מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלותלירון17/11/2008
השתחררנו לפני שבוע מהפגיה לאחר חודשיים וחצי , ילדנו בשבוע 28פלוס 6 במשקל 866 גרם, 1.נאמר לנו מבחינת האוכל להגדיל את האוכל ב5cc כל 4 ימים במהלך 4 שבועות הראשונים, בחלק מהארוחות אנו שמים לב שהילדה נשארת רעבה, האם אפשר לתת לה תוספת של אוכל וכמה ? 2. RSV , קיבלנו ביום השיחרור מה ראשונה של RSV , אנחנו מבוטחים של שירותי בריאות כללית ,בטיפת חלב נאמר לנו שאנו צרכים לדאוג להשיג את המשך החיסון, מה הנוהל המקובל בעניין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
ד''ר אילן גור17/11/2008ללירון בקר טוב,
ראשית בשורה טובה ילדתך זכאית לקבל את המשך החיסון כנגד RSV במשל ארבעת החודשים הקרובים ועל רופא הילדים להפנות את הבקשה לקופת חולים בה את מבוטחת. כל תינוק שנולד פחות מ-1000 גרם ללא קשר לשבוע ההריון ושלא נולד לפני חודש מאי זכאי לחיסון זה.
לגבי הכלכלה תתני יותר באם היא רעבה. העליה בכמות כפי שהגדירו לך קשיחה מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה נוספת בהמשך
לירון17/11/2008תודה רבה על התשובה המהירה , אם אפשר לדעת כמה צריך להוסיף ? עד איזו כמות? בכל ארוחה? כרגע היא שוקלת בערך 2100 ואוכלת 50 CC
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב יומי.
ד''ר אילן גור17/11/2008הייתי נותן לה 150-200 סמ"ק לקג ליממה כלומר כ-400 סמק ליממה מחולק ל-8 ארוחות זה בדיוק 50 כעת. באם היא רעבה הייתי מעלה ל-60 ומרווח את השעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף חלב צמחיענת16/11/2008
שלום, בתי בת חודשיים וחצי נולדה בשבוע 32 במשקל 1930. כיום היא שוקלת כ 3.5 ק"ג כאשר התזונה שלה מורכבת מיניקה פרט לארוחה אחת בלילה בה היא מקבלת מטרנה סנסטיב לפגים. בד"כ אחרי ארוחת הלילה קמה עם מעין חירחורי ליחה שעוברים במשך היום (תופעה שלא היתה קיימת כשניזונה מהנקה מלאה) וסובלת מאוד מגאזים. מניסיון עם בתי הגדולה תחליפי החלב החלביים גרמו לה להמון ליחה וגאזים. שאלתי היא האם יש מניעה לתת לה תחליף צמחי (ארוחה אחת בלבד). כדי להקל על התסמינים שציינתי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה צמחית
ד''ר אילן גור17/11/2008לענת בקר טוב,
אין כל מניעה לנסות את הארוחה לתת עם חלב צמחי ולהשוות באם יש הבדל בתופעות לואי שציינת.
באם אכן יהיה שיפור הייתי ממשיך עם כלכלה צמחית אך באם אין כל הבדל חוזר לתחליף חלב אם רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןח.16/11/2008
שלום, בתי נולדה iugr, במשקל 1760 בשבוע 36. בגיל 5 חודשים אושפזה עקב המוגלובין נמוך 5.7 וקיבלה מנת דם. קיבלה טיפות ברזל ועלתה בהדרגה ל 11.5 ,הרופא אמר שזה כבר בגדר הנורמה, ולא צריך התערבות יותר והפסקתי לתת לה ברזל. כעבור 3 חודשים (בגיל שנה), בבדיקת הדם ההמוגלובין היה 11.1 , למה זה ירד? צריך להמשיך לתת לה כל הזמן? יש בדיקות שאפשר לעשות כדי לדעת למה ההמוגלובין יורד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין תקין
ד''ר אילן גור17/11/2008בקר טוב,
רמת המוגלובין מעל 11 בתינוק בן שנה תקינה.
מדידות ההמוגלובין אינם מדוייקים עד כדי כך שיהיה הבדל משמעותי בין 11.6 ל-11.1
עלייך לזכור שגוף התינוק גדל ומשקלו עולה בשנה הראשונה וכמות ההמוגלובין מתפזרת בנפח דם גדול יותר עם הזמן ולכן יכול להיות שינוי של ירידה ברמת ההמוגלובין למרות רמות ברזל תקינות.
לא הייתי מודאג כעת לגבי רמת ההמוגלובין של ילדך וכל שעלייך לעשות זה להאכילו היטב ולוודא שהמזון מכיל ברזל בתוכו אשר יהווה את אבן היסוד לבניית עוד המוגלובין כפי שילדך זקוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותא.13/11/2008
שלום רב ילדתי לאחרונה תינוק בשבוע 31 משקל 1660 השתחררנו לפני שבועיים.
במשקל 2040 וביום ראשון האחרון הגענו ל 2416
יש לי כמה שאלות:
1 השתחררנו עם ידיעה שיש לו פיסוריה אנלית הוא עושה המון קקי ויש לו אדום מאד רציני סביב הטוסיק האם יש קשר בין הדברים?
2 אוכל מטרנה סנסטיב כל 3 שעות בערך בכמות של 70 CC האם הכמות בסדר - לפעמים הוא עושה רושם שהוא עוד רעב?
האם ידוע לך הבעיה על פיסורה לפגים יש לנו תור לכירוג עוד שבוע וחצי
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר אילן גור13/11/2008ערב טוב,
פיסורה אנלית אינה קשורה לאודם סביב העכוז והאודם כנראה בגלל תפטריה ואו סתם גירוי בעכוז. הפיסורה הינה פצח בפי הטבעת ממש הגורם מדי פעם לדימום וכאבים במתן צואה.
לגבי כמות האוכל את יכולה להוסיף לכמות באם את חשה שהוא רעב. קצב העליה במשקל משביע רצון ואין צורך לדאוג יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות האכלהאירית10/11/2008
ד"ר גור היקר שלום. בתי בת חודשיים וחצי (נולדה בשבוע 34) נולדה במשקל 2155 וכעת שוקלת 4300 אוכלת במשך היום כל 3 שעות ובלילה ישנה הפסקה של 6 שעות ואני צריכם להעיר אותה. ולפעמים היא פשוט לא רעבה . שאלתי היא האם כדאי להעיר אותה בלילה אחרי 6 שעות? והאם כל 3 שעות במשך היום זה לא תכוף מדי? בתודה מראש. אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך להעירה
ד"ר אילן גור11/11/2008לאירית בקר טוב, ילדתך כבר לא פגית ועברה את משקל ה-3 קג מזמן ולכן אינה צריכה השכמה לארוחות אלא יש לתת לה להתעורר בהתאם לרעב. היא צריכה לאכול 5 ארוחות ביממה וזה בממוצע כל 4 שעות בטוחני שחייה וחיי יהיו יותר קלים באם תפסיקי להעירה לצורך אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מורכבת,אודה לתשובה.נבוחה10/11/2008
שלום,דר' נכבד. אני אמא תאומים שנולדו בשבוע 34+5 במשקלים 1862 ו1668,בן ובת בהתאמה.הלידה הייתה טבעית,התרחשה מוקדם בשל צירים מוקדמים,פתיחה ומחיקה בשבוע 32 ,גם קיבלתי שתי זריקות של צלסטון בשבוע המדובר.במהלך האישפוז לא ניצפו בעיות פרט ברדיקרדיה חד פעמית אצל בתי,כך ששוחררנו אחרי שבועיים וחצי(הבן השתחרר שבוע קודם) שאלתי היא בנוגע לתזונה.ילדיי אוכלים מטרנה סנסיטיב ועולים במשקל. בשקילה אחרונה ב27/10 בת שוקלת 4440 ,ובן 5240,אינני משווה בין התינוקות אבל..הבן בחודש אחרון העלה כמעט קילו מאה,לאומת זאת בתי 800 גר',הוא בכלל ילד מאוד חזק וגדול וגם מבחינה התפתחותית מקדים בהרבה את בתי.חשבתי אולי יש טעם להעביר את הבן לפורמולה רגילה?לא פגים?היום הם בני 3.5 חוד'.האמת התחלתי לשלב כמה ארוחות אופטימיל וכמה מטרנה-לבן,בת שלי מסרבת בתוקף לאכול שום אוכל פרט למטרנה פגים.הם אוכלים בד"כ בין 120 ל150,לפעמים 90/100 חמישה פעמים ביום.האם הכמות מספיקה? האם כדאי להעביר את הבן לגמרי לאופטימיל או שהוא חייב לאכול מטרנה פגים?אני מפחדת שיהיה שמן מדי.ובקשר לבתי האם להמשיך במטרנה סנסיטיב או גם כדאי לנסות משהו אחר?חייבץ לציין שהיא מאוד חלשה,בקושי מרימה את הראש,צריכה הרבה הפסקות בזמן האוכל,סובלת יותר מכאבי בטן,ממש מתקפלת וצורחת(ניסינו אוכל ללא לקטוז-לפי המלצת הרופא-לא עזר),היא אנמית מאוד,הגיעה לרמת ההמוגלובין 8.9 וHCT 25 בשל כך מקבלת 12 טיפות ברזל,בעקבות כך המוגלובין עלה(בבדיקה אחרונה) ל11.1 וHCT 32.7, אז האם אותה כדאי גם? תודה רבה מראש על התשובה,וסליחה על האורך ועל הסירבול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובות בשאלה
ד"ר אילן גור11/11/2008בקר טוב לך, אכן התיאור ארוך ומפורט והתשובות נמצאות בשאלה. ילדייך נולדו כפגים באמצע חודש שמיני וכשבועיים טרם חודש תשיעי ולכן אין כל צורך בכלכלה לפגים למשך תקופה מעבר לחודשיים. הייתי מעביר את שניהם לכלכלה רגילה. חגבי הבת אין להשוות בין שניהם ואין להעריך חוזק של אחד ביחס לשני אלאל ביחס לתינוק עצמו. הייתי ממליץ לך בדיקה של רופא ילדים טוב אשר יידע חהעריך את מצבה של הילדה ללא שייכנסו בך חששות ומצב ההתפחותי שלה ומצבה המוטורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ושאלה,לא ארוכה
נבוחה11/11/2008אם לא התייחסת לכמויות בשאלתי הקודמת אני מניחה שזה תספיק?כי בטיפשת חלב אומרים לי שלא:( ולגבי בתי.היינו אצל רופאת ילדים שלנו והיא שלחה את בתי לפיזיוטרפיה,אך שם אמרו שהכל תקין אצלה ושלחו הביתה.אך הרופאה עומדת על כך שהיא לא בסדר.איך יכול להיות?ביקשתי ממנה שלא תשווה בין הילדים,אולי זאת הסיבה?האם יש מקום לדאגה? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי רופאה
ד''ר אילן גור12/11/2008רופאה שלא מאמינה לפיזיוטרפיסטים ומתעקשת למצוא בעיה שאיננה אינה ראויה לטפל בפגית. המלצתי להחליף רופאה לביקור ואו שניים אצל רוםא ילדים אחר ולקבל חוות דעת נוספת.
לגבי הכמויות אין כל בעיה איתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד על אוכלרוני10/11/2008
שלום ד"ר גור תודה על התשובות הקודמות עקבתי עוד קצת בימים האחרונים, ואכן בתי לא אוכלת יותר מ 680 גרם ליום היא פשוט לא רוצה כתבת על תוספות לחלב האם: גלוקוז או דייסות באיזה סוגים מדובר, ובאיזה מינונים? שוב תודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד''ר אילן גור10/11/2008לרוני בקר טוב,
אנא בקשי מהרופא שלך ובאם הוא לא מתמצא מהדיאטנית בקופת חולים בה את מטופלת שיתנו לך את המינונים מאחר ולא הייתי רוצה להיות הרופא המטפל ב"שלט רחוק".
בטוחני שעזרה בזאת תהיה מקצועית יותר ונכונה יותר לילדתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל צמחיהילה09/11/2008
היי דוק' , בני בן 8.5 חוד' כרונולוגי (נולד 35+5 במשקל 1.7 ק"ג) שוקל כרגע 8.5 ק"ג בשבוע האחרון סבל משילשולים מיימים נוראים והקאה בודדת כל לילה במהלך השינה. בהתייעצות רופאת הילדים הוחלף לו האוכל לתמ"ל צמחי(אכל מטרנה חלבי) . בנוסף אוכל ירקות ופירות רגיל. האם התמ"ל הצמחי מכיל את כל אותם ויטמינים החיוניים לו ? כמובן שפרשת רמדייה רודפת אחרינו כל הזמן...... תודה רבה, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל צמחי
ד''ר אילן גור10/11/2008להילה בקר טוב,
איני מבין מדוע הוחלפה הכלכלה לצמחית כאשר הילד משלשל כעת. נראה לי שסיבה הגיונית לשילשול זה זיהום חריף ולא רגישות לחלב שצמחה פתאום. איני מטפל בילדך אך הצעתי לברר את הסיבה להחלפה אצל הרופא קצת יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 22אמא10009/11/2008
יש שאלה הנוגעת לחברתי היא מאושפזת בבית חולים בשבוע 22 להריון מכיון שיש לה דליפה של מי שפיר (לא ידוע כמה זמן זה כבר נמשך) ופתיחה של 2 סנטימטר אסור לה כמובן לזוז השאלה שלי מה הסיכוי שהעובר יתפתח וההריון ישרוד? כרגע כולם אומרים שהמצב צריך להימשך עד שבוע 26 ואז זה יהיה יותר אופטמי למה הם מתכוונים? מה הסכנות כרגע והאם הגוף יכול לייצר מחדש מיי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 22 לא ישרוד
ד''ר אילן גור10/11/2008בקר טוב לך,
הסיכוי לפג לשרוד בשבוע 22 להריון הינו 0% במדינתינו. לא תוארו מקרים ששרדו ולכן אנו הניאונטולוגים מגדירים לידה בזאת כהפלה מאוחרת ולא כלידה.
ירידת מים מאד מסכנת את ההריון ואת התפתחות העובר ולכן הצוות המטפל ממליץ על הפסקת ההריון בחלק גדולה מהמקרים. במידה והאם רוצה להמשיך את ההריון היא צריכה לדעת שהתינוק יוולד כפג צעיר במקרה הטוב וצפוי לפגיעה בריאות ובהתפתחותו העתידית. באם יתמזל מזלו והאם תצליח ל"סחוב" את ההריון עוד מספר שבועות התינוק יוכל לשרוד את הפגות ולישאר בחיים אך הסיכויים לכך לא גבוהים.
לגבי מי השפיר התינוק ממשיך לייצר מים אלה וכך גם השיליה אך המים ממשיכים לדלוף ולא מצטברים.. אני נוהגים במחלקתינו להבהיר את המצב לאם וזורמים עם בקשתה אך מיידעים אותה ואת הבעל לכל הסכנות האורבות בפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
ליאן-26/02/2009ד"ר גור: אחלה פורום אני נעזרת בו הרבה כקוראת סמויה.. בסוף הוא נשאר עוד שבועיים וחצי בפנים...נולד במשקל 760גר עברו 3 חודשים הוא שוקל 2.600 מקסים ועירני בקרוב בעז"ה הולך הביתה... אם מישהי במצב דומה תתעודדו , זה לא קל אבל יש ניסים בעולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינהורד08/11/2008
שלום, ביתי נולדה בשבוע 33, כיום בת 5 חודשים כרונולוגי. היא ישנה די הרבה, בלילה 9-10 שעות ובמשך היום 2-5 שעות. יש ימים שהיא ישנה יותר ויש פחות,אך זה הממוצע. האם זה תקין? האם היא לא צריכה להיות עירנית יותר בגילה. אני חוששת שבשל זמן השינה הארוכה שלה, היא לא ערנית מספיק זמן ע"מ להתפתח כראוי... תודה מראש, ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות שינה
ענבר09/11/2008ורד שלום, סילחי לי שאני עונה לך במקום ד"ר גור המדהים, ואני מקווה שזה בסדר גם מבחינתו, אבל עד שתקבלי תשובה מד"ר גור אני רוצה להגיד לך שגם בני היה ישן המון (ואף יותר ממה שאת מציינת על ביתך) וגם הוא נולד פג בשבוע כמו הבת שלך. וגם אותי עיניין השינה המרובה מאוד הטריד. אבל זה בסדר גמור והיום הבן שלי בן חצי שנה והוא עירני ופעיל מאוד. וקחי בחשבון שבשינה התינוקות מתפתחים נהדר וזה מה שחשוב.. מקווה שזה בסדר שעניתי לך בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנה סנסיטיביעל06/11/2008
שלום ד"ר , ביתי נולדה בשבוע 35 במשקל 1.5קילו כיום בגיל חודשיים (כרונולוגי) היא שוקלת 3.7 קילו עד היום היא אכלה מטרנה סנסיטיב . בפגיה נאמר לנו שב3.5 קילו יש לעבור למטרנה רגילה (שלב 1 ). שאלתי היא האם כדאי לעבור או לחכות שתעלה עוד במשקל ואז לעבור ? ושאלה נוספת היא האם יש נזק להמשיך במטרנה סנסיטיב /מה הסיבה שיש לעבור (בפגיה נאמר לנו שהמטרנה סנסיטיב עשירה בקלוריות ובדברי נוספים שגם עודף מהם לא טוב ) ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה רגילה
ד"ר אילן גור07/11/2008ליעל בקר טוב, מאחר וילדתך נולדה בשבוע 35 והיום כבר תינוקת רגילה אין כל צורך לכלכלה מיועדת לפגים ויכולה לעבור לכלכלה רגילה. משקלה היום גבוה מספיק ואין צורך לעליה חדה מדי במשקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד מס שאלות בענייני כלכלהרוני05/11/2008
שוב.. שלום (שאלות על התינוקת עם הנתונים של השאלה הקודמת: שבוע 29, 5.5 חוד' כרונולוגי, 5 ק"ג) בגלל מחסור מאוד גדול בסידן וזרחן שהתגלה בבדיקות כימיה (עצם רעבה) בתי אוכלת בעיקר חלב שאוב בתוספת של HMF ובשבועיים האחרונים, בגלל שכמות החלב הנשאב מתחילה להיות גבולית, אני נאלצת להאכיל אותה בסימילאק נאושור פעם - פעמיים ביום. שאלה על כמויות: לפי החישוב של 150 גרם מזון לקילו ליום, בתי צריכה להגיע ל 750 גרם מזון ביום. למעשה היא אוכלת בין 600-700 גרם ליום, במנות בין 80 ל 120 מ"ל לארוחה. בחודש האחרון עלתה ב 560 גרם. במידה והגדילה תקינה האם זה יתכן שהיא אוכל פחות מהמומלץ? (לציין שחוץ מתקופת הפגייה, תמיד היא אכלה כמויות קטנות מהמומלץ) שאלה נוספת: את הארוחות של חלב האם היא אוכלת בתאבון רב ואילו בארוחות הסימילאק היא אוכלת לאט, עם הרבה פחות שיתוף פעולה ולעיתים קרובות לא מסיימת את הארוחה. ההמלצה במכתב השחרור היה סימילאק נאושור עד 9 חוד' מתוקן. מה עושים במקרה והיא פשוט לא מתרגלת לתמ"ל? ושאלה אחרונה: האם יש תרופה מומלצת (ומוכחת), שלא פוגעת באיכות החלב שעשויה להגביר כמויות חלב בשאיבה? הרבה הרבה תודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד"ר אילן גור06/11/2008לרוני בקר טוב, עליה של 560 גרם החודש נמוכה מהצפוי כ-800 גרם בממוצע וכך גם כמויות האוכל. ניתן להוסיף לחלב מעשירי קלוריות כמו גלוקוז ואו דייסות. לגבי הגברת כמות החלב התרופה המומלצת הינה מוטיליום והיא ללא תופעות לוואי ומוצלחת מאד. תבררי עם הרופא שלך על מינונים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על RSVרוני04/11/2008
שלום רב בתי נולדה בשבוע 29, משקל 1200 גרם, והיתה מאושפזת בפגיה 54 ימים. היא היא הונשמה במהלך הלילה הראשון בחייה ועוד 5 ימים נעזרה בסיפאפ. מעבר לזאת לא היו לה בעיות מיוחדות. היום היא בת 5 וחצי חודשים, שוקלת 5 קילו, גדלה ומתפתחת היטב. מאחר ואנחנו לא זכאים למימון החיסון וחיסון מאוד יקר לנו, הייתי רוצה לנסות להבין באיזה סיכון אני מעמידה את בתי: מדובר בבת ראשונה ללא אחים מהן ההמלצות לגבי מניעה (הכוונה להתנהלות יומיומית)? כיצב נדבקים בוירוס? מתי הוירוס נחשב לאלים במיוחד? מהם הסימנים במקרה ונדבקים בוירוס? מהם הסיכויים הסטטיסטיים להדבק והאם החיסון הרמטי לגמרי? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rsv
