מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב גרון כרוניסיגל12/08/2007
שלום דוקטור,
יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 5 חודשים , זה מאוד מפריע לי לתיפקוד יום יומי .
עשיתי בדיקות הבאות:
בדיקת א.א.ג - הכל תקין
בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
בדיקת CT - הכל תקין
בדיקת אולטרסאונד - הכל תקין
רנטגן - הכל תקין
בדיקות דם - הכל תקין
משטח גרון - תקין
מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?
זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .
כרגע אני מטופלת בלנטון שבכלל לא עוזר לי.
תודה מראש על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב גרון כרוני
ד''ר שבתאי ורסנו19/08/2007טל שלום,
הבשורה הטובה היא שאם עברת בדיקות כל כך מקיפות כנראה שאין משהו רציני.
לא סיפרת מה גילך אך לעיתים תלונות כמו שלך עלולות לנבוע מפרעות בתפקוד הושט או ממחלת לב. התייעצי שוב עם רופא א.א.ג/גסטרואנטרולוג לגבי כאב ממקור וישטי (למרות גסטרוסקופיה תקינה) ועם רופא המשפחה לגבי הרלבנטיות של בדיקות לב.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כאב בגון
סיגל20/08/2007תודה על התשובה.
אני בת 32.
עשיתי אקג לב לפני חצי שנה והכל היה תקין .
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאב גרון
ד''ר שבתאי ורסנו20/08/2007שלום טלי,
בגילך הסבירות למחלת לב קטנה אלא אם יש סיפור משפחתי בגילאים צעירים.
ד"ר ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכוסקופיהניקי10/08/2007
אבי בן 74 בצילום רנטגן התלתה הצללה בראה שמאלית תחתונה טופל באנטיביוטיקה והחום ירד ומצבו הגופני והנפשי ישתפר . נשלח לבדיקת ct ועדיין יש תסנין ללא תפליט עם הפחתה בנפח , אין עדות לגוש מוגדר, הרופאה המטפלת שלחה את אבי לבדיקת ברונכוסקופיה על מה מעידים הממצאים והאם הבדיקה מסוכנת בגילו. הוא מטופל בכדורים ללחץ דם גבוה וסכרת. כמו כן לפני שלוש שנים חלה בסרטן הערמונית אך בבדיקות מעקב אין שריד לגידול. תודה מראש.
ניקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכוסקופיה.
ד''ר שבתאי ורסנו19/08/2007שלום ניקי,
במידה והייתה מחלת חום עם ממצא בצילום חזה ותגובה לטיפול אנטיביוטי (גם מבחינת הרגשה, חום וגם מבחינת צילום החזה) - ניתן במקרה כזה לחכות מספר שבועות ולחזור על צילום חזה. במידה והממצא לא נעלם מומלץ CT חזה וברונכוסקופיה בהתאם. הבדיקה לעצמה היא יחסית פשוטה אף כי אין בדיקה פולשנית ללא סיכונים עליהם תשמע מרופא הריאות במידה ותופנה אליו.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימביקורטגלית09/08/2007
ד"ר שלום רב!
אני מטופלת בסימביקורט on off בסביבות שנתיים לאחר שרופא המשפחה שלי המליץ לי להשתמש אך ורק בתרופה זו למניעה ושיפור קוצר נשימה.
אני לא משתמשת במינון גבוה, לאחרונה שאיפה אחת ביום בבוקר. (וכמובן שוטפת את הפה אח"כ)
שאלתי היא- האם יש סיכוי שתרופה זו מאחר ויש בה סטרואידים תגרום לאטרופיה כלשהי של הסימפונות או הריאות?
אם כן אפסיק מייד ועבור לפליקסוטייד מצידי, או כל תרופה אחרת ללא סטרואידים.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא,
סופ"ש נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימביקורט
ד''ר שבתאי ורסנו19/08/2007גלית שלום,
משאפי סטרואידים לריאות לא גורמים לאטרופיה של דרכי הנשימה. במידה וקיים צורך רפואי, על פי קריטריונים של חומרת אסתמה המקובלים בכל העולם, ניתן לתיתם כל השנה במשך שנים, תוך מעקב.
פליקסוטייד גם הוא תכשיר סטרואידי.
עלייך לבדוק עם רופאך האם עלייך לקבל את הטיפול כל השנה, או רק בעונות המעבר וכו' וכמו כן לבצע תיפקודי ריאות תקופתיים, לפחות כל 6 חודשים.
