מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול מזה 3-4 שבועות - בת 15אירית11/07/2007
שלום דוקטור, לביתי בת ה-15 החל שיעול לפני כ-3-4 שבועות. בהתחלה זה היה בעיקר בהתעוררות בבוקר בשרשרת שיעולים יבשים וחנוקים, אחרי כן נוספו לזה גם הקאות מידי פעם בסוף התקף שיעול ובשבוע האחרון גם קולות כמו התקף אסמטי.
היינו אצל רופא שאמר וירוס, צילום ריאות (לפני כשבוע וחצי) יצא תקין.
אחרי כן רופא ריאות בדק ואמר שהריאות נשמעות נקיות, כניסת אויר דו"צ טובה. אבל היא לא הצליחה לבצע מבחן נשיפה.
הלכנו לרופא אחר ששלח אותנו לבדיקת דם לשעלת.
הבעיה היא שההתקפים האלה עם החריקות הם כבר כפעמיים ביום, השיעולים נעשו תכופים יותר
אבל ביניהם הילדה נושמת רגיל כאילו כלום. היא מעולם לא הייתה אסמטית.
חברתה עברה לפני מס' שבועות בכיתה ח' חיסון נגד טטנוס. שבועיים לאחר החיסון היא חלתה ב"וירוס". האם באותו חיסון יש גם שעלת? האם יכול להיות שהיא חלתה בו בצורה קלה וביתי נדבקה ממנה?
או שהאם זה יכול להיות אסטמה? בינתיים אני פוחדת שם זו לא שעלת שאולי חבל על הזמן.
איזה טיפול היא צריכה לקבל כרגע? והאם זה נראה לך אסטמה או שעלת?
התקפי החריקות האלה וקוצר הנשימה מאוד מפחידים ואני פוחדת שאולי היא זקוקה לטיפול
שנדחה כרגע בגלל הציפיה לתשובת בדיקת הדם לשעלת.
לתשובתך אודה,
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין משהו
אירית11/07/2007היא כרגע מקבלת טיפול אנטיביוטי של אנטיביוטיקה "רוקסו 150" קרוב לוודאי למניעת הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום הגיעה התשובה = זה שעלת
אירית19/07/2007אבל למה לא עונים לי?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עונים לי? המשך שאלה כאן
אירית19/07/2007אוקיי אז עכשיו שידוע שזו שעלת, היא השתעלה במשך 5 שבועות ולאחרונה הופיע קוצר נשימה בעיקר בלילה.
השיעול כבר פסק והקוצר ממשיך: היא מתעוררת באמצע הלילה ומשתנקת במשך 1-2 דקות
מפחידות. האם זה חלק מהשעלת?
מה לעשות כשזה קורה לה? אלה השתנקויות מפחידות.
הילדה לא אסמתטית. תפקודי ריאות יצאו בסדר.
לתשובתך אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שעלת . אסתמה.
ד''ר שבתאי ורסנו22/07/2007אירית שלום,
במידה ואכן אובחנה שעלת לביתך באופן ודאי אני מקווה שהיא מקבלת טיפול אנטיביוטי מתאים. למעשה בחשד קליני סביר לשעלת רצוי להתחיל טיפול לפני קבלת התשובה המעבדתית שאותה יש לשלוח במקביל. שיעול יכול עדיין להמשך גם לאחר סיום הטיפול ובהדרגה הוא דועך. ניתן להוסיף משככי שיעול לתקופה של ימים בודדים.
במידה והשיעול לא שוכך ובנוסף יש גם התקפי קוצר נשימה אני מציע לפנות להערכת רופא ריאות. תפקודי ריאה תקינים או חוסר ממצאים בבדיקה גופנית אינם שוללים אסתמה !!!
לגבי זמן התגובה לשאלתך הרי שהפורום אינו תחליף לחדר מיון ויש לדעת כי שאלות הנשאלות בסוף שבוע - התגובות תינתנה בתחילת השבוע שלאחר מכן.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כיצד ניתן לאבחן אם זו אסטמה?
אירית22/07/2007בינתיים כבר הגיעה תשובה חיובית לשעלת.
קצת לפני שקיבלנו תשובה חיובית לשעלת היינו אצל רופא ריאות שעשה מבחן נשיפה (תפקודי ריאות) שיצא טוב.
לפי דעתו ישנה דיספניאה על רקע רגשי והוא אמר שהוא לא חושב שיש לה שעלת.
