מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- c.t. ריאותיעל01/11/2007
לדר' שבתאי ורסנו שלום
ב c.t. ריאות שעשיתי נצאו בלוטות קטנות במדיאסטינום ובאקסילות כמו כן בבסיסי שתי הראות מודגמים תסנינים עם התעבות פרי-ברונכיאלית וייתכן עם מוקדים ברונכיאקטטים.
אשמח לדעת מה משמעות הממצאים הנ"ל והאם הממצאים הנ"ל מחייבים ראיית רופא בהקדם האפשרי .
בתודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו01/11/2007יעל שלום,
הממצאים הנ"ל בהחלט פתולוגיים/לא תקינים ומעידים על תהליך דלקתי כרוני הפוגע במבנה הסימפונות. את הסיבה יש לברר. עלייך לפנות לרופא ריאות להשלמת הברור ולקבלת טיפול והדרכה למניעת החמרות.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודעת מה לעשות..?????ורד אוזן01/11/2007
היי ד"ר אני חיילת בת 20 אני סובלת מאסמה חריפה...
היו לי לילות שלא יכולתי לישון בגלל התקפים ואפילו לבסיס הייתי לוקחת את מכשיר האנלציה..
אני ממש עובדת עצות.!
אני חיילת וכמובן בצבא כול דבר זה פרוצדורה שלמה,
אני משתמשת במשאף סומביקורד טורבו (אדום) ובצבא צריך המון אישורים וחתימות לקבל אותו..
האם יש דרך לרפא דבר זה.???
בבקשה תתיחס לשאלתי אני ממש לא יודעת למי לפנות.!!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא יודעת מה לעשות..?????
ד''ר שבתאי ורסנו01/11/2007ורד שלום,
קודם כל עלייך לבקש הפנייה דחופה למרפאת ריאות/אלרגיה בחר"פ הפיקודי אליו את שייכת (למשל חר"פ 542 באזור המרכז). בכל חר"פ כזה יש מרפאת מומחים, בד"כ רופאים בכירים במילואים ואפשרות לבצע תפקודי ריאה, בדיקות אלרגיה וכיו"ב. העובדה שאת לא ישנה בלילה בשל התקפים היא חמורה לכשעצמה וןכך גם השימוש התכוף באנהלציות !. סימביקורט הוא טיפול מונע מצויין שיש לקחתו כל יום ! ובמקביל לברר האם יש גורמים אחרים העלולים להחמיר את מצבך (זאת יעשו במרפאה הנ"ל).
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ולחהנטלי31/10/2007
שלום, אני סובלת כבר כחודשיםם משיעול מאוד חזק.
לפעמים זה עם הרבה ליחה(בצבע לבן, לא שקוף) ולפעמים זה יבש.
בד"כ זה מלווה בסוג של קושי נשימה, מן נחירה פנימית כאילו החזה שלי ממש לא נקי.
זה מאוד מציק לי והגורם נמפתיע הוא שזה תמיד בשעות הערב ובמשך היום זה נעלם.
בדקתי את האופציה של אלרגיה אבל לפעמים הכדור האנטיאלרגי עובד ולפעמים ממש לא.
עברתי כבר בדיקות אצל רופא משפחה כולל צילומים של סינוס וריאות והכל נראה תקין.
יש אולי המלצה לכיוון נוסף לבדיקה?
בבקשה עזרה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול ולחה
ד''ר שבתאי ורסנו04/11/2007נטלי שלום,
כשהבעייה לא נפטרת בעזרתו של רופא המשפחה זה הזמן לפנות למומחה. במקרה שלך רופא ריאות. שעול כרוני יכול לנבוע מסיבות שונות. עלייך לפנות למומחה שיבררן אחת לאחת.
בברכה,
ד"ר ש. ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי חומרת האסטמהתמר31/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

מהי חומרת האסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו04/11/2007לא ברורה לי השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי אסטמהמור31/10/2007
שלום ד"ר ורסנו
אני בת 40, חולת אסטמה ומטופלת בסרוטייד. מידי פעם בכדורי פרטנזון.
מבקשת לשאול שתי שאלות:
1. עד לפני כ- 4 חודשים הייתי הולכת כל יומיים על הליכון כ- 40 דקות במהירות בינונית. מידי פעם נזקקתי לונטולין לפני התחלת ההליכה. בחודשים האחרונים אני לא מצליחה ללכת (בכלל - בלי קשר להליכון!) יותר מ- 10 מטרים בלי להתנשף. על עליית מדרגות אין בכלל מה לדבר.. כמו כן יש לי קושי רב לדבר מספר משפטים ברצף. אני מתנשמת בכבדות ולעתים נחנקת משיעול. אני מקבלת את כל הטיפול ואף לאחרונה המינון של הסרוטייד עלה ל- 1000 מ"ג ביום. האם יש סיכוי שיתקיים אי פעם מצב הפיך ואצליח לחזור ללכת ולעלות מדרגות כרגיל? (אף פעם לא הייתי ספורטאית מצטיינת אבל אני מדברת על המינימום ההכרחי לתפקוד יומיומי). יש סיכוי שאי פעם אחזור לדבר "באופן שוטף"?
2. לפני ימים אחדים ראיתי בטלויזיה מישהי שסיפרה על מחלת לב ממנה היא סובלת כשהסימפטומים למחלה היו זהים או כמעט זהים לאלו שלי. האם ייתכן שאני צריכה לעבור איזו בדיקת לב כדי לשלול בעיה בלב? אני אמנם סובלת בוודאות מאסטמה (ציפצופים, חירחורים, ליחה, שיעול) אבל ייתכן שיש קשר גם ללב?
3. שימוש בצמחי מרפא (של חתם סופר - אנטיאסמטי וברונכיטבע) מקל עלי בעיקר לגבי ליחה ושיעול. מדובר בחומרים טבעיים לחלוטין. האם יכולים להזיק בשימוש לטווח ארוך?
סליחה שיצא ארוך ותודה רבה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות לגבי אסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו04/11/2007שלום,
יתכן ואמנם האסתמה שלך קשה לאיזון. אני מקווה שאת נמצאת בטיפולו של מומחה. יש להוציא מחשבון טריגרים ומצבים מלווים העלולים להחמיר את האסתמה שלך. אחת האופציות הטיפוליות הנוספות היא זריקות XOLAIR במידה ואת עונה לקריטריונים. היועצי ברופא הריאות/אלרגיה שלך. לגבי תרופות "טבעיות" איני יכול להמליץ מכוון שאין לי ניסיון איתן.
בברכה,
ד"ר ש. ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טי ריאות - פענוחאור30/10/2007
אימי עברה סי טי ריאות לאחר שבצילום חזה ראו כתם בריאות. (בת 56 מעשנת שנים)
בתשובה של הסי טי - שינויים אינטרסטיציאלים קלים בשתי הריאות.
מה זה אומר? אפשר להרגע? האם כדאי להמשיך בבדיקות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סי טי ריאות - פענוח
שינויים אינטרסטיציאליים הכוונה לשינוי בתכונות רקמת הריאות. המשמעות תלויה בחומרת השינויים, בתלונות ובתוצאות תפקודי ריאה. לפי פרמטרים אלו יש להחליט האם להעמיק את הברור.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיאסטינום עליוןמוסטיצקי אלונ30/10/2007
שלום
בתוצעה של צילום ריאות היה כתוב: צל מדיאסטינום העליון
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדיאסטינום עליון
מדיאסטינום הוא החלל שבין שתי הריאות ומכיל בלוטות כלי דם ובלוטת מגן ותימוס. הצללה שם היא ממצא לא ברור. עלייך לבקש השוואה לצילומים קודמים ולברר את הצורך בברור נוסף כגון באמצטעות CT
בברכה,
ד"ר ש. ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצפצופיםמיכל29/10/2007
שלום רב,
בתי בת שנה ושבעה חודשים, אלרגית לחלב. בגיל שנה וארבעה חודשים עברה התקף קל של צפצופים וקיבלה אינהלציות לשלושה ימים (כנראה עקב זיהום ויראלי). לאחר כחודש עברה עוד התקף של צפצופים וטופלה גם כן למשך שלושה ימים באינהלציות (ונטולין ובודיקורט). לאחר כחודש שוב התקף צפצופים והפעם הרופא המליץ לעבור למשאף ונטולין ובודיקורט - לטיפול של שבועיים.
לאחר כשבועיים נראה כי הקטנה סובלת מקושי מסוים בנשימה, אך ללא צפצופים. הדבר היחיד שניתן היה לראות זה את מפתח הגרון (אני מקווה שכך נקרא המקום בין שתי עצמות בית החזה) נכנס פנימה בכל נשימה. ללא צפצופים וללא שיעול.
יש לי מספר שאלות:
1) האם במקרה כזה שנראה כמו קושי נשימתי מסוים אך ללא שיעול או צפצופים יש צורך להתחיל טיפול במשאף?
2) מדוע יש להמשיך בנטילת המשאף גם לאחר שההתקף חלף? (למשך כשבועיים)
3) האם יש חשיבות לטיפול רציף בסטרואידים (כלומר שאסור להפסיק אותם, כמו אנטיביוטיקה)?
4) האם קוצר נשימה יכול לעבור מעצמו? האם בכל מקרה כדאי להתחיל טיפול תרופתי ללא קשר לעוצמת ההתקף?
מצטערת על ההודעה הארוכה.
אודה מאוד לתשובותיך.
בברכה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בצפצופים
ד''ר שבתאי ורסנו31/10/2007מיכל שלום,
איני מומחה למחלות ילדים. עלייך לפנות לפורום המתאים.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ריאות אינטרסיציאלית?ראובן29/10/2007
שלום רב ,
עישנתי בעבר ונקלעתי לשריפה .
קבעו שיש לי ברונכוליטיס אסטמה copd
צילום סיטי אחרון
שינווים אמפזמטיים קשים בשדות העליונים של שתי הריאות קשור לעישון ? הפסקתי לפני 7 שנים .
פיברוזיס ריאתי בבסיסים הבולט ביותר מימין עם מרכיב של HOHEG COMBCHG .?קשור לעשן ?
לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר או באקסיליות . בלוטות במיצר אמצעי עג 1.6 ס"מ רטרו -קוולית
בלוטות סובקולנריות עד 1.8 ס"מ בלוטות פריכלריות דו צדדיות עד 1.2 ס"מ .
בסיכום כתוב : התמונה הנ"ל יכולה להתאים למחלת ריאות אינטרסיטצאלית בשלבים מתקדמים עם מרכיב מעורב אובסטרוקטיבי רסטריקטיבי, עם בלוטות מדיסטיאנליות ופריכנליות יתכן תגובתיות יתר בלבד .
אפשר בבקשה במידת האפשר הסבר על התוצאות .
הרבה תודה על השירות הטוב
מישקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת ריאות אינטרסיציאלית?