בברכה,
ד"ר שבתאי רסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אצל בניטובה09/08/2007
בני בן השש וחצי אובחן כאלרגי לאבק ולפרוות חתולים. יש לו נזלת ארלגית בעיקר בבוקר.
סובל לעיתים גם מליחה. וכן לעיתים רחוקות יותר יש לו צפצופים . מקבל סינגולייר 5 מ"ג
כל ערב וקיבל בעבר תרסיס נזקורט לאף . תרופות אחרות כמו פרופיטן לפי הצורך.
האם אפשר להפסיק הסינגולייר בקיץ? האם אין לתרופה זו תופעות לוואי כשלקוחים אותה
לזמן ממושך? מה עוד ניתן לעשות. הילד כל הזמן מנוזל .
האם תוספת ויטמינים כל שהיא יכולה לחזק הגוף. התחלתי לתת לו אומגה 3 - שמן דגים
בהמלצת הרופאה לריכוז כללי. יש לציין שאביו ואחותו גם אסמטים. האם זה אומר שלא יצא
מזה?
תודה לך, טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה אצל בני
ד''ר שבתאי ורסנו19/08/2007טובה שלום,
שאלת שאלות רבות בנשימה אחת.
במידה והסינגוליר לא עוזר דיו לנזלת האלרגית הייתי מוסיף משאף לומודל-לאף ובמידה והתגובה עדיין לא אופטימלית גם אנטיהיסטמיניקה בסירופ, הכל כמובן דרך רופאת הילדים שלו !. לגבי הפסקת סינגוליר וכו' יש לבצע תפקוד ריאות, שילד בגילו עשוי להיות מסוגל לבצע, ולהחליט לפי התוצאות. ויטמינים לא ממש מהווים טיפול באסתמה ונזלת אלרגית. בשליש מהילדים האסתמה יכולה לחלוף בהתבגרות. רק העתיד ילמדך.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמה + שעול מתמשךמשה.ג07/08/2007
אני משתעל כבר מספר חודשים, ללא שיפור ניכר. מדי פעם יש לי ליחה
עברתי לאחרונה בדיקת CT , נגלתה אמפיזמה בריאה , לפי הגדרת רופאת המשפחה בדרגה 2 (מ 1 עד 10)
הופנתי לרופא ריאות . אני ממתין.
האם יש קשר בין השיעול למימצא ?
מהי צורת הטיפול במחלה שנתגלתה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
משה.ג07/08/2007דבר נוסף , אני כבר לא מעשן כ 20 שנים (אני בן 50)
כמו כן אני מנוזל כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעול ואמפיזמה
ד''ר שבתאי ורסנו08/08/2007שלום משה,
אמפיזמה לכשעצמה לא גורמת בד"כ לשיעול, אלא אם ידוע אצלך גם על ברונכיטיס כרונית. במידה ו CT לא מראה ממצאים אחרים חוץ מאפיזמה והשיעול ממושך בהחלט יתכן והוא נובע מהנזלת שיתכן והיא זולגת אחורה אל הגרון וגורמת לשיעול. פנה אל רופאך/א.א.ג.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעול מתמשךאורית06/08/2007
שלום רב,
בתי בת העשר משתעלת מזה כחודש, אין לה חום, והיא מרגישה טוב,
השעול רק במשך היום, כמה פעמים ביום, היינו אצל הרופא מספר פעמים,
הוא אמר שהראות נקיות, טען לנוזלת אחורית, ובסופו של דבר הפנה
אותנו לבדיקת אלרגיה ותפקודי ראות אצל פרופ' במכבי.
הבדיקות תקינות, תפקודי ריאה 98% ללא תגובה אלרגית.
הרופא אמר שהיא כנראה בכל זאת אלרגית למשהו והשעול מגיע מהנזלת
האחורית, ולא לקחת כלום.
אגב, כשהיתה קטנה סבלה לא אחת מברונכיט, טופלה באינלציות.
רצוני לדעת אם אכן עלינו לעזוב את הענין ולחכות שזה יעבור עם בוא הסתיו...
או לעשות בדיקות נוספות.