היא ממשיכה להתעורר בלילות עם קוצר נשימה ולהשתנק אבל זה נעשה קצר יותר ופחות חמור.
היום זה גם קרה אחה"צ בזמן שהתרגזה על מישהו.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסתמה ?
ד''ר שבתאי ורסנו23/07/2007שלום,
בחשד לאסתמה עם תפקודי ריאה תקינים ניתן להפנות לבדיקת תגר מטאכולין במעבדה לתפקודי ריאה שמבצעת זאת. בעצה אחת עם רופא ריאות.
כל טוב,
ד"ר ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!
ברכה23/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COPD, אמפיזמהרועי10/07/2007
לד"ר ורסנו היקר שלום רב.
השאלה שלי היא האם COPD קשה (עפ"י בדיקת תפקודי ריאות) שלא מלווה בתסמינים ריאתיים משמעותים (ללא סבל מקוצר נשימה, ועם שיעול מינורי שכרגע לעיתים רחוקות ושלא מפריע לחולה), מצריכה בכל זאת התערבות תרופתית או שזו נחוצה רק אם קיימת סימפטולוגיה משמעותית? האם לטיפול התרופתי יש אפקט כלשהו במניעת החמרת המחלה או שהוא בעצם סימפטומטי בלבד לשיפור איכות חיים?
השאלה מתייחסת לסבי, כבן 75 עם רקע של סוכרת. עישן כבד - למעלה מ-40 שנה כקופסא עד שנתיים ביום. העישון בשנים האחרונות היה מלווה בשיעול די קשה עם ליחה, אך לא לווה בקוצר נשימה. בשנתיים האחרונות הייתה ירידה משמעותית במשקל (כ-6 ק"ג), וכעת המשקל יציב עם מדד BMI של 20.83. הוא הפסיק את העישון מלפני כחודש - וכיום חש בטוב, וכמעט ואינו משתעל לדבריו.
במסגרת בירור אורטופדי לפני כחצי שנה לגוש באזור ה-SCJ, שנמצא כשפיר לבסוף, הוא עבר גם CT חזה, שם נימצא עדות לבועות אמפיזמטיות רבות,, בולות קטנות, ושינויים אינטרסטיצאלים מסוג Ground glass. כן עדות לקשריות מדיאסטנליות בודדות, שינויים ואי סדירות פלאורלית בעיקר בריאה ימנית עליונה, וכן בסימפון שמאלי. בצילום חזה חשד להרחבת מדיאסטינום.
בעקבות כך הוחל בירור פולמנלוגי: עבר CT חוזר לאחר חצי שנה- ללא שינוי מהקודם, ובפענוח נכתב על שינויים ריאתיים אמפיזמטים עם בועות תת פלורליות מרובות בעיקר ב-2 האונות העליונות, וכן מבנה רקמתי בקוטר עד 1.6 ס"מ בשער הימני - יכול להתאים לבלוטה, בלוטה מוגדלת או אחר..
כן עדות להתסיידויות ברקמת הלבלב - בעיקר באזור הראש עקב פנקראטיטיס כרונית.
PFTs : FEV1/FVC 55%, FEV1 38%, DLCO 70%, RV 204, TLC 117
סטורציה 93, ואחרי הליכה של 6 דקות סטורציה 95.
בבדיקה קלינית : בסוף מאי ללא הגדלת קשריות וכניסת אוויר מופחתת דו"צ, ואילו כעת : בלוטות לימפה מוגדלות בבתי שחי, כניסת אוויר טובה. (אם כי בוצע ע"י שתי רופאות שונות)
בשל העדר תסמינים נשימתיים מצידו נאמר שאין צורך במתן טיפול תרופתי ועל כן שאלתי הראשונה לך, ראה בתחילת ההדועה.
שאלה נוספת- הוא התבקש לבצע שוב CT חוזר בשל מימצא ה- Rt. Hilar Lymphadenopathy - האם מימצא זה יכול לרמז על התפתחות של תהליך ממאיר? האם חצי שנה זה אינו פרק זמן ארוך מידי?
האם לדעתך בהקשר לבלוטות הלימפה יש צורך בירור סיסיטמי אחר? אם כן - מה בדיוק?
תודה רבה ואני מאוד מעריך את הזמן היקר שלך שאתה מקדיש לתשובות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמפיזמה (נפחת הריאות)
ד''ר שבתאי ורסנו13/07/2007רועי שלום,
תפקודי הריה של סבך אכן מתאימים ל COPD קשה ונראה כי המרכיב האמפיזמטי הוא לא השולט מכוון שהדפוזיה וריווי החמצן במאמץ יחסית שמורים. המרכיב החסימתי ולכידת האויר לעומת זאת מאד קשים. "העדר" קוצר נשימה במיקרים כאלו יכול לנבוע מהתרגלותו של החולה למצב הקיים והגבלה בלתי מודעת של פעילותו. סבך בהחלט עשוי להנות ממשאף "ספיריבה" ואף כי אינו בסל הייתי ממליץ לנסות לחודש -חודשיים ולהתרשם משיפור תחושת הנשימה במאמץ. במידה ולא חל שיפור מספיק ניתן להוסיף משאף סימביקורט. לגבי הממצא בשער ימין קשה לחוות דיעה בלי לראות את הצילומים ולהשוותם לאלו מלפני חצי שנה ובהתאם להחליט על המשך בירור.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אמפיזמה (נפחת הריאות)
ד''ר שבתאי ורסנו13/07/2007רועי שלום,
תפקודי הריה של סבך אכן מתאימים ל COPD קשה ונראה כי המרכיב האמפיזמטי הוא לא השולט מכוון שהדפוזיה וריווי החמצן במאמץ יחסית שמורים. המרכיב החסימתי ולכידת האויר לעומת זאת מאד קשים. "העדר" קוצר נשימה במיקרים כאלו יכול לנבוע מהתרגלותו של החולה למצב הקיים והגבלה בלתי מודעת של פעילותו. סבך בהחלט עשוי להנות ממשאף "ספיריבה" ואף כי אינו בסל הייתי ממליץ לנסות לחודש -חודשיים ולהתרשם משיפור תחושת הנשימה במאמץ. במידה ולא חל שיפור מספיק ניתן להוסיף משאף סימביקורט. לגבי הממצא בשער ימין קשה לחוות דיעה בלי לראות את הצילומים ולהשוותם לאלו מלפני חצי שנה ובהתאם להחליט על המשך בירור.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בריאותגילה09/07/2007
שלום, בשבוע האחרון איבחנו אצל אחי מים בריאות,מה זה אומר? מה הטיפול והאם זה מסוכן? בשבוע האחרון הוא סובל מהרבה התקפות קוצר נשימה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיים בריאות
ד''ר שבתאי ורסנו10/07/2007גילה שלום,
"מיים בריאות" הוא מצב שתמיד דורש ברור מהיר. לא ברור לי האם במקרה של אחיך מדובר ב"מים" בין קרומי הריאה או בתוך הריאות עצמן. הסיבות להצטברות נוזל בין קרומי הריאה (בין הריאה לבית החזה) נעות לרוב בין תהליך דלקתי, דרך אי ספיקת לב ועד תהליך גידולי. לעומת זאת "מיים" בתוך הריאות עצמן לרוב זו תוצאה של אי ספיקת הלב. על אחיך לראות רופא מקצועי בהקדם. אם מדובר במיים בתוך הריאות עצמן עליו לראות רופא שמתמחה בטיפול במחלות לב ובמידה ומדובר במיים בין קרומי הריאה רצוי שייבדק על ידי רופא ריאות.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה ודלקת ריאהליאת07/07/2007
כתי בת שנתים וחצי אובחנה מגיל שנה כחולת אסתמה, מטופלת באינלהציה בבודיקורט כטיפול מונע יום יום. האם יש קשר לאסתמה לדלקות ריאה שמפתחת בזמנים מאוד קצרים שכל חודשיים. ותמיד באותה ריאה למעלה . מה ניתן להעשות בעניין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
"אסתמה" ודלקת ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2007ליאת שלום,
אצל בתך נעשתה אבחנה של "אסתמה" בגיל שנה. בד"כ מקובל שלא ניתן לאבחן אסתמה בבטחון בגיל זה כך שיש לברר ראשית האם האבחנה של אסתמה היא נכונה. אסתמה עצמה אינה גורם סיכון לדלקות ריאה חוזרות אך במידה ואכן מדובר אצל בתך באסתמה, לעיתים התקף אסתמטי יכול לגרום לסתימת קטע ריאה בפקק של הפרשה סמיכה שבצילום מחקה מראה של דלקת ריאות.
אני מציע לך לפנות עם כל הנתונים וכל הצילומים לרופא ריאות ילדים (לא ריאות מבוגרים).
