פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה?
    שרון
    29/08/2007

בתי בת שנתיים כעת, בעברה פגית שבוע 34. בגיל חודשיים היא חלתה בברונכיוליטיס עם rsv. המחלה הסתבכה ונהיה לה פנאומוטורס ופנאומדיאסטינום (אם כותבים את זה ככה..) כבר תקופה ארוכה היא משתעלת מידי לילה שיעול מאוד טורדני וחונק, ללא חום. ברצוני לדעת האם מדובר באסטמה, ומה עלי לעשות על מנת לטפל בענין ולעזור לה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/08/2007

שרון שלום,
    אבחנת אסתמה עד גיל שנתיים היא קשה במיוחד, לא כל שכן דרך האינטרנט.
    עלייך לפנות לרופא הילדים ובאם אינו מוצא דרך לאבחן ולטפל לשביעות רצונך עלייך לבקש הפנייה אל רופא ריאות ילדים.
    בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי בגרון וליחה
    טלי
    27/08/2007

כבר כחצי שנה אני סובלת מגירוי בגרון וליחה ,שאני מנסה להוציא באמצעות שיעול .ביקרתי אצל רופא א.א.ג -טופלתי בטלפסט+בליקסוטייד-לא עזר .
    טופלתי באומפרדקס וגם לא עזר.לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת סי טי ריאות -פרט לבלוטת לימפה מסויידת ,הבדיקה היתה תקינה. לפני כחמישה חודשים עשיתי בדיקת צילום חזה -תקין.
    לפני כמה ימים עשיתי בדיקת תפקודי ריאות,התוצאה: תהליך חסימתי עם תגובה לונוטולין -מתאים לאסטמה. קיבלתי סימביקורט -בינתיים לא מרגישה הקלה. האם קיימות בדיקות שמאפשרות לגלות מהי הבעיה? בעבר חליתי בסרטן השד ולפני כמה חודשים גילו אצלי אי ספיקה מטרלית עם צניחה של מסתם ואני נמצאת במעקב.
    הבעיה של הליחה מציקה ומפריעה לי מאוד!!!
    אבקש הדרכה ואולי אפשרות לבדיקה בבית חולים ,בתודה מראש ,טלי.

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי בגרון וליחה

הוספת תגובה

• גירוי בגרון וליחה

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/08/2007

טלי שלום,

על פניו תלונותיך מחשידות אמנם לנזלת אחורית/סינוסיטיס כשהרקע שלה לא ברור. לא תמיד סוג הטיפול שקיבלת לנזלת עוזר, במיוחד עם הרקע אינו אלרגי. במידה ולא ביצעת CT מערות פנים נראה שכדאי לבצעו בשל לאשר/לשלול סינוסיטיס שלא מגיבה לטיפול תרופתי (לעיתים יש צורך בניקוז כרורגי) וכמו כן לבצע הערכה לרקע אלרגי. אסתמה בעקר זו האלרגית, הולכת בשכיחות עם נזלת/סינוסיטיס אלרגית. איני חושב שלתלונותיך קשר עם צניחת המסתם או עם סרטן השד בעברך.

עם התוצאות הנ"ל כדאי להתיעץ אח"כ עם רופא ריאות ו- א.א.ג.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב לגבי השחפת
    מיטל
    26/08/2007

הי ד"ר,
    פניתי אליך לפני כשבוע לגבי שחפת פעילה שמצאו אצל בעלי לפני חודשיים וחצי. רציתי לשאול עוד שאלה חשובה ברשותך. אני בסוף חודש ראשון להריון תחילת חודש שני. ורציתי לדעת האם יש לכדורים שהוא נוטל (אם תבקש ארשום את שמותם של הכדורים 12 כדורים - 4 סוגים של אנטיביוטיקה 3 כדורים מכל סוג) השפעה על הזרע , האמת מה שמעניין אותי האם יש לזה השלכה לגבי עתידו של העובר (שכלית, גופנית וכו')?

לקביעת תור
    סגירה
    שוב לגבי השחפת

הוספת תגובה

• שוב לגבי השחפת

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/08/2007

מיטל שלום,

למיטב ידיעתי לתרופות המקובלות כקו ראשון בטיפול בשחפת אין השפעה ידועה על הזרע. לתוספת בטחון התייעצי גם עם הגניקולוג/ית שלך.