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעול מתמשך
ד''ר שבתאי ורסנו07/08/2007אורית שלום,
אם השיעול לא במגמת ירידה והחשד הקליני הוא לנזלת אחורית הייתי משלים ברור על ידי משטח אף (וגם ליחה במידה ויש) לאאוזינופילים, צילום מערות פנים ורמת TOTAL IGE בדם. לפי התוצאות הייתי מתקדם/מטפל. במידה והשיעול בדעיכה לא הייתי ממשיך בברור לעת עתה אלא אם שיעול דומה ישנה לתקופה נוספת
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופיםרויטל05/08/2007
אני מצוננת כמה ימים וחבר שלי אומר לי כשכאני ישנה ממש יוצאים צפצופים מהריאות שלי ונאי מתקשה לנשום כאילו אני הולכת להיחנק. לקחתי כבר תרופות (דקסמול), מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפצופים
ד''ר שבתאי ורסנו06/08/2007שלום רויטל,
ציפצופים בנשימה מעידים בד"כ על הצרות הסימפונות/דרכי הנשימה. אם חבר שלך שומע אותם אז קרוב לודאי מדובר בדרכי הנשימה הגדולות יחסית. הצרות כזו וציפצופים יכולים לנבוע מדלקת דרכי הנשימה במסגרת זיהום (הצטננות כפי שאת קוראת לה), קרוב לודאי וירלי, אך יכולה להעיד אולי גם על רקע אסתמטי סמוי, בעקר אם יש לך רקע אלרגי או היסטוריה של אסתמה בילדות/במשפחה.
אם את מתקשה בנשימה מומלץ כי תפני לרופא המשפחה לברור וטיפול.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתמשה03/08/2007
ביתי הובחנה לאחר בדיקה בשעלת היא בת 5 חודשים ואנו ההורים מתמודדים עם השיעול שלה בפחד יום יומי,עושה לי הרושם כי כול מה שכשור לשעלת לא יודעים באופן חד משמעי מה הטיפול הנכון ,לכן יש לי כמה שלות בנושא על מנת לעשות איזה סדר בראש
1 כיצד מתנהגים ומה הטיפול הנכון בזמן התקפה של שיעול זה בתינוקת בת 5 חודשים
2 איך משפיע המחלה באוצמת מול תינוק אשר כבר קיבל 2 חיסונים ולא קיבל את השלישית עדיין
3באיזה תנאים על התינוק להיות על מנת להפחית את השיעול (חדר חם או ממוזג ע"י מזגן)
4:מה התדירות ואיך אפשר לראות הקלה במצב התינוק וירידה בשעלת
5:כול המשפחה לוקחים עתה אנטיביוטיקה כולל התינוקת ,האם זה יקל לה על המחלה
6 מה לעשות בזן חוסר חמצן של התינוקת כאר היא נמצאת בבית בזמן ההתקפה
7 במידה וקיים חשש לחוסר רחמצן איזה סוג של ער"ן ניתן לתינוקתעד לפינויה לבי"ח
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעלת
ד''ר שבתאי ורסנו03/08/2007משה שלום,
לצערי לא אוכל לעזור לך מכוון שאיני מטפל בתינוקות.
פנה בשאלות אל רופא ילדים.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה כתוצאה מהצטברות ליחהאירית02/08/2007
שלום, אני מבקשת לשאולמספר שאלות בקשר לאבי
אבי בן 69, ב-4 השנים האחרונות אבי סובל מדלקות ריאה חוזרות ונישנות המטופלות ע"י רוקסו וזינט (זאת למרות שלפני כשלוש שנים חוסן בפני דלקת ריאות).
לאור הדברים לאחרונה הופנה ליעוץ של מומחה ריאות אשר הפנה אותו לבדיקות שונות ולהלן התשובות-
1. תפקודי ריאות כולל airways resistance נפחים וזרימות - תקינים.
2. בדיקות דם - המוגלובין תקין, IGG מוגבר (הבדיקה נערכה כחודש אחרי המחלה).
3. שחפת בילדות, ידוע על מוקד בריאה השמאלית בקוטר 5 מ"מ ללא שינוי משנת 1995. עפ"י יעוץ משל"ח אין צורך בתבחין טוברקולין ואין צורך במעקב.
4. צילום חזה ממרץ 2007 (לאחר מחלה)- שיפור, הסננה באונה העליונה מימין נספגה אך עדיין ציור ריאתי מוגבר. מוקד מסוייד בשדה האמצעי של ריאה שמאלית ללא שינוי.
5. צילום חזה מאפריל 2007 - אין תסנין ברור, גרנולומה משמאל.
6. צילום מערות האף - עיבוי רירית בסינוס מקסילרי ימני. עפ"י יעוץ א.א.ג- אין בעיה בבדיקה נוכחית.
אציין כי אבי עוסק בדפוס ובא במגע עם ריאגנטים שונים ועבד במשך שנים רבות במגע עם עופרת. לאחרונה מגן על עצמו בעזרת מסיכה.