כל טוב,
ד"ר ש. ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות רטנגןאריקה05/07/2007
עשיתי בדיקה ותוצאותיה:
הצללה בבסיס הימני - דלקת
יש לציין פיטמה בולטת משמאל , המושלחת על בסיס הריאה.
עלי לציין שאחרי הצילום הראשון עשו לי צילום נוסף וכיסו את הפטמות במדבקות.
רופא המשפחה אמר שיש דלקת ריאות וכששאלתי מה פירוש פיטמה בולטת המושלחת על בסיס הריאה אמר שזה שום דבר.
רציתי לשאול לדעתך.
אגב, יומיים לפני הבדיקה תוצאות משטח גרון הראו על חיידק מסוג סטרפטוקוקס A. האם יש קשר בין שני הבדיקות.
בתודה
אריקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטמה בולטת בצילום ו"דלקת ריאות"
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2007אריקה שלום,
פטמות יכולות לעיתים להראות בצילום חזה כגוש עגול שבטעות נחשד כתוך-ריאתי עד אשר מצלמים עם סימון פטמות ומוודאים שאכן מדובר בפטמה. פטמה הנראית בצילום חזה אין לה כל משמעות בריאותית.
לגבי הממצא של "דלקת ריאות" יש להזהר מאבחנה כזו: הרנטגנולוג רואה בצילום הצללה ולא דלקת. האבחנה של דלקת ריאות צריכה להתבסס על התאמה בין הצילום לקליניקה, למשל חום ושיעול שהיו סביב ארוע הצילום. במידה ולא היה לפחות חום הרי שהאבחנה של דלקת ריאות בספק. לממצא של סטרפטוקוק A במשטח גרון אין קרוב לודאי שום קשר לממצא בצילום. בכל מקרה יש לחזור על הצילום כעבור 2-4 שבועות לוודא שהממצא הרנטגני נעלם !, ולא- יש לבררו דרך רופא ריאות.
כל טוב,
ד"ר ש. ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהתהל04/07/2007
אני בחורה בת 24, בריאה לגמרי. בכמה שבועות האחרונים קשה לי לנשום כשאני הולכת ואני צריכה לפעמים לפתוח את הפה. אני לא משתעלת, הכל אצלי בסדר, רק זה השתנה. מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה במאמץ בגיל 24
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2007תהל שלום,
קוצר נשימה במאמץ כגון הליכה, שנמשך מספר שבועות ולא חולף, בבחורה בת 24 מחייב פנייה בהקדם לברור רפואי שיכלול תשאול מדוקדק, בדיקה גופנית, וקרוב לודאי גם תפקוד ריאה וצילום חזה. התלונה שלך אינה מכוונת לאבחנה בודדת ויש לכן לבצע את כל הנ"ל בכדי לאבחן את הסיבה המדוייקת ולפיה להציע טיפול.
כל טוב,
ד"ר ש. ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאותגלי02/07/2007
אני בת 48. הופניתי לבדיקת תפקודי ריאות בעקבות כאב נקודתי בחזה, עייפות רבה. (אני מעשנת).
העליתי לאתר את תוצאת הבדיקה ואודה לך מאד אם תראה אותה.
שאלתי
האם תוצאת הבדיקה מצדיקה ביקור אצל רופא ריאות.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב עייפות ועישון
ד''ר שבתאי ורסנו04/07/2007שלום גלי,
איני מצליח להעלות את האתר שצרפת.
שילחי את תוצאות הפענוח של הבדיקה ואנסה להתייחס לשאלתך. בכל מקרה תלונותיך, במידה והן מתמשכות דורשות ברור רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע דילגת עליי?
גלי08/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בטוחה אבל חושבת שבני בן ה - 27אמא מודאגת01/07/2007
היום לא קיבל חיסון שעתלת כשהיה קטן מה לעשות ??????
מודאגת מאוד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן 27 וחיסון לשעלת
ד''ר שבתאי ורסנו04/07/2007שלום אמא מודאגת,
אני לא מכיר הוראה לחיסון נגד שעלת במבוגרים בריאים. במידה ועולה חשד קליני לשעלת ניתן לבצע בדיקת מעבדה ולטפל באנטיביוטיקה יעילה. אני לא מוצא מקום לדאגתך אך תוכלי גם להתייעץ בנוסף עם רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפת וכניסה להריוןמיטל29/06/2007
שלום רב,
לבעלי יש שחפת פעילה בריאות והוא נוטל ארבעה סוגים של אנטיביוטיקה 12 כדוריים כבר שבועיים והוא ימשיך ליטול למשך חצי שנה (רק שהמינון יפחת עם הזמן) בהנחה שאני לא נדבקתי (עשיתי בדיקת מנטו ויצא שלילי) האם מותר לי להיכנס להריון כעת?