בברכה,

ד,ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אני משתעלת כבר 3 שבועות
    איילת
    25/08/2007

השיעול התחיל יבש אחכ עם ליחה גם ירוקה הרופא נתן לי אנטיביוטיקה ואמר שזה סינוסיטיס
    האם בסינוסיטיס יש שיעול עם ליחה? ועכשיו גם יש לי נזלת.. ואין לי חום ולא היה..
    האם זו אלרגיה?..או אסטמה אני יודעת שהראות שלי מאד רגישות ואני נורא לחוצה ופוחדת
    אודה לך על תשובתך

הוספת תגובה

• משתעלת כבר 3 שבועות

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/08/2007

איילת שלום,

שיעול וליחה בהחלט יכולים להיגרם על ידי סינוסיטיס. חום לא חייב לעלות. בד"כ ה"שיעול" במקרים כאלו הוא יותר כחכוח, כלומר גירוי לשיעול בגרון עצמו ולעיתים חשים בזליגה של הפרשות מהאף לאחור במורד הגרון. מכוון שצבע ההפרשות ירוק נראה כי מדובר בזהום חידקי. לגבי אלרגיה הרי שנזלת או סינוסיטיס אלרגית יכולה גם להזדהם. לגבי המקרה הספציפי שלך אין לי מספיק נתונים לומר אם בנוסף יש לך רקע אלרגי. במידה וסיבת השיעול מטופלת השיעול עצמו חולף לרוב בהדרגה לאורך זמן.
    במידה ואין שיפור הדרגתי בתלונותייך עם הזמן, עלייך לחזור כמובן לביקורת א.א.ג.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה

מיקי
    06/12/2007

שלום רב
    לפני שבוע וחצי הילה לי יומיים 38.6 חום ,בנוסף יש שיעול טורדני שנמשך כבר הרבה זמן בלי חום ולא יחסתי חשיבות מיותרת. ביום ראשון ראיתי שהשיעול לא טוב וגם חום שנמוך אך חום הלכתי לרופאה והיא נתנה לי צילום חזה שהתוצאה היא:
    הודגמה הצללנ קטנה תת פלירלית באספקט אחורי של אונה עליונה מימין-תסמין .
    קיבלתי אנטיביוטיקה ל10 ימים בשם roxo 150 מג
    עוד לא גמרתי את האנטיביוטיקה אך השיול נהיה יבש וצורמני והכל הזמן חום נמוך כ73.4
    השאלה שלי האם האנטיביוטיקה מספיק חזקה ומתי אני צפויה לראות הטבה. דרך אגב אני בת 56
    תודה מיקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/12/2007

שלום,
    במידה ואין החמרה במצב עלייך לחזור על צילום חזה כעבור 3-4 שבועות. עד אז בהשגחת הרופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה?
    רוית
    22/08/2007

ד"ר ורסנו שלום רב!

בת 26, סבלתי בילדותי הרחוקה מאסטמה (התקפים של ממש, שיעול, ליחה, ציפצופים כל החבילה)
    באיזה שהוא שלב היא נעלמה לחלוטין (מגיל 4 עד 8 ככה היתה התקופה הרעה) אך קוצר הנשימה הופיע לי שוב בגיל 17 בעת דכאון שעברתי אז.
    גיליתי שכל פעם שאני בלחץ נפשי קשה צץ לו קוצר הנשימה. הוא אינו מלווה באף תסמין אחר ואף והרופאים שביקרתי אצלם מאז מעולם לא שמעו שום בעיה בריאות שלי.
    ה"אסטמה" שלי היא תחושה שהסימפונות פשוט מתכווצות ולפעמים "פועמות", או תחושה שאני לא מצליחה להכניס מספיק אויר לריאות. סימביקורט וונטולין עוזרים.
    האם אני מוגדרת אכן כחולת אסטמה גם אם אין לי אף תסמין מעבר לקוצר נשימה שרק אני חשה בו? (כלומר שלא נשמע בסטטוסקופ) או שיכול להיות שמדובר בתופעה נפשית כלשהי?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה?

הוספת תגובה

• אסתמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/08/2007

רוית שלום,

אסתמה תיתכן גם ללא ממצאים בהאזנה לריאות ולמעשה ברוב חולי האסתמה, אלא אם הם בהתקף משמעותי, אין ממצאים מיוחדים בבדיקה הגופנית. לחץ נפשי בהחלט יכול להוות טריגר משמעותי להחרפת אסתמה (וכמובן גם לתחושת קוצר נשימה ללא אסתמה !). עלייך לבצע תיפקודי ריאה בסיסיים. במידה והם תקינים גם לבצע מבחן תגר נשימתי (מטאכולין למשל) במידה וברצונך להיות בטוחה האם האסתמה אכן קיימת. יתכן גם שילוב של אסתמה ותחושת קוצר נשימה על רקע מתח, במקביל.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בבית חולים לחולת ברונכיאקטזיס
    שגית
    21/08/2007

אני בת 30. עובדת סוציאלית במקצועי. לפני מספר חודשים אובחנתי כחולה בברונכיאקטזיס ואני מטופלת כעת באנטיביוטיקה מידי חודש. אני בוחנת כעת אפשרות לעבוד כעובדת סוציאלית בבית חולים. ברצוני לשאול האם הדבר אפשרי עבורי או שכדאי לי להימנע מעבודה בבית חולים מחשש להידבקות.