עפ"י יעוץ מומחה הריאות - הבחין בצלקות רבות ע"ג 2 הריאות.
אבי סובל משיעול וליחה מרובה מזה שנים ובייחוד בתקופה האחרונה דבר המלווה בכאבים עזים בחזה עד לשחרורה של הליחה. מומחה הריאות הסביר כי ככל הנראה מדובר מהצטברות הליחה בסמפונות.
שאלותי הן:
1. מה ניתן לעשות ע"מ להקל על הכאבים בחזה ועל שחרור הליחה המצטברת - האם אינהלציה? אדים? או פתרונות טבעיים כלשיהם?
2. האם ישנן בדיקות רפואיות נוספות שיש לבררן - למשל תרבית הליחה?
3. לאור העובדה שהצטברות הליחה התגברה לאחרונה - האם קיים קשר בין מזג האויר (לחות) לתופעה? כיצד ניתן להקל?
4. כיצד ניתן לבחון קיומו של טריגר אלרגי לבעיה?
אני מודה לך מראש על תשומת הלב ואשמח לקבל התיחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בחזה כתוצאה מהצטברות ליחה
ד''ר שבתאי ורסנו03/08/2007אירית שלום,
התלונות של אביך הן כרוניות. לאור האפשרות שעבר שחפת בעבר יש לשלול קיום של ברונכיאקטזיות (התרחבות פתולוגית של הסימפונות) ששכיחות לאחר שחפת ועלולות להסביר את תלונותיו. בדיקת הבחירה לגילויין היא CT חזה אבל בחתכים דקים! אפשרות של אסתמה, גם לאור עבודתו, היא אפשרות קיימת ובכדי להוכיח אותה בנוכחות תפקודי ריאה תקינים כדאי לבצע תפקוד עם בדיקת תגר ותבחיני עור לאלרגנים נשאפים. כאבי החזה הם משניים לשיעול (כאבי שרירים) ובכדי למונעם יש לטפל בסיבה לשיעול כנ"ל.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללה מעוגלת בקוטר 3 ס"מ רטרו-קרדיאלית עם גבולות סדיריםד``ר שבתאי ורסנו02/08/2007
שלום רב
לפני שנתיים בצילום ריאות שיגרתי התגלה ממצא: הצללה מעוגלת בקוטר
3 ס"מ רטרו-קרדיאלית עם גבולות סדירים.
נשלחתי לבירור PET CT ושם ראו את הממצא אך לסיכום נרשם
שאין עדות לתהליך שאתי.
אני בת 44 מעשנת ורופא הריאות שלי אמר שזה לא ברור ממה זה
נובע אך זה לא מעישון.
מאז אני מבצעת צילום ריאות אחת לשנה ואין שינוי בגודל ביחס לצילומים קודמים.
מה דעתך ? מה זה וממה זה נובע. אני גם אסמתית.
תודה מראש על תשובתך.
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא בצילום ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו03/08/2007טובה שלום,
בריאה יתכנו גם ממצאים שפירים. אם אכן הממצא שציינת לא השתנה בגודלו משך 2-3 שנים הסבירות כי מדובר בממצא שפיר הינה גדולה יותר. לעיתים CT בחתכים דקים יכול ללמד על תכולת הממצא הריאתי, ביתר המקרים רק ביופסיה נותנת את התשובה. עלייך להשאר במעקב. רצוי גם שתפסיקי לעשן !
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהחייל חה"א01/08/2007
שלום ד"ר/רופא/פרופסור
אני חייל בחיל האוויר אשר משרת כטנאי דרג א' של מטוסים...בסביבה שבה אני עובד יש הרבה ריוחת חריפים של שמן ודלק...
לפני שהגעתי לטייסת הייתי עם פרופיל 97 בריא לחלוטין אכלתי אבק בטירונות ולא קרה לי כלום..אך לאחר שהות בטייסת ועבודה עם חומרים נדיפים כגון דלק סילוני שמן ותוצר שרפת הדלק של המטוס..התחלתי להרגיש קוצר נשימה חזה תפוס מחנק בגרון וקושי להוציא אוייר שיעול וליחה ברמות לא נורמאליות...וכל פעם שאני נימצא בסיבית חומר נדיף מאז אני מקבל התקף אפילו אקונומיקה.