רב תודות ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחפת לבעל והריון
ד''ר שבתאי ורסנו01/07/2007שלום מיטל,
הביטוי להדבקה בשחפת אורך זמן. בדיקת מנטו יכולה להיות "שלילית" עד כ- 3 חודשים לאחר מגע אחרון עם חולה שחפת שלא טופל. במידה ובעלך החל לקבל טיפול אנטי-שחפתי לפני פחות משלושה חודשים הרי שעלייך (ועל יתר בני הבית) לחזור על מבחן מנטו 3 חודשים לאחר שהחל בקבלת הטיפול. כמובן יש גם לבצע צילום חזה. במידה ולא ימצאו אצלך עדות לזיהום בחיידק השחפת הרי שאיני רואה בעייה בכניסה להריון. בכל מקרה כמי ששהתה במחיצתו של חולה שחפת את צריכה להיות בברור ומעקב של מרפאה לטיפול בשחפת (מלש"ח) של משרד הבריאות באזור מגורייך. במידה ועדיין לא פנית אליהם עלייך לעשות כך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבק או לא?אורנה26/06/2007
דודה שלי גרה בארה"ב וחולה כמה שנים במחלת ריאות שגורמת לה לקחת המון כדורים ושאין לה תרופה (היא אומרת שאם זה היה שחפת היה אפשר לפתור את זה, אבל שלה לא קשורה לשחפת). בגלל המחלה היא משתעלת הרבה ולפעמים יש דם בשיעול. אני עומדת לבקר אצלה ולמרות שהיא אמרה לי שזה לא מידבק, זה מפחיד אותי בכל זאת, כי היא נדבקה מזה איכשהו...
תוכל בבקשה להגיד אם מחלה כזאת יכולה להדביק? אם כן, איך אפשר להיזהר מזה? (מצטערת שאני לא יודעת את השם, היא לא מדברת על זה הרבה ומה שאני יודעת זה קצת ממנה וקצת מאמא שלי שהיא אחותה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זה מדבק ?
ד''ר שבתאי ורסנו27/06/2007שלום אורנה,
לצערי בלא אבחנה/שם של המחלה איני יכול להתייחס לשאלתך.
תצטרכי להחליט האם לבטוח במה שדודתך אומרת לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום אחרי עישוןלירז24/06/2007
אני מעשנת כבר 10 שנים, חצי קופסה ליום בממוצע. אם אפסיק לעשן עכשיו, כמה זמן יקח לריאות שלי לחזור לתפקוד נורמלי? איזה ספורט הכי טוב לעשות כדי לעזור להן להתנקות?
אני מודה לך מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת עישון וחזרה לתפקוד תקין
ד''ר שבתאי ורסנו25/06/2007שלום לירז,
נזק ריאתי שנגרם בעקבות עישון לרוב הינו בלתי הפיך. למשל, אמפיזמה (הרס בועיות הריאה) או ברונכיטיס כרונית לא חולפים לאחר הפסקת עישון. לעומת זאת הפסקת עישון בכל גיל, מפחיתה את קצב הירידה בתפקוד הריאות במשך השנים הבאות לעומת כאלו שממשיכים לעשן וגם מאריכה חיים באופן משמעותי. מאידך, תלונות כמו שיעול וליחה עשויות לפחות תוך 1-3 חודשים לאחר הפסקת עישון. במקרה שלך לא ברור האם יש לך תלונות כלשהן והאם נמצאה ירידה בתפקוד הריאתי (בדיקת תפקודי ריאה). בכל מקרה, אם תפסיקי לעשן תעשי את הצעד המשמעותי ביותר לשמירת בריאותך למשך יתרת חייך.
באשר לאימון גופני - אימון כזה לא משפר את תפקוד הריאה אך משפר את הכושר הגופני, את איכות החיים ובמקרים של חולי ריאות קשים, מקטין גם את תחושת קוצר הנשימה. ספורט כגון הליכה, שחייה ואימון משקלות טוב למטרות כאלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוחה יתושיםאוסנת20/06/2007
באיזה דוחה יתושים אפשר להשתמש כשיש ילד עם אסטמה בבית? ובאותו הקשר, ריסוס של הבית יכול להחמיר את מצבו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש בדוחי יתושים בילד אסתמטי
ד''ר שבתאי ורסנו22/06/2007אוסנת שלום,
ככלל, אסתמטיים עלולים להגיב בהחמרת הסימפטומים עד כדי התקף בחשיפה לחומרים מגרים שהם נדיפים, גם אם אינם אלרגיים לחומרים אלו.
עצתי במקרה של ילדך/תך להמנע מדוחי יתושים נדיפים בכלל ובעקר מתרסיסים.
עדיף לדעתי להשתמש בדוחי יתושים על בסיס תאורה חשמלית המושכת חרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות ריאהשירלי18/06/2007
לאחרונה אני מרגישה שקשה לי יותר לנשום, אני משתעלת הרבה ויש לי ליחה, בעיקר בלילה. איך אפשר לדעת אם מדובר כאן במחלה שצריך לטפל בה?
קשה לי לנשום
ד''ר שבתאי ורסנו19/06/2007שירלי שלום,
בפנייתך לא ציינת מהו משך התלונות. במידה והתלונות על קוצר נשימה ושיעול ליחתי ללא חום נמשכות מזה כ-10-14 יום ללא נטייה לשיפור בהחלט מומלץ לפנות לבדיקה והערכה רפואית. הסיבות לתלונותייך יכולות להיות שונות ויש צורך בראיון רפואי מפורט, בדיקה גופנית ושימוש באמצעי עזר כגון בדיקת תפקוד ריאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולרבקה16/06/2007
ביתי בת 12 והיא חולת אסטמה מגיל מאוד צעיר. לאחרונה היא נתקפת בשיעול לא אופיני, רווי ליחה.היא מטופלת במשאפים והם עוזרים. ההתקפים הם בתדירות די נמוכה.ברצוני לדעת מימה נובע השיעול והאם יש אפשרות להפטר מהליחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו17/06/2007רבקה שלום,
שיעול בחולה אסתמטי יכול להעיד על החרפת האסתמה ויציאתה מאיזון, גם אם הוא לא מלווה בקוצר נשימה. בנוסף יתכן שהשיעול הוחרף מסיבות המלוות לעיתים קרובות אסתמה כגון, נזלת עם נזילה אחורית, עליית חומצה לושט, או זיהום דרכי הנשימה. לכל אחת מהאפשרויות הנ"ל ,שעלולות דרך אגב לקרות באותו אדם בו זמנית, יש לתת טיפול ספציפי. האבחנה בין כל האפשרויות הנ"ל יכולה להעשות על ידי שאלות מכוונות בדיקה גופנית ובדיקת תפקודי ריאה באמצעות רופא מקצועי. במידה והשיעול של בתך נמשך מומלץ שתפני לייעוץ שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה חבויהשרי15/06/2007
אצל בני גבר בריא בן 34 התגלתה {על ידי בדיקת ניצולת ראות} אסטמה חבויה. הוא ספורטאי{ טריאטלונים , מרתון} ועושה בשבוע לפחות 20 שעות כושר{ ריצות ,שחיה , חדר כושר} לקראת טריאטלון שמתקיים מחר {האיבחון בדבר אסטמה חבויה ניתן היום לראשונה} המליץ לו הרופא לקחת ונטלין . לי נראה מוזר ההמלצה לקחת תרופה חדשה שעוד לא השתמש בה דווקא בשעת מאמץ קיצוני ככ כמו תחרות טריאטלון אודה על התיחסותך
"אסתמה חבויה"
ד''ר שבתאי ורסנו17/06/2007שלום,
לא ברור לי איזו בדיקה בנך עבר ומה נמצא בבדיקה. האם הודגמה הפרעה חסימתית או תגובת יתר במבחן תגר נשימתי. בכל מקרה במידה ובנך אינו מתלונן על סימפטומים המתאימים לאסתמה (התקפי קוצר נשימה ושיעול המוחרפים בד"כ במאמץ) הרי שקיים ספק גדול במשמעות ממצאי הבדיקה, ספק גדול אם מדובר באסתמה, או שקיימת בעייה אחרת, תת-קלינית, הניתנת לזהוי רק במעבדה. (ראי תגובתי לשאלה בפורום זה על "מבחן תגר חיובי"). במידה ואכן יש ממצא לא תקין בתפקודי ריאה יש להתייעץ עם רופא ריאה שגם יבדוק את בנך ויחווה דעתו לגבי משמעות הממצאים המעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)