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיס ועבודה בבי"ח

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2007

שגית שלום,
    עובדי בית חולים ככלל נמצאים בסיכון יתר להדבקות ולמחלה במחלות זהומיות לעומת כלל האוכלוסיה. ההשלכות של זהומים בחולי ברונכיאקטזיס ידועה לך. לגבי ההחלטה האם לעבוד בבי"ח זו כמובן החלטה אישית. איני יכול לומר לך בביטחון כי בהכרח תדבקי ותחלי יותר אך סיכון יתר כלשהו קיים.

בברה,
    ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיספסת אותי
    מיטל
    20/08/2007

שלום רב,
    לפני כחודשים מצאו אצל בעלי שחפת פעילה בריאות. הוא מקבל טיפול תרופתי לחצי שנה. לאחר שגילו אצלו את השחפת עשיתי את בדיקת המנטו ויצא שלילי. לבקשת המלש"ח עשיתי שוב לאחר שבוע ושוב יצא שלילי. נאמר לי שאצטרך לעשות שוב לאחר שלושה חודשים מבדיקת המנטו הראשונה זאת אומרת עוד חודש. אני בשבוע 5 להריון ומאוד חוששת. במלש"ח נאמר שכל עוד אני לא נדבקתי הכל בסדר.
    שאלתי היא האם יש אפשרות ליטול איזוניאזיד בהריון?מה ההשלכות של כדור זה? ואם חלילה נדבקתי , אצטרך לעשות הפלה? בעלי נוטל 4 סוגים של אנטיביוטיקה (12 כדורים ביום) וברור לי שזה אסור לקחת בהריון.
    רב תודות ושבוע מלא בבשורות טובות.

לקביעת תור
    סגירה
    פיספסת אותי

הוספת תגובה

• שחפת והריון

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2007

דנה שלום,
    לגבי איזוניאזיד בהריון אין מספיק אינפורמציה לגבי בטיחות וההמלצה היא לטפל רק באותם מקרים שיש מחלה , כולמר שחפת פעילה. במקרה שלך אין עדות לשחפת פעילה והשאלה היא האם נדבקת בחיידק (הדבקות אינה מחלה !!). חכי עד למנטו הבא ובמידה ותמצאי חיובית, כלומר נדבקת, יהיה צורך לשקול טיפול מונע כעת לעומת דחייתו עד לאחר הלידה. איזוניאזיד עובר בחלב בהנקה.
    שוב, במידה והמנטו הבא יהיה חיובי תצטרכי להתייעץ עם מרפאת טיפול בשחפת של משרד הבריאות (מלש"ח) לגבי טיפול מונע.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך עם ליחה
    דוד
    19/08/2007

אמי בת 70, סובלת כארבעה חודשים משיעול עם ליחה בעיקר בבוקר, ע"פ רופא המשפחה ורופא אא"ג הריאות נקיות והשיעול נגרם מנזלת מימית, צילום ריאות - תקין.
    בגלל חשד לברונכיט קלה טופלה באנטיביוטיקה - ללא שיפור.
    לאחרונה שיפור קל לאחר שינוי תזונתי וטיפול באקופונקטורה
    נא עצתך להמשך טיפול - תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול מתמשך עם ליחה

הוספת תגובה

• שעול מתמשך וליחה

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/08/2007

דוד שלום,

שיעול וליחה יכולים לנבוע מסיבות שונות, כולל מנזילה אפית אחורית שכנראה לה התכוון רופא א.א.ג.
    במידה והתלונות נמשכות והשיעול הינו עמוק רצוי שתיפנה לרופא ריאות להעמקת הברור. הברור יתבסס על תחקיר מדוייק של התלונות, גורמים סביבתיים ובדיקות אוביקטיביות.

בברכה,
    ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• COPD (אמפיזמה)
    שמש ליאת
    19/08/2007

חולה אמפיזמה מוגדר חולה קשה אשר מאושפז ברצף מזה חודשיים, בשבוע שעבר, הועבר לטיפול נמרץ ולאחר יומיים שייצבו מצבו, הועבר למחלקה. מטופל באנטיביוטיקה ובסטרואידים. (קיבל זיהום או איזשהו וירוס) מועמד לניתוח הקטנת ריאות, נתבקש להמתין כעת לפחות חודש מ"הארוע" האחרון וכמו כן מטופל בחלק מהתרופות שר"מ, ואף מחובר לחמצן.

מצבו הבריאותי מוגדר כקשה מאוד ומחייב ניתוח.

הרופאים מבקשים לשחררו הביתה מכיוון שמפחדים מהדבקות בחיידקים בביה"ח.

א. האם ייתכן שחולה מסוג זה, נכון לו יותר להמצא כעת בבית? איך ייעשה המעקב אחרי הבדיקות המסוימות שאותן מבצעים לו מדי יום בביה"ח?

ב. האם ישנו חולה אמפיזמה שעבר ניתוח הקטנת ריאות ויכול ליצור עמנו קשר?

ג.האם רמת חשיבות הניתוח לחולה מסוג זה לא תפחת כשהוא נמצא בבית ולא בבית החולים?

אודה לתשובות במהרה, מכיוון שזמננו דוחק

בתודה ובברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה
    COPD (אמפיזמה)

הוספת תגובה

• אמפיזמה קשה

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/08/2007

ליאת שלום,
    לא כל חולה אמפיזמה מתאים לניתוח "הקטנת ריאות" ובחולים הלא מתאימים, לפי קריטריונים ידועים, הניתוח אף מגדיל התמותה. עליכם לדבר לא רק עם המנתח אלא גם עם רופא ריאות, שייעצו לכם על השתלת הריאות, לגבי התאמתו של החולה הספציפי הזה לניתוח ועל סיכוניו. על כל יתר השאלות איני יכול לענות מכוון שחולה כזה מורכב חייבים לדעת את כל הנתונים.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה אם שעולים יבשים.
    דבורה
    18/08/2007

שלום דוקטור.
    אני אישה בת 45 שסובל מקוצר נשימה מדי פעם בזמנים קצובים אם שיעול יבש והפרעות קצב.
    עברתי צינטור והצינטור תקין.עשיתי צילום חזה שמראה לב מוגדל גודש בצקת ריאתית קלה פריהילרית.אין תפליט,הבחנה מבדלת כולל אי ספיקת לב מומלץ קולוציה קלינית בסיכום אי סימני ספיקת לב.אני שותה כדורים ריתמקס להורדת הפרעות קצב שניתגלו בהולטר לב עם שתית כדורים.
    הנל בדיקת הולטר לב:3 ארועי טכקרדיה על חודרות svt במהירות עד 155 בדקה.
    פעימות על חודריות מוקדמות בודדות.
    אבקש בלשון בקשה להסביר את המשמעות של כל הדברים האלה בשפה פשוטה ובאיזה מחלה אני חולה ומה עלי לעשות וםא אני צריכה לפנות לרופא ראות.

בברכה דבורה.

הוספת תגובה

• קוצר נשימה אם שעולים יבשים.

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/08/2007

דבורה שלום,
    שיעול יבש עלול לנבוע מאי ספיקת לב לא מטופלת/לא מאוזנת ולעיתים גם מהטיפול התרופתי הניתן בגינו. במקרה שלך את צריכה לפנות לקרדיולוג בכדי שישלים את הערכת תפקוד הלב ויציע טיפול. במידה וקוצר הנשימה והשעול ימשכו למרות איזון אי ספיקת הלב יהיה מקום לברור על ידי רופא ריאות.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה
    דבורה
    18/08/2007

עשיתי צילום חזה והתיצאה יישלי לב מוגדל גודש ובצקת ריאתיתקלה פריהילרית אין טפליט אבחנה מבדלת כולל אי ספיקת לב ממלץ קורלציה קלינית סיכום סימני אי ספיקת לב מה אומר הצילום בבקשה תפרט לי מזה לב מגדו אני אחרי צינטור שנימצא תקין אני סובל מהפרעות קצב SVT וקוצר נשימה מדי פעם מלאוה עם שיעול יבש אני בת 45

לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה

הוספת תגובה

• דבורה: אי ספיקת לב

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/08/2007

שלום,

דבורה קראי את תשובתי הקודמת. הממצאים בצילום הם תאור של שינויים היכולים להעיד על אי ספיקת לב.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בנשיאת תותבת בגלל אסטמה
    איתן
    16/08/2007

לאחר תאונה הייתי צריך לעשות תותבת שלמה בפה בלסת עליונה ואינני יכול לשאת אותה בשום מיקרה מהנסיבות הבאות
    1 זה גורם לי לבחילות והקאות מידי
    2 בגלל שאני סובל מאסטמה קשה מילדות וכניראה זו הסיבה שהייתי מנסה ללכת עם התותבת
    הייתי מרגיש חנק ומקבל התקפי חנק ושיעול ואני מציין שזה לא בגלל שהתותבת לא בסדר או לא תואמת
    מימך הייתי רוצה לדעת ד"ר יקר מה אומרת הרפואה בע"פ ובכתובים לגבי מיקרים כאלו האם זה שכיח או נדיר אצלי במיוחד או מה ההשלכות שאני סובל מיזה
    תודה מראש
    איתן כהן

הוספת תגובה

• הודעה של: איתן

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/08/2007

איתן שלום,

על פניו איני רואה קשר בין האסתמה שלך לבין הקושי בנשיאת התותבות. יתכן והתותבות בכל זאת מגרות במקרה שלך את החך וגורמות לרפלקס בחיךלה/הקאה. במידה ויש לך גם תותבת תחתונה נסה רק אותה ללא העליונה ובכל מקרה התייעץ גם עם רופא השיניים שלך.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ריאה לאחר תאונה
    קרן
    15/08/2007

שלום רב. בעלי נפגע בתאונה והיה מחוסר הכרה בטיפול נמרץ נירוכירורגי ל-12 יום.
    כיום לאחר כמעט 3 חודשים הוא סיים אישפוז ושיקום בלוינשטיין וחזר לתיפקוד טוב.
    נשימתו מאד כבדה ואיטת וטוען שמרגיש חוסר חמצן תמידי וקושי לנשום. רופאיו טוענים שזו תופעה ידועה לאחר הנשמה ארוכה בטובוס וקנולה. יש לציין שלפני כן היה ספורטאי ולא סבל כלל מבעיות נשימה.
    האם ישנו מקום להגיע למרפאת ריאות? יש לציין שצילום ריאות תקין. בעלי ממש מתקשה עם הנשימה וזה מאד מפריע לו.
    תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ריאה לאחר תאונה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה לאחר הנשמה ופגיעת ראש.

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/08/2007

שלום קרן,

קשיי הנשימה בהחלט עלולים להיות קשורים להנשמה הממושכת ו/או לפגיעת הראש. אפשרויות שיש לשלול הן הצרות של קנה הנשימה, תמט של אחת הדפנות שלו או תפקוד לא תקין של סרעפות. יש מקום בהחלט ליעוץ ריאתי כולל הבדיקות המתבקשות.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעלת , כאבים בחזה.
    תמר
    14/08/2007

שלום רב ,

אובחנתי כחולה בשעלת .
    מזה שבוע אני מקבלת אנטיביוטיקה רוקסו.
    תסמיני המחלה - חום קל לעיתים , שיעול מתמשך , והתקפות קצרת נשימה / חנק בעיקר בשינה , מלווה בכאב חזק בחזה / ראות .
    נשלחה בדיקה לאימות השעלת , אך עדיין אין תשובה . כל הבדיקות דם האחרות - תקינות , צילום ראות - תקין .

כעת כעבור שבוע של נטילת התרופה , כללית יש הטבה בכל התופעות ,
    אך עדיין יש כאב בחזה , אם כי יותר חלש. תופעה זו מאוד מדאיגה אותי .

תודה תמר

לקביעת תור
    סגירה
    שעלת , כאבים בחזה.

הוספת תגובה

• שעלת , כאבים בחזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/08/2007

שלום תמר,

נחשדת כחולה בשעלת אך לא אובחנת מכוון שעדיין לא התקבלה תשובת הדם. כאב חזה לאחר שיעול קשה, כולל זה של שעלת, הוא דבר נפוץ ומקורו בכאבי שרירים ועצמות. הוא יחלוף במשך הימים הבאים. אל דאגה.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקת רוקסו עם משקאות אלכוהול
    מעיין
    13/08/2007

שלום רב,
    הרופא שלי נתן לי אנטיביוטיקת רוקסו 150 מ"ג ל-10 ימים עקב ברונכיט.
    אני מתחתנת ביום רביעי הקרוב, רציתי לדעת אם אפשר לשתות משקאות אלכוהולים עם האנטיביוטיקה(רוקסו), כמו כן, באלון הוראות שימוש המצורף לתרופה לא רשום איסור על שימוש במשקאות אלכוהולים.
    אשמח לקבל תשובה מהירה...
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקת רוקסו עם משקאות אלכוהול

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/08/2007

מעיין שלום,

בשל תקלה טכנית לא יכולתי לענות לשאלות הפורום בימים האחרונים. לא נותר לי אלא לאחל לך מזל טוב!!!

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה