מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה שקטהיעלי20/04/2008
מה זה לידה שקטה? יש בכלל דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמעתי על דבר כזה...
ד''ר אנדריי קידר22/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרנעמה15/04/2008
שלום, האם קיים ניתוח נגד הזעת יתר בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אנדריי קידר15/04/2008לא קיים ניתוח כזה לצערינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרננה13/04/2008
שלום רב,
אני אמורה לעבור ניתוח אנדוסקופי להזעת יתר בכפות ידיים בקרוב באיכילוב
רציתי לשאול אותך על מקרים של סיבוכים בניתוח.
האם הסיבוך של עפעף צונח קורה הרבה?
הסיבוך של אויר מסביב לריאה - אם זה יכול בעתיד להפריע לי במאמץ גופני
אשמח לשמוע על הסיבוכים הכי נפוצים
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג14/04/2008צניחת עפעף אינה שכיחה וניתן למנעה על ידי זיהוי המיקום שבו מבצעים את החיתוך
אויר בכמות קטנה אינו מגביל ונספג מעצמו , כמות גדולה מצריכה טיפול בניקוז שאינו מאפשר פעילות בזמן הניקוז ומצריך אשפוז עד לסיומו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא09/04/2008
אני בן 25 וגילו אצלי אבן גדולה בכיס המרה. מה יכול לגרום לזה?
אני נוטל רואקוטן כבר שנה האם יש קשר?
תודה רבה
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג13/04/2008מדובר בממצא שכיח אם ני פחות בגילך
הסיבה הברורה אינה ידועה אך כשורה כפי הנראה בחוסר שיווי משקל בין החומרים המרכיבים את המרה
אם האבן היא ללא תסמינים אין צורך בהתערבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סיטי בטןחני06/04/2008
מזה כשנה אני סובלת מהקאות מדי יום, אני לא מעכלת מזון, ורוב האוכל שאני אוכלת יוצא חזרה דרך הפה.
יש לציין שבמשך שנה ירדתי במשקל בצורה מבוקת כ- 21 קילו ולאחר מכן הופיעו התסמינים של ההקאות ואני ממשיכה לרדת במשקל.
עברתי את כל הבדיקות החל מגסטרוסקופיה, מנומטריה, PH מוניטור, מיפוי קיבה שהרעה הפרעה בינונית בהתרוקנות הקיבה.
לפני כשבועיים עברתי סיטי בטן שהתוצאה היתה:
קרוב לודאי מדובר בתיסמונת SMA עקב מיעוט שומן תוך-ביטני לאחר הורדה במשקל.
ה- SMA נראה בעל מהלך אלכסוני חד מן הרגיל, כאשר הזוית בינו לבין הותין הבטני הוא כ- 45 מעלות. נראה שה- SMA גורם ללחץ מסוים על החלק השלישי של התרסריון וגורם על ידי כך לתיסמונת הקלינית של ההקאות שהחלו לאחר הירידה במשקל. כמו כן קים לחץ על וריד הכליה השמאלית העובר מתחת למוצא ה- SMA.
שאלתי היא האם הדבר מצריך ניתוח, מצבי בשנה האחרונה בגלל ההקאות היומיומיות כבר בלתי נסבל אני לוקחת תרופות כמו לוסק ומוטיליום אבל זה עוזר חלקית בעיקר על החומצה שעולה מהקיבה, אני מטופלת כבר שנה במכון גסטרו בבלינסון האם אני צריכה לפנות לברור גם אצל כירורוג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג13/04/2008מדובר בממצא נדיר ויש לאשש את האבחנה
אם אכןכך אז הטיפול הוא בהחלט נירורגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר קידררותי02/04/2008
ד"ר אנדריי בוקר טוב,
בהסבר שלך המפורט על הניתוחים כתבתי כי ניתוח שרוול מתאים לאנשים עם BMI של 50-60 לי הציעו ניתוח שרוול ויש לי BMI של 41 האם נעתה טעות?
אולי כדאי לי ללכת לייעוץ נוסף? אני שמנה מכמויות גדולות של אוכל, לא משוגעת על מתוק, ולא אוכלת ג'אנק פוד, אוכל אוכל בריא והרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרוול
ד''ר אנדריי קידר15/04/2008זה ה"ניתוח" לחולים עם BMI גבוה, אבל כיום מתחילים לעשות אותו לכל BMI. שוב, חשוב להדגיש שאין מעקב ארוך, לכן כל התוצאות יש לקחת בערבון מוגבלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ללולאות מעיגיל30/03/2008
שלום,
אשמח להבין למה הכוונה "לולאות מעי עם פלפים בבטן מרכזית" ומה הטיפול לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג31/03/2008המושג שאתה מציין לא ברור לי ולכן איני יכול להתיחס ( יתכן שהכוונה ל"פלסים" ואז חשוב לדעת מהו הקונטקס שבגללו בוצעה הבדיקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת ציסטה מהשחלהאיריס30/03/2008
שלום,
עברתי לפנישבוע ניתוח להוצאת ציסטה מהשחלה. בשני החתכים שמתחת לבטן יש קצת מוגלה בצבע לבן (חשוב לציין כי מידי יום אני מורחת עליהם פולידין), האם עלי להיות מוטרדת מכך או שמדובר בתהליך החלמה רגיל?
בנוסף, אני סובלת קצת מחולשה וסחרחורות.
אנא אשרו לי שמדובר בתופעות נורמליות . מעבר לכך הכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג31/03/2008ישנה סבירות לזיהום אחרי כל ניתוח אך אין זה מהלך רגיל . אם אין חום יש להמשיך בטיפול שמרני רצוי להיבדק לראות שהפצע מנוקז היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה לאחר ניתוח תוספתןמיכל25/03/2008
עברתי ניתוח תוספתן באמצע חודש דצמבר (לפני שלושה חודשים) בשיטת לפרסקופיה ומאז יש לי כאבים בחזה - מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג31/03/2008לא מוצא על פניו קשר ישיר לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס המרהרבקה25/03/2008
אני אשה בת 57
נתגלו אצלי אבנים בכיס המרה לאחר צילום אולטרסאונד
נאמר לי על ידי הכירורג כי לא כדאית התערבות של ניתוח
הטיפול שהוצא לי הוא דיאטה והתעמלות בגלל עודף משקל
שמעתי כי שתיה של חצי לימון עםחצי כוס מים פושרים כל בוקר עם הקימה
טובה למרה
נא דעתך
בתודה רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג25/03/2008השאלה למה בוצע האולטרסאונד
אם בשל כאבי בטן אופיניים וחשד לאבני מרה אזי צריך ניתוח ואם בשל סיבה אחרת וממצא האבנים בכיס המרה הוא אקראי אז לא צריך לעשות כלום ( לא מכיר את נושא מיץ הלימון ותזונה דלת שומן היא תמיד בריאה יותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבלון...עינב24/03/2008
שלום
אני בת 25 ועברתי ניתוח לקיצור קיבה לפני כ7 שנים... הניתוח אכן הצליח והשלתי ממשקלי קצת יותר מ 40 קילו אך נותרתי עם הצלקת של הניתוח בבטן ובנוסף עודפי עור ושומן. אני מעוניינת לעבור ניתוח למתיחת הבטן.. לטבעת של הקיצור קיבה מחובר הבלון שבעזרתו ניתן לשלוט בקוטר הטבעת והוא די בולט מתחת לעור, אני אציין שאין לי שימוש בו .. שאלתי היא מה ניתן לעשות על מנת שלא יראו את הבלון לאחר הניתוח למתיחת בטן??
האם ניתן להסירו או להחליפו לבלון קטן יותר?
