פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה
    רעיה
    30/07/2007

הבת שלי ילדה מקסימה ומאוד פעילה היא אסמטית למרות שנכון לעכשיו כל הזמן היא מקבלת
    התקפות של בונכית בקיצור בהתקפה היא נושמת בכבדות ומצפצפת
    מה אפשר לעשות ש איזה שהוא טיפול מונע שאפשר לתת לה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/07/2007

רעיה שלום,

איני מטפל בגילאים האלו ולכן לצערי לא אוכל לעזור לך. ככלל, קשה לקבוע עד גיל שנתיים אם הפעוט/ה היא אכן אסתמטית או לא מכוון שזיהומים וירליים שנפוצים בגיל הזה יכולים לחכות אסתמה אמיתית.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה כרונית במבוגר
    אמא מוטרדת
    30/07/2007

שלום רב,
    בני בן 35 . לפני שנה חלה באסתמה כתוצאה מסיבוך של דלקת ריאות . הוא אושפז פעמיים ועבר את כל הבדיקות . לא נמצאה שום סיבה למחלה מלבד העובדה שזהו סיבוך של דלקת ריאות. נצפה על ידי המומחים כי תוך חצי שנה הוא יגיע לאיזון. הוא טופל במשך כ 7 חודשים בסטרואידים .הוא אינו מגיב לתרופות כגון בריקלין . בחודשים האחרונים חל שיפור והוא התחיל לבצע מעט פעילות גופנית. בשבועיים האחרונים שוב חלה החמרה במצבו.הוא מסרב לחזור לרופאים עקב התחושה שקיבל מהם שלא ניתן לעשות דבר לשיפור מצבו.
    בתודה,
    אם מוטרדת

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה כרונית במבוגר

הוספת תגובה

• אסתמה כרונית במבוגר

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/07/2007

שלום לאמא המוטרדת,

דלקת ריאות אינה סיבה לאסתמה, כך שלא ברור לי ממה סובל בנך ועל סמך מה נעשתה אבחנה של אסתמה. גם "חוסר התגובה לסטרואידים" מעלה סימני שאלה לגבי מהות הבעייה.
    במידה ולא ביקר אצל מומחה ריאות עליו לבקר, במידה וביקר ואין שיפור במצבו כדאי לפנות לחוות דעת נוספת בלווית כל תוצאות הבדיקות שנעשו עד היום כולל תפקודי ריאה, צילומי חזה וסיכום י אישפוזיו..

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בסימפונות
    ליזה
    29/07/2007

ד"ר ורסנו שלום,
    אימי בת ה- 65 סובלת כ-10 שנים מדלקות חוזרות ונשנות בסימפונות. בחודשים האחרונים חלה החמרה בתדירות הדלקות, המלוות בחום, צמרמורות קור, ליחה וקשיי נשימה. בזמן דלקת, אימי מטופלת באנטיביוטיקה - ציפרודקס 750 - פעמיים ביום - במשך 10 ימים, וכן אנליציה - פעמיים ביום עם ונטולין+ אפובנט+קולירצין. מאחר ובחודשים האחרונים הדלקת חוזרת שבוע - שבועיים לאחר סיום האנטיביוטיקה, אימי מטופלת באנילציה עם המרכיבים הנ"ל גם ביומיום בין התפרצות הדלקת- 1-2 פעמים ביום. הרופאים טוענים שאימי נדבקת שוב ושוב בוירוס שגורם לה למוגלה ודלקות חוזרות. האמנם? שאלותי- מה גורם לדלקת לשוב ולחזור? איך ניתן למנוע השנות הדלקת? האם לא מסוכן לשוב וליטול שוב ושוב אנטיביוטיקה בכמות כזו גדולה, כשהחשש להחלשות הגוף ושהאנביוטיקה תפסיק להשפיע. כמובן שאנו חוששים מסיבוכים בריאות, חס וחלילה. מה ניתן לעשות ו/או להמנע על מנת להתחסן מפני דלקת הסימפונות, או להוריד תדירות הופעתה ? האם הטיפול שאימי מקבלת הוא הטיפול הנכון , לדעתך , בהתייחס לנתונים שציינתי ? אימי עובדת (מטפלת בתינוקות בריאים !) והיא אישה פעילה ואנרגטית בד"כ ואינה מעשנת (ולא עישנה בעבר). תודה על תשובתך. ליזה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות בסימפונות

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בסימפונות

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/07/2007

ליזה שלום,

אם אכן מדובר בדלקות חוזרות משך כ 10 שנים הרי שבהחלט יש מקום לברור מעמיק.
    ברור כזה צריך לכלול בין היתר גם בדיקת מערכת החיסון הכללית וגם סי טי חזה בחתכים דקים.
    במידה ואמך לא בוררה עד היום על ידי מומחה ריאות, מומלץ כי תעשה זאת. לטיפול אנטיביוטי יש מקום בזיהומים אך חובה לברר את הסיבה להישנותם הכל כך תכופה באישה שלא עישנה מעולם והיא "בריאה".

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם האסטמה תחלוף?...
    חני
    28/07/2007

ד"ר שלום
    ביתי סובלת מאסטמה מגיל חצי שנה.בירור נוסף העלה אלרגיה לקרדית האבק.הרופאה שלה אמרה שיש סיכויי שהאסטמה תחלוף בגיל היסודי
    כרגע היא עולה לכיתה א' .רציתי לדעת אם יש סיכויי שבאמת זה יעבור לה ,לדעתך המלומדת?לאור העובדה שעם השנים האסטמה פחות משבשת את החיים ויש הפחתה בתדירות (!)ההתקפים ואין צורך האישפוז תודה לאל,עם זאת יש תקופות ממושכות בהן היא חלשה גם אם אין התקף ממש.תודה האם המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    האם האסטמה תחלוף?...

הוספת תגובה

• האם האסטמה תחלוף?...

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/07/2007

חני שלום,

אסתמה המתחילה בילדות עשוייה לחלוף בהתבגרות בכשליש מהילדים. ביתרם היא נמשכת או חוזרת בגיל מאוחר יותר. מכוון שאין מי שינבא את המהלך בילדתך הרי שכעת מוטלת החובה לדאוג לכך שהאסתמה שלה אכן מאוזנת כראוי. האם למשל היא ביצעה עד היום תפקודי ריאה? מתי?
    האם היא משתעלת בשינה או חשה בקוצר נשימה בהשכמה או לאחר מאמץ ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול חזק יבש ללא כאב מל קוצר נשימה
    גל
    25/07/2007

מזה כשבועיים אני משתעלת שיעול חזק לעיתים עם כאב גרון ולרוב ללא כאב
    שיעול שלפעמים מלווה בקוצר נשימה (פעמים אחדות התעוררתי באמצע השינה עם שיעול וקוצר נשימה)
    תוצאות של משטח גרון שלילי
    רופא א.א.ג נתנה לי אנטיבוטיקה סירופ ועוד כדור למשך 6 ימים והשיעול לא נפסק
    בימים האחרונים זה מחמיר בעיקר הנושא של קוצר נשימה
    ואף קושי בשיעול עצמו

לרוב אני בחורה בריאה
    הנושא של קוצר נשימה מטריד אותי מאוד
    האם אפשרי שבגיל 37 מפתחים אסתמה, מעולם לא סלתי מבעיה כלשהי

מה עלי לעשות לאיזה רופא לגשת?

תודה

הוספת תגובה

• שיעול וקוצר נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/07/2007

שלום גל,
    שיעול וקוצר נשימה כמובן יכולים לנבוע מסיבות שונות במיוחד עם פרק הזמן הוא רק שבועיים, כלומר שיעול חריף ולא כרוני. יחד עם זאת במידה ולא היו תחושות של הרגשה כללית רעה, חולשה, חום וכיוב' סימפטומים המרמזים על מחלה זיהומית וירלית או חיידקית הרי שקיימת גם האפשרות שמדובר בהופעה חדשה של אסתמה. אסתמה יכולה להופיע לראשונה בכל גיל וגם בקשישים !. הסימפטומים שציינת אינם מספיקים לאבחנת אסתמה ועלייך להיבדק כולל ביצוע של תפקודי ריאות וגם צילום חזה ו/או בדיקות דם לפי הצורך, במידה ולא חלה הפחתה הדרגתית וספונטנית בתלונותייך.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיות + אסמה קלה
    דני
    25/07/2007

דוקטור שלום,

עד גיל 39 בריא (היתי חולה אסמה קלה עד גיל 4 בערך)
    לפני כשנה חלתי ב-סינוסיטיס אשר עבר בעזרת אנטיביוטיקה. במהלך המחלה הרגשתי קוצר נשימה די חריף שעבר לאחר מספר ימים. לאחר מכן הייתי משתעל שיעול קשה כחודש או חודשים שעבר.
    לאחר כחודשים בערך הופיעו כיח עם דם ונשלחתי למספר בדיקות לבירור:

בדיקת א.א.ג – תקינה
    בדיקת רופא שינים – דלקת חניכים קלה (לא מקור לדם בכיח)
    בדיקות דם :
    שם בדיקה תוצאה יחידות
    CHOLESTEROL
    183 mg/dl
    TRIGLYCERIDES
    85 mg/dl
    GOT (AST)
    29 U/L
    GPT (ALT)
    21 U/L
    ALK. PHOSPHATASE
    60 U/L
    GGT
    18 U/L
    BILIRUBIN-TOTAL
    0.83 mg/dl

שם בדיקה תוצאה יחידות ערכי נורמה הערה
    Ig-E TOTAL
    743.00 IU/ml 110- 0

WBC
    5.3 K/ul
    RBC
    4.78 M/ul
    HB
    13.7 g/dl
    HCT
    43.7 %
    MCH
    28.7 pg
    MCHC
    31.3 g/dl
    RDW
    13.7 %
    MCV
    91.4 fL
    CH
    28
    NEUT%
    58.3 %
    LYM%
    29.0 %
    MONO%
    4.2 %
    EOS %
    6.2 % .
    BASO %
    0.8 %
    LUC%
    1.6 % .
    NEUT.abs
    3.1 K/ul
    LYMP.abs
    1.6 K/ul
    MONO.abs
    0.22 K/ul
    EOS.abs
    0.3 K/ul
    BASO abs
    0.0 K/ul
    LUC abs
    0
    MACRO%
    1.1
    MICRO %
    0.3
    HYPER%
    0.2
    HYPO %
    16.0 6.0- 0.0
    MICRO%/HYPO%
    0.0 Sec
    PLT
    196 K/ul
    MPV
    10.2 fL

PT-INR
    1.06 1.20- 0.90 1
    PT-SEC
    10.8 Sec 12.3- 9.5
    PT %
    89 % 100- 70 2

בדיקת זיעה לCF – תקינה
    תפקוד ריאה – אסמה (נפחת) קלה ונפח ריאות קצת פחות מהנורמה.
    בדיקת HIV – תקינה
    בדיקת ליחה – תקינה
    בדיקת ליחה לשחפת – תקינה
    בדיקת ארגומטריה - תקינה
    2 צילום חזה – תקנים
    צילום סינוסים - תקין
    בדיקת אלרגיה ע"י תבחין עור: לא אלרגי לעובשים כגון אספרגילוס אבל אלרגי לקרדית אבק הבית
    בדיקת CT בחתכים קטנים - נמצא שינויים קלים בפסגת הריאות + ברונכטאזיות בודדות בצד שמאל
    למעלה וגם במרכז הריאות בשני האונות + תסנין קלוש בשומן + בקע סרעפתי קטן

כרגע (לאחר שנה) אני סובל מכאבים בחזה ואני מרגיש נשימה יותר מאומצת מבדר"כ.
    לעתים בכיח אני רואה חלקים בצבע ורוד בצורת עיגול או מעין צינורות ורודים.

ביום שישי בלילה הרגשתי כאבים חזקים ורצתי ללכת לבית חולים שעברו לאחר אכילת כ- 4 שיני שום + שינה

מה המלצתך ?

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיאקטזיות + אסמה קלה

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיות ואסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/07/2007

דני שלום,
    הנתונים שהצגת מחשידים לקיומה של אסתמה וסינוסיטיס על רקע אלרגי שדורשים טיפול מכוון.
    ברונכיאקטזיות מודלקות יכולות להוות סיבה לכיח דמי (כיצד הגיעו למסקנה שקיימות ברונכיאקטזיות?). לא סיפרת האם אתה מעשן?
    המלצתי אלייך במידה ואתה לא מטופל או שהטיפול אינו יעיל, לפנות לרופא ריאות עם כל המסמכים, כולל צילומים וגם CT חזה במידה וביצעת.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים נוספים

דני
    27/07/2007

דוקטור נכבד, תודה על התשובה
    להלן ניתונים נוספים.

1. לא מעשן
    2. בפיענוח ה-CT (בחתכים דקים) נאמר "ברונכואקטזיות בודדות בפסגת א משמאל"
    3. רופא ריאות 1 שבדק את ה- CT אמר שהם "ברונכואקטזיות הכי קטנות שראה אי פעם" אבל ראה ברונכאקטזיות קטנות מרכזיות דו צדדיות.
    4. רופא ריאות 2 הגדיר זאת כך "הברונכיאקטזיות חסרות משמעות בעייני"
    5. הליחה עם קיימת היא לאחר מספר ימים וליחה עם דם בערך לאחר 3 שבועות
    6. כרגע אני לא לוקח תרופות כלשהם
    7. אני ממתין כרגע לתוצאות של בדיקת דם IGG לפני שאחזור לרופא הריאות

קראתי באינטרנט שיש מקרים של חוסר באלפא 1 האם לבקש בדיקה לאלפא 1?
    מבחינת אסמה הדבר היחיד שלקחתי אי פעם הוא ונטולין וזאת בגיל קטן ולעתים נדירות. האם יש לקחת תרופות כלשהם אנטי אלרגית או מרחיב סיפונות?
    האם מומלץ כיסוי מיטה וכריות כנגד קרדית הבית?
    האם מומלץ לרכוש מטהר אוויר (קראתי שהארגון מזהיר פני מכשירים שיוצרים יונים)?

תודה,
    דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיות ואסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/07/2007

דני שלום,
    טוב שאינך מעשן (וגם לא בעבר?) מכוון שזה מוריד גורם סיכון רציני אחד להופעת כיח דמי.
    מכוון שאתה אמור לחזור לרופא ריאה אני מניח שברור מצבך ימשך.
    לגבי חומרת הברונכיאקטזיות הרי טוב שהן קטנות, אבל אתה הרי לא תחכה עד שהן תגדלנה בכדי לברר ולטפל במצב הגורם להתפתחותן. אלפא אחד אנטיטריפסין זו אחת הבדיקות שמבצעים בברור סיבה לברונכיאקטזיות.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים בריאות
    יעל
    25/07/2007

יש לי סבתא בת 95. אשה צלולה ושמחה, אבל נכה שלא יצאה מהבית כבר עשר שנים (גרה בקומה שלישית ללא מעלית ומסרבת לעבור דירה). יש לה מטפלת צמודה ואנו, בני משפחתה, מקפידים לבקרה ולהרעיף אהבה.

לאחרונה היא התלוננה על כאבים באיזור החזה והבטן. שלחנו אותה לבדיקות באמבולנס ונמצא שיש לה נוזלים בריאות. מומחה ריאות אמר שיש לאשפז בבי"ח ולבצע ניקור (או ניקוז או דיקור - לא זוכרת את המונח).
    כל יציאה מהבית מתישה את סבתי והיא מאוד לא רוצה לעבור את הפרוצדורה. היא אומרת כמובן שגם לא אכפת לה לסיים את חייה אם אי טיפול כרוך בכך - אבל היא לא רוצה לסיים אותם בכאבים ובסבל.
    התקשרתי למחלקת ריאות בכמה בתי חולים ובשורה התחתונה אמרו שאין טעם לאשפז אותה עד שלא תתלונן על קשיי נשימה של ממש.

השאלה היא האם אכן זו הדרך שבה עלינו לנקוט? כאמור, אנחנו רוצים לחסוך ממנה סבל של אשפוז וטרטור מיותר, ומאידך לא רוצים שתסבול כאבים בשל מצב הריאות.

מה עושים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים בריאות

הוספת תגובה

• נוזלים בריאות בבת 95

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/07/2007

יעל שלום,
    אני מניח כי הכוונה היא לנוזל בחלל הפלוירלי (החלל בין קרומי הריאה) ולא בריאות עצמן.
    במידה וסבתך לא חלתה במחלת חום , שיעול וליחהבתקופה האחרונה , סביר כי הנוזל אינו על רקע מחלה זיהומית. האפשרויות העיקריות הנותרות הן נוזל שמצטבר על רקע אי ספיקת הלב (כישלון בתפקוד הלב) או על רקע מחלה גידולית כלשהי. חשוב לנקר את הנוזל בכדי לאבחן האם הוא נוזל שמתאים לאי ספיקת לב מכוון שמצב כזה ניתן לטיפול יחסית קל (תרופות) בניגוד למחלה גידולית. הבדיקה אינה קשה ומכאיבה במיוחד. מאידך אם סבתך מתעקשת שלא לבצע את הבדיקה המומלצת ורופא המשפחה חושב שישנם גורמי סיכון להתפתחות אי ספיקת לב ניתן לתת טיפול למצב כזה (_כולל משתנים) באופן אמפירי ולהתרשם (כולל צילום ביקורת) האם חל שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לתגובתך

יעל
    25/07/2007

תודה על התייחסותך. אינני יודעת למה אבל בבדיקת סי.טי נאמר לנו שיש קשר בין הנוזלים לבעיות בלב. האם אכן אפשר לעלות על בעיה כזאת באמצעות סי.טי? אם כן - האם מספיק לתת תרופות לטיפול בבעיית הלב ולהשאיר את הנוזלים כפי שהם?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים בחלל הצדר

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/07/2007

שלום יעל,

כפי שציינתי בתגובתי הראשונה אי ספיקת לב היא אפשרות וסי טי יכול לרמז ולתמוך בכך. טיפול לאי-ספיקת לב, כולל משתנים, במידה והוא יעיל יביא גם לפינוי הנוזל במידה וזה אכן מישני לאי -ספיקת לב.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. עזרת לנו מאוד

יעל
    27/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מצפצף
    ברכה
    23/07/2007

בן 7.5, לאחרונה השתעל קלות בבקרים.
    בבדיקת רופא ילדים הוא "קצת" מצפצף. נתן טיפול של אינהלציות 3 פעמים ביום עם בריקלין ומים.
    לא עזר לדעתי אז הוספתי על דעת עצמי 1 בודיקורט בבוקר בלבד ונראה לי שהשתפר.
    הסימנים שאני רואה על הילד: עיגולים שחורים מסביב לעיניים, בטן עולה ויורדת, לשאלתי הילד אומר
    שקצת קשה לו לנשום, כשאני שמה את אוזני לשמוע את הריאות אני שומעת קולות בנוסף לנשימה
    (צפצופים?!)
    הילד החל עם אסטמה בגיל שנתיים בערך ועד לפני כשנה וחצי. הוא לקח בשך שנה וחצי סינגולייר
    (עד לפני שנתיים בערך) כבר שנה וחצי שלא היה לו כלום אבל אולי היה לו ולא הרגשנו כי הוא ילד שלא מתלונן.
    מה עלול להיגרם אם האסטמה היא כזו "שקטה" ושומעים צפצופים רק בהאזנה בלבד?
    מה עושים? לבקש הפנייה לרופא ריאות?
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מצפצף

הוספת תגובה

• ילד מצפצף

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/07/2007

ברכה שלום,

הילד שלך זקוק לבדיקה יסודית כולל תפקוד ריאה שבגילו הוא כבר יכול לבצע. נראה לי כי משהו לקוי בטיפול בו אם את היא זו שצריכה לקבל החלטות לגבי התרופות שהוא אמור לקבל.
    אסתמה לידיעתך יכולה להיות פעילה גם ללא ציפצופים ואם הילד מתנשם או "מודה", כי קשה לו "קצת" לנשום ברור שהאסתמה פעילה ואינה מאוזנת.

בברכה,
    ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסוי אף ופה
    יהל
    22/07/2007

שלום
    אני גרה בתל אביב ובחודשים האחרונים אני רואה יותר ויותר רוכבי אופניים שמסתובבים עם כיסוי אף ופה (כמו של מנתחים). רציתי לשאול ממה בדיוק זה אמור להגן ועד כמה זה יעיל. כיסוי כזה מיועד רק לרוכבי אופניים או לכולם?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כיסוי אף ופה

הוספת תגובה

• כיסוי אף ופה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2007

שלום יהל,

כיסוי כזה בדרך כלל מיועד להגן מפני שאיפת חלקיקים באויר המזוהם על ידי מפלטי כלי הרכב. הוא אינו יעיל כנגד שאיפת גזי הפליטה או חלקיקים קטנים במיוחד, כאלו העלולים לחדור עד לבועיות הריאה. יעילותם של כיסויים כאלו בהגנה על ריאות תקינות לא ידוע לי. בחולים במחלות ריאה כגון אסתמה ו COPD יתכן והוא עשוי להפחית חלק מהגירויים. השפעת זיהום האויר היא כמובן על כל מי שחשוף אליהם ולא רק על רוכבי האופניים אף כי אלו עלולים לרכב צמוד יותר למפלטי רכבים.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה בתאילנד
    אירית
    20/07/2007

שלום, אני בת 35 וסובלת מגיל ינקות מאסתמה. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בחודשי המעבר ואז אני מטפלת בפלקסוטייד וונטולין. לאורך השנה אני לוקחת ונטולין רק בשעת הצורך.
    בסוף חודש ספטמבר אני נוסעת לבנגקוק למשך שבוע. מזג האויר שם עלול להיות מאד לח ואני חוששת שתתפתח התקפה.
    איך עלי להתכונן לנסיעה זו ? מה לעשות שם, במידה ותתעורר בעיה? האם ידוע לך על מרכז רפואי טוב בבנגקוק?

לתשובתך אודה,
    אירית.

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה בתאילנד

הוספת תגובה

• אסתמה בתאילנד

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/07/2007

אירית שלום,
    לקראת נסיעתך, כשבועיים שלושה לפני כן, הייתי ממליץ להתחיל בטיפול מונע מסוג סימביקורט או סרטייד אפילו שאת חשה בטוב ולהמשיך בטיפול כל הטיול. כמו כן להצטייד בטבליות פרדניזון לשעת החמרה. לגבי מינונים וכו' התיעצי עם רופאך.
    לגבי רופא ריאות בתאילנד אין לי שם. חפשי באינטרנט מרכזים רפואיים באזורי הטיול העתידי שלך.

בהצלחה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ודלקות ריאות
    ליאת
    19/07/2007

אני כבת 40 סובלת מאסטמה מגיל 4 ומגיל 10 גם מדלקות ריאות. היום אני מקבלת דלקות כל חודשיים , אני מטופלת אצל רופא ריאות , ועושה סי.טי פעם בשנה. אני מטופלת עם כל סוגי האנטיביוטיקה הקיימים בשוק מהקלים ועד הכבדים. ובנוסף מטופלת בסרוטייד, ונטולין ועד לא מזמן סינלואייר. וכל פעם שיש לי התלקחות של דלקת אני סגורה בבית עד שבוע ימים ולא מסוגלת לעבוד הלחה מתמלאת ולוקח זמן עד שהיא יוצאת למרות האינהלציות שאני עושה
    . עשיתי את כל הבדיקות ולא מצאו את הסיבה להתלקחות גם בסי.טי האחרון שלפני חודש התוצאה היתה טובה ורק נכתב שיש צלקות מדלקות ריאות. והכל כתוצאה מברונכיטיס כרוני. מרוב יאוש אני פונה להומופאט שהוא גם רופא ידוע ומוכנה ללכת לכל רופא גם באופן פרטי העיקר למצוא פיתרון לבעיה
    האם יש לך השערה איך אני יכולה לצאת מזה.
    אני רק אציין שהתקפי האסטמה שלי לא קשים, רק ביומיים הראשונים של המחלה.
    מיואשת לגמרי
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ודלקות ריאות

הוספת תגובה

• אסתמה ודלקות חוזרות

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/07/2007

שלום ליאת,

אם אומנם אותן "דלקות" חוזרות שאת סובלת מהן הן על רקע זיהומי חיידקי (ליחה מוגלתית) הרי שיש לזהות את סוג החיידק בתרביות חוזרות ולטפל לפי רגישות. אסתמה בד"כ אינה מלווה בזיהומים חיידקיים חוזרים אלא אם היא הסתבכה במהלכה בהתרחבות פתולוגית של הסימפונות (תהליך הנקרא ברונכיאקטזיס וניתן לראותו ב CT חזה), או שהאסתמה מלווה בחסר אימונולוגי (של מערכת החיסון) כגון חסר בנוגדן/נוגדנים. אני מציע לך לאסוף את כל הנתונים שלך כולל צילומי CT בחתכים דקים, אחרונים וקודמים, תוצאות תרביות ליחה, בדיקות מעבדה ותפקודי ריאה קודמים ולפנות לחוות דעת נוספת.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת
    מנחם
    18/07/2007

בזמן מלחמת לבנון השניה קיבלתי התקף אסתמה קשה בגלל שבמקום העבודה עבדתי משעה 6.45 בבוקר ועד 20.30 רצוף ללא הפסקה. לפני המלחמה רופאת המשפחה שלחה אותי לעשות בדיקות כלליות ואמרתי לה שעם אני יעשה זה יקח כמה ימים ויפטרו אותי מהעבודה.אז היא כתבה שאני מסרב לעשות בדיקות אני צריך חוות דעת שגם עם הייתי עושה את הבדיקות האסטמה היתה נשארת באותו מצב אנא פנה אלי אישית לכתובת האימייל שלי מנחם

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• חוות דעת

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/07/2007

מנחם שלום,
    ללא בדיקות לא ניתן לתת חוות דעת רפואית. בפרטים שציינת אין כל אינדיקציה שהאסתמה פרצה עקב כך שעבדת מבוקר עד ערב. עלייך לפנות לרופא ריאות של הקופה שיבצע קודם כל את כל הבדיקות הנחוצות להערכת מחלתך כולל חשיפות כאלו ואחרות שלדעתך גרמו להתפרצות מחלתך ורק אחר כך לברר האם יש מקום לכתיבת חוות דעת ררפואית.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה עם תהליכים ציסטיים
    חיים18
    18/07/2007

אבי בן 70 מעשן כבד שנים רבות עשה CT צוואר בעקבות גוש בצוואר בצד ימין(כנראה ממאיר) בנוסף היה רשום כי "בריאות אמפיזמה עם תהליכים ציסטיים גדולים בפסגות יותר מימין, מה הכוונה? האם? נדרשת בדיקה נוספת של הראיות? מהם תהליכים ציסטיים גדולים?תודה

הוספת תגובה

• "תהליכים ציסטיים"

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/07/2007

חיים שלום,
    הכוונה ככל הנראה לבועות גדולות בריקמת הריאה המכונות בד"כ בולות ולא ציסטות. מדובר בהרס של ריקמת הריאה התקינה בגלל עישון ממושך ויצירת חללים גדולים במקום שהריקמה נהרסה. הנזק בריאתי בכללותו נקרא אמפיזמה (נפחת בעברית) ואותן בולות ("ציסטות") הן חלק מנזק זה. באשר להשלכות הרפואיות עלייך להבדק על ידי רופא ריאות להערכת הנזק התפקודי וסוג הטיפול. בנוסף, אף פעם לא מאוחר להפסיק לעשן - התחל עכשיו !

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבולת ראה נמוכה
    דונה
    17/07/2007

ד"ר ורסנו שלום

אני בת 20 ומאז שאני זוכרת תמיד היה לי קשה מבחינת הנשימה לעשות ספורט. יש פעילות שיכולה לפתח את הריאות והנשימה?

לקביעת תור
    סגירה
    סיבולת ראה נמוכה

הוספת תגובה

• "סיבולת ריאה" נמוכה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/07/2007

דונה שלום,

אני מניח שאת מתכוונת לכך שבמאמץ את מתנשפת.
    הסיבות לכך יכולות להיות כושר גופני נמוך (יעילות נמוכה של מערכת לב-ריאה ושרירים) או בעייה הקשורה בליקוי של ריאה כגון אסתמה שלעיתים מופיעה אך ורק במאמץ, או בשל ליקוי לבבי.
    קרוב לוודאי שאת זקוקה לשיפור הכושר הגופני אך לפני כן כדאי שתקבלי אישור רופא שיתייחס לאפשרויות התחלואתיות שהזכרתי וישלול אותן. פעילות גופנית מומלצת לשיפור הכושר היא פעילות אנארובית כגון הליכה מאומצת, שחייה או רכיבה על אופניים. גם חיזוק שרירי השלד במקביל עשוי להועיל.

בהצלחה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עישון ושיעול
    דפי
    15/07/2007

הפסקתי לעשן לפני 3 שבועות ומשבוע שעבר אני משתעלת המון. זה משהו טוב שאומר שהגוף מתנקה או שזאת בעיה ואני צריכה להבדק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת עישון ושיעול

הוספת תגובה

• שיעול לאחר הפסקת עישון

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/07/2007

דפי שלום,

לאחר הפסקת עישון בתקופה הראשונה- שבועות, חודש חודשים, תתכן, באופן פרדוקסלי, החמרת שיעול וליחה. הסיבה היא שהציפוי של הסימפונות בתאים ריסניים בריאים מתחדש וריסנים אלו מפנים טוב יותר את הליחה והי זו שמגרה לשיעול. תופעה זו אמורה לחלוף בהמשך. במידה ואינה חולפת בהדרגה יש לפנות לברור.

כל טוב,

ד"ר ש. ורסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה