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)