תודה מראש
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלון
ד''ר אנדריי קידר25/03/2008ניתן רק להעביר את הפורט (את קוראת לו בלון) למקום אחר. כמובן שניתן לנתק את פורט והצינור ישאר מנותק, אך אז לא ניתן יהיה לשלוט בקוטר הטבעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיו בדרכי המרהגילי23/03/2008
שלום,
אמא שלי(כיום בת 66 ללא מחלות כרוניות) סובלת זמן רב מבעיות בדרכי המרה(לפני הרבה שנים עברה קריתת כיס המרה). ב-2004 עברה ERCP, הרחבה של פפילומה והוכנס סטנט, לאחר 3 חודשים סטנט הוצא והיתה זרימה טובה.ב 2005 חזרו הבעיות ובוצע שוב ERCP (כשנה מקודם) נעשתה רק בדיקה וניקוי וניתן טיפול תרופתי ב URSOLITבכמות קטנה.
לאחר שנה וחצי (מרץ 2007) שוב חזרו בעיות ובוצע ERCP עם הרחבה של פפילומה והכנסת סטנט,לפני יומים חזרו בעיות והיא אושפזה בבית חולים.
האם יש טיפול אחר מאשר ERCP (תוצאות לא מחזיקות זמן רב)? האם כדאי לעשות ניתוח לחיבור של דרכי מרה עם מעי דק (דרכי מרה מורחבים)? במידה ויש מומחה טוב ליועץ בתחום זה אשמח להפניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי מרה
ד''ר אנדריי קידר24/03/2008אם יש לה אסנים נשנות בדרכי רנה, יש מקום לשקול ניתוח לחיבור בין דרכי מרה לבין מעי. צריך גם לחפש מה הסיבה להישנות האבנים. בד"כ זהו זיהום חוזר, או בעיה אחרת. ההחלטה תלויה בהרבה נתונים - בגילה, מצבה, כמות האבנים, מידת ההרחבה וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןיעלי22/03/2008
שלום,
לפני כחודשיים וחצי עברתי כריתת רחם,שחלות וחצוצרות בלפרסקופיה.
במקביל נדבקתי בחיידק פריטוניטיס, טופלתי באנטיביוטיקה דרך הוריד (משולשת)במשך 9 ימים.
היום אני במצב יחסית טוב ללא חום אך עדיין יש לי כאבי בטן באותו אזור שכאב לי בזמן האישפוז, אמנם לא באותה עוצמה אך עדיין יש לי כאבים שבאים והולכים.
שאלתי היא:
האם החידק נמצא בגוף גם אחרי הטיפול ויכול להמשיך להזיק או שלאחר הטיפול החידק כבר לא בגוף..... האם הכאבי בטן נובעים מהניתוח עצמו וצריך זמן החלמה?
מודה לתשובתך ,יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג23/03/2008פריטוניטיס היא דלקת של הבטן שנגרמת על ידי חידקי המעיים בד"כ.
קרוב לודאי שאם השלימו את הטיפול האנטיביוטי , אין כרגע חידק
בהקשר לכאבי הבטן , אם אין חום צריך לחקות מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעלי23/03/2008תודה ד"ר ניר על תשובה מהירה,, כן ירבו כמותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם ושחלות021/03/2008
האם אפשר להסיר גם רחם גם שחלות דרך שיטת הפרוסקופיה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אך יש להפנות שאלה זו לרופא נשים
ד''ר אנדריי קידר21/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כיס מרהיעל19/03/2008
עקבות התקפי כאבים חזקים בבטן עברתי בדיקת אולטראסאונד שאימתה חשד לאבנים בכיס המרה והומלץ לי על ניתוח. בתי התינוקת יונקת מספר רב של פעמים בשעות הערב והלילה- ועל כן אני דוחה את הניתוח למרות הכאבים שבאים והולכים. האם ניתן להשתחרר הביתה בערב הניתוח האנדוסקופי ולהתייצב לביקורת למחרת? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג20/03/2008כמובן בהנחה שהכל קשורה ( לא תמיד ניתן לצפות מה יקרה בניתוח) זה ניתן לביצוע אם כי לא בטוח איך תרגישי ואי אפשר לבנות על זה . אני לא בטוח שניתן לבצע במסגרות הציבוריות.
מה עם לשאוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)