ד"ר אילן גור06/11/2008בקר טוב, וירוס ה RSV מופיע בחודשי החורף והוא תוקף ילדים ותינוקות ולעיתים גם מבוגרים. הוירוס יכול לגרום לדלקת ריאות וירלית .המחלה קשה יותר בפגים בשנה הראשונה וחלקם בעקר אלה שהיו מונשמים לתקופה ארוכה יכולים לחזור להנשמה. לדאבונינו משרד הבריאות מונע את החיסון מתינוקות משבוע 28 ומעלה וזה חבל. מחיר החיסון גבוה מאד ומדובר בסכום של 5000$ לעונה. אין דרכים להימנע מהדבקה ( ניתן ליסוע ל-5 חודשי החורף לכדור הדרומעי של כדור הארץ ) והסימנים למחלה דומים לכל מחלה וירלית אחרת קרי חום נזלת ושיעול ולעיתים קוצר נשימה. הטיפול המחלה הוא תמיכתי בעיקר ואת יכולה לקוות שזה לא יתקוף את בנך וגם באם יתקוף יחלוף מהר ללא כל סיבוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאקקארין04/11/2008
בוקר טוב ביתי בת עשרה וחצי חודשים כרונולוגי נולדה במשקל 1150 ללא בעיות בשהותנו בפגיה. עברנו לפני מס' חודשים לאוכל מוצק (עדיין אין לה שיניים) אך עדיין אם המזון לא מרוסק עד כדי עיסה היא לא אוכלת אותו ואף פולטת את כל הארוחה.כתוצאה מכך אין הרבה אפשריות מזון וכך נוצר מצב שבגילה היא אוכלת שלוש פעמים ביום(בוקר צהרים וערב) מנת סימילאק אדוונס 2 ורק בשאר הארוחות מזון מוצק.שאלתי הינה האם זה תקין שעדיין היא אוכלת הרבה מנות של תחליף חלב אם? האם ישנו סיכון במתן סימילאק אדוונס 2 לאחר העדכונים האחרונים בחדשות או שעדיף לעבור כבר עכשיו למטרנה? והאם מתן גרבר פירות וירקות יכול להוות תחליף לירקות ופירות טריים כתוצאה מהסירוב שלה לאכול אותם? תודה רבה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה מאוזנת
ד"ר אילן גור06/11/2008לקארין בקר טוב, ילדתך בת 10 חודשים אך לפי משקל הלידה שלה היא נולדה כפגית ולכן יש להפחית את גילה לגיל מתוקן בהתאם לגיל בו היתה צריכה להיוולד. גם כך הכלכלה שלה מאוזנת והיא אוכלת בדיוק מה שהיא זקוקה לו לגדילה והתפתחות בשנה הראשונה. הייתי ממשיך בדוק עם אותו תפריט ועוקב אחרי עליה במשקלה וגדילה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותאירית03/11/2008
ד"ר גור שלום. בתי בת חודשיים ושבוע (נולדה בשבוע 34) פלטה הרבה גם מהאף אז בהמלצת רופאה הוספנו קורנפלור לאוכל שלה ומאז היא כמעט ולא פולטת הענין הוא שבזמן האחרון היא החלה להקיא כמעט כל יום והיא מוציאה כל הזמן את הלשון החוצה בעיקר אחרי האוכל, כמו כן בזמן שאני נותנת לה את הויטמין או את התרופה נגד הגזים נוצר לה האפקט של ההקאה כאילו היא רוצה להקיא וגם בזמן שאני עושה לה הפסקה באמצע האוכל ורוצה שהיא תמשיך לאכול היא רוצה להקיא מה לדעתך הגורם לכך והאם אתה מכיר מצב כזה ? בתודה מראש אירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
ד''ר אילן גור04/11/2008לאירית בקר טוב,
תופעת ההקאות די שכיחה בילדים בעקר בכאלה שאוכלים יותר מדי. לא ציינת את משקלה הנוכחי של הילדה ואת משקלה כיום וזה די חשוב. הקורנפלור לא מסייע כ"כ בפליטות אלא באם הוא גורם לאוכל להיות דייסתי אך נגד עובדות לא אתווכח. באם היא במשקל סביר ההנחה שלי שהיא בעלת נטיה גדולה יותר להקאות ולכן תקיא בעקבות אוכל שלא מוצא חן בעיניה או לאחר בכי ממושך ויש לצפות שזה ישתפר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)