הלכתי לרופא היחידה והוא הפנה אותי לרופא ראיות...רופא הראיות אישר שאכן יש לי אסטמה פעילה
והמליץ לשיוני שיבוץ וכו'...והביא לי להשתמש בסטרייד דיסוקוס...שזה סטרואידים(אתה בטח יודע)
תוך כדי שימוש בסטוראידים כמות ההתקפים ירדה בצורה משמעותית...
אהה וחשוב לציין שהיתה לי אסטמה בגיל 4-5 והיא נעלמה...עכשיו היא חזרה לי...וחוץ מזה לכל המשפחה שלי היתה אסטמה מהצד של אבא שלי שעבר להם בגיל קטן.
האם אפשרי להתראפות מהמחלה!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו03/08/2007שלום חייל,
אסתמה שהחלה בילדות חולפת בהתבגרות רק בכשליש מהמיקרים. ביתר המקרים היא נמשכת או חוזרת בגיל מאוחר יותר. אסתמה בגיל בוגר ברוב המקרים נמשכת כל החיים אך לרוב ניתנת לאיזון אופטימלי ומאפשרת חיים רגילים. כל זאת בתנאי שהאסתמטי גם נמנע מגירויים (כגון בסביבת העבודה, עישון) וגם מקפיד בטיפול המונע והמאזן (סרטייד במקרה שלך) גם בתקופות שקטות והכל בתאום עם הרופא המקצועי. ניתן לחיות עם אסתמה עד 120. לידיעתך גם שיאנים אולימפיים הגיעו להשגיהם למרות היותם אסתמטיים.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה אומר...
חייל חה"א06/08/2007אז אתה אומר שאין סיכוי שהאסתמה תחלוף וכל החיים שלי אני יצטרך להיות תלותי סטרואידים ..ובשמירה על הבריאות שלי כביכול?
מהם הסיכויים לכך האסטמה תחלוף1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חייל חה"א
ד''ר שבתאי ורסנו07/08/2007שלום,
כל התשובות- בתגובתי הקודמת.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול אחרי דלקת ריאות וירליתשרון01/08/2007
לפני כשלושה שבועות אובחנה דלקת ריאות ויראלית במשפחה שלנו (בצילום חזה)
כולנו היינו עם חום מוגלה ושיעול.
בת ה-3 קיבלה אנטיביוטיקה.
בן ה-5 חודשים ובת ה-9 לא קיבלו טיפול אנטיביוטי רק אנטי היסטמין והוירוס חלף.
אצלי (האם) השיעול ממשיך ואף החריף, למרום שאין חום וההרגשה הרעה חלפה, עדיין יש לי מוגלה רבה (ירוקה וסמיכה) ואני לוקחת מוקוליט.
כאמור 3 שבועות, וכשבועיים לאחר תום המחלה.
כשאני משתעלת יש לי כאבים בריאות ואין לי אפשרות לנשום רצוף ללא שיעול מוגלתי, אני מתעוררת בלילה ונחנקת ביום.
האם לדעתך זה עיניין של זמן עד שזה יחלוף או שאין מנוס מאנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול אחרי דלקת ריאות וירלית
ד''ר שבתאי ורסנו01/08/2007שרון שלום,
שיעול לאחר זיהום וירלי של דרכי הנשימה יכול להמשך זמן רב, אך פוחת בהדרגה, עד 8 שבועות מאז תחילתו.
במקרה שלך, מכוון שהופיעה גם ליחה ירוקה רבה, נראה כי על הזהום הוירלי "התלבש" גם זהום חיידקי ולכן מומלץ טיפול אנטיביוטי.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטידור וקשיי נשימהשלי01/08/2007
בתי בת 9 סובלת מהתקפי סטרידור מינקות שמגיעים כשחם ויבש ו/או כשיש נגיף ויראלי.
במשך השנים ההתקפים נעשו חזקים כשהם מתחילים בשיעולי-נביחות קוצר נשימה עם כיחלון סביב הפה.
היא מקבלת 12 כדורי בטנזול.
אחרי כמה שעות היא מתחילה לקבל בצקת במערכת הנשימה העליונה שכולל שיעול מוגלתי ונזלת וציפצוף חרישי בזמן נשימה (כמו אסטמה).
זה נמשך כשבועיים כשכל הגוף שלה חלש.
רופאת הילדים איבחנה במפורש סטרידור (לא אסטמה) וחוץ מבטנזול ותרופות אנטיהיסטמיניות היא לא נותנת לה כלום.
השאלות שלי האם זה יעבור? ומה אפשר לעשות על מנת להקל או להפחית את תדירות ואורך ההתקפים?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטידור וקשיי נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו01/08/2007שלי שלום,
אני לא בטוח על פי סיפורך האם אפשרות של אלרגיה ואסתמה אכן נשללה בבתך.