ד''ר שבתאי ורסנו31/10/2007מישקה שלום,
אמפיזמה קשורה בעקר לעישון והיא יכולה להחמיר גם אם הפסקת לעשן אם כי בקצב איטי יותר. זו מחלה בה בועיות הריאה נהרסות. מחלת ריאות אינטרסטיציאלית לעומת זו היא מחלה הגורמת דלקת ושינויים צלקתיים ברקמת הבועיות. הסיבות האפשריוות מגוונות, חלקן קשורות ורות לחשיפה תעסוקתית אך יש גם סוג הקשור לעישון. שתי הבעיות הנ"ל יכולות להיות חמורות ולהתקדם עם הזמן. עלייך לפנות לרופא ריאות, לעבור ברור מקיף (כולל למה נחשפת בשריפה וכיו"ב) ולטפל בהתאם לאבחנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי בן שנה ושלושה חודשיםאמא29/10/2007
ואובחן כאסמטי חלש, התבקשתי לקנות לו את מכשיר האנילציה ואני עושה לו אנילציות פעמיים ביום והשיעול עדיין לא עובר, הוא גם מנוזל נורא, אתמול לקחתי אותו לרופא לביקורת והריאות נקיים, השיעול לא עובר והוא משתעל חזק מאוד בלילות במיוחד. השאלות שלי הן: 1. מהי בדיוק אסטמה ולמה זה גורם? 2. איך ילד ואו מבוגר בכלל חוטף אסטמה?3. איזה טיפול עוד אפשר לתת לתינוק בגיל כה צעיר? 4. מה עוד ניתן לעשות כדי להקל עליו? 4. האם יש פעולות שעלי לעשות בבית? 5. האם זה עובר בשלב כלשהוא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים
ד''ר שבתאי ורסנו29/10/2007אמא שלום,
איני מטפל בתינוקות. עלייך להפנות את שאלותיך לפורום של רופאי ילדים או ממוחה ריאות ילדים.
בברכה,
ד"ר ש. ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה לא אלרגית, מה עושים?יוני26/10/2007
שלום,
אני בן 22 והתחלתי לסבול מאסטמה רק לפני קצת יותר משנה. בנוסף לאסטמה שאובחנה אצלי יש לי רקע של נזלת כרונית. ביצעתי מספר בדיקות לאלרגיה ובכולן התשובה היתה שלילית. בצלומי רנטגן ריאות וסינויסים לא נמצאו ממצאים חריגים, וכן גם בבדיקות סי-טי שביצעתי לאחרונה לא נמצאו מוקדי זיהום או ממצאים חריגים אחרים.
הכל התחיל לפני כשנה כשהתחלתי להשתעל ללא הפסקה שיעול חזק עם הרבה הפרשות. תחילה טופלתי בסינוסיטיס ללא שיפור, ורק לאחר שהתאשפזתי אובחנה אצלי אסטמה קלה. אז טופלתי ע"י מיפלונייד, לאחר מכן בסימיביקורט, בודיקורט, קלרינז, סטרונז, אלגרו, סינגולייר, וונטולין לפי צורך וגם אינהלציות (של וונטולין וארובנט). המצב לא השתפר ומאז אושפזתי כבר פעמים רבות ועברתי סדרות של טיפול אינטנסיבי באינהלציות וסטרואידים מכל הסוגים. עתה אובחנה אצלי אסטמה קשה ("עקשנית", לפי מינוח הרופאים). אני מטופל כיום בסרטייד וסטרונז לפי מרשם הפולמונולוג, שוטף את האף במי מלח לפי המלצת האא"ג ואפילו מזליף לאף טיפות של אנטי-טוקסיקנים שנתן לי רופא הומאופט. כל זה לא מועיל, המצב מחמיר כל הזמן והרופאים המומחים חסרי אונים. כולם מאמשימים את המצב שלי בזה שאני קצין בצבא, וכי איני מטפל בעצמי מספיק, אך לא כך הוא הדבר. אז השאלות שלי הן - ממה יכולה להתפתח אסטמה בגיל כה מאוחר, בלי רקע אלרגי? איך קורה שאני מקבל (ולוקח), לפי הכתוב באתר זה, טיפול שיגרתי והולם אך תוך שנה אני הופך מחולה קל לחולה קשה מאוד? מה עוד יש לי לנסות, שלא עשיתי?
בתודה מראש,
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה לא אלרגית, מה עושים?
ד''ר שבתאי ורסנו27/10/2007יוני שלום,
חוסר התגובה שלך לכל הטיפולים המוזכרים מעלה שאלה לגבי נכונות האבחנה או אי טיפול בטריגרים שעדיין לא זוהו.
בכדי לרדת לשורש בעייתך עלייך לדעתי לפנות לחוות דעת שנייה אצל מומחה ריאות עם כל הצילומים/מסמכים/בדיקות/סיכום אישפוז ושמות התרופות שהשתמשת בהם.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי חוו"ד שניה ממך?
יוני28/10/2007שלום ד"ר,
בוא נצא מנקודת הנחה שנבדקתי ואובחנתי ע"י רופאים אין ספור...
אולי לך יש כיוון לא שיגרתי שטרם נבחן?
מה אתה מייעץ לעשות באופן כללי כשאין רקע אלרגי לאסטמה ו/או טיפול מונע שגרתי לא מועיל?
בתודה שוב,
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסתמה קשה לטיפול
ד''ר שבתאי ורסנו29/10/2007יוני שלום,
לא אוכל לתת תשובה תאורטית במקרה שלך. יש לעבור על כל החומר ולעשות חושבים שוב. איני מבטיח שבהכרח אמצא פתרון אך אם אינך מרוצה ממצבך או אינך שלם עם חוות דעת קודמות תחליט אם ברצונך בחוות דעתי. הטלפון לקביעת תור הוא 09-7445571.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בארון ומחלת ריאהליבי25/10/2007
שלום רב.
גיליתי פיטריה בארון בגדים עקב ריח חריף שכנראה נגרמה ע"י דליפה בצנרת באמבטיה הצמודה לקיר. צורת הפטריה: חוטים לבנים קצרים. וגם מופע של כתמים שחורים על הארון. אני בהריון. עד שהתגלת הפטריה הוצאתי את הבגדים מהארון על מנת למצוא את מקור הריח ולכן הרחתי את כל הבגדים שהוצאו. האם נחשפתי לאיזשהם נבגים של הפטריה שעלולנ להיות מסוכנת? האם זה יכול להיות מסוכן לי או לעוברים? אילו בדיקות כדאי לערול\ך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטריה בארון ומחלת ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו27/10/2007ליבי שלום,
קרוב לודאי שבריאותך לא נפגעה. אדם בריא שריאותיו לא פגועות קודם לכן ומערכת החיסון שלו תקינה לא אמור לחלות מחשיפה כזו. אסתמטיים יכולים להגיב בהתקף במידה והם רגישים לעובשים/פטריות. במידה ואת חשה בטוב איני רואה סיבה לדאגה או לברור נוסף.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליט ורפלקסולוגיהסופי23/10/2007
טיפול רפלקסולוגי יכול לעזור במצב של מצב של תפליט פלוראלי בחזה זעיר ?
סופי
תפליט ורפסולוגיה.
ד''ר שבתאי ורסנו24/10/2007סופי שלום,
איני מומחה לרפואה משלימה אך לא הייתי מוותר על חוות דעת רופא קונבנציונלי.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מצטבר כתוצאה מאינהלציות ?צור21/10/2007
האם שימוש ממושך באינהלציה (טרבולין וארובנט) גורם לנזק ? אם כן איזה מינון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזק מאנהלציות
ד''ר שבתאי ורסנו22/10/2007צור שלום,
אנהלציות של טרבולין וארובנט (מרחיבי סימפונות) משמשות בין היתר כטיפול להקלה מיידית בהחמרת אסתמה ואין ליטול אותם בקביעות !!. הצורך להשתמש באנהלציות מצביע על חריגת האסתמה מאיזון דבר הדורש טיפול מונע בתרופות אחרות (בד"כ משאפי סטרואידים). הימנעות מטיפול מונע והמשך שימוש באנהלציות הנ"ל (או במשאפים של מרחיבי סימפונות) הוא זה שבעקר עלול לסכן את החולה בהתקף קשה עד כדי מוות במקרים הקיצוניים. שימוש מופרז באנהלציות שהזכרת גם הוא לכשעצמו עלול לגרום לירידה ברמת האשלגן בגוף דבר שמסכן את החולה במנגנון נוסף.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליט פלאורלי זעיר?סופי21/10/2007
בנוסף כשיש תפליט פפלאורלי מותר לעשות ספורט כגון הליכה אירובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפליט זעיר
ד''ר שבתאי ורסנו22/10/2007שלום,
אינינ רואה סיבה להגבלה בהתאם ליכולתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)