אני ממליץ על תבחיני עור לבדיקת רגישות לאלרגנים נשאפים, רמת TOTAL IGE בדם ותפקודי ריאה רגילים +/- מבחן תגר בכדי לשלול או לאשר אלרגיה/אסתמה. כל זאת במידה ובדיקות אלו לא בוצעו עד היום.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקתי לעשןגלית ע.31/07/2007
אחרי 10 שנים שבהן עישנתי, החלטתי להפסיק. קראתי איפשהו שהריאות חוזרות למצבן המקורי מבחינת "הניקיון" שלהן כמה חודשים אחרי שמתנזרים לחוטין מעישון. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקתי לעשן
ד''ר שבתאי ורסנו01/08/2007גלית שלום,
ברכותי על הפסקת העישון !
המושג "הריאות מתנקות" הוא מושג עממי שאין לו מובן רפואי ממשי. בחודשים לאחר הפסקת העישון חלה התחדשות של התאים המצפים את הסימפונות לתאים שהם יעילים יותר בפינוי הליחה.
לעומת זאת במידה והעישון גרם נזק לריקמת הריאות והסימפונות טרם ההפסקה, נזק כזה בד"כ נשאר ואף יכול להחמיר משך השנים, למרות הפסקת העישון, אך לא באותו קצב כמו אצל מי שממשיך לעשן !!. בהפסקת העישון יש לזכור מפחיתים גם סיכונים לאברים אחרים כגון לב, מוח, גידולים באברים שונים וכלי דם בכלל.
כל טוב.,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים אינטרסטיציאליים בשתי הריאותמשה30/07/2007
שלום רב
שמי משה ואני בן 63. לאחר צילום חזה עקב ניתוח עתידי נמצאו שינויים אינטרסטיציאליים בשתי ריאותי.
רופאת המשפחה לא ידעה להסביר לי במדויק מהי התופעה ומהו הגורם.
ברצוני לציין כי איני מעשן ולעולם לא עישנתי ומעולם לא עבדתי בסביבה של אסבסט או חומרים כימיים אחרים.
האם תופעה זו היא מחלה וכמו כן ממה עלי להיזהר והאם דבר זה מדבק.
תודה מראש
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינויים אינטרסטיציאליים בשתי הריאות
ד''ר שבתאי ורסנו31/07/2007שלום משה,
"שינויים אינטרסטיציליים" בצילום חזה זהו תאור גרפי של רקמת הריאה כפי שהיא נראית בצילום. לעיתים קרובות זהו תאור מוגזם של המפענח ללא משמעות קלינית. מאידך, אם אכן שינויים אלו הם חד-משמעיים הם יכולים לבשר על תחילתה של מחלת ריאות שעלולה להיות גם מחלה קשה, ללא קשר לעובדה של א עישנת. לרוב לא מדובר במחלה מדבקת.
עלייך להראות את הצילומים לרופא ריאות מיומן שידע לחבר בין הממצאים לבין תלונות נשימתיות אם יש לך כאלו וממצאי בדיקה גופנית ובהתאם להחליט האם להמשיך בברור כגון תפקודי ריאה ו CT חזה. כאמור יתכן גם שאין בממצאים האלו דבר. בלי לראות את הצילומים ולבדוק אותך לא ניתן לומר מה משמעותם.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריאות
ורדה03/03/2012שלום,
לפני 4 חודשים סבלה מ (שם בדוי) שיעול יבש, קוצר נשימה .
עשתה CT ותוצאות היו כי יש לה שריטות בשתי הריאות - כאשר הרופא ראה אותה איבחן כי יש צורת הציפורניים השתנה (כמו נשר) .
כרגע היא מאושפזת וכנראה תתחיל טיפול סטרואידים - הרופאים עדיין לא החליטו והיא נמצאת עם חמצן כבר יומיים - החמצן ירד לשישים .
האם זוהי מחלה קשה?
האם זוהי מחלת ריאות שאפשר להחלים ממנה?
האם המחלה מאופיינת כך שצורת הציפורניים משתנה והיד מכחילה?
בבקשה את התייחסתך
תודה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/03/2012שלום,
כמובן שמהתאור שלך לא ניתן להגיד הרבה אך באופן כללי מחלת ריאות כרונית הגורמת לירידה קבועה בחמצון הינה מחלה משמעותית. לגבי סיכויי שיפור וכיו,ב יש לברר אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)